(2) 

Duty free ürünleri ve kabin bagajı

tey tey #1574287 
Merhaba,

Yarın yurt dışından Pegasus ile İstanbul'a giriş yapıp birkaç saat sonra başka bir şehre yine Pegasus ile aktarma yapacağım. İki uçuşumda da sadece kabin bagajı hakkım var. Ve kabin bagajı hakkımı limite kadar kullanıyorum.

Öğrendim ki, duty free alışverişi ile transfer uçağına binebiliyorum; bandrolü, poşeti ve faturayı gösterebildiğim sürece.

Ancak ağırlık sıkıntı. Duty free alışverişleri ağırlık olarak kabin bagajına dahil ediliyor mu? Yoksa harici olarak taşıyabiliyor muyum, herhangi bir ödeme olmaksızın?
(3) 

Dalaman'dan Kuşadası'na nasıl gidilir?

tey tey #1570094 
Merhaba,

Ocak'ın ilk haftası Dalaman'dan Kuşadası'na gitmek istiyorum, ama bir türlü nasıl gidilir çözemedim. Aktarma yapsam bile nereden yapabileceğimi tam bulamadım. Bilen var mı?

Kalkış yerim tam olarak Dalaman Havaalanı olacak.

Teşekkürler.
(7) 

Kablolu ses sistemini bluetooth ile kullanmak

tey tey #1539562 
Merhaba,

Yeni sistemlere çok uzak biri olarak soruyorum. Evde çok eski kablolu Creative ses sistemim var. Bluetooth bağlantısı kurmak mümkün olur mu (bir alıcı/verici sistemiyle vs.)? Yoksa bluetoothun illa dahili olması mı gerek?
(1) 

Köpek çetesi (çoğu evcil) için ne yapmalı?

tey tey #1539135 
Merhaba,

Apartmanın önüne 10 köpek geldi aptal aptal dolanıyor. Sabahtan beri orada duruyorlarmış.

Çoğu tasmalı, hatta ikisi labrador sanırım, çok uysallar ve akıcı trafiğin ortasına çıkıp aval aval etrafa bakıyorlar. Hiç havlamıyorlar, kedilere saldırmıyorlar, insanlara gidip kuyruk sallıyorlar.

İzlerken deli gibi terledim her an bir araba çarpacak diye, ne yapmam lazım, sokak köpeği gibi durmuyorlar.
(7) 

Bilgisayar açıldığında önceki oturumdaki programların açık kalması

tey tey #1532717 
Merhaba,

Laptopumu çok fazla taşımak zorunda kaldığım için bir sürü programı ve bunlarda görüntülenen dosyaları (pdf, pptx, vb..) tek tek açmak istemiyorum. Bunun için ne yapabilirim acaba? Bataryam yok maalesef.
(2) 

Bir pencere için pimapen fiyatı?

tey tey #1527477 
Merhaba,

Pencerenin yaklaşık 1 m^2'lik açılmayan kısmındaki çift camın iç tarafında olanı çatladı.

Fiyatlara dair hiçbir bilgim yok. Yaptırmam ne kadara patlar tahminen?
(5) 

Master tezini yurt dışındaki bir üniversitede yapma

tey tey #1514695 
Merhaba,

Yüksek lisans için yasal olarak son dönemimdeyim, dönem sonunda (Eylül sonu gibi) tezimi bitirmiş, savunmamı vermiş olmam gerek. COVID kaynaklı uzatma dilekçemi verdim ama uzatma alır mıyım, bilmiyorum.

Şu an Erasmus değişim programıyla yurt dışında bir üniversitede bir proje kapsamında çalışmaktayım. Epey de yoğun bir çalışma yapıyorum. Maalesef yurt dışındaki danışman hocamdan ancak öğrenebiliyorum ki, bu yoğun çalışma dönemimde çalıştığım proje üzerine tez yazabiliyormuşum.

Şimdi riskli bir karar almak üzereyim, tecrübeli bir arkadaş varsa inanılmaz derecede dinlemek isterim.

1.) Tr'deki üniversitede seçtiğim tez iyi bile sonuçlansa, -ki sonuçlanmayabilir, impact'i düşük, modern olmayan, görece çok sıkıcı bir konu (bir katalizörün çalışma mekanizması) (neden seçtiğim çok uzun ve ayrı bir hikaye, yanıldım/yanıltıldım biraz), ayrıca kendimi hiç bilgili hissetmiyorum, koronadan dolayı çalışma zayıf kaldı ve teze dair henüz bir şey yazmadım.

2.) Erasmustaki seçme ihtimalim olan tez çok modern, yoğun çalışma gerektiriyor, zevkli ve masterım boşa gitmemiş gibi hissedeceğim (elektrikli araçlarda kullanılan bir parçanın geliştirilmesi), ayrıca buradaki danışmanım tezini yetiştirirsin dedi.

Haklı olarak, danışmanımla konuşmamı önereceksiniz ancak aramız hafiften "tense" olduğu için sonraki aşamalarda ona gideceğim.

Tezi yeni alsam çok sorun olmazdı ama değişiklik yapmak zor bir süreç olabilir, değişim söz konusu bile olmayabilir, kaldı ki yurt dışındayım. Yine de, benzer bir girişimde bulunmuş birileri varsa tecrübelerini dinlemeyi çok isterim.

Not: yeni seçeceğim tez ayrıca burada (yurt dışındaki üniversitede) doktora kabul alma şansımı epey arttıracak, yine yurt dışındaki danışman hocam da olumlu ve istekli göründü bana epey.
(9) 

Laptop için hangi RAM seti?

tey tey #1508143 
Merhaba,

Windows 10 işletim sistemli bilgisayarımın 4 GB belleği mevcut ama sanırım artık yetmiyor. Arkadaşım 2 GB verdi onu taksam mı emin değilim.

Sorum şu, 4 GB 1600 MHz frekanslı DDR3L belleğin yanına 2 GB 1333 MHz frekanslı DDR3 bellek eklenirse performans azalır mı artar mı?

İkinci olarak da, yeni RAM alırsam 4 GB 1600 MHz yeterli olur mu, 8 GB 1600 MHz alıp 16 GB'a mı çıkartayım?
(5) 

0850 484'lü tacizci numaraları şikayet eden var mı?

tey tey #1498448 
Temmuz ayından beri bu numaraları

tiss.gtb.gov.tr

adresine şikayet ediyorum. 10'dan fazla şikayetim oldu, bugün ikinci cezanın da verildiğini öğrendim. Muhtemelen diğerleri de yoldadır. Meraktan ticaret il müdürlüğüne telefon açtım, cezasını sordum, abonelikten çıkma bilgisi vermeyen sesli çağrılar için 4100 lira ceza varmış.

Arkadaşlar aslında meraktan ziyade duyuru olarak yazıyorum. 10 kişi aynı numarayı şikayet etse 41000 TL ceza demek. Bıktıysanız benim gibi, öneriyorum size de.
(6) 

Firmalar/kurumlar neden link kısaltma servislerini kullanır?

tey tey #1498420 
Ben mi paranoyağım ama bu bit.ly tarzı siteleri kullanan kurumlar sinirimi bozmakta. Özellikle sms yoluyla iletişim kurduklarında bu servisleri kullandıklarında tıklamak istemiyorum.

Üniversite mesaj atıyor, tıklayın dediği yer bit.ly/***

Ya da dandik bir firma nereden bulduysa iletişim bilgimi, sms iptali için şuraya tıklayın demiş, yine bit.ly/***.

Hadi arkadaşlar arasında veya resmi olmayan konularda tamam da, işletmeler veya kurumlar neden kullanıyor bunu? Hiç profesyonel de durmuyor üstelik?
(3) 

LED E27 ampulün kendini sürekli kapatması

tey tey #1487482 
Merhaba,

Yıllardır odama takılı LED ampul saçmalamaya başladı. Önce titrediği için aldım kontrol ettim, LED olmasına rağmen cayır cayır sıcaktı. Soğuttum, taktım 15 dk sonra kapandı kendi kendine. Soğutup takınca yine çalışıyor bir süre sonra yine kapanıyor.

Elektrikten pek anlamıyorum da, bu LED ampüllerde bir ısı sensörü falan var da o mu bozuldu acaba? Elle tutulamayacak kadar sıcaklık normal mi? Yoksa başka bir sorun mu?
(1) 

Biseps bölgesinde kitle

tey tey #1474268 
Merhaba, kolumda uyuşma olunca fark ettim ki dışarıdan görünmeyen bir kitle var. Sanki küçük bir kitle, ancak etrafı sert. Dokununca sinir sıkışması acısı yaratıyor. Birkaç kere dokununca acı azalıyor.

Ocağa kadar 6-7 aylık bir vücut geliştirme serüvenim olmuştu. O zamandan kalma olabilir mi? Yahut başka ne olabilir?

Not: biseps dedim aslında ama biraz daha kontrol edince bisepste değil de avcumu yukarı çevirdiğimde sola bakan tarafta kalıyor, eğer bir sinir varsa diye doğru yazayım bölgeyi.
(7) 

Fare yüzünden çıldırmak

tey tey #1472958 
Merhaba,

Boktan başlık için üzgünüm ama cidden çıldırma raddesine gelmiş bulunmaktayım. Ya fare kullanmayı cidden beceremez oldum, ya da şanssızlık var bilmiyorum.

Art arda aldığım iki fareden biri iki haftada diğeri bir haftada sorun yaratmaya başladı. Sorunum şu, sol fare click'i (switch'i) ilk olarak çabuk bırakırken kendini, daha da ilerledikçe ikişer üçer tıklar başlıyor, hassasiyet iyice gidiyor. Daha sonra sağ switch'e de sıçrıyor. Bu iki fareden önce de dünya para döktüğüm farem de bozuldu aynı şekilde.

Ben ne yapayım şimdi? 15 yıl önce kullandığım basic fare bile 5 yıl sonra çatır çatır çalışırken artık 1 ayı görmüyorlar. Switch değiştireyim dedim, onlar da ucuz değilmiş ki.
(1) 

Renkli lazer yazıcı önerisi?

tey tey #1469089 
Merhaba, renkli lazer yazıcı olarak ne önerirsiniz?

Beklentim;

- Tarayıcı ve fotokopi cihazı olmasın (tek işlevli),
- USB okuyucusu şart,
- Wi-Fi desteğine gerek yok,
- Fiyat da 1800-2500 arası

Alışveriş sitelerinin çoğunda bilgiler çelişkili, bir türlü anlayamadım. Teşekkürler şimdiden.
(5) 

tdk.gov.tr'deki Büyük Türkçe Sözlük

tey tey #1462966 
Ben mi yanılsama yaşıyorum bilmiyorum ama sürekli kullandığım bir sözlüktü bu. Artık bulamıyorum bir süredir. Güncel Sözlük "varsayılan" sözlük olmuş, seçeneklerde de "Büyük Türkçe Sözlük" yok.

Hatırlayan var mı? Yoksa adı falan mı değişti sadece?

edit: tdk.gov.tr değil, sozluk.gov.tr'de bulamadım.
(3) 

Sokağa çıkma yasağına dışarıda yakalanmak

tey tey #1459288 
Merhaba, yaşadığım küçük bir sorun sebebiyle akşam 22'ye kadar üniversite laboratuvarında kalmam gerekiyor. Daha önce yasakla hiç işim olmadığı için (normalde hep evdeydim) şimdi jeton düştü. Yasaklar ciddiye alınıyor mu? Yakalanırsam izah edebilir miyim durumumu? Telefondan bilgi veya izin alabilir miyim?
(1) 

Yatak için okuma lambası önerisi

tey tey #1459096 
Merhaba, arkadaşıma hediye olarak yatak başlığına takılabilen en fazla 200 lira civarı bir okuma lambası bakıyorum.

Sitelerden hep tek tip buldum, tam buldum dediklerim de yurt dışından getiriyor. Şöyle estetik bir lamba önerisi olan var mı? Yatak başlığı wenge renkte.
(2) 

TV özelliği olan veya olmayan LCD monitör

tey tey #1457936 
Merhabalar,

Bu konuda aşırı cahilim de, acil monitöre ihtiyacım oldu. Civardan oldukça uygun fiyata ikinci el düzgün bir monitör buldum, sonra monitörün arkasına bakınca LCD TV olduğunu fark ettim.

Uzun süreli bilgisayar kullanan benim için bir dezavantajı olur mu bu durumun? Çok ısınma vb. gibi?
(2) 

Telefona GSM'in doğrudan yolladığı reklamlar nasıl engellenir?

tey tey #1453120 
Merhaba,

Sorum başlıkta.

Kastettiğim SMS reklamı değil. Telefonun kendi arayüzünü kullanarak ana ekranı trolleyerek ulaşan, kullanılan GSM hattından gelen hat kampanyası reklamları.
(6) 

Espresso makinem için öneri

tey tey #1447000 
Merhabalar,

Krups makinem düzgün çalışmıyor. Kaşık için kullandığım tek shotlık filtre kısmen (epey kalın çekmem gerekiyor çekirdeği) işimi görürken; çift shot için kullandığım filtre çok büyük olasılıkla tıkanıp etrafa sıçratıyor.

Sorunu sadece bu çıktılarla anlamak mümkün mü bilmiyorum ama sizce;

- Kompresörde mi sorun var (basınç sağlayamıyor olabilir mi),
- Filtreler tıkanabilir mi (ikisinin aynı anda zorlanması pek mümkün değildir herhalde)
- Başka ne olabilir?

Başka bir makine almam önümüzdeki 10 yıl içinde mümkün değil; beş parasızım.
(1) 

Bu sineğin türü ne?

tey tey #1443365 
Sürekli kaçtığı için düzgün çekemedim. Odama bunlardan dalıyor arada çıkaramıyorum.

En belirgin özelliği durduğu yerde anteni ve kıçının sürekli hareket etmesi. Sabitken kanatları görünmüyor. Uçması da çamur sıvayıcı arıya benziyor.
(2) 

Hangi nabız aralığında, yükseltili/hızlı koşu?

tey tey #1441210 
Merhabalar,

İki aydır spor salonunda koşu yapmaktayım. Yavaş yavaş da ciddiye almaya başladım. Haftanın üç günü 20 dk, bir günü ise 30 dk koşuyorum (kısa sürmesinin sebebi, bisiklet ve eliptik bisiklet de kullanıyorum, muhtemelen diğerlerini kısıp koşuyu iki katına çıkaracağım). Koşarken tam olarak nelere dikkat etmem gerektiğini veya nelere göre daha verim alacağımdan tam emin değilim.

Akıllı bileklik aldığımdan beri nabız aralığı belirleyip öyle koşuyorum. Atıyorum 20 dakikanın 10 dakikasını anaerobik seviyede tutmaya çalışıyorum.

Siz nelere dikkat ediyorsunuz? Hangi parametreler (nabız, hız, yükseklik) hangi kazanımları (kondisyon, kalp sağlığı, güç) sağlıyor, bileniniz var mı? Ya da en fazla kadar süre anaerobikte veya VO2max aralığında çalışmam sağlıklı olur?
(1) 

Almanca gramer kitabı önerisi (A1-B1)

tey tey #1438147 
Merhabalar,

Bir aydır Almanca çalışmaktayım (hiç altyapım, hazırlık vs. yok). Duolingo, Memrise ve Rosetta Stone'un hepsini birden kullanıyorum. Gayet iyi gidiyor sözcük haznesi geliştirme açısından ama doğal olarak sistem RAM'im doldu ve gramere ihtiyacım var şiddetli bir şekilde.

İngilizce'deki "Essential Grammer in Use" türü bir gramer kitabı aramaktayım. Cevabı bulunan ve çok alıştırma içeren. A1 ve B1 arası en azından olursa çok sevinirim.
(3) 

Spor esnasında kullanılabilecek nabız ölçer

tey tey #1434647 
Merhaba, kardiyovasküler egzersiz sırasında kullanabileceğim bir nabız ölçer arıyorum. Akıllı bileklikler ne kadar hassas bu konuda? Örneğin xiaomi'nin gördüm birkaç modelini.

İki parametrem var, biri mümkün olduğunca ucuz, diğeri de nabzı çok sapma olmadan ölçebilmesi. Başka hiçbir özelliği taşımasına gerek yok.
(2) 

Arama yaparken telefonun birden çekmemeye başlaması

tey tey #1431338 
Merhaba,

Telefonumda garip bir huy başladı. Şebekenin çok iyi çektiği çok merkezi bir yerde yaşıyorum. Ne zaman birini aramaya kalksam, ilk denememde muhakkak hat düşmüyor, sonrasında telefona baktığımda telefonun hiç çekmediğini görüyorum. 30 saniye sonra ise yine tam çeken telefonla aramamı yapabiliyorum.

Her aramamda oluyor bu döngü. Telefona bakıyorum, telefon çekiyor, arıyorum, hat düşmüyor, bakıyorum telefon çekmiyor, 30-35 saniye sonra çekiyor, bu sefer aramamı yapabiliyorum.

Telefondan mı kaynaklı? Şebekeden mi? Vodafone kullanıyorum bu arada.
(1) 

Eminönü'de güvenilir telefon yedek parçacı?

tey tey #1430433 
Merhaba,

Xiaomi marka telefon için orijinal ya da kaliteli batarya satan bir yer biliyor musunuz?
(1) 

Farklı güçte rezistans kullanmak?

tey tey #1427568 
Merhaba, fırınımın rezistansı bozulmuş. Hem eski ama işime çok yarayan bir fırın olmasından hem de fırın alacak param olmadığından rezistans aldım. Zaten zar zor bulduğum rezistans elektrikçinin fikrine göre fırına uyumlu.

Yeni rezistans boyut olarak hem en, hem boy olarak birazcık kısa; hem de üzerinde volt ve watt değeri yazmıyor. Emin olamadım.

Sorum şu, aldığım rezistansın düşük veya yüksek watt veya volt değerlerine sahip olmasının tehlikeleri nelerdir?
(1) 

El eklemlerinde ağrı, ANA testi ve romatoid artrit ilişkisi

tey tey #1361023 
Merhaba duyuru,

Annemin el eklemlerinde çok az soğuk temasında bile şiddetli bir ağrı başlangıcı oluyor. Bazı parmak eklemlerinde bariz yamulma ve şişme mevcut.

Dolayısıyla, ANA testi yaptırdı ve negatif çıktı. Bunun sonucu hangi yorumlar yapılabilir? Romatoid artrit ile ilgili ne söylenebilir?
(4) 

Miras yüzünden davalı olmak? Bilirkişinin güvenilirliği?

tey tey #1296320 
Merhaba duyuru,

Eve bir mahkeme kağıdı geldi. Kağıtta miras kalan bir arsanın sahiplerinin paylaşamaması sonucunda satılması ve parasal olarak ortaklara akraba derecesine göre dağıtılması için dava açıldığı yazıyor. Yani davalıyız. Paydaşlardan biri açmış bu davayı. İşin ilginci sürpriz bir haber olmasına rağmen galiba paydaşlardan en büyük oranlardan biri bize ait.

Bir bilirkişi raporu iliştirilmiş, epey yuvarlak bir sayı verilip arsanın ederi şudur denmiş.

Şimdi arkadaşlar; ben de, ailem de bu konuda epey bir cahiliz.

Soru 1: Ne yapacağız şimdi? Dava açanı tanımıyoruz, iletişim bilgisi yok, akraba mı fırsatçı mı haberimiz yok. Birkaç akrabayla iletişime geçtik aynen onların da bizim gibi bir bilgisi yok. Bu arsanın yeri de uzak. Öyle 3-5 kere gidemeyiz de.

Soru 2: Bilirkişi denilen görevliye güvenmeli miyiz? Yani verdiği raporda sayı kesin doğrudur diye eyvallah diyebilir miyiz? Demeyeceksek ne yapalım? Avukat mı tutalım, biz de mi bir bilirkişi tutalım? İki hafta içinde itiraz etmezsek, itiraz hakkımızı kaybedeceğimiz yazıyor.

Soru 3: Biz hiçbir şey yapamadık, öyle kaldı diyelim. Satıldıktan sonra doğrudan bize mi yatırılacak para? Katakulli çevirebilir mi bu davacı?

Soru 4: Tutup kendisine satabilir mi davacı bu arsayı? Yani bilirkişiye bir fiyat biçtirip kendi kendine alabilir mi? Arsanın imar izni var ve çok merkezi bir yerde.
(2) 

Donmuş midye ne kadar sağlam kalır?

tey tey #1295148 
Merhaba duyuru,

2.5 ay önce poşeti açılmış ama halen donuk, 2019 son kullanım tarihli midye hala yenebilir mi? Yoksa adamı öldürür mü?

Not: kokusunda sorun yok ama midyeler hep karlanmış.
(5) 

Yazıcı önerisi?

tey tey #1294785 
Merhaba duyuru,

Yazıcılarla ilgili ne yazık ki hiçbir fikrim yok.

Babam çok sık yazıcı kullanmaz ama aralıklarla gereksinim duyuyor (atıyorum, haftada 10 sayfa). Canon'un Pixma modelini alıyorum ikidir, memnun da epey ama mürekkebi bitiremeden kuruyor sanırım. Yeni mürekkep almak da çok pahalıya patlıyor.

Dolum yapmakla uğraşabilecek biri değil, bizim burada dışarıdan çıktı almak da saçma pahalı. Acaba farklı tipte nasıl bir yazıcı alınabilir? Mürekkepsizler nasıl oluyor? Optimum nasıl faydalanılabilir bir yazıcıdan? Yoksa gidip 80 liralık bir yazıcı almak yine en uygunu mu olur:D
(4) 

Ulaşmayan kargo ve iade

tey tey #622336 
Saçma başlık için kusura bakmayın.

Öncelikle bir firmadan hediye çeki kazandım. Siparişimi verdim, kargo ücretimi verdim(bu çeke dahil değil) ve müşteri temsilcisine perşembe günü evde olacağımı söyledim.

Ancak mesajımı almalarına rağmen, ürünüm çarşamba günü gelmiş, merkeze dönmüş, orada birkaç gün bekletilip iade edilmiş. Şimdi de siparişinizi iptal ettik diyorlar, olan kargo ücretime oldu, ben iptal etmedim yeniden istiyorum dememe rağmen. Çekilişle kazandığım hediye çeki ve 7 liramı yediler. Bu durumda yapabileceğim bir şey var mı?
(1) 

Meclis Genel Kurulu (ya da ne kuruluysa)

tey tey #621139 
twitter.com

(bkz: #34832214) chp
(bkz: #34832645) bdp
(bkz: #34832993) mhp
(bkz: #34833235) akp

Bu önerileri alan(reddeden) kurul neresidir? Meclis Genel Kurulu mudur? Neden bu kadar işlevsizdir? Neden 2013'ün başından beri "1"(bir) tane bile öneri kabul edilmemiştir(Akp'nin ne olduğunu anlayamadığım önerilerinin de hepsi kabul edilmiş). Bu hep mi böyleydi?
(2) 

Monitörün tuşları takıldı

tey tey #450226 
Neredeyse 1 senedir 17" crt monitörümün tuşlarını kullanmamama rağmen, sanki bir tuş takılmışçasına sürekli menüden menüye geçip duruyor, ekranın ortası bu yüzden iptal oldu. ne önerebilirsiniz dostlar?

@kibritsuyu, bir denerim o zaman bunu.
(3) 

Yurtdışından alınan cep telefonu.

tey tey #381069 
Birkaç sene önce ülke dışından basit bir telefon(ucuz bişey) aldım. Ülkeye telefon getirmeye önceden niyetli olmadığım için(bi de umursamadım gerçi), gümrükten girerken telefonu kaydettirmedim, zaten uzun süre de açmadım bile telefonu. Bir süre sonra öğrendim böyle bir işlem gerektiğini, ancak üzerinden geçen süre fazla olduğu için açtıramadım. Ancak şimdiki telefonum bozulduğu için bu telefona muhtaç kaldım şimdilik :D

Bu telefonu açtırabilmem için ne lazım? Hiçbir işime yaramaz mı artık bu telefon? (Not: Ülke dışından gelen birini beklemek için biraz geç kaldım =))
Teşekkürler.
(1) 

Playstation 2 ve Guitar Hero Metallica

tey tey #335841 
Merhabalar. Az buçuk bateri çalan bir insan olarak kafelere gidiyorum arada bu oyun için. Ancak ps2'de de bu oyunun olduğunu görünce havalara uçtum. Sırf bu oyun için ps2 alacağım ama, emin değilim ps3 versiyonuyla farkı nedir. Bateri takımı aynı mıdır, yine arkadaş grubu halinde oynanabiliyor mu(çünkü 2 kol girişi görmüştüm ps2'de). Önerir misiniz?

Bir de zibilyon çeşit ps2 gördüm hangi versiyonunu alayım, nereden alayım, 2. el sorun yaratır mı, vb. sorularla geldim. sizce?

Not: Dövmeyin beni, nes(bildiğin atari)den sonraki oyun konsolları hakkında hiçbir bilgim yok:D
(1) 

Gümrük., 2.el

tey tey #296554 
Yurtdışından alınan(internetten) malın 2. el olması durumundaki prosedürler nelerdir?
(2) 

DDR'lar.

tey tey #295718 
Eski bilgisayarımın RAM'i yandı. Yeni RAM alacağım ancak DDR 400 MHz almak zorunda olduğum için nereden alacağımı bilemedim. Ne önerirsiniz? Gittigidiyor'dan 2. el ya da sıfır mı alsam, mahalle bilgisayarcısından mı alsam, başka fikirlere mi yol açsam?
(2) 

Temel psikoloji

tey tey #174662 
Çok uzun zamandır psikoloji bilimine ilgi duyuyordum. Ancak sistematik bir şekilde öğrenme çabam hiç olmadı. Dolayısıyla ilgim olmasına rağmen bu konuda kendimi geliştirdiğimi söyleyemem. Fakat şu günlerde fazlaca boş kalmamla beraber, gereken zamanı yaratabiliyorum. Sorum şu ki; kendimi bu konuda daha verimli kullanabilmem için ne önerirsiniz(örneğin; kitap,dergi,yazar olarak ya da tamamen bir yol haritası olarak)? (Tabi ki bu bilimin üzerine fakültede okuyan bir insan kadar bilgili olmama imkan yok sadece çok daha amatör biri olarak kendimi geliştirmek istiyorum.)Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
(4) 

Internet download manager hatası

tey tey #163534 
Bu sabah Internet Download Manager'i yükledim ancak Chrome'la çalıştırmayı beceremeyince sildim. Sorun da bundan sonra başladı. Her tarayıcıyı açtığımda(chrome ile i.explorer) şu hatayla karşılaşıyorum:
i31.tinypic.com

Ve sanırım bunla ilintili olarak chrome sürekli kilitleniyor. Bu nedir ve ne yapabilirim? Cevabınız için şimdiden teşekkürler...

Not: Bir de duyuruya bu mesajı üçüncü kere art arda farklı şekilde yazdım ama duyuruda gözükmedi birden 3 tane duyurum çıkarsa da affola.
(3) 

Belgrad'a gidiş.

tey tey #160435 
İki sorum olacaktı benim;

- Sırbistan'a ne şekilde ve en ucuz nasıl gidilir?
- Sırbistan'a gitmek isteyen veya burayı bilen birine soruyorum bunu; bir insan neden Sırbistan'ı görmek isteyebilir?

Teşekkür ederim şimdiden.
(8) 

MATLAB /// GUI veya M dosyasını executable hale getirmek.

tey tey #152782 
Matlabde yazdığımız, gui arayüzlü bir programı, Matlab programı olmadan, exe dosyası halinde açamaz mıyız?
(2) 

Cep telefonu için tavsiye/bilgi

tey tey #131898 
Hayatımda ilk defa cep telefonu satın alacağım ve telefonlar konusunda çok cahılımdır. Çok uzatmadan istediğim telefonun özelliklerini söyleyeyim:

1. tür olarak
-Renkli ekran renksiz ekran hiç fark etmez(ama ekran çok küçük olmasa iyi olur),
-Tuş takımı rahat olsun,
-Mesaj hafızası çok olsun,
-Şarjı da çok uzun gitsin,
-Ve tabi ucuz olsun (sanıyorum ki kameralı vb. tomarla özellik içeren yeni nesil telefonlara göre bahsettiğim telefon hayli ucuzdur herhalde)


2. tür olarak
-İlk bahsettiğim özelliklerin üstüne bir de mp3 çalan ve hafızası da buna göre fena olmayan bir telefon.

1. ve 2. tür telefon ya da bunlara en yakın telefon önerileriniz nedir acep?

Bir de telefon ne tür satış bayilerinden alınır sizce? Gudik bi soru gibi gelmiş olabilir ama babam gidip teknosadan rezalet birşeyle geri gelmişti. Teşekkürler şimdiden.
(2) 

Age of Empires II den bi kaç detayla ilgili

tey tey #130361 
Muhtemelen dikkat bile etmediniz ama aranızda ecof manyağı varsa cevaplayacağını umduğum 3 soruyla geldim karşınızda kuzucuklar.

1- Age of Empires'de reliclerin neden 30 hp si vardır? Bir mangonel trebuchet ne varsa denedim hiçbişekilde zerre azalmıyor bu.

2- Map editorda gördüyseniz relic benzeri "Piece of the true cross" gibi bir şey vardı. Hatta normal relic sarılı beyazlı bişeyken bu relicin image'i siyahlı sarılı. Monk bunu alırsa bu relic kayboluyor. Nedir bu meret allasen? (Aslında campaignde de var the piece of true cross ama bu bildiğin relic, monkla taşıyabiliyorsun. Kastettiğim map editordeki farklı.)

3- Bir campaign'de (Attila - 3. campaign istanbul falan var) palisade wallar var denizde. O da yetmezmiş gibi palisade gateler war. Bildiğin palisade walların kapı hali ve kapıdan gemiler geçip gidiyor. Bu nasıl yapılır map editorde?

Sorularım biraz absürt farkındayım ama merak içerisindeyim. Taşakkur ederim cevaplarınız için şimdiden.

edit: palisade gate ile true cross resimleri koydum.
ama beceremedim galiba.

img189.imageshack.us
img682.imageshack.us
(6) 

The Elder Scrolls IV Oblivion Oblivion Oblivion!

tey tey #126742 
Çıktığı zamanlar fazla oynayamadım elder scrolls IVü. Anca sistem konfigürasyonunu yeni yeni sağlayabildiğim için adam gibi kasışa yeni başlayacağım. Şimdi dostlar, çıkan gigabytelarca patchler, modlar vs vs. Bunlardan hangilerini önerirsiniz? Yani şöyle düşünün elimde bir oblivion dvdsi var sadece. Buglara, kötü oynanışa sebep olan bir takım şeylere (örneğin level atlamanın skill vermenin dengesizliği falan) mani olan ve "şu şu patchler modlar olmadan oblivion sıkıcı" dediğiniz dosyalar neler? (Ya da oyunu sonradan eklemeyle daha zevkli hale getiren)
(1) 

Excel'le ilgili bir soru

tey tey #120753 
Excel'de Data -> What if Analysis ne işe yarar? (Scenario Manager, Goal Seek, Data Table)
(2) 

veraset ilamı?

tey tey #96418 
veraset ilamı 6 (altı) yıl sonra çıkabilir mi? cevabınız işin şimdiden teşekkürler.
(3) 

age of empires 2 ile ilgili

tey tey #93246 
www.facebook.com

buradaki gibi normal versiyondan farklı trebuchet ve castle ları başka yerlerde de görmüştüm ancak hala bulamadım. kaç senedir içimde kalan bir uktedir. versiyon mu farklı, mod mu var?
(2) 

müzik parçası oluşturmak

tey tey #90510 
bilgisayarımda amatör kayıtlar yapıyorum. fakat cubase bilmediğim için birçok program kullanıp birbirine ekliyorum vs.

örneğin: guitar pro açıp bateriyi yazıyorum. sonra mid olarak kaydediyorum. drumsite açarak mid sesini gerçek sese yakın bir hale getiriyorum (ne derece kaliteli orası tartışılır). wav olarak kaydediyorum. üstüne elektro-gitar, akustik gitar ekliyorum guitar fxbox programıyla. bassı da yine fxbox kullanarak elektrogitarın pitch ayarını yükselterek üstüne yazıyorum. en sonunda sesler çok da orantılı çıkmıyor:D

bu işkenceden beni kurtaracak bir program veya öneriniz varsa,

mid dosyasındaki bateriyi drumsitetan daha kaliteli bir şekilde wav'a çeviren bir program varsa,

cubase kullanmayı nasıl öğrenebilirim bir de bu konu hakkında bildiklerinizi paylaşırsanız sevineceğim.

şimdiden teşekkür ederim.
(1) 

japonya'dan gelirken ne getirmeli?

tey tey #90074 
japonyadan getirilebilecek en uygun olabilecek (türkiyedeki fiyata oranla) teknolojik cihaz ya da müzik enstrümanları veya parçalar neler olabilir sizce? bir de japonya'da gittigidiyor türevi ya da sıfır ürünler alınabilecek / fiyat karşılaştırılması yapılabilecek siteler bilen var mı?
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık