(2) 

Özel Ders

janavarorion #451728 
öğrenci bulabileceğim en popüler siteler hangisi
(1) 

Superman/Batman Hakkında

janavarorion #446987 
Bir zamanlar bunların hakkında bir belgesel izlemiştim... ama tv de mi yoksa internette mi hatırlayamıyorum. Belgeselin konusu süper güçlerin olabilmesi durumunu anlatıyordu fizik kuralları çerçevesinde. işte kriptonda yerçekimi 100 g , doğal olarak dünyaya geldiği için zıplaması yüksek. işte ciğerlerine 1000 metre küp hava sıkıştırabiliyor gibi birşeylerden bahediyordu. bu havayı üflerken dudağını büzüştürürse soğuk hava çıakrtarak donduruyor falan filan...

aynısının batman için olanı da vardı, kullandığı aletleri inceliyorlardı (mythbusters değil)
(5) 

İçersinde "I Don't Know" Geçen Bir Şarkı

janavarorion #411796 
Dün gece dinledim. Eski bir şarkı olduğunu sanmıyorum... Söyleyen erkek, soft rock havasında bir şarkı

not: ozzy değil
not2: Söyleyen yabancı rock grubu
(1) 

Askerlik Tecil Olayı

janavarorion #401466 
25 yaşında üniversite öğrencisi olan bir arkadaşım daha önce hiç askerlik şubesine gitmemiş (muayene dahil). üniversitede 4 yıl uzattığı takdirde eve belge gelmesi normal bir durum mu ? yoksa öğrenci işlerinin bir ihmali mi söz konusu ?
(1) 

Kosla Halı + Çamaşır Makinesi

janavarorion #401105 
Soru başlıkta... Şu an makinede cümbüş oldu. Uzun vade de bir sorun teşkil eder mi. Kısa programda (17dk) yıkıyorum. Geriye 7 dakikası kaldı. Bir sonraki çamaşırlarda sorun yaratır mı ?
(5) 

Hareketli Harita

janavarorion #395014 
Geçtiğimiz gün şöyle bir iletişim haritası gördüm. Bunun için piyasada bir program mevcut mu ? yoksa google earth en görüntüyü alıp flash ta kendim mi yapmak zorundayım.

www.dorce.com
(1) 

Mal Beyanında Bulunmak (Öğrenim/Katkı Kredisi)

janavarorion #368635 
geçtiğimiz hafta cuma günü elime vergi dairesi başkanlığından Ödeme emri geçti. Bu ödeme emrinde toplam borcum 5.000 TL olarak gözükmekte. Şu an aktif sigortalı bir işte çalışmamaktayım ve okulu bitirmemin üzerinden 1,5 sene kadar geçti. Bu ödeme emrine göre mal beyanında bulunmam söyleniyor. İzlemem gereken prosedürü "anneye anlatır gibi" anlatabilir misiniz ?
(1) 

köpek karikatürü

janavarorion #366549 
2-3 tane köpek sanırım mahalle arası gibi bir yerdeler. ve bir tanesinin ağzında kedi var. sadece kuyruğu gözüküyordu. diğer köpeklerde "olm ne yaptın. biz sadece kovalıyoruz. Yemiyoruz" diyordu. ağzı dolu olanda "hsktrr" gibi bir şey söylüyordu sanırım.


Kaç zamandır aklımda ve bir çok sitede aramama rağmen bir türlü bulamadım.
(2) 

Sağlık Sigortası Hakkında

janavarorion #355697 
Ben gündemden geri kaldım biraz. Gündüz iş, akşam eğlence derken haber izlemeye pek fırsat kalmadı. Annem 2-3 gündür Kaymakamlığa gidip sigorta işlerini hallet deyip duruyor. Sanırım 25 yaş üstü olup şu an aktif olarak çalışmayanların ( iş yeri tarafından primleri yatmayanlar) bunu bildirmesi vs. bir şeyler yapması gerekiyormuş... işin aslı nedir ?

2000 tarihinde sigortaya girişim bulunmakta. Üniversite mezunuyum.

şimdiden teşekkürler
(4) 

2 Şarkı adı , ne olur yardım edin :) Çeken bilir hatırlayamamnın acısını :)

janavarorion #306234 
Klipleriyle söylicem

1. 2000 baslarının şarkısı , ingilizce , hareketli , ormanda baslıyor gece bir karanavan var ve zombiler-vampiler gelmeye baslıyor şarkı sözleri veya nakarat içinde "in the nigh veya when the night" gibi cümleler var.

2. ise sanıyorum yine aynı yıllardan bir parça , hareketli ingilizce ,gündüz vakti bir binanın çatısında bir havuz zannedersem , yavaş çekimde havuza atlıyor bikini kızlar dans ediyorlar , yanlış hatırlamıyorsam bitane çanta var ve şarkı adı veya sözlerinde (The bomb) lafı geçiyor.

Çok tesekkur ederim beyler bayanlar , gününüz güzel geçsin
(7) 

Discovery Channel

janavarorion #279414 
Geçtiğimiz günlerde kablo tv'den çıkartıldıktan sonra adam akıllı bir şey izleyemez oldum.

İnternette, online yayın yapan yer bulamadım. Geçenler de bir tanesine denk geldim ama o da arapçaydı galiba...

Kısaca ingilizce ve online discovery channel nasıl bulurum.
(3) 

Polarize Gözlük Camı Fiyatı

janavarorion #278233 
Soru gayet açık sanırım.

Mevcut gözlüğümün camı kırıldı. Bu nedenle yenisini alacağım. Fakat normal cam almak istemiyorum. Ray-Ban ın polarize camına 150 TL dediler. Peki piyasada polarize camların fiyatı nedir. Marka olması şart değil.
(4) 

Pal Station'da duydugum rusça-ingilizce parça , yardım :/

janavarorion #253757 
Arkadaşlar selam , bundan 2-3 ay önce 106 pal de rusça bir şarkı dinledim.Sanırım parça ingilizce başlıyor sonra nakaratı rusça söleniyor.Parça hızlı bir parça , başlangıçta erkek söylüyor nakaratında kızlar rusça devam ediyor.2 aydır bu parçayı arıyorum yana yana dinlemediğim rusça şarkı kalmadı :) Şimdi burası aklıma geldi dedim yardımcı olurlar beni bu dertten kurtarırlar.Saygılar sevgiler.
(4) 

VPN Yardımı

janavarorion #253316 
VPN' ne geçmeyi düşünüyorum, ama pek bir bilgim yok. Bedava olarak aramıyorum. Aylık ücret vermeyi düşünüyorum. Şu andaki en güvenli ve hızlı olan VPN sağlayıcısı önerir misiniz ?

kısaca anneye anlatır gibi anlatır mısınız.
(4) 

İhtiyaç Kredisi

janavarorion #232812 
Selamlar,

Kız arkadaşım ihtiyaç kredisi için başvurmak istiyor.(Bugün cep telefonuna olumlu yanıt gelmesine rağmen Finansbank'a gidip başvurmuş fakat kabul edilmemiş.) 2000 TL kadar paraya ihtiyacı var. Yalnız banka prosedürleri doğal olarak gelir belgesi istiyor. Fakat, kız arkadaşım çalışmıyor. Kendisine ait bir evi ve annesinden bağlanan emekli maaşı var. (Yetim aylığı) Buna göre hangi bankadan ne gibi bir yol izlemesi gerekir. Yardımcı olursanız sevinirim.
(3) 

Romatoid Artrit

janavarorion #232358 
Selamlar duyuru ahalisi,

Geçtiğimiz hafta sağ orta parmağımda ağrı ile uyandım, bükmekte zorluk çektim, 5-6 dakika zorlamadan büktüm. daha sonrasında hafif bir ağrı kaldı.gün içerisinde sorunsuz bir gün geçridim. fakat ertesi gün kalktığımda yine aynı ağrıyla uyandım. Şimdi ise; sabahları uynadığımda, her iki elimde, parmak eklemlerimde ağrı ve kilitlenme ile uyanıyorum ve 10-15 dakika çok ağrılı olmasada gıcık bir ağrı hissediyorum. sonrasında ise zorlamadığım sürece ağrı olmuyor.

öncelikle hangi bölüme başvurmalıyım.

bunun yanı sıra askerde olduğum için benim için biraz sıkıntı oluşturuyor. olurda film falan isterlerse 1-2 ay sonrasına randevu veriyorlar... ve benim sadece 2 ayım kaldı.

bu tarz hastalıklarda erken teşhisin ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Fakat bu hastalığın ilerleyişi ve süreci hakkında pek bir bilgi yok. Yani 2 ay beklemek çok uzun bir süre mi olur.

bi akıl verin lütfen.

not: daha önceden boyun düzleşmesi teşhisi konmuştu. bu yüzden parmlarımda kısmen uyuşma oluşuyordu.
(1) 

337. Dönem Vize / Kırklareli

janavarorion #202175 
JANDARMA KOMANDO TATBİKAT KONTROL MRK.K.LIĞI

Nedir ? ne değildir ? bilen arkadaşlar bilgi verirse çok sevinirim.
(6) 

Süper Kahraman Eşleştirme

janavarorion #196227 
Geçtiğimiz günlerde böyle bir site bulmuştum. Format falan derken adresi kaybettim. Bir sürü arama yapmama rağmen siteyi bir daha bulamadım.

sitenin içeriğine gelirsek;

Hemen hemen tüm süper kahramanların listesi var, dc comics, marvel comics,chuck norris, vs...

bunları level dediğimiz tabirle sınıflandırmışlar. Yan tarafta bulunan menüden 1. karakter ve 2. karakteri seçerek eşleştiriyorsunuz ve hangisinin daha güçlü olduğunu falan görüyorsunuz.

seçitğiniz karakterin kimlik kartını ve tarihçesini falan da görebiliyorsunuz. güçleri nelerdir,ailesi kimdir,yaratıcısı kimdir vs.
(6) 

Vize, Çalışma İzni, vs,

janavarorion #190213 
Az önce disko kralı'da "saye sky" diye bir kız çıktı. İran'dan Türkiye'ye kaçmış...


göçmen diyeceksiniz, ama göçmen olmak bu kadar kolay mı ?

Bunun vizesini kim onayladı ? Parasal durumu burada yaşamaya yeterli mi ? Vizesi yoksa Nasıl kalıyor burada ? Vizesi olmayanın çalışma izini de olmaması lazım...

Bu kadın nasıl yaşıyor burada !!!

Bir çok ülke, ülkeye giriş için, aldığınız vizenin süresine göre paranızın yetip yetmeyeceğini tartışıyorlar. Buna göre vizeyi iptal ediyor...

Nasıl oluyor da oluyor ? Biri lütfen açıklasın...
(5) 

Hızlı Kilo Alma Sorunu

janavarorion #185343 
Gün itibariyle kız arkadaşımın sigarayı bırakışının 47. günü olacak.

Tanıdığımdan beri (5 seneyi kapsıyor) 45 Kg. daydı,fakat son 1,5 ay içerisinde 53 kiloya çıktı ve şuan sabitlenmiş gibi gözüküyor.

Az önce Fox TV de hızlı kilo almayla ilgili bir haber izledim ve bu şekilde hızlı kilo alımlarının nedeni "gizli şeker" olabilir deniliyor.

Şimdi biz bunu sigarayı bırakmaya mı bağlamalıyız, yoksa haberde geçen ihtimali göz önünde mi bulundurmalıyız.


Not: Ben de 8 aydır sigara kullanmıyorum ve bırakmadan önce 60 kiloydum ve şuan 69 kiloya çıktım.

Sanırım sigarayı bırakmak kilo aldırıyor. Yoksa şehir efsanesi mi ?
(6) 

Askerlik Başvurusu

janavarorion #179719 
Geçtiğimiz günlerde okul bitti ve şimdi askerliğe başvurmayı planlıyorum aralık dönemi için.

Gündemdeki değişmesi düşünülen askerlik süresinin, erken veya geç başvurmam doğrultusunda, beni etkilemesi mümkün mü ?

örnek veriyorum; bugün şubeye gidip başvurdum, muayenemi oldum. Yarın da tasarı kabul edildi ve askerlik tek tip olup 9/12 ay oldu. ben 5,5 ay mı yapacam yoksa 9/12 ay mı ?

not: tabi bu tasarının sunulması, kabul edilmesi , tekrar gönderilip incelenmesi olaylarını falan es geçip , tek günde halledildiğini varsayıyorum.

edit:

Mersin'de sağlık raporu için nereye gönderiyorlar.
(2) 

TTNET Fatura Sorunu

janavarorion #177484 
Geçtiğimiz ağustos ayının 23 ünde TTNET aboneliğimi iptal ettirdim. Bu işlem sırasında tüm borçlarımı ödedim. Zaten tüm borçlar ödenmeden aboneliği iptal etmiyorlar.

3 gün önceye kadar ttnet'ten kıllanıp acaba küsürat falan kalmışmıdır. Sonra başım ağrımasın diye, hem telefon, hem de online fatura sistemini kontrol ettim ve böyle bir abone yoktur ibaresiyle karşılaştım (kısaca fatura yok).Bu arada eve de fatura gelmedi. Neyse, dün de maillerime bakarken TTNET başlıklı bir mail gördüm ve bir bakayım dedim...
o da NE!!! Eylül-2010 Dönemi 01.09.2010 da kesilmiş 29 TL lik bir faturam var...

Hemen ttnet i aradım ve nedir bu faturanın açıklaması dedim. İlgili kişi ağustos döneminin faturası eylülde kesilir demekten başka bir şey diyemiyordu... fakat ttnet kullandığınız ayın değil kullanacağınız ayın faturasını kesiyor diye biliyorum.

Bunlara ek olarak 3-4 gün önce ttnet'ten tarafıma ADSL iptal Belgesi diye bir bilgilendirme mektubu geldi (06.09.2010 'da düzenlenmiş) ve içeriğinde; Eğer "ağustos dönemi" borcunuzu ödediyseniz bu mektubu dikkate almayın diye yazmaktaydı.


Kısaca gider ayak TTNET bana itelemeye mi çalışıyor ?
(4) 

Üniversite Bitti... Askerlik İşi Ne Olacak ?

janavarorion #176919 
Geçtiğimiz hafta, sonunda mezun oldum. Şimdi tek hedefim askerlik olayını aradan çıkarmak. Bir kaç yerden okuduğum kadarıyla aralık ayında gidebiliyormuşum (dilekçe falan filan)...Paki ama nasıl ?

Hayatı boyunca askeriyenin kapsından girmemiş biri olarak izleyeceğim adımlar ne olmalı. (hiç bir yoklama, muayeneye falan katılmadım). Salağa anlatır gibi madde madde açıklarsanız çok sevinirim.

Bunlara ek olarak bir kaç sağlık sorunum var ve bunları da beyan etmek istiyorum.

Ne yapsın şimdi bu yeni mezun :)


Not:

İleri derecede bilgisayar bilgim var.
Dalış brövem mevcut.
Fizik mezunuyum.

Bunları bildirmemin benim için getirisi ne olur ?
(4) 

Nem,Rutubet,Su Almış Duvar Onarımı

janavarorion #174794 
Yan dairenin banyosu ile bizim koridor duvarı ne yazık ki bitişik. Küvetlerinin duvarla bitişik olan tarafındaki silikonlar veya derzler işlevini yitirdiği için küvetle duvar arasına bayağı su sızmış. Doğal olarak bizim caaaanım duvarımız alttan yukarı doğru yeşillendi çiçeklendi :D

Neyse efenim; bunlar bu sorunu hallettiler ve bizim duvarımız kurudu. İçten içe ıslaksa hala, bilemeyiz tabi.

Şimdi ben bu duvarı onarıp eski haline getirmek istiyorum. Yapmam gerekenler ne olur. Ne tür bir boya kullanmam lazım orası için. Normal plastik boya kullansam büyük ihtimal yine kusacaktır arkadaki küfü.

Dersiniz ki sizi aşar efendim bu en iyisi siz bir usta çağırın onarsın orayı verin 30 lira kurtulun. Ona da tamam derim... ama 30 liradan 1 krş yukarı vermem :D

Not: Hafif kavlamaktan bahsetmiyorum... bildiğin duvar yosun tuttu
(6) 

Bir Başlık Arıyorum

janavarorion #174516 
camonred veya buna çok benzer isimli bir web sitesinin nasıl yapıldığı soruluyordu. web sitesinin özelliği text leri png ye mi çevirmişti öyle bişey...

kişisel bir site idi. blog adresi,twitter adresi, facebook adresi yazıyordu sadece. yazıyor demeyeyim, linkleri vardı ...

öyle işte :D

ekşi duyurunun aramasıyle ilgili bir sorunum var nedense aradığım hiç bir şey çıkmıyor.
(3) 

Referandumda Oy Kullanmak

janavarorion #174341 
Oy kullanmak için sandık numarası ve kullanacağı yeri öğrenen kişi, sadece nufüs cüzdanı ile oy kullanabilir mi ? yoksa muhtardan seçmen kağıdını alması şart mı ?
(7) 

Bir Mezar Nasıl Satılır.

janavarorion #174241 
Yıllar önce anneannem için istanbul'da falanca mezarlıktan alınmış bir mezar bulunmakta. Fakat kendisi öldü ve farklı bir mezarlığa gömüldü.

Soruma gelirsek...

İstanbul'da ikhamet eden hiçbir akrabamız yok ve bu mezar elimizde kaldı. Ben bu mezarı alileden olmayan birine ne şekilde hangi prosedürleri izleyerek satabilirim.

not : tapusu duruyor
(6) 

Kuantum Mekaniği ,İşlemci,Özdeğer Hesabı

janavarorion #169424 
Kuantum Mekaniği

Eger f, L^2 ve Lz işlemcilerinin eşzamanlı bir özfonksiyonu ise Lz'nin özdeğerinin karesinin L^2'nin özdeğerinden daha büyük olamayacağını gösterin.

Nedir bunun olayı biri bana anlatsın.
(5) 

Saat Sorusu

janavarorion #168975 
Sevgili duyuru alemi,

Şimdi ben bir saat almayı planlıyorum. Sizlerin de genel görüşünü almak istedim. Öncelikle belirtmem gerekir ki ekteki tarzda saat veya aksesuar kullanmadım. Yani taşlı olması beni biraz endişelendiriyor. Saat süper gözüküyor. Ama bir yandan da bayan saati gibi mi diyorum. Satıcı unisex olduğunu söyledi ve biraz içime su serpildi. Ama gerçekte nedir ? Siz takar mısınız ?

Ya da... Olm madem bu tarz saat seviyorsun. Albak aynı renk ve daha süper diyebileceğiniz bir saat var mı. Tercihim lacivert yönünde olacaktır. Çünkü genelde Mavi-Beyaz ve spor giyinen biriyim.

tinyurl.com

tinyurl.com

tinyurl.com
(5) 

Kablonet Dinamik IP

janavarorion #168698 
Evet yarın kablonet(uydunet) e geçiş yapmayı planlıyorum. Fakat bu IP olayı kafama takıldı. Kullananlar IP yi nasıl değiştiriyor. DNS lerle oynayabiliyor mu ? Rapidshare gibi sitelerde ne gibi çakallıklar yapıyor...

Ben şahsen bilgisayarı her açışımda değişmesinden yanayım. Sevmem statik falan
(2) 

TTnet Kota + Kablonet (caps'li)

janavarorion #168376 
Yıllardır ttnet 1 mb sınırlı (4GB) kullanmaktayım .Ama gel gör ki, son 5 aydır kota miktarı çıldırmış durumda. 6gb dan aşağı inmiyor ve devamlı 54 TL para ödüyorum. Açıkçası hem kıllandım, hem de gıcık kaptım. 8 mbit tarifelerine hiç bulaşmadım. Yani eskiden de Facebook'a giriyordum, msn çalışıyordu, youtube'ta falan bokunu çıkarmadan video izliyordum.

Şimdi ttnet'i kapattırıp kablo nete falan geçsem mi diyorum. Zaten kablo tv kullanıyorum. Güzel kampanyaları da var. Şuan 1mbit sınırsız, bağlantı ücreti yok, modem bedava, 29 TL'cik... fakat ben her zaman şu 24 ay taahhüt muhabbetine gıcık kapmışımdır. Eğer böyle bir şey varsa, kesin birileri daha güzel bir kampanya yapacağı bilgisi önceden gelmiş oluyor ve şirketler müşterilerini kendilerine mecbur bıraktırıyor diye düşünüyorum.

Bunlara ek olarak ttnet ile ayın hangi günü ilişki kesilmeli. Parasını ödüyorum sonuna kadar kullanayım. örneğin; fatura kesim tarihi 30'udur. 29'unda kes kardeşim diyebilir misiniz.

Son olarak kablonet kullanıcıları youtube, googlemap vs. yasaklı sitelere girebiliyor mu? Girebiliyorsa nasıl giriyor? IP statik mi? DNS değiştirebiliyor muyum?

Not: Mersin'de oturuyorum, bilgisayarımda virüs falan yok.
(4) 

Polo Yaka T-Shirt

janavarorion #164976 
ATV de şu an oynamakta olan çocuklar duymasında ki Tamer Karadağlı'nın giydiği gece mavisi t-shirt markası nedir acep ?

edit: şimdi o t-shirt açık mor oldu :)
(2) 

Dİl Şişmesi

janavarorion #160703 
Aslında uzun zamandır olan bir durum fakat pek fazla üstüne düşmüyorum. Sabahları kalktığımda dilimde dişlerimin izlerini görüyorum. belli ki gece şişmiş ve dişlerim baskı uygulamış. nedir ne değildir ? internetten biraz araştırdım ama tam tatmin olamadım. sağ tarafta olursa karaciğer sol tarafta olursa dalak sorunu denmiş. bu kadar basit bir teşhis olabilir mi ?

www.lokmantaha.com ( Benim dilim değil )

ayrıca dilin renginde bir sorun yok gayet pembe. ayrıca gün içinde bu sorun düzeliyor. sadece sabah kalktığımda yaşıyorum
(3) 

darth vader pide ve kebap sarayı

janavarorion #160110 
Sözlükte denk geldim. internetten biraz baktım fakat hiçbir fotoğrafına rastlayamadım. büyük ihtimal bir geyik üzerine başlamış bu başlık. aslı var mıdır ?(yoktur ama bir ihtimal diyorum)

(bkz: #7552412)
(6) 

Mısır Tarihi

janavarorion #158915 
kaçtır soracam diyorum hep bir şeyler giriyor araya unutuyorum. normalde araştırmayı seven bir insanım fakat bu konuda biraz üşendim.

şöyle ki ; ek'te verilen resimlerin bir açıklaması var mı ? yoksa bildiğin photoshop mu ? ya da 50-60 yıl önce bir kaç fırlama tarafından kazınmış şeyler mi ? biliyorum % 1,000,000 fake ama olsun yine de sormak istedim.

img215.imageshack.us
(2) 

komik bir videoyu arıyorum

janavarorion #158694 
3 tane yaşlı adam birbirlerini sabunluyordu (ya da başka bişey emin değilim)...sayfayı kapatmaya çalıştıkça uyarı çıkıyordu

şuan ciddi bir ortamda olan arkadaşıma acilen bu siteyi göndermem lazım
(1) 

PVC Pencere Hesaplama

janavarorion #157484 
Daha önce sorduğum bir soruydu, güncellemek için tekrar sormak zorunda kaldım. Belki birileri biliyordur ve arka sayfalara gittiği için arada kaynamıştır diye düşündüm :)

PVC Pencere Hesaplama
Şöyleki;

265x255 çerçeveye sahip balkonum var ve çift kanatlı sürgülü çift camlı PVC yaptırmayı düşünüyorum tahmini fiyat ne olur.

www.gokalppvc.com.tr

Elbetteki firmadan firmaya bu fiyatlar değişmekte fakat aşağı yukarı bir fiyat kafamda netleştrir

yaklaşık olarak;

PVC= 25,9 ~ 26 mtül
CAM= 6,75 ~ 7 mtül

img268.imageshack.us
(2) 

PVC Pencere Hesaplama

janavarorion #154594 
Şöyleki;

265x255 çerçeveye sahip balkonum var ve çift kanatlı sürgülü çift camlı PVC yaptırmayı düşünüyorum tahmini fiyat ne olur.

www.gokalppvc.com.tr

Elbetteki firmadan firmaya bu fiyatlar değişmekte fakat aşağı yukarı bir fiyat kafamda netleştrir

yaklaşık olarak;

PVC= 26,5 mtül
CAM= 6,75 mtül
(10) 

Askerlik

janavarorion #154473 
az önce açılan bir konudan esinlenerek bende sorma gereği duydum

-üniversite mezunu
-boyun düzleşmesi olan
-muhtemelen carpal tunnel (karpal tünel) sendromu olan
-sağ el işret parmağı orta kısmından bükülmüyor olan
-geceleri gözünde lens varken bile kıyafet ve yüzleri seçemeyen
-29 yaşına gelmiş
-Soğuk havalarda (10-20°C)ellerde morarma ve hizsizleme problemi yaşayan
birinin askerliğe elverişsiz raporu alması ihtimali nedir..

not: Solağım.
(4) 

İnanılmaz vahşet sahneleri olan bir film

janavarorion #152929 
filmde akıldaki en kalıcı sahne; şort giymiş bir kadın yatağa yüz üstü uzanmış durumda. sanırım uyanıyor ve dizlerinin üzerine kalkmaya çalışırken görünmez bir kuvvet geri yatağa yapıştırıyor.kadın çığlık falan atıyor fakat harket edemiyor. bu esnada görünmez varlık şortunu yarım şekilde sıyırıyor. o sırada kızın kalçasında örümcek ağı ve bir örümcek dövmesi var ve kanıyor. daha sonra görünmez güç, kadını boğazından geriye doğru çekiyor (ters mekik pozisyonu) ve boğazından itibaren yırtarak derisini soyuyor. kadını yatakta komple yüz derisi soyulmuş olarak görüyoruz.
(5) 

kettle / Ocak / Güneş Enerjisi

janavarorion #151991 
Aşırı teknik ve yüksek matematik gerektiren bir soru ile karşınızdayım :)

evdeyim ve makarna yapmak istiyorum. Bu kısama kadar hiçbir sorun yok. fakat, biliyoruz ki makarnayı kaynar suya koymam gerekiyor.

şimdi bu kaynar suyu nasıl tedarik etmeliyim. benim için en ucuz yol hangisi olur.

Direk ocakta kaynatmak
Önce kattle da kaynatıp sonra direk ocağa almak
bir süre kattle da ısıtıp, daha sonra kaynayana kadar ocakta ısıtmak
güneş enerjisini açarak,sıcak suyun gelmesini bekleyip sıcak su geldiğinde (~50-60ºC)bunu direk ocağa koyarak kaynayana kadar ocakta devam etmek
güneş enerjisinden gelen suyu kattle a koyarak,kayanayana kadar kattle ı kullanmak ve sonra ocağa alıp devam etmek.
vs..


Kattle :2200 W (gelen elektrik faturası; kullanım müktarı + %50 fazlası)
TÜP: 51 TL
güneş enerjisi: 18 metre plastik boruyu dolaşıp geliyor. tam sıcak su gelmesi yaklaşık 40-50 saniye sürüyor.

burada suyun debisi,tüpün ne kadar gaz harcadığı,kattle ın ısıtma süresi gibi bir çok değişken mevcut. benim bilmek istediğim hangisi en mantıklı yol.
(7) 

Google Map / Google Earth

janavarorion #151231 
Telekomun almış olduğu kararla Türkiye olarak bu hizmetleri kullanamıyoruz. Bu hizmetleri tekrar kullanabilmek için girilmesi gereken DNS veya yöntem var mı ?

Şuan 156.154.70.22 olan DNS kullanıyorum
(1) 

Mersin Verem Savaş Dispanseri

janavarorion #148228 
sayın kriptonlular,

senelerden beri mersindeyim fakat bu dispanser nerdedir nasıl gidilir hiçbir fikrim yok. Bir zamanlar jandarmanın ara sokağındaydı. sonra ne oldu nerelere gitti bilmiyorum.

farzedinki ben pozcuda oturuyorum. bu dispansere gitmek için hangi dolmuşları kullanmalıyım :)
(3) 

Basit olasılık sorusu

janavarorion #146514 
Sanmayın ki bu bir orta okul sorusu :D

univerity of mersin---> istatistik fizik muhtemel final sorusu...

o kadar çok termodinamik çözdümkü şuan beynime oksijen gitmiyor sanırım...


Bir otobüste 9 kırmızı, 8 mavi koltuk vardır. otobüse 7 yolcu biniyor ve binen yolcuları kaç farklı şekilde yerleştirirsiniz. yolcuların 2 si kırmıı,3 mavi koltuğa oturmak istemiyor :D

buna tamam derseniz,bir de şua var :)

4 öğrenci 8 farklı sandalyeye kaç farklı şekilde oturur.
(1) 

Polisan Reklamı (Zaman Duruverir)

janavarorion #145457 
bahsi geçen reklamda kullanılan tekniğin adı nedir... nasıl yapılır. kısaca açıklayacak var mı acep :D

www.youtube.com

geçenlerde smallville'de de görmüştüm bunu bir türlü bulamamıştım (checkmate)

www.youtube.com
(5) 

Ceket markası

janavarorion #143684 
Supernatural'den hatırlayacağınız jansen ackles(dean) ın giymiş olduğu ceketin markası nedir acep veya buna benzer bir ceket görenlerin nerde hangi marka olduğunu söyleyebilir mi :)
(2) 

Şarkı Adı

janavarorion #143151 
Son zamanlarda gittiğim mekanda çalmakta olup ne yazık ki listede "unknown artist" olarak geçmekte olan bir şarkıyı arıyorum :)

şarkı sözü anladığım kadarı ile ; şarkı hareketli bir şarkı


A B C D... can't you see me ...vs...

ya da

Abby see me :D gibi versiyonlarıda olabilir... sanki spice girl parçasına benzemekte.

kafayı yiyecem yardım lütfen :)
12   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık