(1) 

sahibinden.com'dan evi kiraya vermek

monicapp #1436098 
bir tanıdığımızın evini kiraya verip, komisyonu ben almak istiyorum. emlakcı değilim, sahibindende emlakcıdan şeklinde kiraya veremedim, kurumsal hesap mı açmak gerekiyor bunun için?
(6) 

istanbul- izmir otoyol tercihi

monicapp #1434855 
yola 300 küsür lira vermek fazla geliyor. istanbul'dan giderken en mantıklı tercih nedir sizce? ben pendikten arabalı vapura binip, bursa'dan sonra paralı otoyola mi girsem diye düşünüyorum. pahalı olmayan yolda çok fazla tuzak radar olduğu da söyleniyor, kararsız kaldım.
(3) 

kırmadan borç nasıl verilir

monicapp #1430304 
dayım ekonomik yönden sıkıntılı günler geçiriyor son günlerde, paraya sıkışık. ben de ona maddi olarak yardım etmek istiyorum en azından sorunlarını geçici olarak hallettsin. yeğeni olarak nasıl bir yol izlesem alınmaz.
(2) 

Fungal akne tedavisi

monicapp #1425647 
Tedavisi icin nizoral tavsiye ediyorlar ama piyasada yok. Alternatif sampuan onerisi alabilirim
(1) 

Bu tarz pantalonu nerede bulabilirim

monicapp #1424569 
Ekteki pantalonun kesiminin ozel bir adi var mi? Gri cizgili pantalon diye aratinca benzerini bulamadim
(3) 

korona virüse bağışıklık

monicapp #1422736 
aralık ayında annem inanılmaz ağır bir grip geçirdi. semptomları şunlardı: yüksek ateş, birkaç gün boyunca hiçbir şekilde bitmeyen kuru öksürük, yorgunluk, vücutta ağrı, başağrısı. evet, hepsi koronavirüsün belirtileri. bu hastalık daha önce gördüğüm hiçbir gripe benzemediği için koronavirüs oldugunu dusunuyorum. annemle aynı evde yaşadığımız için, hastalığın bana geçmeme şansı yok gibi birşey.

şimdi bu hastalığın koronavirüs oldugunu kabul edersek, ben virüs taşıyıcısı mı oluyorum? o dönem bağışıklığım çok kuvvetliydi ve virüsü yendim diyelim. bu benim vücuduma bu virüsle alakalı bağısıklık kazandırır mı?
(7) 

fahri trafik müfettişinin verdiği trafik cezasına itiraz

monicapp #1420970 
cezada yazan: 1 ay kadar önce babam, yaya geçidinde yayaya yol vermemiş, cezası 600 tl. ne bir fotoğraf var ne de kanıt. itiraz etsek sonuç alır mıyız?
(1) 

inşaattan gelen yavru kedi sesi

monicapp #1420015 
oturduğum binanın yan tarafında yarı bırakılmış inşaat var. kapıları kapalı, içerisine merdivensiz giremem. içerisinden bu gece 3'ten beri yavru kedi miyavlama sesi geliyor. kedi hiç durmadan miyavlıyor, nerede olduğunu göremiyorum. yavru kedinin sürekli miyavlaması bir yerde sıkıştığını mı gösteriyor ? ne yapsam bilemedim
(2) 

python oop sorusu

monicapp #1415728 
from sklearn.impute import SimpleImputer
imputer = SimpleImputer(missing_values=np.nan, strategy='mean')
imputer=imputer.fit(X[:, 1:3])
X[:, 1:3] = imputer.transform(X[:, 1:3])

benim buradan anladığım şu: burada ilk imputer adlı bir object tanımlıyoruz. daha sonra bu objecti X adlı tablonun belirli yerlerine (değer olmayan yerlerine) fit ediyoruz. ancak en sonunda neden transform ediyoruz. kafam karıştı
(7) 

Ele kizgin yag dokulmesi

monicapp #1413541 
Cogunlukla avuc icime parmaklarima geldi. Acil ilac verdi ama acisi cok fazla. Aci ve tedavi icin onerilere acigim
(1) 

macbook pro batarya değişimi

monicapp #1413124 
early 2015 için batarya değiştireceğim. muhtemelen 1 sene daha kullanır sonra satarım. apple 1400 istiyor, piyasada 900tl'ye buldum, onlar da bataryanın orjinal olduğunu iddaa ediyor. hangisi daha mantıklı?
(3) 

enpara birikim hesabı

monicapp #1411701 
paraya faiz işlemesi paranın hesapta durması gereken süre nedir?
(3) 

airpods pro şarj

monicapp #1411048 
airpods pro 'yu nasıl şarj ediyoruz? yanında adaptör vermediler, sadece kablo var.
(13) 

araçlar için ötv indirimi

monicapp #1410214 
2.el piyasası coşmuş durumda. bundan dolayı araçlar için yakın tarihte (3-4 aylık süreçte) ötv indirimi gelir mi?
(2) 

altered carbon dizisi hk bir soru

monicapp #1409744 
poe hologram ise nasıl silahı tutup ateş ediyor, içki servisi yapabiliyor?
(2) 

doruk mu kartal mı? (kartalkaya)

monicapp #1405172 
hangi pist kayak için daha uygun olur? ona göre skipass alacağım
(6) 

yurtdısına para yollamak

monicapp #1401424 
yurtdısına 10.000 euroluk ödeme yapacagım. transferwise en hesaplısı gibi duruyor ancak güvenebilir miyim ?
(5) 

kediye 1 gun bakacak kisi (kadikoy)

monicapp #1400664 
apartman bahcesinde baktigimiz kediyi kisirlastirma ameliyati olacak bu aksam.yarin veterinerden aldiktan sonra saglik sebebiyle 24 saat disarida kalmamasi gerekiyormus. ben bu gece sehir disina gidiyorum, yarin oglen kediyi alip, sadece 24 saatligine evine alabilecek ( istanbul goztepe civarinda oturan) var midir?
(1) 

emniyet kemeri takmama cezası

monicapp #1400464 
emniyet kemeri takmadıgım için ceza yemişim ama ne bir kamera görüntüsü var ne birşey. arabaya her binişimde emniyet kemeri takan biri olmam da ayrı komedi. bu karara dava acabilir miyim?
(2) 

budapeste'de para bozduracak yer

monicapp #1398174 
budapeste'de parayı florint'e çevirecek yer önerisi alabilirim
(3) 

kayip kedi yavrulari

monicapp #1393638 
anne kediyi bahcede nispeten kapali, yuvasinin oldugu bir alanda biraktik. sabah 2 yavru da gitmisti, anne oradaydi. siddetli yagmur baslamasina ragmen anne yerinden ayrilmadi. bu yavrularin öldugunu mu gosteriyor? her yere baktik, ama hicbir iz yok :(
(4) 

eve aldığım yavru kediler hakkında

monicapp #1392947 
apartman bahcesinde baktıgımız kedinin yavrularının yarısı araba çarpması sebebiyle öldü. bundan dolayı 2 yavru ve anneyi balkonuma aldım.

1) hayvanlara kuma tuvalet yapmayı nasıl öğretebilirim?
2)yemek olarak ne tip bir mama almalıyım?
3)anne sokakta yasıyordu, şimdi balkondan cıkamıyor. sıkıntı çıkarır mı?
4)1.5 ay sonra yurtdısına tasınıyorum, mecbur dısarı bırakmak zorunda kalacagım. sahiplenmek isteyen çıkar mı? ya da dışarı bıraktığımda sıkıntı yaşarlar mı?

teşekkürler
(1) 

order visibility nedir?

monicapp #1392498 
sb
(2) 

spor sonrasi kas agrisi

monicapp #1392195 
2 hafta once agirlik kaldirma antremanlarina basladim. vucudum alisik olmadigi icin hep bir agri olurdu ama bu sefer dirsegimin ic kesiminde ciddi bir agri var(halter curl hareketinden sonra) 1 2 gun ara verdim haliyle. bu agriyi gecirmek icin ne yapabilirim? belki de ciddi anlamda sakatlandim farkinda degilim
(2) 

doğru karadeniz gezilecek yer tavsiyesi

monicapp #1391623 
yakın zamanda doğu karadenize gideceğim 3 günlüğüne. gezilecek görülecek yer tavsiyesi alabilirim. özellikle artvin taraflarını merak ediyorum. ayrıca muhtemelen araba kiralayacağız, 4 *4 e gerek varmı ? teşekkürler.
(3) 

karbonhidrat alımı

monicapp #1390826 
bulk dönemindeyim, almam gereken kalori ve proteini aşağı yukarı aldım ama almam gereken karbonhidratın ancak 3'te birini aldım. bu gibi günlerde açığı nasıl kapatmam mantıklı olur?
(1) 

trafik kazasi bilgi alma

monicapp #1388544 
amcam hakkinda vefat telefonu aldim, erzurumda kaza yapmis ancak.hastanelerde kaydi yok, ne oldugunu.nasil ogrenebilirim?
(3) 

python no such file or directory hatası

monicapp #1386078 
elimde bir json dosyası var ancak bu json dosyası üzerinden kod yazdığımda, no such file or directory hatası alıyorum. bu dosyanın konumu şöyle : /Users/BurakDelibas/Desktop/untitled folder.

bu dosyayı calıstıgım directory'a nasıl atabilirim?
(2) 

kayip ehliyet

monicapp #1384438 
ehliyetimi kaybettim, yeni ehliyet icin internetten basvuru yaptim. ayrica polise gidip bu durumu kaydettirmem gerekiyor mu?
(2) 

python fonksiyonunu nasıl calıstırırz?

monicapp #1382348 
def square_sum(numbers):
return sum([x**2 for x in numbers])

print(square_sum(10)) desek calısmıyor.
(1) 

basit bir python sorusu

monicapp #1380654 
Ad ve soyadın baş harfleri şöyle yazacak. Örneğin Necati Bal N.B gibi

def abbrevName(name):
return '.'.join(w[0] for w in name.split()).upper(),

şöyle bir çözüm buldum internette ancak print ettiğimde sonuc alamıyorum. nedeni ne olabilir? bir de burada print fonksiyonunu şöyle yazmamız gerekiyor değil mi print(abbrevName("necati.bal")
(1) 

hollanda'da yaşam masrafları

monicapp #1379755 
master için hollandaya gideceğim. ne kadar bütçe ayırmalıyım karar veremedim. aşağı yukarı ayırmam gereken bütçeyi kalem kalem ifade edebilecek olan varsa sevinirim (konaklama dışında).
(3) 

kedi davranışı sorusu

monicapp #1376790 
apartman bahçesinde birkaç senedir baktıgım kedilerden dişi olanını erkek bir kedi rahatsız ediyor. en azından ben öyle anlıyorum. boynundan ısırıyor ve bırakmıyor. hatta ayrılsın diye üzerine gittiğimde ısırarak dişi kediyi kaçırmaya calıstı. dişi olan genelde bırak beni patisi atıyor ancak güçsüz oldugundan belli bir süre sonra dominantlıgı kabul etmek zorunda kalıyor.

birkaç haftadır sürüyor bu durum. normal bir durum mudur? yapısık ikiz gibi dolasıyorlar. eğer normalse kedileri rahat bırakacağım.
(11) 

eksisozluk hesabın kapatılması

monicapp #1376388 
ekşi sözlük hesabınızı kullanıma kapattık. ekşi sözlük'te yazar olarak sadece konsepti idrak etmiş yazarların barınmasını istediğimizden bunu yapıyoruz.

şöyle bir mail aldım, hesap kapatılmış. işin ilginç kısmı bu kadar konsept dışına çıkan insanlar içerisinde nadir konsept içinde kalanlardan biriydim. sadece 2 hafta önce sözlükte küfürlere duyarsız kalan moderasyonu eleştiren bir entry girmiştim. bu hesabı geri alma şansım var mı? gerçi bu saatten sonra moderasyonun bile kokuşmuş oldugu leş ortama ben girmek istemem ama merak ettim yinede.
(9) 

kanada vs almanya

monicapp #1374096 
yaş gelmiş 30'a. okula kayıt olup, 2 sene sonunda full time iş bakıyor olacağım. siz hangisini tercih ederdiniz?

kanada
ingilizce , fransızca + (iki dili de konusabiliyorum)
topluma entegrasyon +
maaşlar yüksek +

izin süreleri az -
türkiyeden uzak -

almanya
türkiyeye yakın +
tanıdık kültür +

almanya öğrenmek -
ırkcılık ve entegrasyon sıkıntısı -
(1) 

bozcaada istanbul ulasim

monicapp #1372008 
araba ile bozcaadadan kadikoye gidecegim. yalova uzerinden feribot ile mi tekirdag tarafindan mi gideyim. aksam trafik olabileceginden yalova yolu daha mantikli geldi ancak yolun son durumunu bipmiyorum
(1) 

dts desteklemeyen samsung tv

monicapp #1370922 
yeni samsung tv aldık, harici diskten 4k film izleyemiyoruz cunku yeni tvler dts leri desteklemiyormus. bu 4k filmleri izlemek için nasıl bir çözüm bulabiliriz?
(2) 

imza sirkuleri ingilizcesi nedir

monicapp #1370251 
sb
(9) 

erkek parfum onerisi

monicapp #1368378 
hafif ozellikle tercih ettiginiz yada dikkatinizi ceken bir parfum onerisi alabilir miyim?
(5) 

schengen ülkeye girişte sorulan sorular

monicapp #1364246 
avrupaya gideceğim, birkaç ülke gezeceğim. vizemi önceden almıştım, önceden aldıgım yere gittim. vizeyi aldıktn sonra 2. seyahatim. sınırda otel rezervasyonu göstermem gerekiyor mu? otelde kalmayacagım, arkadaslarımda kalacagım, onların adresini mi söylemem gerekiyor sorulursa
(4) 

kanadi kirik karga

monicapp #1361905 
kanadi kirilmis bir karga var caddebostan sahilde, nasil yardim edebiliriz bu hayvana? ucamiyor, 1 saattir ayni yerde duruyir
(5) 

lens reçetesi lazım

monicapp #1361518 
doktora gitmiştim 5 ay önce, reçeteyi kaybettim. şimdi lens almak için tekrar doktora gitmek istemiyorum. reçetesi olup da paylaşabilecek olan var mı? 1.75 miyop
(2) 

ege de tatil önerisi

monicapp #1358873 
bu hafta bayram öncesi yurtdışından arkadaslarım geliyor, ege taraflarına gitmek istiyorlar. para sınırı yok, nereye götüreyim?
(4) 

iptv dolandırıcı

monicapp #1356318 
fransa'dan bir türkten iptv aldık, 2 hafta sonra kaçtı. fransa telefon numarası ve türkiye hesap numarası var(hesap no baskasına ait sanırım) . bu adamı nereye şikayet edebilirim? özellikle fransada şikayet edeyim de ceza yesin istiyorum
(5) 

bu kediyi veterine goturmek gerekir mi

monicapp #1353251 
bu kedi bahcede dolaniyor bir suredir, kuyrugu kesilmis sanirim. veterine goturmek gerekir mi?
(1) 

samsung tv'de dolby atmos

monicapp #1352836 
bluray film var harici harddiskte. içinde ac3(türkçe), dolby atmos(orjinal)dilleri var ancak harddiski tvye bağladıgımda sadece ac3 dosyasını görüyor, filmleri orjinal dilinde izleyemiyorum. tv samsung 55nu8000. dts leri görmediğini biliyorum da dolby atmosu niye görmüyor? çözümü nedir
(1) 

ikinci el tv

monicapp #1352537 
10 senelik 42 inch lg tv var elimde, tahminen ne kadara satabilirim? uydusu yok, plazma sanirim.
(2) 

samsung tv hk

monicapp #1351858 
65 inch nu7400 ile nu8000 ler arasında ciddi kalite farkı var mıdır? fiyat farkı 3000 tl civarı karar veremedim.
(6) 

tazminatı ödemeyen firma

monicapp #1349091 
bir arkadaşım işten çıkarken şirketi dava etmeyeceğine dair belge imzalıyor kıdemi karsılıgında. sözleşmede alacagı para vs butun detaylar yazıyor ancak 1 hafta geçti ve şirket hala tazminatını ödemedi. her arayısında ertesi gün diye öteliyorlar. bu durumda ne yapılabilir? firmanın da çok parası var bu arada, nakite sıkısıklık gibi bir durumu imkan dahilinde değil.
(4) 

istanbuldan otostopla avrupa

monicapp #1345503 
haftaya istanbul'dan otostopla hedef paris olmak üzere, gidebildiğim kadar gitmek istiyorum. çok çaresiz kalırsam bir noktadan sonra otobüse atlarım. daha önce otostop tecrübem olmadığı için çekiniyorum biraz, vizesi olup da bu geziye katılırım diyen varsa mesaj kutumu yeşillendirsin. otostop tecrübesi olanlardan da tavsiye bekliyorum. nelere dikkat etmeliyim genel anlamda?

mobil görünümden çık