(10) 

Annelere FİLM. romantiği, komiği, duygusalı

medre #156429 
annem ünv. mezunu emekli bir öğretmen de olsa kendisi ille de romantik ille de duygusal diyerekten bütün sanatsal kanatsal film önerilerimi "ıhh istemem" diyerek reddeder.

şu sıralar morali çok bozuk bazı sağlık nedenleri ile. akşamları da izleyecek pek bir şey yok. şöle her akşam izlemelik filmler alayım ona diyorum.

ama neredeyse hepsini izlemiştir herhalde. yani işte 1. sınıf ya da 2. sınıf tüm amerikan esas oğlan esas kızlı bi ara kavusamaz gibi olacakken son anda romantik şekilde kavuşmalı filmleri.

gecenlerde 7 Yaşam filmini izledik çok beğendi kaliteli filmleri de sever ama onun ihtiyacı olan şu sıralar onu rahatlatacak, gülümsetecek, sakin, keyifli filmler.

hadi isim verin biraz lütfen. farklı ama böle çok duyulmamış.

ps: sen seviyorum, kiralık sevgili, 50 öpücük vb. filmleri izledi biliyor.
(10) 

sütyen sorusunu görünce aklıma geldi kızlar

medre #154420 
bu gece don sütyen daldık konuya ama epeydir aklımdaydı soracaktım.

yahu bu iç çamaşırlarınızı seçerken yani günlük pamuklu giydiğiniz külotları nereden alıyorsunuz?

bakın o saten,ipek, iddialı renkli ve iç gıcıklıyıcıları demiyorum. tamam beyler sakin :)

ben bulamıyorum da.

kompedan zompedan vb yerler yalan onlar. M bedende bitiyor. eğer L bedensen sana hemen siyah, beyaz ve ten renkli seçenekten oluşan 3lü dümdüz anane grubunu gösterip "bunlar var" diyorlar. oysa M bedene kadar olanlar rengarek, şekilli, komikli vb. (sevimli olanlara bende sinir oluyorum, neden popomda civciv olsun lan? ozzy osbourne muyum ben? )

her türlü ahmet butiktir hasan tuhafiyedir, serap iç giyimdir gezdim. hep aynı durum. 40 bedeniz diye sıkıcı iç çamaşırı mı giyeceğiz ne saçma?

hadi dökün bakalım markaları :)
(3) 

fotoğraflardan kolaj yapıp çıktısını almak evet ama nasıl?

medre #154406 
kuzenim kreşte haftanın çocuğu olmuş. (böle şeyler de var hayatta bak uyandırayım :)efenim haftanın çocuğu okul içindeki panoda boy boy resimlerle anlatılıyor. işte ailesi ile, evde uyurken, ilk yürüdüğünde vs.

ben diyorum ki picasa veya başka bir şey ile (sen söleyeceksin onu dostum) böle 10 tane filan fotoğraf yapayım (kolaj, böle spontane gibi duracak)sonra onu renkli büyük çıktı alan (1 metreye 1 metre çıktı alırlar mı ya?) bir yerden yaptırayım.

sen ne dersin?

*buna benzer bir şeyi daha önce yaptım ama renkler baskıda kötü çıkmıştı onun önüne nasıl geçerim bu 1?

*1 metreye 1 metre çıktı olmaz di mi ya bu da 2?

*senin önerin ne genç bu da 3? (normal fotoğraflardan pano hazırlamak fikri hariç. yaratıcı olmaya kastık da azıcık :)

:)
(5) 

MLA Format

medre #146717 
ödev hazırlıyoruz. mla format istenmiş özellikle.

şimdi wordde yazmanın ustasıyım tez de yaptım daha önce ama ödevi hazırlarken standart bir mla nasıl olur? yoksa benim tez yaparken yaptığım o times new roman, boyut 12, double space, sağ sol boşlukların adı mı MLA? tez yazım şeysi dedik geçtik biz ona da o zamanlar.

ya da ben yazsam yazsam kafama göre sonra "tez yazılır" diyen ünv. etrafındaki abilere versem "mla yapalım bu ödevi hocam" desem sıradan bir durum mu bu onlar için?

edit: evet benim yıllarca kullanıp adının MLA olduğunu bilmediğim şeymiş. gerçi çok daha detaylısı. zamanım da yok başkasına yazdırıcam umarım biliyordur 'tez yazılır'cılar.. mersi :)

APA denmiş bir de o daha mı şey acaba?
(5) 

tercüman ceviri ücretleri vb. hakkında?

medre #144858 
50 sayfalık türkçe bitirme tezini aynenzo ingilizceye cevirmesini isteyeceğim tercümanlık ofisi benden bu iş için min ve max. ne kadar isterse sarsılmadan karşılarında durabilirim?

not: tezde kullanılan dil basit.
(2) 

en iyi güneş koruyucuyu soruyorum ama aması var.

medre #143735 
evet bembeyaz bir kadın insan olarak zaten önceki yıllarda lekelediğim yüzümü bir daha pencereden dahi güneşe çıkarmamaya yeminliyim efem. hassas beyaz cilt kategorisindeyim zati.

lakin geçen sene aldığım DDF Organic Sun Protection SPF 30 adlı ürün belli ki iyi bir koruyucu olsa da yüzümde yağlı bir his bıraktı sürekli.

ben ki eli kolu durmayan sürekli eli yüzünde, çenesinde, yanağında bir insanım. dokundukça ellerim yağlandı gibi oldu. ordan farkında olmadan ellerimle gözüme dokundum gözlerim ağırlaştı vs. bi de bembeyaz oluyorum sürünce. ha iyice yediyorum cildime bekliyorum dısarı çıkmadan ama böle yağlıyım lan resmen. zaten sıcak terliyor yüzüm bi de beyaz bir yağ tabakası yağlı zombiyim resmen :)

1-2-3 bu hep böle kullanamadım yani DDF yi.

bana böle çok bir süper koruyan ama sürülünce ciltte "ben burdayım arkadaş ona göre ha" havası bırakmayan sessiz bir güneş koruyucu lazım.

saygılaarr..
(2) 

3g özürlüsü, laptopla internete bağlanmak isteyen kişi sorusu

medre #143072 
işte insan kullanmayınca ihityacı olmayan teknoljiyi bilgi de eksik kalıyor doğal olarak. üstelik her yerimiz bu reklamlarla dolu.

soru şu: sabit bir telefon hattı olmayan yazlık ev + sahil kenarı + dağ başı gibi yerlerde laptopuma NE yaparak ya da NE ALARAK ya da HANGİ İŞLEMİ uygulayarak 7/24 internete bağlanabiliyorum tüm bir yaz boyunca ya da işte her zaman?

faturalı murkcell hattına sahibim.(gizli reklam şeysi gibi oldu)

telefonum dandik, laptopum şükela.

ne yapmalıyım?
(5) 

bele takılan çanta ama bel çantası değil neydi o?

medre #142025 
bildiğimiz klasik spor ya da işte yaşlı teyze amacların taktığı değil de böle çok farklı çok cool şeyler bunlar.

bi dönem ev arkadaşımda vardı nereden edinmişti hatırlamıyorum o yurtdısında soramıyorum da.

nubuktu sanırım böle alet edavat stiliydi daha çok. marjinal akideşim telefonunu cüzdanını vb koymakta kullanıyordu çok da şıktı google yardımcı olamadı çünkü onun başka adı olması lazım. sanki amerikan filmlerinden gözüm ısırıyor gibi ama..?
(4) 

sandalet konusunda en iyi spor marka hangisi - kadın

medre #142005 
hayır hayır antik yunan, roma tandanslı olanları aramıyorum. ya da gecen yıl çıkan o bileğe kadar uzanan çakma şeylerden de değil.

baya böle parmak arası OLMAYAN, dağ tepe tırmanabileceğim, ayağımın içinde kaymayacağı ve terlemeyeceği, yaz boyu bütünleşip üreten firmaya yatıp kalkıp dua edeceğim rahatlıkta, sağlamlıkta ve estetikte bir sandalet markası (türkiye de olmayanlarda olabilir.)

marka adı olur, lin olur, model olur. olur ha olur.
(6) 

tatil beldesi önerileriniz için yine kabus gibi peşinizdeyim ..

medre #136473 
öncelikle şu (git: 131661)

sonra bu; 15 günü aynı yerde geçirmektense 3 e bölmeye karar verdik. 5+5+5

fakat nereler?

1) kaş + ölüdeniz + göcek
2) marmaris + datça + kaş
3) gökova + kabak koyu + kaş

aralarındaki mesafeden emin değilim ama otobüsle gidip gelinecek buralara.

siz olsanız hangi 3 lüyü seçer ya da yepyeni bir üçlü yaratırdınız? düşünün bak sevgili ile muhteşem 15 gün ve yaşanacak her şey. yaa iyi düşün bana haber ver işte dostum kotarmam lazım bu işi :)

büdü: -kuşadası,bodrum, çeşme, didim - kesinlikle üçlemeye kabul edilmezler.
(18) 

sizce dünyanın en iyi kadın/erkek oyuncusu

medre #135527 
kafama takıldı sabahtır. bir sürü isim var ama hani böle "dünyanın en iyi oyuncusu" gibi bir ünvan olsaydı kesin ona verilirdi denecek kadar olan hangi kadın ve erkek var?

edi: biliyorum anket sevilmiyor ya da herkesin beğenisi elbette farklı ama oyunculuk sanatı adına gerçekten ciddi bir merak içindeyim.

edi: elbette ki fiziksel güzellikleri kaşları gözleri bacak boyları kriter değil. gerçek bir aktör ve aktris adı soruyorum.
(6) 

30 yaş üstünde hücre yenilenmesi oluyor mu?

medre #134719 
hiçbir sağlık sorunu olmayan iyi beslenen spor yapan sigarayı bırakmış 32 yaş hatun kişi olarak merak ediyorum hücrelerim yenileniyor mu? yani gittikçe daha güzel olmayacağım evet ama durmadılar da di mi? mesela cildim şu sıralar biraz bozuk (hala yokedemediğim güneş lekeleri) ama 6 ay sonra düzelebilir di mi vb.? e bunun içinde hücerelerin yenilenmesi gerek sonucta kaç yaşında duruyor bu yenilenme?

tüm 20 li yaşlarımı berbat beslenme günde 2 paket sigara sıfır spor ve sağlıksız bir yaşam stili nerde akşam orda sabah ile tükettim. sabah 5 te yatıp öğlen kalkıyorum.

3 sene önce duruldum aklım başıma geldi. 25 yaşında sanıyor insanlar bana bakınca. (şanslıyım) yine de merak ediyorum 20 lerdeki hatalarımı geri alamasam da bir daha asla tekrarlamayarak şu anki halimi korumaya devam edebilir miyim yoksa 20 lerin hataları birgün kabus gibi üstüme çökecek mi aniden?

edit: genetik olarak öle aa genç gösteren aile, aa süper ciltli kadınlarız biz gibi bir hikayemiz yok.
(9) 

kavuşacak sevgililere tatil mekanı önerileri (pas geçme, oku lütfen)

medre #131661 
(evet, bir kez daha açıyorum duyuruyu)

canım duyurucular önerilerinize fena halde ihtiyacım var.

sevgilimle 8 aydır ayrıyız ve 3 ay daha ayrı kalacağız, o yurt dışında. temmuz ortası o gelir gelmez tatile gitmeyi planlıyoruz.

evet gideceğiz de peki NEREYE?

4 yıldır beraberiz bu ilk tatilimiz olacak. Üstelik sonrasında o bi de askere gidecek :( anla be işte duyurucu çok özel, çok önemli, çok anlamlı bu tatil bizim için. bunun hayali ile yaşıyoruz.

açıklamalar;

5 yıldızlı oteller, hepsi içindeler, büyük büyük tesisler, devasa yüzme havuzları animasyonlar vs. kesinlikle bize göre değil. "kendine özgü olan" yerleri tercih ediyoruz.. bungalov olur mesela.. ege - akdeniz de bir yer istiyoruz. ben egeyi neredeyse avucumun içi gibi biliyorum ama hiç gitmediğim bi yere gitmek istiyorum bende bu sefer.

mesela akdenizde şuraya gitmiştim www.theshambala.com (burayı incelerseniz nasıl bir atmosfer istediğimi anlarsınız pas geçmeyin derim..)

lakin ilk kez gidilecek bir yer olması önemli bizim için. o yüzden shambala tadında bi yer, buna benzeyen bir mekan harika olabilir;

her şeyi yapmak istiyoruz; su parklarına da gidelim o beldede olan.. rakı balık da yapalım çok kalabalık tıkış olmayan restaurantlarda.. tekne turuna da çıkalım en güzel koylara.. gece bir bara gidip gerçekten eğlenip kusalım sonra yollarda(içmiyoruz da ikimizde)kumsalda sızalım, güneşin doğuşunu görelim gidip uyuyalım sonra yine otelde :)


demem o ki rüya gibi bir tatil istiyoruz ama mesela kuşadası olmaz bodrum merkez olmaz.. didim, ayvalık olmaz.. fethiye ölüdeniz filan güzel ama temmuz ortası çok fenadır.. foça bayabilir.. çeşme çok pahalı.. antalya çok sıcak denizi de güzel değil.. olimpos filan ıhh..

denizin güzelliği de oldukça önemli açıkçası.

böle biraz yunanistan havası biraz italya havası veren, motorsiklet kiralayıp gezebileceğimiz, yolda gördüğümüz ormanlıklarda durup piknik yapabileceğimiz etrafımızın vıcık vıcık tatilcilerle dolu olmayacağı bir 10 günün hayaliyle yandık tutuştuk.. kaldığımız mekan da güzel olsa tabii.. nefis kahvaltılar verse... güleryüzlü olsalar.. sahipleri kafa dengi olsa içten sıcak.. otel gibi ruhsuz bir mekan olmasa.

çok yer gezdim ama otelde kalma durumum pek olmadı o yüzden bilemiyorum.. lütfen kendinizi benim yerime koyun..

sessiz sedasız odaya kapanmak tribimiz yok, tam tersi dolu dolu yaşamak istiyoruz hem geride kalan 11 ayın acısı hem de bizi bekleyen 15 ayın acısı bu 10 günde her şeyi yapmak istiyoruz.. öle bi yer olsun ki pişman olmayalım seçtiğimize. ömrümüzce unutmayalım.


çok heveslendik işte anla be duyurucu..

erken rezarvasyon yaptırmak gibi şeyler çok önemli o yüzden şimdi soruyorum. fazla paramız olmayacak bu tatil için. şu sıralar para biriktiriyoruz en azından kalınacak yeri şimdiden ayarlarsak indirimlerden yararlanırız diye düşündük böylece gönlümüzce harcarız yer içeriz gezeriz tatil zamanı.

sevgili bu işi tamamen bana pasladı. her şeyi ile sorumluluk benim. lütfen mahçup olmama izin verme duyurucu.. Geçmişte bir Şirince maceramız var daha önce gidip beğendim diye 2 günlüğüne sevdicekle gitmiştik valla çok mutsuz olduk orda.

mekanların adlarını ya da linklerini veren olursa tadından yenmez bugün duyuru :)

modlardan ricam, en azından bugün biraz yukarda kalırsa gözden kaçmasın belki cevaplayacak çok kişi vardır :)


edit: önceki duyurumda Kaş ağırlıklı cevaplar geldi. Kaş a hiç gitmedik ikimizde. Ama orası da bana böle Bodrum merkez gibi kalabalık fazla turistik ve farklı mekan alternatifi sunmayacak bir yer gibi geliyor.. yanılıyorsam düzeltin :)
(7) 

mini bir çeviri ricası..

medre #130937 
önyargılarını yık!
ya da
önyargılarını parçala!

nasıl söyleniyor acaba? teşekkürler :)
(5) 

cd yazma programı basit

medre #130400 
pc deki müzikleri cd ye yazacağım, nero trial 9 vardı deneme süresi dolmuş. şahsıma ait olmayan bir pc deyim. fazla da yer yok pc de. indirip hemen kurup sonra kaldırabileceğim bir basit program adı ve de indirme linki verilirse memnun kalırım :)
(7) 

ekşi sözlük oylanan entry?

medre #130011 
entrylerimiz oylanıyor beğeniliyor filan ya dikkat çekiyor ya da :)kaç kişi oylamış beğenmiş bunları nasıl görüyoruz ya da görüyor muyuz yazan kişi olarak?
(6) 

80 lerde oynadığımız bir oyundu, böle sarı sarı

medre #127939 
hani efenimm yuvarlak kültablası boyutlarında bir şeydi.. üstünde 50 tane mi ne minik delik vardı hepsine ait bir de sarı minik kibrit çöpünün yarısı kadar şeyler..

üstündeki deliklerin hepsine o minik sarılar konsa da ortada 1 tane boş kalıyordu. oynaya oynaya en son 1 tane kalmasını sağlıyorduk.. alarak ilerliyorduk hani..

neydi be neydi?
(5) 

cd ye yazılan parçaları arabada dinlemek

medre #127935 
şöle de bir soru sormuş (git: 125247) ve öle de cevaplar almıştım.. dün gönül rahatlığı ile VERİ cd si olarak kaydettim nero da müzikleri.. başka pc ye de taktım çalıştı

ve fakat bu sefer arabanın cd si okumadı (4-5 tane cd var hiçbirini tanımadı okumadı radyoya geri döndü yine)

"müzik cd si" olarak kaydedince track oluyor şarkı isimleri kayboluyor diyordum..

şimdi ise "veri cd si" yaptım hiç tanımıyor diyorum.

siz ne diyorsunuz?
(3) 

cd ye yazılan parçaların track olması

medre #125247 
abimin doğumgünü için ciddi bir arşiv indirdim emuladan.. onları dvd ye yazdım.. ordan da tek tek cd ye aktarıcaktım arabada dinleyebilmesi için.. (dvd çalmıyormuş arabada)

neyse efendim nero da dvd den cd ye aktardım bir kaç albümü.. ama hepsi normalde albüm ve parça adları cillop gibi görünürken cd ye atınca TRACK oldular.. e abim bunları evde de dinleyecek vb ya da şarkı isimlerini de görmek isteyecek (yabancı albümler hepsi)

ben needeyim şimdi cok canım sıkıldı track olmasını istemiyorum :(

çok mutsuzum binlerce şarkılık arşivi nasıl track olarak vereyim?
(5) 

skype hakkında güzel bir cahiliyet sorusu..

medre #115658 
tamam kafedeyim, tamam skype var.. tamam kaydoldum, ettim.. akşam olunca da abd deki sevdiceğe anlatıcam sende kur bak şöle nick seç, mail ver sonra beni ekle listene vb. diye de..

sonrasında bize bir telefon numarası mı lazım olacak nedir? o evde ben kafede olacağım..

birbirimizi listeye ekleyeceğiz ok de.. çağrı yapmak nasıl olucak telefon nosu olmadan?

yani illaki ben bir numarayı arayacağım di mi? kime girecek fatura? ona girmesin ben zaten kafede saatlik ücret vericem vb..
(8) 

elma ile portakal suyu karışır mı?

medre #115130 
katı meyva sıkacağı aldım keyfini sürmekteyim de..

bilemedim elma ile portakal/mandalin vb karıştırılır mı?

yalnız mı içilir elma?
(2) 

ankarada acil "kaleydoskop"a - "çiçek dürbünü" ne ihtiyacım var !

medre #114269 
çok özel birgün için çok özel birine, hediye.. en geç 5 gün içinde bulmam lazım. yardım edin dostlar..

edit: kendim yapamam.
(1) 

hotmailde saat sorunu?

medre #114220 
pc basındayım, msn açık.. o an bi mail geliyor açıyorum misal saat o an 18: 00 ise mailin saati 14: 15..

ya da msela 7 saat geriden gelen abd deki arkadaşın malini geliyor saat 18:00 de ama ondan gelen mail saati 15:30 .. yahu sabah 11:00 olsa anlarım da...

hatlar yoğun anca posta kutuna düşüyor demeyin çünkü bin yıldır kullanıyorum kendime de çok mail gönderdim anında gelir hep..

bilemedim bi saat ayarı da yok gibi?
(6) 

sarı kantaron tavsiyesi..

medre #113790 
efem sözlüğümüzde de pek bi sevgiyle muhabbetle anılmış bu ot.. sozluk.sourtimes.org edinmeye karar verdim ama hap map olarak değil. bildiğiniz düz çayını yapacağım. aktarlarda vardır herhalde ya da var mı hazır marka satılanı? en bi süperi şu diyeceğiniz?
(5) 

Pms nin derin ruh halleri

medre #113730 
şimdi tamam konuya vakıfım, okumadığım şey kalmadı.. hormonlar vs.. henüz tıbbın pms adına keskin çerçeveler belirleyememiş olması vb.

erkekler çoğu zaman espri konusu etse de "amman abi uzak duracaksın" diye, -ki haklılar- :) neden böle aşırı bir karamsarlık, depresiflik ve ağlama geliyor anlamak istiyorum çünkü bi yerden sonra ayırt edememeye başlıyorum.

normalde de duygusal ve hafiften karamsarlığa meilliyimdir yani pollyanna ile kolkola gezmişliğim yok. İyimser olmaya çalışan hafif karamsar diyelim biz bana şimdi :)

fakat regl öncesi pms döneminde yani işte sanki böle yarabbim nasıl anlatayım en alakasız konuya 5 saat gözyaşı dökebiliyor olmak ve bunu hormonlarla açıklamak filan korkunç.. eğer tam da pms döneminde mesela atıyorum sevdicekle kaga ettiysek mesela gerçekten doğru reaksiyon mu veriyorum, yoksa abartılı duygusal mı davranıyorum emin olamıyorum.

Dün de böle oldu.. yanlış anladı beni bi konuda.. yanlış anladığı için gereksiz tepki verdi, çok kalbimi kırdı.. 3 saat ağladım resmen.. o kadar kalbim acıdı o kadar üzüldüm ki haksızlığa uğradığım için.

gerçekten de kalbimi kıracak derece de miydi o an bana hissettirdiği duygu yoksa ben pms yim diye mi çok ağladım bilemiyorum.. diyeceksiniz ki başka zaman düşün değerlendir ama e ama insan o an orda ona göre hareket etmek, tepki vermek istiyor.. misal "sen bana haksızlık ettin" diyip tavır almam gereken bir konunun sırf ben pms yim o da bunu biliyor diye "ya medre abarttın sen pms sin ondan işte" diyerek kapatılmasını, ihalenin bana kalmasını istemiyorum.

oha resmen doğru düşünmemi engeller olmuş..

bi de bu pms bende son 2 yıldır var.. 30 dan sonra başladı, bu normal mi yani onca yıl olmadı da neden şimdi? gerginlik, sinir, gözyaşı diyenlere şaşırırdım "ne acaip" diye 2 yıldır bende de var.

düşünce ve duygularımın sağlıklı olabilmesi için yaklaşık 1 hafta süren bu dönemde ne yapmalıyım acaba?

soru içinde sorular.. buyrun bakalım..

edit: erkekleri anlıyorum, onlar da bizi anlamaya çalışıyorlar biliyorum ama inanın bize de tercih hakkı verilseydi her ay yumurtlamak, korkunç sancılar çekmek, gerekli gereksiz ağlayıp, sinirlenip vb. şeyler yapmak istemezdik.


ha bu durumu bilerek kullanan hatta pms den muzdarip olmasa da ilgi açlığıyla ona sığınan kadınlar yok mu? ohoo.. bi ton.. ama gerçekten pençesinde olanlar da topun ucunda gitmesin, kurunun yanında yanmasınlar.. sevdicekleri iyi gözlemleyin derim..
(1) 

hafıza kartındakiler uçtu uçtu da nereye kondu?

medre #113632 
nokia cep telefonumun içindeki hafıza kartını, içindeki 300 e yakın mesajı pc ye aktarmak amacıyla çıkarttım.. adını bilmediğim bi alet vardı arkadaşım da.. böle telefon, foto makinesi kartlarındaki verileri usb ile pc ye aktarıyor..

neyse taktık bunu, hiç bi aksiyon olmadı, ekran mekran çıkmadı bişey olmadı vss e iyi madem dedim aldım geri taktım hafıza kartını telefonuma..

ve;

bütün mesajlar gitmiş.

nerde, nasıl?

ya da şöle sorayım telefonumun içindeki mesajlar o kartın içinde miydi, neden gittiler? telefon hafızasında mıydı yoksa?
(4) 

Yeşil yeşil pasaportlar

medre #111460 
geçen yıl da sormuştum yine soruyorum 1 kişi cevap verebilmişti;

yaş 32, öğrenci değilim, evli değilim, ssk lı işim var. 4-5 sene önce işe başlamadan öncesine kadar yeşil pasaportum vardı annemden.. (1. kademeden memur emeklisi olduğu ve onun kızı olduğum için) hiç kullanamadan okuldan mezun oldum, işe başladım yeşil meşil gitti elimden..

şimdi ben ssk dan çıksam yurtdısına gezmeye yaşamaya gitmek istesem bana yenıden yeşil mi verirler? verirlerse hangi şartta geri alırlar? mesela en az 10 sene ssk olmasa üstümde yeşile devam mı? ya da evlensem?

son soru; yeşil pasaport amerika için avantaj mı?
(53) 

duyduğunuz en bi nefis kız ismi..

medre #110856 
güzel tatil akşamları efendim.. daha öncede sormuştum ama seçemedik.. yahu doğuma kaldı 1.5 ay adı yok kızın :)(git: 93314)

benden sonra da soranlar olmuş onlara da benim duyurum önerilmiş hatta..

lakin demem o ki bir kız bebeğe isim koyacağız ama lütfen hangi isim olsa diye düşünmeyin, ya da modern isim, uyumlu isim olsun, türkçe karakter olmasın, anne baba isminden oluşturulsun şu bu hiç kasmayın lütfen.. sadece şunu düşünün.. zevkiniz ne olursa olsun;

şimdiye kadar duyduğunuz 'size göre' en farklı en karakteristik, güçlü ve anlamlı kadın ismi nedir?

talep bu yönde olunca soruyu kısıtlamış oldum ama kız çocuk olacak diye illa ki sevimli, şirin, cici, nazik, kibar olsun istemiyorlar.. güçlü, farklı, modern, iddialı, karekteristik bir isim arıyoruz.. tabii kızımızın öle olması umudu sanırım bizi bu arayışa itiyor..

çocuğum olsa diye düşünmeyin yani.

misal erkekler için; sevgilinizin adı ne olsaydı "vay be hatunun adı da nefismiş" gibi böle bi hoşunuza giderdi?

ve hatunlar adınız şimdiki değil de ne olsa daha güçlü ünlerdiniz adınızı?

gibi..

haydi etekteki son taşlar dostlar, lütfen :) saolun saolun :)
(4) 

minel ne demek?

medre #108581 
efendim türkçe de bi anlamı olmadığı, arapça da -dan , -den ekini ifade ettiği doğru mudur? böle güzel bir fonetiğe sahip olup anlamsız olmak reva mıdır bir kelimeye?

kız ismi olucaktı da.. "anlamı ne?" diye soranlara, "anlamı yok adımın" demesin kızcağız..

sadece soruya cevap lütfen. teşekkürler.
(2) 

hotmail de klasör yönetimi

medre #104878 
efendim şimdi windows hotmailimde sürekli mail aldığım bi adresin mailleri için bir klasör açmıştım.. "x den gelenler" diye.

okuyor ya da okumuyor sonra "gelen kutusu" ndan, x' e 'taşı' yordum.

acaba maillerin bana gelirken direkt "x'den gelenler" klasörüne düşmesini nasıl sağlarım?
(2) 

harry harrison sevenler, bilimkurgucular

medre #104316 
uzun zamandır kitaplarını okumak istiyordum.. "Paslanmaz Çelik Sıçan" ı ararken dün bi arkadaşım tesadüfen sahafta gördüğü "Paslanmaz Çelik Sıçanın İntikamı" adlı kitabını almış bana..

içinde, dizinin 2. kitabıdır diyor..

devam niteliği mi taşır, ayrı mıdır? okumalı mıyım? sabredemiyorum bu gece.. yoksa illa li önce "Paslanmaz Çelik Sıçan" ı mı okumalıyım?

teşekkürler..
(1) 

ac/dc thunderstruck

medre #86502 
yetmiyor bu şarkıya ingilizcem yetmiyor.. ne anlatıyor, neden bu kadar etkiliyor ahali?
komple çevirin demiyorum tabii de.. hani genel olrak ne diyor neyden bahsediyor?

i was caught
in the middle of a railroad track
i looked round
and i knew there was no turning
my mind raced
and i thought what could i do
and i knew
there was no help, no help from you
sound of the drums
beatin' in my heart
the thunder of guns
tore me apart
you've been - thunderstruck

went down the highway
broke the limit, we hit the town
went through to texas, yeah texas
and we had some fun
we met some girls
some dancers who gave a good time
broke all the rules, played all the fools
yeah, yeah, they, they, they blew our minds

i was shaking at the knees
could i come again please?
yeah the ladies were too kind
you've been - thunderstruck, thunderstruck
yeah yeah yeah, thunderstruck

oh, thunderstruck, yeah

now we're shaking at the knees
could i come again please?

thunderstruck, thunderstruck
yeah yeah yeah, thunderstruck
thunderstruck, yeah, yeah, yeah

said yeah, it's alright
we're doing fine
yeah, it's alright
we're doing fine

thunderstruck, yeah, yeah, yeah,
tunderstruck, thunderstruck, thunderstruck
whoa baby, baby, thunderstruck
you've been thunderstruck, thunderstruck
thunderstruck, thunderstruck
you've been thunderstruck
123   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık