(3) 

türkiye - kazakistan maçında gol neden iptal oldu?

hakiki ssg #297359 
yok mu hiç bilen?
(2) 

beykent & büyükçekme & beylikdüzü

hakiki ssg #287874 
bu taraflarda yemeğe iftara nereye gidilir?
(2) 

ankara istanbul yolunda en güzel yemek?

hakiki ssg #277619 
otobanda en güzel yemek nerede yenir? bolu dağına tırmanmak istemem ama giriş çıkışlara yakın yerler de olabilir?
(5) 

kadıköy'de rakı balık nerede yapılır?

hakiki ssg #271302 
belki konu ile ilgili bir soru vardır ancak ben bulamadım tam aradığımı. ortamı ferah eşimle gidebileceğim bir mekan var mıdır kadıköy'de? fiyatlar nasıldır?
(3) 

öğrenim kredisi geri ödeme hakkında

hakiki ssg #268123 
2006 yılından 2010 yılına kadar öğrenim kredisi aldım. ancak okurken 6 bir kaç ay sigortalı bir işte çalıştığım için 2010 yılında kredim kesildi.

bunun geri ödemesi için haziran 2010 diye tebligat göndermişler ancak ben hala mezun değilim ve seneye olabileceğim ancak. bu konuda ne yapabilirim? kyk'ya gidip "okuyom ben yaa" desem ertelenir mi?

ilgili 351 sayılı kanunun 15-16 ve 17. maddelerinden borcun ödenmesi mezuniyetten iki yıl sonra başlar yazıoyr. bu konuda bir hak talaep edebilir miyim?
(6) 

amazon'dan kitap alsam gümrükte kalır mı?

hakiki ssg #261047 
amazondan iki tane aynı toefl kitabı alıcam cdsi filan da var. bu yeni yönetmelik gereğince takılır mı acaba gümrükte? 38 dolar tanesi.
(1) 

5 günlük turistik ingiltere ziyareti için bankada kaç tl göstermek gerekir?

hakiki ssg #244602 
soru başlıkta.

ayrıca tutarı ödenmiş easyjet biletleri ve yine tutarı ödenmiş hotel ibis rezarvasyonum da var.
(1) 

vergi affı ile ile ilgili bir soru

hakiki ssg #244303 
internetten gib.gov.tr'ye plakamla giriş yaptığımda 2009 yılından kalan bir trafik cezam var ama yapılandırmak istediğimde yapılandırılacak borç bulunamadı diyor.

bu niye acaba?
(1) 

blackberry için en iyi hava durumu uygulaması nedir?

hakiki ssg #235248 
ücretli ya da ücretsiz olabilir
(3) 

firefox 4 yer imleri (bookmarks) menüsü sadeleştirme

hakiki ssg #234762 
firefox 4'teki bookmarks menusune bastığımda yok abone ol yok tüm yerimlerini göster yok yer imleri araç çubuğu vs. gibi kullanmadığım şeyler görünmesin istiyorum.

çok şey mi istiyorum ? var mı bir çözüm yolu ?

tam da bu : i.imgur.com
(2) 

blackberry internet service ile standart bağlantı arasında ne fark var?

hakiki ssg #234142 
bildiğim kadarıyla bis ile sadece e-mail alışverişi ve tarayıcıda gezme işini yapabiliyoruz. facebook, whatsapp ya da google maps gibi üçüncü party programlar ücretlendiriliyor.

bis ile yapılabilen şey standart data ile yapılamıyor mu?
(6) 

minitab ile ilgili kaynak

hakiki ssg #233804 
google da aradım ancak pek bana göre bir şey yok.

minitab'da özellikle kukla değişkenler ve beta değerleri ile ekonometrik analizler yapmam lazım. nasıl yapıldığını bilen ya da bununla ilgili bir kaynak bilen var mı?
(4) 

neyim var benim

hakiki ssg #231866 
kalp çarpıntısı, baş dönmesi ve sürekli uyku hali şikayeti ile doktora gittim. baktı ekg filan çekti temiz çıktı herşey. psikoloğa git dedi.

bu ne olabilir? doktor beni yiyor mu gitsin başımdan diye? hacettepe üniversitesi hastanesi bu dediğim.
(4) 

ankara'da uygun fiyatlı özel hastane

hakiki ssg #231369 
kardiyoloji bölümünü tavsiye edebileceğiniz?

ufuk üni hariç.
(1) 

sigorta şirketine nasıl dava açılır?

hakiki ssg #229853 
sağlık sigortası ile ilgili bir sıkıntı için sigorta şirketine ankara'da dava açmak istiyorum. bunu nasıl yapıyoruz?

durum da şu:
-ocağın 15'inde sigorta başlamış
-hastanede doktora şikayet başlangıcı olarak şubat ayı denmiş, doktor mart ayında olduğumuzdan rapora şikayet iki aydır var diye yazmış.
-şirket de iki aydır sigortalı değilsiniz diye reddetmiş, daha sonra doktor düzelterek tekrar provizyon istemiş ancak şirket ben ilk rapora bakarım hacı demiş.
(2) 

monitör sabitleme aparatı (?)

hakiki ssg #229684 
bugün hsbc'nin bir şubesinde gördüm. monitör, masaya sabitlenmiş bir aparat üzerinde asılıydı. aparatı hareket ettirmek suretiyle monitörün yerini de ayarlayabiliyorduk. mimar çizim lambaları vardır ya, onun gibi.

bunun adının ne olduğunu nerede bulabileceğimi bilen var mı acaba?
(1) 

istanbul'da öğrenci pasosu almak

hakiki ssg #227177 
bunu almak için üzerinde mevcut dönemin bandrolü olan öğrenci kimlik kartı yeterli mi yoksa okuldan gidip de öğrenci belgesi mi almak lazım?
(4) 

ayazağa evyap fabrikasına nasıl gidebilirim toplu taşıma ile

hakiki ssg #223558 
iett'nin sitesi pek yardımcı olmuyor bu konuda, nasıl gidilir bilen var mı?
(2) 

silininen hard disk bilgileri

hakiki ssg #222980 
acronis ile 250 gb lik ve içinde windows olan hard diskimi böleyim dedim ama şimdi bilgisayar hiç açılmıyor.

nasıl bir program içindeki verileri kurtarmama yardımcı olabilir?
(1) 

türk tabibler birliği ücret tarifesi

hakiki ssg #222358 
bu tarifeyi nerede bulabilirim acaba?
(2) 

florence nightingale hastanesi (çağlayan) nasıl gidilir

hakiki ssg #218794 
okmeydanından ya da mecidiyeköy'den nasıl giderim çağlayan florence nightingale e? otobüsle gideceğim, yakın ama yürümek istemiyorum.

hangi otobüse nerden binebilirim?
(4) 

haydarpaşa 7 treni için beylikdüzü'nden ulaşım

hakiki ssg #216385 
beylükdüzünden sabah 7deki tren için haydarpaşa'ya nasıl yetişebilirim? mümkün müdür bu?
(2) 

istanbul'da özel hastane

hakiki ssg #215582 
gastroenterolojisi iyi olan hangi özel hastane var istanbul'da?

beylikdüzü'nde olacağım için medicana'yı düşündüm. iyi midir o?
(1) 

ankara etiler orduevi'nde otopark

hakiki ssg #213574 
ankara'da etiler orduevi'ne düğüne gideceğiz. arabayla gitsek içeride otopark hizmeti var mıdır?
(5) 

sosyal güvenlik ile ilgili bir soru

hakiki ssg #211117 
ben normalde annemden ötürü emekli sandığından sağlık güvencesinden yararlanıyordum. ancak 2010 yılında 8 aylığına asgari ücretten sigortalı bir işe girip çıktım.

gecen üniversitenin medikodan ilaç yazdırıp sıradan bir eczaneden de sorunsuz aldım ama merak ediyorum hastaneye gitsem sorun çıkar mı sen çalışmıssın artık işssiz görünüyorsun derler mi?

not: 25 yaşından küçük bir üniversite öğrencisiyim.
(1) 

superonline beni oyalıyor mu acaba?

hakiki ssg #208319 
geçen hafta bugün superonline adsl (fiber değil) için hız/kota değişikliği başvurusu yaptım.kullandığım paket 1mbit/4gb kota iken 1 mbit kotasıza geçmek için başvurdum. adamlar bir haftadır hiç bir işlem yapmıyorlar günde 3 kere arıyorum binbir türlü bahane uyduruyorlar. dört beş ay önce bana teslim ettikleri modemin daha kargoda göründüğünü o teslim edilmeden paket değişikliği yapılamayacağını filan söylüyorlar.

malum yeniyılda intenet paketleri hılzarı fiyatları vs.. değişecek acaba bunlardan birine sokmak için oyalıyor olabilirler mi?
(3) 

ankara'da nereden oralet bulabilirim

hakiki ssg #206727 
ankara'da nereden oralet ya da benzeri toz içecek bulabilirim? elmalı ya da portakallı.
(1) 

vergi affı?

hakiki ssg #200094 
bu vergi afffı yasalaştı mı? içeriğinde motorlu taşıtlar vergisi ile trafik cezaları ile ilgili bir madde var mı?
(5) 

istanbulkart nerden alınır

hakiki ssg #200012 
akbil alacaktım bana dedilerki istanbul kart al akbil yok. öğrenci filan da değilim nerden alacağım bunu acaba bilen var mı??
(6) 

bursa'da ne yesek ne içsek

hakiki ssg #198324 
bursa'da öğlen nerede yemek yiyebilriiz, tercihen iskender?? (o küçük sıra beklenen iskenderci hariç)

bir de gece nerelerde takılabiliriz? kaldığımız yer tüyap'ın orda.
(2) 

renault clio için motor soğutma sıvısı ne ola ki?

hakiki ssg #196288 
teknik konulara pek hakim değilim ancak aracımın altından bugün park manevraları yaparken baya bir sıvı akmış. bu sıvı kaybını mütakiben de hararette bir artış oldu.

motor kapağını açıp baktığımda soğutma sıvısı kabının boş olduğunu gördüm.

buraya soğutma sıvısı olarak ne koymam gerekli bilgisi olan var mı yav?

resimde de ekledim nereyi dediğimi.
(2) 

ehliyeti kaybettim hükümsüzdür

hakiki ssg #195948 
ehliyetimi kaybetmiim ne olur ne olmaz diye de gazeteye de ilan verdim.

fakat sorum şu ki: ben ehliyeti ankarada aldım şimdi de eskişehire oturuyorum. gidip eskişehir emniyetininden hemen alabilir miyim ehliyetimi?
(1) 

eskişehir - istanbul yolu

hakiki ssg #192505 
bu yol hala gidiş geliş mi yoksa burada inşa edilen duble yol bitti mi? bilgisi olan var mı??
(5) 

en uygun fiyata ms office nereden alınır

hakiki ssg #190707 
lisanslı bir office student ya da home & office sürümlerine ihtiyacım var. ingizlice olmalı. nereden alabilir en uygun fiyatlı?

özellikle internette?
(5) 

eskişehir'de gece 02.30'a kadar nasıl vakit geçer?

hakiki ssg #190122 
tren gece iki buçukta imiş cumartesiyi pazara bağlayan gece. o saatte kadar eskişehirde güvenli olarak nasıl vakit geçirebiliriz??
(8) 

çok telefonla konuşmak zorunda kalma radyasyon ve SAR

hakiki ssg #189922 
işim gereği ayda 1000 ile 1400 dakika arası cep telefonu ile konuşmak zorunda kalıyorum. kullanılan telefonun SAR değeri 1.11 W/kg imiş (Nokia x6)

bunun bana vereceği zararı nasıl en aza inidrebilirim? telefonu değiştiremiyorum ve kulaklık kullanamaıyorum maalesef şirketin verdiği telefonlar, içine sim gömülü.
(6) 

forumlar neden üyelik ister?

hakiki ssg #189892 
insnaların genelde bir kere girip, konuda bahsi geçen şeyi bi kere okudukan ya da inidirikten sonra bir daha uğramayacağı forum siteleri neden hep üyelik istiyor??

bir amacı var mı bunun yoksa, kalabalık göürünelim diye mi?
(7) 

eskişehir otel

hakiki ssg #189129 
roof garden mi yoksa ibis mi iyidir??
(3) 

eskişehir'de rakı sofrası

hakiki ssg #189050 
nereler var? kadınların da gidebileceği şekilde.
(5) 

esenboğa havalimanı ulaşım

hakiki ssg #186925 
8.45 uçuşu için kaçta aştiden otobüse binmem lazım? o saatte ego olur mu yoksa havaşa talim mi?
(12) 

istanbul'da bir gün geçirmek

hakiki ssg #186773 
sabah 09.30'da Sabiha Gökçen Havaalanı'na ineceğim. Gece 11'e kadar istanbul'da sevgilimle beraber oyalanacağım. neler yapılabilir? mümkün mertebe iç mekanlarda? nargile de olur?

not: çok da yol gitmek istemiyorum. kadıköy, beşiktaş en fazla taksime kadar giderim herhalde.
(11) 

avcılarda ne yapılır

hakiki ssg #183934 
ne zamandır görüşmediğim bir arkadaşımla buluşacağım yarın avcılarda. ne yapabiliriz nereye gidebiliriz hiç bilmem avcıları
(7) 

ankara'da valiz bavul nereden alınır

hakiki ssg #182228 
kısa bir yolculuk için küçük bir valize ihtiyacım var.öyle marka olmayan basit ucuz valiz nereden bulabilirim?
(2) 

devlet kadrolarına iş basvurusu yapmak

hakiki ssg #181931 
kpss puanı ile devlet kadrolarına (başvurucak olan kimya mühendisi) iş basvurusu yapmak için nerelere bakmak lazım? kim kadro açmış ne kadar memur alacaklar nereden takip ediliyor? ya da var mı böyle bir şey?
(6) 

kredi kartlık / cüzdan

hakiki ssg #180820 
ya şu sitedeki gibi bişey arıyorum. buraya pek güvenmediğim için alamıyorum ama var bi bildiğiniz böyle bişey satan yer internette yahut ankara'da??

sepeteindir.com
(4) 

otel sorusu ibis istanbul vs mood design suites

hakiki ssg #179436 
istanbulda konaklamak için hangi otel daha iyidir?

ibis denize sıfır, mood design suites de merkeze yakın. oda koşulları olarak hangisi daha iyidir?
(3) 

ankara'da çıktı almak

hakiki ssg #177993 
yaklaşık 1500 sayfa çıktı almam gerekiyor en uygun fiyata nerede alabilirim? ne kadardır fiyatlar sayfa başına bilgisi olan var mı?

(git: 95221)
böyle bişey var ama eski tarihli, daha güncel olarak soruyorum.
(1) 

spk temel düzey lisanslama sınava ile ilgili

hakiki ssg #177883 
işe başlamayı düşündüğüm yer bu sınavı istedi. şimdi ben sınava başvurup, girip sonra da ben kazandım hacı verin benim sertifikamı mı diyeceğim?

yoksa katılım ve lisans almak için başka şartlar var mı?

tspakb.org.tr çok resmi yazmış, tam anlayamadım bu yüzden.
(5) 

istiklal caddesine mekan (ki orada viski ucuz olacak)

hakiki ssg #177690 
arkadaşlarım gelecek onları isitklal de içirmeye götürcem ama viski içiyor bunlar sürekli. nereleri var böyle uygun??

not: geçen sefer hamam diye bir yere gittik cami karşısı 12 lira idi bir bardak viski.
(4) 

sap öğrenmek

hakiki ssg #173861 
bir çok iş başvurusunda görüyorum sap yazılımına hakim olan diye:

1- sap ne ola ki sözlükten bişi anlamadım
2- bu sap nasıl öğrenilir?

mobil görünümden çık