(1) 

Cannes Lions 2024 Reklam Kampanyaları

elektr10 #1585566 
Merhaba,

Ödül kazanmış case'leri ücretsiz olarak nereden izleyebilirim? Var mı böyle bir hizmet veren websitesi?
(3) 

Hem Fotoğraf Hem Video Boyutunu Düşürme

elektr10 #1551144 
Böyle bir program var mı? Birden fazla videonun ya da fotoğrafın boyutunu 3-4 mb'a düşürecek. Paralı bir uygulama olsa da olur ama ücretsiz olması tercihim.
(1) 

Yurt Dışından Telefon Getirtme

elektr10 #1540563 
Yeni düzenlemeye göre bir tanıdığımıza getirtsek, sonrasında benim pasaportuma kaydettirsek olmuyor değil mi? İlla ki hat sahibinin yurt dışına çıkması gerekiyor.

Peki şimdilik bir tanıdık getirse, ben 6 ay içinde yurt dışına çıksam sonra ben almışım gibi kaydettirsem oluyor mu?
(2) 

GMT TSİ Durumu?

elektr10 #1498890 
Merhaba.

Bu perşembe türkiye saatiyle 20:00'de yapılacak olan bir aktiviteye (GMT +2) mi yazmak gerekiyor? Google +3 diye gösteriyor ama UK bizden 2 saat geri (çünkü biz saatleri ileri geri almayı bıraktık).

Bu konuda bilgisi olan var mı?

Teşekkürler.
(1) 

Almanya'da Doktora (PhD) Yapmak?

elektr10 #1492361 
Merhabalar.

Türkiye'de Tezsiz Yüksek Lisansı bitirmiş biri Almanya'da Sosyal Bilimler / İletişim / Medya alanında doktora yapabilir mi? Orada Tezli/Tezsiz gibi bir ayrım var mı?

Lisans not ortalaması 3,65 Yüksek Lisans not ortalaması 3,7 olan birinden bahsediyoruz. Bundan dolayı burs alma şansı nedir? nereye/nerelere başvurmalıdır?

Şimdiden teşekkür ederim cevaplar için.
(1) 

Apple Teknik Servisi (İstanbul Avrupa Yakası)

elektr10 #1485107 
Merhaba,

Early 2015 model MacBook Pro'mu yetkili bir teknik servise göndermek istiyorum. Artık çok ısınmaya başladı ve içinde de muhakkak tozlar falan vardır.

İçini temizleyecek, ısı macunu çekecek ve gerekli kontrolleri yapacak güvenilir Apple Teknik servisi var mıdır İstanbul'da? Resmi de olabilir gayri-resmi de ama güvenilir olması esas.

Cevaplar için şimdiden teşekkürler herkese.
(16) 

Çıkmayan Kiracı?

elektr10 #1463363 
Merhabalar,

3 aydır kirasını ödemeyen birine ihtarname çekildi fakat ihtarnameyi almıyor. Elektriğini kestik ama kaçak bağlatmış hala elektrik kullanıyor. Ödicem, çıkıcam diyor ama hala çıkmıyor üstelik faturaları da üzerine almadığı için tüm borçlarını biz ödüyoruz.

Adam bu arada Azerbaycanlı. Pasaport ve oturum kartı kopyaları var sözleşmeyle beraber ama bu adamdan paramı almam için en azından evden çıkmasını sağlamam için daha ne yapmam gerekiyor?

Not: oturduğu ev eşyalı. eşyaların listesi sözleşmede mevcut zarar verirse ne yapmamız gerekiyor onun için de bir bilgi verirseniz çok sevinirim.
(3) 

Tarz ve Dayanıklı Sticker Bastırmak

elektr10 #1460421 
Merhabalar,

Kendi tasarımlarım var ve bu tasarımları etiket yapıp güzel küçük çıtçıtlı janjanlı şeffaf torba içinde satmak istiyorum (içinde 10 tane olacak ve laptopa, elektrik direğine, motorsiklete, arabaya yapıştırabileceğin hakikaten dayanıklı bir etiket olmalı). Şu ektekiler gibi.

Nerede yaptırabilirim? Bunların basımının yapıldığı spesifik bir muhit var mı?

Yer: İstanbul olursa daha güzel olur ama başka şehirler de olabilir tabii.
(12) 

Kurumsal bir firmada brüt maaş ne kadar söylemeliyim? (İstanbul)

elektr10 #1457839 
Merhaba,

Yaklaşık 6-7 yıldır yurt dışındayım o yüzden Türkiye pazarına çok hakim değilim.

5-6 yıllık bir tecrübeye sahibim. Yurt dışında çeşitli global kurumsal firmalarda çalıştım. 3 yabancı dilim var biri çok iyi(C1), diğeri "derdimi anlatacak kadar" (B1), diğeri ise temel düzeyde(A1/A2).

Özgeçmişim ve referanslarım bana göre çok iyi. Zaten referanslarımın ikisinden biri Facebbok HQ'da diğeri büyük bir global şirkette director.

İstanbul'dan global bir şirketten iş teklifi aldım. Reklam/Pazarlama departmanı. Daha ayrıntılı söyleyecek olursam hem yaratıcı hem de strateji içeren bir pozisyon mevcut. Senior bir pozisyon değil ama Jr da değil. Sizce yıllık brüt maaşı ne söylemeliyim?

Şimdiden teşekkürler.
(3) 

Eski/Plakasız Aracı Çektirme?

elektr10 #1457255 
Sitenin otoparkında yıllardır plakasız, eski püskü paslanmış bir araç mevcut. Bunu nereye şikayet edebilirim? Nasıl çektirebilirim?
(5) 

Üniversitede Okutman Olarak Yarı Zamanlı Çalışmak?

elektr10 #1456707 
Kendi alanımda iyi bir kariyerim ve eğitimim var. Üniversitelerde okutman olmak için yüksek lisans/doktora yapma şartı var mı? Nasıl başvuruyoruz? Ders ismi, içerik, haftalık içerik hazırlayıp özgeçmişimizle beraber okula mı gönderiyoruz? Nasıl oluyor bu işler bir bilen var mı acaba?


düzeltme: okutman demek doğru bir tabir mi emin değilim fakat özellikle vakıf üniversitelerinde kendi alanında uzman olan bir beyaz yakalı gelip üniversitede ders verebiliyordu yarı zamanlı olarak. bahsettiğim bu.
(14) 

İş Yeri Ümraniye'de Olan Birine Tavsiye

elektr10 #1455904 
Merhaba,

İş yeri Ümraniye'de olacak olan birine kiralık ev için hangi semt/muhit daha uygun olur? Gerek işe yakınlığı (gidişi 30 dk yı geçmeyecek), gerekse toplu taşıma kolaylığı ve semtin düzgün olması açısından? Bir arkadaşım için soruyorum. Ben Anadolu tarafına yabancı olduğum için yardımcı olamadım kendisine. Mesela Moda semti iyi ve doğru bir tercih midir?

Bütçesi 2500 - 3000 tl civarı olabilir. 1+1 veya 2+1 makuldür kendisi için.

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
(3) 

Turnitin Programı İhtiyacı

elektr10 #1454842 
Merhaba.

İntihal oranını ölçümlememde yardımcı olacak ücretsiz bir program arıyorum. Turnitin sanıyorum en iyisi fakat benim erişimim yok.

Şu an makalem bitmek üzere Pazar gününe kadar bu programı kullanabileceğim bir hesap arıyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
(4) 

Kedimin Yeme Alışkanlığı

elektr10 #1437964 
Öncelikle: eksiduyu.ru


Yeni eve alışma sürecinde aslında kedim mutluydu ama sonra 3-4 gün hasta gibiydi, hayata küsmüş gibiydi. Yerinden kıpırdamıyor, yüzümüze bakmıyordu. Tuvaletine bile kendimiz götürüyor, suyunu kendimiz içiriyorduk vs.

Neyse ki şimdi düzeldi biraz ama çok zayıfladı. Sadece yaş mama yemeye başladı. Kuru mamanın yüzüne bile bakmıyor artık. Yaşı 18.

Acaba dişlerinde mi bir problem var da kuru mama yemeyi bıraktı? Kuru mamaya teşvik etmek için ne yapmak gerek? Evde 1 hafta bırakıp tatile gidebiliyorduk eskiden ama kuru mama yemeyi kesince artık kendi başına evde bırakmak da zorlaşacak gibi duruyor.

Yardımcı olursanız çok sevinirim. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
(2) 

Yakın Zamanda Yurt Dışından İstanbul'a gelen var mı?

elektr10 #1436014 
Özellikle Avurpa'dan gelen var mı? Uçak dolu muydu? Covid testi yapıldı mı havaalanında?
(4) 

iPad Tavsiyesi + Soru

elektr10 #1433846 
Merhaba. iPad ile ilgili iki sorum olacak. Almanya'dan iPad almayı düşünüyorum. Apple'ın kalemini kullanabileceğim bir model olmalı. Genelde sosyal medya, çizim, video editing, film, okuma gibi şeyler için kullanacağım.

1- Hangi model bana en uygunudur? (mümkün olduğunca ucuza kapatacağım bir model tavsiyesi. Fazla uçmayalım :) )

2- Wi-fi + sim card modelleri aynı iPhone gibi türkiye'de unblock mu yapmak gerekiyor? Eğer öyleyse en son kaç para oldu bu simcard'ı açtırma işi?

Şimdiden Teşekkürler.
(1) 

THY Yurt Dışı Uçuşu Hakkında

elektr10 #1432958 
Yakın zamanda yurt dışından Türkiye'ye gelmiş olanlar varsa sorumu daha iyi yanıtlayabilirler.

Ay sonunda Almanya'dan Istanbul'a THY ile geleceğim. Bagaj Hakkım 30 kg + 8 kg da el bagajı hakkım var. Fakat el bagajlarını da bavula veriyoruz bu koronadan dolayı.

Bu iki bagajımın ağırlığı 38 kg olacak muhtemelen (30 kg ana bagaj + 8 kg el bagajı hakkım). Ben ayrıca yanıma küçük bir çanta almayı düşünüyorum laptopumu koymak için. Bunun için bir sorun çıkarırlar mı?

Teşekkürler.
(5) 

Yazlık mı Ev mi?

elektr10 #1432554 
İstanbul'da gayrimenkul merkezden (Şişli - Mecidiyeköy) yatırım amaçlı 2+1 ev mi alınmalı yoksa adalardan (Burgaz ya da Heybeli) 2+1 yazlık mı?


Adalarda eli yüzü düzgün evler en az 1 milyon onda kredi çekebiliriz ancak. Bir de adadaki evi bazen airbnb ile kiralarım fikri geldi aklıma. Özellikle haftasonları kiraya verilse en az merkezden alacağın kira kadar gelirin olur.

Bütçe 750 civarı.

Sizin düşünceniz nedir?
(3) 

Maté İçeceği İstanbul'da var mıdır?

elektr10 #1431892 
Bu içecekten İstanbul'da bulabilir miyim?

Özellikle şunun tadına bayılıyorum hem gazlı hem de çok şekerli olmayan ferahlatıcı bir tadı var: charitea.com

Bilmeyenler için: en.wikipedia.org(drink)
(3) 

Sesim 3 haftadır kısık

elektr10 #1431616 
3 hafta önce alkolü fazla karıştırdım ve 5-6 kere afedersiniz böğürene kadar kustum. Sesim de baya gitti.

3 hafta öncesine göre daha iyi sesim ama hala konuşurken tiz ses çıkıyor. Ses tellerim hasar mı gördü? Biraz daha mı beklemeliyim düzelmesi için?

Çay - çorba - bitki önerileriniz varsa çok iyi olur.
(4) 

Kedimin Yeni Eve Taşınma Durumu

elektr10 #1431329 
Kedim 18 yaşında bir dişi. Doğduğu günden beri aynı evde yaşıyor. Şimdi taşınma durumu söz konusu. Yeni evi bir tık küçük ama hemen hemen benziyor eski eve. Eşyalar filan da hemen hemen aynı olacak.

Sorum şu ki kedim yeni yerini yadırgar mı yoksa aksine daha mı çok hoşuna gider bu değişiklik? Bunalıma girme ya da eski evini özleme ihtimali var mı?
(7) 

Hangi Televizyon Daha İyi?

elektr10 #1426901 
Mutfak için bir televizyon alacağım. Sanıyorum LED olarak 32 inç (80 ekran) en küçük boyut.

Philips ya da LG arasında kaldım. Sizce hangisi alınmalı?

Mutfak biraz küçük. O yüzden duvara asacağım. Görüntü kalitesi iyi olsun yeter.

Philips 1979 Türk Lirası: www.mediamarkt.com.tr

LG 2289 Türk Lirası: www.mediamarkt.com.tr
(1) 

Kombine Devir ve Passolig Hakkında

elektr10 #1378433 
İki sorum olacak kısaca. Bilen bir arkadaş yanıtlarsa çok sevinirim.

1) Passolig kartım bitti. Kredi Kartı gibi çıkartmak istemiyorum. Tek kullanımlık gibi bir şey çıkartabiliyor muyuz? Anında temin edebiliyor muyuz çünkü İstanbul'da kalılşım kısa olacak.

2) Bir arkadaş tek maçlığına kombinesini bana devredecek ama bu arkadaşın yaşı biraz fazla internetten filan anlayacağını zannetmiyorum. Devretmenin başka yolu var mı? Ya da internetten ben onun adına yapabilir miyim bu işi?

Teşekkürler.
(1) 

kaliteli beyaz tshirt (toptancıdan)

elektr10 #1346193 
merhaba,

birkaç yıldır ilüstrasyon/tasarımla ilgileniyorum ve kendi markamı yaratmak gibi bir düşüncem var. tasarladığım şeyleri bastırabileceğim/diktirebileceğim bir toptancı/tekstilci arıyorum. ürünler genelde tshirt/hoodie/sweatshirt olacak.

ilerleyen dönemlerde eğer bu tasarımlar tutarsa organik kıyafete bile kayabilir bu girişim. ama önce en basitinden başlamak istiyorum.

bildiğiniz bir yer ya da yardımcı olacak birileri var mıdır? internette bulamadım ne yazık ki.

teşekkürler şimdiden.
(4) 

Portfolyo Websitesi Yapmam Gerekiyor

elektr10 #1312427 
selam herkese.

benim işlerimi sergileyeceğim (video, poster vb) işler için bir websitesi tasarlamam gerekiyor. Wix bana gerçekten çok karmaşık geliyor. Sizin önerebileceğiniz bir websitesi var mı?

Çok basit, minimal bir site olacak. Squarespace'i öneren oldu mesela?

deadline'ım çok kısa (haftaya pazartesi). çok alengirli bir şey istemiyorum. sadece işlerimi koyayım, sade ve güzel bir websitesi. :(

not: squarespace paralı. 5-10 dolar gibi bir fiyatı var. paralı da olsa önerilerinize açığım.
(10) 

Dünyada şu anda en büyük sorun ne?

elektr10 #1273947 
Sizce dünyada şu andaki en büyük sorun(lar) nedir? Mülteciler mi? Plastik atıklar? Savaş? Sağlık?

Ne düşünüyorsunuz? Hangi sorunun bir an önce bitmesini isterdiniz?
(2) 

Mobilden oyun oynayamıyorum?

elektr10 #1272415 
Yurtdışındaki yurtta mobilden oyun oynatmıyor. tüm vpn uygulamalarını denedim, hiçbirine izin vermiyor.

router, ip adress, configure ip... gibi bölümler var yurdun wi-fi'sine girdiğimde ama ne yazacağımı filan bilmiyorum.

bilen var mı bunu nasıl aşarız?
(2) 

Macbook - iPhone Problemi

elektr10 #1255752 
Selamlar,

Çok umtsuzum lütfen yardım edin.

MacBook'umdan app store'a bağlanmak istiyorum (daha doğrusu işletim sistemini sierra'ya güncellemek istiyorum). Fakat kısır bir döngüye girdim. Şöyle:

Telefonumdan app store'a belirlemiş olduğum şifreye sorunsuz giriyorum. Fakat bilgisayardan (macbook) girdiğimde bu şifreyi kabul etmiyor ve benim telefonuma giriş için 6 haneli kod yolluyor. O koda izin verdiğimde bunu yazacak bir yere sahip değilim. Benim önüme 6 haneli bir kod arayüzü göndermiyor macbook'ta.

Bu arada tam olarak şifreyi bilgisayarımda (macbook) girdiğimde şunu söylüyor: "Giriş yapmak için Apple Kimliği doğrulama kodu gerekli. Parolanızı ve ardından diğer aygıtlarınızda gösterilen doğrulama kodunu yazın."

Bunu şifre bölümüne yazamıyorum. Ben de web'ten icloud'a girdim ve bu 6 haneli kodu yazdım. Kabul etti. Fakat bilgisayardan kendi şifremi girdiğimde yine yukarda yazdığım uyarıyı veriyor.

Böyle bir kısır döngü... Ne yapmam lazım. En azından bu güncellemeyi yapmam için başka bir çare var mıdır?

Teşekkürler şimdiden.
(1) 

iCloud / Apple Sorusu

elektr10 #1249558 
Bu konularda biraz cahilim. Lütfen basitçe anlatır mısınız? Şimdiden teşekkürler.

Apple Mac laptop'um + iphone'um var. Bunlar birbirine senkronize aletler. Telefondan çektiğim tüm fotoğraflar otomatik olarak laptopuma da yükleniyor.

2013'ten beri apple kullanıcısıyım, dolayısıyla tüm fotoğraflar laptopumda mevcut (sanırım bunun sebebi de icloud üyesi olmam).

Ben laptopumdaki tüm fotoğrafları silip, hard disk'ime kaydetmek istiyorum. Ama bir türlü ilerleme kaydedemedim. Apple "internet hızınız yavaş" uyarısında bulunuyor ve fotoğrafı hard diskime atmıyor.

Sorularum şunlar:

1) Laptop'taki "Fotoğraflar" bölümündeki fotoğraflarımın hepsini silersem, iCloud'dan da mı silinmiş olur? Yani o fotoğraflara bir daha ulaşamaz mıyım?

2) iCloud'daki tüm fotoğraflarıma nereden erişebilirim? İstediğim zaman indirebilir miyim?

3) Alternatif çözüm önerisi olan varsa lütfen söyleyebilir mi?
(3) 

DSLR Fotoğraf Makinası Tavsiye?

elektr10 #1229349 
Merhaba,

Portfolio programım icin kabul aldim ve benden dslr makina almamı istiyorlar. Program iki sene sürecek ve fotoğraf/video cekimleri icin kullanılacak. Genelde reklam ağırlıklı cekimler olacak.

Baştan söyliyeyim fotoğrafçılıkla ilgili teknik bilgim 0 (sıfır). Bana, bu Portfolio programı sayesinde öğretecekler.

Hangi makinayı almam gerekiyor? Bu aletlerin fiyatları hakkında hiçbir fikrim yok ama bütçem maksimum 1500 tl.

Bu arada Polonya’da yasıyorum, program icin Almanya’ya gideceğim. Hangi ülkeden almak daha mantıklı olur? Türkiye’de de taksitle alma imkanı var...

Teşekkürler,

edit: bütçe 2500 tl'ye çıkartabilirim. 600 - 700 euro civarı
(2) 

Reklam Sektöründekiler Sorum Size

elektr10 #1228231 
Özellikle Art Direktörlükle ilgili görsellerin yer aldığı, reklam ilanlarının olduğu ne bileyim makalelerin yer aldığı websiteleri nelerdir?

mesela bigumigu.com güzel ve türkçe. onun dışında bildiğiniz websiteleri varsa yazabilir misiniz? ingilizce, almanca olur.

şimdiden teşekkürler
(4) 

Münih'te Gezmelik Yerler?

elektr10 #1221596 
Geretsried yakınlarında bir ev kiraladık kız arkadaşımla beraber. Daha çok doğa gezisi vs yapmayı planlıyoruz. Var mıdır şurayı mutlaka görün, gezin dediğiniz yerler? Hiking için yer önerilerine açığız.
(4) 

Astım Hastası birinin ormanda yürüyüş yapması?

elektr10 #1218239 
2 hafta sonra Münih'e gidiyorum. Doğa gezisi gibi bir şey olacak. Çok yeşillikli, ağaçlı bir yer düşünün.

Bende de astım problemi var. Bazen tozlu yerlerde; ağaç ve polenin bol olduğu yerlerde hırıltı baş gösteriyor ve öksürmeye başlıyorum. İlaç olarak Zaditen (çok umutsuz anlarda kullanıyorum çünkü acayip uyutuyor) ama daha çok Symbicort (60'lık olandan 4,5 seviyeli) kullanıyorum. Tabii bunları her gün kullanmıyorum. Hırıltı, öksürük olursa kullanıyorum.

Bu ilaçları yanımda götürücem ama benim sorum şu;

Bu geziye başlamadan önce bunun bir iğnesi, ilacı vs var mıdır? Yani doktora desem ki "bende astım var. bana xxx aşısını vurun da sıkıntı yaşamıyım" diyebileceğim bir şey var mıdır?

Bu arada yurt dışında yaşıyorum. Böyle bir ilaç/aşı varsa medikal ismini verirseniz çok sevinirim.
(1) 

Haydi Bana Program yapalım (Vücut geliştirme)

elektr10 #1217379 
Yarından itibaren başlamak üzere 1 aylık programa ihtiyacım var. Zayıf biriyim; boy 1.83, kilo 68, erkek.

Omuz ve karın önceliklerim arasında çünkü omuzum boyuma göre hakikaten dar gibi... daha önce spor yapıyordum ama 1 yıl ara verdim.

Haftada 5 gün gidebilirim, hatta her gün bile gidebilirim ama realist olmak gerekirse 4-5 günlük program bana kafidir.

Teknik terimleri bilmeyen birine anlatır gibi bir program önerisi yapabilir misiniz?

Bir de beslenme şekli olarak, sabah 2 yumurta, spordan sonra da muz ve öğle yemeği olarak etli tavuklu şeyler yemek dışında besin önerilerinize de açığım.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler!
(4) 

Reklamcılık Sektöründekilere / Art Director'lere sorum...

elektr10 #1216593 
Selam ajans insanları,

Yaklaşık 2-3 yıl beyaz yaka dünyasına ara vermiştim. En son pazarlama departmanında junior olarak marka yöneticiliği yapıyordum. şimdi reklam dünyasına geri dönmek istiyorum ama başka bir title ile.

daha önce ajans geçmişim de var az da olsa. metin yazarlığı yapmıştım. şimdi yurt dışında yaşama isteğimden dolayı da art director olmak ilk hedefim. eğer siz de ajans insanıysanız ya da art director iseniz aşağıdaki sorularıma yanıt vermenizi rica ediyorum.

1- hangi programları öğrenmek gerekir? photoshop'u orta-üst düzey biliyorum.
2- bu programları sanal ortamda öğrenebileceğim bir yer var mı? ücretli/ücretsiz fark etmez.
3- "x, y, z programlarının temelini kapmalısın" diyebileceğiniz programlar neler? hangilerine ağırlık vermem gerekir?
4- bunun eğitimini alabileceğim, okul gibi bir yer var mıdır? mesela miami ad school hamburg güzel olur mu?

teşekkürler şimdiden.
(6) 

Mac Virüsü?

elektr10 #1190664 
Sürekli böyle bir şey çıkığ duruyor karşıma. Ekte görebilirsiniz.

tıklamayın! uzantısı şöyle bir şey: whenvideoup . thesafestplaceforupgrading . pw

mac'te bundan nasıl kurtulurum? acaba google chrome'u silip tekrar mu yüklesem? ya da 2 gün önceye sistemden nasıl dönebilirim? bu mac konusunda biraz cahilim...
(1) 

Almanca tebrik mesajı.

elektr10 #1188645 
Bir arkadaşım (eski kız arkadaşım diyelim) yeni bir işe başlıyor. Ona çiçek gönderip, anonim olarak bir tebrik mesajı yazacağım.

Onun için Almancası süper olan birine ihtiyacım var. Yardımcı olur musunuz? Özel mesaj atarsanız çok sevinirim çünkü anlatmam gereken detaylar var.

Yardım eden biri çıktığında buraya yazacağım. Böylece kimsenin vaktini almamış olurum.
(3) 

Facebook Silinen Yorum hakkında

elektr10 #1175943 
Benim bir arkadaşımın restoranına ait Facebook sayfasında eski bir çalışan hakaret ve iftira içerikli bir yazı yazmıştı. Arkadaşım da kendisine dava açtı. Fakat daha sonra yazı şikayetler üzerine Facebook tarafından silindi.

Ben Facebook'taki yetkililerden bu yazının orijinalini isteyebilir miyim? Onların database'inde mevcut mudur? Kime, nasıl mail atmam gerekir?

Şimdiden cevaplar için teşekkürler
(3) 

Bir websitem var fotoğraf koymak istiyorum...

elektr10 #1170655 
Bir tane websitem var. Çok yakında... diye bir görsel hazırlayıp koymak istiyorum. Bunu hangi programla nasıl yapıyoruz?

Hosting firmasına mu söylemem gerekiyor? hem alan ismini hem hostingi aynı firmadan satın almıştım. nasıl oluyor bu işler anlatır mısınız?
(3) 

Seyyar Araba Tasarımı

elektr10 #1148485 
Selamlar,

Bir arkadaşım yurt dışında (avrupa) yaşıyor ve seyyar araba fikri var. Burda sosisli, kahve falan satmak istiyor. Araba aşağı yukarı bunun gibi olacak: images.indiegogo.com

Bunu türkiye'de yaptırabileceği bir yer var mıdır? Tasarımını verip gerekli aletleri üzerine monte edecek (sosisli için makine, kahve makinesi vb). Avrupa'ya göre türkiye'de yaptırmak daha ucuza malolacağını düşünüyor.

Eğer yaptıramıyorsa, Avrupa'da yaptırabileceği bir yer bulunur mu?
(3) 

Domain sorgulama

elektr10 #1143030 
Bir web sitesi adı satın almak istiyorum. Bunun kontrolünü nereden yapabilirim ve hangi siteden bu adı almalıyım?
(1) 

Müzik indirebileceğim bir yer?

elektr10 #1134328 
Apple Music'e üye oldum ama indirebiliyorum sanıyordum sanıırm inmiyor mac'e. bana önerebileceğiniz bir site var mı? iMovie'de müzik eklemek için kullanacağım.
(5) 

Anket?

elektr10 #1134283 
Yeni bir yemek tattırıcam insanlara ve focus group yapacağım. bunun için de bir anket hazırlamam gerekiyor.

Benim aklıma gelen sorular:

- Yemeğin görünümü kaç puan? (çok kötü 1----5----10 çok iyi)

- Yemeğin tadı kaç puan? (çok kötü 1----5----10 çok iyi)

- Bu ürünün değeri ne kadar olmalı?

- Yemekle ilgili yorumunuz...

- Doğum tarihiniz?

- Meslek?


Başka soru sormak gerekir mi? Yeterli midir? Anketin amacı eğer ürün beğenilirse piyasaya sunmak...
(7) 

Bir mail adresi almak istiyorum ama...

elektr10 #1132158 
gmail, hotmail falan olmasın. bana özelmiş gibi olsun.

hatta mümkünse blabla@elektr10.com gibi bir şey olsa süper olur ama nasıl yapılır, maliyetli midir bilemiyorum. bu konularda cahilim.

eğer yukardaki gibi mümkün olmuyorsa sizin öenereceğiniz bir mail portalı var mı çok kullanılmayan? blabla@mail.com u duymuştum mesela. ondan alayım mı bir tane?
(1) 

iPhone 7'ye iPhone 6 cam koruması almak?

elektr10 #1131534 
Henüz 7 için cam koruması yok apple store'da. ekran boyutu aynı. Alsam sıkıntı olmaz heralde değil mi? alayım mı?
(7) 

Bu tesadüf mü kader mi algıda seçicilik mi?

elektr10 #1129751 
Son 1-2 haftadır inanılmaz tesadüfler sonucu hep karşıma çıkıyor bu olay. Case'lerle anlatacağım ama öncesini söyliyim. Kız arkadaşımdan ayrıldım ve kendisi yabancı. Kolombiya hayranı kendisi ve eski erkek arkadası da Kolombiyalı falandı. Ben bunun eski erkek arkadaşıyla olan yazışmalarını yakalamıştım bir ara ama öyle aldatma vs yok mesaj içeriklerinde daha çok eskilerden bahsetme olayı vardı.. Neyse...

Ben bu son 1-2 haftadır "Kolombiya" başlıklarına inanılmaz derecede rastlıyorum. Örnekler şunlar:

- Bir etkinlik posteri var dışarda. İçeriği Kolombiya müziği.
- Ben bir gruba üyeyim facebook'ta expatların yaşadığı. Yazan kişinin profil bilgilerine giriyorum "Kkolombiyalı"
- Twitter'da bir haber okuyorum. Konusu Kolombiya.
- Maç izlemek için tv açıyorum. Kolombiya - Uruguay maçı çıkıyor karşıma.


vs vs vs. daha çok örnek var ama aklıma gelen şimdilik bunlar. nedir abi bu şimdi?
(1) 

Video Editing programı

elektr10 #1129747 
Arkadaşlar. Bir vlog projem var da. kullanabileceğim en efektif ve basit video editing programı nedir? Mac kullanıyorum ama editlemede o kadar profesyonel değilim. vaktim bol ve karıştırarak her şeyi halledebilirim gibime geliyor.

teşekkürler.

not: bedava bir program olsa süper olur ama paralı da ok'dir.
(3) 

Almanya'da yaşayanlara sorum?

elektr10 #1123692 
Benim Berlin'de master okuma ihtimalim var. Hangi bankayı önerirsiniz? Aradığım kriterler şunlar;

- Dünya'nın neresine gidersem gideyim paramı komisyonsuz çekebileyim (ya da minimum) DKB'yi önermişlerdi bunun için

- Türkiye'den de kolayca para transferi yapılabilsin, kesintisi pek olmasın.
(2) 

Facebook mesajını "okundu" görünmeden okumak?

elektr10 #1120378 
Ya ben bunu google chrome'un source bölümünü kullanarak yapabiliyordum ama 3 tane ard arda mesaj atılmış. haliyle son mesajına source'tan bakabiliyorum. attığı ilk 2 mesajı "okundu" görünmeden nasıl okurum var mı bunun bir çaresi?
(2) 

Bilgisayarımdan iPhone'uma erişme

elektr10 #1115090 
Mesela ben bilgisayardan iphone'umun ara yüzüne ulaşabiliyor muyum? Mesajlarıma, whatsapp'ıma, facebook'uma bakabilir miyim bilgisayardan? Uygulamalarıma erişmek istiyorum pc den kısaca. itunes bunu yapabilir mi?
1234  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık