(1) 

isveçte maaşlar ne durumda

haskoylu deli hasan #1123051 
isveçte yasal olarak çalışan birinin ortalama kazancı hangi aralıktadır? bunu öğrenebileceğim bir yer var mı? sanırım isveçte asgari ücret kavramı yok, basit işlerde çalışarak ne kadar kazanılacağını merak ediyorum.
(19) 

programlama web tasarım ya da programlama dilleri öğrenmek

haskoylu deli hasan #1106961 
programlama,ağ güvenliği-yönetimi web tasarım ya da programlama dilleri için illa ki matematik cebir trigonometri vs kafasında mı olmak lazım. mesela sosyal bilimler eğitimi almış birisi programcı olamaz mı? programlama dillerini çözemez mi?
(1) 

Matriculated ne demek?

haskoylu deli hasan #1104589 
ekran görüntüsünde de göreceğiniz üzere bir community college in ücretlendirme kısmında bu ifade geçiyor. sözlük anlamı olarak sormuyorum. kayıtlı olmaktan kasıt ben bu koleje öğrenci kaydı yaparsam ücret Matriculated kısmındaki non-nyc residents fiyatını mı ödeyeceğim? okul 2 yıllık degree olarak geçiyor kafam karıştı dönemlik ücret 3840 mı yoksa 5040 mı?
(1) 

içki vergi hesabı

haskoylu deli hasan #1100069 
bira üretmek ve satmak istersem devlete ötv ve kdv vs ödemem lazım %5-6-7 alkollü bira için devlete ne kadar vergi ödeyeceğimi nasıl hesaplarım? yani maliyetin bu şu fiyattan satmak istiyorum devlete şu kadar ötv ve kdv ödersin diyebilecek bir program var mı? ya da hesap yöntemi?
(1) 

temyizde bozulan dava yeniden temyize götürülebilir mi?

haskoylu deli hasan #1097766 
yerel mahkemenin kararını, sen aslında şöyle şöyle diyerek(dava konusuz kaldığından karar verilmesine gerek yoktur demen lazımken sen hüküm vermişsin demiş yargıtay) sadece mahkeme açıldığında vekalet ücreti vs için kim haklı ona karar vermen lazımdı diyerek bozan yargıtay kararı yerel mahkemeye geri döndü.

şimdi yerel mahkeme yargıtayın kararına uyarak aynı gerekçelerle karar verince bizim tekrar yeni kararı yargıtaya götürme hakkımız oluyor mu? yerleşik içtihat nedeniyle kazanamayacağımızı biliyoruz ama dava uzasın istiyoruz karşımızdaki banka sonuçta.
(1) 

hukukçulara küçük bir soru

haskoylu deli hasan #1095753 
kyk nın kredi müdürlüğünün kaskafalı memurlarıyla başım dertte ben bu adamları dava etmek istiyorum. ama nasıl ve hangi mahkemede dava etmem lazım ? tespit davası mı oluyor bunun adı?

sorun şu kyk çalışan öğrencilere burs ve kredi vermiyordu. 24 aralık 2015 te resmi gazetede yayınlanan yazıyla sürekli bir işte asgari ücret alarak çalışmak kredi ve burs almak için sorun olmaktan çıkarıldı. fakat 2 gündür bimer yoluyla kyk ile yazışıyorum adamlar tutturmuş bizi mevzuat ırgalamaz yönetmelikte sürekli bir işte çalışmayacak deniliyor o nedenle haziran temmuz ağustosta çalışabilirsin deniliyor. yahu adamlara anlatamıyorum mevzuatta böyle bir madde kalmadı ki kaldırıldı ne yapmam lazım? çalışmak istiyorum arkadaş iş buldum bu gerizekalılar yüzünden çalışamıyorum.

www.resmigazete.gov.tr


-----------------------

BİMER başvurunuza istinaden; Kurumumuzdan kredi almakta olan öğrencilerin asgari ücret düzeyinde sürekli çalışmaları halinde kredileri kesilmekte olup, Yönetmelik süreklilik şartı koştuğundan öğrencilerin yaz aylarında (Haziran, Temmuz, Ağustos) çalışmaları halinde kredileri kesilmeyecektir. Bilginize sunar iyi günler dileriz.

-----------------------
(5) 

seyyar yemek satışı

haskoylu deli hasan #1095425 
beyler şimdi ben bir seyyar hamburgerci falan açsam ama uydurma bir şey değil fotoğrafa bakarsanız görebilirsiniz, izmir çevresinde(mesela urla çeşme vs) ve sahil kumsal tarafında yazları, kışında şehir içinde belli noktalarda çalıştırmak üzere yemek karavanı işine girmek istiyorum. Sadece meraktan soruyorum türkiyenin özetidir belediyeden izinlerimi aldıktan sonra bu işten avanta isteyecek işimize gücümüze salça olacak mafyavari tipler ortaya çıkacak mı? bildiğiniz deneyimleri olan bir tanıdığınız duyduklarınızı dinlemek isterim.
(6) 

kyk kredisi alırken çalışmak

haskoylu deli hasan #1092545 
asgari ücretin biraz üzerinde 1500-1700 tl arası bir işte çalışırken kyk yüksek lisans kredisi alıyor olmak kredinin devamlılığına sıkıntı yaratır mı? önceden asgari ücretli bir işte sürekli çalışmak krediyi kkesiyordu ama şöyle bir haber var;

www.hurriyet.com.tr



şöyle bir mevzuat var;

www.resmigazete.gov.tr

ama kyk nın sitesinde de şöyle diyor;

ÖĞRENİM KREDİSİNİN KESİLME SEBEPLERİ

• Öğretim kurumundan ayrılması, çıkarılması veya geçici olarak uzaklaştırılması,
• Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma,
• Sağlık sebebiyle öğretim kurumuna devam etmemesi,
• Öğretim kurumunu değiştirmesi esnasında, eski okulunda bir yıldan fazla başarısız olması yada öğretimine bir yıl ara vermesi,
• Öğretim kurumunun kapatılması,
• Kurum yurtlarından süresiz çıkarılma cezası alması,
• Asgari ücret düzeyinde devamlı gelirle çalışması,
• Kesin hükümle mahkum olması

hallerinde öğrencilerin öğrenim kredisi kesilmektedir.

kyk.gsb.gov.tr


nasıl olacak bu iş?
(8) 

Vergi borcunun üstlenilmesi mümkün müdür?

haskoylu deli hasan #1091481 
Babamın zamanında üzrrime açtığı şahıs şirketinden doğan şirket dönemine ait 4 bin lira şirketin kapanmasının ardından 1 yıl boyınca beya da bulunmadığımız için 11 bin lira borç çıkartılmış adıma. Babam vergi dairesine gidip bu borcu üstlenebilir mi? Dış borç nakli diye birşey varmış. Ne yapmak lazım?
(7) 

Aynı anda iki antibiyotik

haskoylu deli hasan #1084063 
Dişimde daha doğrusu diş etimde bezelye büyüklüğünde apse oluştu be kendi kendine patladı az evvel. Kan ve iltahap akıyordu şimdi akıntı durdu ve kan oturmuş gibi ucu siyahlaştı. Dünden beri rovamisin antibiyotik kullanıyordum bugece 4. Hapı alrım hatta. Şimdi okudum sepsise srbrp olur bu tip durumlar geniş spekturumlu antibiyotik kullanılması lazım falan deniliyor sabah doktora gideceğim fakat agumentin bid 1000mg var bir tanede ondan alsam sorun olur mu? Ya da bir önrriniz var mı?
(1) 

ingilizce çeviri doğru mu?

haskoylu deli hasan #1067799 
Yardımcı olabilir misiniz acaba?

Öğrenci bu programda birleşik krallık ve avrupa birliği menşeili ürünlerle klasik türk mutfağı yemek ve tatlılarının yeniden yorumuna-sunumuna dair teknikleri öğrenecektir. Mutfakta gıda ürünlerinin ön hazırlık aşamasından, pişirmeye kadar olan süreç için eğitim verilecek; hijyen sanitasyon uygulamaları ve standartları hakkında bilgilendirilecek uygulamaya dayalı eğitim verilecektir, eğitimin bir parçası ise yemek- şarap eşleştirmeleri olacaktır. Söz konusu staj; genel mutfak eğitimini kapsayacak olup, restoran mutfağında hazırlanan uygulamaya dayalı tüm ürünlerin; hazırlığı, pişirme teknikleri, hijyen uygulamaları ile tabaklama-sunum bil3şenlerinin avrupa standartları ve usulleriyle ortqya konulması ve bu bilgilerin paylaşılması temelinden hareket etmekte, öğrenciye/stajyere bu becerilerin kazandırılması amaçlanmaktadır.


-----------------

The student is going to get education on the techniques of presentation and commenting the meals and dessert’s of classical Turkish Cuisine with the products originated by European Union and United Kingdom. An education will be supplied for the process of the food materials from the prepearing phase to the cooking point in the kitchen. The student will be informed on hygiene and sanitation applications and their standards. the education will be based on operations and one part of the education will be on matching of meal and wine. The train will include general kitchen education. The preparation cooking techniques hygiene application and serving on the plate will be aimed to be given to the student due to the european standards and techniques for all products which depend on operation and have been preperaed in the restaurant kitchen.
(1) 

İngilizce çeviri yardımı

haskoylu deli hasan #1067126 
Yardımcı olabilir misiniz acaba?


Öğrenci bu programda birleşik krallık ve avrupa birliği menşeili ürünlerle klasik türk mutfağı yemek ve tatlılarının yeniden yorumuna-sunumuna dair teknikleri öğrenecektir. Mutfakta gıda ürünlerinin ön hazırlık aşamasından, pişirmeye kadar olan süreç için eğitim verilecek; hijyen sanitasyon uygulamaları ve standartları hakkında bilgilendirilecek uygulamaya dayalı eğitim verilecektir, eğitimin bir parçası ise yemek- şarap eşleştirmeleri olacaktır. Söz konusu staj; genel mutfak eğitimini kapsayacak olup, restoran mutfağında hazırlanan uygulamaya dayalı tüm ürünlerin; hazırlığı, pişirme teknikleri, hijyen uygulamaları ile tabaklama-sunum bil3şenlerinin avrupa standartları ve usulleriyle ortqya konulması ve bu bilgilerin paylaşılması temelinden hareket etmekte, öğrenciye/stajyere bu becerilerin kazandırılması amaçlanmaktadır
(4) 

suriyeliler vatandaş mı oluyor?

haskoylu deli hasan #1059336 
sakin olun yok öyle bir şey...

www.ankahukuk.com
(5) 

mit müsteşarı fidan pkk nın adamı mı?

haskoylu deli hasan #1057567 
kendisi hakkında şöyle bir şey gördüm ve bu adam mit in başına inanılmaz bir hızla getirildi kendisi kürt ve mitin başına geldiğinden beri devlet pkk ya karşı nasıl ılımlı nasıl sessizdi biliyoruz ta ki hdp barajı geçene kadar. pkk cirit atıyor ortalıkta ve devletin dış siyasetinede yön veren adamlardan birisi bu bu herif başa geçtiğinden beri pkk suriyede ırakta türkiyede hep kazanıyor siyaseten insanları öldürüyor. ve işin ilginç yönü fiidanın sülalesinin büyük kısmı pkklı, ayrıca fidanın dağda olan akrabaları var. buyurun;


www.cumhuriyet.com.tr

arsiv.taraf.com.tr

eksisozluk.com


ülkeye bak arkadaş sirk gibi yeminle. ülkenin istihbarat başkanının sülalesi pkkya adam veriyor falan.
(3) 

üniversite ücretinde bir terslik mi var?

haskoylu deli hasan #1053253 
yıllık ücret 8108 dolar deniliyor ve uygunsan 3200 dolar ulus. öğrenci indirimi yapılacağı söyleniyor doğru mudur?


sağda fotoğrafa bakabilirisiniz.

Installments per year 3
Tuition per installment $2,702.80
Tuition per year $8,108.40
Int. Tuition Award (ITA) per year (if eligible) $3,200.00 (-)
OTHER FEES AND COSTS
Student Fees (yearly) $857.00 (approx.)
(7) 

yargıtay fikrini mi değiştirdi?

haskoylu deli hasan #1036081 
2.hukuk dairesi neredeyse 10 senedir belli bir dava konusunda hep xyz tarafını haklı görürken, bu sene hukuk genel kurulunun üst üste aldığı 5 karar sonrası ilk defa HGK kararlarına atıf yaparak, hayır artık xyz haksız diyerek karar vermiş. bu yargıtay 2.hukuk dairesinin bu konudaki içtihatının bundan sonraki kararlarıda etkileyecek şekilde değiştiğini mi gösterir?

bu arada mevzu xyz nin yani bankanın kredi kullandırdığı kişilerden alması gereken ama almadığı bir evrakla ilgili. banka üzerine düşen vazifeyi yerine getirmemişse iyi niyet iddiasında bulunamaz diyor hem hgk hemde 2.hukuk dairesi.
(2) 

saç dökülmesi ve minoxil-dutasterid karışımı

haskoylu deli hasan #999918 
dutasterid(avodart) ile minoxili karıştırıp kullanmayı düşünüyorum. erkek tipi saç dökülmesi var ve şuan ipin ucundayım sayılır seyrekleşme var fakat hızla seyreklik açılmaya gidiyor(sadece 3 ay da bu hale nasıl geldi aklım almıyor) dutasterid anti androjen bir hap biliyorsunuz(bilmiyorsanıda öğrendiniz) bunu minoxil ile dht bloklamada kullanmak istiyorum kullanıp olumlu sonuç alan var. yaklaşık 80 günde deli gibi saç çıkmış ve çıkan saçlarda minoxili bıraktığımızdaki dökülme olmamış. tabi anti androjen dedik kullanan 8 kişide yan etki görülmemiş ama 1 kişide yan etki ortaya çıkmış libido düşmesi meni azalması vs. ben bunu kullansam kısırlık falan yapar mı yani kalıcı mıdır etkisi? yoksa ilaç vücuttan atıldığı anda testestoron yerine geri gelip eskisi gibi her şey yolunda gider mi? insanı kısırlaştıran bir ilaç yok değil mi? tırsıyorum soruyorum doktora sorun demeyin doktorlar dökülecek saç dökülür deyip minocil kullan diyerek yolluyor. gittim doktora.

yukarıdaki karışımın sonuçları mesajdaki fotoda değer mi sizce daha 20 yaşların sonundayım kel kalmak istemiyorum psikoloji falan kalmadı yahu.
(1) 

tübitak yurtiçi yüksek lisans bursu hakkında

haskoylu deli hasan #995777 
bu bursa başvuru yapmak istiyorum şuan kayıtlıyım birinci senem ve ilk dönemim. not ortalamam 3.16(lisans) aleste eh işte (80) çıkar mı çıkmaz mı bilmiyorum ama başvuru şartlarındaki hangi alandan başvru yapılıyor benim bölümüm sosyal bilimler içerisinde geçiyor(gastronomi ve mutfak sanatları) merak ettiğim şu burs açıklamalarında sosyal bilimler için bir skla vermişler fakat listede bizim yerimiz ne bilemiyorum.

şöyle yazıyor burs açıklamasında;

SOSYAL BİLİMLER
• Psikoloji
• Ekonomi
• Eğitim bilimleri
• Diğer Sosyal Bilimler
o Antropoloji (sosyal ve kültürel) ve etnoloji
o Demografi
o Coğrafya (beşeri, ekonomik, sosyal)
o Şehir planlaması ve kırsal planlama
o Yönetim
o Hukuk
o Dilbilimi
o Siyasal bilimler
o Sosyoloji
o Organizasyon ve yöntemler
o Çeşitli sosyal bilimler ve bu gruptaki çeşitli konulara ilişkin bilim dalları arası yöntembilimsel ve tarihsel BT faaliyetleri.
Fiziksel antropoloji, Fiziksel coğrafya ve psikofizyoloji normalde doğal bilimlerle sınıflandırılmalıdır.
BEŞERİ BİLİMLER
• Tarih
o Tarih
o Tarih öncesi ve tarih
o Yan tarih bilim dallarıyla birlikte tarih
 Arkeoloji
 Sikke bilimi
 Paleografi
 Jenoloji
• Diğer Beşeri Bilimler
o Felsefe (bilim ve teknoloji tarihi de dahil)
o Sanat tarihi,
o Müzik bilimi,
o Bu gruptaki konular ile ilgili yöntembilimsel, tarihi ve diğer BT faaliyetleri.


bizim bölüm için başvuru hakkımız yok mu? ya da diğer xyz dedikleri kısımlara mı giriyoruz. fikri olan var mı?
(2) 

kyk yurdu ücreti?

haskoylu deli hasan #994126 
yüksek lisans öğrencilerine kyk yurdu iki kat pahalıymış doğru mu? burs iki katı diye öyleymiş ulan manası ne o zaman yurtta kalmanın 400 liraya yurtta kalacağına ev tutunca daha ucuza geliyor? doğru mu bu hiç duymadım yahu.
(2) 

otobüs durağına park etmenin cezası?

haskoylu deli hasan #994123 
damacanayla su satan lavuklardan biri gelip durağın tam önüne ama kaldırımla rasında baya mesafe bırakaran otobüsün duracağı hiç alan bırakmayarak arabayı park etmiş 2 otobüs bizi görmeden gitti bizde fotoğrafını çektik acaba trafiğe şikayet etsek ceza yer mi?
(1) 

android telefon için müzik player gerekli mi?

haskoylu deli hasan #994109 
yeni telefon aldım gereğinden fazla rami şusu busu var yani telefonu ağırlaştırma durumu yok. sadece bugün bir şey keşfettim kendi çapımda deezer listemdeki şarkıları telefonumda çevrımdısı dınlememe ızın verıyormus ındırme secenegı ıle o zaman ayrıca muzık playere gerek var mı? yanı sadece deezer uygulaması müziği müzik gibi dinletmek için yeterliyse dahili, gelen playerlardan kurulup mx playeri bıraksam yeterli olur mu? maksat telefon derli toplu olsun.
(2) 

izmirde romen lei alan döviz bürosu

haskoylu deli hasan #993186 
var mıdır? ya da banka şu bu?
(4) 

google play uygulaması

haskoylu deli hasan #991039 
bu uygulamaların parayla satılanlarının apk lerini bulsak kullanabılıyor muyuz? yanı ahmet uygulamayı alsa mehmete alıye apk yı verse kullanabılıyo rmu? 50 lıraya uygulama satıyor adamlar ya.
(4) 

askerlik tecil süresi

haskoylu deli hasan #990999 
16 temmuz 86 doğumluyum ve eylül 2015 te lisans mezunu oldum. şimdi yüksek lisansı kazandım ve askerlik durum belgesi isteniyor. benim durumumda okul her sene tecil yaptığına göre tecilim ne zaman bitiyor acaba? her halde okuldan mezun olur olmaz bitmiyordur. eğer öyleyse farz ediyorum aralık 2015 e kadar tecilliysem askeriyeden askerlik durum belgesini alıp okula yollamam yeterli değil mi? okul yeniden tecil işlemini kendisi yapacaktır?

şuan tecilli olup olmadığımı merak ediyorum 2 gün önce mezun oldum daha.
(4) 

ersin demirel mevzusu

haskoylu deli hasan #990824 
bir allahı kulu yazmamış ama böyle birisi emniyette ya da iç işleri bakanlığında yok. bu twitter adresi bölgedeki askerlerin iletişim kurduğu ve 16 asker dahil hepsini haber veren adrestiir bu bilgiyi ekşiye ekler misiniz. yok öyle bir şey propagandaya alet olmayın

twitter.com
(1) 

yüksek lisans askerlik tecil

haskoylu deli hasan #990708 
askerlik şubesini arıyorum açmıyorlar. ben yeni mezun oldum ve 86 lıyım. şimdi yüksek lisansa başlayacağım fakat askeriyeden yazı alınması gerekiyormuş. mezuniyet belgemi okul bizzat almamı istiyor fakat 1700 km uzakta gidip gelmem çok zor. belge olmadan tecilde olmuyor fakat okul aslı gibidir damgası vurup fotokopısını yollarız diyor bu evrakla tecil olur mu?
(1) 

esrarengiz elektrik patlamaları-elektrikten anlayanlar bir baksın

haskoylu deli hasan #985095 
bunu nasıl başlıklandıracağımı bile bilemedim . şimdi evim izmirde bornovada hatta. iki defadır anormal şeyler oluyor. panjurlu balkonumuz ve penceremizde ELEKTRİK ARKI ya da şase yapıyor gibi durumlar ortaya çıkıyor gayet gürültülü şekilde yeşil elektrik demetleri çıkıyor panjurlardan. ama evin içine değil mesela 2 gün evvel ki yan evin demir korkulukları ile bizim panjur arasında akım oluşurken gördük(3 kişi) annem ciddi ciddi korktu. sanki akü kutubuna aktarma mantaını değdirdiğimizde çıkan gibi patlamalar oluyor. 2 hafta kadar önce oturma odasının penceresindeki 3 panjur ileri doğru açıktı ve aralarında patlamalar oldu babam oto tamırcısıdır tırsmaz böyle şeylerde o bile şaşırdı bu ne ya diye. o gün hava kapalıydı yağış öncesi yüklenmiş diye düşünmüştüm ama panjur alüminyum nasıl oluyor böyle bir şey aklım almıyor. bir fikriniz var mı neden olur böyle bir şey? 5 10 saniye sonra kayboluyor ve bir daha ortaya çıkmıyor. ne koku ne bir iz .
(3) 

izmirde günlük ev

haskoylu deli hasan #984403 
70-80 liraya 1+1 falan ev bulamaz mıyız? interneti olsun temiz düzgün bir yer olsun 2-3 günlük. bornova, alsancak, konak balçova, narlıdere karşıyaka...
(7) 

diş ağrısı ve antibiyotik

haskoylu deli hasan #981270 
arkadaşlar normalde ne ağrı kesici ne antibiyotik kullanırım ısrarlada kullanmadım uzun süre fakat diş ağrım ve gss borcu denilen nane yüzünden kullanmak zorund akalıyorum 3.defadır. antibiyotiklere karşı vücudum direnç kazanmasın dı tüm derdim o sebeple bu haplar nasıl kullanılır pek bilmem.

şimdi soruma gelelim. dün bir anda bayadır çürük olup başı falan kırık olan üst 20 lik dişim şişti iltahaplanmış belliki çünkü sol yağanım iptal durumda şuan çenemi açıp kapattığımda bile ağrı oluyor zaten dişlerim birbirine değdiği anda ağrı şiddetleniyor.

peki sorum ne ben dünden beri antibiyotik ve ağrı kesici içiyorum ama nasıl?

dün gece saat gece 22 de 500 mg klavon bid aldım sonra saat 12 de kalan 500 mg aldım. gece 2 de ağrı şiddelenince 1 mg daha klavon bid aldım ayrıca 250 mg minoset plus attım gece uyumuşum sabah 6 bucukta uyandım 1 mg largopen attım bir tane vermidon, öğrlen 13 30 da 1 mg largopen ve 1 vermidon ve az evvel 18 de 1 largopen içtim. biliyorum bu ilaç saatle içilir ama delirmiş durumdayım dişime baktıracak yerd eyok.

eczaneye gittim agumentin aldım bir kutuda apranax ford. şimdi dişim çok ağrıyor eczacıda birşey olmaz antibiyotik değişirse dedi ama ne yapsam? kafam döndü bugün bir kaç defa ölmeyelim bunları karıştırınca.

apranax içsem birde agumentin ne olur? artık bunları içeceğim.
(6) 

9 ağustos 2015 cizre'de çekilen video

haskoylu deli hasan #978481 
(bkz: 9 ağustos 2015 cizre'de çekilen video) başlığını açanlar şuna neden bir şey demez?

www.facebook.com

bu kürtler niye böyle aga? neden bir kere olsun bizimde hatamız var demiyorlar. amerikada olsa şunu yapan adamları köpek vuru gibi kafalarından vurmazlar mı?
(2) 

mr sonucu için hangi doktor

haskoylu deli hasan #969977 
bel fıtığı için mr çekildim nörolojiden sevk almıştım fakat en yakın randevu ayın 27 sine yarın beyin ve sinir ceraahisindeki uzman doktor müsait görünüyor randevu alsam o da bakabilir mi belfıtığı mr sonuçlarına?
(3) 

hakan fidan hakkında yazılanlar

haskoylu deli hasan #969957 
eksisozluk.com

başlıkta yazılanları görünce insanların neden olup bitene şaşırdığını anlamıyorum hakan fidanın vanlı olduğu vandaki bir kürt aşiretine mensup olduğu basit bir astsubayken hızla mit gibi bir kurumun başına getirildiği dahası bağlı bulunduğu kürt aşiretinin kitlesel olarak pkk ya katıldığı bilinirken neden pkk nın böyle güçlenmesine ve ışid denilen gerizekalı orospu çocuklarının yaptığı her hareketin pkk ya dolayısıyla kürtlere yaradığına şaşırıyorsunuz? ışid önce işgal eder bir miktar kürt öldürür sonra abd destekli pkk gelir ışidin abd bombardımanı sonrası boşalttığı topraklara çöker yerli halkı kovup kürtleri yerleştirir. kuzey suriye böyle oluşmadı mı musul pkk nın barzaninin kontrolüne böyle geçmedi mi tuzhurmatu gibi %100 ü türkmen olan iller böyle kürtleştirilmeye çalışılmıyor mu?


hakan fidanın aşireti için buyrun;


arsiv.taraf.com.tr
(5) 

süre tutum başvurusu ve temyiz

haskoylu deli hasan #967531 
gerekçeli karar gelene kadar süre kazanmak ,için süre tutum evrakı mahkemeye sunuldu ve hakim onayladı gerekçeli karar elimize ulaştı. şimdi merak ediyorum biz bu süre tutum belgesini verdiğimizde aynı anda yargıtayada temyiz başvurusunda bulunmuş olduk değil mi? yani gerekçeli karara verilmesi gereken 1 haftalık sürede hiçbir şey yapmasak bile o dosya yargıataya gidecek sanırım? doğru mudur?
(4) 

kaşe yaptırmak

haskoylu deli hasan #966986 
bir şirkete ait kaşe yaptıracağım ama şirket bana ne evrak verdi ne de belge post it kağıdına kaşeden bir tane vurdular bunu yaptır pazartesi getir dediler . nasıl olacak o ben yapmazlar dediysem de yaparlar kaşenin bir önemi yok o yüzden evrak falan istemezler dediler olur mu öyle şey ya yarın rezil olmayalım adamlara.
(2) 

facebookta bulunmamak

haskoylu deli hasan #964405 
şimdiki kız arkadaşımla bir süre ayrıldığımız dönem kısa süreli bir ilişkim olmuştu bu kız ve psikopat kardeşi facebooktan salak salak şeyler yazıyorlar hem bana hem kız arkadaşıma engelliyoruz fake adreslerle yeniden yazıyorkız arkadaşımla ayrılmamız için birşeyler uydurup fitne fesat işlere gireceğini düşünüyorum nasıl görünmez olabiliriz? facebook adresinin sonundaki kısmı nasıl değiştirebiliriz? ayrıca profil fotosunuda kapamak istiyorum görünmez olmak istiyorum. işler çığrından çıkacak hakkında bildiğim bütün sırlarını anasına babasına bütün çevresine yayacağım insan içine çıkamayacak. akşam akşam dellendim ya.
(1) 

rapor almak

haskoylu deli hasan #964344 
iş görmez raporu almak istiyorum. alıyorumda ama 3 gün 5 gün verildi başkada veremem diyor doktor. bel fıtığı var mr 15 temmuzda çekilecek ayakta duramıyorum nöroloji uzmanı sürekli rapor vermeme diyor yahu ayakta duramıyorum ayaklarım uyuşuyor diyorum yapacak bir şey yok git stajını yap diyor alay mı ediyor? aşçılık stajı lan bu sürekli ayaktasın günde 10 saat. başka bir doktora gitsem en azından 15 temmuza kadar 5 günlük rapor almak için ne yapmalıyım?
(4) 

andorid telefonuma virüs bulaştı

haskoylu deli hasan #961850 
chrome da hangı sayfayı açmaya kalksam reklam sayfalarına yonlendırme var. avg ve bi sürü programla denedim silemedim ne yapmam lazım? nette dolaşamıyorum.
(1) 

vize mülakatı

haskoylu deli hasan #960512 
izmir italyan konsolosluğunda ilk defa vize alanları(başvuru) mülakata çağırıyorlarmış ne konuşuluyor bu görüşmede amaç nedir ve vizeyi almayacağımızı belirleyen asıl unsur evraklar tamamsa burası mıdır?
(5) 

kedi'nin kuyruğu koptu

haskoylu deli hasan #956822 
bahçede baktığımız akıllı bir kedimiz var bir ara kuyruğunu dikemiyor dokununcada bağırıyordu bir gün bir baktık kuyruk düşmüş. meğersem kuyruğu kırılmış. neyse kuyruk düşünce kedi sürekli yalamaya başladı yaranın kurumasına izin vermiyor kuruyunca geçecek gibi oluyor ama kaşınınca gene kanatıyor hayvan. kedi kutusuna koyup veter,inere götürmeye kalktık kutuda durmadı bağırıp çağırdı sonunda kutu kapağına vura vura kendini dışarı atti. şimdi ne yapmam lazım bana bir ilaç adı söyleseniz alıp kullansam. evdeki kedimi kısırlaştırdığımda vet mavi bir boya püskürtmüştü yaraya kedi dokunmuyordu hiç yarasına bana bir fikir verirmisiniz?
(5) 

yargıtay hukuk genel kurulu kararı nasıl bulunur?

haskoylu deli hasan #945014 
söz konusu davaya ait haber aşağıda ve ben bu habere konu olan hukuk genel kurlu kararını nasıl bulabilirim?

-------------------------------------------------------------

İstanbul’da Mehmet P., evini ipotek göstererek bir bankadan kredi çekti. Mehmet P. kredi borcunu ödeyemeyince banka tarafından icra takibi başlatıldı. Eşinin borcundan haberdar olmadığını belirten Nurten P. dava açtı. Yargıtay, “Eşin, kocasının borcundan haberi yok; aile konutu üzerine konulan ipotek kaldırılmalı” dedi.
Olay 2011’de İstanbul’da yaşandı. Nurten P.’nin kocası Mehmet P., evlerini ipotek göstererek bir bankadan kredi çekti. Ancak borçlarını ödeyemeyince, kredinin çekildiği banka tarafından icra takibi başladı. Nurten P. eşinin borcundan haberi olmadığını, evlerine konulan ipoteğin kaldırılmasını ve evin icra yoluyla satışının durdurulmasını talep ederek dava açtı.
YARGITAY KARARI ONADI
Küçükçekmece 2. Aile Mahkemesi, eşin rızası alınmaksızın aile konutunun koca tarafından ipotek olarak gösterilmesinin yasaya aykırı olduğu gerekçesiyle davanın kabulüne karar verdi. Kararda, “Eşin, kocasının borcundan haberi yok; aile konutu üzerine konulan ipotek kaldırılsın” denildi. Hüküm davalı banka tarafından temyiz edildi. Temyiz istemini görüşen Yargıtay 2. Hukuk Dairesi yerel mahkemenin kararını önce bozdu. Ancak Hukuk Genel Kurulu, yerel mahkemenin direnme kararını yerinde bularak 2. Hukuk Dairesi’nin kararını kaldırdı. Bu karar sonrası N.P.’nin talebi kabul edilerek aile konutu üzerindeki ipotek kaldırılacak.
(2) 

sgk iş günü ne zaman görülmeye başlanır

haskoylu deli hasan #900404 
bugün 2 şubat işe giriş ise 23 aralık 2014 e-sgk ya baktığımda aralık ayının 9 günü görülüyor ama ocak ayı henüz yansımamış doktora gidilecek ne zaman provizyon almaya başlarız?
(1) 

üniversite kayıt sorunu

haskoylu deli hasan #898992 
ders kaydını yapmak istediğimde linkler çalışmıyor. internet explorer 11, opera krom, firefox hepsinde aynı sonuç verdi sonra öğeleri denetledim sonuç fotodaki gibi çıktı sanırım bu koşullar altında kayıt yapamıyoruz değil mi? çünkü biz odtü nün devamız diye kendini öven g.antep üniversitesi mühendisleriyle gurur duyan okulumuz daha adam gibi kayıt sistemi yazamıyor.

öğrenci işlerini arasanızda teledonu açan yok kayıtlar 4-5 gün sonra kapanacak. ne yapılabilir okulun bilgi işlemini arayıp ne demek lazım sorun ne burada?
(1) 

izmirden balıkesir gönen'e otobüs

haskoylu deli hasan #250141 
nasıl gidilir ne kadar mal olur?
(4) 

kediler hakkında

haskoylu deli hasan #249308 
dünyayı nasıl görüyorlar? renkli görmediklerini biliyorum ama var mı bu konu hakkında bildiğiniz birşeyler?
(2) 

vergi dairesinde ödenmiş ama ödenmemiş görünen para

haskoylu deli hasan #249133 
vergi dairesinde ödenmiş ama ödenmemiş görünen para
beyler bu iş nasıl oluyor ya bugün ödeme yaptık vergi dairesindeki kadın tamam sıfırlandı borcun kalmadı dedi ama eve geldim az evvel devlete güven olmaz diye bir kontrol edeyim dedim bir tane borç yapılandıırlmış görünüyor oysa bugün kadın ödendi kalan sıfır demişti. araç devir işlemi için gerekli bu duurm acaba ödendiğpi halde ödenmemiş görünebilir mi?

haskoylu deli hasan [eksiduyuru.com kullanicisi] #249114
--------------------------------------------------
ödediğine dair elinde bir makbuz ne bileyim dekont filan varsa ispat edebilirsin, aksi taktirde ispatı biraz zor. bir yanlışlık olmuştur, para başka yere gitmiştir, hiç gitmemiştir olabilir yani.


in vino veritas [eksiduyuru.com kullanicisi] (03.05.11 00:31:39)
--------------------------------------------------------------------
online kontrol ettiyseniz güncellemeden kaynaklanan bir gecikme olabilir bence. yazı almadınız mı borcu yoktur diye?

terp [ek$i sözlük yazarı] (03.05.11 00:35:24)
----------------------------------------------------------------
böyle bir yazı olmadığını noterde bakıldığını söylediler makbuz varda tek kalem görünüyor.

işin ilginci ceza kısmında daha evvel yapılandırdığımda ödeme tarihleri vardı bunda öyle bir şey de yok.

yukarda ekran görüntüsü var online sorgunun
(8) 

kolestrolü ve trigliserit düşüren meyve ve sebzeler?

haskoylu deli hasan #249049 
sakatat sucuk ve salam gibi ürünlerden uzak durmak dışında(zira bunu yapmaya başladım) bu değerleri nasıl düşürebilirim?
(1) 

last fm ve foobar2000

haskoylu deli hasan #247080 
foobar2000 de last fm radyo dinlerken beğenme durumu yok mu parçaları? yani sevdiğim parça haline sokamıyorum mevcut beğendiğim parçalar dönüyor duruyor benzer türde yeni şarkılar çalmak yerine alakasız tür ve adamlar geliyo rkarşıma. misal metal dinlerken vivaldi ya da coldplay geliyor karşıma bunun önüne nasıl geçilir? skoplama deilen hadise bu işe mi yarıyor ilk kez kullanan biriyim ona göre anlatırsanız ...
(1) 

foobar2000 yükleme sorunu

haskoylu deli hasan #246502 
foobar2000 yükledim last fm radyosunda kısıtlama yok denildiği için fakat şöyle bir hata veriyor;

Failed to load DLL: foo_cdartdisplay.dll
Reason: Bellek konumuna geçersiz erişim.


bu sorunu nasıl aşabilirim?
(3) 

icra yoluyla satılan konut

haskoylu deli hasan #246162 
hukukçu arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim;

bir bankadan çekilen krediye kefil(6.sırada) olan birinin evi diğerlerinin malı mülkü var mı yok mu araştırılmadan icra yoluyla satışa çıkarılmış durumda. ev bugün ev sahibinin ihaleye gireceklerden ricası üzerine satılamadı 10 gün sonra %40 bedelle tkrar satışa çıkarılacak. merak ettiğim şu sanırım iik 135 e göre ev satıldıktan 15 gün sonra tahliye edilmeli peki bu evin satışına itiraz edilirse yerel mahkemesi ve temyiz dahil bu dava ne kadar sürer?


çünkü banka(vakıfbank) avukatı olan şahıs utanmadan bakındık diğer kefiller yerinde yok en kolay olan evdi şimdi bunu satalım diğerlerini sonra araştıracağız gibi bir yaklaşıma sahip.


evin sahipleri evden mümkün olduğunca çıkmak istemiyorlar. banka hiç bir şekil de uzlaşmaya yanaşmıyor 63 bin lira olan para içn 189 bin lira talep ediyorlar onca konuşmaya rağmen 120 bin liradan bir kuruş inemem deyip kesip atmışlar sonunda.

bu ev de uzun süre kalmaları için bir şansları var mı sizce?
(2) 

ssk/sgk konusunda bilgisi olan

haskoylu deli hasan #215977 
işe giriş tarihi çalıştığı şirket tarafından(petkim-1976) ssk ya mart 1976 yerine 15 eylül 1976 olarak verilmiş bir işçinin bunu kanıtlama şansı nedir?

yasaya göre 8 eylül 1976 sonrası kayıtlılar yaştan 2015 te emekli olacak 8 eylül ve öncesi ise 12 ay sonra. 2012 de.


şanssızlık mıdır yoksa inadına mı böyle yapılmıştır bilmiyorum ama 7 gün yüzünden 3 yıl emeklilik bekleme durumu var. bu konuda ne yapılabilir?

mobil görünümden çık