(8) 

amazon.com.tr'den kulaklik iadesi

lemmiwinks #1471710 
buradan kafaustu bir kulaklik alsam, acip denedikten sonra iade edebiliyor muyum?
(4) 

over-ear kulaklik kullanirken bir kulagi acik birakabiliyor musunuz?

lemmiwinks #1471310 
mesela bose 700, sony wh-1000xm3-4, bose qc 35 falan gibi kulakliklari kullanirken bir kulaginizi acikta birakabiliyor musunuz?

ben on-ear kullaniyorum su an, biraz capraz yapip bir tarafi kulagimin arkasina takiyorum, boylece etrafi rahat duyuyorum bir yandan. aynisi mumkun mu? ona gore alacagim over-ear.
(14) 

bu zamanda ev almak cok mantiksiz degil mi?

lemmiwinks #1462512 
ziraatbank'tan 1.2 ve 1 milyonluk kredi hesaplari yaptim, 10 yillik, faiz 1.65. aylik odemeleri ve toplam odemeleri tabloda gorebilirsiniz. kredi cektigim miktari biriktirmek icin aylik biriktirmem gereken miktarlar da belli. faiz, doviz, altin sepet yaptigimizi ve degerini kaybetmedigini farzedelim her ay biriktirdiklerimle.

simdi krediye aylik odeyecegim miktardan, ayni parayi biriktirmek icin kenara atacagim miktari cikardigimda aylik oldukca yuksek bir miktar bana kaliyor. bu kredi ile alacagim gibi bir evde otursam 6-7 bin tl kadar kirasi olur, hadi onu da kalan miktarlardan dusun, o da aylik bana kalan miktar olsun. pesinat da biriktirdigim parayla cebimde kalir.

bu durumda ev almanin mantigi nedir?

i.imgur.com
(9) 

kadikoy'de yeni yapilan binalar deprem acisindan guvenli mi?

lemmiwinks #1462386 
12-14 katli binalar yapiyorlar cogunlukla, bunlar ne kadar guvenli? hic korkuyor musunuz deprem olur da bir sey olur diye?
(4) 

neden zayifladim?

lemmiwinks #1462315 
gecen sene bu zamanlar 84-85kg civarindaydim, simdi 72-74kg civarindayim. boyum 188cm. subat mart gibi 2 ogun beslenmeye baslamistim ama arada meyve, kuru meyve, aksamlari kuruyemis, bira falan eksik olmadi hic. hamur yemeye devam ettim. pandemide evden calismaya baslayinca sabahlari 10-11 civari saglam kahvalti, aksam 18 civari aksam yemegi yemeye basladim. ama atistirmaliklar falan hep vardi. dahiliyeye, endekronolojiye gittim o donemler, en son da yeni gastroentorolojiye gittim. zayiflamaya sebep olacak bir bulgulari yok. evden calismaya basladigimdan beri daha saglikli seyler ile besleniyorum (cogunlukla organik), zaten temmuza kadar disardan siparis de vermedik. sonra disaridan siparis vermeye basladik ama oyle dandik seyler degil pek, donerci celal usta, guzel hamburgerci, papa john's (bu biraz kotu olabilir), kebap. haftada 1-2 disaridan siparis veriyoruz, onun disinda evde sebze agirlikli besleniyoruz. esim de biraz kilo verdi ama onun benimki gibi dramatik degil. hareket falan olmadigi icin halen yagliyim bir de zayif olsam da. yeme duzeni disinda bir sebep olabilir mi sizce? herkes pandemide kilo alirken benim 12-13 kilo vermis olmam garip geliyor. oysa evde lahmacun da yaptik, hamburger de, ekmek de. sabahlari ekmek yemeye de devam ediyorum, aksam ekmeksiz genelde yemekler, disaridan soylemediysek. normal mi bu? en son gittigim gastrolog kolonoskopi ve gastroskopi (endoskopi) yapti, bir miktar gastrit varmis yalnizca. son zamanda bagirsaklarimdan ses falan geliyordu, o da stresten olabilirmis.
(8) 

is bulamiyorum

lemmiwinks #1462302 
yazilimciyim. isimden cok sikildim. kalitesiz bir urun ortaya cikardik bircok sebepten. urun kalitesinden de, kod kalitesinden de memnun degilim. calistigim insanlarin cogunlugu kaliteli is cikaracak kapasiteye sahip degildi, bir kismi baska projelere gonderildi, bir kismi sirketten ayrildi. bunlar arasinda iyi olanlar da vardi tabi ama azinlik. buyuk ekibimiz kuculdu, geriye ben ve pek de memnun olmadigim 2-3 kisi kaldi. ben de oyle cok iyi bir yazilimci degilim zaten, temelim saglam degil, mulakatlardan bu yuzden eleniyorum cogunlukla, ama fena is yapmadigimi dusunuyorum (feedbackler de o yonde). ama tech lead olabilecek biri de degilim ve bu isin buyuk bir kismi benim ustumde su an mecburen. esas tech lead'imiz daha genis ekibin tech lead'i durumunda su an ve bizim projeye eskisi gibi vakit ayiramiyor. benim de motivasyonum yok, beceriksizce yazilmis kodlar, duzgun test edilmemis, duzgun calismayan bir uygulama var elimde ve benim bu iste calisma istegim hic yok. o yuzden islerimi son ana kadar uzatiyorum hep. buna ragmen iyi calistigimi dusunuyor ekipteki yazilimci olmayanlar. acikca neredeyse calismadigimi soyleyince sasiriyorlar.

cok fazla yerle gorustum is icin. yurt disinda bircok yer, yurt icinde iyi bilinenlerin cogu, yurt disi merkezli turk sirketleri vs. cogunda teknik gorusmede veya davranissal (sorunlu biri degilim ama STAR teknigi sorularini cevaplayamiyorum pek, aklima anlatacak seyler gelmiyor) gorusmede takildim. kiminde verdikleri projeyi duzgun yapamadim ya da bunaldigim icin ozensiz yaptim. kimi yer maas beklentimi sorup bir daha donmedi ama onlar olucu bence. :) sona cok yaklastigim 2 yer oldu, biri hollanda, mid seviye buldular beni, vermeyi dusundukleri para vergi indirimi icin yeterli olmuyordu, benim de beklentimin altindaydi, hic teklif yapmadilar. digeri amerika merkezli bir turk sirketi, turkiye'de remote calisiyorlardi, dolar ile maas falan, tum asamalari gectim ama benden daha iyi birini bulduklarini soylediler. boylece onlar da olmadi.

teorik bilgimi artirmaya calisiyorum bir yandan ama asiri tembel ve motivasyonsuzum, kendi motivasyonumu kendim saglayamiyorum. o yuzden cok yavas ilerliyorum. bir daha is bulabilir miyim bilmiyorum artik. mecbur bulundugum sirketten emekli olacagim sanirim. ama dedigim gibi cok sikiliyorum, daha iyisini yapabilecegimi dusunuyorum ama motivasyon sorunum buyuk dert. cok fazla yerle gorusup hicbirinin olmamasi ise bikkinlik getirdi, artik basvuru bile yapmiyorum. bu isin icinden nasil cikacagimi bilmiyorum. beni ancak beraber calisip beni tanimis insanlar ise alir sanirim, ama cok cevrem de yok, yani o da zor.

bu da boyle bir ic dokme oldugundan gonul islerinde. yaklasik ne yapmam gerektigini biliyorum (teori calis, calisirken karsilastigin zorluklari ve nasil astigini not et, side project gelistir vs) ama bunlari yapacak motivasyonu hic saglayamadim ve saglayamam gibi geliyor.

bu arada ise almak isteyen olursa fullstack calisiyorum ama bundan sonra frontend olarak devam etmek istiyorum ve basvurularim da bu yonde oldu cok buyuk cogunlukla.

not: is aliskanligi ingilizce klavye kullaniyorum, kusuruma bakmayin.
(29) 

Nasil kiralik ev buluyorsunuz?

lemmiwinks #1462297 
Evler cok pahali degil mi? Yillar icinde maasimiz artiyor sozde ama hala istedigim gibi bir evde oturamiyorum. Ev fiyatlri dah mi cok artiyor acaba?

Isteklerimin cok oldugunu dusunmuyorum ama belki coktur. 3+1, 10 yasin altinda, 2 banyolu, genisce mutfakli, balkonlu, yatak odasina 3 metrelik gardrop ve yatak sigacak ya da giyinme odasi olacak dolap sigmiyorsa, onu azcik acik gokyuzu gorecek ama cok yuksek katli olmayacak, sakin ve guzel bir muhitte olacak ev ariyorum ama bulamiyorum. Butceme gore kriterlerimin hepsine olmasa da bir kismina uyan evlerin ilanlari aninda kayboluyor. Daha evi gormeden ki tutuyorlar anlamiyorum, 10 dakikada kaybolan ilan (4000tl ve modadaydi) gordum.

Sadece sahibinden.com’dan arayarak bulunmaz mi? Sokakta gezerek de olmaz herhalde, hangi evin ici nasil bilmiyorsun ki. Emlkacilar sahibinden’e ilan vermeden ev kiraliyorlar mi sik sik?

Duzgun bir muhitte duzgun bir ev istiyorum ama ille 9-10bin tl mi vermem gerekiyor ille?! Bu cok degil mi? Ben mi hala fakirim? Duzgun bir eve 6bin vermeye raziyim artik ama yok! Biktim lan! Oturdugum yer cok boktan. Kendi evim ama camin onune gelip kfami yukari dikmeden gokyuzunu goremiyorum. Internet de bok gibi zaten, 8 mbit internet veriyorlar ancak, 2 kisi evden calisiyoruz yetmiyor.

Not: aranan lokasyon goztepe, fenerbahce, feneryolu, erenkoy, suadiye, caddebostan bir de umraniye metrogarden tarafindaki birkac site.
(3) 

yuksek upload hizi nasil/nereden

lemmiwinks #1461353 
yuksek upload hizi saglayan internet servis saglayici var mi? turk telekom, superonline falan ekstra paket olarak yuksek upload hizi satiyor mu?

turknet altyapi olan yerlerde sagliyor sanirim. ama turknet icin iyi yorum yapanlar hep referans vermeye calisanlar gibi, gerisi cogunlukla kotu yorum.

su anki evimde altyapi yok da (8-10mbit civari alabiliyorum max), tasinma planlari oldugundan simdiden arastirayim dedim.

daha once turk telekom'un sitesinde ekstra aylik su kadar gb'a kadar 10mbit upload falan gibi bir seyler gormustum sanki ama simdi onu da bulamiyorum.
(1) 

Göz kapağı ve dudak şişmesi

lemmiwinks #1459970 
için hangi doktora gidilir? Alerjik bir şey olduğunu düşünüyorum ama hangi doktora gidilir bilemedim. Bir de neden olabileceği hakkında tahmininiz var mı?
(1) 

hekimoglu'nun giydigi kaft olmayan tisortler

lemmiwinks #1452175 
22. bolumde giydigi tisortler hangi marka, nereden bulunur?

www.kanald.com.tr

soz.lk
soz.lk
(6) 

istanbul anadolu yakasinda site

lemmiwinks #1451375 
evleri genis, saglam, onu acik, havuzu ve genis yesil alani olan, ulasimi cok zor olmayan ama ana yolun dibinde olmayan (gurultu olmasin), cok yuksek katli olmayan (max 8-10), mumkunse kiralari 3+1'ler icin 5-6 bin tl'yi gecmeyecek, deprem riski daha dusuk bolgelerde olan, 15 yildan yeni site tavsiye edebilir misiniz?

cekmekoy, umraniye, uskudar, beykoz, atasehir, sancaktepe (ulasimi nispeten kolay yerleri) oncelikli ama digerleri de degerlendirilebilir.
(5) 

en rahat gunluk lens

lemmiwinks #1443061 
hangisi?
(8) 

online alabilecegim en iyi siyah cay

lemmiwinks #1439228 
hangisi? su an caykur organik hemsin cayi kullaniyorum. memnunum ama daha iyisi vardir belki.
(3) 

katkisiz, dogal, boyasiz, etli, sert, az tuzlu, kahverengi, lezzetli zeytin

lemmiwinks #1439227 
onerir misiniz? internetten alinacak mumkunse.
(5) 

Gecmeyen sinek isirigi

lemmiwinks #1437840 
Fotograflarda killi bacak var, gormek istemeyen acmasin. :)

Sinek isiriklari yara oldu, surekli kasiniyor, surekli yoluyorum. Bunlar nasil gecer? Ozellikle ayak bileklerimde ama daha yukarilarda da var.
(1) 

istanbul'a yakin haftasonu sakin kamp alani

lemmiwinks #1431454 
var mi bildiginiz? atsaniz ustume de gitsek haftasonu, bunaldik kac aydir evde. sile taraflarinda var mi bildiginiz bir yer mesela?
(1) 

iyi ingilizce ogretmeni onerir misiniz?

lemmiwinks #1431301 
baslangic seviyesinde ders verebilecek, gercekten ogretme konusunda yetenekli bir ingilizce ogretmenine ihtiyacim var.

gereksinimler:
online ders vermeli
baslangic veya baslangicin biraz ustu seviyeye uygun
mumkunse turkce bilen yabanci ya da gercekten ingilizce konusan turk
motivasyon konusunda yetenekli
ogrencisini konusturabilme, dersin icine cekebilme

ogretmen bulabilecegim bir site de onerebilirsiniz.

not: ogrenci 30 yasinda
(1) 

zincirlikuyu - madenler

lemmiwinks #1429818 
zincirlikuyu'dan metrobus ve metro ile madenler ne kadar suruyor? metrobus bekleme, metroya gecis, metro bekleme dahil.
metrobus metro arasi gecis ne kadar suruyor ve kolay mi?
her gun bu yolu kullananlar ne hissediyor?

asil merak ettigim necip fazil duragi (metrogarden) ama madenler ya da dudullu duragina giden varsa da 2-3 dakika falan farkeder herhalde.
(4) 

zincirlikuyu - goztepe marmaray

lemmiwinks #1429635 
zincirlikuyu'dan metrobus ve marmaray ile goztepe ne kadar suruyor? fenerbahce icin de ayni soru gecerli.
metrobus marmaray arasi gecis ne kadar suruyor ve kolay mi?
her gun bu yolu kullananlar ne hissediyor?
(1) 

ey compumaster, duyurulara cevap veremiyorum

lemmiwinks #1428317 
neden ola ki? banladin mi beni :D

setAnswer asagidaki hatayi veriyormus:
Data too long for column 'ipadded' at row 1
(10) 

kadikoy'deki evlerin neden bircogunda balkon yok?

lemmiwinks #1428315 
ozellikle yeni evlere bakiyorum, balkon yapmiyor cogu. insan neden balkonsuz evde yasar ki? cok az kullanacak olsam bile balkonum olsun isterim ben mesela.

edit: cevap veremiyorum burdan yazayim.
balkonda domates yetistiriyoruz bu ara, o yuzden kadikoy'de balkonli ev bakiyorum ama cok az var. yesil ve sakin bir sokakta olsam balkonu sik kullanirdim aslinda ben.
(5) 

wifi range extender

lemmiwinks #1427522 
wifi salonda, diger odalarda az cekiyor, wifi range extender almayi dusunuyorum.

evde 2 tane farkli wifi agi mi olacak bunu ortaya bir yere koyup modeme baglayinca? bilgisayar ya da telefon otomatik daha iyi ceken aga baglanmaz sanirim boyle bir durumda. kendim her oda degistirdigimde manuel baglanmam mi gerekir?

mesh ozellikli bir extender alirsam tek wifi agi mi gorunuyor? yoksa ayni isimde 2 tane mi oluyor ikisinin de cektigi noktalarda? bu durumda otomatik daha iyi cekene mi baglaniyor?

ne almak lazim?

edit: nedense cevap yazamiyorum, buraya yazayim onun yetrine;
o zaman mesh'in benim icin anlami yok gibi otomatik guclu sinyale gecmiyorsa. cunku diger odalarda wifi az da olsa cekiyor ve kopma olmayacak, extender'a baglanmayacak otomatik. ben mesh olmayan bir ciihaz da alsam manuel baglanirim.
(7) 

aliexpress'ten robot supurge alinir mi?

lemmiwinks #1425313 
bu alinir mi? gelir mi? sorun cikar mi? vergisi ne kadardir ki?
(1) 

biofinity toric'in gunluk lens alternatifi

lemmiwinks #1410246 
aylik biofinity toric lens kullaniyorum ve aylik lensler icinde yalnizca bundan memnunum denediklerimden. ayni rahatlikta gunluk toric lens biliyor musunuz? lutfen sadece biofinity kullanip memnun olanlar cevap versin.
(3) 

berlin'de maas ne kadar istemeli?

lemmiwinks #1392025 
4+ sene fullstack developer tecrubesi, oncesinde 3- sene test tecrubesi var.
pozisyon frontend developer (react.js), berlin'de.
turkiye'de amerikan, iyi bir sirkette calisiyorum. medior bir developer'im avrupa standartlarinda bence burada title senior olsa da.

sizde ne kadar istemeliyim?
(9) 

uzerime turku atin

lemmiwinks #1355186 
en sevdikleriniz, en bilinenler, kurtce, turkce, zazaca, tempolu turkuler vs.

deyis de olur.
(8) 

ne spor yapayim?

lemmiwinks #1353008 
spor salonunda aletleri gezmeyi sevmiyorum, sikiliyorum. yarim saatlik videolu programlara ayak uyduramadigim icin gicik olup birakiyorum. kendi kendime evde birkac hareket belirleyip yapayim dedigimde en fazla 2 gun yapiyorum, sonrasinda sikildigim icin ve motive olamadigim icin birakiyorum. dovus ve takim sporlari ile pek aram yok.

simdi ben ne yapayim da hem fit olayim, hem de azcik gucleneyim?

not: erkek kisi, sifir kondisyon. bisiklet seviyorum ama istanbul'da dandik bir semtteyim, o da pek olmuyor o yuzden, hem de bisiklet uzun zaman alan bir sey.
(2) 

skechers'ta 45 giyen columbia'da kac giyer?

lemmiwinks #1351612 
ayakkabi numrasi.

skechers'ta 45 numara 29cm
columbia'da 44 numara 29cm

44 mu almaliyim?
(1) 

su kemeri nereden bulabilirim?

lemmiwinks #1349750 
(1) 

Miras reddi

lemmiwinks #1331205 
Baba oldukten 1 sene sonra babaanne olurse, babaannenin olumunu 6 ay sonra (2 gun once) ogrenirsek, babaannenin mirasini reddedebilir miyiz? Miras borc oldugundan reddetmek istiyoruz.
(3) 

garanti bankası kredi kartı

lemmiwinks #1305472 
garanti bankasından bir kredi kartı almak istiyorum. maaşım da garantide. en avantajlı kart hangisidir? ücretsiz alabileceğim flexi dışında kart var mıdır?
(5) 

macbook pro 13 vs 15

lemmiwinks #1274242 
evde programlama ve internet, film, dizi için falan kullanılacak bir macbook pro kaç inç alınmalı? 13 inç programlama yaparken yeterli oluyor mu? yeterince çok satır ve genişlikte kod görünebiliyor mu yazı büyüklüğü normal okunabilir bir seviyede iken?

edit: monitör kullanmayacağım. kucakta takılmayı seviyorum. film için de tv'ye bağlarım zaten.
(4) 

internetten sebze, meyve, peynir, et alışverişi yapanlar nereden yapıyor?

lemmiwinks #1270119 
hangi sitelerden neler alıyorsunuz? memnun musunuz?

eskiden tazedirekt vardı, migros aldıktan sonra denemedim, oradan alsam mı ki? ya da başka nereyi önerirsiniz?
(1) 

istanbul'da yazılımcı olarak çalışılacak en iyi şirketler nelerdir?

lemmiwinks #1255471 
düzgün bilgisayar ve yazılım sağlayan,
izin konuları sıkıntılı olmayan,
fazla mesaiyi alışkanlık haline getirmemiş,
düzgün koltuk, masa veren,
yeni teknolojiler kullanan,
insanların sıkıntılı olmadığı
nereler var?

web development öncelikli.
(3) 

macbook pro klavyesi

lemmiwinks #1247744 
yeni macbook pro klavyesi hakkında birçok olumsuz yorum var. bozuluyormuş, apple storelar da tozdandır falan diyormuş.

siz sorun yaşıyor musunuz? yeni macbook pro almak riskli mi klavyeden dolayı?

ben bir de bu yeni klavyeyi mediamarkt'ta denedim ama çok alçak geldi, yazmak pek hoş bir deneyim değildi sanki. çok kısa deneyebildiğim için gerçekten öyle mi emin değilim. siz memnun musunuz klavyeden?
(2) 

nokian kış lastiği nereden almalı? (istanbul)

lemmiwinks #1247738 
nokian wr d4 kış lastiği almaya karar verdim ama nereden almalı? yazlıkları da saklayacak bir yer olsun diyorum. lastikleri aynı yerden alıp, değiştirip, yazlıkları saklayacak bir yer istiyorum yani. cevizlibağ'a ya da eyüp, alibeyköy civarına yakın olursa daha iyi.

var mı bildiğiniz bir yer?
(3) 

saç kurutma makinesi

lemmiwinks #1246174 
kalın ve uzun saçı, hızlı ve elektriklendirmeden kurutacak bir saç kurutma makinesi önerebilir misiniz 200tl civarına?
(4) 

hangi çamaşır kurutma makinesi

lemmiwinks #1239333 
www.siemens-home.bsh-group.com
www.siemens-home.bsh-group.com

bunlardan birini düşünüyoruz ama başka da olabilir bildiğiniz ve tavsiye edebileceğiniz bir model varsa.
(11) 

filmleri, dizileri nereden izliyorsunuz?

lemmiwinks #1239080 
torrent neredeyse mefta. torrentini bulsan altyazısını bulamıyorsun bazı şeylerin. blutv, netflix gibi şeylerde de hem içerik yetersiz, hem sansür mansür olabiliyor, hem de blutv bayağı sorunlu duruyor. siz nasıl yapıyorsunuz, nereden izliyorsunuz?
(12) 

izleyecek film/dizi bulamıyorum

lemmiwinks #1238459 
üniversitedeyken çok izlerdim, evlenmeden önce de üniversitedeki kadar olmasa da bayağı izledim. artık bulamıyorum, bulduklarım sarmıyor. son birkaç yılda çıkmış film ve dizilerden önerebilir misiniz?
(1) 

kasko hasarsızlık indirimi

lemmiwinks #1226933 
kaskomu yenileyeceğim. hasarsızlık indirimim var ama %30 yazmasına rağmen %30 yapmıyorlar. 1500 diyorlar normal fiyatı. müşteri temsilcisi kendi %15 indirimi ve hasarsızlık indirimi ile 1296tl fiyat veriyor. normalde sadece hasarsızlık indirimi ile 1200tl olması gerekmez mi?

önerebileceğiniz sigorta şirketi var mı vw servisleri ile anlaşmalı?
(1) 

Avrupa veya amerika'da yazilim gelistirmek

lemmiwinks #1200380 
Buralarda yazilim gelistirmek turkiye'ye kiyasla nasil? Daha mi yogun, kalite beklentisi mi yuksek, daha mi yavas, daha zor mu vb. sorular var aklimda. Turkiye'den ortalama birinin is bulmasi zor olur mu? Ingilizce cok iyi mi konusmak lazim yoksa bizim burdaki anadolu lisesi ingilizcesi ile is bulup sonra gelistirebilir miyiz?

Oralarda calismis veya calisan varsa biraz anlatabilir mi?
(4) 

en iyi astigmat lensi hangisi?

lemmiwinks #1194903 
biofinity toric kullanıyorum. genel olarak oldukça memnunum. fakat güneşte rahatsız edici oluyor. zaten normalde de güneşten kötü etkileniyorum ama lens taktığımda, biraz güneş olduğunda güneş gözlüksüz duramıyorum.

hem normal koşullarda hem de güneşte biofinity'den daha iyi olanı var mı?

purevision 2 hd for astigmatism, air optix for astigmatism ve acuvue oasys for astigmatism denedim ve rahat edemedim.
(1) 

piyasada bu ayakkabıdan kaldı mı?

lemmiwinks #1193868 
i3.stycdn.net

bundan var mı hiç? bulamıyorum artık. ya da çok benzeri var mı tarz olarak?

nike capri cnvs
(13) 

hangi ayakkabı

lemmiwinks #1152684 
1- www.mizu.com
2- www.camper.com

bankanın it'sinde giyeceğim. smart casual giyim.
(1) 

zincirlikuyu'dan geçerken arabayla birini almak

lemmiwinks #1145012 
avcılar tarafından köprüye giderken zincirlikuyu'dan birini nereden alabiliriz arabayla en rahat?
(1) 

golang ile gelecek

lemmiwinks #1136113 
golang ve react ile geliştirme yapılan bir yere gireceğim. geleceğim ne olur? türkiye'de başka iş bulabilir miyim buradan ayrıldığımda? yoksa tekrar başka dile mi geçmem gerekir? başka dile geçersem o geçiş zor olur mu iş bulmak açısından?

not: 1 yıldır java ve angularjs ile geliştirme yapıyorum. outsource olduğum için garantim yok.

edit: backend'i bırakmak istemiyorum ileride pek, o yüzden golang kısmı daha önemli bir ölçüt.
(3) 

su geçirmeyecek spor ayakkabı

lemmiwinks #1134198 
nokta atışı öneriniz var mı? rahat olsun, çok fazla outdoor görünmesin, dağcı botu gibi olmasın tipi, kısa olsun.

amaç şehiriçinde yağmurlu havalarda da, bot hantallığı olmadan ayaklar rahat gezebilmek.

bir de mümkünse 300tl'yi geçmese hoş olur.
(8) 

araba

lemmiwinks #1118227 
1- volkswagen polo 1.2 tsi dsg 2014 model kaç paraya alınır yaklaşık? sahibinden.com'daki fiyatları biliyorum da (50bin tl civarı), gerçekte de aynı mı olur? ciddi kazası olmayan bir tanesi bize kaça patlar?

2- ona o kadar para vermeyip de opel corsa 1.2 easytronic 2013'e 38-40bin tl vermek daha mı mantıklı? eksileri neler olur?

3- ya da 45-46bin tl civarına opel corsa 1.4 easytronic (bu çift kavramalı sanırım) 2015 falan ya da toyota yaris 1.33 multidrive s 2014 daha mı iyi olur?

çok kararsızım.

mobil görünümden çık