(2) 

Bir caps vardı buldurun millet

lazpalle #518948 
İlk resimde brazzers ablalarından biri kara tahta önünde öğretmen rolünde devlet bize bahmiyir gibi bir şey diyordu, sonrasında sırasıyla rte, k.k. cevap veriyor en sonunda d.b. "devlet diyor / bana diyor size noluyor amk?" gibisinden cevap veriyordu.
(1) 

Tabletli 3G'li cahil cühela sorusu

lazpalle #503875 
işyerinde bir abimizin tablet alası geldi. bende tablet var ama dahili 3g yok o yüzden pek çakmıyorum. tamamen işkembeden sallayarak yazıyorum. 3G özelliği olunca buna simkart takılıyor herhalde dağda bayırda interneti kullanmak için. bu simkartı telefondan mı çıkarıp takıyoruz yoksa operatör bunun için ayrı bir simkart mı veriyor? nasıl oluyor bu işler?
(2) 

Basketbol maçında çocuk için bilet almalı mıyım?

lazpalle #492358 
Direkt konuya gireyim.

5,5 yaşında kızıma verdiğim sözü tutmak için onu basketbol maçına götüreceğim. en yakında bjk-t.telekom maçı var abdi ipekçi'de. etkinlik sayfasında baktım ama göremedim. almam gerekli midir?
(3) 

Another bana araba alıyoruz duyurusu

lazpalle #461035 
Aslında arabayı kardeşim alacak ama arabalara ve araba kullanmaya hevesli bir zat değil kendisi. Araba keyfini sürmek isteyen kişi annem. Ben de ehliyeti olan ama sürüş deneyimi sıfıra yakın birisiyim. Piyasayı bilmediğimizden istediğimiz özellikler birbiri ile alakasız olursa lütfen yazın.

* Bütçe 18-20K arası
* 7-8 yaşından büyük olmazsa süper olur
* Az yaksın tabi ki
* Parçası tamiri bütçeyi çok zorlamasın
* Hatchback olsa iyi olur.
* Elden çıkarması kolay olup değer kaybı çok olmasın
* Genelde kalabalık bineceğimizden yokuşlarda bizi üzmesin

Bir de benim eskiden kalma alman olsun çamurdan olsun diye bir takıntım var ama yok hacı boşver almanı bu da iyidir diyebilirsiniz.
(5) 

Deliler gibi hızlı yazan yazıcı

lazpalle #460273 
excelde benim oluşturduğum dosyayı yazdırırken normal hızda yazan yazıcı elin çinlisinin gönderdiği dosyayı yazarken bin kaplan gücünde hızlanıp deliler gibi yazıyor. hatta tutmazsam yazdığı kağıdı bir metre öteye fırlatıyor. sanırım bu nedenle az önce kartuşu ayvayı yedi. bu hız farkı nereden kaynaklanıyor? nasıl müdahale edebilirim?
(6) 

[Adres tarifi] Erenköy Fizik Tedavi Merkezi

lazpalle #432931 
Ey Anadolu yakası halkı! Buraya Kadıköy rıhtımdan toplu ulaşım kullanarak nasıl gidebilirim? Taksici ile muhatap olsam taksimetre üç aşağı beş yukarı ne yazar?

bu da google maps şeysi

goo.gl
(6) 

Fikirlerinize ihtiyacım var. İlköğretime başlama yaşı

lazpalle #408209 
Arkadaşlar, temmuz 2007 doğumlu bir kızım var. Okulların başlangıç tarihinde aşağı yukarı 62 aylık olacak. Son haberlere göre 60-66 ay arasındaki çocuklar için karar ebeveynlere bırakılmış durumda.

Zamanında ben de 5,5 yaşında okula başlamış birisi olmama rağmen karar vermekte zorlanıyorum. Ezelden beri asosyal bir tip olduğumdan derslerde başarılı olmama rağmen okul ortamında çok zorlanmıştım. Kızım ise annesine çekmiş. Çabuk kaynaşan, arkadaşlıklar kurmaktan keyif alan bir çocuk. Kendisi zamane çocuklarından, yani kalemle kağıtla harflerle sayılarla arası gayet iyi.

Daha başka hangi faktörler rol oynayabilir? Sizce ne yapmalıyım?
(5) 

"Yan Teklif" ne ola ki?

lazpalle #388436 
Sevgili milyon dolarlık ihaleciler,

Karaköy'de uyduruk bir firmada muhasebeci diye geçinen biriyim, anlayacağınız bir halttan çaktığım yok. Şimdi kurumun biri bizden proforma fatura istedi yazıp gönderdim. Topu topu 150 liralık bir malzeme. Ayrıca iki tane yan teklif gönderin demişler. Neyin nesidir bu?
(3) 

Kira gelir vergisi, beyanname vs.

lazpalle #378815 
Neredeyse kırk yaşına geldim ama şu tapu, iskan, irtifak gibi kelimeler benim için japonca'dan farksız gibi. O nedenle bilgisi olanların yardımına ihtiyacım var.

Hikaye biraz uzunca,

Ekte resmini gördüğünüz arsada irili ufaklı üç bina var. yeşille boyalı alanın tapusu var geri kalan kısımların yok diye biliyorum. Bu bölgede yaklaşık 50-60 senedir bizim sülale yaşıyor. Dedem, babaannem, babam ve 2 amcam rahmetli oldu, 8 kardeş hayatta. Gecekonduda 10 sene kadar biz oturduk ve babamın adına su ve elektrik faturası yıllardır ödenmekte. Şu anda ise orada iki tane bekar genç ve yola bakan kısımda ise oto kilit tamiri yapan bir abi takılıyor. üçünden toplam 300 lira gibi bir kira alıyoruz.

Şimdi bizim yapmamız gereken nedir onu öğrenmem lazım. Adına tapu yok senin bir işin olmaz mı derler, yoksa biz burayı bir şekilde uzun yıllar kullandığımız için kira kontratı yapıp beyanda bulunmamız mı gerekiyor? İşin içine diğer akrabalar varisler girmesi gerekiyor mu?

Umarım derdimi anlatabilmişimdir.
(3) 

Bu siteyi açabilen var mı? bodis.com

lazpalle #335821 
domain parking sitesi www.bodis.com

www.downforeveryoneorjustme.com sitesinden kontrol ettim sorun yok görünüyor. bende açılıyor diyen arkadaşlardan kullandıkları dns numaralarını rica edeceğim. teşekkürler
(3) 

Excel uzmanları görev başına!

lazpalle #242580 
direkt konuya gireyim.

A1 hücresinin içindeki değeri negatif ya da pozitif olma durumuna göre kırmızı/yeşil yapmayı başardım(!)

A2 hücresindeki metnin rengini A1 hücresi ile eşitleme imkanı var mıdır? misal A1 kırmızı olunca A2 metni de kırmızı olsun vs.

şimdiden teşekkürler
(4) 

Farklı bir youtube sorunu

lazpalle #153260 
millet hangi videoya tıklarsam tıklayayım 404 not found yazısı çıkıyor. sizde de durum böyle mi?
(1) 

Candida (2006) altyazı bilen bulan?

lazpalle #142501 
bu film hakkındaki olumlu yorumlar üzerine gaza gelip indirdim, gel gör ki türkçeyi geçtim, ingilizce altyazısını bulmak bile mümkün olmadı. var mıdır içinizde bu filmin altyazısı internetin neresinde gizleniyor bilen?

www.nuncamas.org
12   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık