(5) 

twitter a nasıl başlanır ya?

chavezding #323823 
bunca yıldır hiç aklımdan geçmedi twitter falan ama bugün konuştuğum birisi bu arap baharını vs twitter dan takip ettiğini anlattı. dedim acaba bomboş bir olay da olmayablir mi? yani hakkaten dünyanın nabzını birinci elden hissetme imkanı veriyorsa valla girerim bu işe.
soru şu;
1. var mı bu amaçla twitter kullanan çok?
2. nerden başlanır? ne bilicem kimi takip etmek gerek?
(1) 

android market download

chavezding #318306 
gencler 2.1 yuklu hero icin marketi indirmem gerekiyor. nerden bulurum linkini?
(4) 

fotograf kayidina baski

chavezding #309459 
yaklasik 300 adet fotograf basmam gerekiyor. beyoglunda bu isi uygun fiyata yapabilecek bir yer var mi bildiginiz?
(3) 

Turkcell icin hangi internet paketi?

chavezding #306629 
Selamlar, turkcell kullaniyorum ve iphone sahibiyim. evde ve okulda kablosuz internetten faydalabilsem de, sokakta da hakkiyla kullanabilmek, haritaya bakabilmek, mail alabilmek, vs istiyorum. Bir imternet paketi alicam ama ne kadar kullanirim kestiremiyorum. Normal yogunlukta kullanan biri 250mb i su gibi icer mi acaba? Siz ne kadar kullamiyosunuz?
(5) 

bitlendimmm

chavezding #303970 
igrenc bir paris otelinde 2 gece gecirdikten sonra bit tehdidi altinda bulunuyorum su an. kollarim bacaklarim isirik icinde ve feci sekilde kasiniyor. simdi eve dondum ama korkudan bavulu acmadim bile. evde kedi de var ustelik ona bulastirmak da istemiyorum.

napmaliyim bu durumdan kurtulmak icin? butun giysileri yikayacagim elbette ama bazilari yuksek sicaklikta yikanamayacak seyler. ilac falan gibi cozumler var mi bu serefsizleri oldurmek icin? bu isiriklar icin ne yapmaliyim? fena halde kasiniyor. :/
(5) 

Haftasonu veya bayramda doviz alinabilir mi?

chavezding #295094 
.
(1) 

Emekli sandigi kimlik karti kac gunde cikar ki?

chavezding #292568 
vize islemi icin istedikleri onlarca zirvaliktan birisi. sorusturdum ankaradan geliyormus bu kart. kac gunde cikar ki acaba?
(4) 

fotograf filmi havaalaninda sorun olur mu?

chavezding #288736 
yakinda seyahate cikiyorum avrupa taraflarina. yanimda dijital de goturuyorum ama cogunlukla film kullanmayi planliyorum. en azindan 15 tane falan film olacak yanimda.

bildiginiz gibi filmler xray cihazindan gectiginde zarar goruyor. dolayisiyla kontrollerde falan ayrica gostermem gerekecek. eskiden olsa endiselenmezdim ama malum artik paranoyak bir dunyada yasiyoruz. 15 rulo filmi gorup hayrola nedir bunlar deme ihtimalleri var mi? yakin zamanda film gecirmis olan var mi ?
(5) 

Vize konusunda tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum.

chavezding #285461 
merhaba arkadaşlar. 6 eylülde berlinden başlayan bir seyahatim var. 12 gün sürüyor ve ilk 5 gününü kendi imkanlarımla (ailenin desteği ile çünkü öğrenciyim) geri kalanını ise okulumun excurtion dersi kapsamında olduğu için sponsorlarla vs karşılıyorum. mesele şu ki alman konsolosluğu bana 31 ağustos tarihi için randevu verdi. yani gitmeme sadece 6 gün kala vize başvurusu yapabiliyorum. çıkması mümkün ama bir yandan da riskli. eğer gidemezsem dersten de geçemem. bir de öyle abuk sabuk belgeler istiyorlar ki bir aksilik çıkmaması imkansız gibi geldi bir an.

acaba başka bir konsolosluktan çakma rezervasyonlarla başvurup şengeni sağlama mı alsam diye düşünüyorum şimdi. bununla ilgili bir kaç sorum var.

1. Başka ülke vizesiyle almanyaya giriş yapılmasından hoşlanmıyorlar biliyorum. peki bu gerçekten bir problem yaratır mı? sırf bu yüzden kapıdan dönen insanlar oluyor mu? ne biliyim italya dan başlayacaktım ama sonra vazgeçtim desem kim ne diyebilir ki?

2. diğer başvuruyu da 6 eylül-18 eylül şeklinde mi yapmalıyım. yoksa daha erken bir tarih için alıp adamların verdiği vizenin geçerlilik süresinin yeterli olmasını mı ummalıyım. şunun için soruyorum; önce italya ya mesela başvursam, sonra almanya başvurusunu da yapsam kapıda sorun çıkmaması adına? saçma mı olur?

3. italya mı? fransa mı?

4. çakma rezervasyon yapmak için öneriniz var mı? thy biletini iade etmek mesela kolay mı?

5. bu son soru almanya vizesinin süreci ile ilgili. almış olanlar biliyordur telefonda randevu alınıyor ve onlar da bir takım istedikleri saçma sapan belgeleri sıralıyorlar. bilgileri verirken ailemin finanse edeceğini söyledim ama 6. günden sonrasını sponsorların karşılayacağını söylemeyi unuttum. bununla ilgili belgeleri koysam ne alaka bunlar derler mi?
(7) 

psikolog önerisi?

chavezding #283017 
merhaba, sosyal fobi problemi ile ilgili istanbulda gidebileceğim bir psikolog arıyorum.
öğrenci olduğum için verebileceğim para çok fazla değil malesef, ama çok iyidir falan dediğiniz, bildiğiniz biri varsa bulurum bir yerden para.
teşekkürler.
(3) 

zorunlu trafik sigortasi icin nereyi kullanmali?

chavezding #279759 
gecikmis zorunlu trafik sigortam var motosiklet icin. istanbul icinde onerebileceginiz uygun fiyatli bir yer var mi?
tesekkurler
(6) 

pasaport cikarma suresi

chavezding #273807 
yaz yogunlugu yuzunden pasaportum ucus tarihime yetismiyor. bu sureci hizlandirmanin bir yolu var midir acaba? aranizda bir sekilde bunu hizlandirmis olan var mi?
(5) 

hamburg-paris-berlin

chavezding #272715 
bu uc noktaga sirasiyla temas eden en ucuz cozum tren midir? otobus bir alternatif olabilir mi?
not: 2 ay onceden bilet alma imkani var. tarihler belli yani
(1) 

HTC hero ve Android market?

chavezding #256953 
merhaba arkadaslar. elimde bu telefon bulunuyor ama market application yuklu degil. baska bir arkadasimin wildfire telefonuna gecenlerde market programi kendi kendine kuruldu. anladigim kadariyla turkiyedeki market engeli kalkti.
ancak benim telefonda bir degisiklik yok. ne guncelleme ne market bisi gelmedi. nerden indirebilirim bu marketi?
(2) 

YOUTUBE wtf?

chavezding #249140 
son zamanlarda kullanamaz oldum. 'an error occured' yazisi cikiyor mutemadiyen. baska google dns yuzunden oldugunu dusundum ama onu kapatinca da durum degismiyor? ne yapmali acep?

not: mac kullaniyorum.
not2: tesekkurler
(1) 

bu Mamiya alinir mi sizce?

chavezding #228558 
MAMİYA RB 67 ProS yaninda buyuk kac mm oldugunu bilemedigim bir mamiya sekor c lens ve bir adet back. 350 TL ye satiyor.
studyoda kullanilmis bir makine. gideri var midir? bana fiyati uygun gibi geldi ama piyasasini cok iyi bilmiyorum.
(4) 

Turk modernlesmesinin yazarlari dusunurleri?

chavezding #227806 
sadece Ahmet Hamdi Tanpinar'i biliyorum ama onun doneminden baska kimleri onerebilirsiniz? Modernlesme konusunda dusunmus romanci olabilir, sair olabilir?
(4) 

yakin zamanda avrupadan veya amerikadan gelen var mi?

chavezding #208064 
kucuk bir siparisim var da komisyon karsiligi.
denizerdem[at]gmail.com
(2) 

paypal uzman sorusu

chavezding #204594 
1. paypal hesabima vadesiz hesabimdan para aktarmam mumkun mudur turkiyede?
2. diyelim benim paypal hesabimda 100 lira var, 200 liralik bir sey almak istiyorum ebay den, odeme yaptigim zaman paypal hesaptaki 100 u alip, geri kalanini kredi kartindan tamamlar mi?

bunlari sormamdaki sebep su; ebay de almak istedigim bir sey var fakat kredi kartimin limiti bunu karsilamayabilir tek seferde odemek gerektigi icin. hani bi odeme yapsam, sonra karta para yatirip tekrar odesem falan olucak da onu da ebay de yapabiliyo muyuz bilmiyorum.
thenks
(1) 

htc hero root yapacak bir yer var midir?

chavezding #188583 
kendim bi kalkistim arastirdim ama windows olmadan olmuyor anladigim kadariyla. bu islemi uc bes kurusa yapacak bir yer var midir?
(2) 

host dosyası

chavezding #181188 
youtube ve google maps için çalışan bir host listesini copy paste olarak verebilir misiniz? danke

edit: youtubehostdosyası sitesindeki programı bu bilgisayara yükleyemiyorum. doğrudan host dosyasını kendim düzenlemem gerekiyor. o nedenle text olarak rica ediyorum
(1) 

eBay den filmli fotograf makinesi almis olan var mi?

chavezding #179273 
gumruk sinirinin altinda kalan bir suru guzel makine var ama acaba gumrukte bunlarin dijital muamelesi gormesi ihtimali var midir?
(1) 

sadece arama ve mesaj için alınabilecek en iyi telefon?

chavezding #174475 
ipod touch + telefon kombosunda telefon kısmını oluşturacak basit ve güvenilir bir telefon arıyorum? şarj süresi makul olsa, tipi biraz düzgün olsa, 150 lirayı pek geçmese...

teşekkürler şimdiden
(2) 

hesap işletim ücreti

chavezding #170254 
az önce yapı kredi den aradılar ve her yıl vadesiz hesabımdan 70tl kredi kartımdan 40tl nin hesap işletim ücreti olarak alındığını, bilmemne kulübüne üye olursam bu ücretlerin alınmayacağını, tek defa olarak 70 lira alacaklarını söylediler. kabul etmedim.

şimdi bu adamları arayıp hesabımı iptal etmeyi düşünüyorum. muhtemelen bu ücretleri almamayı teklif edecekler.

sorum şu, bu ücretleri almayan, müşterisini enayi yerine koymayan bir banka var mı? yoksa paramı nakit olarak mı saklıycam bundan sonra?
(2) 

bilgi işletme bölümü nerede?

chavezding #169436 
merhaba,
önümüzdeki 2 sene santralistanbul da olucam. bilgi işletmeye girdiğini öğrendiğim bir insan var ve benim bu insanla karşılaşmamam gerekiyor. bu işletme bölümü dersleri nerdedir? santralden ders alır mı her kampüsün insanı? yani benim bu kişiyle karşılaşma ihtimalim nedir?
(1) 

ebay de 'satış' yapmak

chavezding #167354 
tamam almayı öğrendik artık paypal falan güzel ama uluslararası satış yapmak olabilicek bir iş midir? yapan var mı aranızda? ne yapmak lazım? nelere dikkat etmek lazım?
(5) 

imac nasıl alınır?

chavezding #166842 
en mantıklı yok nedir? sahibinden üzerinden satanlar oluyor bulabildiğim en ucuz ama başka yerler var mıdır? mesela spariş üzerine amerikadan getirenler falan vardır belki.

bilkom öyle bir fiyat koymuş ki amerikaya gidip gelsem aynı paraya geliyor nerdeyse :/
(3) 

ışık, daha fazla ışık

chavezding #159024 
HDRI resim arıyorum render amaçlı. bildiğiniz şöyle güzel bedava bi kaynak var mıdır?
(4) 

telefonda tehdit

chavezding #155657 
az önce arkadaşımı arayan bir numaradan sesini galiba elektronik olarak değiştirerek konuşan birisi tehdit etmiş. tam anlamadım ne dediğini ama 'seni gördük. iyi olmayacak ' gibi şeyler demiş. sokaktaki bir telefondan aranmış numara öyle görünüyor. aranan arkadaşımı böyle birinin araması için hiç bir neden düşünemiyorum o yüzden olay bence eline ses değiştiren bi alet geçirmiş bikaç zibidinin halt etmesi.

arkadaşım bir türlü rahat edemiyor. haklı olarak çok korktu ve gerildi. şimdi sorum şu:
sizin başınıza böyle bir şey geldi mi? yani sık olan bir şey mi acaba. belki biraz rahatlatabilirsiniz.
(5) 

dünya kupasını neden izliyorsunuz?

chavezding #155240 
iki alakasız ülke arasındaki maçı izlerken taraflardan birini destekliyor musunuz? yoksa sadece iyi futbol ve heyecanlı bir maç izlemek mi istediğiniz? yani neden bu kadar büyük bir olay dünya kupası?

imza
futbola yabancı olan ama birkaç kere önemli milli maç izleyip iyi vakit geçirmiş biri
(4) 

ne kadar eder?

chavezding #154460 
Dell xps m1330

13"
2gb ram
t7500 işlemci 2.2ghz
250gb HDD

3 yıllık temiz durumda. canavar gibi çalışıyo. ne kadardır tahmini?
(5) 

ebay siparişimin gümrükte takılıp takılmadığını nasıl anlarım?

chavezding #152171 
postayla gelicekti 2 haftadır yok. nasıl öğrenicem akıbetini? adama sorsam bana bi takip numarası verebiliyor mu işe yarıycak?
(3) 

aşk-ı memnu daki adliye binası

chavezding #151483 
hani bu kocaman bi binaya giriyolar. o bina neresidir bilen var mı? hakkaten adliye binası mı?
(3) 

eliptik mi bisiklet mi?

chavezding #144029 
eveet bahar geldi herkes spora başladı. efendim bir bayan var evinde spor yapmak isteyen. maksat kilo vermek yağ yakmak. kondüsyon bisikleti almayı düşünüyor yer de dar olduğundan dolayı ancak ben korkuyorum sürekli bisiklet kullanmanın bacak kaslarını fazla şişirmesinden. acaba eliptik alsa daha mı iyi etmiş olur? bisikletin bacak kası yapma durumu var mıdır endişelenicek kadar?
(6) 

ipad annemin işine yarar mı?

chavezding #137570 
şimdi annem genelde laptopta word üzerinden çalışıyor. word de internetten bulduğu resimleri eklemek, yazıları kutu içine almak gibi işlemleri sık sık yapıyor. dosyalar 60-70 sayfayı bulabiliyor.

ipad in ofis yazılımları ne kadar gelişmiştir acep? resim eklemek, dosya kaydetmek gibi şeyleri yapabilir mi?

teşekkürler
(1) 

kumaş nerden alınır?

chavezding #137548 
güzel değişik desenli ve ucuz kumaş almak için avrupa yakasında nereye gidebilirim? anadolu yakasında mesela cuma pazarında varmış ama bana ters kaldığı için bi türlü gidemiyorum.
teşekkür
(3) 

bu video neyle yapılmış olabilir? hangi program?

chavezding #136247 
(6) 

askere gitmek

chavezding #132677 
arkadaşlar şimdi başvursam ne zaman askere gidiceğim konusunda kafam karıştı biraz. ben nisan-ağustos-aralık diye biliyodum dönemleri şimdi baktım 2010 yılı için celp dönemleri şubat-mayıs-ağustos-kasım diyor. nisanda gitsem aradan çıkarsam diye düşünüyodum ama galiba pek mümkün değil.

sizce şimdi başvursam ne zaman giderim?
(5) 

askerlik tecili

chavezding #126176 
yeni mezun oldum ve askerlik tecili konusunda yarım yamalak bilgiye sahibim. kafama takılan bikaç soruyu cevaplarsanız sevinicem çok fazla :)

1. şimdi anladığım kadarıyla 2 sene tecil hakkım var. ben bu dönem oturup gelecek dönem yüksek lisansa başlamayı planlıyorum. bu durumda şimdi tecil ettiricem ama yüksek lisans bittikten sonra askerliği ertelemem mümkün değil doğru mu?

2. eve herhangi bir celp gelmedi ama şu anda benim tecil yaptırmam acil bir durum mu? bi yerde kontrole takılıp kendimi askerde bulma ihtimalim var mı? ne zaman yapmalıyım tecili?

3. tecil yapıcam diyelim. bununla ilgili güzel bi rehber site önerebilir misiniz?
(5) 

split screen oyunlar?

chavezding #113641 
aynı bilgisayarda bi gamepad bi klavye kapışabiliceğimiz bi oyun arıyoruz kız arkadaşımla ama hiç yeni oyunlardan haberim yok :/ var mıdır piyasada böyle bişi? mesela yarış oyunu olur, dövüş oyunu olur, çok vahşi bişi olmasa iyi olur tabi :)

minnetler
(4) 

ruhsat devri?

chavezding #80873 
merhaba
sahibinden.com üzerinden motosikletimi satıyorum, alıcı da var. prosedür nedir şimdi? ruhsat devrini nerede yapıcaz? maliyeti kim karşılayacak? ne kadar sürecek? eskiden sanırım vergi dairesinde yapılıyomuş da artık emniyette yapılıyomuş öyle mi?

adım adım anlatabilecek bir arkadaş var mıdır? teşekkür ederim.

ha bu arada, 2000-2500 liraya kadar bi vespa arıyorum onu da söyliyim :) 0505 320 54 00
123   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık