(2) 

Tecil?

rotario #637630 
merhaba,

ekim'de almanya'da yüksek lisansa başlayacağım. bu çarşamba almanya'ya gideceğim ve muhtemelen okul başlayana kadar da türkiye'ye dönmem.

askerlikle ilgili bir şeyler yapmalı mıydım lan ben? iki günüm var işte, yeter mi? ne yapmak gerekir peki (izmir)?

teşekkür.
(1) 

İzmir Alman Konsolosluğu

rotario #637616 
merhabalar,

bi yıl kadar önce gittiğimde, vize görüşmesinde buraya telefon-cüzdan sokmak yasak idi. şimdi siteye bi baktım da, bu konuda bi uyarı göremedim. bu konuda değişen bir şey var mı? yakın zamanda gitmiş olan?

teşekkürler.
(1) 

Tecil

rotario #634199 
merhaba,

duyuru'daki bininci askerlik tecili sorusu olacak belki ama kusura bakmayın, kendi durumuma uygun bir cevabı bulamadım.

lisans eğitimini bitirdim, yüksek lisans için almanya'ya gideceğim yakın zamanda. elimde kabul belgesi filan var (almanca).

bunu (ve sanırım lise diplomamı) bir yerlere götüreceğim herhalde. bu işlemi mutlaka ikamet adresimin bulunduğu ilde mi yapmam gerekir? tatil için ayvalık'a gideceğim, orada bu işi halletmenin bir yolu var mıdır?

çok teşekkürler.
(2) 

Vize mize.

rotario #630549 
selamlar,

iki yıl için almanya'ya gideceğim master için. oradayken annemin de beni ziyaret etmesini istiyorum. lakin kadın çalışmıyor, bankada milyarları yok, düzenli ve dolgun bir maaşı da yok.

ablamın banka hesabını, maaşını filan göstererek vize alma olasılığı var mı annemin?

teşekkürler.
(1) 

Ehliyet?

rotario #629593 
selamlar,

iki sene kadar önce ehliyetim kaybolmuş idi. gittim emniyete bir form doldurdum, yenisi için bir sürü para istediler, ben de araba maraba kullanmadığımdan ötürü salladım, çıkarmadım.

şimdi bu yenileme işi 101 lirada 15 liraya düşmüş diyorlar ya, benim için de geçerli midir bu? bir de, ehliyetimi daha önce ankara'dan almıştım, yenisini çıkarmak için ille de ankara'da mı başvurmam gerekir?

teşekkürler.
(8) 

Berlin vs. Heidelberg

rotario #629470 
selamlar,

bu soru almanya'yı bilenlere. başlıkta şehirlerden birinde iki sene geçirme şansınız var. berlin'de birazcık şehir dışında ikamet edeceksiniz, merkeze kırk dakika filan. heidelberg ufacık yer zaten.

hangisini seçerdiniz?
(3) 

Valiz?

rotario #626594 
merhaba,

bana en büyük boyundan bir tekerlekli valiz lazım. hani şu dış kısmı sert olanlarından, kutu gibi. benetton'da filan çok pahalı. şöyle uygun bir fiyata nereden alabilirim bu tarz bir valizi?

teşekkür.
(1) 

Askerlik.

rotario #626461 
selamlar,

bu ay itibarı ile türkiye'de bir üniversiteyi bitirdim. yurt dışında yüksek lisans için burs kazandım, ağustos başında da gideceğim. yaş 23.

askerlikle ilgili ne yapmam gerekiyor, ya da bir şey yapmam gerekiyor mu? tecil mecil?

teşekkür.
(3) 

pasaport

rotario #622308 
merhaba,

ankara emniyet müdürlüğü'ne e-pasaport başvurusu yaparken, pasaportumun izmir'deki adresime yollanmasını isteme imkanım var mıdır?

teşekkürler.
(9) 

Pasaport

rotario #621806 
merhabalar,

halihazırda, kasım 2013 tarihinde süresi dolacak bir pasaportum var. önümüzdeki iki sene yurt dışına yüksek lisans yapmaya gideceğim. şu anki üniversitemden pasaport harcı için muafiyet kağıdı aldım, kağıtta eylül 2013 - eylül 2015 arası okuyacaktır yazıyor. lakin burs aldığım kurum bir de dil kursu açıyor, o yüzden ağustos başında gitmem gerekiyor. dil kursuna gideceğime dair resmi bir kağıt olmadığı için, muafiyet tarihini değiştirmiyor okul.

bu durumda ben ağustos ayı için ne yapabilirim? önceki pasaportumdan kalan süreyi oraya ekletmem mümkün mü?

teşekkürler.

not: şu anki pasaportum da yenilerden, e-pasaport.
(1) 

Blogspot

rotario #612666 
selam,

blogspot tabanlı blogumda garip bir hız problemi yaşıyorum. şöyle ki, anasayfaya link verdiğimde site son derece hızlı açılırken (sinvegur.blogspot.com); postlardan birine link verdiğimde açılma süresi 10 saniyeyi buluyor (sinvegur.blogspot.com).

bu sorunun sebebi nedir? çözme şansım var mıdır?

teşekkürler.
(1) 

Bodrum?

rotario #608139 
merhabalar,

haftaiçi bir gün saat 16:30'dan, ertesi gün yine 16:30'a kadar bodrum'da vaktimiz var. ne yapmamızı önerirsiniz? nerede yüzülür? nerede yenir içilir? ve bunlar nerede çok pahalıya patlamaz?

şimdiden teşekkürler.
(6) 

TCDD alkol yasağı?

rotario #597480 
selamlar,

trenlerde alkol satışı yasaklandı diye bayaa bi yaygara kopmuştu bi ara hani. uzun süredir trene binmedim türkiye'de, cidden yasaklandı mı yoksa yalan haber mi, var mı net bilgisi olan?
(1) 

Foça?

rotario #591011 
selamlar,

foça'da gündüz birkaç saat gezmek için vaktimiz var. bir de güzel öğle yemeği yemek istiyoruz, balık malık. ne yapalım sizce?

teşekkür ettim.
(2) 

Var mı böyle bir şey?

rotario #580370 
selamlar,

ispanya'da ikamet eden bir arkadaşım, tişört filan tasarlayıp sattıkları lokal bir sitenin adresini vermiş: www.vivalavidatodalavida.com

bana da sormuş ki, "yurtdışına da açılma niyetimiz var, türkiye'de tasarımlarımızı koyabileceğimiz asos.com tarzı bir site var mı?"

benim ne asos.com'dan haberim var, ne bu sektörden. var mı böyle bir şey?

teşekkür ettim.
(1) 

HDMI - Taşma sorunu

rotario #548597 
hello,

nette araştırdığım kadarıyla bir sürü insanın yaşadığı bir problemi yaşıyorum. laptopumu hdmi kablosuyla lcd'ye bağlıyorum, lakin televizyonda çıkan görüntüde masaüstünün yatay ve dikey kenarları biraz görüntü dışına taşıyor. televizyon ayarlarını didik didik ettim olmadı. bilgisayardan da ayarlayamadım. driverlar güncel.

var mı bilen?

teşekkür.
(2) 

Kulaklık

rotario #544250 
selamlar,

mediamarkt, saturn gibi zincir bir firmanın avrupa'daki bir mağazasından alacağım kulaklığın garantisi, türkiye'deki mağazalarda geçerli olur mu?

teşekkür.
(3) 

CM101MMXI Fundamentals

rotario #541700 
tahminen ne zaman vizyondan kalkar?
(1) 

İnternet?

rotario #541172 
selamlar,

eve yeni bi internet bağlatalım diyoruz. annem tek başına yaşıyor, sadece tatillerde filan ben ve ablam evde oluyoruz. yani yoğun bir kullanım yok. annemin yaptığı da facebook'ta, sözlükte filan dolaşmak, ara sıra youtube'dan filan bir şeyler izlemek... torrent morrent alakası yok.

bezdirmeyecek hızda, birkaç gb kotalı olmasında da mahzur olmayan bir seçenek arıyoruz bağlatmak için. nedir bunun en güzeli, en ucuzu, var mı bilen?

teşekkür.
(1) 

Beyaz Ölüm

rotario #541137 
selamlar,

halit refiğ'in 1983 tarihli böyle sikko bi filmi var, bilenleriniz vardır. fantastik bir esrar partisi sahnesi var filmde, arka planda da 'have a cigar' çalıyor. esrarlar bitip de gençler yiyişe geçtiğinde de 'the great gig in the sky' devam ediyor.

youtube'da ne yazık ki filmin bu sahnelerinin olduğu parçalar silinmiş. nereye baksam bulamadım. var mı bulabilecek? en olmadı, filmin bir full indirme linki filan olsa, ben kesip koyucam o sahneleri. internet aleminin bir geyiği daha ölmesin.

teşekkür ettim.
(5) 

Hediye?

rotario #538609 
selamlar,

prag'da ikamet eden arkadaşımın anasına ufak bi hediye almam lazım, kadının evinde kalıcam günlerce. kadın çek. şöyle orijinal, törkiş esintili bi hediye ne olabilir? yiyecek-içecek olmasın ama...

tenks.
(16) 

Arkası gelmez dertlerimin?

rotario #532191 
ya bu erkin koray'ın şarkısında diyor ya, "arkası gelmez dertlerimin" diye. ulan "arkası gelmek", "sürmek" anlamına gelmiyor mu? baktım şimdi tdk sözlüğünde de "süreklilik göstermek" yazıyor. dertlerin arkası gelmiyorsa niye lanet ediyor erkin baba? anlatım bozukluğu yok mu burada? neler oluyor?!
(2) 

Deyim

rotario #530016 
"ölümü gösterip sıtmaya razı etmek" mânâsına gelen bir ingilizce deyim var mı, yoksa denyo gibi bunu türkçe'ye mi çevirmeliyim?
(8) 

Evlilik

rotario #527654 
"Evlilik, arzu duyan kadın korkusuna karşı erkeğin icat ettiği ve cinselliği ihtiyaç alanında bir görev statüsüne indirgeyen bir emniyet zincirinden başka bir şey değildir."

ne diyorsunuz? katılan, katılmayan? söyleyin bakayım.
(18) 

Anneye Küfür

rotario #527269 
genel olarak anneye küfredildiğinde inanılmaz sinirlenmesinin sebebi nedir sizce? "orospu çocuğu" veya "ananı s.kiim" tadında küfürler neden gözleri dolduruyor, sinirleri bozuyor? bu soruya "abi sonuçta anne yani :("den daha derin bi cevap verebilir misiniz?
(29) 

Aldatma

rotario #526002 
erkeğin "bir gecelik kaçamağı", neden roller değişince "kadının orospuluğu" oluyor? erkek-kadın cinselliği arasında bir fark görüyor musunuz? özellikle erkeklerden cevap bekliyorum. samimi olun ama, kendi tecrübelerinizden hareket edin, isteyen özelden gelsin, yeter ki ayak yapmayın :p
(2) 

Microsoft Word

rotario #523703 
lan ben mi denyoyum, nasıl beceremiyorum bunu?

ms word'de sayfada, atıyorum, bir paragrafı ortalamak, bir paragrafı sola dayamak istiyorum. sadece ortalayacağım bölümü seçiyorum, ortala diyorum, bütün sayfa ortalanıyor. bunun kolay bir yolu olmalı?!

teşekkür.
(2) 

Hafif Tarih

rotario #523130 
selamlar,

2009'da başlayıp sonra uzun bir ara verdiğim yazmalı-çizmeli bloguma yeniden start verdim. konseptimiz, "tarih öykülerini inceden taşağa bağlayarak anlatalım"dır. ikinci dünya savaşı ve 27 mayıs darbesi'nin ardından, nazizm bölümleriyle devam ediyorum. düşüncelerinizi merak etmekteyim.

hafif-tarih.blogspot.com

teşekkür ederim.
(6) 

Midilli?

rotario #468349 
buraya günübirlik vizesiz gidiliyor mu gidilmiyor mu? ulan bir tane güvenilir kaynak bulamadım nette.
(2) 

Maç spikerleri

rotario #466329 
ya bu trt'de, lig tv'de filan avrupa liglerini anlatan adamlar stadyumdan mı anlatıyorlar yoksa stüdyodan mı? atıyorum şu anda trt'deki frankfurt leverkusen maçını anlatan eleman frankfurt'ta mı şu an yani... el clasico'larda filan stadyumdan anlattıklarını biliyorum ama?
12   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık