(3) 

mcdonalds

t joe #237389 
acibadem mcdonalds kaca kadar acik bilgisi olan var mi?
(4) 

istanbul universitesinde okuyan arkadaslar yardim lazim

t joe #218786 
iktisat fakultesi ekonometri bolumunde okuyorum. bu nokta otomasyon sistemi ile ilgili bir ton sey soyleniyor. simdi benim yarin butunlemem var bu dersin finalinden 55 vizesinden 50 aldim ancak ff yaziyo nokta da, rektorlukten falan bir aciklama yapilmis eski sisteme geri donus yapilicaktir diye, ancak kimse neyin ne oldugunu bilmiyor birisi diyo ki f kalmicak duzelicek senin notun bazisi diyo herkes cok yuksek aldi sinavdan zaten f gelmesi normal oyle kalir duzeltmezler. birseyler bilen varsa lutfen yardim etsin. ona gore yarin sinava giricem ya da girmicem.
(1) 

commandos 3

t joe #216500 
soyle bi sorun var windows icin degil mac icin indirebilecegim bir yer ariyorum ama bir turlu bulamadim. yardima ihtiyacim var!
(commandos 3 bulunamazsa 1 veya 2 ye de raziyim)
(3) 

acil anket sorularina ihtiyacim var.

t joe #214431 
yarin ki pazarlama dersi sinavi icin 25 soruluk sigara ya da saglik konulu bir ankete ihtiyacim var internette aradim ama hic isime yarar birsey bulamadim. microsoft word var bilgisayarimda bir tek acabilicek program olarak. luten bi yardim arkadaslar. tesekkur ederim simdiden.
(3) 

iphone 4 kirmak icin yardima ihtiyacim var.

t joe #205071 
arkadasim amerikadan iphone getirdi tahmin edebileceginiz uzere telefon unlocked degil. internette biraz arattim versiyon muhabbetleri falan var ama pek bisey anlamadim. telefonda versiyona 4.2.1 dio ve modem firmware diye bisi daha var ona da 03.10.01 diyo , su an bunu halletme imkanim var mi ? varsa nasil yapicam ? simdiden tesekkurler.
(4) 

Arabayla ilgili sorun var beyler yardim lazim.

t joe #202699 
havalandirmayi calistirdigim zaman arabanin on yolcu koltugunun altindan su sesi geliyo saril saril ve arabanin sag tarafi on yolcu koltugunun alti, sag arka yolcu koltuklarinin alti paspaslarin oldugu yerler falan inanilmaz bi sekilde islak gol gibi yani . neden bole bisi olmus olabilir ne yapmam gerekiyor? araba yeni opel astra.
(13) 

Sozlukten birine pm

t joe #190443 
yazar olmadigim icin #23398606 bu numarali entry yi yazan kisiye ulasamiyorum birisi benim yerime pm atip bana burdan ulasmasini soylerse cok sevinirim.
(2) 

Messenger Dosyası

t joe #169177 
İyi akşamlar.

Arkadaşlar "wldlog.dll" dosyası windows live messenger kullanan hepinizde var birisi o dosyayı upload etse rapid filan bi yere bana linkini verse çok sevinirim..
(2) 

CPU Kullanımı %100

t joe #136466 
Masaüstü bilgisayarımda windows xp yüklüydü ve cpu kullanımı sürekli %100-%97 filandı. Virüslerden dolayı olduğunu düşünüp format attım ve elimde orjinal vista olduğu için vista yükledim. Yeni format attığım bilgisayarda hala %100 kullanılıyor cpu, bi sik yapamıyorum tabii ki baya yavaş bilgisayar. Sorun ne olabilir?

1 gb ram
p4 3.2 ghz vs..
(1) 

Harddiske Ulaşım

t joe #133044 
Laptopum yalan oldu anakartı ekran kartı filan hep yandı gitti de sorum şu, harddiskteki verilere ulaşılabilir mi? Ulaşılabilirse nasıl?
(6) 

Kan Testi

t joe #130338 
Şimdi bu sorum biraz ilginç. Yani bilinmesi mümkün mü onu da bilmiyorum ama sormam gerekiyor..

Mesela hasta filan olunca, hastaneye gidince kan testi filan yapılır bazı değerler çıkar filan ya; işte diyelim ki ben uyuşturucu kullanıyorum. Yani uyuşturucuya da spesifik bi isim vermemiz gerekirse ot menşeili ürünler olabilir, kokain olabilir mesela. Bunları kullanıyor olsam, bu testlerde ortaya çıkar mı?

Ayrıca askerlik öncesinde bu veya buna benzer bir test yapılıyor mu?
(1) 

İngilizce Sorusu

t joe #130149 
Pitbull&akon - Shut It Down şarkısında şöyle bir söz geçiyor:

"damn, you'se sexy bitch.."

buradaki "you'se" nedir arkadaş?

ve kimi şarkılarda filan bazen "i are" filan duyuyorum. her ne kadar az çok ingilizce bilsem de bunlar nedir?
(5) 

Google

t joe #118699 
Bilgisayarımda xp yüklüydü, şimdi 7 yükledim ve bi sıkıntım var. önceden "google" yazıp ctrl+enter ya da alt+enter yaptığımda direk www.google.com.tr açılırdı ama şimdi www.google.com açılıyor. bunun çözümü nedir?

edit: firefox için
(1) 

Grev-Lokavt

t joe #117021 
Benim sorum çok cahilce gelebilir ama gerçekten merak ediyorum. Mesela ki memurlar maaş zammını beğenmedi ve greve gitti. Devlet lokavt edebiliyor mu? Ne bileyim, mesela çaykurdaki memurlar greve gitti, develet "kapattım lan çaykuru! lokavt gidin!" diyebiliyor mu? yoksa lokavt sadece özel sektörde mi geçerli? yoksa lokavt diye bi' şey yok mu?
(2) 

Movie Maker Sorunu

t joe #115337 
Yüksek kalitede kaydedilmiş amatör bir müzik çalışmasına klip yapıp kaydediyorum movie maker'da ve program inatla boyutu 4,5mb ye sınırlıyor. 25 mb filan diye ayarladım ama yine aynı.. haliyle ses kalitesi çok düşüyo'. ne yapılır? movie maker'dan çözüm ya da tavsiye edebilceğiniz; kullanımı kolay bi' program var mı?
(2) 

Ezel

t joe #112199 
----dikkat son bölüm spoileri içerir----
www.youtube.com

bu linkte o meşhur ezel-ali-dayı sahnesi var. hani şu mahzen gibi yerde geçen, son bölümden. şimdi o sahnenin sonlarında millet dayının arkasında toplanıyor. dayı diyor ki "emri vereyim mi? yetmez.." diyor. ezel de diyor ki; "orası belli olmaz dayı, belki de yeter" diyor, ceketini silaha uzanır gibi sıyırıyor. burada ne demek istiyor? ne yapmış oluyor? neyi kaçırıyorum ben? yetmeyen ne? belki yetecek olan ne?
(5) 

Vakumlu Kapı

t joe #111275 
Mercedes'in Bmw'nin filan kullandığı bi' sistem bu vakumlu kapı. hakkında bilgi sahibi olan var mıdır? nedir bu vakumlu kapı? ne işe yarar?
(4) 

Yunanca Bir Şarkı

t joe #101448 
Ya fenomende filan çalıyo' sürekli. Sözleri hakkında hiç bir fikrim yok ama hani fenomen dinleyen ya da biraz da hit şarkılardan haberdar olan birileri bu rumca şarkıyı bilse süper olur. ya da tahminleri alsam..

edit: (bkz: kardia mou)
(3) 

Laptop Ekran Kartı

t joe #99746 
benim ekran kartım şudur:

(git: 45598)

almayı düşündüğüm ekran kartı da budur:

cgi.ebay.com

uyar mı?

edit link yanlışmış düzelttim..
(2) 

Trafik Cezası

t joe #99275 
Yaklaşık 1 ay kadar önce aşırı hızdan dolayı trafik cezası yedim. 265 tl civarında ama 15 gün içinde yatırınca 196 filan oluyodu. bunun faizi filan varmış, ödemeyince %5 filan falan ama bir kaç sorum var:
-ödemedikçe her ay %5 faiz mi geliyor?
-birleşik faiz mi var yoksa her ay anapara üzerinden mi faiz uygulanıyor?
-"bunların hepsi hikaye! faiz filan yok!" mu?
(6) 

Harç Yatırmayı Unuttum

t joe #96947 
evet unuttum ve bugün istanbul üni. iktisat fak. harç ödeme son günüydü. acaba yan bastım mı yoksa sonradan bu harç cezalı filan böyle faizle maizle ödenir mi nasıl olur bu işler? yani bi harç yatırmadık diye silmezler heralde beni he eşşek diğiller ya?
(9) 

Ağzım Yüzüm Dağıldı

t joe #96689 
Bu gece 2-3 sularında hareket halindeki Ford Ranger kasasından düştüm, takriben 30 km hızla giderken filan.

-sol kaşımın üstü biraz zedelendi.
-sol elmacık kemiğimin üstünde büyükçe bir yara var ve ilk başta biraz ağrımıştı.
-en önemlisi sol dirseğim çok kötü, biraz şişti ve tam açıp kapatamıyorum kolumu; ağrıyo.
-sol bileğim de ağrıyo çok hareket ettiremiyorum elimi, ağrıyo.

daha önce hiç bi yerim kırılmadığı için tam anlayamıyorum, acaba kolum ya da elmacık kemiğim kırılmış olabilir mi? öğrenci belgemi bağ-kur a vermediğim için sağlık güvencem yok, o yüzden doktora gitmek istemiyorum. daha önce kolu filan kırılmış biri varsa söylesin, acaba kolum kırılmışsa acıdan kıvranmam mı gerekir? yoksa hafif ağrısa da kırılmış olabilir mi? kırılmamışsa bu uzuvlara ne sürsem yeridir?

edit: peki kimse bişe demesin ve güvencem olmadığı için sakat kalim ben..
edit2: öliyim o zaman ben..

edit3: aha resim img406.imageshack.us aslında kolumu da çektim ama sağlam kolumu çekemiyorum, bi karşılaştırma yapılamayacağı için koyma ihtiyacı hissetmedim..
(1) 

devlet memurluğu ile ilgili

t joe #96526 
ya arkadaşlar devlet memuru olmak için bir üst yaş sınırı var mıdır? biraz araştırdım ama bazı yerler 35 bazı yerler 40 demiş bazı yerlerde üst sınır yok denmiş. bu konuyla ilgili net bi' bilgisi olan varsa ve paylaşırsa o ne güzelliktir ya..
(4) 

Altyazı Senkronizasyon Ayarı İçin Program

t joe #52790 
The Godfather serisini indirdim ancak elimdekilere uygun bir altyazı bulamadım. bu altyazıları senkronize hale getirmek ve sürekli ctrl + < filan yapmamamı sağlayacak bi' program lazım. kuzanim kullanıyordu ancak kendisine soramıyorum zira şu an ulaşamayacağım bir noktada. yardımcı olursanız sevinirim..
(4) 

Otomatik Kullanı Kapatmak İstiyorum

t joe #51191 
Ya ben flash disk olsun, harici hard disk olsun bilmem ne olsun.. bilgisayara ne bağlarsam bağliyayım otomatik kullan diye bir şeyin çalışmamasını istiyorum. cdrom için yaptım ancak flash disk takınca yine otomatik kullan açılıyor..
(2) 

"ali" filminden bir müzik

t joe #50678 
şu will smith'in oynadığı bi' ali filmi vardı onun sonunda çalan müzik nedir? adı söyleyeni filan falan gibi..
(1) 

taksim-melek

t joe #50657 
nasıl bir mekandır? ekonomik krizin hakim olduğu şu günlerde bütçemizi zorlar mı? onun dışında gidilesi bi' yer midir? kalite midir nedir?
(1) 

gümüşpala-otogar

t joe #48976 
bu yol bulma konusunda iett internet üzerinden çok yardımcı olurdu ama ne yazık ki geliştirme çalışması yapıyorlarmış, neyse..
ben avcılar-gümüşpala mahallesinden esenler otogar'a gitmek istiyorum ancak kısa süreli araştırmam sonucunda iyi bi' sonuç alamadım, bir bilen varsa yardımları karşılığında teşekkür etmeye hazırım; hatta şimdiden teşekkürler.
"şükrübey metrobüs durağı" hemen evimin orada, haberiniz olsun..
(6) 

massive attack gibi olsun

t joe #47778 
beni alkollüyken farklı kafalara sürüklicek gruplar arıyorum, böyle massive attack gibi olsun.. hadi ya bi' yardım edin.link filan da istemiyorum sadece bir isim yeter. bi' de "şu grubun şu şarkısı sana uyar"dan ziyade "şu grubun tüm şarkıları sana uyar hacı!" tarzı cevaplar bence daha hoş olur ama bahsi geçen tek şarkı inanılmaz über süper bi' şeyse "neden olmasın ya.." derim..
(13) 

kaç bedenim ben?

t joe #47620 
pantolonlarım belden 30 yada 32(genelde 32) boydan da 32 beden. t-shirt vs. ler ise genelde small, nadiren medium. acaba ben kaç bedenim?

mecburi gelen edit: erkeğim olm ben ona göre..
(1) 

yiğit özgür

t joe #47459 
bi' karikatürü vardı bunun

küçük bi' çocuk:
"dada..mama..aguyu magu..agudulay oyda..tisleyi tocaman...koşuyolaydı, sen oydakileyi demeye kalmadan bi geçirdim ağızlarına...aynen kaçtılar..ohh .mına koyim söktüm konuşmayı!..naber lan godoş!"
diyodu filan, bunu görebileceğim ve hatta bilgisayarıma kaydedebileceğim bir site, efendim bir link filan benzeri şeklinde gibi şeylere ihtiyacım var..
(8) 

Driver

t joe #46118 
"casper cpw2000" notebook un driverlarını nereden bulabilirim?
ya da en azından geforce go 6600(notebook) un driver setup ını nereden bulurum?
işletim sistemi: xp..
(4) 

durup dururken bilgisayar kapanıyor

t joe #45833 
soru aynen başlıkta yazdığı gibi, bilgisayarımı açtıktan sonra bazen karşılama ekranında şifremi yazdıktan sonra bazen açıldıktan 5-10 dakika sonra bilgisayarım kapanıyor. bazen de saatlerce kullanıyorum hiçbi' şey olmuyor..
msconfig den baktım başlangıca, normalin dışında bi' şey yok, görev yöneticisinden işlemleri kontrol ettim yine bi' olağan dışı bi' şey yok gözüküyor. eset kullanıyorum ve tüm güncellemeleri tamam, onunla da tarattım ama hiçbir şey bulamadı..
ayrıca bilgisayar laptop ve fanında bir sorun yok, açtım baktım ne bir tıkanma ne farklı bi' şey var.. ne yapmam gerektiği konusunda ise en ufak bi' fikrim yok..
(4) 

laptop ekran kartı

t joe #45598 
casper cpw2000 laptop sahibiyim. geForce go 6600 ekran kartım var ama çok yetersiz geliyor. bu emektar bilgisayarımı çok sevdiğim için de değiştirmek istemiyorum, birbirimize çok alıştık.. ekran kartımı değiştirme imkanım var mı? varsa ne takabilirim? nereden bulurum?

edit: ya bu resimdeki ekran kartı. aynı girişe sahip ama daha iyi bi' şey arıyorum, bulabilir miyim? nerde?
(1) 

taksim-avcılar

t joe #45374 
avcılar-gümüşpalada oturuyorum. metrobüsle giderken "şükrübey" durağında iniyorum..
gece geç saatlerde, en azından otobüsler bittikten sonra; mesela 03.00 da taksimden eve taksiye binmeden nasıl gidebilirim? o saatlerde taksim-bostancı dolmuşları gibi her saat çalışan, herhangi bir metrobüs durağının yakınından geçen bir dolmuş filan var mı?
(2) 

nası' kaydedicem ki?

t joe #45017 
selimbolukbasi.com
mesela buradaki şarkılardan birini çok beYendim(gökten geçen kuşlara, herkese tavsie de ederim), o şarkıya nasıl sahip olabilirim? o şarkı internetten çalarken kaydedebilecek bir yapı var mı?

edit: daha önce böyle bi' şeyin sorulmuş olma ihtimalini sevdim ama bulamadım..
12   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık