(3) 

33 istanbul film festivali

shubulubapshubaptishaluva #753302 
hadi akşamı düşünmeyin de azıcık gündemden uzaklaşın, kafamız rahatlasın..

33. istanbul film festivali programı şurada:
www.biletix.com

hangi filmleri tavsiye edersiniz bana. üniversite öğrencisi minik kardeşi de alıp gideyim yanımda, az kültür dolalım..

edit: kardeş minik dediysek, 19 yaşında:)
(17) 

sevgiliye yüzük almak(okuyup okuyup kaçmayın olm!cevap/fikir verin)

shubulubapshubaptishaluva #753162 
merhaba canlar,

ilk defa maaşlı işim oldu resmi, sigortalı falan, ilk maaşla bir hediye almak istiyorum sevdiceğe (nisan sonu olacak o iş de kısmetse).

yalnız önceden belirteyim, sevgili kişisi erkek.

ilişki de uzun soluklu baya. liseden beri birlikteyiz, işte on sene bitti gibi..

zaten evlilik planları yapılıyor ve kendisinden yüzüklü bi atraksiyon bekliyorum ama şimdi niye ben illa önce o getirecek diye naz yapayım. ben şöyle hafif,tatlı bir şey alsam, hoşuna da gider herhalde, gider değil mi? amacım evlilik teklifi falan değil zaten. maksat güzellik olsun. yeri geldiğinde etrafındaki hemşire ve intörnlerin gözünü alsın parıltısı falan*

neyse çok uzattım, bana fikir verin. altın rengini sevmeyiz ikimiz de. çelik yüzükler de biz ergenken modaydı, o vakit bile takmadık bi 5 senedir birlikte olmamıza rağmen. etsy.com'a bakındım tam içime sinen bir şey bulamadığım gibi, taa hongkonglardan amerikalardan getirteceğime, kapalı çarşıya 20dk mesafede oturuyorum, memleketim insanı kazansın dedim.

bana model ve yaptırabileceğim yer tavsiyesi verin hadi..

tepki sonrası gerekli görülen edit: sevgili kişisiye aynı cinsiyette değiliz:D
(6) 

akademik kadroda maaş sorma adımı

shubulubapshubaptishaluva #751887 
romalı panpalarım

bir süredir benzer ilanlar açıyor, ilerledikçe ilanlarımın içeriğini de değiştiriyorum.

şimdi ben bir vakıf üniden ar.gör bir diğer vakıf üniden öğr. gör. kadrosu kazandım.
bu cumaya olumlu-olumsuz dönüp, evrak teslimi yapmalıyım.
vakıf ünileri bilenler bilir, maaşın bir sabiti yoktur, sizi en ucuza kaça bağlayabilirler onun peşindedirler.
bu durumda ben iki yere de evrakları götürüp iş resmi kadro kabul/imzaya gelince şartlarda anlaşamadık diyip dönersem okula ipnelik mi yapmış oluyorum?

ben bana biçtikleri maaşı ne vakit soracağım Allah aşkına. sordum dedim bi okula geçengün, demediklerini bırakmadılar? babamın hayrına mı ben onların tüm lab işlerini istemedikleri dersleri yürütücem. niye maaş sorunca irrite oluyor bu insanlar?
bunu kazı ürkütmeden sormanın adabı nedir?
(12) 

ar.gör kadrosu kazandım ama başka yerden sonuç bekliyorum

shubulubapshubaptishaluva #751016 
selams
bir okuldan yök ilanıdır, mülakattır, yazılıdır bi dolu basamağı geçip, 10 kişilik bir grubun arasından tek asil olarak seçilmişim. dün gece açıkladılar sitede sonucu.ama aklım cumaya kadar açıklanacak olan bir başka üniversitenin öğretim görevlisi kadrosunda.
ya ben şimdi kazandığım ar.gör. kadrosu için insan kaynaklarıyla görüştüm ve dediler ki evrağınızı yöke gönderip koşulları sağlamanız durumunda size biz haber vereceğiz. lablarınızı görmek istiyorum ve ücret konusunda bilgilendirilmeye ihtiyacım var dedim. önümüzdeki haftadan önce bilgi veremeyiz dediler.
dedim ki bir başka yerden teklif aldım, ancak sizde çalışmak istiyorum. fakat taktir edersiniz ki laboratuvarlarınızı görmeden buna karar veremiyorum. lütfen cuma gününden önce bana bir geri dönüşte bulunur musunuz? tamam, dedi görevli personel, numaramı ve adımı aldı, bilmemkim beye durumumu ileteceğini bana geri döneceklerini söylediler. sizce başka teklif aldım diyerek ve ücret sorarak yanlış mı yaptım. asil kazanan tek ben varım, bir de yedek var. resmi olarak hakkımı belirli bir günden önce başkalarına devretmemeleri gibi bir kural var değil mi benim alehime?

edit: fak. aradılar ve başka teklif olduğunu duyunca yarına kadar bizi arayın, çünkü diğer adaya dönelim bizi seçmeyecekseniz dediler.
keyfi olarak ben cumaya kadar karar süresi istiyorum dersem benim hakkımı diğer kıza devredebilirler mi?
(7) 

minik kuzene evcil hayvan almak

shubulubapshubaptishaluva #748986 
merhabalar
3 yaşında bir miniğimiz var. kendisi hayvanları ve böcekleri çok seviyor ve ilgiyle izliyor. anneannesinin evinde o bir minik cocker köpekleri var, çıldırıyor onunla oynarken mutluluktan. ben ve kardeşim de kuzenimize bir evcil hayvan alalım akvaryumda bakılabilecek cinsten istedik. kuzen tek çocuk ama biz kardeşimle aynı evde farklı bir katta yaşıyoruz, temizlemesini üstlenebiliriz.
balık mı kaplumbağa mı almalı bu yaş için? hayvana dokunabilmek önemli değil mi?
bir de az önce fatihte bir akvaryumla görüştüm, tarım bakanlığı kaplumbağa satışını şimdilik durdurdu çünkü yeni gelen nesilde hastalık mı ne varmış, tam bilmiyoruz biz de dedi.
siz duydunuz mu böyle bir şey?
çok masraflı olmasa fena olmaz bir de. amaç minik kuzene hayvan sevgisi-ilişkii aşılamak..
(4) 

öğr. gör ve ar.gör mülakatına gidiyorum

shubulubapshubaptishaluva #748854 
merhaba canlar

yarın bir tane sonraki günlerde ise kısmetse bir 3 tane daha mülakata gitmem gerekecek/ebilir.

bu bilim sınavlarında ne sorulur fikriniz var mı?

branş genetik.

bir de ar.gör maaşıyla öğr.gör maaşı farkı hakkında bilginiz var mı?
son olarak da, ilk mülakatın sonucu hepsinden önce açıklanacak, diğerleri ise 1er gün arayla totalde 1 hafta kadar sürecek.
diyleim ki kadroya seçildik, imzayı atmadan önce kaç gün bekleme şansı sunuluyor fikri olan ya da sorabileceğim bir birim var mı?

teşekkürler şimdiden
(1) 

adobe flash playerdeki görüntüyü kaydetme

shubulubapshubaptishaluva #746602 
demeyin prtsc yap diye, dandik site flash player için çük kadar bölme açmış , görmek istediğim bölümün hepsine küçülttüğümde yazılar karınca duası kadar kalıyor. halbusi ben orjinal çözünürlüğünde ulaşmak istiyorum. var mıdır yolu bir diyin hele.
(9) 

internet hızı

shubulubapshubaptishaluva #745386 
uydunet'in
10 Mbps'e kadar:1 Mbps (AKN)50 GB 49 TL / Ay

diye bir ekosınırsız kategorisinden tarifesi var.
1mps çok mu yavaş bir hız. düzgün orta kalite bir dizi/film izleyebilmek için hızın kaç olması lazım?
yine bu ücretlerde başka tavsiyesi varsa ona da açığım..
(1) 

programlama ile para kazananlar

shubulubapshubaptishaluva #743318 
merhabalar

öncelikle ben biyomühendisim. fakültede matlab öğrendim ve sonrasında 2 yıl da okulda asistanlığını yaptım. matlabın bi c# bi java olmadığını biliyorum. ancak algoritma yazmak çok keyifli geldi ve en azından matlab'da iyidim yani. demek istediğim konuya tamamen fransız değilim.

diyorum ki dışarıdan özel sertifikalı falan c# dersleri alayım. biyolojik mevzulardır, biyomühendislik üretim aşamalarıdır, işte daha nasıl kullanılır program yazmak bilemiyorum, piyasada kullanılmak üzere program yazıp satma ihtimalim nedir.
laboratuvarda akadeisyenliğime devam ederken bir de bu alanda iş bağlayabilme şansım olur mu? ayrıca bu iş için istanbul'da yaşamak şart mı? ben antalya'da yaşarken bu işleri internetten bağlayıp/teslim edemez miyim?

ders alıp, belki bi yerlerde stajla filan birebir deneyim kazanıcam. bunun bilincindeyim.

**maddi olarak ne kadar getirisi olur bana?

**bir de amacım app filan geliştirmekse hangi dili/programı öğrenmemi tavsiye edersiniz?
(4) 

karşı cinsle otelde kalma olayları

shubulubapshubaptishaluva #742478 
bir duyuruda oda birleştirme hakkında soru sorulunca takıldı aklıma.
şimdi erkek kardeşimle ben diyelim ki öğretmen evinde kalmak istiyoruz. bize aynı odayı vermiyorlar mı kadın-erkek nikahsız kalınmaz diye?ya da ne bileyim dayım ve ben kalamaz mıyız aynı odada? bu odalar çift kişilik tek yatak değil de iki tane tek kişilik yataklı olunca dahi durum böyle mi?
ya da sevgilim ve ben nişanlıyız öyle yüzüklü müzüklü, evlilik cüzdanı illa gerekli mi?
bu devirde hala evlilik şartı mı aranıyor asıl
edit: aasdfsadf o değil de başlık biraz erotik çağrışımlı olmuş ama duyuru beklentileri karşılamıyor

edit2: ehehe dayıyla kalmaya izin yokmuş anlaşılan aklıma bu geldi, izninizle paylaşıyorum
img.karikaturturk.net
(6) 

doktor-biyomühendis çifti nasıl bir araya gelir

shubulubapshubaptishaluva #741988 
selam duyuru ahalisi.

ne zamandır hayatımızı nasıl planlasak bilemiyoruz, e fikir danıştığımız insanlar da malum yine biz ve ailemiz ve haliyle aileler taraf tutar.

**şimdi ben genetikçiyim, hep akademik araştırma konularında çalıştım. bu nedenle şirketlerin aradığı konular klinik genetiktir, gdo testleridir. bende bunların teorisi desen zehir gibi, pratikteyse sallanmakta. şimdi de yüksek bitmek üzere ama çalışsam mı doktora mı yapsam kararsızım.
**sevgilimle 9 yıldır birlikteyiz(liseden beri, yaşlar 24 ve 25), o doktor ve tus'la aydın'ı kazandı ama onu tatmin etmedi orası, yeniden tusa hazırlanıyor. ama malumunuz çalışırken tusa hazırlanmak ne kadar kolay olabilir? istanbul'da okuduk biz o yüzden oraya geri dönmek istiyor ama tus yani bu, istemek yetmiyor.


ben aydın'da konumu çalışan yer olmadığı için gidemiyorum. gittim gördüm, biyoloji bölümleri var ve benim (vakıf üni. mezunuyum) alıştığım imkanların çeyreği filan anca. doktora fikrini yaksak, tanı merkezinde çalışayım desek yok aydında. her şeyi geçtim, sevgilim tusla bi büyük şehire gitti, ben de bi firma buldum başladım çalışmaya, uzmanlık bitince devlet onu hoppala diye doğuya gönderecek en az 2 sene, sonra askerliği gelecek uzun döneminden. ben doğuda nerede hangi genetik tanı merkezinde çalışıcam ayıptır sorması? varsa bile orada, adamlar beni alacak mı pat diye. ellerindeki eleman yeter onlara zaten.
sonra diyelim ki ben orada da iş buldum(oha) bu adam yolunu bulup batıya dönebilecek mi? nerede kadro açılıyor da doktorlar özelde çalışmıyorsa, cerrah değilse(ki bizimkisi cerrahi asla istemiyor) nasıl dönüyor batıya?

bunların hepsini benim hiç akademiden devam etmediğimi varsayarak yazdım farkındaysanız. ben akademisyen olursam, hiç buluşamayız çünkü o aydın'da, tusu kazanamazsa orada kalacak. ben istanbul'da doktorayya başlayacağım. öbür türlü aldığım onca eğitim, verdiğim emekler ziyan olacak.

hepsini geçtim benim ailemin durumu maddi açıdan efsane bir iflasla sarsılmış durumda. yani iş olsun para olmasın benim için bir opsiyon değil.

evet biz çıkamadık bunların içinden. sizin bir öneriniz var mı? buraya kadar okuyan varsa da teşekkürler:))
(9) 

saç uzatıcı formül geliştirdim kendi kendime

shubulubapshubaptishaluva #741497 
bir süredir internette bakınıyordum hızlı saç uzatan, güçlendiren formül var mıdır diye. bepanthene, evigen, bemiks üçlüsünü duymuşsunuzdur. tatlı badem ve susam yağı için de iyi yorum yapıyorlr hep. sinamekiyi demleyip friksyon yapın bepanthenli karışıma katın diyenini de çok okudum. şampuana doğum kontrol hapını (7 tane koyan var bi kutu atan da)çam terebentinle karıştırın diyip yapıp memnun kalanını da çok duydum. saf zeytinyağı sarmısak kürü zaten malumunuz. şimdi diyorum ki bu bilgileri harmanlayayım. şöyle bir sonuç çıktı ortaya:

önce sinamekiyi kaynatıp demliyor ve bir kaba süzüyoruz.
bemiks, evigen, bepanthene ampullerimizi kırıp ekliyoruz.
tatlı badem, çam terebentin ve susam yağını ekliyoruz.
doğum kontrol haplarından bi 7 tane filan iyice toz haline getirip karıştırıyoruz(östrojen yağda çözünür)
içinde sarmısak dişleri bekletilmiş, asiti alınmış zeytinyağımızı da karışıma ekliyor,
karışımı iyice çalkalıyoruz.

bunu saça spreyle püskürtüp bir kaç saat tutalım( dikkat yağ yüze akmasın östrojen kıllanma yapar), ve iyice durulayalım.
haftada 1-2 de tekrar edelim.

nasıl? bana süper geldi. olmazsa niye olmaz?

edit: asdhasgd insanlar duyuruya bakıp bakıp kaçıyor. satıp zengin olucaksınız dimi itneler
(6) 

startup nedir?

shubulubapshubaptishaluva #741394 
bu startup diye anılan firmaların özelliği ne? okudum internette ama anlamadım. bu vakitler aykum hep düşüyor:(
(3) 

saç uzatıcı formül

shubulubapshubaptishaluva #741255 
sevgili güzellik uzmanları
bildiğiniz şöyle süper bi bitkisel/vitamin takviyeli karışımınız var mı saç uzattırmaya? asıl sorun bu formülü siz denediniz mi? ne kadar etkili?
belime dayanmış misler gibin bakır uzun kıvırcık saçlarımı siyaha boyayıp çene hizasında kestirdim de. aklımı seveyim..
(1) 

çocuğunun tedavisi için böbreğini satışa sunmak

shubulubapshubaptishaluva #741132 
ekşi sözlükte bir milli sporcunun başına gelen durumu anlattığım böyle bir başlık açmıştım. yalnızca 3 entry var benden sonra yazılmış. niçin ilgi çekmiyor bu başlık. ben sözlükte kesin vardır diye bakıp da bulamayınca şaşırmıştım. gündemin yeterince karışık olması, haramzadeler, mitingler, seçim, reza, ukrayna mevzularından dolayı mı ilgilenilmemiş sizce?
(bkz: çocuğunun tedavisi için böbreğini satışa sunmak)
(3) 

iş başvuruları hakkında

shubulubapshubaptishaluva #741103 
merhabalar

ben genetik mühendisiyim ve yüksek lisansımı bitirmek üzereyim. hep planlarımı akademik hayattan yürütmüştüm ama son 2 yıldır emin değilim böyle yapmak istediğimden. ben de haliyle iş bakınmaya başladım internetten. ales ve üds'm var, ortalamam fena değildi ve ingilizce okuma-yazma-konuşmam çok iyi durumda. laboratuvarda da oldukça deneyimliyim.
internette kariyer.net'e linked-in'e filan kaydoldum, başvuru mailleri Cv filan attım çalışabileceğimi düşündüğüm tüm ilan/firmalara ama biz sizi ararızdan başka dönüş yok. eylülden önce de bir iş bulmalıyım yoksa doktoraya başlamam gerek açıkta kalmamak için.

iş başvuruları başka nasıl yapılıyor? ben cv'mi yüklenip takım filan giyinip kapılarına gitsem selam sabahsız. öyle olur mu? istanbul'da okuyorum ama izmir ankara denizli(memleket) de taşınabileceğim mekanlar.
(2) 

denizli'de yirmilik cektirmelik cene cerrahi ariyorum

shubulubapshubaptishaluva #740180 
Kemik altinda yarisi yirmiliklerimin ikisinin de. Sgk anlasmali pahali olmayan ama eli hafif bildiginiz kimse var mi Denizli'de acep? Oha sanirim cok sey istedim
(3) 

w8'de ekran bölme hakkında

shubulubapshubaptishaluva #738969 
merhaba
windows 8'de ekranı ikiye böldüğümde bir ekranda pdf diğerinde word dosyası açamıyorum. ikisi de aynı tarafta görünüyor. bunun bir yolu var mı?
bir de 8.1(blue?) güncellemesinde ekranın 4'e bölünebileceği söyleniyor ama bunun anlatıldığı bir link de bulamadım. bir bileniniz anlatabilir mi?,teşekkürler
(1) 

pre-bachelor vs undergraduate

shubulubapshubaptishaluva #738480 
koç üniversitesi doktora programı ön kaydı için form dolduruyorum. "List high schools, colleges and universities attended up to 4. You have to enter the undergraduate education information." diye bir istekleri var ancak lise bilgilerim için
*undergrad
*grad
*phd
*pre-bachelor
seçeneklerinden prebachelor'un ne olduğundan tam emin olaadım. ayrıca yine lise için ma, ms,ba,bs,phd derecelerinden hangisinin seçilmesi gerektiği konusunda da şüphelerim var.

şimdi ben fen lisesi mezunuyum, hadi el atın da prebachelor/bs miyim undergrad/bs miyim, yoksa ben neyim bir diyiverin..
(2) 

psikolojik bir vaka adı

shubulubapshubaptishaluva #732000 
merhaba

psikolojide bir duruma verilen isim vardı.silahlı soygun gibi bir olay esnasında esir alınan kişiler bir süre sonra kendilerini kaçıranlara karşı bağlılık besleyip onların yakalanmasına engel olmaya çalışıyordu. hatta olayın geçtiği kentin adıyla mı adamın adıyla mı ne anılıyordu sanki. aklıma gelmiyor yarım saattir aramadığım anahtar kelime kalmadı.
(1) 

ingilizce bir cümle çevirisi

shubulubapshubaptishaluva #730726 
merhaba
belki izlemişsinizdir geçen amerika başkan seçimleri sonrası beyaz sarayda bi yemek verildi. orada conan o'brien bir konuşma yapıyor ve:

"şu an burada bu olayı tweetleyecek olanlarımız lütfen #incapableoflivinginthemoment hashtagını kullansın" diyor.

incapable of living in the moment

cümleyi anladım ancak niye bu kadar komik onu anlamadım. bana bir çevirsenize yanlış mı anlamışım.

merak edenleriniz için de konuşma şurada:
www.youtube.com
3. dakika 40. saniyede söyleniyor cümle.
(5) 

kan terlemek

shubulubapshubaptishaluva #723707 
çok dramatik geliyor değil mi?

kollarımdaki gözeneklerimde kırmızı benekler gördüm ve dikkatli bakınca kan olduğunu farkettim. daha önce yazın çok karşılaşmıştım bu görüntüyle. yeni değil yani bende. belirtmek gerekir mi bilmiyorum, beyaz tenliyim.
uzun zaman sonra salonda spora başladım bunun etkisi olabilir mi bilmiyorum..

nedir sizce sebebi?
(1) 

pubmed

shubulubapshubaptishaluva #719348 
soru başlıkta. ağa erişilemiyor hatası veriyor. herkeste mi böyle?
pubmed.com
(2) 

yardım vakıfları/gönüllülük işleri

shubulubapshubaptishaluva #707153 
merhabalar

sanki kendi söküğümü dikebiliyor da dolaplar dolusu giysi düzmüşüm gibi, dünyada olup biten insanlık dramları düşüncelerimden çıkmaz oldu. savaş tehlikesi altında, açlıkla mücadele eden, doğal afet mağduru, imkansızlıklar içinde yaşayan milyonlarca insanı düşündükçe suçluluk duyuyorum beğenmediğim şartlarımdan. ciddi maddi problemler altında yaşamaya çalışmıyor olsam servetimi bağışlayıp biraz yükten kurtulurdum ancak verebileceğim tek şey zaman ve emeğim. mesleğim doktorluk olsa çoktan "yeryüzü doktoru" filan olurdum da, genetik mühendisiyim abi ben. "evet sende onlarca problemine ek bir de alzhaimer geni var, bi kaç seneye bunarsın. bu arada ataların çin'den göçmüş" mü diycem?
o kadar konuştum, sorum şu: bildiğiniz yardım dernekleri nelerdir? asıl merak ettiğimse hani "şu dernek aslında silah kaçakçılarına yardım ediyor", "şu da afrika'ya yardım götürüyor ama ordaki elmas kaynaklı savaşı el altından onlar tetikliyor" gibi antitezlere de ihtiyacım var. keza internet sitelerinde herkes sanki bir melek, dünya nasıl daha iyi bir yer değil anlayamıyorsunuz. öyle işte..
(1) 

ritalin ve cipralex birlikte. ve hatta solian da?

shubulubapshubaptishaluva #697329 
merhabalar
sorum tıpçı arkadaşlara.
şimdi ben yaklaşık 5 aydır 50mg solian ve 20mg cipralex kullanıyorum ancak üstün zeka sahibi olduğum için 2 hafta kadar önce bunları çat diye bırakmış bulunuyorum. o vakitten beridir de gece uykularım yalan oldu ya, neyse.
şimdi bu gece ders mevzularından sabahlamam lazım ve ritalin almak istiyorum. sistemden çıkmış mıdır diğer antidepresanlar? çıkmamışsa da ritalin kullansam bi gecelik ne olur? acil cevaplarınızı bekliyorum. zira bana kalırsa alıcam şimdi ritalini.
sevgiler
(7) 

Solid work için gereken işlemci

shubulubapshubaptishaluva #696602 
merhaba
elimde asus k56c serisi bir laptop var.
ekran kartı gforce 740m,
işlemcisi core i5-3317u, 1.70ghz
ram 6gb

benim bu bilgisayarla solidwork autocad filan kullanmam lazım (makine müh. bölümü için)
işlemcisi bu programları kaldırır mı?
(3) 

laptop tavsiyesi

shubulubapshubaptishaluva #694519 
merhaba, aynı duyuruyu daha önce de yapmıştım ancak yayınladığım saatten sanırım cevap alamadım. bu yüzden yeniden yazmak istedim.

laptop almayı düşünüyorum ama çok anlamıyorum işin aslı

*öncelikle ilgilendiğim 1500tl civarı.
*daha çok office,photoshop vb programlar ve film izlemek için kullanılacak.

ayrıca kasanın sağlam olması ve teknik servis en önem verdiğim faktörlerden. şu an kullandığım msi'ın ekran menteşeleri daha bilgisayarım 2 aylıkken çatlamıştı ve yetkili servis azlığı/yedek parça yokluğu derken hiç ağız tadıyla kullanamadım.

bu bilgiler ışığında nasıl tavsiyelerde bulunursunuz? bilgisayar modeli ya da donanımsal açıdan nelere dikkat etmeliyim? şimdiden teşekkürler..
(1) 

laptop tavsiyesi

shubulubapshubaptishaluva #694371 
merhaba
laptop almayı düşünüyorum ama çok anlamıyorum işin aslı

*öncelikle ilgilendiğim 1500tl civarı.
*daha çok office,photoshop vb programlar ve film izlemek için kullanılacak.

ayrıca kasanın sağlam olması ve teknik servis en önem verdiğim faktörlerden. şu an kullandığım msi'ın ekran menteşeleri daha bilgisayarım 2 aylıkken çatlamıştı ve yetkili servis azlığı/yedek parça yokluğu derken hiç ağız tadıyla kullanamadım.

bu bilgiler ışığında nasıl tavsiyelerde bulunursunuz? bilgisayar modeli ya da donanımsal açıdan nelere dikkat etmeliyim? şimdiden teşekkürler..
(2) 

Marmaris veya kusadasi kiralik apart pansiyon

shubulubapshubaptishaluva #645067 
4 arkadas universitenin ilk senesi oncesi bi tatil yapalim istedik marmaristir kusadasidir ege bolgesinde bir tatil mekani ariyoruz internette bulabildiklerimizden pek hazzetmedik diyoruz ki yola ciksak orada bulabilir miyiz? Ya da sizin bildiginiz onceden denediginiz bir mekan var mi? Oyle cok lukste filan da gozumuz yok denize uzak olmasin kafi. Apart icin 100tl/gun gibi de bir butce dusunduk en hesaplisindan mesela.. Ne derece mumkundur?
(2) 

adı hatırlanamayan kitap

shubulubapshubaptishaluva #563464 
merhabalar efendim,

sözlüğe de yazdım ama muhtemelen kayboldu solfamede başlık çabucak.

şimdi bu kitap klasiklerden diye hatırlıyorum. rus filan muhtemelen yazar ama çok da emin değilim tabi. kitaptaki adam ölüyor ama önce bi farketmiyor öldüğünü. sonra başka ölüler ona öldüğünü mü söylüyordu neydi, bu diğer ölülerle beraber bi dükkanın önünde sıra beklemeye başlıyor karşı tarafa mı ne geçecek artık, beklemesi gerekiyor orda.

ne dersiniz, aklınız bildi mi?
(2) 

düzce-kocaeli tıp uzmanlık tercihi

shubulubapshubaptishaluva #494009 
merhabalar
arkadaşım tus tercihlerinde düzce ya da kocaeli yazmayı düşünüyor. var mı orada okuyan, ne dersiniz patalojisi ve psikyatrisi nasıl? en olmadı kentler yaşam açısından rahat mı? bir de beni en çok etkileyen nokta: kadıköy'e ulaşım hangi yollarla, kaç saat sürüyor biliyor musunuz?

Şimdiden teşekkürler
(3) 

çok bilinen konular hakkında literatür yazmak/ references not cited

shubulubapshubaptishaluva #359095 
tez konum yara iyileşmesi üzerine ve theoritical backround'a deri ve yara iyileşmesinin fazları üzerine bir şeyler yazıyorum. yalnız "deri" konusunda sorun var çünkü konuyla ilgili kaynaklar m.ö.'ye dayandığı ve histoloji-pathology bilgileri hakkında yeni bir şey bulunmayalı yıllar olduğundan; tüm anatomi kitaparında bırak yıllanmayı, yüzyıllandıkları için direk referans veremiyorum bilgi kaynağını.
misal "deri dermis ve epidermis adı verilen iki temel katmandan oluşur". bu tür bilgiler için "references not cited" diye bir bölüm olur ya tezde, bunun bokunu çıkartıp tüm "deri" chapterina kullandığım bütün kaynakları cite edilmemiş referans versem olur mu? yoksa artık işin ucunu kaçırıp rastgele bunu burdan şunu şurdan aldıydım diye paragraf sonlarına mı dağıtayım kaynaklarımı?
(5) 

lomo

shubulubapshubaptishaluva #240170 
fotoğraflar hakkında resmen bir zır cahil olan ben, lomography diye bir kavramla tanışmamla bu ayıbımı kapatmaya karar verdim. incelediğim üzre ekşi duyuruda hiç de yalnız değilmişim.

türk sitelerinde 150 den başlayıp uçup giden fiyatlara rağmen ebay'de şöyle linkler buluyorum:

cgi.ebay.com

niçin bu kadar ucuzlar? istanbul, bilemedin tc sınırı içinde herhangi bir yerde bu makinelerin en oluru nedir? bir de amatör, keyfi, üçbeş fotoğraf için hangi modelle başlamalıyım dersiniz?
(5) 

bi marduk vardı.. ne oldu ona?

shubulubapshubaptishaluva #201626 
bir dönem marduk gelicek yok dünyaya çarpıcak, olmadı teğet geçecek, denizliyi kapıp götürücek ama aydına dokanmıycak, uzaktan püfliycek üfliycek işte med-cezirden gebericaz filan gibi söylentiler vardı. kaç zamandır yok piyasada, ne oldu marduk? hala gelecek mi?
bir arkadaşım nasa onu yalanladı, gelmiycekmiş dediydi; birileri abi adamlar o çembere o kadar sığdırmışlar, nasılsa 2o12ye maya mı kalır diye yapmamışlar dediydi..
nedir son durum bilen var mı?
(8) 

istanbul erkek vs. fen lisesi

shubulubapshubaptishaluva #160522 
ne dersiniz, başarılı bir fen lisesinde(denizli), kendi memleketinde okumak mı; istanbul(erkek)lisesinde okumak mı?
fen lisesinin öss başarısı hep yüksek, istanbulunki arada düşmüş ama onun da genelde yüksek. tercihler de bu gün mü yarın mı ne sonmuş, bizim kardeşin aklı çorba oldu.

o değil de almanca ya bu okul, müfredat filan da farklı türk liselerinden. össye çalışmayı zorlaştırmıyor mu bu?

not: sadece bu gün için üst sıralarda durabilirse çok iyi de olur çok güzel iyi olur tamam mı
(12) 

Galatasaray lisesi vs. Fen lisesi

shubulubapshubaptishaluva #151649 
Arkadaşımın kız kardeşi bu yaz lise tercihi yapacak ama kararsız kalmışlar.

Galatasaray lisesi mi yoksa fen lisesine mi gitmeli??!1! Ailedeki herkesden farklı bir fikir çıkıyor. Onlar denizli'de yaşıyor ve abisi de DFL'den mezun, yani ortamını da hocalarını da bilir. öte yandan GL de iyi okul ve üstüne bir kaç yabancı dil bilecek, hem de abisi artık istanbul'da yaşadığı için yine ev ortamında kalabilir.

Özellikle GL mezunu birilerinin iyi kötü yönleri hakkında yorum yapması çok yardımcı olur.
(3) 

laptopun menteşesi kırıldı

shubulubapshubaptishaluva #147030 
bilgisayarımın ekranı klavyeyle yollarını ayırmaya karar verdi.
bir menteşe zaten kırılıp özgürlüğünü ilan etmişti, son olarak da diğeri geçenlerde kenarından çatladı, bir süredir kapatmıyorum ekranı hiç, ki kapattığım an ilişkileri bitecek.
nereden bulduysam Allah'ın cezası bu MSI'ın da ne teknik servisi düzgün işliyor ne ordan burdan yedek parça bulabiliyorum(ebay, gitti gidiyor filan).

ne yapayım sözlük? şimdi herhangi bir yere tamire gödersem aylar sonra bilmem kaç yüz lira faturayla dönecek, finallerin göbeğindeyim.. çok daraldım yahu
1234   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık