(3) 

Ankarada bisikletle gezilecek yer(ler) ?

slymene #198313 
İyi akşamlar.
Yarın bisiklet kiralayacağım yarım günlük.

Ankara bahçelievlerden başlayacağım gezmeye.Aklımda belirli bir yer yok , kafamı vurup gideceğim atatürk orman çiftliği yoluna doğru.
Fakat doğayla iç içe olabileceğim , tehlikesiz , düzgün bir yol varmı?
Çok uzak olmasa iyi de olur sanki.
(7) 

FRP indirilip oynanan bir oyun mu ?

slymene #161985 
Merhaba, aramaya inandım , birsürü FRP sitesindeki FRP nedir yazılarını da okudum fakat , en kaba haliyle nedir hala öğrenemedim.

Yani download edip , bilgisayarımıza kurup oynayabileceğimiz bir oyun mu?, nedir çok ilginç geldi bana.
Bir yandan da şu var aklımda:5-6 tane insan buluşup , oyundan kelimelerle konuşup oynuyor, bu mudur yani ?,
ellerine kılıç filan alıyorlarmı ?, biz ufakken dikenleri tahta kılıçla keserdik ,
Öyle birşey mi?
(2) 

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hakkında

slymene #159067 
Merhaba
Büyük ihtimal ankara üniversitesi veteriner fakültesini kazanacağım , buna itinaden bayağıdır araştırma yapıyordum.
Şimdi ilk sorum : Bilindiği üzere veterinerlik fakülteleri 5 yıl , bunun birde hazırlığı oluyormu ? , yani 6 yıl oluyormu ?(Bir senede kalsam 7 olur :D )


İkincisi ise en mühim olanı, sözlüklerden okuduğum kadarıyla çok zor bir eğitim varmış, hocalar kompleksiymiş ,sınıf ayrımı varmış , ilgilenmiyorlarmış , öğrencileri hayata küstürüyorlarmış, kendini yırtsan patolojiden geçirmiyorlarmış gibisinden entryleri çok okudum e haliyle de tırstım
Bir yandan da aklıma şöyle birşey geliyor :Liseye başlarkende, sayısal bölümü seçerkende zor diye hep deniliyordu , ama sürekli ve düzenli çalışmayla övünmek gibi olmasın (Tüm notlarım 5 olacak şekilde lise 4 ü bitirdim ) ve bu çoğu kişi için büyük birşey olarak görülebilir.

Yani demek istediğim ders geçme notunun 70 olduğu ''aüvf'' de gerçekten çok mu zor dersler , geçilemeyecek gibi mi ?.

Üniversite ile ilgili kafamda çok önyargı oluştu.Orada okuyanlardan , orada arkadaşı olanlardan düşüncelerini bekliyorum
Teşekkür ederim.
(10) 

İnsanların özel yeteneklerinin olduğu filmler arıyorum.

slymene #156588 
Merhaba
Tam olarak başlıktaki gibi film soruyorum
xmen , volverine , matrix , ölümcül deney , harry potter , yüzüklerin efendisi
serilerini izledim , bu özel yetenekler illaki modern olucak diye birşey yok ,
Varsa aklınıza gelen paylaşırsanız sevinirim
(8) 

Veteriner Hekimlik mi ? ,Polislik mi ?

slymene #131036 
Merhaba,
Hayatımda ilk defa bu kadar zor bir karar vereceğim , vereceğim karar geleceğimi etkileyecek cinsten.
Polislik:
Mülakatı geçebilecek yeterli fiziki donanıma , yazılı sınavı geçebilecek yeterli bilgi donanımına sahibim , yani polis olmam olası , 2 yıllık bir eğitimden sonra polis oluyorsunuz ve 1950 TL maaş ile işe başlıyorsunuz.
Gelelim veteriner hekimliğe:
Üniversiteyi kazanabilecek yeterli bilgiye sahibim , tam sınırdayım ama kazandım diyemiyorum çünkü çok ufak fark var deneme sonuçlarıma göre.
5 Yıllık ÇOK ZOR bir eğitim sürecinin ardından veteriner hekim ünvanı alacağım , kazanacağım para konusunda 1200TL gibi yaklaşımlar var ilk aşamada.

Benim veteriner hekimliğe bakış açım , puanının benim yapabileceğim düzeyde olmasından ileri değil, aşırı hayvan sevgisi gibi özelliklerim yok , veteriner olmak istememin tek sebebi , üniversite bitirmiş olmak ve mezun olduktan sonra saygın olmak ve iyi para kazanmak!
Polis olmak , Polis olucam ben , kötüleri yakalayacağım gibi düşüncelerim de yok , şu anda bana cazip gelen tek yanı 2000 TL maaşının olması ve bu para ile hayatımı devam ettirebileceğim kanısında olmam.

Sizden isteğim nedir, Bu sorunun cevabını bilmiyorum , düşünücek birşey bulamıyorum , hayatımı etkileyecek iki yol var karşımda , hangisini seçeyim bilmiyorum , beni ne bekliyor bilmiyorum , sizce ne yapmalıyım ,
İki mesleğe de özel ilgim olmadığı belli , bu durumda bana hayatımı idame ettirecek kadar para getirisi olması ve saygınlık getirmesi belirleyici faktörler olucak

Teşekkür ederim...


Birkaç ekleme:Alternatiflerim yok denecek kadar az, bilgisayar ile ilgilenmek istiyordum ama puanım yetmiyor mühendisliklere , seneye tekrar hazırlanmak veya 2 yıllık üniversiteye gitmeyi de istemiyorum.
Saygınlık: ne açıdan baktığıma bağlı , bende ibnelik , hırsızlık ,çakallık gibi kavramların yeri olmadığı için onları düşünmüyorum bile ,
ki her ne kadarda insan kendini diğerlerine göre şekillendirmese de , diğerlerinin de fikirleri önemli , evet işini iyi yapabilir, bir çöpçü veya bir doktor , ikiside işinin hakkını verir , ama hangisi daha saygındır , sonucu yazmama gerek yok sanırsam.
(1) 

Dipol-Dipol Etkileşimler ve Hidrojen bağı arasındaki Fark?

slymene #116275 
merhaba ne yapsam ne etsem çıkamadım işin içinden,tanım olarak defterde dipol dipol:+ ve eksi kutupların birbirini çekmesi sonucu dipol dipol etkileşimler oluşur,
Hidrejon:Hidrojenin elektronegatif (F,o,N) atomlarıyla yaptığı bağdır denilmiş
Ama kimi yerde mesela:
Hem hidrojen oluyo hem + - kutubu üzerinde yazılmışoluyo.Şimdi hidrojen bağımı dipol dipol mü?
Şu konuu bana ayrıntılı biçimde anlatırmısınız,Yarın sınav var herşey bitti bi bu kaldi,ÇOk teşekkürler...
(2) 

Alkanlar Sorusu(Organik Kimya)

slymene #116249 
Selam:;
Ya mesela alkanları adlandırırken en uzun karbn zincirini sayıyoruzya,bazen bu zincir dallanmalar şeklinde olabiliyor ve bazende çok karışık dallanma şeklinde çıkıyor,Bunları ypmanın kolay yolu varmı? Tamam karo,bonların en uzun olduğu yeri sayıcazda bazen iki saydığım şey aynı çıkıyo bazen sayılmayacak derecede karışık
Bi yardım etseniz?
(4) 

Bu ne demek Fransızca galiba?

slymene #89415 
Tu seras toujours l'amour qui fait vaciller mon coeur.

sayın ahali yukardaki cümle ne demek?

Şimdiden teşekkürler
12   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık