(1) 

kyk hakkında

hayvan gibi yazar #541365 
iki sorum var burs çıktı 25 aralıkta genel müdürlüğe ulaşanların 8 ocakta ulaşmayanların 8 şubatta ödenir diyor. 20 aralıkta teslim edilen evrak gaziantep yurt müdürlüğünden ankara müdürlüğe 5 günde ulaşamaz mı? para ortada yok çünkü.

2.sorum ise parmak iziyleyemek hakkımız var farklı il deki kyk yurdunda misafir olarak kalırken yemek hakkımızı yine kullanabiliryor muyuz?
(3) 

genel sağlık sigortası 25 yaş üstü

hayvan gibi yazar #536613 
merhaba yaşım 25 i geçti ve üniversite 2. sınıf öğrencisiyim.

geçen yıl 2012 haziranına kadar bağkurluydum ve devlete 4 bin tl kadar borcum var(peder sağ olsun)

eylül ayına kadar gss kapsamında diş tedavimi yaptırdım fakat gss ye 726 tl borçlu gorunuyorum ben ogrencıo belgesi transkript vs götürüp 2011 den bu yana öğrenci olduğumu kanıtlasam yeniden sağlık hizmeti alabilirmiyim. memelketten buraya (kyk da kalıyorum) nüfusumu aldırıp sosyal vakıflara gelir testi yaptırmak istiyorum bana bir yol anlatır mısınız? ne yapmam lazım?
(3) 

diş tedavi fiyatları

hayvan gibi yazar #536514 
özel bir hekim tarafından üst çene en arkadakı kırık azı dişi cerrahi operasyonla alınsa neye mal olur? bir de sağ alt çenemdeki azı dişime kanal tedavisi yapılacak maliyeti ne olur. öğrenciyim ve sosyal guvenlıgım yok o yuzden gıdıp rezıl olmak ıstemem. gaziantep yer bu arada en azından fıkır versenız yeterlı olur.
(2) 

kitap fiyatları

hayvan gibi yazar #500557 
türkiye de satılan yabancı kitapların fiyatlarını nasıl öğrenebilirim? var mı bu tip bir site dün remzi kitapevinde gördüğüm bbir kitabın amazonda satış fiyatından ucuza geldiğini gördüm bu mümkün olabilir mi? konu yemek kitapları onuda söyleyeyim. hani şu 1000 sayfalık tuğla gibi ingilizce kitaplar olur ya onlardan.
(2) 

algılama kayması

hayvan gibi yazar #498450 
bunun bilimsel bir açıklaması var mı bilmiyorum fakat ara sıra şuna benzer şeyler yaşıyorum. örneğin ilkokuldan beri bildiğim ingilizce bir kelime bana garip gelebiliyor sık olan bir şey değil ama ne bileyim mail gazete vs okurken en basitinden week kelimesi sanki ilk kez görmüş gibi hissettirebiliyor bana. bu nasıl bir duygudur neden olur bu? sanki o kelimeye bakan yabancı biri gibi oluyorum.
(1) 

ithalat vergisi nasıl hesaplanıyor

hayvan gibi yazar #497422 
diyelim ki güney amerika ülkesinden meyve ve şarap ithal etmek istiyorum bunun vergisi nasıl hesaplanır? örneğin 100 dolarlık meyve 100 dolarlık şarap ithal etmek istesem bunun üzerine sevgili devletimiz ne gibi bindirmeler yapıyor? ve toplamda maliyet ne kadar çıkıyor?
(1) 

ispanyolca

hayvan gibi yazar #494489 
La Carrera de Profesional Gastronómico tiene una duración de dos años, con una carga horaria de cuatro horas semanales y se puede cursar en un día o en dos. La edad mínima para cursarla es de 16 años. El costo es de una matrícula anual de $1220.-(*) y cuotas mensuales de $1220.-(*), en las cuales se incluyen todos los materiales y materias primas para la confección de las recetas, excepto el uniforme de carácter obligatorio (chaqueta blanca cruzada, manga larga, repasador y gorro con el logo del Instituto, pantalón cuadrille blanco y negro /ambos sexos) y que corre por cuenta de los alumnos.

(*)pesos argentinos, sujetos a modificación. El dólar esta cotizado a 4.45, pero recomendamos verificarlo, ya que varía constantemente.

ne diyor tam olarak? google translate yaptım genede tam anlamam lazım. bilen birileri el atarsa süper olur.
(1) 

son kullanma tarihi gelmiş krema

hayvan gibi yazar #491322 
elimde 2 litre uht krema var ve son kullanma tarihine 4 gün kaldı. no frosta atıp -18 de dondursam lazım olduğunda kullanmak için çözdürmemde sakınca olur mu? malum krema tehlikeli bir ürün ama dondurursak sorun olmaz gibi geliyor.
(4) 

italya schengen vizesi

hayvan gibi yazar #487998 
italya dan schengen almak için ;

1) Uçak / seyahat rezervasyonları ya da öngörülen ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler
2) Otel rezervasyonları veya seyahat planını gösterir belgeler
3) Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler: örnek:
– son üç aylık hesap hareketlerini gösterir banka hesap dökümü, ve
– düzenli geliri gösterir belgeler: örnek; son üç ayın maaş bordroları (ya da benzeri)


(e) Başvuru sahibi öğrenci ise:
– Öğrenci Belgesi


tamam banka hesabı var hesapta dönen para da var ama peder işsiz görünüyor ssk kaydı yok ben öğrenciyim nasıl olcak bu iş? evin tapusu kredi kartlarım ve bankada 2000 euro yeter mi vize için? gastronomi ve mutfak sanatları okuyorum italya da bu sebeple gezmek görmek tatmak isterim desem olur al vize denme şansımız ne ? izmirde yaşıyorum bu arada burdan başvurma durumum var.
(1) 

ptt göderi takip

hayvan gibi yazar #487924 
sn işlem / yer
bilgi giriş tarihi
1.
kabul edildi - izmir(bornova)
28/09/2012 16:40:59
2.
torbaya eklendi - izmir(bornova)
28/09/2012 16:40:59
3.
torbaya eklendi - izmir(izmir p.i.m)
28/09/2012 19:05:18
4.
torbaya eklendi - ankara(ankara p.i.m.)
29/09/2012 15:08:12
5.
dagiticiya verilerek dagitima çikarildi(handed over to the postmen in order to be delivered) - ankara çankaya dağitim ve toplama
01/10/2012 16:03:56
6.
hükmü şahsın memur/mustahdemine teslim(delivered to the employee...) 02/10/2012 - ankara çankaya dağitim ve toplama
03/10/2012 08:51:12
7.
torbaya eklendi - ankara(çankaya dag.top.)
03/10/2012 11:13:45


bu yolladığım iadeli tah. dilekçe mektubu ne olmuş teslim edilmiş mi? yoksa geri mi dönüyor bana? kyk ya yollamıştım bunlar taşınıyormuş web sitelerinde iki tane adres var ne olduğunu anlayamadım.
(2) 

nokia e 71 de video izlemek

hayvan gibi yazar #487424 
bu model telefonda youtube lzlenıyor ama bır turlu dizimag gb sitelerde video izlymyrm napmam lazım?
(1) 

kredi yurtlar kurumu güncel bilgiler hakkında dilekçe

hayvan gibi yazar #487257 
hakkımdaki bilgiler güncel olmadığı için yurt sıralamam arasınıf 342 olmuş hala sistemlerinde bağkurlu ve araç sahibi ayrıca pederin geliri var görünüyormuş ama bunların hepsi haziran 2012 de değişti. Ve ben bunları kendim düzeltilmesini istemeliymişim?! daha cuma günü haber aldım bunuda neyse.

sorum şu şimdi bu ankaraya yollanması gereken dilekçeyi yolladım spor bakanlığından arayan memurun verdiği teli aradım kyk dan kimse açmıyor. kyk ankarada taşınıyormuş ve adresi değişecekmiş kurumun sitesinde iki adres var ;

Yazışma Adresi
YURTKUR - Yurt İdare Ve İşletme Daire Başkanlığı
Kıbrıs Cad. No : 3 KURTULUŞ/ANKARA

ve

HİZMETE GİREN YENİ GENEL MÜDÜRLÜK BİNASI İLETİŞİM ADRESİ

SÖĞÜTÖZÜ MAH. 2176 SOK. NO:25 ÇANKAYA/ANKARA

ben alttakıne yolladım dilekçenin olduğu iadeli mektubu. netten bakıyorum dağıtıma çıkmış ama iletilmemiş görünüyor. alıcı adı vs yok.

napılabilir bu konuda? bu senede kredi burs ve yurttan yararlanamazsam ayvayı yediğimin resmidir.

bir akıl verseniz.
(4) 

cruise gemiler ve uçaklarda şef maaşları

hayvan gibi yazar #486430 
bilgisi olanlar var mı thy de uçan şef maaşı ve lüks gemilerde mutfak çalışanları şefler ya da yardımcılarının maaşlarını nasıl öğreneiliriz?
(1) 

bütünleme de yapılan not yanlışlığı

hayvan gibi yazar #475383 
geçen hafta girdiğim bütünlemeden (testti ve gözetmen hocanın da şahit olduğu üzere en az biri doğruydu kendisi doğru yapmışsın dedi çünkü) sıfır vermişler hatta aynı sınıftan arkadaşıma da sıfır verilmiş. transkriptte fd olan ders son sınavda sıfır alınmasına rağmen vizedeki 84 yüzünden cd düşmüş curve yapmışlar sanırım.

dün notların son girme günüydü bugün gördük şok olduk tabi şuan okulda da değilim sınav kağıdım incelenip not düzeltilebilir mi? ortlamayı en az 0.20 etkiliyor yahu napmak lazım. yoksa ders kayıtları açıldı o geçmiş dönem mi diyecekler bana?
(4) 

chicago da dil kursu para meselesi

hayvan gibi yazar #475361 
chicago da iki kurs var ikisininde 3 aylığı hemen hemen aynı ancak birisi hesabında göstereceğin para 4300 dolar olsun yeter diyor. Diğeri ise 8000 dolar gostermenız gerekıyor demekte. 8000 dolar göstermelisiniz diyenler kurumumuzun adı önemli vizede zor durumda kalmanızı istemiyoruz başvuru ücretiniz vs yanmasın diye rakamımız bu vizeden bir kaç gün sonra çekip 4000 dolarla abd ye gelmeniz yeterli çünkü o para size burda yeter deniyor. Diğeri ise sadece 4300 yeter alırsınız diyor. İkiside bu rakamlarla vize alan öğrencilere sahip sanırım çünkü 19 tane türk öğrencileri varmış. Az para isteyenlerin sahibi rus diğeri abd li.

ne dersiniz 3 aylıgı 1300-1400 dolar olan bir kurs için 8000 dolar çok dgeıl mı?
(1) 

kyk sonucu hakkında

hayvan gibi yazar #470833 
ara sınıfım ve basvuruda bulundum. genel yurt yedek sırası 394 yazıyor. Bu ara sınıf yedeğim mi yoksa genel yedek sıram mı oluyor? Ara sınıf yedek dememiş anlamadım siz ne dersiniz.
(3) 

amerika da dil eğitimi

hayvan gibi yazar #465618 
kurs buldum aylık 360 dolar ve 3 ay sürecek üniversite 2.sınıf öğrencisiyim mesleğimde dil önemli daha evvel hazırlık okuyup geçmişliğim var özel üniversitede.i şimdi speaking için abd ye gitmek istiyorum. aracısız gideyim diyorum böylece kurs ücretleri deli şekilde düşüyor. kalacak yer bulduk aylık elektrık vs dahil 350 dolar. şimdik 350x3=950 360x3 1080 dolar yapıyor kayıt ucretı ve sevis 450 dolar 2450 dolar etti.

uçak falanda 1000 dolar tutsa 3500 doolar. benim vize alabilmek için abd elçiliğine kaç kuruş göstermem gerek hesabımda?

gideceğim okul şikago da ve öyle abd ye kapak atayımcıların gittiği bir kurs değil.

gidenler deneyimleri olanlar ne diyebilirler bana?
(5) 

bu devlete ne desem az bu nedir ya?

hayvan gibi yazar #465290 
Gaziantep üniversitesi devlet yurdunda kalan ve staj için okula gelecek arkadaşlara DUYRULUR....!
Bugün bende staj için yurda geldim ve gördüğüm manzara sinirlerimi çok bozdu. Yurt mahşer yeri gibi her yerde polis ve ambulans. Perşembe günü 1500 kadar Suriyeli yerleştirilmiş. Bir memur buldum ve sordum. Ne zaman gidecekleri belli değilmiş adamlar bıkmış. Sıkıntı çok diyorlar. Dedim yakında herkes staj için gelecek bayan arkadaşlar da gelir dedim ve Artık bayanları evimize götürürüz dediler. Evde kalan arkadaşı yada bir tanıdığı olanlara yurda gelmemelerini öneririm.

facebook grubunda bir öğrencinin yazısı

------------------------------------------------


allah bu duruma sebep olanların belasını versin. o suriye de ölenlerinde türk askerininde bütün sorumluları stratejik derinlik bokuna başımıza bunları getirenlerindir. allahınızdan bulunlan bu yamyamları başımıza sardınız 3 kuruş vergisini vermeyene e haciz bok haciz sıç haciz diye paralarına el koyuyorsunuz sonra bu yamyamlara veriyorsunuz. nerde kalıcaz lan biz? suriyeliler kadar kıymetimiz yok mu bu ülkede?

biz başımıza bir şey gelse komşu bir ülkeye gitsek su vermezler adamlar hergün ballı börek yiyip sövüyor polisi vuruyorlar kavga cıkartıyorlar. ananıza sovmuyorum ama sovmus bilin.

soru: ne olacak bu durumda halimiz hacı? nerede kalıcaz biz?
(1) 

amerika da ev almak

hayvan gibi yazar #465261 
new jersey, new york(upper side falan da olabilir) virginia, maryland vs buralarda ev fiyatları hakkında en geniş tabanlı veri kaynağı site hangisidir? craigslistte bakındım ancak çok fikir vermedi. şu bankaların el koyup uygun rakama sattıgı tarz evlerden bahsediyorum daha çok.
(4) 

ne tür bir kumaş bu?

hayvan gibi yazar #464816 
www.facebook.com


soru başlıkta.
(3) 

bu kumaşın ismi nedir?

hayvan gibi yazar #464566 
www.facebook.com


soru başlıkta.
(5) 

amerika ve avustralya vizesi hakkında

hayvan gibi yazar #463166 
50 yaşında hali hazırda 6 ay çok girişli schengen ve ingiliz vizesi olan birinin sırf gezmek için abd ve avsurtalya vizesi alma şansı nedir? bahsi geçen kişi 1981 den beri kesintisiz olarak her yıl avrupaya gitmiş sürekli yurtdışına çıkmış biri. elbette siz kesin bir şey söyleyemeyebilirsiniz ama abd nin vize politikası nasıldır bu duruma bakılırsa pasaport vize dolu ve bugüne dek hiç kaçak duruma ya da yasadışı bir hale karışılmadı...
(4) 

ege üniversitesi randevu

hayvan gibi yazar #459610 
bel fıtığından şüpheleniyorum hastanenin hangi kısmı ilgileniyor bu hastalıkla?
(1) 

abd, avustralya, kanada ya da ab de gastronomi yüksek lisans bursu

hayvan gibi yazar #459017 
özellikle abd kanada ya da avustralya dan master bursu bulma şansı nedir? toefl ve lisans ortalamam örneğin 3.50 üzeri olsa ne kadar şansım var?

ya da şuraları incele diyebileceğiniz yerler var ? bu konuda araştırıyorum ama işin içinden çıkamadım bir türlü. abd üniversiteleri abd de yaşayan ya da atandaşlarına devlet desteği alabiliyor ama bizim o şansımız yok peki burs almak için ne yapmak lazım?
(2) 

pdf açılırken çıldıran laptop

hayvan gibi yazar #456408 
elimde 100 megabayttan 830 mb a kadar onlarca yemek teknikleriile alakalı bol resim barındıran pdf dosyaları var. bunları açmaya kalktığımda bilgisayar deliriyor donuyor kitleniyor normalde asla olmaz böyle şeyler ama 830 mb lık dosyayı ornek vermek gerekırse dosyayı acmaya calısmak bır yana o dosyaya tıkladıgım an makına donuyor. bırde ben aptallık yaptım sanırım 10 gb buyuklugunde sadece pdf lerden olusan bır dosya yaptım sımdı o dosyaya mudahil olamıyorum bılg donuyor flash dıske atmak ıstesem onu bıle yapamayacagımdan tırsıyorum.

foxit ve pdf xchange pdf viewer kullanıyorum sonuc degısmıyor.

napabılırım? fotograf kalıtesı dusmeden pdf kucultmek ıcın napmam lazım?
(2) 

ne bu filmin adı?

hayvan gibi yazar #456118 
www.youtube.com

bu ne lan? :D
(1) 

yoksunluk durumunda işe yarayacak ilaç

hayvan gibi yazar #456108 
yıllardır alkol kullanan ve buna bağlı olarak sinir sistemi aşırı yıpranmış biri hangi tip ilaçlar almalı.

(bkz: benexol) kullanıyor sinirliliği ve uyku sorununu baskılamak için. alkol alırken yemek yemezdi şimdi ilaçlardan sonra (6 gundur kullanıyor daha) iştahı yerıne geldı ama sinirliliği inanılmaz yuksek bır anda parlıyor falan...

(bkz: arcalion) u deniyecek şimdi sizin bir önriniz var mıdır? tekrar içmek istemiyor ama buna bağlı olarak zaten iş güç sıkıntısından stres yüksek boyutlarda stresi kontrol altına alıp uykusunu düzene sokacak ve karamsarlıktan çıkartacak enerji verecek bir şeyler lazım.

doktor mu? olur mu ya "alkolik" mi bu adam kesinlikle gitmezmiş...
(3) 

bilgisayardaki video görüntü kalitesi --capsli

hayvan gibi yazar #455972 
windows media player ile alakalı ne izlemeye kalksam görüntü yandaki screenshot daki gibi pastel boya gibi görünüyor.

bunu nasıl düzeltebilirim?

codeclerim tam k-lite codec vs.
(3) 

üniversite öğrencisinin sağlık güvencesi

hayvan gibi yazar #452104 
bağkur luydum yarın sona erecek kısmetse. peder bey ssk lı ve fakar ben 86 doğumluyum yani onun sigortasından faydalanamam ne yapmam lazım ?
(2) 

atatürk havalimanı atlas jet bilet satış ofisi

hayvan gibi yazar #451650 
kaçta açılıyor ? bilet almak istiyoruz ama bankada para yok netten alım yapalım sabah 7 de uçuş var . bu şirketin bilet satış ofisi kapanıyor mu? ya da kaçta açılır?
(2) 

2000 model mercedes'in değeri ve trafik sigortası

hayvan gibi yazar #450857 
almanyadan gelen bir gurbetçinin aracına geliboluda feribotta park sırasında tedbirsiz davranan bir tır çarpıyor. araç almanyaya geri gidiyor orda hasarının ödenmesi için avukatı aracılığı ile dava açıyor ve aracını almanyada hasar tespitine sokuyor. buraya dikka 2000 model bir mercedes e 4000 euroluk hasar olduğunu iddia ediyor. anlayacağınız gibi aracın almanyaya karayoluyla gitmesini gerektirecek bir hasar yok almanyadaki araç fiyatlarıda ortada bu rakama 1-2 bin euro daha eklenip aynı model hatta daha yüksek bir araç alınabilir.

şimdi dubai sigortadan(20 bin tl ye kadar ödeme yapıyor) trafik sigortası bu araçtan 12 bin tl ödemesini istemişler. mahkeme sigorta şirketinin bu rakamlar fahiş itirazını, kusurun kaçta kaç çarpanda olduğunu tespit talebini görmezden gelip parayı öde demiş. sigorta şirketi bu parayı öyle ya da böyle ödeyecek sonra dönüp sigortayı yaptıranlardan isteme durumu olur mu? eğer öyleyse sigorta yaptırmanın bir mantığı kalmıyor.

yargıtaya 15 içinde itiraz hakkı varmış.
(2) 

garanti sanal kredi kartı

hayvan gibi yazar #449348 
benim bu karta bağlı bir paypal hesabım var gel gelelim şifreyi unuttum yenıleme ıcın maılıme sıfre lınkı gelıyor ama ılk okul arkadasın vs dıye soru soruyor bende genelde dogru duzgun yanıtlamadıgımdan gıremıyorum hesaba yenıden paypal hesabıda alamıyorum bankanız onaylamadı dıyor. ne olacak şimdi?

ayrıca ben bu sanal kartla boyuna alısverıs yapıyorum bugune kadar bır lıra hedıye puan gelmedı neden?
(1) 

lazer göz ameliyatı

hayvan gibi yazar #447527 
47 yaşında kadın 54 yaşında erkek gözlerde yakınını görememe sorunu var lazer ameliyatı olur mu ve sgk karşılıyor mu?
(5) 

klonlanmış cep telefonu ve imei numarası

hayvan gibi yazar #447094 
bugün bir cep telefonu bayisinden 2.el bir nokia e71 aldım. eve gelir gelmez telekomünikasyon kurumundan imei sorgusu yaptığımda çalıntı imei uyarısını gördüm. fakat telefon genpa dan çıkışlı görünüyor(genpa sorgusunda cihaz genpadan çıkışlıdır yazıyor) ve imei sorgusundaki model bilgileri uyuşuyor.


telefonun iç kısmındaki bilgiler vs hepsi uyumlu telefon çalıntı sanırım ?
bu imei çalıntı mı? klon mu? başım belaya girecek diye tırstım açıkçası.

napmam gerek?

IMEI SORGULAMA

IMEI : 3548560411xxxx
Durumu : ÇALINTI IMEI
Kaynak : -
Üretici : Üretici: Nokia Corporation
Pazar Adı: Nokia E71-1 Model Bilgileri: RM-346
Sorgulama Tarihi 21.07.12
(8) 

avea'dan icralık olacağım bir bakın hele-ibretlik paylaşım

hayvan gibi yazar #446840 
avea ile faturalı işine gireceklere ibret olsun cevap vermeseniz bile aklınızda olsun okuyun bu yazıyı hat alırken aklınıza gelir hata yapmazsınız.


şimdi olay baya uzun da ben özet geçiyorum;

öğrenci olduğum halde faturalı hat alıp kız arkadaşımla ilteşeyim istedim bunuda avea bayiisinden yapmak istedim zira kız arkadaşım avealıydı. hattı satan adama durumu anlattım kendisi 3000 dk şebeke içi 120 dk da her yöne kampanyamız var yeni hat aldığın içinde 120 dk 6 ay bedava olcak ve 19 tl olcak dendi ama böyle değilmiş bu kampanya 6 ay evvel bitmiş durumdaymış.

ben bunu yurda gittiğimde gelen mesajda her yöne aramanın bedeli 19 kuruş yazıyordu avea müşteri hizmetlerini aradım adam demesin mi 120 dk hediyeniz yok şu kadar olmuş faturanız diye durumu anlattım ilgilenicez dediler ama umursamamışlar hattı satana gittim beni kimse aramadı olurmu öyle şey kampanya bu şekilde dedi bende kendi hattımdan adamı müşteri hizmetleriyel konusturdum adam tanıttı kendını vs. sonucta adamın hatalı oldugu anlasıldı ve bır duzeltme faksı cekılmesı gerektıgı soylendı adam cektırıyorum faksı dedı ama cektırmemıs sonrakı gıdısımde senı tanımıyorum dedı bana bende aveaya sıkayet ettım durumu avea bızı ılgılendırmez sızın sorununuz dedı.

bu olay olmadan evvel avea tum dunya paketıne basvurmustum sms ıle onay mesajı geldı (9.90 sabıt ucret tum dunya telefonları dk sı 30 kuruş olmalıydı paketsız dk sı 1.5 tl)ama bunu ınkar edıyorlar evet sms ıle basvurunuz almısız ama bız onaylamamısız sız de dakıkası 1.5tl den arama yapmıssınız dıyorlar onay mesajı yollamadık yollsak sıstemde olurdu olmadıgına gore odeyeceksınız duzeltmıyoruz dıye tutturdular. sonradan benı arayıp faturanız super yuksek sıze ındırm yapalım 100 lıra 12 ay bızde kalın dedıler bende o sırada ogrendım faturamı zıra maıl olarak yollama geregı gormemısler faturamı 279 tl(6 gun sonra sadece 6 gunluk ıkıncı faturamında 259 tl oldugunu ogrendım) olmus 18 gunde(1 aylık faturayı 18 de kesmelerıde ılgınc) ama olması gereken 50 tl cıvarındaydı neyse 15 kere sıkayet ettım belkıde tuketıcı hakem heyetıne gıdeyım dedım hattı satan o.çocuğu bana sozlesmenın ornegını vermemıs savcılıga sıkayet ettım avea yı aradım sozlesme ornegını ve ses kayıtlarını ıstedım mahkemeye gıdemedıgımı napacagımı sordum ellerındne bısey gelmeyecegını ama parayı odersem taksıt yaparız dedıler bende odemeyecegımı adam skmeye çalıştıklarını soyledım. neyse daha mevzu baya bı derınde sonucta odemıyorum ve odemeyecegım;

soru şu bunlar yeni yasalara gore eve icraaya gelemezler değil mi?

savcılıkta verılmıs bır dılekcem daha var sozlesmeyı ıstedıgım mahkemelık olucaz. avukatla benı tehtıt etmeye kalktılar evınden butun esyaları alırız dıye bende yenı cıkan yasaya guvenıp bı halt yapamazsınız odemeyorum mahkemeye gıdıp orda verılen karar neyse ona uyacagımı soyledım. sen görürsün diyip kapattılar telefonu.

ne sonuc cıkar sızce? daha bu pazartesı avukata verılmıs evraklar.
(2) 

ipoteğin fekki(kaldırılması)

hayvan gibi yazar #444965 
bir bankada kredi hesabı olan x adlı birine, eşine sormadan evini ipotek ederek kefil olan y diye biri var. şimdi ev icradan satıldı ancak henüz bankaya geçmedi ialenin iptali davası sürüyor. kefil olan y eşinden muvaffaketname almamış bankada istememiş ev aile evi olduğu için şerh düşülmesi için dava açıldı ve daha sonra ipoteğin fekki için dava açılacak genelde kefilin lehine sonuçlanıyormuş bu gibi durumlar olabilitesi nedir?
(2) 

icra davası karmaşası

hayvan gibi yazar #443660 
kefillikten dolayı icradan satılan ev dolayısıyla ihalenin feshi davası açıldı mayıs 2011 de haziran ve ağustosta davayı açan yurtdışında olduğu için davaya katılamadı ağustos 2011 de karar alınmış ve itiraz ret edilmiş uyaptan sorguladığımızda nihai karar verildi yazıyor aralık 2011 de tebligat yapılmış ama davacı yurtdışında olduğu ve 3 ay sonra gelebildiği için itirazda olmadı gel gelelim mahkeme bu durumda sonuçlanmış görünürken geçen hafta bankaya gidilip evi geri nasıl alırız tartışması yapalım diyenlere vakıfbank hukuk bürosu(çünkü vakıf gayrimenkulde ev bulunamadı ev üstlerine hala geçmemiş) dava hala devam ediyor sonuçlanmadı demişler. yarın avukaya gidilip evin aile evi olduğu ve kefilin haline münasip tek evi olduğu ayrıca eşten kefil olurken izin belgesi alınmadığı için dava açmayı düşünüyorlar ancak asıl kafa karıştıran mahkemenin itirazı ret edip aylardır mahkemenin hala sürdüğü söyleniyor bu nasıl olabilir? bu arada ilk duruşmadan sonra 2.duruşma için çağrı kağıdı ne muhtara bırakılmış ne de eve teslim edilmiş 2.duruşmadan kimsenin haberi bile yoktu.

düşüncelerinizi alabilir miyim?

vakıfbank hukuk bürosuna mı yoksa mahkemeden eve gelen kağıda mı güvenilmeli? yoksa bizlerin bilmediği başka bir usül mü var ortada?
(8) 

akkuyu nükleer santralinde kim avantajlı?

hayvan gibi yazar #443302 
dün haberlerde yazana göre nükleer santral kurulduğu yıl itibari ile her yıl 3.7 milyar dolarlık doğalgaz alımı yapılmayacakmış(elektrikte kullanılan) ayrıca bu yatırımın türkiyeye teknoloji kazanımı yapacağı söyleniyor. fakat şirket tamamiyle rusların sanırım türkiye devleti isterse %50 sini satın alma hakkına sahipmiş ama nükleer iyidir kötüdür tartışması bir yana ekonomik anlamda bu işten karlı çıkan kim?

türkiye bir fayda sağlıyor mu?
(19) 

çatıdan düşen kedi

hayvan gibi yazar #442830 
arkadaşlar sözlükte gördüm duyuruya taşıyayım dedim bilgiis olanlar lütfen yazarla irtibata geçsinler en azından netten falan 24 saat hizmet veren veterner numarası ulaştırsanız ben yazamıyorum kendisine normal olarak


kedi

az önce evcil bir tanesi çatıdan terasımıza, ardından da terastan 8 kat aşağıya düştü. hala yaşıyor, can çekişiyor. ne yapacağımızı bilemiyoruz, hiçbir veterinerin gece ambulans hizmeti de yok gibi görünüyor. bir çaresini bulamazsak kısa zamanda ölecek. en kötüsü ne yapmalıyız, kimi aramalıyız bilmemek.

not: istanbul gayrettepe'deyiz.
(knorrbulyon, 14.07.2012 04:11 ~ 04:14)
#29369373:)
(4) 

3.yargı paketi ve icra

hayvan gibi yazar #442291 
ya bu pakette evden haczin kalktığı ama bu maddelerin 6 ay sonra devreye gireceği yazıyor. eee peki bu nasıl oluyor?

www.memurlar.net
(3) 

sgk kayıt tarihinde yanlışlık

hayvan gibi yazar #442238 
1976 yılı mart ayında ilk işe girişi olan birinin o kaydı ssk hizmet dökümünde görünmüyor bunun yerine 15 eylül 1976 işe ilk giriş tarihi (eğer 8 eylül 1976 olsa bugün emekli olunuyor ama 9 eylül 1976 olursa ilk kayıt tarihi 2016 ya kadar beklenmesi lazım) sgk daki memur önceden bordrolarda maaş belirtilmediği için ssk nın bilgisayara aktarırken maaş bilsiz bordrolu kayıtları görmezden geldiğini söylemiştidilekçe verin inceleyelim dediler. kayıtlarda görünmeyen o ilk işe giriş olunan yer petkim aliağa tesisleri ile ilişkili sizce mahkemeye gitsek bu durumu kanıtlama şansımız var mı ssk o tarihten bu zamana olan tüm kayıtları arşivinde tutuyor mu?
(1) 

ortaöğretim kpss başvurusu hakkında

hayvan gibi yazar #441168 
lise mezunu olarak başvuru yapmayı planlıyorum geçen sene lys ye girmiştim yeniden sadece garanti internet bankacılığından gereken parayı yatırıp ais.osym.gov.tr den basvuruyu yapmam yeterli midir?

osym gırıs sıfremıde kaybettım bırde:S osym dekı resımde 3 yıl oncesının bır sorun olur mu?
(7) 

pasaport noldu

hayvan gibi yazar #440676 
25 haziranda verdik evrakları dün de 19 temmuz tarihli uçak biletlerini verdik baktık çıkacağı yok belki işe yarar diyerekten 15 günde nasıl gelmez bu ya nerden takip edebiliriz durumu?
(2) 

daha ucuza euro almak

hayvan gibi yazar #439806 
izmirdeyim 12 bin tl karşılığı euro alacak olsam bana euro satıl kurunda ne kadar uygun bir rakam verilir?

şuan euro satış 2.23 bu 2.20 ye falan çekilebilir mi?
(4) 

pegasus açık bilet

hayvan gibi yazar #438785 
münih e bir bilet almak istiyoruz 10 gün sonrası için ama yarın açık bilete çevrilecek henüz pasaport gelmedi o nedenle. ne kadara mal olur pegasusun bu bileti açık hale getirmesi için.
(3) 

bizim insanımız neden bu kadar gurursuz?

hayvan gibi yazar #438071 
cidden merak ediyorum onca hakaret lafa rağmen sorsan dünyanın en gururuna düşkün milleti biziz-işin garibi yabancılarda böyle düşünüyor yurtdışında türklerin gururuna düşkün olduğu algısı var- hesapta. geçenlerde bir tv de eski programlardan kısımalr gösteriliyordu kardak sıkıntısı dönemleri sanırım kadının birine diyorlar ki "teyze(40 yaşlarında teyze) yunanistan diyor ki biz karasularımızı 12 mil'e çıkartıcaz türkiye ses çıkartmasın ne diyorsun? ne yapmak lazım?" kadın diyor ki kesinlikle savaşmayalım ne olursa olsun adam bu sefer "ama kıyılarımızdan ayrılırken hatta izmirden istanbula giderken bile(deniz yoluyla) yunanistandan izin istemek zorundayız" kadınından el cevap "olsun ne olursa olsun kabul edelim yeter ki savaş olmasın?!" şimdi bu cahillik denilip geçilecek şey fakat toplumun genelinde bu hakkından hemen cayma hakkını savunamama tembellik yerleşmiş durumda. başbakan hakaret eder "ee adam başbakan ne var bunda", salak saçma kurtlar vadisini izleyip zihin mastürbasyonu yapar ama o filmlerin çekilmesine sebep olan askerin kafasına çuval geçirmesine neden nota vermedik diye soranlara bu müzik notası mı ne verecez diyen adama %50 oy veriyor falan. sorsak o %50 içinde kürt türk çerkez arap milliyetçi solcu liberal ne ararsan var ve hepside ulusal gururdan bahseder kimi milliyetçilikten bahseder, kimi emperyalizmden ama mutlaka gururdan bahseder ee nerde bizim gurur? başımızdaki adamlar yüzünden israilden filistinden rumlardan avrupadan abd den ıraktan irandan laf yediğmizde asıp kesip ama bir bok yapmıyoruz halk ise "kim ulan bunlar biz osmanlı torunuyuz" ayağı çekip o lafları yedirtenlere asıp kesip hiçbir şey yapmayanlara oy veriyor.

sınır kapılarından 3 kuruşluk adamlardan laf yiyip ertesi tatilde gene o ülkeye gitmeye çalışıyoruz, adam vize kaldırdım deyip sınırda aynı prosedürler eşşek yüküyle para iseteyip kapısında gene bekletiyor ama biz bokunda boncuk varmış gibi gene o adamların boktan adalarına gitmeye çalışıyoruz. elimize geçen bütün fırsatları(örneğin yunanistanın fransanın natoya girişine izin vermek) salak salak harcayıp böbürleniyoruz bu durumu dile getirenleri yani durumdan rahatsız olup düzeltmeliyiz diyenleri ise dangalak gibi sözlerle küçümsüyoruz. neden böyleyiz lan biz?
(2) 

pdf ve e book için kindle fire(2) vs. nexus 7

hayvan gibi yazar #437493 
hangisi daha iyidir renkli ekran olmalı e book reader için... fiyat performans anlamında soruyorum.
(1) 

renkli pdf çıktısı

hayvan gibi yazar #437471 
www.eksiduyuru.com

konu buydu var mı fikri olan? reksiz çıktı 10 kuruş ama sayfa miktarı çok olduğu için 5 kuruşa kadar iniliyor renkliyi ise basılacak olan evrakı görmemiz gerek dediler. sayfası 10 kuruşa duyurudaki resmin çıktısını alabilir miyiz ki? yasak kitap basmak ancak bu kitabı türkiyede satan yok varsada 2-3 bin den aşağı değildir bu set.
(4) 

pdf renkli çıktı fiyatı

hayvan gibi yazar #437064 
aşağıdaki fotoğraflar taranmış bir kitaba ait ve bu kitap 2500-3000 sayfa kadar foto kalitesi önemli ege üni. ye yakınım bu bana neye mal olur?
(2) 

e pasaport merkezi telefon numarası neydi?

hayvan gibi yazar #436254 
pasaportun durumunu sormak için aranan numara neydi? durumun aciliyeti var diyerekten işlemleri hızlandırmak istiyoruz.

mobil görünümden çık