(6) 

Kaleydoskop Nereden Alınır

Mehmet Ersoz #148738 
Merhaba,

Kızıma kaleydoskop almak istiyorum. İstanbulda alabileceğim bir mağaza ya da internet sitesi önerebilir misiniz? Terchim mağazadan yana ancak sitede makbule geçer.

Teşekkürler.
(2) 

Hayat Deterministik mi?

Mehmet Ersoz #147114 
Merhaba,

Determinizm hayatın başta sona belli olduğunu belirtir. Bir bakıma bizler önceden çekilmiş bir filmi tekrar çekiyoruz der bir bakıma.

Kuantum fiziği ise geleceğin tahmininin mümkün olmadığını söyler. Lakin bir yerlerde micro-evrenin incelenemiyor olması (Heisenberg'in Belirsizlik İlkesine), micro-evrende determinizmin olmadığını kanıtlamaz tarzında bir yazı okumuştum.

Açıkçası iyice aklım karıştı. Bir tarafta determinizm diğer tarafta Kuantum. Hayat deterministik mi değil mi?konusunda fikirlerinizi alabilirsem çok sevinirim.

Teşekkürler.
(5) 

Neden İntihar Ediyorlar

Mehmet Ersoz #144453 
Merhaba,

Marilyn Monroe, Kurt Cobain, Jim Morrison, Jimi Hendrix vs vs. birçok ünlü kişi şöhretin, zenginliğin doruklarındayken intihar ediyorlar. Genelleme yapılabilecek bir tür sebepten ötürü mü intihar ediyorlar, yoksa bu intiharlar arasında bir bağlantı yok mu?

Teşekkürler.
(7) 

Umut Müziği

Mehmet Ersoz #144002 
Merhaba,

Umudu, huzuru ve beklentiyi betimleyen müzik eseri ve albüm tavsiye edebilir misiniz? Aradığım daha çok enstrumental lakin enstrumental olmasa da olur.

Teşekkürler.
(6) 

Kitap Önerisi

Mehmet Ersoz #118583 
Merhaba,

George Orwell'in Bin Dokuz Yüz Seksen Dört (1984) isimli kitabını okudum. Hakikaten ufuk açıcıydı. Acaba bu türden mutlaka okunması gereken, hayatı okuduktan önce ve sonra şeklinde kategoriletecek başka kitap tavsiyeleriniz var mı?

Teşekkürler.
(5) 

Piyano Albümü

Mehmet Ersoz #112030 
Merhaba,

Tavsiye edebileceğiniz enstrumental piyano albümü var mı acaba?

Teşekkürler.
(2) 

Başlangıç İçin Felsefe Kitapları

Mehmet Ersoz #89059 
Merhaba,

Felesefeye nasıl başlamalı? Liseye giden kızım için Felsefe hakkında kitap almak istiyorum. Başlangıç için hangi kitapları tavsiye edersiniz?

Teşekkürler.
(7) 

Film Arıyorum

Mehmet Ersoz #70097 
Herkese merhaba,

Bir film arıyorum. Aynı olayın farklı kişilerce farklı şekilde algılanmasını yansıtan bir temaya sahip. İsmini mümkünse rica edebilir miyim?

Teşekkürler.
1 ... 910111213   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık