(1) 

serbest meslek erbabligi hk.

vital #751855 
merhabalar.
smm kesen bir gercek kisinin sigorta primi nedir? bir de sanirim bu primi tahakkuk eden yillik vergiden dusuyorlar sanirim?
(4) 

kedimizin cenesindeki ney?

vital #747378 
merhaba.

3-4 gun once kedimizin cenesinde sivilcemsi bir sey cikmisti. daha once de sivilce ciktigi icin ayni yerde, ustunde durmadik pek.
ben pek evde degildim o arada. kiz arkadasim da bunun cenesindeki buyudu biraz diyodu, gelince fark ettim hakkaten buyumus. oynadigi bir kutu vardi tam orayi o kutunun kenarina surtuyordu bir ara hatta. bunlarin bir 10 saat sonrasinda gordum ki o sey daha da buyumus.

nedir bu yahu? yarin vet'e gidecegiz her turlu asilarimiz falan da var zaten ama merak ettik yine de.
arkadasin modu normal, hayatina aynen devam ediyor.
(5) 

2+1, 5+1 ses sistemleri

vital #737834 
merhaba.
jazz, indie gibi muzikler dinlerim.
ara sira film sik sik dizi izlerim. ama muzik daha agirlikta.

logitech bluetooth ses aktarici alip iphone ipad veya macbook farketmeksizin dinleyebilmek istiyorum. buna nasil bir ses sistemi baglamaliyim ki kulaklarimin pasi silinsin?
ses sistemi icin 130-180 lira civarinda bir seyler dusunebilirim.
tesekkurler.
(2) 

time machine ile yeni mac'e yedek yuklemek.

vital #737226 
merhabalar.
430 gb'lik bir yedek var.
ama yeni mac'de 240gb ssd var. bunun yedegi nasil yuklenir? ne yapmak lazim?
(2) 

logitech z506

vital #737217 
almayi dusunuyorum.
uzaktan kumanda yapmaya usenmis abiler, sag on uyduyu kumanda yapmislar. saka gibi.

ben bu arkadasi, logitech kablosuz ses dagitici ile kullanmayi dusunuyorum. boylece canimin istedigi her aletle (ipad, iphone, macbook) kullanabilicem. yani on uydularla o kadar da yakin olmayacagim. acaba o uyduyu sag on olarak degil de bana nispeten daha yakin olacak bir yere konumlandirsam faydasi olur mu ? ise yarar mi?

ya da x540 var mi ya piyasada?
(4) 

eksi duyuru ios (mobile) app'i

vital #720446 
procesi vardi bir sure once. yatti mi o? olsa ne guzel olurdu oysa ki.
(4) 

google apps'den yandex kurumlar'a gecis.

vital #720445 
merhaba paralel devlet.

kisisel domainim altindaki mail adresimi google apps'ten calistiriyordum yillardir. ama bir suredir son zamanlarda seyrek de olsa gelen mailler bounce etmeye basladi. bu sebepten bana gelen kimi mailleri gormemis olma ve boylece is kaciriyor olma ihtimalim bile var ve haliyle rahatsiz oldum.

baska bir domainim icin google apps bir sure once ucretli oldu diye yandex kurumlar kullanmaya baslamistim. bu domainin mailleri oldukce seyrek kullaniliyor. ama saglikli olduguna dair bir hissim var. bu sebepten de google apps altinda isletmekte oldugum domainimi de yandex kurumlar'a alsam mi diyorum. onceki mailleri de aktarma gibi bir ozellik eklemis yandex'teki bu guzel insanlar.

deneyimi olanlar yardimci olabilirse cok sevinirim.

tesekkurler.
(8) 

kedide kepek

vital #701213 
bizim tuy yumagi elroy'da kepek olmus kendisi bir yasina yakin kendisi kadar kuyrugu olan bol tuylu erkek bir tekir. kepek daha cok sirt kisminda.

neden olur?
mama olarak ekonomik sebeplerden oturu bi kac haftadir daha onceden de 3kg'lik paketini kullandigimiz proplan sterilize somonlu mamanin acigini veriyoruz. ek olarak haftada bir paket de royal canin intense beauty yas mama veriyoruz.

neler yapilabilir?

tesekkurler.
(1) 

anjin'e care.

vital #699060 
merhabalar. 3-4 gundur anjin olmus durumdayim. halsizlik kalmadi. iyiym artik ama. sinuzit (sadece akiyor, daha bas agrisi yapmadi) ve bademciklerimdeki iltihaplanma tam gaz devam. sesim cikmiyor. hastaliktan degil ama konusmaya calismaktan halsiz dusecegim. isler devam ediyor ote yandan. yarindan sonra dinlenebilecegim bi.

besiktas'ta atusman yaptirabilecegim yer var midir? atusman olmadan gecmeyecek bu.
ya da antibiyotik ne alayim? artik almam lazim sanirim (gerci oyle ateslilik durumu olmadi da hic)

igne olayina hic girmeyecegim.
(4) 

kisin avrupa'da gezilecek yer.

vital #698197 
merhaba cok gezen eksiciler, gurbetciler.

cguzel yerler gormek, guzel seyler yemek icmek, bit pazari, vintage ve oralara has (yerel degil) giyim kusam aksesuar almak isteyen clubbingle pek arasi olmayan yaslari 20'lerin ortasina yaklasmis cift avrupada nereye ocakta gitse keyif alir dersiniz?

ben baharda ve yazin berlin'e gittim. kisi nasildir acep?

tesekkurler.
(3) 

sozde sosyal devletin taktigi ssk borcu

vital #692607 
merabayin.
ogrenci sahsimin 3000 tl gibi bir gss borcu oldugu ortaya cikti.
zamaninda sigortam baslatilmisti, bir kac kez sigortali calistim da. fakat hep resmi ogrenci durumum devam etti ve halen de oyle.

bu sikik devletin kurdugu sistemde banka bile ne bok yaptigini biliyorken devletin bunu bilemeyip bana 3000 tl takmasi sebebiyle ben nasil bir yol cizip bu borcu bir taraflarina sokabilirim?
ogrenciligi devam edenlere gss odemesi olmuyor zira.

ne yapmak lazimdir acaba?
tesekkurler.

edit: daha 25 yasinda da degilim. erkekim.
(1) 

emlakçı ahmet dagacan / kadıköy

vital #666915 
efendim bu şahısı dün internetteki bir ilanı yüzünden kendisiyle görüştüm. evi sadece haftasonları gösterebildiklerini söyledi. biraz üsteledim de, görüp beğendiğim takdirde hemen tutacağımı, gerekli ödemelerin hazır oldugunu belirttim. ısrarla hayır dedi. ilan aksam yok oldu. bugün sordum evi vermişler.

kusura bakmayın ama bu düpedüz ahlaksızlık değil de nedir? evi görmeden tutmak isteseler bile haftasonu göstereceğini söylediği 15 kişiyi kandırmak değil midir? bu insana dikkat edin ve lütfen hiç bir emlak işinizi mecbur kalmasanız kurumu ve/veya kendisiyle gerçekleştirmeyin. mal sahibi ya da kiracı da olsanız evinizi yoldan gecen ve oturacağı yeri görmeden karar verebilecek ne idiği belirsiz kişilerle sizi bu şekilde karşılaştırması ne yazık ki oldukça mümkün gözüküyor.

bu tip insanlara para ve saygı kazandırmayın.
(2) 

dogalgaz sobasi ve kombi

vital #666118 
merhabalar. bir ev buldum, 2 adet dogalgaz sobasi var. icim rahat etmiyor bu sobalar sebebiyle tutsam da kullanamam gibi geliyor. su zehirlenme tehlikelerinden falan. birincisi bu endise ne kadar yerli? kedi de var. hani bir sey degistiriyorsa diye diyorum.

1+1 ve 70m2'lik bu eve hermetik ve uygun bir kombi alinsa borular ve petekler dosense, ne kadar tutar yaklasik? evsahibine teklif etmeyi dusunuyorum da.

kombi onerisi de dahil olursa fiyata tadindan yenmez. sanirim 3-4 petek, kombi ve borular + tesisat maliyeti ne kadar tutar yani?

yer istanbul.
(1) 

bhphotovideo ve devletlu gumrugumuz.

vital #652713 
selamlar. meshuur B&H photo video dan kilif milif alacagim. elektronik vs. yasakli urunler degiller. 100 dolores tutuyor toplam. shipping de 50 dolores. ups ile yollayacakmis haspam, gumruge takilir miyiz?

fedex var bi de ama o olursa shipping 90 dolores oluyor.
(2) 

ermeni kagidi satan yer.

vital #652111 
asilbent iceren, tutsu olarak kullanilan ermeni kagidindan almak istiyorum, nam-i diger papier d'armenie.

nerede bulunur?
(4) 

siemens bulasik makinesi yikamiyor

vital #639275 
kiz arkadasimin 2 yildir yasadigi evde bir siemens aqua bisey bulasik makinesi var. elektronik.

evin kendi beyaz esyasi ve 1 aya yakindir yikama konusunda iyice sicislarda. neden olabilir?
(2) 

istanbul kedi pansiyonu

vital #633982 
1,5 yasinda erkek, yaramaz, kisirlastirilmis kedimize 5-15 agustos arasi kalabilecegi, kafeste olmayacagi bir pansiyon ariyoruz. tek kalmasi da guzel olabilir.

tabii kalacagi yerde besinine, tuvaletine, oyununa dikkat edecekleri kadar kacmamasina da dikkat etmeliler, acik kapi pencere affetmiyor havada az yakalamadik.

arkadasimiz oyuncu fakat diger kedilerle uyumunu bilmiyoruz. her tur canliyla oyun oynama heveslisi.

besiktas, uskudar, kadikoy, beyoglu, sisli vs. gibi yerler uygundur.
(2) 

su takim elbise aksesuari ne?

vital #615106 
kravat degil. tisortun ustunde bi de galiba di mi?
nedir bu? fular?

instagram.com
(3) 

everyday I am capuling tisortu

vital #613612 
almak istiyorum nereden bulurum?
(6) 

kadife sokak moda

vital #613185 
yasamak icin nasildir?
soyle ki, besiktastan baydim artik. gece hayatim pek yoktur, ara sira arkadaslarla muhabbet edip icilebilecek yerlere gitmeyi tercih ederim.

sakinlik istiyorum. isim zaten yeterince hareket sagliyor. moda buruna yakin olmak istiyorum bi de bu..
(2) 

thunderbolt kablo

vital #604867 
merhabalar.

bende seagatein ssd adaptoru var. thunderbolt kablo gerekiyor bunu kullanmam icin. apple thunderbolt kablolari dehset pahali onun yerine bir tane buldum, bu da ayni ise yarar di mi? ben monitor vs olarak degil, dosya aktarimi icin kullanacagim.

bendeki ssd adaptor:
www.bhphotovideo.com

apple thunderbolt kablo: www.elmasepeti.com (145TL)

buldugum, baska marka kablo: www.elmasepeti.com (62TL)
(4) 

amerikadan tr'ye kargo.

vital #602350 
selamlar kacakcilar.

amerikadan kamera aksesuari aldim 450-500 liraya. filtre falan. elektronik bir sey yok.
1,50 lbs agirliginda bir paket.
bugun donecek bir arkadasim getirecekti ama kargo yetismedi. simdi onun bi arkadasi kargoyu alip tr'ye postalayacak. en hizli nasil gelir, kaca patlar, gumruk girer mi?
(10) 

tuylu bir kedinin ucusan tuyleri

vital #598332 
merhaba. 1 yasini biraz gecgin tuyu bol enerjik tekir bir kedimiz var.
velhasil 2-3 aydir bedenindeki tuyler fazla geliyor olacak ki, 5 saniye kaldigi yerden gittiginde gerisinde yumak yumak tuy birakiyor. tariyoruz ediyoruz, mamadan midir dedik sorduk. en iyi mamayi kullaniyorsunuz dedi. (sterilised royal canin)

45m2lik bir evde yasamak elemani sikti mi acaba?
erkek ve kisiriz bu arada.
(3) 

ttnet ipad

vital #563411 
selam millet.
ipad retina almak istiyorum, turkcell ve vodafoneda cesitli sebeplerden kredi kartı kullanmadan alamıyorum, hayatımda ise avea yok.

ttnet ile aram iyi. yoğun kullanıp da uzun süredir mutlu bi ben varım sanırım onlarla. ama ipad kampanyalarındaki cihaz new ipad. diğerleri ile aynı para verip düşük model almak istemiyorum fark sadece işlemci de olsa.
şimdi bunların new ipad kampanyası 28'inde bitiyor gözüküyor. ipad retina kampanyaları ne zaman başlayacak? müşteri hizmetleri bilgi vermeme konusunda ısrarcı..

sağolun :)
(1) 

turkcell ipad kampanyasi

vital #562985 
selamlar. bunlarin ipad kampanyasindan faidelenmek istedim ben.

14 aylik bir hattimiz var. iphone 4 kontrati var. kriter kontrollerinde bir sorun gozukmuyor ipad alabilmek icin. ama sistem islemin en sonunda sebepsizce izin vermiyor. musteri hizmetleri de TIM'lerdeki ilgili elemanlar da sasirdi bu duruma, mantiksizligindan oturu.

bir bilen var midir neden kaynaklaniyor bu problem. yarin sehir disina cikicam ondan alayim dedim, trcell sanki hayrina veriyormuscasina vermedi aleti bildiginiz...
(5) 

kadikoy moda'da ev.

vital #562472 
selamlar evliya celebiler.

moda da ev bakiyorum ben simdi... nisan sonundan sonra harekete gecmeyi planliyorum, ufaktan bakinmaya basladim evlere.

yeni fikir sokak, muratbey sokak, cemal sureya sokak nasil sokaklardir. bu civarlarda evler buldum genelde internetten arastirmalarimda...

1000 lira limitim var. biraz ustu alti pazarlikla insallah olur :)

sagolun
(4) 

new ipad (3) vs. ipad retina (4)

vital #560544 
peşin fiyatla ipad retina alacaktım, peşin alamama ihtimalim var. 23'ünden önce alayım diyorum.

o sebeple kontratlı almayı düşünüyorum ama kredi kartı kullanmadan.

vodafone abonesiyim ama birkaç kez fatura ödemem gecikti diye kısıtlama koymuşlar sanırım, yarın gidip abone merkezine konuşcam bi ipad retina için.. ttnetten alabiliyorum ama o da ipad retina değil new ipad.
ikisi arasında tek fark işlemci ve ön kamera, new ipad a5x, ipad retina a6x işlemcili. ikisi de iki çekirdek, ama apple a6x, a5x'den iki kat daha hızlı diyor.

vodafonedan ipad retina alamazsam öyle, ttnetin new ipad kampanyasından yararlansam mı? cidden işlemci çok fark eder mi?
(3) 

vodafone da ipad with retina display

vital #553059 
sadece kurumsal musterilere var, biz kilimcinin kor oglu muyuz neyiz? ipad 5'i mi bekliyo bu hiyarlar?
(3) 

kapali dogalgaz acildi, soba da ocak da yanmiyor

vital #553011 
merhabalar. dogalgazim 2 aydir belki biraz daha fazladir kesik. igdas lanet bi kurum oldugu icin.
actirdik tekrar, buz tutmaya basladigim icin. ama nedense ocak ve soba yanmiyor.
gaz acik dedigim gibi. ocakta da sobada da gaz sesi geliyor ama tik yok yine.

sobanin cakmagi zaten yanmiyor. cakmakla yakiyoruz normalde.
ocagin ki de calisiyor. normalde hemen yanar ocak ama yanmiyor,

ocakta ozellikle, yakmaya calisirken eskisine gore daha gec ve az gaz kokusu duyuyorum.

ne bu sorun?
(3) 

istanbul'un güvercinleri

vital #529430 
merhaba arkadaslar.
degisik bir sorum var, su onumuzdeki uc gun, gitsem eminonu ve ortakoy'e guvercın olur mu?
(8) 

early 2011 macbook pro 15.4 inç için ram upgrade'i

vital #524470 
efenim bu başlıktaki cihazdan bende var bi adet. ram'i 8gb. apple max 8gb ram olur bunda dese de bu alet 16 gb ram (2x8gb) çatır çatır destekliyormuş. yurtdışından alayım dedim, ama illa vat ekliyor crucial denen marka. shippingi falan da diyince 60 avroluk şey oluyor 95 avro. bi de ups ile gönderiyorlarmış kesin gümrükte olay olur.

acaba bu merete uygun, uyumlu 16gb ram takabilecek yada öyle ram satan neresi vardır istanbul'da?

söz konusu ram şu idi: www.crucial.com

ek: amerika'dan aldığım ama kullanamadan satmaya karar verdiğim bir adet newer technology marka 2.5/3.5 inç hdd ve ssd'lerle uyumlu; esata, firewire 400, firewire 800 (2 tane), usb 3.0 (usb 2.0 uyumlu) çıkışlı bir harddisk dock satılıktır. pazarlıklıdır. kutusu ve her bağlantı tipinin orijinal kabloları yanındadır, ac adaptörüne türk dönüştürücü de verilecektir.
linki: www.sahibinden.com
(3) 

amerikadan aldırdığımız şeyi tr'ye getirtme.

vital #500365 
4000 doloreslik bir şeyler aldım diyelim. arkadaşımdalar şimdi, ancak arkadaşın tr'ye gelişi yatabilir. bu durumda bu şeylerin tr'ye getirtilmesi nasıl mümkün olabilir. saygılar.
(2) 

mac os x mountain lion'dan snow leopard'a dönüş

vital #480607 
mümkün müdür? windows gibi oldu alet ağlayacağım nerdeyse.
(3) 

Vodafone Red uyanıklığı

vital #476771 
Bu iş çirkinleşmeye başlıyor. Sinir oldum,
Turkcell'in fatura geçirmelerinden daralıp vodafone'a geçtim. şu an için memnunum. Fakat şöyle bir sıkıntı var. kontratlı olarak red tarifesine geçtim. 105 liralık tarifeyi 80 liraya kullanıyorum. Delirdiğim nokta ise şu. Red ayrıcaklıklarından faydalanamamam.

Tarifenin Vodafone'daki sayfasında şu açıklama var koca koca harflerle bir paragraf:
Red ve Red+ tarifelerindeki tüm abonelerimiz, Red Mini tarifesindeki kontratlı abonelerimiz Vodafone Red Ayrıcalıklar Dünyasına katılarak, özel müşteri hizmetleri, mobil hizmet ekibi Red Team , Backup Kişisel Asistanlık Hizmetleri indirimlerden yararlanabilecekler.

Fakat Red'in sitesinde de gereklilikler için şöyle diyor: 3 aylık ortalaması 100 TL olan fatura getirisi yaratmak, Red ve Red+ abonesi olmak, cihaz kontratı sahibi olmak.

80'liralık taahhütlü red tarifemle ben bundan yararlanamazmışım şimdi bana böyle diyor müşteri hizmetleri. Tarifenin detayı ayrı red'in sitesi ayrı diyor. cinnet geçirtiyor. nedir bu ya!?

tüm red ve red+ abonelerinden biri değil miyim ben?
(2) 

iphone 5 turkiye satis fiyati, iphone 4 ikinci el fiyati

vital #476653 
ne kadar olurlar iphone 5 burada satisa cikarken?
(3) 

ales, toefl hakkında (istanbul)

vital #463256 
merhabalar,

sevdicağzım bu yıl mezun olacak bir psikoloji öğrencisidir. ortalaması mezuniyette 2.80 civarı olacak ve klinik psikolojiye yönelmekte kararlı. yöneldi bile diyebiliriz stajlarına bakarsak zaten.
geçen bahar döneminde kendini denemek için çalışmadan etmeden ales'e girdi ve 70 puan aldı. ortalaması yüksek olmadığı için ales'e kasmak istiyor çünkü psikolojide (özellikle klinik dalında) yüksek lisans çok önemli ve kabullerde hemen hemen ikisine de eşit miktarda bakılıyor. o da ales'le fark yaratmak, yaklaşık (hatta en az) 85 puan almak hedefinde. ancak matematikten pek çok eksiği var. kasım'da da ales'e girecek.

sonuç olarak, para bayıp iyi bir dersaneye mi yazılsın ales'e hazırlık sürecinde, yoksa önerebileceğiniz kitaplardan mı çalışsın fikir almak istedik. her ikisi içinde isim ve kurum önerileri bekliyoruz. diğer önerilerinize de açığız.

ayrıca toefl konusu da var. dil yeterliliği de diyebiliriz, ielts mi toefl mı alması gerekir sizce? ne farkları var, şunu daha kolay alır diyebilir miyiz? okulu ingilizce de olsa yeterli bir eğitim söz konusu değil ve istediği okullar dile önem veren okullar. bu konudaki fikirlerinizi de bekliyoruz.

ilgilenirseniz seviniriz.
(6) 

eve giren yavru kertenkele

vital #447568 
amk olayımız bitmiyor.
teras kat eve minik bir kertenkele girmiş.
kız arkadaşım çağırdı bul kovala hayvanı diye, gittim böcek ilacı sıktım, kaçtı hergele. yazık öldürmek de istemiyorum şimdi. sersemlemiştir heralde ama arazi oldu, yok ortada. banyoda yaşandı macera, arkadaş da oralarda hala.. kedimiz var bi, ama o da bana evci çıktı bu ara. yerleri temizleyip böcek ilacından arındırıp onu mu salsak napsak..
(1) 

iphone 4 uyumlu kulaklık önerisi

vital #443259 
bu mu? www.elmasepeti.com

bu mu?
www.elmasepeti.com

ilkinde, ses kumanda etme ve çağrı yanıtlama özelliği de var.
hangisini önerirsiniz?
(8) 

5-6 aylik deli kedi

vital #442778 
bizim coook tatli delikanli bir kedimiz var. ama hiperaktif sanirim. biz evde degilken herhalde surekli uyuyor, eve gelindiginde dirlik vermiyor. kiz arkadasim cok uzulmeye basladi cunku cocuk gibi bir sey, o kadar guzel sevdiriyor ki, oyle tatli ki.. ama gelen arkadaslarimiz da cekiniyor. ev teras kati ve tek oda, cok sicak oluyor gunduz, laf dinlemeyince hatta can acitinca ister istemez kapatiyoruz odaya falan.. uzuluyoruz da..

ara sira gremlin gibi oluyor. ayakti eldi isiriyordu ufak ufak, simdi sirt yanak ne gelirse isiriyor.. cook kosturuyor her yeri deviriyor ediyor.. ne yapabiliriz, cok seviyoruz biz onu.. ama ne yapilabilir biraz egitilebilir mi?

aklima boyle geldi de yazdim bilincakisi gibi.. lutfen yardim..

erkek kedi bu arada. sokak kedisi kendisi ama cook yakisikli..
(1) 

igdaş'ın doyum olmayan mallıkları.

vital #442361 
bu lanet yerden doğalgaz hizmeti alıyoruz el mahkum. nisanda taşındım, doğalgazı üstüme aldırdım. oturulan ev. kontrol edilip açılması gerekiyordu. randevu aldım. gelmediler. sonra randevu aldım. ben yokken geldiler. aradım bi daha randevu aldım yine gelmediler. sonra kullandım bu doğalgazı. bi gün kaçak usulsüz kullanım diye kağıt geldi. randevu aldım, ben yokken geldiler. ben kullanmaya devam ettim. bi gün yine bi kağıt geldi. 3 ay toplam 500 küsür lira fatura çıkartmışlar. hattım kapalıydı evde değildim o zaman zarfında, randevu alamadım. bugün aradım randevu diye. feshetmişler sözleşmeyi, hukuka yollamışlar. ne bir arayan ne bir soran. onu da kendimiz öğreniyoruz anasını satayım. bakkal gibi işletiyorlar mallar.

n'apılabilir?
öğrenciyim, çalışıyorum. bu uyanıklara para yedirmek istemiyorum.
(5) 

hsbc kredi karti odemesi

vital #439984 
cuma aradilar. cumartesi ode bak dosya onumuzde imzamiza bakiyor icralik olacak dediler. sehir disinda odeyecek yer veya hsbc subesi bulamadim, karta eft yapayim diyorum. normalde de oyle oderdim. ama sabah kacta karta gecer, sorun olur mu? bence olmamali..
(5) 

hsbc kredi karti odemesi

vital #438695 
darliyor lanet olasicalar. yarina kadar odemem lazim, ama civarda sube ya da atm'si yok, baska bankamatiklerden oluyor mu odeme?
(2) 

kediciğe beşiktaş civarında adam gibi bir veteriner.

vital #436763 
arıyoruz. kedicik 5-6 aya geldi nerdeyse.
bir veteriner kliniğine gidiyoruz normalde ama her hafta her hafta ağır olmaya başladı. 2 aydır doğru düzgün gidemedik. başka bir yeri önerdiler gittik, o veterinerle bizim gittiğimizin aşı listeleri farklı. sürekli parazit ve karma aşı olacak diyip duruyor bizimki. ötekisi farklı demiş.

şimdi ilk geldiğinde eve 3 ay civarıydı yaşı. parazitti, losemiydi yapıldı. şimdi karnesi önümde değil ama nedir olması gereken aşılar, ne kadara patlarlar normalde.

kediyi kar kapısı değil de bir can olarak görüp ona göre bakacak veteriner arıyoruz beşiktaşta sevgili duyurucular. bi el atarsanız çok seviniriz..
(4) 

bootcamp kullanicilarina anket

vital #436726 
mac os'u ne hallerde windowsu ne hallerde kullaniyorsunuz.

mesela ben oyun icin won 7 kurdum. bu aralar surekli oyun oynadigimdan internete de onunla giriyorum. o kadar muzik torrent vs. yok.
ama mac os x lion'da ise baska oyunlar ve video prod, fotograf edit programlari dolu, itunes'u ve torrenti sadece mac partitionunda kullanip film falan izlemeyi de yine mac os'da yapiyorum.
(5) 

bisiklet seçimi, fren sistemleri.

vital #432307 
uzun zamandır bisiklete binemiyorum. eski bisiklet bekleye bekleye perte çıktı.

adam gibi bir şehir bisikleti, daha doğrusu bir hybrid bisiklet alayım da haftada bir iki gezeyim spor olur hem hem de özlemimi giderim bi işime yarar hale getireyim şu mereti isteğindeyim.

şimdi öncelikle mekanik disk, hidrolik disk fren sistemleri peydah olmuş. ben v fren sistemini biliyorum anam babam usulü. hidrolik olmazsa eğer disk frenlerin pek bi bok olduğunu söyleyemiyoruz galiba.

bir kaç bisiklet beğendim bütçem ışığında, fikir verir, şu bisiklet şundan iyi çünkü şöyle bundan kötü çünkü böyle derseniz sevinirim. önerilere de açığım.

buyrun. kendilerine duyduğum sempatiye göre sıraladım seçtiklerimi.

1) Sedona 341: www.bikeandoutdoor.com

2) Sedona 331: www.bikeandoutdoor.com

3) Giant Roam 1: www.bikeandoutdoor.com

4) Giant Roam 2 (2011 Model): www.bikeandoutdoor.com

5) Focus Lost Lagoon CS 3.0: www.bikeandoutdoor.com

6) Scott Sportster 50: www.bikeandoutdoor.com
(1) 

beşiktaş abbasağa yakınlarında pazar açık berber.

vital #431716 
adam gibi saç sakal kesip fahiş fiyatlı da olmazsa tadından yenmez.
(1) 

kaçak doğalgaz ve beceriksiz igdaş

vital #417134 
martta ev değiştirdim, doğalgaz falan hep üstüme.
benim doğalgazıma gelip kimse bakmadı dostlar. ilk randevuya gelmedi çok sevgili görevliler, ikinci randevuda ben evde değildim. bugün kapıya kağıt bırakmışlar,

en tepede kaçak borcu var diyor,
altta faturalar var,

5 mart, 178 tl
3 nisan, 147 tl
5 mayıs 179 tl
gaz açma parası da bunlara dahil tamamda biri fazla la bunların.

anlamadım gitti 500 küsür lira borç nası oldu bahar bahar.
(12) 

kediciğe isim önerisi.

vital #401578 
sokaktan aldığımız ve 3 haftadır bakmakta olduğumuz erkek kedi yavrusuna isim arıyoruz. oğluş kediş ufaklık demekten adını öyle sanacak salak.

elroy vardı ya jetgiller'de, elroy mu desek dedik....
(3) 

ingilizce çeviri.

vital #382503 
behaviorism's failed imperialism

bir makalede bir bölümün başlığı bu ama ne demek istemiş anlamadım.
(1) 

arçelik leydi 170 kullanma kılavuzu

vital #380807 
nerdedir? aradım ama bulamadım

mobil görünümden çık