(1) 

aşağıdaki gibi Türkiye hakkında kısa filmler, videolar var mı bildiğiniz?

crimson king #845661 
(5) 

Uyducu var mı uyducu

crimson king #841853 
Yardım lazım, delirmek üzereyim
(6) 

karısından boşanıp, genç bir kadınla evlenen zengin türk erkekleri?

crimson king #793129 
kim vardı? özellikle iş adamı olan?
(4) 

araba ne alsam

crimson king #772577 
sıfır almak istiyordum ancak biraz daha beklemeye karar verdim. bu süreçte aşağıdaki özelliklerde hangi arabayı alsam acaba?
- fiyat maksimum 25,000.-TL
- satarken fazla zarar etmeyeyim
- dizel ve otomatik
- parçası çok pahalı olmayan, arıza çıkartmayan.
(2) 

Ankara'dan Hollanda vize başvurusu

crimson king #762585 
Mayıs'ta 5 gün Amsterdam'a gidicez 3 arkadaş, diğer 2 arkadaş İstanbul'dan başvuracak. 2011'de İspanya'ya gitmiştim, hala ispanya vizesinin olduğu pasaportu kullanıyorum, o zaman bütün işlemleri seyahat acentası yaptığı için hiç bir şey anlamadım. Büyükelçiliğin sitesinde Vfs Global'e yönlendiriyor başvuru için, Vfs üzerinden başvurmanın bir avantajı, ekstra bir maliyeti var mı? Direkt büyükelçiliğe başvurabilir miyim, bir faydası olur mu? Bir de Temmuz'da Yunanistan'a, Ekim'de de Prag'a gidicem, Hollanda'dan 6 aylık çok girişli bir vize alma ihtimalim nedir. Amsterdam seyahatinin uçak biletleri ve otel rezervasyonları hazır, Yunanistan ve Prag'ın sadece uçak biletleri hazır, bunları dikkate alırlar mı? Bilgi amaçlı olarak oturduğum ev kendime ait, bankada para gösterebilirim. Bankacıyım, maaş, bordru vs her şey hazır.
(2) 

ötv indirimi için ikinci el araba alınır mı?

crimson king #712715 
merhaba, ötv'nin son tarifesi malum, insanı vergi düşmanı yapıyor. şu an euro da yüksek olduğu için araba almayı düşünmüyorum acaba eskisi gibi bir ötv indirimine hazırlık için 2-3 milyara eski bir araba alıp kenara çeksem mi? bildiğim kadarıyla indirimden faydalanılan dönemde eski arabayı hurdaya çıkartıp ötv indiriminden faydalanabilmek için aracın iki yıldır sizin adınıza kayıtlı olması gerekiyor. sizce yakın dönemde, veya 2 yıl içinde böyle bir şey olur mu? bi de bu ek vergiler otomobil firmalarını isyan ettirmiyor mu, nereye kadar dayanacaklar?
(2) 

paranoyak ben için test listesi

crimson king #708637 
merhaba,

son dönemde sağlık konusunda çok paranoyaklaştım, bir yere gidip her şeyime baktırmak istiyorum. ankara'da düzen laboratuarının iyi olduğunu duydum, doktor bir arkadaşım test talep formunu al, beraber konuşup talep edelim dedi. ilk sorum sizce neye baktırmalıyım, kanser vs tehlikeli hastalıklar için, ikinci sorum, laboratuarı aradığımda sadece o formu doldurarak test yaptıramayacağımı, doktorun muayene edip talep etmesi gerektiğini söylediler. özel sağlık sigortamla yaptırcam bunu, illa muayene olmam gerek iyor mu?
(2) 

Ankara'da Vosvos Sergisi

crimson king #703864 
Az önce haberlerde gördüm, Ankara'da filmlerde vs kullanılmış ünlü vosvosları sergiliyorlarmış, haberde neresi olduğunu göstermedi, google'da yanıt vermedi sorularıma. bilen var mıdır acep?
(2) 

40 saniyelik ingilizce bir videoyu transkript edebilecek biri var mı acaba?

crimson king #664949 
www.youtube.com burada, 1:12:53'de "you know what" diye başlıyor, 1:13:29'a kadar olan kısım. teşekkürler.
(3) 

şunu nasıl çevirirsiniz

crimson king #626219 
"laughing all the way to the bank" diye bir deyim varmış ingilizcede, açıklaması "if someone is laughing all the way to the bank, they have made a lot of money very easily, often because someone else has been stupid" yani kolayca çok para kazanmak anlamında kullanılıyormuş, ama yaptığım çeviride benim de bir deyim olarak kullanmam lazım, tavsiyesi olan?
(1) 

Excel, x hücresine yazılan tarihi diğer hücrelerde metin içindkullanılması

crimson king #578737 
Diyelim a1 hücresinde 26.03.2013 veya 26/03/2013 şeklinde bir tarih var. B1 hücresinde de "26.03.2013 tarihli portföy dökümünüz" gibi bir ifade var. A1 hücresinde olan tarih değerinin b1 hücresinde yer alan cümlenin içine elle yazılmadan otomatik olarak yerleştirilmesini nasıl sağlarım?
(1) 

Zakynthos (Yunanistan) adasına giden var mı?

crimson king #546289 
Bu yaz gitmek istiyorum, buradan ulaşım nasıl sağlanır, nerede kalınabilir, gitmeden nasıl rezervasyon yaptırılabilir, eğlenceli bir yer midir? Bilgi verenlere şükran.
(4) 

adsl bağlantım düzenli olarak kesiliyor. acaba neden?

crimson king #539879 
son 1-2 aydır bağlantımda sık sık kesilme oluyor. ip adresi değişikliklerini takip edip, mail atan bir program kullandığım için ne sıklıkla kesildiğini takip edebiliyorum. bazen 10'ar dakikalı aralarla, bazen 20 dakika, bazen 30 dakika, bu kesinti 1-2 dakika falan sürüyor sonra bağlantı geliyor. 4440375'i aradım, bağlantınızda güncelleme yapıyorum vs bişeyler dedi ama sonuç değişmedi. bazen 5-6 gün hiç kesilmiyor, bazen günde 15-20 sefer kesiliyor, bazen günde 1-2 kez. sorun benim modemimden mi kaynaklanıyor yoksa ttnet'te de mi bir yamukluk var? bu nasıl anlarım ve bu sorunu çözerim.
(5) 

Ankara ev arkadaşı

crimson king #490165 
Bir bankanın Cebeci şubesinde çalışıyorum. Beraber ev tutabileceğim veya evine arkadaş arayan bayan ev arkadaşı arıyorum. Cinsiyetim erkek.
1. Cebeci, dikimevi, kolej, kurtuluş veya bahçelievler, emek, beşevler civarında olabilir. Yürüyerek veya metro ile işe gidebilmek istiyorum.
2. Sigara kullanmıyorum, kullanmayan biri tercih sebebi ama odamda içerim diyorsa o da olur.
3. Balık dışında evcil hayvana sıcak bakmıyorum.
4. Yemek dışında her işe elim yatkın, eve çıktığım kişi yemeği yaparsa ben de başka işleri üstlenirim.
5. Temiz, derli toplu yaşamayı severim. Fazla giden gelenim olmaz.
Aklıma gelen başka bir şey yok, varsa mesaj fasilitesi.
(6) 

Ali Sabancı'nın mail adresini bilen var mı?

crimson king #489544 
Pegasus'ta suyun para ile satılmasını protesto etmiycem, bir fikrim var kendisiyle paylaşmak istediğim:)

edit: bilen varsa buradan yazmasın da özelden mesaj atsın:)
(5) 

iphone 4s 64 gb ikinci el kaça satılmalı?

crimson king #486265 
geçen sene kasım ayının sonunda yurt dışından aldığım siyah iphone 4s 64 gb satmayı düşünüyorum. aldığım günden beri wrapsol film kaplı ve bumper ile kullanıyorum. sizce kaç liradan gider?

edit: sim kilitsizdir, jailbreak vs yapılmadı, ios 6 yüklü, sorunusz çalışıyor.
(2) 

iphone avrupa ülkelerinde en ucuz nerde?

crimson king #485084 
ülkeye göre fiyat değişiyor, en ucuz nerde olduğunu bilen var mı?
(4) 

ev için hi-fi sistem

crimson king #483515 
merhaba sözlük people,
ailemden ayrılıp yeni ev kuruyorum, yıllardır hayalini kurduğum içinde bir koltuk, cdler, bir cd çalar olan odayı kurucam, bunun için bir sacd çalar, www.vatanbilgisayar.com gibi dts destekli bir 5.1 ve belki ekstra iyi bir kulaklık. plak daha kaliteli bir kayır ortamı biliyorum ama temizlik bakım ve ıssız adam tripleri nedeniyle tercihimi sacd'den kullanıyorum. sistem önerilerinizi rica ediyorum.
(2) 

dönemsel altın fiyatlarını gösteren site

crimson king #478086 
altın almayı düşünüyorum yatırım amaçlı. belirli bir dönem için yapacağım, bir analiz yapmam lazım. gram altının gün gün fiyatını gösteren bir site lazım. son 2-3 seneyi gösterse iyi olur. google'ladım ama düzgün bir site bulamadım.
(5) 

kalp krizi riski?

crimson king #477633 
şöyle efendim, yaşım 31 boyum 182, kilom 89, 8-9 aydır spor salonuna gidiyorum ama çok düzensiz, kesik kesik, 2 aydır da gitmiyordum. zayıflamak için şekeri vs kesim 4,5 kilo verdim, 93,5 idim 1 ay önce. bu hafta başı spor tekrar başladım. daha önce bırakıp başladığımda, başladığım gün en son bıraktığım setin yarısını yaparak başlıyordum fazla zorlamamak için. bu sefer de öyle yaptım pazartesi, salı normal setimi yapmaya başladım. 2 gündür sol omzumla, ön göğsümün altında hafif bir ağrı var, ama üşütme ağrısı gibi. yani daha önce üşüttüğümde de aynı bölgede aynı ağrıyı hissetmiştim, zaten hareket ettirdiğimde ağrı değişiyor. ama nedense bu ben de kalp krizi korkusu yaptı. daha önce böyle üşütüp aynı ağrıyı yaşadığımda korkup efora vs girmiştim bişey çıkmamıştı. spor porgramım hafta içi ara vereyim istedim, ama dayanamadım gittim. ama nedense hala kalp krizi geçircem diye korkuyorum. cumartesi pazar spor porgramım yok, ne yapsam acaba iyi hissetmek için. bu arada spora gittiğim için çok az uyuyorum, tabii isteyerek değil, uyku isteğim olmuyor, günde 5-6 saat falan.
(1) 

Bir bölüm seinfeld izlemek isteyen var mı?

crimson king #476500 
Kendimi denemek için Seinfeld'in ilk bölümünün altyazısını çevirdim, tahmin ettiğimden çok daha zor bir işmiş çeviri yapmak. Devam edip etmeme konusunda kararsızım. Çevirdiğim altyazı ile bölümü seyredecek, ingilizceye hakim, ve mümkünse Seinfeld hayranı suserlar mesaj kutumu canlandırsın. Yaptığım çeviri hakkında görüşlere ihtiyacım var. teşekkürler.
(6) 

antalya havaalanından kaş'a ulaşım?

crimson king #445722 
antalya havaalanında kaş'a en pratik ve hızlı şekilde nasıl ulaşırım? ne kadar sürer ortalama?
(1) 

son dakika ucuz uçak bileti nasıl alınır?

crimson king #435838 
erken alınca ucuza oluyor ya, atıyorum kalkışa 2 saat kala falan da oluyor mu acaba? yani baktılar o koltuklar boş gidecek ucuza verelim vs. bunun için havalimanından vs gidip almam mı gerekiyor, internetten son dakika ucuz bilet alamaz mıyım?
(5) 

neden bmw?

crimson king #435837 
baştan söyleyeyim alacak gücüm yok, sadece uzaktan bakıyorum şimdilik. aynı sınıfta olan audi a3, bmw 1 ve daha çıkmamış olan mercedes a serisine baktığım zaman teknik olarak mercedes ve audi, bmw'den iyi olmasına rağmen ben bmw'ye ölüyorum bitiyorum. her şeyi çok farklı geliyor gözüme. bu bana özgü bir yanılgı mı acaba?
(3) 

Sabiha Gökçen Havaalanı - Yeni Bosna ulaşım

crimson king #425808 
Merhaba duyuru insanları,

Bu akşam 22:00'de sabiha gökçen havaalanında olucam, oradan ivedi şekilde yeni bosnaya ulaşmam gerekiyor. vaktim geniş olsa havaşla taksim oradan otobüs veya dolmuşla yeni bosna yapardım ama biraz acelem var. toplu taşıma vasıtalarıyla (havaş, metro, otobüs, metrobüs vs) en çabuk nasıl gidebilirim. taksi bir seçenek değil ne yazık ki. teşekkürler.
(4) 

Profesyonel fotoğrafçılar, dijital fotoğrafa photoshop müdahalesi doğru mu?

crimson king #405800 
Analog vs dijital tartışması değil amacım, dijital ile çekilen fotolara kesme, biçme dışında photoshop ile müdahale çok yaygın. sizce bu ne kadar doğru? Atıyorum çektiğiniz fotoda renkler istediğiniz doygunlukta değil, ama aslında o an orda sizin gördüğünüz ve makinaya yansıyan görüntü gerçek görüntü. bununla oynamak gördüğüm kadarıyla çok yaygın, HDR'yi kast etmiyorum o tamamen ayrı bir tarz, sizce bu dürüst bir davranış mı?
(4) 

Ajda Pekkan abartılıyor mu? Nedir olayı?

crimson king #401739 
Aynı dönemlerde meşhur olmuş, albüm yapmış sanatçılara göre Ajda Pekkan sevgisi abartılıyor gibi geliyor bana. Bildiğim parçaları çoğunlukla aranjman, çok deli hayranı değilim ama mesela Sezen Aksu parçalarının hayatımda daha çok yeri vardır veya Nilüfer'in sesi yorumu çok daha etkileyicidir bence. Müzisyen olarak Bülent Ortaçgil bence fersah fersah ötesindedir Ajda Pekkan'ın, veya Barış Manço, Mfö de keza öyle, ama öyle bir ilgi, öyle bir sevgi çemberi var ki etrafında, bu yazdıklarımı söylemeye korkuyorum yemin ederim. Sizce nedir olayı?
(3) 

paraşüt çılgını olmak istiyorum

crimson king #401567 
hello duyuru people,

paraşüt olayı çocukluğumdan beri tutku benim için, en büyük hayallerimden biriydi, askerde bile paraşütçü olmak için özel çaba gösterdim. bu tutkumu geçen ölüdeniz'de yamaç paraşütü ile kısmen tatmin ettim ancak resmen alışmış kudurmuştan beter durumu oldu. yere indiğimde hemen çıkıp tekrar atlamak istedim. şimdilik sakinim, atladığımda çekilen videoyu izliyorum arada, bazen de şöyle şeyler izliyorum www.facebook.com şimdi sormak istediğim, sanırım bu dağdan tepeden atlayıp serbest düşüş yapma olayı pek türkiyede yok, diyelim yurt dışında denk geldi veya ben kafaya koydum bunu gidip membağında yapıcam, öncesinde bir eğitim almam gerekir diye düşünüyorum, bu eğitimi nasıl alabilirim, kim verir, ne kadar sürer, yamaç paraşütü gibi hocayla atlanılabilir mi, 183 boy 91 kilo ölçüsünde bir adamla atlayabilecek hoca nasıl bir adam olmalıdır?
(3) 

Fotoğraf makinesi lens temizliği ve Uv Filtre

crimson king #387559 
Merhaba duyuru insanları. Yeni öğrendiğim üzere fotoğraf makinalarının lenslerini korumak için UV filtreler kullanılıyormuş. Çizilme, kirlenme vs karşı. Biraz araştırdım fiyatlar 15 lira ile 200 lira arasında değişiyor. 67mm için tavsiye edebileceğiniz marka var mıdır? Bugüne kadar filtre olmadan kullandım ama çok dikkat ettim. Baktığım zaman leke vs bişey göremiyorum çıplak gözle. Acaba lens temizliği neye göre ve neyle yapılır. Filtreyi takmadan bunu yapmam gerekir mi? Tenk yu.
(1) 

ankara fotoğraf kursu

crimson king #380888 
3 tane kurs var bildiğim.
1. AFSAD www.afsad.org.tr
2. FSK www.fsk.org.tr
3. FSA www.fotografsinemaankara.com

Hangisini tavsiye edersiniz? tavsiye etme sebebinizle yazmanızı rica ederim. Ör: şu hoca ders veriyor çok iyidir, veya şuna gitme işi ticarete dökmüşler ilgilenmiyorlar gibi, teşekkürler.

Not: seviye başlangıç, makina nikon d90
(2) 

finansbank.com.tr ttnet den açılıyor mu?

crimson king #378307 
yaklaşık 1 aydır masaüstü bilgisayardan açılırken problem yaşıyorum, ipad ve iphone ile 3g üzerinden girerken hiç problem yok, onunla da pc'nin kablo ile bağlı olduğu adsl modem'e wi-fi'den bağlanırken aynı problemler. yanii ttnet de problem var, turkcell 3g de yok. ttnet'den problem yaşayan var mı başka acaba? bankayı aradım ama onlar ayrı bir leyla.

Edit: sadece finansbank.com.tr de problem diğer banka sitelerini vs hepsini denedim.
(2) 

texas hold'em birden fazla river açma olayı

crimson king #376527 
bazen youtube da profesyonel oyunlarda görüyorum, mesela riverdan önce iki oyuncu kalıyor, ikisi de all in diyor, river açılıyor, sonra açılan kartlar kenara alınıp bir river daha açılıyor. nedir bu olayın adı, kuralları nelerdir?
(6) 

coca cola, soğuk içiniz, ama nasıl?

crimson king #376366 
merhaba duyuru insanları,

şimdi malumunuz coca cola değişik boyutlarda ve paketlerde satılıyor, tenekesi, şişesi, pet şişesi vs. ben farklı ambalaj türlerinde colanın tadını değiştiğine ve sadece ideal soğukluğunda gerçek tadını yakaladığına inanıyorum. gerçek tadı dediğim ne, kezzap gibi olup, koca bir yudum aldığında gözden yaş getiren, şeker tadı hissettirmeyen, gazı bol olan. şimdi bu tadı teneke kutularda, 1 lt nin altında olan pet şişelerde, sadece restoranlarda satılan 250 cl cam şişenin dışında kalan cam şişelerde kesinlikle hissedemiyorum. ama 250 cl cam şişe, 1 lt ve üzerinde olan pet şişeler ideal soğuklukta ise tam tadını buluyor bence. şimdi sorum şu, bu zımbırtı sadece ideal soğukluğunda bu tadı yakalıyor o kesin, şimdi bizim evin yakınında bir restoran 250 cl cam şişe satıyor, ne zaman gitsem buz gibi, tam tarif ettiğim gibi, böyle şişe hafif buğulanmış. ya çok alıp eve götüreyim diyorum, bu arada şişesi 2,5 tl kol gibi giriyor, neyse, evde dolaba koyuyorum, yok olmuyor, o buğulu cam gidiyor, daha az soğuk oluyor ve daha şekerli bir tadı oluyor. inat ettim dolabın derecesini 1 er 1 er düşürerek 2 dereceye kadar düşürerek denedim. mümkün değil. buzluğa koyuyorum daha soğuk oluyor ama kesinlikle aynı tad olmuyor. yani bir gidip restoranın buzdolabının içine termometre koymadığım kaldı. evde soğuk kola depolayamıyorum. bu kola dolaplarını bir sırrı mı var, nedir?
(1) 

burda linki verilmiş olan bir national geographic belgeseli

crimson king #372367 
şimdi şöyle, öncelikle aramaya inandım ama nafile,

burada birisi toplumlarında neden birbirinden farklı olduğunu, neden farklı geliştiğini sormuştu. birisi de cevap olarak bu konu ile ilgili yazılmıl bir kitap olduğunu ve hatta aynı kitabın national geographic belgeseli de olduğunu söylemişti. çok ilgimi çekti ama acil çıkıyordum, nasıl olsa bulurum diye not etmedim. şimdi soruyu da bulamıyorum, belgeseli de. tarayıcı geçmişimde de aradım yine yok. yardım lütfen
(1) 

ipad 2 için case

crimson king #363123 
yurt dışında apple storedan şu casei aldım store.apple.com , meğer bu ipad 2 için değil ilk nesil ipad içinmmiş, ipad 2 için olanını da apple üretmemiş. benzer modelde türkiyede kaliteli bir markanın kılıfı var mı? vatan'a vs baktım hep addison vs gibi kalitesiz ürünler var.

edit: bu case ipad 2 ye tam olmuyor ve smartcover istemiyorum.
(2) 

sosyal ağ fikri

crimson king #362810 
selam duyuru ahalisi

Diyelim benim aklımda bir sosyal ağ fikri var ve şu an olanlaradan farklı olabilecek bir yönü var ve başarılı olabilir. Ancak ben web tasarım, sunucu, yazılım nasıl yapılır hiç fikrim yok. bu aklımdaki fikrin çalınmasına/kopyalanmasına izin vermeden 3. kişilerin yardımıyla bunu nasıl hayata geçiririm. kuruluş ve temel şeyler için sermayem olduğunu varsayalım.
(8) 

Barselona gezilip görülecek yerler tavsiyesi

crimson king #326824 
Merhabalar

Perşembe günü 4 günlüğüne barselonaya gidiyorum şirket promosyonu olarak. Anlaşmalı tur firması program yapmış ama 1 günümüz de boş, mutlaka git, gör, yemek ye, şunu içi vs diyeceğiniz yerler varsa memnun olurum :)
(1) 

fi tarihinde alınan yeşil pasaport

crimson king #274099 
babam devlet memuru olduğu için 17 yaşındayken yeşil pasaport çıkartmıştı bana ama 18 yaşına kadar geçerli idi. haliyle hiç kullanmadım, o günden sonra da hiç görmedim o pasaportu, şimdi, yaklaşık 13 sene sonra ilk defa yurt dışına çıkıcam ve e pasaport için randevu aldım ancak varsa eski pasaportunuzu mutlaka başvuru sırasında yanınızda getirin diyorlar. eski pasaport duruyor mu, iade edildi mi hiç bir bilgim yok ve babamında bilgisi yok. acaba eski pasaportun iade edilip edilmediğini öğrenmenin bir yolu var mı, yani pasaportun hala bende gözüküp gözükmediği emniyetten vs sorgulanabilir mi? ve iade edilmediyse nasıl iptal ettirebilirim yeni pasaportu almak için, gazete ilanı mı gerekir? teşekkürler
(2) 

facebook'ta bekleyen arkadaşlık isteklerini görme

crimson king #243616 
hem benim yolladığım bekleyen, hem bana yollanan bekleyen istekleri görmek istiyorum. benim yolladıklarımı kişinin profiline girdiğimde bekliyor olarak görüyorum ama ben hepsini görmek istiyorum. google'a sordum, bulduğum sonuçlar işe yaramadı. burada da aradım ama o kadar çok soru var ki facebook'la ilgili çıkamadım içinden.
(2) 

Firefox da rick roll, dedeler gibi istenmeyen sayfaların açılmasını engelle

crimson king #238839 
Böyle bir eklenti olduğunu duymuştum. Rick Roll, dedeler gibi yeni pencerede açılıp kendini kapattırmayan adresleri tıkladığınızda engelleyen, uyaran bir eklenti vardı. neydi bunun adı.
(6) 

steve martin'in bir filmi

crimson king #232151 
izleyeli 10 yıldan fazla olmuştur. Cine5'in paralı olduğu zamanlarda izlemiştim sanırım. film çok komikti ama sadece bir sahneyi çok net hatırlıyorum.

---erotik spoiler---
Steve Martin'in çok güzel bir eşi var, oda gibi bir yerde yalnızlar, steve martin bir sandalyede oturuyor, eşi bunun parmağını emiyor, haliyle steve abinin tansiyon yükseliyor, sandalyeden fırlıyor, şapkasını arıyor, şapka aslında kucağında, takıldığı için asılı duruyor kucağına :) şapkasını kafasına takıyor sonra ufak cam gözleri kapıya yaklaşıyor dışarıyı izlemek için, cam kırılma sesi duyuyoruz, steve abi "dışarısı soğukmuş" diyor:)
---erotik spoiler---

çok komik bir filmdi, imdb2yi alt üst ettim ama bulamadım. bilen var mı acaba?
(8) 

ben gitar çalmak istiyorum

crimson king #195583 
efendim merhabalar

ben 29 yaşında bir bankacıyım. 2,5 yıldır bu işi yapıyorum. üniversitede öğrenci iken gitar çalmaya başladım, klasik gitar çalıyordum. işe girene kadar da çalmaya, çalışmaya devam ettim. neyse, işe başladıktan sonra işten gelince çok yorgun olduğum için gitar çalışmayı bıraktım, sonra tekrar başlamaya çalıştım, hatta çok iyi bir hocadan ders almaya başladım. ama evde yeterince egzersiz yapamadığım için dersleri bıraktım, gitarı kaldırdım. tony iommi'nin parmaklarının yarısı bir iş kazasında kopmuş, parmak uçlarına plastik şeyler takıp çalıyor, django reinhardt sol elinin iki parmağını kullanamamasına rağmen gelmiş geçmiş en iyi gitaristlerden biri, bill clements tek kolu olmasına rağmen bas çalıyor, bunun gibi bir sürü örnek var. ama benim gündüz işimin yoğunluğu ve yorgunluğu ile başedip, gitar çalmaya zaman ayıramamam bu örneklerin yanında benim için kabul edilebilir gibi değil. benim sorum şu, ne yapmalıyım ki kendimi işten gelişte ne kadar yorgun olursam oalyım düzenli gitar çalışmaya programlayabileyim. ama ihtiyacım olan cevap gaz verme, motivasyonla ilgili değil. yani bak bu adamlar neler yapmış vs değil. kendisi veya çevresinde bu iki işi bir arada götürebilenlerin yöntemlerini merak ediyorum. bu arada sabah 8, akşam 8 çalışıyorum, eve gelip duş+yemek saat 22 oluyor.
(5) 

bunlar şeker hastalığı belirtileri midir? nasıl emin olabilirim?

crimson king #194742 
1. Doyma hissi zor oluşuyor, yemek üzerine tatlı yersem daha iyi hissediyorum
2. Her zaman değil ama bazen aç kalırsam ellerim titriyor, kafam çalışmıyor, ama bu kendimi bildim bileli böyle, bebekken çok acıktığımda çenem titrermiş
3. Gece yatmadan önce çok sık, kesik kesik tuvalet ihtiyacı hissediyorum, ama sadece yatmadan önce, gün boyunca tuvaletle ilgili bir sıkıntım yok

Biraz kiloluyum boy 1,83 kilo 91, erkek. Bankacıyım, işim stresli. bunun da etkisi olabilir diye düşündüm.

Bu belirtilerin ne olduğunu bilenler hipokrat üzerine yemin edebilir mi? Öncelikle ne yapmalıyım?

Not: 1. ile 3. madde yeni dönemde başladı, 2,5 yıldır bankacıyım. işe girdikten sonra kilo aldım 9 kilo kadar
(2) 

garanti bonus online harcama

crimson king #184530 
kartıma kampanya kapsamında bonus yüklendi ama ben harcamayı unutmuşum. bu gece 12'ye kadar harcamam lazım. online alış veriş yapabileceğim site var mı ıvız zıvır bişey bakayım yoksa benzin alıcam. bonus card kullanabileceğim değil karta yüklü bonusu harcayabileceğim bi site lazım
(2) 

Mark Knopfler İstanbul Konseri 2

crimson king #163092 
Olur mu acaba ya, bi daha gelir mi, yanlış anlaşılma olmasın ilkini kaçırmadım, hatta güvenlik koridoruna atlayıp iki pena kaptım:), ama ben bi daha gelsin istiyorum.
(2) 

The Butterfly Effect director's cut

crimson king #158797 
İlk defa izliycem bu filmi. Director's cut versiyonun sonu tamamen farklıymış. Theatrical versiyon var bi de sanırım o sinemada gösterileni. Hangisini izlemeli?
(2) 

Garaj kapısı uzaktan kumandası

crimson king #155435 
Bizim apartman yönetimi binanın iki adet garaj kapısını çakal bir firmaya yaptırmış. Kaybettiğinizde veya fazladan bir tane gerektiğinde, muhtemelen çinden 5 tl ye aldıkları kibrit kutusu kadar bir alete 50 tl istiyorlar. muhtemelen yaptıkları bizim apartmana taktıkları kapıların radyo frekanslarına göre bu aletin frekansını ayarlamak. 2010 yılında, avrupanın göbeğinde, bilişim çağında, bu çakallara para kaptırmadan bunu kendim yapabilir miyim? atıyorum dealextreme den falan sipraiş edip, elimizde çalışan iki kumanda var bu arada hani frekansı bulmak için. 3.üncü için para vermeyelim artık bu çakallara diyoruz.
(2) 

2011 model araçlar ne zaman gelir

crimson king #153829 
Araba almaya niyet ettim, temmuz'u bekle mtv ödemezsin dediler, ok dedim, temmuz geldi 1 ay daha bekle 2011 modeller geliyo dediler. doğru mu acep, 2011 araçların satışı ne zaman başlar.
(5) 

hey hey

crimson king #153517 
yok eric clapton değil:), radyolarda çalan çok hoş, neşeli, soft bir parça var, arada hep "hey, hey" diyor. bu kadar ipucu ile bu parçayı da bulursa sözlük ahalisi ilk çocuğum adını "ekşi" koyucam:)
(3) 

tshirt baskısı için resmi vektöre çevirmek ama nasıl

crimson king #142266 
elimde 2 renkli bir resim var, kırmızı ve beyaz, çok detaylı değil, kara kalemle sadece dış hatlar çizilmiş gibi. şimdi ben bunu vektöre çevirmek ve bastırmak istiyorum. internette bir site buldum denedim ve oldu gibi. kenarlarda ufak tefek leke gibi şeyler kaldı. ver kardeş ben bunu çevirir, temizler, sana yollarım, ankara'da da şurda cillop gibi baskı yaptırırsın diyen bir babayiğit yok mu?

mobil görünümden çık