(1) 

eskişehir?

sanat guresi #1516297 
yarın öğle saatlerinde birkaç saatlik zamanım olacak. tek nereye gidebilirim? hangi mekanda oturabilirim?
(1) 

tablet? ms office?

sanat guresi #1515625 
fi tarihinden kalma bir general mobile tablet var elimizde. android 4.2. buna özellikle de word olmak üzere ms office uygulamalarını veya google docs gibi muadillerini kurabilmenin en kolay yolu nedir?

sistemde görünmeden hgs geçişi.

sanat guresi #1514081 
etiketim yok. webihlaltakip sitesinden girip ödüyordum. yalnız son yaptığım otoban geçişi üzerinden 12 gün geçmesine rağmen sistemde görünmüyor. büyük ihtimal 15 günü geçtikten sonra doğrudan cezalı tutardan geçirecekler. gideyim hgs etiketi alayım diyorum şimdi. yapılabilecek başka bir şey var mı?
(3) 

ekşi duyuru yılbaşı hediyeleşmesi

sanat guresi #1512876 
bu sene neden olmadı? ya da oldu da kaçırdık mı?
(4) 

kış lastiği?

sanat guresi #1502828 
falken, kumho ve semperit kış lastikleri hakkında yorumlara açığım.

ya da az daha eski bir goodyear veya daha pahalı bir lassa mı tercih ederdiniz?
(4) 

abd'den gelen çeki bozdurma.

sanat guresi #1502159 
nasıl halledebiliriz bu işi? tek tek şubelere mi sormak gerekiyor? ankara'da veya istanbul'da bildiğiniz banka şubesi var mı bu tür çekleri bozdurabileceğim? işbank, finansbank veya teb olabilir.
(2) 

şu nasıl yapılır? tablo ve veriyle ilgili bir iş.

sanat guresi #1501122 
bir tablo oluşturup her hafta hangi saatte kimin görevli olduğunu yazacağız.

bu tabloyu oluşturduktan sonra ilaveten, herhangi bir kişinin hangi gün ve saatte görevli olduğunu otomatik olarak hangi site, program vs. ile gösterebiliriz?
(2) 

riken kış lastiği? lassa?

sanat guresi #1498254 
kullanan var mı? ortalama yorumlar görüyorum. sizin tecrübeniz nasıl? lassa ile arasında 200x4 fark var.
(2) 

pendik oto ekspertiz

sanat guresi #1497370 
pendik civarı oto ekspertiz önerilerinizi bekliyorum.
(2) 

türk.net aktivasyon

sanat guresi #1495136 
başvurudan sonra kaç günde internetiniz kullanıma hazır hale geldi? bu süreç nasıl işledi?

turk.net arkadaşını getir kodu...

sanat guresi #1494785 
lazım bir adet. teşekkür ederim.
(7) 

araç kiralamak...

sanat guresi #1489945 
şu anda kurumsal araç kiralama şirketlerinin neredeyse hiç bulunmadığı bir şehirdeyim. yolcu360'da da pek sonuç yok. dolayısıyla google puanı yüksek bir yer tercih edeceğim gibi. ilk araç kiralamam olacak. nelere dikkat etmeliyim?
(19) 

düğünde takı.

sanat guresi #1489477 
yakın zamanda düğünü olan yakın, veya hatta en yakın arkadaşınızın düğününde ne taktınız?
(2) 

yenimahalle - esenboğa havalimanı ulaşım

sanat guresi #1489409 
yenimahalle'den esenboğa'ya toplu ulaşım için en ideal yol nedir? hangi duraktan binmeli? havaş mı, belko mu tercih edilmeli?
(2) 

mekanda 70'lik rakı fiyatı.

sanat guresi #1486289 
kadıköy'deki mekanlarda aşağı yukarı nedir?
(5) 

kadıköy'de rakı içilecek mekan.

sanat guresi #1485594 
silkme koparma yapmayacak, fiyat/performans oranını yüksek gördüğünüz, son gittiğinizde masadan memnun ayrıldığınız bir mekan arıyorum.
(5) 

xbox game pass ultimate alacağım.

sanat guresi #1480235 
az yardım.

şu anda alette tanımlı süresi bitmiş bir xbox game pass ultimate hesabı olduğunu söyleyeyim. önce bir siteden bir aylık xbox game pass ultimate alacağım. sonra microsoft ile bir şekilde iletişime geçip 3 yıllık xbox live gold alacağım. dopru mu anlamışım? doğruysa bundan sonra ne yapacağım? yeni bir hesap açmama gerek var mı? şu anda halledebilir miyim?
(1) 

abd'den gelecek çek...

sanat guresi #1475066 
türkiye'de bozdurulabilir mi? bildiğiniz banka var mı?
(10) 

saçma/değişik/garip türk/anadolu gelenekleri ve adetleri...

sanat guresi #1474818 
çok da abartıya kaçmadan, yabancılara gösterilebilecek (hatta suratlarda bir tebessüm bıraktırabilecek), aklınıza neler geliyor? yağlı güreşi ve bazı yörelerde düğün öncesi damada yapılan unlu, yumurtalı işkenceleri düşündüm ben.
(1) 

laptop ekranı...

sanat guresi #1474388 
aletin üzerine bastım. ekranın bir kısmında mürekkep izi gibi bir leke (?) oluşmuş. renkli arkaplanda görünmüyor bu, ya da belli olmuyor.. sadece ekran siyahken ufak bir kısımda görünüyor.

sineye çekip böyle idare edeyim diyeceğim ama bunun ileride yayılma ihtimali var mı? siz ne yapardınız? fiyat için fikir alayım desem marka ve model adıyla aratma yaptığımda bulamıyorum.
(1) 

bir başkadır dizisi...

sanat guresi #1465553 
size türk edebiyatından hangi eserleri hatırlattı? türk edebiyatından hangi eserler dizide ele alınan ayrışmayı konu ediniyor?
(2) 

aliexpress gediklilerine bir soru.

sanat guresi #1462767 
aldığım malzemeyi satıcının verdiği takip numarasıyla kontrol ettiğimde bulunduğum ülkede alakasız bir şehirde alakasız bir adrese teslim edildiğini görüyorum. posta şirketine ve satıcıya durumu bildirdim. satıcı, kargo şirketinin kontrol sayfasındaki sonucun aksine "yerel bir aktarma merkezinde. bekle" diyor. başka bir takip numarası istedim, vermedi.

anladığım kadarıyla satıcıların çakallıklarından biriymiş bu. siparişi ilk verdiğimde de "elimizde kalmadı. siparişi sen iptal et. neden olarak da "başka neden" seç" demişti. aliexpress'te 12 gün daha teslim süresi görülüyor. şu durumda ne yapmalı? vakit kaybetmeden itiraz mı edeyim? yoksa para iadesi amacıyla itirazda bulunmak için aliexpress'teki son teslim tarihini mi bekleyeyim?

elinde "gün olur asra bedel" kitabı olan?

sanat guresi #1460723 
iki sayfadan okuyamadığım birkaç kelime soracağım.
(2) 

macbook ölmüş mü? (macbook air 2013)

sanat guresi #1458435 
işten birisinden onun teklifiyle bu aleti ödünç aldım. kabul edip aldığım güne lanet olsun.

- olay şöyle oldu: sadece chrome ve zoom açıkken kastı. güç tuşuna basıp kapatmak zorunda kaldım. bir daha da açılmadı. açmaya çalıştığımda soru işaretli klasör görüyorum. bir iki aydır bu şekilde bekliyor.

- cmd+r birkaç kere denendi. disk verify, disk repair vs. işe yaramıyor. internet recovery ekranında hdd gri durumda. işletim sistemini yeniden kurmak istediğimizde hdd'yi görmüyor. unmount durumda. mount da edilemiyor.

her türlü tavsiyeye açığım. hdd'yi mi değiştirmem gerekiyor? bu kadar eski, garantisi bitmiş bir aleti apple store'a götürsem en azından ücretsiz sorunun ne olduğunu söylerler mi bana?

ekleme: yurt dışındayım. aletin sahibi apple id'sini paylaşmak istemiyor. daha önce canlı sohbet üzerinden görüştüğüm apple destek, sadece disk verify ve repair adımlarını yaptırdı. hallolmayınca aleti apple store'a götürmemi söyledi.
(8) 

hangi robot bunlar? (süpürge)

sanat guresi #1456756 
www.trendyol.com

www.trendyol.com

bunların hangisi daha iyi? ve tam olarak model isimleri nedir? ilk linkteki vacuum mop pro, ikincisi de vacuum mop mu?
(7) 

sesime ses değse çığlık oluyor...

sanat guresi #1455659 
ne anlıyorsunuz bu cümleden?

bu cümlenin nereden olduğu, kimin ne eserinde geçtiği, hangi şarkıda kimin tarafından söylendiğiyle zerre alakası olmayan bir soru.

yani çok zor değil ama burada da bir daha yazayım. "sesime ses değse çığlık oluyor" cümlesinden ne anlıyorsunuz?
(8) 

bu nasıl laptop?

sanat guresi #1455365 
www.amazon.com

1 tb ssd, 20 gb ram 919 dolar diyor. sonra açıklamalara bakınca bunların upgrade edilmiş, özelleştirilmiş laptop'lar olduğunu görüyorum. ram ve ssd takılmış anladığım. kutu açılmış. diğer taraftan yorumlar ve puan da gayet iyi.

bu riske girilir mi?
(2) 

macbook cahiline format yardımı.

sanat guresi #1453179 
7 yıllık bir macbook airmiş. diskteki bir hatadan dolayı alet açılmıyor (uygulama açıkken kapatmaya çalışınca oldu). nete bakındım tabii ki ama basit bir şey soracağım. cmd+r ile utilities'e girdikten sonra format atmadan önce diski silmem gerekli mi, yoksa sadece reinstall macos desem oluyor mu?
(4) 

bana bir "indie" film önerisi lazım.

sanat guresi #1451536 
hollywood olmasa da yine bir amerikan filmi izlemem gerekiyor. içinde pek yıldız olmayan (olsa da olur gerçi), janr sinemasından ziyade daha çok gerçekçi meselelere eğilen bir bağımsız film örneği arıyorum. aklımda she's gotta have it veya safety not guaranteed vardı. siz ne tavsiye edersiniz?
(12) 

laptop alacağım. çok fikir lazım. (lenovo ve asus)

sanat guresi #1451000 
bundan önceki emektar sony vaio'mu 12 yıldır kullandım. şimdi aklımdaki markalar lenovo ve asus.

genelde ofis ve eğitim işi için kullanacağım. film izlerim. özellikle online eğitimler için kamera zorunlu. arada belki oyun oynayabilirim. yine de iyi bir ekran kartı olsa iyi olur. ama render'dir, ya da çizimdir, bunlarla işim olmayacak.

1- lenovo tavsiye edilir mi? aklımda özellikle flex veya yoga serisi var. asus zenbook da baktım ama kafama yatan bulamadım şu ana dek.

2- amd ryzen işlemcileri nasıl? hiç kullanmadım.
(2) 

macbook air - soru işaretli klasör

sanat guresi #1450666 
ödünç bir macbook kullanıyorum. bu sabah açmaya çalıştığımda sadece chrome ve zoom varken kastı. restart yaptığımda da bir daha açılmadı ve sadece soru işaretli klasörü gördüm. şimdi cmd+r ile internet recovery menüsüne girdim.

- macbook'u en son haline geri getirmek için buradan neyi seçmem gerekiyor? tekrar işletim sistemini mi yüklemeliyim? dosya kaybetmemem lazım.

- bu işlemlerin herhangi birisinde ana kullanıcı şifresine ihtiyacım olacak mı? eğer olacaksa şifre olmadan halletmenin bir yolu var mı?

güncelleme: en son verify disk dedim. yapamadı. şimdi repair disk deniyorum.

disk repair de işe yaramadı. sanki atom bombası attım aletin üzerine? "dosyalarınızı yedekleyin, diski yeniden biçimlendirin ve yedeği alınmış dosyalarınızı yeniden yükleyin" diyor.
(11) 

spor salonuna...

sanat guresi #1448805 
gidiyor musunuz bu dönemde?
(3) 

dandik coin'leri ne yapmalı?

sanat guresi #1448720 
2-3 sene oluyor, o zaman gaza gelip alabildiğim ne coin varsa almışım. 10-15 civarı farklı coin var şu anda. ilk aldığımda hepsi birden iki katına çıkmıştı ama sonraki süreç malum.

şimdi, adlarını bile unutmuş olduğum wintoken, just, bittorrent, blockmason vs coin'ler var elimde. ne yapmalı bunları? satıp bnb, btc, tron veya xrp'ye mi aktarayım? bunlardan da biraz varmış. anladığım bir iş değil.
(4) 

ikinci el güneş gözlüğü...

sanat guresi #1448661 
türkiye sıfır fiyatı ile arasında 150-250 lira bir fark olsa ikinci el güneş satın alır mıydınız?

gözlük retro olmasa da eski model bir gözlük ve türkiye'de pek bulunmuyor. sıfırı 660 şu anda (şimdi alsam uzakta olduğum için ancak dönünce elime geçecek). ikinci el de 400 civarı. ulan biraz daha uygun sıfırını bulmuştum burada. şimdi baktım. o da bitmiş.
(9) 

hangisini alırdınız? (saç-sakal tıraş makinesi)

sanat guresi #1446808 
1- www.amazon.com

philips bilindik marka. 3 saate kadar tıraş süresi diyor. 100-240 V diyor. daha önceden aldığım başka bir tıraş makinesinin adaptörü türkiye'de patlamıştı.

2- www.amazon.com

www.amazon.com

www.amazon.com

büyük ihtimalle çin malı, adlarını ilk defa duyduğum markalar. laptop'tan şarj edilebiliyorlarmış. su geçirmez olduğunu iddia ediyorlar. puanları da iyi.

siz hangisini alırdınız? başka tavsiye de gelsin.
(2) 

philips norelco MG5750/49 kullanan var mı?

sanat guresi #1445288 
sakal ve özellikle de saç için? alınır mı?

www.amazon.com
(4) 

rakı yanına kolay meze?

sanat guresi #1442106 
rakı içesim var ama açım da. pratik neler yapabilirim yanına?
(1) 

bana laptop öneriniz.

sanat guresi #1441033 
10000 civarı. amazon, ebay, newegg vs. gibi sitelerden de olabilir. kafamda asus ve lenovo var. huawei ile xiaomi'nin laptop'larına da baktım ama pek göremedim.
(10) 

içinde "ğ" harfi barındıran şarkı?

sanat guresi #1440936 
"bağa gel bostana gel" gibi? başka neler var?
(4) 

şunu nasıl yaparım? lokal klasör paylaşmak?

sanat guresi #1439347 
masaüstümden bir klasörü karşı tarafla eş zamanlı olarak paylaşmak, lokal klasör üzerinde ortak olarak çalışmak istiyorum. ikimizin de klasörde yapacağı değişiklikler hemen karşı tarafa gelecek. klasöre dosya ekleniyorsa karşı tarafta da senkronize olacak.

dediğim işi google backup and sync ile yapıyoruz ama herkes aynı mail hesabıyla giriş yapıyor. tek yolu bu mu? bildiğiniz başka bir program var mı ya da google backup and sync ile ama farklı mail adresleri kullanarak nasıl yapabilirim?
(2) 

tr-abd priz dönüştürücü

sanat guresi #1438361 
bilgisayar ve cep telefonu şarj adaptörü gibi cihazları şarj etmek için şu aşağıdaki iş görür mü? daha kaliteli bir şey mi bakmalıyım?

www.gygglobal.com.tr
(7) 

abd uçuşunda bavulda gıda?

sanat guresi #1438346 
kuru incir ve lokum gider mi? amerikalı vatandaş kuru incir için imkansız demiş.
(2) 

abd'den türkiye'ye para transferi.

sanat guresi #1436628 
abd'den bir kurum buradaki bireysel banka hesabına para yollayacak. ama receiving institution ve beneficiary institution sorulmuş. bunların ne olduğunu anladık. ama daha önceden gördüğüm ve kullandığım bir sistem değil. doğrudan banka hesabı verildiğinde ise bir receiving institution'ın gerekli olduğu söylenmiş. şimdi soru şu:

receiving institution olmadan bizim banka hesabımıza para atamıyor mu bu adamlar?
(2) 

arizona taraflarını bilen, eden?

sanat guresi #1436152 
tempe için kira bilgisine ihtiyacım var. mobilyalı evde oda için faturalar dahil aylık 500 dolar nasıl fiyat?
(6) 

sabaha karşı alakasız sorular topluluğu.

sanat guresi #1434984 
1- ticari niteliği olmayan, hediye olarak gelen yurt dışı kargolardan ne zamandan beri vergi alınıyor?

2- toplu olarak bir mesire yerine veya mekana gittiğinizde, özellikle grup içerisinde birbirini tanımayan elemanlar da olduğunda, hesap işini nasıl hallediyorsunuz?

3- telefonunuzu açmayan ve geri de dönmeyen şahıslara karşı tutumunuz ne oluyor? üzerinde duracağınız bir şey mi bu? yoksa sizce gayet sıradan bir durum mu?

4- varsayın ki bir resmi daireye para yatırma gibi bir işiniz düştü ama siktiriboktan bürokratik işlemler yüzünden uzaktan halledemiyorsunuz ve aynı bürokratik engeller yüzünden iş uzadıkça uzuyor, dallanıp budaklanıyor. hatta birkaç kurumun işin içine girmesi gerekiyor ama yine de 1-2 saatte halledilebilecek bir iş. normalde pek muhabbetiniz olmayan insanlardan rica eder misiniz? yoksa "minnet eylemem" diyip başka bir ilden gidip adamların başında durup kendi işinizi kendiniz mi görürsünüz?
(1) 

yeni tip ehliyet ve kimlik fotoğrafı.

sanat guresi #1432521 
yakın zamanda başvuran oldu mu? biometrik fotoğraf diyor ama vize için çektirdiğim biometrik boyutları uymuyor. kabul edilmiyor mu bunlar? fotoğrafçı eski çektirdiğim fotoğrafları uygun boyuta getirebilir mi? yeni fotoğraf çektirmek istemiyorum.
(4) 

elektrik faturası sorusu.

sanat guresi #1425949 
sadece buzdolabının açık olduğu eve elektrik faturası ne kadar gelir? 50 küsur lira normal mi?
(10) 

şu alete ne diyorsunuz?

sanat guresi #1425257 
(8) 

şampuan tavsiyesi...

sanat guresi #1425171 
saç dökülmesini geciktirmeye yönelik kullanıp memnun kaldığınız şampuan tavsiyelerinizi bekliyorum.
(1) 

moka pot tavsiyesi

sanat guresi #1423815 
bakıyorum. radig'i gözüme kestirmiştim ama piyasada yok gibi. metallisk ise pahalı. yok mu böyle radig ayarında, orta karar bir şey? yanına bir de kahve tavsiyesi sevabına...

mobil görünümden çık