(2) 

denizli havaalanından merkeze ulaşım

elma #1239064 
merhaba,

denizli havaalanından merkeze uzaklık nedir ve merkeze en rahat ulaşım yolu hangisir ve şehir içinde kalınabilecek otel tavsiyeleriniz de varsa yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

şimdiden teşekkürler,

herkese mutlu pazarlar :)
(4) 

telefonumun sim kart hatası !

elma #1237672 
normalde hiçbir sorun görünmüyorken, telefonum durduk yere sim kart hatası veriyor ve üst sol tarafta sim yok yazıyor.

açıp kapamayı deniyorum, bazen hemen bazen de bir kaç deneme sonrasında düzeliyor. bir süre böyle devam ediyor, sonra tekrar aynı şey oluyor.

hep bu şekilde mi devam edecek, neden böyle oluyor, nasıl düzelir sizin bir fikriniz var mı ?

iphone 5 kullanıyorum buarada, bilmiyorum bir ilgisi var mıdır, dört yıldır kullanıyorum, artık eskidi mi yoksa :/

şimdiden okuyup ilgilenen herkese teşekkürler :)
(1) 

televizyon üstü anteni

elma #1232298 
merhaba,

şimdi bende bir tane anten var, şu hani basit çubuklu antenlerden, çok sınırlı sayıda ve kalitesiz kanal çekiyor. zaten 5tl filan.

biraz araştırınca daha çanak tipi antenler gördüm, fiyatları da 30 tl civarı, bunlardan kullansam yayın kalitesi artıp, izlenebilir kanal sayısı çoğalır mı ?

bir süre bu antenlerden idare etmem gerekiyor ona göre almayı düşünüyorum.

teşekkürler.
(2) 

iphone telefon şarj olmuyor !

elma #1228507 
ne kadar ilgili bilmiyorum ama iphone 5 kullanıyorum. şarj ediliyor işareti görünse de telefonum şarj olmuyor.
dün gece telefonum kendiliğinden kapanmış, şarja takıyım dediğimde arada temassızlık gibi şeyler olsa da şarjı görüyor. şimdi telim kapalı halde bir süredir bekliyorum ama açılmıyor, kapalı haldeyken şarj işareti çıkıyor sadece.

farklı şarj aletleri de denedim yine aynı şeyler oldu.

biraz daha şarjda tutup açılmasını bekleyeyim mi?

ne olmuş olabilir sizce
(15) 

makarna sorunu :)

elma #1228142 
markette bir paket makaranın 2 tl, dışarıda yemeye kalkınca 20 tl olduğunu düşününce aklıma geldi.

dışarıda makarna yemeyi tercih ediyor musunuz? yoksa o kadar parayı neden makarnaya vereyim ben evde aynısından zaten yaparım mı diyorsunuz :)
(11) 

küfür ederek yürüyen insanlar !

elma #1227952 
sadece benim mi dikkatimi çekiyor yoksa bu çok olağan bir şey mi olmaya başladı anlamıyorum. yolda mesela hiç çekinmeden yanındakiyle baya açık seçik küfürlü konuşan insanlar görüyorum.

kendini bilmez ya da yolda görsen yolunu değiştireceğin insanlar da değil bunlar. bakıyorsun güzel giyimli eli yüzü düzgün yaşı başı olgun kişiler bile herkesin duyabileceği şekilde çekinmeden baya küfürlü konuşuyor. duymamak mümkün değil.

bu durum çok mu olağanlaştı yoksa ben mi biraz hassas davranıyorum anlamadım ! ve açıkcası rahatsız edici buluyorum.

sizin dikkatinizi çektiği oldu mu hiç ?
(36) 

isminizi seviyor musunuz ?

elma #1220818 
evet soru başlıkta :)

mesela eski isimleri seviyorum ya da sevmiyorum gibi kriterleriniz var mı
isminden dolayı antipatik bulduğunuz kişiler oluyor mu, bir ismin hastalık ya da kötü bir olay çağrıştırması gibi şeyleri dikkate alıyor ve olumsuz düşünüyor musunuz ?
sizce güzel isim nedir ?

cevaplarken bir de yanına beğendiniz isimleri yazarsanız sevinirim..

sorularım bu kadar, teşekkür ederim :))
(6) 

aile ve evlilik

elma #1218958 
selamlar,

genelde aileler çocuklarına vakti gelince evlenmeleri konusunda baskı yaparlar ya da imada bulunurlar. çocuklarının evlenmemeleri hakkında endişelenen aileler de görüyorum mesela, bir düzeni olsun, yarın bir gün biz yokken yalnız kalmasın, çoluk çocuğa karışsın, yuvası olsun vs.. gibi teşvik ediyorlar.

peki bunun tam aksini yaşayanlar var mı merak ediyorum.. yani bazen doğrudan bazen de dolaylı olarak evliliğin çok da iyi bir şey olmadığını, sorumluluk almaktansa kendi başına yaşamanın güzelliğini, tek başına da gayet iyisin ve güçlüsün birine ihtiyacın yok imasını ya da sohbet esnasında sürekli evlilikleri çok da iyi gitmeyen kişilerin olumsuz tecrübelerinden bahsederek evlilik ile ilgili olumsuz imaj oluşturulmaya yardımcı konuların açılması gibi şeyler duyuyor musunuz..

yoksa bu sadece bizim aileye özgü bir durum mu merak ettim açıkcası :))
(4) 

gamsız tasasız olma

elma #1217969 
evet gamsız ve tasasız olmanın bir formülü var mı sizce ?

yani önceden çok stresli ve kaygılıydım fakat şunları denedim şimdi daha rahat bir insana dönüştüm ya da şunları tecrübe ettim, okudum, yazdım, gezdim, dinledim dolaştım vb gibi şeyleri yaşayarak bakış açımı, yaşam şeklimi değiştirdim diyebiliyor musunuz..

yoksa bu tamamen karakter meselesi mi, bir insan kaygılı, sürekli bir şeyleri dert eden, stresli ve kontrollü biriyse bu hep böyle mi devam eder, değiştirilebilir mi ?
(4) 

çamaşır makinesinin kapağı açılmıyor !

elma #1217801 
Merhaba;

makineye çamaşırları attıktan sonra, her zaman kullandığım programda, derecede ve hep kullandığım deterjanla makineyi çalıştırdım, her şeyin normal ilerleyip bittiğini sanarken, makinenin kapağını açamaya çalıştım açılmadı :/ biraz daha bekleyip tekrar açmaya çalıştım yine açılmadı, az daha bekledim yine açılmadı, neredeyse bir saat oldu, bu kapak neden açılmıyor !!

Ne yapmam lazım, her şeyim makinenin içinde kilitli kaldı..
(22) 

sürprizlerden hoşlanır mısınız ?

elma #1217014 
ben sürpriz kelimesini duyunca bile huzursuz oluyorum.. kontrolüm dışında ya da aniden gelişen olaylara karşı biraz tepkiliyim.. planlı ve programlı olmayan şeyler canımı sıkıyor.. belki de biraz can sıkıcı tiplerdenim bu konuda bilemiyorum..

siz sürprizler konusunda ne düşünüyorsunuz, sever misiniz ya da benimle benzer şeyleri hisseden var mı merak ettim :))
(2) 

mekanlarda çalan müzikler

elma #1203252 
bazı mekanlarda çalan müzikler sizce de çok rahatsız edici değil mi ?

mesela bir şeyler içip, yemek yiyeceğiniz bir yerdesiniz, arkadaşınız da var sohbet de ediyorsunuz ama müzik o kadar gürültülü ki ne konuştuğunuzdan anlıyorsunuz, ne sakince yemeğinizi yiyebiliyorsunuz.. bazen oluyor ki nazikçe müziğin sesini biraz kısmalarını rica ediyorum.

bunu gayet özenli dekorasyonu olan deniz kenarında ya da doğanın içindeki çok güzel bir mekan da yapabiliyor, bir bakıyorsun arkadan bangır bangır demet akalın, hande yener ya da türevleri çalıyor.. ben oradaysam kuş seslerini ya da dalga seslerini bastırmayacak kadar hafif bir müzik duymayı tercih ederim.

bilmiyorum ben mi farkı düşünüyorum, sizlerin fikirleri nelerdir bu konuda ?
(25) 

tatil anlayışınız..

elma #1203239 
merhaba,

sizin tatil anlayışınız nasıl..

mesela ultra her şey dahil sadece otelin içinde başlayıp biten ve otelin tüm imkanlarından faydalanılarak geçirilen bir tatil mi yoksa daha küçük ve ekonomik bir otelde kahvaltı dahil kalıp günün geri kalan kısmını gezerek dolaşarak yeni yerler görerek farklı yerlerde denize girerek gittiğiniz yerin doğasını, havasını hissederek geçirilen bir tatil mi..

yaşınızı ve tercihlerinizi sebepleriyle birlikte belirtirseniz çok sevinirim.

teşekkürler :)
(6) 

film önerisi..

elma #1200537 
Merhaba sinemasever duyuru sakinleri,

malum neredeyse tüm türkiye genelinde hava kapalı, yağmurlu ve serin, dolayısıyla yapılacak en güzel şeylerden biri battaniyeyi üzerime alıp, güzel bir film açıp izlemek..

işte bu noktada yardımınıza ihtiyacım var, bana önerebileceğiniz, çok aksiyon barındırmayan, konusu itibariyle sakin -belki ilişkiler üzerine olabilir- amerikan sinemasından olmayan film önerilerinizi rica ediyorum.

şimdiden teşekkürler :)
(11) 

iğne yapmak

elma #1196162 
Merhaba

daha önce hiç iğne yapmamış ve iğne yapmayı bilmeyen biri kalçadan iğne yapabilir mi ? çok riskli bir şey midir ?
(1) 

blink so adlı site nedir, necidir

elma #963660 
merhaba,

google'da isim ve soyisim arattığımda facebook fotoğrafımla birlikte blinkso adlı sitede bir hesap görünüyor. ben herhangi bir hesap açmadım, anladığım kadarıyla kişilerden habersiz kullanıcı hesabı açıyor, sanıyorum bir çok kişi farkında değil ama facebook paylaşımları bu sitede de görünüyor.

biraz araştırdım fakat kimdir bu site, habersiz bilgilerimize ulaşıp nasıl hesap açabiliyor ben anlamadım.. hesabı silme seçeneği bulunmuyor, kapamayı denedim ama yine aramalarda görünmeye devam ediyor.

benzer durum yaşayıp fikri olanlardan yardım almayı isterim

şimdiden teşekkürler
(2) 

Facebook messenger diğer klasör

elma #762533 
Merhaba,
Facebook messenger'da diğer kladöre düşen mesajlara
nereden ulaşabiliyoruz, biraz önce ulaşmıştım fakat, şimdi
bir türlü bulamıyorum ya da telefondan diğer mesajlar
bölümüne ulaşmak için başka hangi yollar bulunmakta..
Şimdiden teşekkürler!
(1) 

exir ve benzeri ürünler

elma #642429 
merhabalar herkese,


belki hatırlarsınız yakın bir zamana kadar exir adında sebze meyve dezenfekte eden bir ürün vardı. bu ürünü bir süredir hiç bir yerde bulamıyorum. artık yok galiba hiç bir yerde gözüme çarpmıyor.

sormak istedim siz yakın bir zamanda bu ürünü gördünüz mü ya da bu ürüne alternatif tavsiye edeceğiniz ya da bildiğiniz başka ürünler var mı ?

çok teşekkür ederim şimdiden.
(1) 

bilinmeyen numaralar

elma #569959 
kullandığımız telefon numarasının bütün sorgulamalara kapamak için ne yapmak gerekiyor. yani adımız ya da telefon numaramız verilerek kime ait olduğu ya da telefon numarası öğrenilmesin istiyorsak ne yapmalıyız.

teşekkürler.
(4) 

yürüyüş alternatifi egzersizler

elma #563563 
merhaba,

her gün diyetisyenimin önerisiyle yarım saat yürüyüş yapmam gerekiyor. ben bir yarım saat daha katarak toplamda 1 saat belki biraz daha fazla yürüdüm hep.

bugün hiç yürüyüş havamda değilim ama öylece de boş durmak istemiyorum.
evde yürüyüş yerine geçebilecek egzersiz tipi neler yapabilirim ?

teşekkürler.
(7) 

siz de aranıyor musunuz ?

elma #544560 
merhaba,

biraz önce digiturk internet hakkında bilgi verilmek için ev telefonundan arandım. daha önce de başka bir yerden medikal şeyler satışı için aranmıştım. böyle bir iki şey için daha arandığımı hatırlıyorum.

ilgilenmediğim için çok üzerinde durmuyorum ama ev telefonlarımız, adımız soyadımız filan nereden bulunuyor da böyle aranıyoruz merak ediyorum.
böyle aranıp bilgilerimizin çıktığı bir sistem filan mı var nedir, evde digiturk var mesela ama benim adıma değil ne alaka arandım anlamadım.

benim bilmediğim ne var bu konu hakkında ? siz bir şeyler biliyor musunuz ?
(4) 

tiroid nodülü biraz korktum

elma #540422 
merhaba,

bugün doktora gittim ve ailemde tiroid hastalığının bulunduğunu doktora belirttim, kan tahlili yaptırdım. tahlillerimde hormon değerlerim normal çıktı.
doktor elle muayene yaparken boğazımda küçük bir nodül bulunabileceğini belirtip ultrason verdi. haftaya pazartesi ultrasonum çekilecek.
tabii hemen eve gelince kendime engel olamayıp durumu nette araştırmaya başladım. internette araştırılan hastalığın kanser çıkması benim de başıma geldi ve biraz korktum açıkcası.

diyelim ki nodül çıktı bu hayatımı nasıl etkileyecek ? başıma neler gelicek ?
hormonlarım normalken, nodül olması ne demek ?

bir fikir verin lütfen...

hepinize teşekkür ederim çok.
(10) 

anket gibi..

elma #536856 
geçenlerde konusu olmuştu kendi aramızda, size de sormak istedim.

gençliklerini düşününce sizce gülşen bubikoğlu mu yoksa türkan şoray mı daha güzel ?

evet soru bu kadar :)

teşekkürler.
(2) 

bir fikir lütfen...

elma #523216 
biraz önce facebook'ta bir arkadaşımla sohbet ederken, aniden "çıkmam gerek dedem hastanede" diyerek ayrıldı. benim bir şey söylemeye fırsatım bile olmadı.

haliyle merak edip endişelendim ama arasam mı bilemedim.
şimdi belki kendi de meşguldür telaş halindedir diye bekleyip yarın mı arasam daha sakin bir zamanda.

çok sık görüştüğüm biri değil ama yine de iletişimim olan bir arkadaşım.
bu tip durumlarda bazen kilitlenip kalırım bir de böyle aniden olunca ne yapsam bilemedim.

ne yapsam sizce ?
(3) 

şarkı adı sormaya geldim

elma #521754 
öncelikle merhaba,

şarkı sanırım yanlış hatırlamıyorsam 90'lı yıllara aitti. bir arabanın arka koltuğunda oturan bir çocuk, yağmurlu bir havada şehri izleyerek gidiyordu. güzel bir şarkıydı. trt 3'de izdüşüm programı vardı orada sıkça çalardı. klip siyah beyazdı, yıllardır dinlemiyorum bu şarkıyı, bir an tereddüt de yaşadım acaba sadece enstrümantal bir şarkı mıydı diye, emin olamıyorum :/

hatırladıklarım şimdilik bu kadar maalesef.
bu ipuçlarından hatırlayan birileri çıkar mı ?
(1) 

soslu patates tarifi

elma #518602 
merhaba, elimde hazır dondurulmuş elma dilimli patates var ama bu kez soslu filan farklı bir şey olsun istiyorum. biraz internette tariflere baktım ama ne biliyim içime sinen bir tarif bulamadım.

var mı sizin bildiğiniz ya da deneyip sevdiğiniz, bak şöyle yapsan güzel oluyor diyebileceğiniz ve de benimle paylaşabileceğiniz tarifler tarifler?

1 saat içinde hazırlamam gerekiyor.
12   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık