(5) 

İlçelerle ilgili bilgi aramaktayım (Yozgat/Çorum/Maraş ağırlıklı)

sezercik yavrum benim #112975 
Öğretmen atamaları için tercih yapmaktayım da, şu ilçeler hakkında fikriniz varsa şükela olur:

Yozgat: Şefaatli, Akdağmadeni, Boğazlıyan, Çayıralan, Çekerek, Kadışehri, Saraykent.

Çorum: Bayat, Kargı, Oğuzlar.

Kahramanmaraş: Afşin, Çağlıyancerit, Ekinözü, Elbistan, Göksun.

Bunların dışında Malatya (Battalgazi), Konya (Hadim, Yunak), Tokat (Zile), Bolu (Seben), Kayseri (Pınarbaşı, Sarız), Amasya (Hamamözü), Kırşehir (Akçakent), Samsun (Asarcık, Salıpazarı, Vezirköprü) hakkında bilgi sahibi olanlardan da yorum beklemekteyim.

Yukarıdaki ilçeler hakkında hiçbir fikrim olmadığı için söyleyecekleriniz tercih sıramı direkt etkileyecektir :) Şehir merkezine uzaklık, kiraların pahalılığı gibi durumları göz önünde bulundurmanız önemle rica olunur. Esen kalınız...
(2) 

İstanbul Başakşehir-Çatalca

sezercik yavrum benim #112353 
Selam sana güzel duyuru kullanıcısı...

Malumunuz öğretmen atamaları var, Başakşehir ve Çatalca'yı yazıp yazmama konusunda kararsız kaldım.

Buralarda kiralar ne kadardır? Ulaşım zor mu olur? Gecenin ilerleyen (!?) saatlerinde otobüs-dolmuş bulabilir miyim? Metro, metrobüs falan geçiyor mu buralardan? Merkezi yerlerden en yakın olanına kaç dakikada varabilirim?

Bir de eliniz değmişken şu okullardan yaz/yazma diyebilecekleriniz varsa şükela olur:

BAŞAKŞEHİR-Başakşehir Ticaret Meslek Lisesi
ÇATALCA-Binkılıç Çok Programlı Lisesi
ÇATALCA-Çatalca Anadolu İmam Hatip Lisesi
ÇATALCA-Çatalca Arif Nihat Asya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi
ÇATALCA-İstanbul Ticaret Odası Çok Programlı Lisesi
ÇATALCA-Karacaköy Çok Programlı Lisesi
ÇATALCA-Kestanelik Çok Programlı Lisesi

Esen kalınız...
(4) 

İstanbullular ekran başına (eğitim öğretim sorusu)

sezercik yavrum benim #111974 
öğretmen adayı olarak şuralar hakkında bilgi arıyorum:

arnavutköy, bağcılar, başakşehir, bayrampaşa, beyoğlu, çatalca, esenler, esenyurt, gaziosmanpaşa, kağıthane, sancaktepe, sultanbeyli, sultangazi, zeytinburnu.

buralar nasıl yerlerdir, yaşanabilir mi (oha), merkezi yerlere çok uzak olanlar hangileri gibi sorularım var. aklınıza geleni cevaplayabilirsiniz. sayfa düzeni 10 puan.

peki bu soruyu niye sordum: bilenler bilir, ankara'da bentderesi diye bi yer var, ulus'un dibinde bi yer, araştırsan çok merkeziymiş diye atlarsın ama gel gör ki içinden geçmeye korkuyoruz. istanbul'a atandık diye sevinip göte gelmeyelim kardeşler.
(3) 

Okutmanlık

sezercik yavrum benim #108688 
Sevgili akademisyenler,

Şimdi ben tekrar ALES'e girdim geçtiğimiz pazar. 85 üstü bi puan bekliyorum. Bi yandan da aralık ayındaki öğretmen atamalarını bekliyorum. Lisede öğretmenlik mi üniversitede okutmanlık mı derseniz, ikincisini tercih ederim.

Baya bi araştırmama rağmen her gün sanki hiçbir şey bilmiyormuşum gibi uyanıyorum okutmanlık konusunda. Bütün fikir sahibi arkadaşlarım sorularıma farklı cevaplar veriyor. Buyrun:

1) Yüksek lisans bitirmiş olmak şart mı? Değil diye biliyorum ve diğer sorularıma geçiyorum:

2) Herhangi bir dil sınavına girmedim. MYO'larda okutmanlık yapabilir miyim?

3) a) Okutman oldum diyelim, bana "x yıl içerisinde dil puanı getir", "y yıl içerisinde yüksek lisansını bitir" gibi şeyler söyleyecekler mi?

b) Bunu söyleyip söylememeleri okuldan okula değişir mi? (Ben okutman olayım, etliye sütlüye karışmadan hayatımı sürdüreyim niyetindeyim. Öyle zorla yüksek lisansı bitirmem falan istenecekse yapamam dostlar.)

4) Dil puanı demişken, geçen sene KPSS'nin dil sınavına girmiştim. Bazı okullar sadece dil belgesi istiyor, puana bakmıyor. Öyle bir durumda KPSS dil puanım geçerli olur mu?

Daha sorum vardı sanki de aklıma gelmedi şimdi.
(1) 

Yol Tarifi (Ankara)

sezercik yavrum benim #107484 
N. Ayaz Anadolu ve Kız Meslek Lisesi'ne nasıl gidebilirim? Nerden, hangi otobüse bineceğim?

Okul "Dikmen Caddesi Polis Evi karşısı"ndaymış. Aslında Ümitköy'den gidiş varsa çok iyi olur, yoksa Kızılay'dan nasıl gidebileceğimi şeyaparsanız sevinirim.

Herkesi ve her şeyi çok seviyorum. Yaşama sevinciyle doluyum. Sevgiyle kucaklıyorum.
(4) 

sub-etha'ya nolmuş?

sezercik yavrum benim #102016 
yani bişey olmamış da, sub-etha'ya tıklayınca resimdeki şey geliyor karşıma. biri mutlaka sormuştur diye aradım lakin bulamadım.
(4) 

balık beslemek-fanus ilişkisi

sezercik yavrum benim #100892 
şimdi ben yarın gidip iki adet capon balığı alma niyetindeydim, e haliyle de koca akvaryum değil, fanus almayı düşünüyordum. ancak sözlükteki şu entry'ler beni caydırmak üzere:

- içinde balıkların öldüğü şey.
- baliklar icin tabut. bende var. mezarlik mudurune dondum bir senede.
- 5 metrekarelik alanda hayatını sürdüren ve hiç dışarı çıkamayan bir insan ne kadar mutlu ise bu camın içinde beslenen balıkta o kadar mutludur. katil olmayalım, olanları uyaralım.


bu kadar acımasızca mı yahu, canım sıkıldı. yalnızlığımı alacağım 2 balıkla (isimleri de baros ve kewell olacaktı) gidermeyi düşünüyordum.
(3) 

Receiver

sezercik yavrum benim #97585 
Şimdi biz 2 gün sonra eve uydu bağlatıcaz (Teknolojiyi yakaladık farkındaysanız). Sıradan bi receiver işimizi görür mü?

Hani bi bilgisayarda ram mam falan kalite farkı yaratır da, bu receiver'larda nasıl bir fark oluyor? Neden piyasada onlarca marka varken Next&Next Star Kurtlar Vadisi'ni sunuyor?

Almışken iyisini alalım yeeeaaa
(3) 

İlçelerle ilgili bilgi aramaktayım (Ordu/Giresun/Konya ağırlıklı)

sezercik yavrum benim #94709 
Selamlar. Bu cuma sona erecek olan öğretmenlik atamaları için tercih yapıyorum. Şu ilçelerle ilgili bilgisi olanlar varsa yardımlarını beklemekteyim:

Ordu: Akkuş, Aybastı, Çamaş, Çaybaşı, Gölköy, İkizce, Kabataş, Korgun, Kumru, Mesudiye.

Giresun: Bulancak, Dereli, Eynesil, Piraziz, Şebinkarahisar.

Konya: Çeltik, Yunak, Bozkır.

Tokat: Sulusaray.

Niğde: Çiftlik.

Çankırı: Yapraklı.

Afyon: İhsaniye.

Hacı geçen sene ablam Sinop'un ilçesine atandı, google'dan araştırınca sürekli şelale resimleri çıktı önümüze, sonra kız köyün ortasına düştü :) Onun için oraları gidip gören, gitmediyse bile bilgisi olanlardan bilgi istemekteyim.

Teşekkür edenzi...
(1) 

Michael Jackson DVD'si

sezercik yavrum benim #87471 
Şimdi ben bi dvd almak istiyorum Michael'ın, ama şu resimdeki sahnelere benzer sahneleri hep göriyim istiyorum (beyaz hali tercih sebebim).

1) İçinde "Tirilır, Smut Kriminıl, Bilijin, Dey Dont Kerabağdas, Bid it" mutlaka olsun. Hani belki söylemediği konser vardır bilemeyecem.

2) İnternetten alsam da olur ama yakın zamanda Ankara'dan böyle bi dvd edinen olduysa direkman ordan alıyım isterim.

Teşekkür edenzi.
(1) 

canon a520 / objektif

sezercik yavrum benim #85502 
Hacılar, bugün misler gibi foto çekerken birden ekran karardı, alet kapandı. Hemen tekrar açmaya çalıştım, açılmadı ve ekranda "E18" yazmaya başladı açtıkça...

1. Makinem boku yemiş mi?
2. E18 bi hata kodu gibi bişey mi?
3. Objektifin ucundaki küçük kapak bazen takılıyordu, acaba o mu bozdu objektifi. Objektif ilerde kaldı, gelmiyor geri.
(1) 

wireless paniği

sezercik yavrum benim #85106 
selamlar... 2 gündür şöyle bir uyarı geliyor:

Internet'e aynı anda ulaşabilen kablosuz kullanıcı sayısı sınırına (12) ulaşılmıştır. Alternatif olarak modeminize kabloyla bağlanıp işleminize devam edebilirsiniz.

noluyo lan? ablamın evindeyim, internet onun. şifre falan da koymuş da gitmeden halletmem lazım eğer millet çatır çatır giriyosa bizim nete...
(5) 

İnternet Explorer Giriş Sayfası

sezercik yavrum benim #84288 
Selamlar. Afacan bir yeğenim var, google olan giriş sayfasını galiba istemeden değiştirmiş. Hehehe olur böyle şeyler derken internet seçeneklerinden giriş sayfasının ayarlandığı bölümdeki hiçbir butonun aktif olmadığını gördüm. Ne bok yiyecem ben ki? Başka nerden değiştirilir bu meret?

Google'a girip ana sayfam yap diyince de olmuyor.

Saygı bizden...
(1) 

[Makale] Yapısalcılık ve Türk Edebiyatındaki Yansımaları

sezercik yavrum benim #71180 
Selamlar... "Yapısalcılık ve Türk Edebiyatındaki Yansımaları" konusunda bi makale arıyorum. Genel olarak akımdan bahsetmesi, sonlara doğru da azıcık Türk Edebiyatına değinmesi gerekiyor... Baya bi acil...

(Sözlükteki makale aranıyor duyurularında hep nokta atışı yapıyor haylazlar, benimki öyle değil, ondan buraya yazdım. ama derseniz ki oraya da yazabilirsin, gerekeni yaparız icabında...)

Kokulu öpücükler...
(2) 

Windows Vista Control Center

sezercik yavrum benim #58394 
Selamlar...

Hani şu Vista'larda sağ tarafta şeffaf, aman efendim transparan bi şey var. Saat, takvim vs. olan... Control Center deniyor galibağa. Hah, işte ben onun öyle bir yerine tıkladım ki üstündeki araçlara tıklayamaz oldum, deactive ettim galiba. Nerden yapılır bu nalet şeyin ayarları? Yokmu bana yol gösterecek bir hayırsever? Sinirden patlamak üzereyim, tıklayamamak kötü şeymiş vesselam.

(Derdimi tasvir ettikten sonra resim ekleme butonunu gördüm, evet.)
1234   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık