(3) 

hava$

istanbul beyefendisi #345018 
astiden havas ile havaalanina gidecegim. yer ayirtma olayi falan var midir? bir de yarim saatte bir kalkiyor degil mi? tesekkurler.
(2) 

bir matematik sorusu

istanbul beyefendisi #344625 
1:2:3:4:5:6:7:8:9:10

bu işlemin öyle yerlerine parantezler koyacağız ki netice en büyük çıkacak. emin olamadım dostlarım bir el atarsanız sevinirim. parantez sayısında bir sınırlama yok.
(6) 

efendim mazur görünüz.

istanbul beyefendisi #344621 
geçmişte ingilterede bulunmuşluğum vardı. ilk indiğimde dikkat etmemiştim ama otele ilk gittiğimde klozette taharet musluğu olmamasıyla düşüncelere daldım. neyse ki (iğrençleşmek pahasına anlatıyorum) duş telefonunın borusu uzun idi...

şimdi efendim taharetlenmeyince gerçekten insanlar kötü kokuyor. o gün çok uluslu bir şirketin üst düzey temsilcisi ile görüştüm. Adam aylık 50.000 sterlin kazanıyor. ama afedersiniz leş gibi kokuyor. bu insanlar rahatsız olmuyor mu. taharetlenmemek çok fena bir şey değil mi?

teşekkürler.
(5) 

volkswagen aracın garip ışığı

istanbul beyefendisi #344291 
aracın göstergesinde bir ışık yanıyor. arıza lambası değil akü değil bir ampul işareti. nedir ki arıza acaba?...
(7) 

havalimanında 3. şahıs

istanbul beyefendisi #343668 
şimdi efendim eşim ve oğlumu ankara'dan istanbul'a uçakla göndermeyi planlıyorum. götürürken problem yok uçağa binene kadar kendilerine iştirak edeceğim. çıkışta da sabiha gökçende eşimin anne ve babası bekleyecek. ama istanbul'a vardıklarında valizleri ve dünyanın en yaramaz çocuklarından biri olan bizim çocuğu birlikte çıkışa kadar çıkarabilmenin zorluğu düşündürüyor.

acaba eşimin dışarıda bekleyen annesini ya da babasını havaalanına alabilemeleri mümkün olur mu? böyle bir durumda ne yapmak lazım?

çok teşekkürler.
(2) 

şu iki ürün arasındaki fark

istanbul beyefendisi #340488 
tefal'in birbirinin aynısı gibi görünen şu iki ürünü arasındaki fark nedir bana açıklayana kocaman bir teşekkür...

www.gold.com.tr
(4) 

hugo cocuk filmi mi?

istanbul beyefendisi #338342 
hocam scorsese adini duyunca amanin! cektigim bu film cocuk filmi midir acep?
(1) 

musallat 2 nin ilk filmle bağı var mı?

istanbul beyefendisi #335203 
soru başlıkta efendim teşekkürler.
(6) 

dizüstü formatlama

istanbul beyefendisi #333918 
elimde bir adet 2007 de alınmış ve power kablosundan başka hiç bir yardımcı ekipmanı olmayan centrino duo bir laptop var.

bir de eskiden kalma korsan xp siidiisi var.

şimdi ben bu bilgisayardaki vista işletim sistemi yerine xp kurarak yoluma devam etmek istiyorum.

sanırım internetten driver'larını bulmam gerekecek ama pek anlamıyorum bu işlerden. modelini de bilmiyorum tam olarak yani driver'larını nasıl arayacağımı bilmiyorum

SORULAR

1) vistayı formatlayıp xp kurmamda bir sorun olur mu?
2) modelini bilmediğim bir bilgisayarın uygun sürücülerini nasıl bulurum?
3) bu leptoplarda formatlama olayı aynı masaüstü bilgisayarlarda yapıldığı gibi mi cereyan ediyor?
4) netice itibarıyla becerebilir miyim yoksa parasını verip az ilerideki internet cafeye mi yaptırayım?

öyle muhteşem insanlarsınız ki...
(7) 

sinemaları seansları gösteren bir web sitesi

istanbul beyefendisi #332180 
arkadaşlar bu konuda ciddi bir sıkıntı çekiyorum. sinemaları seansları güncel olarak veren bi beyazperde.com sitesi var o da işi iyice bozdu yok bölge seç yok haritada bir yer seç yok aklından bi sayı tut falan. reklamları da cabası. bilhassa cepten bağlandığımda satırlarda da bir çok hata görünüyor.

şimdi sorum şu sinema salonlarında hangi seanslarda hangi filmlerin oynadığını güncel olarak görüntüleyebileceğim bir site var mı?

bunun yanında haftaya cuma hangi filmlerin geleceğini falan da gösterse güzel olur.
(3) 

altın değer tahmini

istanbul beyefendisi #317044 
sevgili duyurudaşlarım tabii ki geleceğin öngörülemez olduğunu biliyorum. ama altın iki üç yıl içinde sizce nasıl bir fiyat seyreder? ev alamıyorum istediğim standartlarda (emin olun standartlarım çok yüksek değil paramız az...) ben de yatırım amaçlı kredi ile bir ev almak ya da altın alıp kenara atmak hususunda ikilemde kaldım. yardımlarınızı talep etmekteyim...
(1) 

milliyet gazetesi hediyesi

istanbul beyefendisi #315696 
dostlarım milliyet gazetesi kuponla "misalli büyük türkçe sözlük" veriyordu. "kubbealtı lügati" diye de geçiyor. her neyse. milliyet gazetesi elinin altında olan birisi bana bu kampanyanın geçmemiş olduğunu, bugün tekrardan yeni bir partinin ilk kuponunun verileceğini ya da yedek kupon falan olduğunu müjdelerse büyükse ellerinden küçükse gözlerinden öperim.
(1) 

master

istanbul beyefendisi #313404 
Şimdi herhangi bölümler bazında özelleştirilmiş olarak master programlarının en iyilerinin sıralandığı web siteleri biliyor musunuz? (Amerikadaki üniversitelerden)

gogıl amca biraz kafamı karıştırdı da...
(2) 

fragmandaki müzik.

istanbul beyefendisi #308655 
pek bir meşhur müzik esasında. bazı programların falan jingle'ı ama adı sanı nedir bilene +rep.

www.imdb.com

herhalde anlaşılmıştır ama yine de söyleyeyim ilk 20 saniyede çalan müzik.
(1) 

asti

istanbul beyefendisi #308045 
arkadaslar astiye ozel aracimla girebiliyor muyum? evet ise nereden? ne kadar kalabiliyorum? otopark falan mi var? cok tesekkurler.
(4) 

ankara oyuncakçı

istanbul beyefendisi #305808 
kış geliyor. bizim oğlan da iyice alıştı dışarıda oynamaya. onu evde oyalayabilmek adına oyuncaklar almayı düşünüyorum ama alışveriş merkezlerinde her şey ateş pahası. ucuz oyuncak alabileceğim yerler bilen eden varsa ve paylaşırsa çok sevinirim. yaş (1,5-2)
(13) 

mütekabiliyet

istanbul beyefendisi #302760 
bir arkadaşım 2007 yazındaki düğünümde bana çeyrek altın takmıştı. o zaman 50 lira civarında olan çeyrek malumunuz bugün 180 lira. bu arkadaş bu haftasonu evleniyor. sizce 100 liraya gram altın alsam olur mu yoksa çeyrek mi takmalıyım illa ki?
(10) 

son yılların en iyi türk filmleri

istanbul beyefendisi #302432 
arkadaşlar imdb hollywood filmleri için sağlıklı bir gösterge gibi duruyor şimdilik ama yerli yapımların orada "veri eksikliği" gibi nedenlerle pek hak ettikleri yerlerde oldukları söylenemez o yüzden kıymetli bilgilerinize başvurmak arzu ediyorum.

son üç dört yılın en izlenesi sizce en altın portakallık yerli yapımları hangi filmler?

şimdiden teşekkürler.
(9) 

fotoğraf albümü

istanbul beyefendisi #302238 
merhaba sevgili duyuru dostlarım.

şahsi bilgisayarımda evladımın yüzlerce resmi var. şimdi elektronik olana karşı değilim ama eskiden elden ele gezdirilen albümlere bakarkenki keyfin bu "dijital fotoğraf" hadisesinden sonra pek bir azaldığını düşünüyorum. feysbuk olayları da amcaya dayıya halaya hitap etmiyor hâlâ.

sadede geleyim böyle kırk elli fotoğrafı fotoğraf kartonuna çıkarttıracağım. normal 10cm.e 15cm falan oluyor ya o boyutta.

bunun için fotoğraf kartonuna baskı yapan bir fotokopiciye mi gideyim yoksa fotoğrafçıya mı?

fotoğrafçı fahiş fiyat ister mi?
(4) 

ankara-antalya yolu.

istanbul beyefendisi #290925 
sevgili dostlar. birkaç hafta sonra kendi aracımızla alanya taraflarına gitmeyi düşünüyoruz. lakin güneye hiç uzun yol deneyimim olmadı. sanırım ankara-konya-seydişehir-alanya şeklinde devam eden güzergahı takip edeceğim. şimdi efendim sorularımı sıralayayım:

1)yolları nasıldır? duble midir? güzel midir?
2)yolculuğumuz kaç saat sürer? (google maps sekiz saat diyor.)
3)kamyonlar vs. çok mudur? her tarafta radar var mıdır?

ps: bu arada hız limiti de doksandı değil mi? :)

şimdiden çok teşekkürler sevgili arkadaşlarım.
(4) 

navigasyon aleti

istanbul beyefendisi #290234 
evet bir tane navigasyon aleti almak istiyorum araca. ucuz olsun. ama hemen de bozulmasın. piranhalar nasıldır mesela??
(5) 

tatil-otel-yemek sorunsalı

istanbul beyefendisi #289677 
efendim merhabalar.

şimdi ramazan sonrası bir tatile gitmek istiyorum.

mümkünse her şey dahil bir tatil bizi oldukça mutlu edecek.

sorunum şu. bir çok otelin ne yazık ki, masrafları kısma adına mıdır sadece özen ve düzen zaafiyetinden midir bilemiyorum yemekleri pis ve sağlıksız oluyor. etlerinin ne eti olduğu belli olmuyor.

şimdi bunu aşabilmek adına muhafazakar otellere bile razıydım. yeter ki ne yediğimizi bilelim diyerekten. ama onların da hesapları komple oyro (almancı tandansı) üzerinden hesap edilir olmuş. geceliği adam başı 250-350 liraya tekabül ediyor ki memur başıma gecelik verebileceğim maksimum rakam 125-130.

evet dünya güzelleri ve alemin en yakışıklıları acaba bana yemekleri temiz olan ve gecelik ücretleri 130 liraya kadar konaklama ücreti olan her şey dahil deneyimlerinizi aktarabilir misiniz?

şimdiden kucak dolusu teşekkürler ve sevgiler.
(2) 

kgs karti

istanbul beyefendisi #283839 
kgsli kredi kartim istanbulda esimde kaldi. benim de birazdan ankaradan ist.a gitmem gerekiyor giselerde falan kgs satiyorlar mi nasil oluyor bu is?
(2) 

boşanma sonrası çocuk

istanbul beyefendisi #282511 
hukukçu dostlar. iyi bir karakteri haiz bir er kişi arkadaşımın psikolojik problemleri had safhaya ulaşmış eşi kendisinden boşanmak istiyor. adam inanın şeker gibi. içki, kumar, dayak gibi şeyleri bırakın adam sesini bile yükseltmiyor eşine karşı. ama o da alttan ala ala mideyi falan bozdu yani.

her neyse. şimdi olmasın inşallah ama diyelim ki boşanma gerçekleşti, arkadaşım 1,5 yaşındaki oğlunu (henüz anne sütü alıyor) annesinden ayırmanın vicdanını mahfedeceğini o yüzden yanına almayacağını söyledi. zaten erkeğe verilmez o yaşta çocuk dedim iki kuruşluk hukuk bilgimle. her neyse bu adam çocuğunu maksimum olabilecek sayıda görmek istiyor. boşanma sonrası çocuğunu ne kadar sıklıkla nasıl görebilir?

bilen ve cevaplayan arkadaşlar mutsuzluk yüzü görmeye inşallah.
(3) 

şu an ankara sinemalarında en gidilesi film

istanbul beyefendisi #281245 
sinemaya gitmek istiyorum. hangi filme gitsem bilemedim hepsi birbirinden değersiz geldi gözüme. en son "super 8" e gideyim dedim. arkadaş çocuk filmi o değmez. dedi. ben de ekşiduyurunun übermenş kullanıcılarına sorayım dedim. harry potter hariç.
(4) 

türksel fiber internetin adil kullanım muhabbeti

istanbul beyefendisi #280389 
50gb sonrasında sıkıntı çeken oldu mu yahu hiç duymadım. Dün arkadaşıma da sordum ben 80 gb abanmıştım bir kaç ay önce bir yavaşlama olmadı dedi ama... Bilen ya da bileni duyan varsa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
(3) 

fida film cingılı

istanbul beyefendisi #278180 
www.vidivodo.com <--- şurada yer alan fida film cingılının empeüçünü buldurana devasa şükranlarımı sunarım.
(6) 

8 saat yanan dörtlü

istanbul beyefendisi #276822 
Sabah dörtlüleri açık unutmuşum. Sekiz saat boyunca yanmış. Akünün anası ağlamış mıdır?
(2) 

ankarada 6-d sinema

istanbul beyefendisi #275873 
şimdi öncelikle bu 5-d 6-d 7-d ne farkı vardır bunların? ve en iyisi ankarada en gidilesisi hangisidir? şimdiden teşekkürler.
(1) 

isviçre'de bir kurum

istanbul beyefendisi #267978 
İsviçrede mukim bir vatandaştan bir belge geldi belgenin geldiği kurum kısmında "Ausgleichkasse Grosshandel + Transithandel diğer satırında da Caisse de Compensation AVS Commerce de Gros + Commerce de Transit" yazıyor. web sitesi de www.ak71.ch

Şimdi sanırım bu toptan satış transit satış denkleştirme fonu gibi bir şey ama burası isviçrede bir kamu kurumu mudur mahiyeti nedir? Bilen birisi aydınlatırsa çok sevinirim.
(3) 

sabır küpü

istanbul beyefendisi #267959 
ya gerçekten çıldırmak üzereyim.

şimdi bir yüzey ve onun üstündeki iki katın renklerini tamamladım. resimdeki hale geldi. (altta görünmeyen yüzey de tamam)

ondan sonrasında internetteki çözümlere baktım ve söylenen algoritmayı aynen uyguladım. ama mümkün değil tepede bir "artı" işareti oluşturamıyorum belki elli kere orada uygulanan algoritmayı uygulamışımdır. Anlayan ve derdimi çözen benden dilesin ne dilerse...
(3) 

netbook, notebook farkı

istanbul beyefendisi #267956 
şimdi ekran küçük ok.
bir de 2.3 ya da 3 gibi seçenekler varken intel atom 1.66ghz işlemcisi var.

bunun dışında başka farkı var mı?

mesela internete girmek basit office dosyalarını kullanmak ve mobil olarak film izleyebilmek için 350 liraya alacağımız netbook yeterli midir hakikaten?
(3) 

ankaraya en yakın "herşey dahil" tatil

istanbul beyefendisi #261500 
sanırım ankaraya yakın bir tatil mekanı yok. kızılcahamam falan var herhalde o kadar. orada da "tam pansiyon" olayları var sadece. ankaraya en yakın bir "herşey dahil" otel nerede buluruz.
(3) 

kolej ücretleri

istanbul beyefendisi #260383 
dün bahsettiğim ankarada çalışmaktayken istanbul'a tayini çıkmış olan arkadaşım evladı için yapacağı ekstra masraftan çok şikayetçi... bu konuda "genel olarak" bir sorum olacak. istanbuldaki kolejler ankaradan daha mı pahalı? ben öyle olmadığını düşündüğümü söyledim ama açıkçası bilmiyorum. cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
(8) 

maslak'a yakın ucuz yerler.

istanbul beyefendisi #260118 
arkadaşlar ankarada çalışmakta olan bir arkadaşım artık istanbul maslak'ta çalışmaya başlayacak. fiyatları uygun nereler vardır yakınlarda. mesela 1000 lira civarı yeni ve güvenlikli site içi evler en yakın nerededir. aklıma kağıthane falan geliyor ama...
(3) 

resimdeki çiçeğin adı

istanbul beyefendisi #259660 
aslında çiçek değil bir bitki değil mi? bulana şimdiden çok teşekkürler.
(1) 

tavuk

istanbul beyefendisi #255987 
istanbulda en lezzetli tavuk nerde yenir izgara sote farketmez. simdiden tesekkurler
(8) 

stanbul

istanbul beyefendisi #255910 
bir istanbul cahili arkadasa istanbul'u gezdirecegim sultanahmet ayasofya beyoglu yerebatan aklimdaki yerler baska nereye gotureyim?
(11) 

hangi filme...

istanbul beyefendisi #250285 
arkadaşlar eskiden günde 1-2 film izleyen bir zat-ı muhterem yıllardır iş yoğunluğu çoluk çocuk derken bir türlü sinemaya gidememiş. Bugün altın bir fırsat doğdu ve bir filme gideceğim.

Gideceğim film şu aralar vizyonda olan en iyi film olsun türk-yabancı farketmez.

Tabii ki göreli bir olay ama illa ki genel bir görüş çıkacaktır.

Yer istanbul avrupa.
(4) 

torrent ile alakadar

istanbul beyefendisi #248733 
Muhterem Osmanlı tebaaı. İki günden ziyade bir vidyo numunesini indireceğim lakin indiremiyorum. utorrent namı ile bilinen porogram ekte görülen hatayı veriyor. Beni bu dertten berii kılana bir kese altın :)
(1) 

bloomberg ht kelime oyunu

istanbul beyefendisi #245184 
yahu ben bu yarışmayı önceden de izlerdim ama bir aydır falan her akşam izlemeye çalışıyorum. çok keyifli bir yarışma. ali ihsan varol abimiz de sözlükte kendisi hakkında yazılanları fazlasıyla hakediyor.

neyse geyik yapmaya gerek yok. bu yarışmanın eski bölümlerini indirerek ya da indirmeden izleyebileceğim bir platform var mı?? buldurana sonsuz teşekkürler.
(9) 

parfüm

istanbul beyefendisi #242896 
23 yaşındaki kız kardeşime alacağım beğenilmesi neredeyse banko olan bir parfüm var mıdır?? ne alsam???
(4) 

fal

istanbul beyefendisi #242624 
geçen bir arkadaşımla bir kafeye gittik. kafede fal bakıyorlarmış (aslında arkadaşım da o yüzden gitmiş).

her neyse arkadşımın kahve falınaa bakan kişi bir anlattı bir anlattı arkadaşın eşinin boyuna, çocuklarının yaşına, babasının rahatsızlığına kadar her şeyi söyledi. ben gerçekten anlayamıyorum. hadi gelecekten haber veriyorsun onlara inanmıyorum da çocuklarının cinsiyetini, yaşlarını, annesini, babasını, eşini nasıl biliyor bu kişiler yahu?
(2) 

levent, aksaray optimizasyonu

istanbul beyefendisi #229227 
arkadaşlar yurt dışından bir çift türkiyede ikamet etmeye başlayacak. evli ve bir çocuklu bu çiften bayan olanın işi leventte beyefendinin isi de aksarayda olacak bir siteden ev almak istiyorlar. muhit güzel olsun işyerlerine de optimum uzaklıkta olsun istiyorlar

nereleri önerirsiniz.

süpersiniz.
(5) 

kompütere bir virüs bulaştırmışım sanırım. çözümü nedir?

istanbul beyefendisi #227157 
arkadaşlar sanırım bir virüs bulaştırmışım bilgisayara. google a her girdiğimde "histoey kısmında bugün girilmiş "ucuz uçak bileti", "orjin krem", "v-pills" ve "sigarayı nasıl bırakırım" gibi her sitede karşımıza çıkan dandik reklamlar aranmış ve bunlarla ilgili sitelere girilmiş görünüyor. ccleaner ile temizledim birkaç dakika sonra bir baktım "history" kısmında yine bu girdiler görünüyor. sanırım bir virüs bulaştırmışım bilgisayara. açıkçası pek de anlamam bu işlerden. mcafee vardı trial yakın bir geçmişte sona erdi geçici lisansı. ne yapayım nasıl kurtulurum. işin kötüsü sistemi de yavaşlatıyor bu işlemler.

çözümü getirenin büyükse ellerinden küçükse gözlerinden öperim şukelaya boğarım kendilerini.
(7) 

mutlaka seyredilmeli dediginiz filmler

istanbul beyefendisi #226130 
birazcik mukerrer olacak evet ama film kampina girmis birisine son 3-4 yila ait "mutlaka gorulmeli" dediginiz filmler nelerdir.

cevap yazanlari sukelaya bogarim simdiden cok tesekkurler
(5) 

Son iki yılın en iyi filmleri

istanbul beyefendisi #225951 
Arkadaşlar eskiden haftada beş altı film izleyen ben neredeyse iki yıldır doğru dürüst byazperdeyle ve beyaz lcd monitörle hemdem olup film izleyemedim.

Bu nedenle sizlerden ricam on günlük bir film kampına girecek şu garibe acilen filmler tavsiye etmeniz.

Son iki üç yıla ait (Bilhassa son altı aydır hiç izleyemedim) sinemada gidebileceğim ancak tercihen evde izleyebileceğim "mutlaka görülmesi gereken" filmler.

Sizleri yormamak adına izlemiş olduğum filmleri yazayım: inception, shutter island, scott pilgim, kick-ass, av mevsimi, the expendables.

Şimdiden teşekkür eder; cevap yazanları "Geç de olsa" tikler; ekşicilerin entirilerine şukela verir; ekşici olmayanların da ekşici olabilmeleri için büyük dua ederim. :)
(3) 

bir pdf dosyasının sayfalarının yeri değiştirilebilir mi

istanbul beyefendisi #219345 
(git: 219324)

arkadaşlar yukarıdaki duyuruyu özetlersem kitapçık şeklinde çıkaracağım bir pdf dosyası var ve yazıcımın booklet printing seçeneği yok.

acaba şu yapılabilir mi? bir pdf dosyasının sayfalarının yeri değiştirilebilir mi?

Mesela beşinci sayfayı alıp il sıraya koyacağım sonra 7 nci sayfa vs. sayfa sıralarını değiştirmek mümkün mü? o şekilde kitapçığı kendim hazırlayabilirim
(5) 

kitapçık şeklinde print

istanbul beyefendisi #219324 
arkadaşlar bir .pdf dosyasını kitapçık (booklet) şeklinde (yani çıktı alıp ortadan zımbalayınca a5 boyutunda sayfalara sahip bir kitapçık)çıktı almak mümkün müdür? Diyelim ki uğraşım dosyayı .doc haline getirdik bu şekilde daha mı kolay olur???

Şimdiden çok teşekkürler
(4) 

word'de sayfa numaralandırma

istanbul beyefendisi #219225 
Arkadaşlar bir türlü beceremedim. Tez sayfalarını numaralandıracağım. Şimdi ilk üç sayfada hiç bir numara olmayacak sonraki on sayfa roma rakamlarıyla birden başlayıp ona kadar gidecek sonraki sayfalar da (on dördüncü sayfadan itibaren)latin rakamlarıyla birden başlayıp devam edecek. Yardım edene teşekkürler şukelalar.

mobil görünümden çık