(1) 

El damarlarımda şişme oluyor

naksidil #1521157 
Günaydın galyalılar, diyabetliyim akşam yemeklerinden sonra el damarlarımda 3-5 saniye patlayacakmış gibi şişiyor sonra 5-10 saniye normale dönüyor sonra tekrar şişiyor. yaklaşık yemekten sonra 1 saat kadar sürüyor bu. neden oluyor olabilir? doktora gitmeye gerek var mı? benzer durumları yaşayan ya da yakınlarında gözlemleyenler yardımcı olabilirse çok sevinirim.
(1) 

Linkedinden sürekli gelen profiliniz görüntülendi maili

naksidil #1520914 
Evet 2 günde bir profilinizi x kişi görüntüledi diye mail geliyor. Girip bakıyorum 1 ay önce bakan kişi ve 1 ay önce görüntüledi yazıyor. Şimdi bu maili linkedine gireyim diye mi atıyor yoksa bu kişi güncel olarak görüntülemiş ondan mı atıyor?

Sinir bozucu bişey olmaya başladı. :)
(4) 

Entelektüel kişilerin youtube kanalları (yabancı)

naksidil #1520741 
entelektüel, bilgi dolu kişilerin her telden konuştuğu bilgi ve deneyimlerini paylaştığı youtube videolarını dinlemek istiyorum. sanat olur felsefe olur güncel konular olur tarih olur. önerebiliceğiniz ingilizce kanallar var mı?
(1) 

Excel yardımı

naksidil #1520470 
bir listem var. iki farklı listeyi birleştirdim alfabetik olarak sıraladım. aynı isimde olanları bulmak istiyorum. sıralattığım için alt alta geldiler ama tek olanlar da olduğu için aralarda çift olanları seçebilmem için bir formül yazıp üstteki ile ilk 3 harfi aynı olan isimleri farklı bir renk ile boyayıp görebilmek istiyorum.

böyle zormuş gibi anlattım ama basit bir formülle yapılabilir diye düşünüyorum.

yardımlarınızı beklerim. teşekkürler...
(9) 

Kitaba tarih atma

naksidil #1520360 
Bazen okumak için ödünç aldığım kitaplarda görüyorum. İlk sayfaya adını soyadını yazıp tarih atmış oluyor bazı insanlar. ben yapmıyorum. siz yapıyor musunuz? yapılmasını nasıl karşılıyorsunuz?
(9) 

Trafik kazası geçirdim

naksidil #1520156 
Hafif bir kaza. Hastanede tetkiklerim yapıldı karakola ifade verdim. Kazadan 4 gün geçti. 3 kişi aradı şimdiye kadar ameliyatlık bi durumunuz var mı geçmiş olsun diye. Biri İzmir’den avukatlık ofisi. Numaramı nerden buldunuz dedim alo alo sesim geliyor mu deyip telefonu kapattı. :)

Merak ettiğim bu kişiler benim kaza geçirdiğim bilgisini nereden alıyor? Hastaneden mi karakoldan mı? Kişisel verilerin korunması kanunu gereği yapabileceğim bişey var mı? İzmir’den arayan avukatlık ofisinden sonra sinirlerim bozuldu.
(4) 

Hpv aşısı

naksidil #1520120 
Koldan mı yapılıyor kalçadan mı?

Bir tiktok videosu

naksidil #1519575 
İnstagramda sürekli önüme düşen bi montaj videosu var. Esprisini anlayamıyorum. Dış ses kelimeler söylüyor ekrandaki kişi tekrarlıyor. Sıkleş mıkleş bişeyler birileri de gülüyor. En son makyaj diyor tekrarlayan make diye tekrarlıyor kopuluyor falan. Anlamadın bunun esprisi nedir? Orjinali nedir? Bilenler açıklayıp atabilir mi?
(2) 

Kelime oyunu Benjamin

naksidil #1519557 
Butona verilen Benjamin adının bi hikayesi ya da Benjamin aslında hikayesi şudur budur bildiğiniz bişey varsa paylaşabilir misiniz?
(1) 

Saçlarım çok inceldi

naksidil #1519228 
nasıl kalınlaştırabilirim. acil kalınlaştırıcı kür ve maske önerilerinize ihtiyacım var.

teşekkürler
(3) 

Eltilerin savaşıyla batan ünlü marka

naksidil #1518914 
Çok ünlü bi giyim markaydı. Aklıma gelmiyor hangisiydi?
(2) 

HGS'i olan araca ihlalli geçiş

naksidil #1518453 
şirket araçlarında hgs/ogs var. Ara ara otoyol a.ş.'den kaçak geçiş var mı diye de kontrol ediyorum. ama olsa bile hgs/ogs yüklemesi yapılınca düşüyor zaten karttan. oraya yansımayan bir geçiş olmuş.

interaktif vd'de cezaya düşmüş. 10 liralık şey için 50 lira ödüyoruz. peki hgs/ogs'si olan araç nasıl kaçak geçiş olabilir? itiraz etmeli miyim? fsm köprüsünden geçiş bu arada.
(2) 

iPhone kimliğinden çıkış yapmak için şifreyi mi soruyor?

naksidil #1517093 
Eski telefonu yeğenime verdim. Kendine kimlik oluşturması gerekiyor. Israrla iCloud hesabından çıkış için şifre soruyor diyor. Doğru mu?
(1) 

Whastapp ekrana düşen mesaja cevap

naksidil #1516914 
telefonumu değiştirdim. normalde whatsapp'ı açmadan ekranda sola kaydırıp "görüntüle"den cevap yazabiliyordum. yeni telefonda gelmiyor. whatsapp'ın bi ayarını mı değiştirmek gerekiyor? nereden yapabilirim?
(2) 

Kadınlar günü etkinliği

naksidil #1513208 
Bir derneğin kadınlar günü için etkinliğini organize görevi bana verildi. Be gibi bişey yapabilirim? Her türlü önerinize açığım. Bir miktar bütçe de var. Bir kadın konuşmacı davet edip söyleşi düzenlemek var kafamda hatta isim de var ama sizin de görüşlerinize açığım. Derneğin üyelerinin katıldığı bir sanat müziği korosu, tiyatro ekibi ve halk oyunları ekipleri var bunlardan da faydalanabilirim.

Teşekkürler...
(1) 

Diyabetten sonra değişen ağız tadı

naksidil #1513148 
öncelikle kestane diyarı bursa'dan selamlar.

6 ay kadar önce diyabet teşhisim konuldu. o zamandan bu yana ilaç kullanıyorum. ve yine o zamandan bu yana yediğim tuzlu şeylerin hepsinden şeker tadı alıyorum. her şey tatlı geliyor. bu da iştahımı kesiyor ve yemek yemek zulüm haline geliyor. o günden bu güne yaklaşık 10 kilo verdim bu yüzden. önceleri ilaçlar ağzımın tadını bozuyor sanıyordum ama başka şeker hastalarıyla konuştuğumda benim gibi olan yok. kimseden aynı şikayeti almıyorum. ekmek bile şekerli geliyor yani öyle söyleyeyim. acaba bu başka bişeyin belirtisi olabilir mi? ya da başka ne olabilir? benzer durumlar yaşamış/yakınları yaşamış olanlar deneyimlerini paylaşabilir mi?

şimdiden teşekkür ederim.
(3) 

iPhone telefon alacağım

naksidil #1512992 
Apple’ın internet sitesinden mi almak iyi yoksa gürgençler’den alayım mı?
(1) 

Avını/düşmanını gözleriyle hipnotize ederek etkisiz hale getiren

naksidil #1512902 
hayvanlar vardı belgeselde izlemiştim ama hatırlayamadım. Yılan türü olabilir ama emin değilim. Bilen var mı?
(4) 

Kırılan kol alçısına ne yazayım?

naksidil #1512410 
Arkadaş kolunu kırdı. Komikli bişey ne yazayım?

tşk
(9) 

Tahini en çok neye yakıştırıyorsunuz?

naksidil #1512001 
S.b.

Tuzlu şeyler için.
(3) 

Telefonumu değiştireceğim

naksidil #1511902 
iPhone almak o kadar para gömmek mantıklı değil mi şu an. 18-20bin arası bi paradan bahsediyorum.
(3) 

Tatlı şeyler yedikten sonra su içmek şeker hastası yapar

naksidil #1511755 
Böyle bişey duydum. Doğruluk payı var mıdır?
(8) 

Yeterli yiyeceğin olmaması

naksidil #1511034 
Bu kadar insan için yeterli sebze-meyve-et üretiminin olmadığını düşünüyorum. Evet Türkiye için şu an biraz pahalı oldu her şey ama öncesinde her şey bol bol vardı. Bakıldığında Türkiye’de çiftçilik artık yapılmıyor. Tarım yapanlar ancak kendi ihtiyaçları kadar ekip dikiyor. Büyük çaplı üretim yapan pek yok. Dünyada da durum pek farklı değil. Peki bunca insan ne yiyor? Sebze et diye yediğimiz şeylerin suni şeyler olduğunu düşünüyorum. Haksız mıyım? Suniden kastım plastik türü şeyler.
(3) 

Otel kapı açma kartı

naksidil #1511032 
Bunlardan ya da bu işlevi görebilecek manyetik bişeyler nerden nasıl temin edebilirim? Miniso’larda falan bulabilir miyiz? Ya da internette ne olarak aramalıyım?

Sözlük takip

naksidil #1510875 
3 kişiyi takip ediyor gözüküyorum. Ama takip kısmında ve favladıkları kısmında kimse yok. Nereden görebiliyoruz?
(3) 

Helikopter helikopter

naksidil #1510226 
Nedir bu Twitter da görüyorum. Nedir mevzu?
(4) 

Hpv aşısı

naksidil #1509550 
Prosedürü nedir bir de devlet hastaneleri yapıyor mu bu aşıyı bilenler cevaplayabilir mi?
(3) 

Sürekli kırılan tırnaklar

naksidil #1508997 
Durup dururken tırnaklarım kırılmaya başladı. Hiç bişey yapmazken tam kelime karşılığıyla durup dururken kırılıyor. Neden oluyor olabilir? Tırnaklarımı güçlendirmek için ne yapabilirim? Teşekkürler.
(4) 

Aceleci insanlara başka ne denir

naksidil #1508682 
Öyle aceleci ki mesela ona vermek için yanınızda getirdiğiniz şeyi patavatsızca herkesin yanında sanki istemese vermeyecekmişsiniz gibi ister. Bu tür hareketler yapanlar için aceleci hariç ne denilebilir?
(4) 

çok düşük çıkan d vitamini

naksidil #1507262 
d vitaminim 7,5 çıktı çok düşük. doktor hap verdi d-colefor haftada 1 gün 12 saatte 2 tane şeklinde. tahlil sonuçlarımı işyeri hekimine gösterdiğimde sen bu hapı her gün 1 tane iç ancak toparlarsın değerlerin çok düşük diyor. napayım bilemedim. fazla gelmesin?
(5) 

Glukozumu nasıl düşüreceğim

naksidil #1507260 
Glukoz ve hba1c değerlerim şöyle;

glukoz 312 iken hba1c 13,05
102 iken 7,9
135 iken 6

diyabetliyim. glukozumu nasıl düşürebilirim mesela. 2 tane hap kullanıyorum. ayaklarımda nöropatik üşüme oluyor. şimdi ben baktığımda glukoz ile hba1c arasında uyumsuzluk görüyorum. doktor normal vücudundaki şekeri atıyorsun diyor ama ben hızlandırmak için ne yapabilirim.
(5) 

Boş vakit değerlendirmelik video önerileri

naksidil #1507250 
bilmediğim ve ufkumu 2 katına çıkartacak şeyler önerebilir misiniz?
(4) 

Binance tr

naksidil #1506990 
öncelikle merhaba,

Ben bir kaç coin aldım sattım deneme amaçlı ilk girişte. ama satarken tamamını satmıyor minik minik rakamlar kalıyor. tl'den normal hesaba atarken de tamamını atmadı. 3 onda 5 bunda minik minik rakamlar kaldı bunları sıfırlama imkanı yok mu? kalacak mı öyle? al-sat ile illa bakiye mi kalacak?
(1) 

Bacak aksesuarı

naksidil #1506810 
Bilek ile diz arası örgüden olan şeylerin adı ne?
(2) 

Binance tr

naksidil #1506485 
Buraya para gönderdim ama coin almak için dolara çevirmem gerekiyormuş. Nasıl çevireceğimi bulamadım. Bilenler yardım edebilir mi?
(4) 

Whatsapp’tan gelen mesaj ne anlama geliyor!

naksidil #1506076 
<#> Size ait bir hesap (WhatsApp) yeni bir cihazda kaydediliyor

Bu kodu kimseye vermeyin

WhatsApp kodunuz: .........


Bu nedir arkadaşlar? Ne yapmalıyım?
(3) 

Telegram kişi silme

naksidil #1501968 
Bi şekilde telefona kaydedilmiş herkes çıkıyor. Şimdi kayıtlı olmayan alakasız kişileri silmek istiyorum. Ama kişi silmeyi bulamadım. Nerden silebilirim?
(1) 

Sıkan sneakers

naksidil #1501803 
Numaramı almıştım ama sıkıyor. İlk giydiğimde fark etmedim dışarıda giyince sıktı geri de veremem. Bunu bi tık geniştebilir miyim? Nasıl olabillir olursa? Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim.
(7) 

Lacivert elbise içine ne renk giyilir?

naksidil #1499031 
lacivert bi elbise aldım ama yakası çok açıkmış. içine ne renk bişey giyilebilir? bir de hangi renk ayakkabı olmalı?

elbise de şu;

www.gant.com.tr
(6) 

Kadife pantolonlara geçtiniz mi?

naksidil #1498699 
S.b. Daha erken mi yoksa? Havalar biraz daha mı soğusa?
(4) 

En iyi oje çıkartan aseton

naksidil #1498648 
Selam kızlar. Koyu renk ojeleri (özellikle bordo/kırmızı) bile hiç iz kalmayacak şekilde çıkartmak için hangi marka aseton kullanıyorsunuz?
(1) 

Spor ayakkabının dilinin yana kayması

naksidil #1497049 
Bunu nasıl çözeriz biraz rahat olsun diye bol bağlıyorum yana kayıyor sinir oluyorum. Bazı ayakkabılarda sıkı bağlasan da oluyor. Özellikle sneakers’larda oluyor.
(5) 

Kızlar kapalı ayakkabıya geçtiniz mi?

naksidil #1495763 
S.b. Sabah ve akşamları soğuk oluyor ama gündüz iyi gibi. Ben 2 gündür sneakers’lara geçtim. Sizde durum nedir?
(4) 

Bu kazağı almak istiyorum ama rengi

naksidil #1493676 
bananarepublic.gap.com.tr


rengi pembe ama mor olarak yazmışlar. acaba buna mor mu deniyor yoksa foto temsili mi? pembeyi beğendim moru görmediğim için emin değilim. temsili foto ise almayacağım.
(7) 

Almanya'dan ne getirilir?

naksidil #1493670 
5 günlüğüne Almanya'ya gideceğim. Özel birine Ufak tefek Almanya'ya özgü özel bir hediye ne getirebilirim?
(1) 

Yılanlar birbirinden korkar mı?

naksidil #1493261 
TRT belgeselde izliyorum şimdi bir sürü brigstone lastiği gibi birbirine dolanmış aynı tür yılan sürüsü. Bunlarda korku var mı? Kendi türlerine de mesela. Cinsleri aynı olsa da?
(6) 

3.doz biontek’ten sonra hastalanmak

naksidil #1493210 
Merhabalar. 72 yaşındaki annem 2 doz sinovac’tan sonra 3.doz biontec oldu. Aşıdaydı 1 hafta sonra baş dönmesi, mide bulantısı ve kusma ile peydah olan bi hastalığa yakalandı. 2 Ağustos’tan bu yana her gün en az bi kere kusuyor. Kan, idrar tahlili karından ve boyundan ultrason ve MR çekildi. Kulak kristalleri için KBB uzmanına götürdük birkaç egzersiz yaptırdı. Hiçbir şey çıkmadı. Hatta doktor benden iyi kan değerlerin bile teyze dedi. Hala geçmedi ama. Bugün kusmamış ama bişeyler yesin iyi olsun istiyoruz zorlayınca kusuyor. Şekeri de var ve öncesinde bir süredir haplarını düzenli kullanmıyormuş hatta bırakmış kafasına göre.

Şimdi sorum şu, böyle bir durumla karşılaşan iyileşen gören duyan var mı? Hayat kalitesi tamamen düştü. Vertigonun tedavisi yokmuş okuduğum kadarıyla. Hep mi başı dönecek. Yataktan kalkamıyor canım anam.

Bana güzel bişeyler söyleyin pls.
(1) 

Dişin canlı kalmasının sebebi nedir sağlık açısından

naksidil #1492099 
ön dişimi kaplama yaptırıyorum. alttaki dişe kanal tedavisi yapılmama sebebi ne olabilir?
(7) 

Yemek yemekten sıkıldım

naksidil #1492095 
Günaydın hanımlar beyler,

Yemek yemekten sıkıldım. Hep aynı şeyleri yiyormuşum gibi geliyor. Mesela şu an karnım aç ama ne yiyeceğimi bilmiyorum. Evden domates, peynir, zeytin falan getirip onları yiyorum genelde simit, poğaça, börek alıyorum bazen bazen tost yapıyorum evde onu yiyorum. Ama hep aynı şeyler...

Bazen dışarıdan pizza, lahmacun tarzı şeyler söylesek de onlardan da sıkıldım...

Akşam yemeklerinde de böyle hissediyorum. Bu ara çok zayıfladım. Özellikle son 2 ayda 5 kilo verdim. Hiç iştahım yok. Yemek yemek zulüm gibi geliyor artık.

Sizde durumlar nasıl? Neler yiyorsunuz bu rutinleri kırmak için...
(1) 

Kanal tedavisi yapılmama sebebi

naksidil #1489007 
Selam Romalılar, kırık ön dişimi yaptırıyorum. Yanındaki dişle birlikte. Kırık olana kanal tedavisi yapıldı diğerine yapmıyor doktor. Yapmama sebebi ne olabilir. Canlı diş canlı diş deyip duruyorlar acıyor sızlıyor dediğimde. Kanal tedavisi yapılmaması olumlu bişey mi? Parası içinse vereyim yaptırayım diyorum. Sağlıkla ilgili önemli bir sebebi varsa acıya bir süre dayanacağım. Nedir acaba sebebi?

mobil görünümden çık