İzmir’de Müzik Stüdyosu

deneme #1582073 
Merhaba,

Bir müzik stüdyom var, ancak taşınmam gerekiyor ve taşıyabileceğim bir yer ya da kiralama yapma durumum yok.

Bu stüdyoyu ticari olarak değerlendirmek istiyorum, eğer yardımcı olmak, mekan paylaşımı yapmak, ya da ticari olarak yaklaşmak isteyenler varsa tekliflere açığım.
(1) 

Otel’den Denize Düz Ayak ve Yakın Otel Tavsiyesi

deneme #1531911 
Merhaba,

Sağlık sorunu nedeniyle böyle bir otele ihtiyaç var, lokasyon olarak İzmir - İstanbul arası böyle bir yer tavsiye edebilecek suserlara büyük sevgi ve saygı duyulacaktır.
(2) 

Satın Aldığım Aracın Ruhsata İşli Olmayan Özellikleri Var

deneme #1523965 
Merhaba,

Oto galericiden bir araba satın aldım doblo tarzı kamyonet ama 5 kişilik. Bugün tuhsatta 1+1 olarak kayıtlı olduğunu fark ettim. Şimdi bunu araca ben taktırmadım bana böyle satıldı ben bunu nereye nasıl bildirmeliyim, neler yapılabilir acaba?

Videowall Tavsiye ve Bilgi

deneme #1504797 
Merhaba,

Hani konserlerde, sinemalarda, Avmlerde video wall yaparlar ya birden fazla LCD ekran tek bir göüntüyü oynatır. Bu sistem hakkında bilgi, nasıl yapıldığı, hangi ekranların uygun olduğu, nereden toplanabileceği hakkında bilgi verebilir misiniz? Ben biraz baktım ama emin olamadım tam.
(3) 

Erkek Uzun Saç - Saç Dökülmesi

deneme #1501494 
Merhaba,

Normal şartlarda inanılmaz sağlıklı ve gür saçlarım var. Ama saçımı uzatmaya başladığımda, ve saçlarım omuzlarıma gelmeye, geçmeye başladığında yeterince iyi bakamadığım için olsa gerek dökülmeye başlıyorlar. Özellikle de kış aylarında daha kötü oluyor. Bunun önüne nasıl geçebilirim?
(3) 

Mac için Office ya da Word

deneme #1501200 
Merhaba,

Mac’te office seçeneklerine baktım ayda 100₺ gibi rakamlar var, ben senede 1-2 defa word programını kullanacağım diye binlerce lira vermek istemiyorum alternatifler nelerdir? Öncelik ucuz yollu microsoft office ya da word yazılımı, ama diğer alternatiflere de açığım.
(1) 

Havalimanında PCR Testi

deneme #1497539 
Misafirim Türkiyeye gelirken elindeki PCR testi ile yolculuğunu tamamlayacak ancak dönüşte ibraz etmesi gereken PCR testini nasıl halledebilir? Havalimanında yapılacaksa süreç ne kadar zaman alır, ne kadar saat önce gitmeli? Yoksa uçuştan önce bir hastaneden mi almalı?
(6) 

Acil: Veraset

deneme #1479694 
Merhaba,

1978 yılında ölen Dedemin vergi ilişiğini kesmek için vergi dairesine vermem gereken belgeler arasında veraset de var, mirasçıları konuyla hiç ilgilenmemiş sanırım elde belge falan bir şey yok, bunu ben çıkartabilir miyim, çıkartırsam nasıl çıkartırım?

Şimdiden teşekkürler
(3) 

Osmanoğulları Ailesindeki Haksızlıklar

deneme #1471130 
Merhaba,

Tarihe pek meraklı değilim, yıllar önce Topkapı Sarayı’nın balkonundan İstanbul’u seyrettiğimde bu mekandan büyülenmiştim, tam da böyle balkonu olan bir evde yaşamak isterdim. Daha sonra bir yazı okudum ve kafes sisteminde Şehzadelerin burada, Topkapı Sarayında yaşadıklarını, alıkonulduklarını öğrenip onlar için oldukça üzüldüm. Kafes sistemini biliyordum tabi, ama tam altın kafesteki bülbül olmuşlar, bu detayı yeni öğrenmiştim. Biz Osmanlı torunuyuz diyenlere de ayrı üzülüyorum. Zira Osmanoğulları ailesinin kendi evlatlarına bile bir faydası olmamış bir noktadan sonra. Osmanlı torunu arkadaşlar İyi ki o dönemde Osmanlı torunu olmamışlar yoksa inkar etmek zorunda bile kalabilirlermiş :)

Şimdi başlığa geri dönüp size sormak istiyorum, bu Osmanoğulları ailesi içerisinde en büyük haksızlıklara uğrayan kişiler kimler bildiklerinizi paylaşabilir misiniz? Mesela Şehzade Mustafa hakkında birkaç yazı okudum bugün. Ona da ayrı üzüldüm.
(1) 

Logic Pro Apple.com’da 1400₺ iken App Store’da 1900₺

deneme #1468184 
Bu durumun nedensellik bağını bilen var mı? Ürün aynı ürün mü acaba? Apple.com’da Logic Pro X yazmadığı için bir kuşku da düştü içime.
(7) 

Belediye Arsamın Yerini Değiştirmiş

deneme #1467527 
Merhaba,

Yine ilginç bir olayla karşınızdayım. İzmir’in merkezi bir ilçesinde 100m2 arsamın üzerinde 3 katlı bir binam var. Belediye burayı kamulaştırmak istediği için uzlaşma komisyonuna davet etti beni, gittim, gittiğimde öğrendim ki aslında mevzu bahis kamulaştırma benim bina üzerinden değil, benim binanın arazisini belediye çok geçmiş bir zamanda yol olarak belirlemiş, arsasını da başka yere taşımış, taşıdığı yer de tarihi bir binanın arsası, benden almak istedikleri arsa da bu arsa, normalde 15 kat imar izni olan arsamın yerine hiç bir değeri olmayan, hiç bir şey yapamayacağım bir arsa vermişler, milyon liralık arazimin bedeli de yüz elli bin ₺ olmuş. Üç katlı binanın durumunu ise anlayamadım bile, her sene vergisini ödediğim bina şimdi arsası bize ait olmayan, alınıp satılamayan bir şeye dönüştü. İnanılmaz bir mağduriyet söz konusu. Hiç bir şey yapamazsınız, bu arsa değişikliği olalı çok olmuş, itiraz etmemişsiniz diyorlar, ama benim bilgim yoktu.

Yapılabilecek bir şey var mıdır sizce?
(8) 

Giriş Kat Bahçeyi Eve Katmak? Mümkün mü?

deneme #1467368 
Merhaba,

Sorum başlıkta, İzmir şehir merkezinde bir binanın giriş katındaki evimde ekstra bir odaya ihtiyacım var, acaba teknik olarak mümkün mü bahçenin bir bölümünü oda olarak daireye katmak?
(4) 

İzmir’de Vokal Kaydı İçin Stüdyo Önerisi

deneme #1466011 
Merhaba,

İzmir’e yeni taşınıyorum, elimde amatör kaydını yaptığım bestelerim var, ama vokal kaydı işini çözemedim, hem mikrofonum üst seviye değil, hem ortamı yaratamıyorum, hem de vokal kaydını işleyebilecek kayıt bilgim yok. Bunun için gidip vokalleri kaydedebileceğim, bana yardımcı olabilecek, belkide bu editing, mastering işlerinin ucundan tutabilecek biri, bir yer tanıyor musunuz? Ben biraz baktım ama fiyatlar uçuktu, malum nedenlerle biraz bütçe sıkıntım var, doğru kişiyi arıyorum.

Şimdiden Teşekkürler.
(6) 

Kanser Hastası Babam Hakkında

deneme #1462674 
Babam 74 yaşında, bir hafta önce sapasağlam ve ayaktaydı, bir anda yürüyemez oldu ve yatalak kaldı, öğrendik ki omuriliğinde ve leğen kemiğinde lezyonlar varmış, leğen kemiğini eritip bitirmiş tümörler, şu an katlanılmaz ağrılar çekiyor, kırmızı reçeteli ağır uyuşturucular verdiler ama pek de fayda etmiyor, İzmir Katip Çelebi Hastanesinin beyin cerrahi bölümünde yürütülüyor işlemleri ama işler çok yavaş ilerliyor, babam günden güne erimekte, bize hala biyopsi için bile 2 hafta verdiler, araya tanıdık sokmasak ilk randevuyu da 25 gün sonraya vermişlerdi.

Bu hastalık için yapabileceğimiz başka şeyler, izleyebileceğimiz farklı yollar var mıdır? Beynim durdu. Babamın hastalanması şokunu atlatamadan bunlarla uğraşmak çok zor. Şuraya gidin, bu kişiye danışın, şu özel hastane iyidir, şu doktor iyidir diyebileceğiniz bir şey var mıdır?
(1) 

İzmir İçi Ücretsiz Hasta Nakli (Ambulans)

deneme #1462558 
Merhaba Sevgili Duyurucular,

İzmirde yaşayıp da hasta bir yakını için bu işi deneyimlemiş birileri mutlaka vardır ve durumumu anlayıp bana yardımcı olmak ister diye güvenerek sizlere sormak istiyorum.

Babam ağır bir hastalık geçirmekte, kemik kanseri, tümör kalça bölgelerindeki kemikleri eritip bitirmiş, anlatılması imkansız acılar yaşamakta, 5 gün önce yaşam doluyken bugün yatalak hasta durumuna geldi. En ufak bir kımıldama eylemi dahi yapamıyor. Ayağa kalkma, oturma pozisyonları mümkün değil yani.

Teşhis ve Tedavisi için bir defa özel ambulans çağırdık ve 750₺ para harcadık, bu durum bizim için maalesef ki sürdürülebilir değil. Ama sedye ile taşınma durumu dışında da bir şansı maalesef ki yok. Sedyeyle taşınırken bile acılar içinde kıvranmakta.

Birkaç kişiden evde sağlık hizmetleri kapsamında ücretsiz ambulans olduğu ile ilgili bir rivayet duyduk, araştırdım ulaştım ve bana söylenen Karabağlar, Konak ve Balçovaya tek bir ambulansın baktığı, bu nedenle de yalnızca 3-4 hafta sonraya randevu verebildikleriydi. Not: Gürsel Aksel Stadı’na yakınız.

Babamı 1-2 hafta içerisinde çok zorlu bir ameliyat bekliyor, ama tarihi belli değil, o nedenle ambulans için randevu da alamıyoruz.

Acaba diyorum bu tarz hizmetler veren benim bilmediğim başka hizmetler de var mıdır sizin bildiğiniz?

Cevaplarınızı dört gözle beklemekteyiz.
(3) 

İş Başvurusu Sorusu

deneme #1458933 
Merhaba Sevgili Duyurucular,

Kariyer.net üzerinden bir işe başvurdum, ama iş çok ilgimi çekti, içimden bir ses ara işvereni diyor, içimdeki sese kulak vermeli miyim sizce yoksa ters teper, saygısızlık vs. olarak algılarlar mı?
(11) 

Sizce Suçlu Kim?

deneme #1456581 
Merhaba Duyuru Ahalisi,

Üzerinde anlaşmazlık yaşanan Bir konu hakkındaki görüşlerinizi merak ediyorum. Aşağıdaki durumda kim neden suçlu sizce?

Tarif etmeye başlayayım durumu;

4 katlı bir binada, Aynı evde yaşayan 2 kişilik bir aile + 3 kişilik bir aile, yani toplamda 5 kişilik iki aile var. Bir de bu aile ile bağlantılı 4 kişilik bir başka aile var.
Bu 3 aileyi sırasıya 1. aile (2 kişilik aile), 2. aile (3 kişilik aile) ve 3. aile (4 kişilik aile) olarak adlandıracağım. Ailelerdeki herkes yakın akraba.

Chapter 1
Farklı bir binada yaşayan 3. ailenin dünya görüşü biraz değişik, ailenin erkeği dünyanın düz olduğuna inanıyor, aşı karşıtı, her türlü komplo teorisi eklentisi yüklü. Doğal olarak koronaya inanmıyor, maske takmayı reddediyor. 1. Ailenin erkeği ise daha önceki uyarılarında yaşadıklarından ötürü ailevi sorunlara neden olacağını bildiği için bu arkadaşın eve hastalık sokacağını bilse de ses etmiyor, karışmıyor, ve zamanı geldiğinde bu 3. aile üyesi hastalığa yakalanıyor, diğer iki ailedeki herkes de temaslı oldukları için korona tehlikesini yaşıyor, ekstra olarak 1. ailenin başka şehirde yaşayan anne babası da bu dönemde 1. aile ile temaslı oldukları, aynı zamanda yaşlı ve hasta oldukları için bu kişi nedeniyle yüksek risk altında kalıyor.

Chapter 2
Hal böyle olunca 1. aile eve hastalığı sokan 3. aileden yardım istiyor, test yaptırmalarını rica ediyor durumu kesin olarak anlayabilmek ve duruma göre kendilerine de test yaptırabilmek adına, yine doğal olarak 3. aile test yaptırmayı reddediyor, buruna sokulan test kitini yine komplo teorileri ile kullanmayı reddediyorlar, 1. aile durduk yere uğraş didin kendilerine bir şekilde test yaptırıyor ve sonuç negatif çıkıyor, ortalık sakinleşiyor. Bu arada 2. aileden bir kişi de 3. ailedeki kişinin ihmali nedeniyle bu hastalığı kapıyor, o test yaptırıyor, pozitif çıkıyor. Kişi tamamen odasına kapatılıyor, kimseyle görüştürülmüyor.

Chapter 3
Tüm bu yaşananlardan sonra 1. aile üyeleri yaşadıkları yeri paylaştıkları 2. aileye bir süre boyunca 3. aile üyelerinin kesinlikle eve alınmaması gerektiğini altını çizerek önemle rica ediyor. 21 Ekim’de hastalığı kapan 3. ailenin bir çocuğu ise, 3 Kasım tarihinde 1. ve 2. ailenin ortak yaşadığı eve 2. aile üyesi tarafından gizlice getiriliyor, çocuk bütün gün evde takılıyor kucak dolusu sevgiyle, olaylar burada yeniden canlanıyor, 2. aile olayın üzerinden 10 gün geçmesinin yeterli olduğu ve yanlış bir şey yapmadığı savıyla 1. aile üyesini dinlemeyi reddediyor, bu olaydan sonra 1. aile iki hafta boyunca tamamen karantinaya alıyor kendisini, ayrıca 2. aileye daha önce bu konudaki hassasiyetlerini dile getirdiğini, 3. aile test yaptırmayı reddettiği için kimin hangi hastalığı ne zaman kaptığının ve iyileşip iyileşmediğinin belli olmadığını, eğer yanlış bir şey yapılmadığını düşünüyorsa neden bunu gizlice yapmaya çalıştıklarını soruyor anlatıyor ama bir çare olmuyor.

Chapter 4
Bu konuda 1. ailenin rahatsızlığını önemsemeyen 2. aile üyesi asla pişman olmadığını ve 3. ailenin koronalı evinden bu çocuğu yine olsa yine getireceğini söylüyor, bu durumda 1. aile taşınmaya karar veriyor.

Chapter 5
Bu kararın ardından 1. aile olmadan 4 katlı evde yaşayamayacak olan 2. ailenin olaydan sorumlu kişisi ağlayıp sızlamaya başlıyor, 3 Kasım’dan bugüne dek sürüyor tartışma ancak 1. aile kesin kararlı taşınmaya, 2. aile zor durumda kalmasın diye evi terk ediyorlar taşınana dek. 2. aile sorumlu kişisi ise önce 1. aile üyelerine küsüyor, konuşmak istemiyor, sonra bizi böyle bırakarak yanlış yapıyorsunuz, artık sizle ilişkimiz bozulacak, sevgisizsiniz, vicdanınız sızlamıyor mu muhabbetine giriyor. Durumun sorumluluğunu 1. aileye yıkıyor. Belaltı çalışmaya başlıyor, Ama kesinlikle geri adım atmıyor koronalı evden çocuk getirmek konusunda, ısrarla da arkasında duruyor.

Şimdi ben her ne kadar taraflı anlatmamak istediysem de yapamadım, kabak gibi ortada benim hangi tarafta olduğum. Siz daha objektif bakmaya çalışırsınız. Siz ne düşünüyorsunuz bu durumda,

1. aile taşınma kararına 2. ailenin umursamaz ve hesap vermez tavrı nedeniyle mecbur kaldığını, yine de kişisel bir tavır olmadığını, eskisi gibi geçinip gidebileceklerini ama güvende hissetmedikleri için birlikte yaşayamayacaklarını savunuyor. Evde güvende hissetmiyor.

2. aile ise 1. ailenin 2. aileye istediklerini yaptıramayınca onları üzmek için böyle bir şey yaptığını, 1. ailenin kendilerini yarı yolda bıraktığını savunuyor.

Sizce kim suçlu?

www.strawpoll.me
(1) 

Çok Acil Avukat (İş Yeri - Çalışan) Anlaşmazlığını Çözmek İçin

deneme #1442825 
Merhaba,

İş yeri ile yaşanan sorunu Arabulucu ile çözme yoluna gideceğiz, ancak iş yerinin çok manipülatif ve saldırgan bir avukatı var, biz ise kendi davamızı kendimiz savunuyoruz, artık profesyonel bir hizmet almaya ihtiyacımız var, İstanbul Anadolu Yakasında bize yardımcı olabilecek biriini tanıyorsanız paylaşabilir misiniz?
(8) 

Toyota Corolla'yı Bilenlere Bir Soru

deneme #1432284 
7 Aylık ehliyet sahibiyim, Chevrolet Aveo, Renault Clio, Seat İbiza, Peugeot 301, Ford Taunus, Fiat Fiorino ve Linea, bu araçları kullandım şu ana kadar, çok merak ediyorum diğer arabaları, fırsat buldukça denemeye çalışıyorum. Az önce Toyota corolla 2012 model bir aracı denedim, harika kondisyonda bir araçtı, ancak arabayı kaldırırken çok sorun yaşadım, benim kullandığım tüm araçlardan çok farklı tepkiler verdi araç, sadece debriyajı bırakarak kalkıyorum genelde, bu direk stop etti, kavrama noktasını kaçırdığımı düşünmüyorum, gaz vererek denedim, ama yine de stop etti, mecburen kaldırabilmek adına yarım debriyajla gaza bastım, debriyajı balatasını biraz yaktım maalesef, derin bir plastik kokusu geldi. Bu arabada bir sorun olmadığını biliyorum, ben arabaya alışık olmadığım için böyle oldu, ama sormak istiyorum corolla'ların farklı bir mantığı mı var debriyaj için? Neden bu kadar zorlandığımı anlayamadım. Bir de çok fazla zarar vermiş miyimdir sizce balataya? Arkadaşın arabasıydı, biraz mahçup oldum.
(1) 

Yabancı Arkadaş Geri Dönemiyor

deneme #1423281 
Merhaba,

Arkadaşım Türkiye ziyaretini tamamlayıp ülkesine dönemiyor yurt dışı uçuşlar olmadığı için, vizesi bitmek üzere. Bu durumda ne yapmalı acaba?
(4) 

Arka Tampon Değişimi

deneme #1410667 
Chevrolet aveo t250 model aracın arka tamponunun değişmesi gerekiyor, arka tamponda şu an sensör ve arka kameralar da takılı, yeni tamponun alınması, boyanması, delinmesi, takılması toplamda ne kadara patlar, en ucuz ne kadara nerede yaptırabilirim istanbul içi, bilen var mıdır?
(4) 

MacBook Pro Hafıza Yükseltme

deneme #1409438 
Merhaba,

2015 model bir macbook pro'ya hafıza yükseltme yapabilir miyim sizce?
(3) 

Nerede o eski Sinema Siteleri?

deneme #1409044 
Film izlemek, keşfetmek istiyorum, eskiden çok başarılı siteler vardı, on binlerce filmlik databaseleri olan, şimdi Netflix falan izliyor nişanlım, deli oluyorum, sitede 200 tane film var. Şu anki alternatifler nelerdir? Telif hakkı sıkıntılı sormuyorum, filmleri üzerinden keşfedeceğimiz tarz sinema kulübü siteler soruyorum.
(4) 

Baskı Balata Değişimi Chevrolet Aveo T250 1.2 16v LS İstanbul Parça ve Usta

deneme #1408961 
Merhaba,

İstanbul, tercihen Anadolu yakasında, Chevrolet Aveo T250 1.2 16v LS aracımın debriyaj sistemini değiştireceğim, benim usta biraz göstere göstere kazıklamak derdinde, emin olamıyorum, internetten parça fiyatlarına bakıyorum çok yüksek değil, ama o çok daha fazla fiyat veriyor aynı marka ürün için, bildiğiniz bu işi gerçekten iyi yapabilecek ve kazıklama derdinde olmayan bir usta var mıdır?
(1) 

Sevk Tarihi Sorusu

deneme #1394807 
Merhaba,

Bedelli askerlik sevk tarihim 04.01.2020 olarak gözükmekte, bu benim 04.01.2020 tarihinde orada olmam gerektiği anlamına mı geliyor yoksa 2 gün yol iznim olacak mı? Yani 06.01.2019'da orada olsam sorun olur mu?
(5) 

Hasta Golden’a Şifa Arayışı (İstanbul)

deneme #1394110 
Merhaba,

Arkadaşımın Köpeği birkaç haftadır günden güne artan sağlık sorunları yaşamakta, vücudunda birkaç yara oluştu, yerinden kalkamaz hale geldi, acilen bir veteriner, bir çözüm bulmamız gerekiyor ancak arkadaşımın ailesi maliyeti karşılayamayacak durumda olduğu için ne yapacaklarını bilemiyorlar, istanbul içi nasıl bir çözüm bulabiliriz bilginiz var mı?
(7) 

Hepsiburada Sorunu

deneme #1376478 
Merhaba,

Hepsiburada üzerinden çok beğenerek aldığım 100'lü pena kutusu, kargo geldiğinde bir fiyasko ile sonuçlandı, görseldeki ile alakası olmayan, rezalet bir şey çıktı ürün. İki gündür hepsiburada müşteri hizmetleri ile görüşüyorum, kesinlikle müşteri düşmanı bir tavır içindeler, kasten yanlış yönlendiriyorlar, bunların iki günde çözemediği işi 5dk'da satıcıyı telefon ile arayarak çözdüm, yanlış görsel yüklemişler, böyle bir ürün ellerinde hiç olmamış ve olmayacak da. Ancak hepsiburada çalışanları satıcı bile aksini söylerken ısrarla ürünü iade edersem görseldeki ürünü göndereceklerini söylüyorlar, konuyu anlattığım halde ısrar ediyorlar. Bu tür durumlarda yasal prosedür nedir, hepsiburada'ya aşırı derecede bilendim, 100liralık pena için beni delirttiler bu adamlara bunu ödetmek için 5bin lira harcayacak moddayım.
(2) 

Kira Sözleşmesine İsim Eklemek

deneme #1341713 
Yabancı bir ev arkadaşım var ve oturum izni için kira sözleşmesinde isminin geçmesi gerekiyor, haliyle ev sahibine bu konuyu nasıl açacağımı düşünüyorum, sözleşmeyi yeniden yaparsak aleyhime gelişmeler olmasından endişe ediyorum ^^Bu durum hakkında bilgisi deneyimi olan var mıdır?
(2) 

Yapı Kredi Müşteri Temsilcisine Bağlanamıyorum

deneme #1341704 
Çok saçma bir sorun yaşıyorum, esnek hesabımda ödemem gereken 50₺ bir ücret var, parayı yatırdım ama borç orada dururken para da hesapta duruyor, hiçbir ödeme seçeneği de yok uygulamada, her gün mesaj atmaya başladı banka, bakın ödemezseniz fena olacak temalı. Embesil heriflere ulaşabilmenin yolunu ne yaptıysam bulamadım lütfen bilen biri varsa yardım etsin.
(3) 

Elektronik Piyano Tuş Tamiri

deneme #1341354 
Bunu nereden yaptırabilirim bilen var mı? Kadıköy’deyim.
(1) 

Projeksiyon Cihazı Tavsiyesi

deneme #1324141 
Şöyle bir şey olduğunu duydum, bakacağı duvara doğrudan bakmak zorunda olmayan, köşelerden de düz görüntü berebilen projektör cihazları varmış, doğru mudur? Aradım biraz ama bir şey bulamadım.
(1) 

Font Sorusu

deneme #1317439 
Hangi fontun hangi dili desteklediğini nereden öğrenebilirim bilen var mı?

Mesela “Museo 700” isimli font Azerice karakter desteğine sahip mi öğrenmem gerekiyor, nasıl öğrenebilirim?
(7) 

Kömür Kokusu

deneme #1313886 
Oturduğum sokakta bugün itibariyle kömür yakarak ısınmaya başlayan birileri oldu sanırım, terasıma kömür kokusu gelmeye başladı. Bu kadarı bile rahatsız edici ama kışın büyük ihtimalle terasa çıkamaz, camları açamaz hale gelirim diye tahmin ediyorum. Çok ama çok can sıkıcı bir durum oldu benim için.. Bir yanda ısınma ihtiyacını karşılayan insanlar var, bir yanda bu durum. Bir yandan da çoğunluğun kömür gibi bir yakıt ile ısındığı yıllarda akşam sokağa çıkmadığım için şükrettim böyle bir şey ile karşılaşınca. Bir önceki kış da Marmara Üniversitesi'ne yoğun toz, egzoz dumanı, ve kömür kokusundan dolayı yürüyemiyordum. Şehirde dışarı çıkılamaz, yürünemez noktaya gelmiş yerler var, bu akşam itibariyle terasım da bu kategoriye girdi. Nefes alacak bir yer istemiştim, kısmet değilmiş.

Ne sorsam bilemiyorum, gerçekten kömür yakmak çok azaltıyor mu masrafı? Gerçekten de değiyor mu kara bir duman altında yaşamaya?
(7) 

Mazda 323 Hatchback

deneme #1310588 
İkinci el bir Mazda 323 Hatchback almayı düşünüyorum, sizce bu arabanın artıları ve eksileri nelerdir? Yedek parça vs sıkıntısı yaşar mıyım. Araba ilk arabam olacak, çocukluktan beri çok sevdiğim bir modeldir.
(9) 

30 Liraya Satılan 2TB Usb Bellekler

deneme #1307515 
Bunların olayı nedir? Bugün bir tanesini denedim ve içine 400gb dosya attım, gayet de başarılı bir şekilde çalıştı. Nasıl olur, 2tb olan kocaman Hard diskler 1000tl olmuşken Usb olan bu hard disk 30TL’ye satılabilir? Üstelik piyasada 2tb usb bellek hiç görmedim o.o
(1) 

Kpss Hakkında

deneme #1295908 
Merhaba, sıfır bilgi ile soruyorum, öğretmenlik için KPSS’ye girdiğimde türkçe matematik çözecek miyim? Yoksa sadece kendi alan bilgim midir?
(4) 

Nereden Kil Satın Alabilirim? (İst)

deneme #1290347 
Soru başlıkta.
(3) 

Hamal Bulmak (Kadıköy)

deneme #1284960 
Merhaba, taşınma işlemi için eşyaları yan binaya taşıyacak birkaç arkadaşa ihtiyacımız olacak, tanıdığınız, bildiğiniz birileri var mıdır?
(8) 

Taşınma İçin Koli

deneme #1284953 
Biraz aceleye geldi, bu akiam bulmam lazım, aklıma gelmedi nereden bulabileceğim.. Nereden bulabilirim sizce?
(5) 

Ağustos’ta Askerlik

deneme #1284307 
Merhaba,

Ağustos ayındaki asker girişleri için 31 Mayıs başvurusu son günmüş, sizce şimdi hazırlanmaya başlasam her şeyi yetiştirebilir miyim? Bir de ne yapmam gerekiyor bilen var mı? Süreci hiç bilmiyorum da.
(2) 

Mat2 Sorusu

deneme #1282215 
Fotoğraftaki soruyu çözerken, son aşamaya gelip, hesap makinesine girdiğimde 82.8 derece cevabını alıyorum. Fikriniz var mı, siz nasıl çözerdiniz?
(2) 

YÖS Sınavı - Geri Ödeme

deneme #1274914 
Bu sınava kayıt olmuş arkadaşın kaydını iptal edip ödemesini geri alması mümkün müdür?
(4) 

İstanbul'un Meksika Restoranları

deneme #1269631 
Merhaba,

Bu duyuruyu bir şölene çevirmeniz dileğiyle. Dilediğiniz Meksika Restoranını deneyimlerinizi paylaşarak yazabilirsiniz, herkes bilgi edinmiş olur diye düşünüyorum sonunda. Ayrıca bir tane de özellikle sorduğum bir şey olacak, bu Boğaziçi Üniversitesi'ne yakın bir Meksika Restoranının methini duydum ama elimde başka hiçbir bilgi yok.
(3) 

Iphone'dan Macbook'a Fotoğraf Atma

deneme #1269008 
Merhaba,

Windows'tayken PC telefonu storage olarak görüyordu, acaba bu Macbook'ta da mümkün mü, yoksa mümkün
değil ve fotoğrafları yalnızca Fotoğraflar uygulamasını kullanarak içeriye mi aktarabiliyorum?
(3) 

Matematik Sorusu 3

deneme #1268873 
Buradaki 24'üncü soru hakkında hiçbir fikriniz var mı?

i64.tinypic.com
i63.tinypic.com
(1) 

Matematik Sorusu 2

deneme #1268843 
Ekteki soruyu bana Bilal’e anlatır gibi çözerek anlatabilecek biri var mıdır? Not: Edebiyat mezunuyum.
(2) 

Matematik Sorusu

deneme #1268702 
Ekteki soruyu bana Bilal’e anlatır gibi çözerek anlatabilecek biri var mıdır? Not: Edebiyat mezunuyum.
(2) 

Yaz Saati Uygulamasında Son Durum Nedir?

deneme #1268173 
Merhabalar,

Bu saat uygulamasındaki son durumu acilen resmi bir kaynak göstererek çözmem gerekiyor, gazetelerde hep (Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile 28 Ekim 2018 Pazar günü saat 04.00’ten itibaren bütün yurtta saatlerin bir saat geri alınacağı bildirildi.) yazıyor ancak benim buna resmi, güvenilir bir kaynak bulmam lazım. Bilen var mıdır?
(1) 

SAT sınavını ve içeriğini bilen var mı?

deneme #1264633 
Merhaba,

Bu sınav hakkında detaylı bilgi sahibi biri var mıdır aramızda?
(2) 

Göktürk, İstanbul Caddesi, Nasıl Giderim?

deneme #1262406 
Merhaba,

Yarın sabah Fatih’ten Göktürk, İstanbul Caddesine gitmem gerekiyor, karşıyı hiç bilmiyorum, nasıl giderim, eğer otobüs ise hangi hat?

Şimdiden teşekkürler.
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık