(4) 

Viyana-Avusturya-Gocmenlik

buf-e kür #1274318 
Merhaba Ösiler,

Onumuzdeki sene Viyana´ya tasinmam soz konusu. Tasinma karari alirsam, en az iki senem Viyana´da gececek ve kararimi degistirip yarida birakabilecegim bir durum olmayacak. Birkac senedir Almanya´dayim, master tezim bitmek uzere ve de calisiyorum. Okul bitince, Berlin´e yerlesme planim var(di).

Viyana´da, ya da Avrupa´nin baska bir yerinde uyum sorunu yasayacagimi dusunmuyorum simdiye kadarki tecrübelerime de dayanarak. Viyana´da daha once bulundum. Hatta tatilimi uzattim, sehri cok begendim. Bunun disinda, sadece haberleri takip ediyorum ve ic acici degiller pek. Gerci haberlerde "Almanya ve Irkcilik" konusuna odaklansam, Almanya´da da kalmamam gerek.

Günlük hayatta irkciligin hissedildigini, irkci dilin normallestirildigini (Almanlar´dan) duydum. Avusturya´ya yerlesmemin hata olacagini dusunuyor cogu konustugum insan. Politikadaki gelismeler de goz onunde bulundurulursa, Avrupa´nin en multikulti ülkesinin Avusturya olmadigi ve yakin zamanda da olamayacagi gercekligi var, evet. Siz ne dusunuyorsunuz, gunluk hayatta karsiniza cikiyor mu "gercek" Avusturyali olmamaniz?


Ozetle, Viyana´da, Avusturya´da "oteki" olmak nasil? Keske Avrupa´da baska bir ulkede okusaydim-calissaydim dediginiz oluyor mu? Ya da niye "Iyi ki buradayim." diyorsunuz?
(1) 

Firefox kullanirken Facebook bildirilerinin direkt sagda belirmesi

buf-e kür #1271751 
Windows kullanicilari bu sizde de oluyor mu?

Xubuntu kullaniyorum ve bir süredir, faceebook´u günlerdir hic acmasam dahi sag tarafta bir kutuda, bana yeni gelen mesajlar beliriyor. Rahatsiz edici bir durum olmaya basladi. Ben mozillayi acinca, acaba facebook üzerinde direkt online gorunuyorum da, o nedenle mi insanlar yaziyor diye de dusunmeye basladim. Linux kullanicilarinda durum nedir? Bunu nasil engellerim?
(5) 

Hala okunabilir gazete?

buf-e kür #1267639 
Türkçe yazılı basından bahsediyorum. En azından X yazarı için hala alırım, okumaya değer görürüm dedikleriniz var mı?
(1) 

"Tam Tekmil vukuatlı Aile Nüfus Kayıt Örneği" nereden alınır?

buf-e kür #454625 
Evet, sadece Nüfus Müdürlüğünden. Peki, sadece ikamet edilen yere bağlı müdürlükten mi alınabilir?
(7) 

Lufthansa vs. THY

buf-e kür #452022 
Frankurt'a bilet alıyoruz. Bi' karşılaştırma yaptığımda:

Lufthansa, THY'den bir kaç lira daha ucuz ve bagaj sınırı 23 kilo(THY'de 20 kg).

*Çoğu kişi de THY ile gidin, birkaç kilo fazlalığı önemsemiyorlar, el bagajlarını da tartmıyor diyor. Lufthansa için durum nedir? Lufthansa'dan bilet alıp el bagajımız ağır geldi diye kazıklanmayalım?

THY'den almak istemememin sebebi, son iki senede 7 kez THY ile iç hatlarda sefer ettim, bir kez bile rötarsız uçuşu olmadı. Dış hatlarda nasıllar bilmiyorum.

Bir sonuca varamadım kısacası. Fikri, tecrübesi, önerisi olan?

Gerekli Not: Lufthansa'dan aldık. Erasmusluyuz ve heyecanlıyız. :gülücük: Teşekkürler tüm yorum yazanlara.
(1) 

DHL Ofislerinde Kredi Kartı ile Ödeme Yapılıyor mu?

buf-e kür #438070 
Yarın Almanya'ya dosya göndereceğim. Online kurye çağırma hizmetinde kredi kartı ile ödeme varmış ama ofislerdeki durum hakkında bir yazı bulamadım. Bilgisi olan var mı?
(5) 

Farklı mail hesaplarını birbirine bağlamak?

buf-e kür #410419 
Sürekli çöken -Hacettepe'nin sağladığı- mail hizmeti yüzünden, aciliyeti olan maillerimi okuyamıyorum. Maalesef ki bu mail adresini bazı yazışmalar için kullanmam zorunlu. Acaba bu adrese gelen mailleri, hotmail ya da yahoo hesaplarına bağlayabilmenin bir yolu var mıdır?
(3) 

Delirmeye radde kala Erasmus Süreci

buf-e kür #401384 
Merhaba,

Önümüzdeki dönem için(Güz Yarıyılı) Erasmus İngilizce sınavına girdim, geçtim. Not ortalamam da tuttu ve seçim yaptım. Macaristan-Szeged Üniversitesi'ne gitmeye hak kazandım. Şimdiye kadar da belgelerimi topladım, Erasmus toplantılarına gittim. Bölüm koordinatörüm kılını kıpırdatmadı ama ben istekli olduğumdan kendim halletmeye çalıştım.

Bugün -tesadüfen- eski bölüm koordinatörümüzden bu üniversitenin Lisans düzeyinde öğrenci istemediğini ve bu konuda benim koordinatörüme mail attığını öğrendim. (Zaten 2 senedir bizim bölümden öğrenci yollanmıyormuş Szeged'e, onların isteği üzerine.) Yani benim gitmem de imkansızmış. Bunu benle beraber Erasmus koordinatörüm de öğrendi ve cevabı: "Açıkçası mailleri okumuyorum." oldu.

Düzeltme: Szeged dışında bir seçenek varmış o üniversitenin de kontenjanı bitmiş. Diğer tüm üniversitelerle de anlaşmamız 2011'de sonlanmış. Bu saatten sonra da yeni anlaşma yapamazlar herhalde.

Sinir krizi geçirmekle beraber, kazanılmış hakkımın da uçup gidişini izledim. Şimdi ben ne yapayım, nerelere şikayet edeyim, nereden kendimi atayım. Önerisi olan?
(2) 

Arabalar için elektrikli süpürge

buf-e kür #388718 
Kullananı, memnun kalanı, işe yaramaz diyeni var mı? Mesela şu alınır mı ki? www.firsatcity.com
(1) 

Yurtdışında YÖK Burslu Yüksek Lisans-Doktora

buf-e kür #376657 
Benim aldığım duyuma göre, yurt dışında 4 yılda yüksek lisans ve doktorayı ,belirli şartları sağlayan öğrenciler, burslu olarak tamamlayıp Türkiye'ye geldiklerinde zorunlu görevde yer alıyorlarmış. Yök'ün sitesinde böyle bi' şey bulamadım, yüksek lisansa en fazla 3 aylık yevmiye verilir, o da zaten bir üniversitede yüksek lisans öğrenciye verilir diyor. Kesin bir fikri olan var mı?
(2) 

Ankara'da İyi Bir Fotoğraf Stüdyosu Aranmakta...

buf-e kür #367447 
Bebeği stüdyoya götürmek istiyoruz. Saçma sapan pozlara sokmayan, işini iyi yapan bi' yer arıyoruz. Ama şehrin de yabancısı olduğumuzdan tavsiyeye ihtiyaç var. Tavsiye verirken, fiyatlar hakkında da bir bilginiz varsa eklerseniz sevinirim. Teşekkürler şimdiden.
(2) 

Mastit sorunu yaşayan anne emzirebilir mi?

buf-e kür #346152 
Doktor eğer bebek emzirilirse memedeki iltihap ona da geçer; emzirme, makine ile sütü sağ dök demiş. Ama aynı sorunu yaşayan başka bir tanıdığımıza doktoru emzirme izni vermiş.

Şimdi internetten bakıyorum da, memedeki bakteriler zaten bebişin ağzında normal kabul edilecektir falan yazılmış. Kafamız iyice karıştı, bebek de daha çok küçük, dört aylık. Doktorun verdiği bir antibiyotik de yok. Yani kendi kendine bu iltihabın geçmesi beklenecek. En az 3-4 gün anne sütü içemeyecek bebek. Ne yapmalı?
(2) 

Farsça Bilenlere Bir Soru

buf-e kür #345626 
Elimde sadece Mehmet Kanar'ın gramer kitabı var. Ve birkaç örnek vermiş, geçmiş... Geçmiş zaman gövdeyi geniş zaman gövde yapabilmenin yolu nedir? ''reften'' fiili nasıl ''rev'' oldu mesela? Biliyorum Farsça'da az kural çok ayrıntı var. Bu konu hakkındaki kural-ayrıntı nedir?
(2) 

Ankara Trafik Durumu (Canlı)

buf-e kür #344781 
Mümkün mü? İstanbul'da iken evden çıkmadan internet üzerinden ana yollardaki kameralara bakıp ona göre hareket ediyordum. Ya da bu saatlerde Eskişehir ve Konya yollarını kullanmak mantıklı olur mu? (18.30-19.00)
(1) 

Çubuklu Hayal Kahvesi hakkında sorular...

buf-e kür #341491 
Yazın gayet güzel oluyordu ama kışın hiç gitmedim. Yılbaşı gecesini orada geçirme planlarımız var. Birkaç sene önce ,sözlükte yazılana göre, çok soğuk olmuş, donmuş herkes. Yakın zamanda buraya giden var mı? Ya da mekan hakkındaki genel görüşleriniz neler?
(4) 

İngilizce Edebiyat-Kültür Dergisi Önerisi

buf-e kür #330526 
İngilizcemi geliştirmek adına, hem de eğitimime katkısı olsun diye İngilizce Dergi okumak istiyorum. Öneriniz var mı?

Mesela şu nasıl?

www.amazon.com
(2) 

kindle costumer service

buf-e kür #322241 
Bu kadar kindle sorusu sordum. Sonunda bozuldu lanet şey. Ekranda siyah-gri çizgiler var. Neyse, müşteri hizmetleriyle irtibat kurdum. Reklamlı kindle olduğundan sadece Amerika'ya gönderebileceklerini söylediler. Var mı ikna edebilmiş olan, farklı bir çözüm yolu bilen?
(6) 

Bahçeli 7. Cadde'de Erken Vakitte Kahvaltı Etmelik Mekan

buf-e kür #321844 
Erkenden Bahçeli'de olmayı planladık bi' kaç kişi... Milli Kütüphane açılmadan gidebileceğimiz bir mekan var mı oralarda? Bi'de Kızılay Starbucks gibi Bahçeli Starbucks sabah 7-8 civarı açılır mı dersiniz? Teşekkür ederim şimdiden.
(2) 

Yeniden: İdefix'den alınan lanet e-kitabı kindle'da okuyabilmek

buf-e kür #320122 
Artık sinir hastası oldum. Kitabın DRM koruyucusunu kaldıran program her yerde demo olarak bulunuyor. Kitabını alıp, kindle'ına atabilmiş bir yiğit varsa ruh sağlığı yerinde olmayana anlatır gibi anlatsın, setup'ını paylaşsın, ya da başarılı olduğu yolu söylesin n'olur :(
(2) 

Doğum ve Bebek Fotoğrafları İçin Öneri (Ankara)

buf-e kür #290220 
Sevgili ablacığımın bebeği ile ilk fotoğrafları için işinde iyi, uçuk fiyatlar istemeyen bir fotoğrafçı bilir misiniz?
(2) 

Amazon.com'dan Alışveriş

buf-e kür #288208 
Birkaç gün önce aynı sorumu sordum ancak net bir cevap alamadım. Bi' kez daha soruyorum, yeni bir umutla: Amazon.com'dan e-kitap satın alabilmem mümkün mü? Yok, değilse ne yapmalı? Mesela kredi kartıma bir işlem uygulatıp Türkiye'den alabiliyor muyum e-kitap? Çok muhtacım yardımlarınıza.
(6) 

Navigasyon Önerisi

buf-e kür #287914 
Hiç mi hiç anlamadığım bir konu daha... İnternetten araştırarak alacağım üründe genel olarak hangi özellikler olması gerektiğini öğrendim... (Aslında öğrendim sayılır.) Hediye olarak almayı düşünüyorum, en fazla 150 TL verebilirim. ''Kesinlikle şu markanınkini alma, şu navigasyonu kullandım iyiydi, bi' arkadaşınki çok güzel yol tarif ediyo yaaa...'' türünden paylaşımlarınızı beklemekteyim. O paraya hiç doğru düzgün bi'şey olmaz derseniz, eh başka bi' hediye düşünmeye de başlayabilirim... Neyse, konuya döneyim. Var mı öneriniz?
(1) 

Kindle'a usb yoluyla attığım e-kitabı göremiyorum.

buf-e kür #281719 
Kindle'ı bilgisayara bağladım ve e-pub halindeki e-kitabı 'active-content-data adlı klasöre ekledim. O olmayınca, 'documents'e ekledim. Kindle ile bilgisayarın bağlantısını kestiğimde, Kindle'da Home'a giriyorum ancak kitaplar yok. Sorun nedir, nerede yanlış yapıyorum ?


Düzeltme: İmla.
(1) 

Beyaz Şaraplı Hardal

buf-e kür #275742 
Almış bulunmuşum bir adet beyaz şaraplı Dijon hardalını. Vejetaryen insanım. Neye koymalı bu hardalı, ne ile yenir?
(1) 

Kindle'ın Mp3 çalma özelliği hakkında

buf-e kür #273975 
Kindle alıyorum, kısa bi' zaman önce mp3çalarım da bozuldu. Kindle'ın mp3 çalma özelliği tatmin edici mi, yoksa bi' de mp3 çalar almak gerekir mi sizce?
(1) 

Hacettepe Üniversitesi Yaz Okulu İle İlgili

buf-e kür #270803 
Merhaba Beytepezedeler, ikinci sınıf olmama rağmen yaz okulunda dördüncü sınıftan ders aldım. Yani sisteme o dersin kodunu girdiğimde, hata vermedi. Yönetmeliğe baktığımda da bununla ilgili bi' şey bulamadım. Yaz okulu dışında sisteme dördüncü sınıfın dersini girdiğimde, otomatik olarak hata veriyordu. Bi' eksiklik ya da yanlışlık mı var bu durumda, yoksa yaz okulunda her sınıftan ders alınabiliyor mu? Teşekkürler.

Düzeltme: Bu soruyu danışman hocama da ilettim. Ancak daha çabuk cevaplanır umuduyla duyuruda da yer alsın istedim. Yaz okulu için bankaya son ödeme günü 1 Temmuz. Kısacası, acilen öğrenmem gereken bir konu.
(2) 

iwillshowyouwhatitmeans'a ulaşmak

buf-e kür #260806 
Mühim bir soru sormam gerekiyor. Ben soruyu size ileteyim, siz kendisine...
Yardımcı olabileceklerin mesajlarını bekliyorum. Teşekkürler şimdiden.
(5) 

Mazeret sınavı için rapor sorunsalı

buf-e kür #259024 
Hacettepe Üniversitesi'nin öğrencisiyim. Bugün rahatsızlığımdan dolayı finale giremedim ve 2,5 yıldır sürekli tedavi gördüğüm Başkent Hastanesi Nöroloji bölümünden rapor aldım, 2 günlük. Raporu ve dilekçemi hemen teslim edip, işlemlerin başlamasını istedim. Bölüm sekreterliğine gittim. Özel hastaneden alınan bir rapor olduğu için dekanın raporu kabul etmeyebileceğini söyledi. Böyle bir saçmalık olabilir mi? Yarın sonucu öğreneceğim. Bu işlerin bir yönergeye bağlı yürütülmesi gerekmez mi, dekanın evet-hayırına nasıl bağlı oluyor anlamadım. Ayrıca kabul etmeme sebebi olarak, Başkent'in üniversite hastanesi olmadığını söylediler. Raporun üzerindeki Başkent Üniversitesi Hastanesi ibaresini gösterdim. Bu sefer de özel, olmaz dediler. Sinirlerim alt üst oldu.
(2) 

Exaradyo ''internet bağlantısı bulunamadı'' hatası

buf-e kür #258505 
Dün online radyo dinlemek için duyuru açmıştım. Exaradyo tavsiyesi geldi, 3.0 versiyonunu yükledim. Vınn ile bağlanıyorum internete, acaba bu nedenle mi hata veriyor program? Nasıl çalışır hale getirebilirim exaradyo'yu?
(2) 

Neden Online Radyo Dinleyemiyorum?

buf-e kür #258183 
Java yüklü, Xp Prof. 2002 versiyonunu kullanıyorum. Ama online radyo dinleyemiyorum. Ders çalışırken fonda bi' şeyler çalsın istedim. Heves kursakta. Ne yapmalı?

Düzeltme: Adobe Flash Player yüklü.
(8) 

e-book reader hakkında

buf-e kür #253340 
Araştırdım, ama araştırdığıma da pişman oldum. Forumlarda yazılanlara bakılırsa Kindle Türkçe karakter destekliyor ama ideefixe'den, D&R'dan aldığınız e-kitapları okumak için küçük çapta işkence çekiyorsunuz. Nook için de Türk sitelerinden alınan kitaplar cihaza yükleniyor ancak karekterler sorunlu denilmiş. Açıkçası pratik olmayan bir cihazı ben bir teknoloji özürlüsü olarak kullanamam. Ama her gün yüzlerce sayfa Türkçe makale, deneme okumak zorundayım. Hangi markayı seçmeliyim? Nook ve Kindle dışındaki önerilere de açığım. Tek isteğim aldığım e-kitabı yükleyip, kolayca okuyabilmek.

Düzeltme: Sadece pdf. dosyalar için almayacağım. Türkçe kitap da okumak istiyorum.
(4) 

Wireless şifresi

buf-e kür #249450 
Bugün bilgisayarımdan bağlandığım wireless'ın şifresini unuttum. Ancak birkaç saat önce bağlanmıştım, şifreyi nasıl bulabilirim?

D.N: Modem ulaşabileceğim bir yerde değil.
(1) 

Ankara'da Otomobil Kiralama

buf-e kür #249303 
Duyuruda da daha önce bahsi geçmiş ancak benim durumum biraz farklı: Ehliyet daha bir yıllık bile değil.(Araştırmalarıma göre en az 2 yıllık ehliyet istiyorlar.)
Güvenilir bir şirketten kiralamak istiyorum. Sürüsüyle korkunç hikaye dolaşıyor çünkü bu şirketler ve ne gibi pislikler yaptıkları konusunda. Bu nedenle işini yasal yollardan yapmayanlarla uğraşmak istemiyorum.
Zaten 1-2 gün için kiralama durumu olduğundan fiyat çok da önemli değil.

Önerileriniz nelerdir?
(8) 

Parasetamol

buf-e kür #248151 
Tylolhot, benical ve theraflu'u akıllı arkadaşım arka arkaya aç karnına içmiş, yaklaşık 12 saat önce. Hala yataktan kalkamadı kaslarının çok gevşediğini, kulaklarının çınladığını söylüyo'. parasetamol etkisinden sanırım. Etkiyi nasıl azaltabiliriz?
(3) 

Fransız Marka Önerileri

buf-e kür #248020 
Elektronik ürünlerde, kozmetikte, içkide, çikolatada hangi Fransız markalar tercih edilmeli? Fiyat/kalite oranıyla düşündüğünüzde ortanın üstü denilebilecek önerileriniz nelerdir? Ve hangileri Türkiye'de satılan fiyattan çok farklıya Fransa'dan alınır?
(2) 

Eurodisney hakkında

buf-e kür #243327 
Eurodisney giriş biletleri ile içerideki herşeye ücretsiz biniliyor mu? Yoksa hepsinin ayrı bir ücretlendirilmesi mi var? Sitesinde yürüyüş ve gösteriler için ek ücret ödenmez diyor.
(2) 

kürt(küt) böreği Ankara'da nerede bulunur?

buf-e kür #238497 
Aradım,sordum Ankara'da bilenine bile az rastladım. Aşeren bir hatun için aramaktayım, çok mağdurum sevgili duyuru.
(4) 

Prag-Viyana için öneri

buf-e kür #228715 
Bahsi geçen şehirler için önerebileceğiniz bir tur şirketi... Örneğin Pronto'nun İtalya turlarında başarılı olduğunu duymuştum. İyi rehberlik hizmeti veren, tatili azaba dönüştürme ihtimali bir nebze düşük olan bir tur şirketi var mı ki?
(4) 

iyi bir alışveriş olur mu?

buf-e kür #206896 
Duyuruda daha önce analog makine önerilerinizi sormuştum. Birkaç gündür sitelerde gezinip uygun fiyata makineler bakıyorum. Şu'nla karşılaştım * cgi.ebay.com

Aslında yüklüce bir kargo ücreti ödemem gerekecek. Ama satıcının verdiği fiyat - daha doğrusu kesin fiyatla satın al yok ama şuan 56 dolarda- çok uygun geldi. Siz ne dersiniz?
(3) 

çeviri yardımı

buf-e kür #206758 
''who often turned to a number of the world’s great spiritual traditions for examples, though he is most likely best known for his writings on Islam and its esoteric tradition, Sufism.'' yardım edebilir misiniz?
(6) 

Analog Fotoğraf Makinesi

buf-e kür #205782 
Daha önce dijital fotoğraf makineleriyle haşır neşir oldum. Ancak profesyonel bir eğitim almadım. Şimdi analog bir fotoğraf makinesi almak istiyorum. Çok pahalı olmasın, kullanımı kolay olsun tabi. Önerileriniz neler ve makineyi alırken hangi teknik özellikleri aramalıyım?
(3) 

İngilizce-Türkçe çeviri hakkında bir soru

buf-e kür #204983 
Martin Lings'in ''Tasavvuf Nedir?'' adlı betiğini inceliyorum. Çevirmen soul yerine nefis kelimesini, ruh yerine de spirit kelimesini kullanmış.

''spirit''in daha manevi bir anlamı varmış gibi geliyor. Metnin orjinal haline baktığımda aynı paragrafta spirit ve soul kelimelerinin birlikte kullanıldığını gördüm. Bir farklılık var olduğundan bu iki kelimeyi birarada kullanmış olmalı.

İngilizce de nefis için kullanılan bir kelime var mı ve soul ile spirit arasındaki fark ne olabilir?
(5) 

uygun fiyata içki (Ankara)

buf-e kür #203590 
Uzun zamandır marketlerden içki alışverişi yapmıyorum. Ne nerde daha ucuza alınır , x içki şurda çok ucuz kaçmaz diyen var mı? Malum yılbaşı geliyor stok lazım.
12   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık