(3) 

Adres Soruyorum Anadolu Yakası-Şakacı Sokak

abtash #57199 
Kozyatağı Mahallesi Bayar Caddesi Şakacı Sokak

modern cami falan varmış yakınlarında.

tren'le gidebilirim veya kadıköy'den başlayarak bineceğim araçlarla tarif ederseniz süper olur. minibüse bindirmesiniz iyi olur aktarma yapıcam.
(4) 

Bilgi İşlem Sendikası

abtash #57180 
Türkiye'de Bilgi İşlem sendikası var mı?
Yurtdışında var sanırım da Türkiye'de direkt it üzerine bir sendika (ufak bir araştırmada) bulamadım. Programcıların falan filan değil direkt bilgi işlem.

merak ediyorum şöyle 1 günlüğüne grev yapılsa ne olur:) belki anlarlar kıymetimizi çalışma saatlerinden şikayetçiyim efenim! gecesi gündüzü yok bu işin, tamam zevkli ama..
(10) 

İlişkiyi unutma süreci

abtash #57142 
biten bir ilişki ardından insan ne kadar unutmadan dayanabilir var mıdır böyle bir sınır? bi yerlerden ilişki süresinin yarısı geçince unutuyorsun diye okumuştum.

yaklaşık 3.5 yıl süren bir ilişkim oldu, biteli yaklaşık 1.5 yıl olacak ancak hala iyi şeyler var kafamda, hiç bir zaman kötü hatırlamıyorum ve suçlamıyorum, unutmak da istemiyorum(evet hala seviyorum)

unutup başka şeyler yelken açmaktan korkuyorum, ben unutmak istemiyorum da beynimin nasıl çalıştığının az biraz farkındayım, artık yeni hatıra olmadığı için üstüne veri yazmak için can atıyor şerefsiz. unutmamak için ara ara birlikte gezdiğimiz yerlere falan gidiyorum tek başıma iyi geliyor. şöyle bir dezavantajı olur mu, artık oraya tek başıma gidiyorum diye beynim farklı kaydetmez di mi? (zaten aklımda kendisi, mütemadiyen çıkıyor karşıma, telefon rehberinde, masaüstünde orada burada işte)
(2) 

avrupa yakası 28 ocak'ta yeni bölüm mü

abtash #57102 
bu akşam avrupa yakasında yeni bölüm var mı, tutturdu diziler bir hafta yeni bir hafta tekrar diye. tv yok, youtube'dan izliyorum sözlüğe de daha entry girilmemiş yok mu acep, boşuna beklemeyeyim mi, bi söyleyin tv'si olan duyurucular? yeni bölüm varsa yarım saat içinde youtube'a düşer sanırsam.
(18) 

Tank oyunu ismini hatırlayamıyorum

abtash #57101 
98 veya 99 yılıydı tam hatırlamıyorum bi tank oyunum vardı. adını falan unuttum. sadece bi tankı yönetiyosunuz, bölümler geçtikçe doğa değişiyo karlı bölüm falan vardı. yerde patriot (yazılışı yanlış olabilir) füzeler buluyoduk atıyoduk falan, çok oyun oynamayan biri olmama rağmen birden aklıma geldi canım çok çekti, ismini buldurabilecek olan var mı? oyununun yapılış yılı farklı da olabilir ben o yıllarda oynamıştım.
(4) 

Google Analytics ekleme

abtash #56897 
index'e

<script type="text/javascript">
var gaJsHost = (("https:" == document.location.protocol) ? "ssl." : "www.");
document.write(unescape("%3Cscript src='" + gaJsHost + "google-analytics.com/ga.js' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E"));
</script>
<script type="text/javascript">
try {
var pageTracker = _gat._getTracker("UA-5214919-3");
pageTracker._trackPageview();
} catch(err) {}</script>


şu kodu ekle diyor.

ekliyorum tekrar servar'a atıyorum ancak doğrulama olmuyor. ne zaman doğrular bu dalga?
ya da yanlış mı yaptım anlamadım gitti.

örnek (nerdeyse boş) eklenmemiş sayfa ve eklenmiş sayfanın kodlarını buraya yazabilir misiniz ya da sayfa yollarsanız da olur, aradaki farkı göreyim. gıcık oldum, basit bişi olmadı gitti.
mcsamirs(et) h o t m a i l (nokta) c o m
(7) 

kaşar, ford nereden geliyor bu kelimeler?

abtash #56856 
Yemekhanede kızlar dedikodu yaparken duydum aklıma takıldı. kaşar diye araştırmaya kalkınca abuk subuk şeyler geldiği için buradan soruyorum. ilk kim kaşar demiş, neye benzeterek kaşar demiş?

bunu bilen bunu da bilir diyerek, fordlama nerden geliyor?
(9) 

10 Günlük krediye ne kadar faiz?

abtash #56747 
Bankacı suserlar bi el atsın (tecrübeli suserlara da hayır demem tabi ki). okul harcını yatırmak için 10 günlüğüne 200 tl ihtiyacım var. hsbc advantahe campuse kartım var oradan çekmeyi düşünüyorum. orada oranlar yazıyor da 10 gün sonra yatırınca 1 aylık faiz mi olur ne kadar olur, tecrübenize sığınıyorum.

30 ocak'ta karttan 200 tl çekip, 7 şubatta tekrar geri yatırmayı düşünüyorum. kesim tarihi 27 ocak. ne kadar öderim? tam fiyat istiyorum.

tefeci suser varsa o da olabilir, likitide sıkıntım var.
(3) 

İngilizce Alt Yazılı Sinema

abtash #56720 
İngilizce seslendirme + İngilizce alt yazılı filmler sunan sinema salonları var mı, varsa hangileridir?
(9) 

saç elektriklenmesi

abtash #56483 
ölçmedim ama tahmini saçım tahmini 20 cm civarında. banyodan sonra acayip elektrik yapıyor, kirlenince falan geçiyor elektriği. pis pis saçla mı dolaşıcam yok mudur çözümü? elektrik çarpmış gibi dolaşmaktan bıktım. kesmeye niyetim yok. kendi çabamla çektiğim fön daha beter yapıyor, ya da fönlü görünümü veriyor. ben istiyorum ki kendi halinde dursun. kıvırcık sayılacak dalgalı saçlarım var. kısa iken düz sanıyodum biraz uzadı dalgalı oldu tam uzayınca kıvırcıkımsı.

not:erkeğim, ilk defa saç bu kadar uzadı.
(4) 

Ucuz sürücü kursu

abtash #56262 
mezuniyet yaklaşınca ehliyetsiz dolaşma vaktinin sona geldiğini anladım. kriz var millet pek sürücü kursuna gitmiyordur diye düşünüyorum, kampanya falan iyice düşürmüşlerdir diye umuyorum. var mı bildiğiniz up-ucuz sürücü kursu? gerekirse hiç arabalarına binmem, kapıdan içeri de adımımı atmam minumum masraf yani, yeter ki ucuz olsun. öğrenci sayılırız daha. istanbul veya sakarya'da olabilir, kocaeli yol üstünde o da olur.
(3) 

ekşi atari

abtash #56077 
ekşi atari gitmiş tamam da, offline olarak orada burada oynayabileceğimiz türden bi versiyonu var mı? aradım velakin bulduramadım.
(10) 

soguk havada cisin gelmesi nedendir

abtash #56074 
pek medikal değil de soru başlıktaki gibidir, bilimsel açıklaması nedir bunun?
(bkz: soguk havada cisin gelmesi)'deki entry tatmin edemedi beni, sabahtan beri bir şey içmedim ama wc ile kanka oldu bu güneşli soğuk istanbul gününde. var mıdır bir çözümü?
(14) 

arabayı boşa almak ne kadar tasarruflu

abtash #55973 
krizin çaprazlama girdiği çoğunluk arasındayım, seyir halinde mümkün olduğunca arabayı boşa alıyorum ama ne kadar faydası var bilmiyorum, uzun vadede yarardan çok zararı olur mu? ne kadar karı vardır benzin tasarrufu olarak?(rakamlar konuşsun efenim)
(2) 

Telefon tavsiyesi

abtash #55831 
Selamlar, nokia N veya samsung U serisi arasında seçim yapmak isteyen bir arkadaş var, 3g de istiyo okulda wireless'ten nete de bağlanmak fiyat aralığı 300-500 tl dedi ama o fiyata yoksa da belirtilen özelliklerde tavsiyelerinizi bekliyorum. onun dışında çok memnun olduğunuz yeni nesil telefon varsa onları da yazabilirsin.
(3) 

Patent başvurusu

abtash #55808 
Duyuru'da arattım kabaca ancak bir sürü şey geldiği için tam istediğimi bulamadım.
kafamda bir proje var, ciddi anlamda büyük bir proje. projeyi sunmadan önce patentleyeyim diyorum, ancak bu patent işi nedir ne değildir, fikir gerçekten harika, çok gündemde bir konu ancak çözüm için pek bir şey yapılmıyor.
ne kadardır bu patent alma, olaydan olaya değişir mi?
sadece fikrimi nasıl patentleyebilir miyim, elle tutulur bir şey olmadan?

ciddi olarak para yatıracak olan varsa görüşebilirim bile.. proje hayata geçme şansı bulursu yazılımcı suser-okurlara da başvuracağım.

dedeye anlatır gibi anlatırsanız süper olur.
(2) 

Mercedes Model Sorusu

abtash #55799 
fotogaleri.hurriyet.com.tr
linkteki mercedes'in modeli nedir, bana mclaren ortaklığı ile geliştirilen (bkz: mercedes slr)'yi anımsattığı için kafama takıldı biraz araştırdım, ama pek bir şey bulamadım, var mıdır bilen?

edit: araba özel yapım altın kaplama o yüzden yeni bir model, ancak kasa sanki eski modellerden alıntı gibi. onu soruyorum.
(8) 

Sakalı tersten alma - Askerlik ilişkisi

abtash #55468 
evet pek sevgili ekşi duyuru'cular sorularım bitmiyor, ardı arkası kesilmiyor.
sakalı tersten alma kıl dönmesi yapar mı? var mı böyle gördüğünüz bir vaka? ekşi sözlük'te arattığımda, münferit bir entry'ye rastladım. ancak tecrübeye dayanmadığını düşündüğüm için burada da soruyorum.

askere gidebilirim bu yaz, sakalım da biraz gür malesef, ne tesadüftür ki cildim de hassas her gün traş olamıyorum. kıl dönmesi olmayacaksa tersten alıp en azından bir gün cildimi dinlendireyim diyorum.

bonus: eğer kıl dönmesi olacaksa askerde her gün traş olmak rahatsız ediyor beni desem g7'yi narin popoma sokarlar mı? dipnot: erbaş yapmam diye düşünüyorum o kadar okuduk, bir katkısı olur mu?

edit:g7 değil g3'müş. olsun o da acıtır.
(4) 

Yağ bezesi durduğu yerde bir zarar verir mi

abtash #55467 
öncelikle şuradaki tespitte emeği geçenlere teşekkürler(git: 55066)
ben ameliyat istemiyorum arkadaş yağ bezesi yerinde kalsın bana zararı yok desem içimde patlar mı(cidden patlar mı, oynamicam onunla söz) mutlu mesut yaşasak yanına arkadaş edinir mi, büyür gelişir zarar verir mi?
son olarak lazerle ameliyatı yok mudur bunun kansız falan?
not: sözlük dışında aramaya üşendim.

ekşi'de arama sonrası okunan entry üzerine özel not: siktir et bişi olmaz diyen doktora selam ederim. benimki dıştan bir şey fark ettirmiyor anca dokununca hissediyorum. yağ bezesi di mi taraklara gelmeyelim.
(3) 

ekşi sözlük'te arama

abtash #55466 
merhabalar çok araştırmadım ama şöyle bir şey sormak istedim kolay yoldan cevap için.
ekşi sözlük'te ararken şunu arama diye bir şey var mı?
mesela sözlük kelimesini aratacağım ama içinde ekşi geçmesin var mı böyle bir opsiyon?
(2) 

Kamusal Alan

abtash #55076 
Kredi yurtlar kurumu'na bağlı yurtlar kamusal alan kapsamına giriyor mu? giriyorsa bu yurtta barınan öğrencilerin baş örtüsü/türban takması yasak mıdır?

diyelim kyk yurtları kamusal alan sayılmıyor tamam. çoğu üniversite'nin içinde kampüs yurtları oluyor bu yurtlar kamusal alan kapsamına giriyor mu? sonuçta bu yurtlar kamusal alan dahilindeki üniversite kampüslerinin bir alt kümesi.
(10) 

Kampüste Sigara Satışı Yasağı

abtash #55071 
Sakarya üniversitesi'nde böyle bir yasak var efenim, bilmiyorum başka üniversite'lerde durum nedir? genel bir karar mıdır değil midir? eğer münferit ise üniversite'lerin kendi kendilerine böyle yasak koymaya hakkı var mıdır? kampüste sigara altın değerinde oldu yurtta kalan öğrenciler (sürekli çarşıya inmeyenler) dışarıdan sipariş veriyor.

not: sigara içmiyorum da içenlere yazık ondan sordum. o da bir bağımlılık sonuçta, bu kadar uğraşılmaz ki, sıkıyosa toptan yasakla tütünü di mi?
(5) 

Göbek Deliğinin Üstündeki Kıkardığımsı Şey

abtash #55066 
merhabalar, aylardır göbek deliğimin üstünde kıkırdağımsı bir şey var, başta tırstım tümör falan diye.(tümör görsem bomba diye karakola götürürüm o ayrı) sonradan alıştım bir de her dokunduğumda hissedemiyorum bazen kayboluyor. lakin sanki dokunduğumda kıpırdıyor, yer değiştirmese de kendi etrafında dönüyor. doktora gitmedim çünkü evdekiler çok evhamlı daha geçen sene böbrek taşı düşürdüm, onlar benden fazla düşürdü. nedir bu karnımdaki bilen var mı? bu sene yurt için sağlık belgesi çıkarırken röntgen çektirdim orada bir şey çıkmadı ama doktor neredeyse bakmadı bile, muhabbet ettik onayladı kağıdı o kadar. gaz olabilir mi:) gazlı biriyimdir ama yıllardır çıkmadı böyle bir şey.
(18) 

Sözlükteki Moderetörlerin Durumu

abtash #55047 
Başlık biraz ironi gibi tamam kabul ama moderatörlerin maaşı yazmaya elim gitmedi.
maaş alıyorlar mı almıyorlar mı, sözlükte baktım tam alıyorlar kanaatine varırken sona geldim kafam bulandı. alıyorlarsa ciddi bir ücret mi?

neden bunu sordum kendime koca alacağımdan veya ağzımın sulandığından değil, bu kadar yazarın çilesi ücretsiz çekilir mi onu merak ettim.

bir de moderatörler sıradan bir sözlük yazarı kadar sözlükten zevk alıyor mu? yani sonuçta moderatörlük sırtlarında bir yük gibi, görev sonuçta. insanın doğasında var bir işi yaparken sorumluluk aldığında farklı oluyor. mod osurursa yazar ne yapar hesabı.
(4) 

hangi müzikti

abtash #55022 
nuri alço veya coşkun filmlerinde çıktığı söylenen bir melodi var ne aradığımı tam bilemediğim için arayamadım bile. dıt dırı dırı dırı dı dıt falan. kara şimşek mi ne bilmiyorum bi yardım.
(7) 

Uyku Sorunu

abtash #54982 
Dünya'nın en önemli sorunu değil ama şöyle bir sorunum var; ne zaman film izleyecek olsam uyuya kalıyorum. zaman fark etmiyor bugün saat 4(16) gibi geldim yurda finaller arası bi film izleyeyim dedim 20'dk'dan sonra sızdım. aynı filmi dün gece de izlemeye çalıştım yine uyudum. daha önce de başka birçok filmde oldu bu. uykusuzluk gibi bir sorunum yok, bu saatte(00.58) yazdığımdan da anlamak mümkün zaten. üst üste 2 gece 0 saat uyumadığım da oluyor tık demiyorum ama ne zaman ki film izleyeceğim sızıp kalıyorum var mı bir çaresi? filmler uyku hapı gibi geliyor artık.
(8) 

Sub etha vs ekşi sözlük

abtash #54823 
bana artık ekşi duyuru, ekşibition daha çekici geliyor, sadece kafama bir şey takılıp merak ettiğimde ekşi sözlüğe bakıyorum, bir de gün içinde önemli bir şey olmuş mu diye. ekşi duyuru faydalı ve biraz eğlenceli, ekşibition ise tamamen eğlenceli olduğundan ekşi sözlüğün yerini tutuyor benim için bir nevi. ekşi sözlük'teki anketler troll yazıları kusmuk oldu artık. sırf bana mı öyle geliyor yoksa var mı böyle bir şey? gerçekten öğrenmek istedim tepki olsun diye açmadım.
(4) 

guru sözlüğü kodlayanlar arasında oldu mu hiç

abtash #54790 
(git: #54786)'i görünce aklıma geldi uzun zamandır kafamdaydı bu konu.
guru sözlüğü kodlamadı mı hiç sadece moderatörlük mü yaptı? sözlüğü kodlayanlarda geçmiyor, eski modlarda geçiyor da.. gerçi diyeceksiniz yazmıyorsa kodlamamıştır ama, böyle kıymetli bir bilişim adamının ssg ile bu kadar yakın olup sözlüğü kurcalamamış olması aklımda kalmıştı hep..
(4) 

ekşi dergi telifi

abtash #54782 
ekşi dergiyi oraya buraya koysak arkadaşlara dağıtsak, hatta kendi blog'umuza koysak sorun teşkil eder mi?(arkadaşlara dağıtmak derken abarttım sanırım) emeğe saygı falan
123   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık