İş olarak beyaz eşya bayiliğini tavsiye eder misiniz?

psmstc #1529070 
İç anadoluda 30 bin nüfuslu bir ilçede açmayı düşünüyoruz.

Riskleri ve getirisi ne olur?
(6) 

Ortopedi uzmani tavsiyesi (isin uzmani-piri)

brkylmz #1529069 
Annemin dizinde yillardir suren bir diz agrisi var. Akapunkturundan fizigine bir cok sey denendi. Olmadi.

En son tavsiye uzerine gittigimiz bi doktor ilk gorusmede robotik cerrahiyle tedavi dedi ama cok icimize sinmedi niyeyse (adim atar atmaz hemen ameliyat demesi)

Cildiyede kolsuz agop, tiroidde mete duren gibi bu isin piri kimdir? Ya da onereceginiz ve bu sorunu kokten cozer dediginiz bir uzman hekim var midir?
(1) 

iphone 13 için kılıf

biseysorcaktim #1529067 
magsafe özellikli silikon kılıflar neredeyse bin lira.
şu linkteki spiegen marka kılıf 200 küsür.
www.amazon.com.tr?

kablosuz şarj destekliyor.

magsafe tam olarak nedir? gerek var mı? sanırım qi ve magsafe adında iki farklı standart var. magsafe hızlı şarj sunuyor, doğru mu anladım?

hıza ihtiyacım varsa kablo takar kullanırım. onun dışında, "masa başında çalışırken şarj olsun, hızlı olmasına gerek yok" istersem bu kılıf tam bana göre mi?
(5) 

Online Hatay Ürünleri

caturanga #1529066 
Hatay'da dükkanı olup online satış yapan kullandığınız, güvendiğiniz siteler var mı?
(1) 

Bugün kur korumalı mevduat hesabı açan var mı

regina phalange #1529065 
Bütün bankalar perte mi çıktı noluyor?
(5) 

Yl'den sonra ara vermeden doktoraya başlamak? Doktorada kayıt dondurma?

Amaranta ursula #1529064 
Selam arkadaşlar

Şimdiden cümleten mutlu bayramlar diliyorum hepinize.

Yüksek lisans sonrası ara vermeden doktora yapmayı önerir misiniz? Ne kadar yıpratıcı olur? Türkiye'de doktoraya değer mi?

Tez danışmanımın ara verme, hevesin kaçar şeklinde ısrarlari sonrası doktoraya başvurmuş oldum. Büyük bir ihtimalle olumlu olacak ama ben derslerin artık uzaktan olmayacağını öğrendiğimden beridir kayıt dondurmak istiyorum. Hem o şehirde değilim hem çalışıyorum hem de biraz dinlenmek istiyorum.

Kayıt dondurmak ile ilgili üniversitenin belgelerini taradım. Bir tek lisansüstü öğrenci yönetmeliğinde doktora kısmında izin olarak şu şekilde geçiyor:
"Sağlık, doğum, askerlik, yurtiçi ve yurtdışı yükseköğretim eğitimi gibi nedenlerle izinli sayılabilir" cidden bu sebepler dışında mümkün değil mi kayıt dondurmak?

Aramızda kayıt dondurma konusunda deneyimli ya da bilgi sahibi olan arkadaşlar aydınlatabilir mi?

Cevaplar için şimdiden çok teşekkür ederim.
(2) 

samsung s22 şarjı

semaforo de medianoche #1529063 
kullananlara soruyorum sabah %100'le çıktım diyelim evden günlük kullanımda parlaklığı azaltır 120 hzi kapatırsam sosyal medya applerinde yaklaşık kaç saat ekran süresi alırım? ekran süresi verileri internette var ama ayrıntısı yok pek parlaklık ne kadarda hz kaçta söylenmiyor.

baskılı beton kimyasallları neler ve fiyatlar 100 m2 başı yaklaşık nedir

Antrikot #1529062 
soru başlıkta
(4) 

Bu kaplumbağanin yaşı kaç?

gameofannen #1529061 
Merhaba. Yıllar önce tahminen 20 sene vardır. Bahçede bir kaplumbağa bulmuştum. Tabi o zamanlar kaldığımız yerde yapılaşma azdı. Ve her yer agaclikti. Şu an o kaplumbağayi tekrar bulduğumu düşünüyorum. Olduğu yer sadece 1 dönüm kaldı. (yapılaşma yapılmayan)
Bu kaplumbağanin yaşı kaçtır acaba.
İkinci sorum ise yaşadığı yere de bina dikecek gözü dönmüşler. Ben bu kaplumbağanin yalnız olduğunu düşünüyorum ve aklımda milli parklar şube müdürlüğünü arayıp onu daha güvenli kırsal bir alana postalamak.
Lutfen fikirlerinizi bildiriniz? Teşekkürler.

Merhabai.hizliresim.com
(6) 

Euro-Dolar neden birbirine bu kadar yaklaştı?

levent bilgen #1529060 
sb.

Münih'te WG veya Yurt Nasıl Bulunur?

leontocephaline #1529059 
Selamlar, ekim ayında yüksek lisans için Münih'e gideceğim. Kampüs Freising'de fakat çalışmak da istediğim için kalacak yeri Münih'te ayarlamaya çalışıyorum, merkezde olmasa da ulaşım ağına yakın bi yer. Ama imkansız gibi bir şey sanırım. Yurtlarda sıralar 3-5 dönem gözüküyor, ben zaten 4 dönem okuyacağım orda.
Paylaşımlı dairelerde oda bulmak için önerdiğiniz bir yol veya site var mıdır merak ettim. immobilienscout24.de ve wg-gesucht.de sitelerinde çok fazla dolandırıcı var diyorlar, facebook gruplarını takip ediyorum fakat şimdilik bi şey çıkmadı.
bütçe de maalesef maksimum 500 yuro.
En kötü bir aylık airbnb tutup orada arayacağım, belki öğrencilerle falan konuşup bi şey bulurum diye düşündüm.

Sokağa atılan 2 gözü kör kediye acil geçici/kalıcı yuva İZMİR

equine #1529058 
Sabah 6 civarı çöpün altına saklanmış şekilde buldum. Evden kaçtığını düşündüm başta (tertemiz bir ev kedisi) ama benden 10-15 dk önce komşum birinin kutuyla getirip sokağa bıraktığını görmüş. Hayvan korkudan deli gibi oradan oraya koşturuyor dışarıda. Kör kediyi sokağa bırakmak nasıl bir vicdansızlık bilmiyorum gerçekten. Kısır değil, erkek. İnsandan ve diğer kedilerden/köpeklerden hiç korkmuyor. Tam tersi kendini sevdirmek için önünüze yatıyor sürekli. Ama en ufak seste koşmaya başlıyor. Kalıcı yuva olmak isteyen olursa İstanbul’a da getirebilirim.

Ama şimdilik çok acil İzmir’de -mümkünse kedisiz bir evde- geçici yuvaya ihtiyacım var. Kumunu, mamasını ben vereceğim. Sadece yuva bulunana kadar bakmanızı istiyorum. Modlardan ricam üste sabitlenmesi.

www.hizliresim.com
(10) 

Yönleri biliyor musunuz? Kuzey güney vs.

mg3929 #1529057 
Bir dönem bir odamı avrupalı bi kıza kiralamıştım. Dışarı çıktık etrafı gösteriyorum kuzeyde neresi var gibi bi soru sordu, sonra baktım kuzey ne taraf bilmiyorum. Herhangi bi yerde yönünüzü tayin edebiliyor musunuz? Bunu nasıl öğrenirim?
(6) 

Miyop için lazer ameliyatı yaptıranlar

rebecca #1529054 
3er numara miyopum lazer ameliyat düşünüyorum ancak kimileri 30 yaşından sonra yaptır numara yine büyüyor dedi, var mı gerçeklik payı?
28 yaşındayım bu arada
(2) 

Yurtiçi kargo bayram

gallienus #1529053 
Yurtiçi kargo bayramda komple kapalı mı yoksa ikinci - üçüncü günden sonra çalışacak mı, bilgisi olan var mı?
Ya da diğer bayramlarda durum nasıldı?
(2) 

Almanya yüksek lisans başvuru için iyi bir danışman ofisi öneriniz var mı?

neil manke #1529052 
Milleti sağmak üzerine kurulmuş değil de ciddi iş yapan başarılı bir ofis?

Bursa ya da İstanbul'da olmasını tercih ederim. Teşekkürler şimdiden.
(6) 

cilt bakimi icin neler yapiyorsunuz

Kittie #1529047 
hangi urunleri kullaniyorsunuz markalariyla yazar misiniz.

goz cevresi kremi cok onemli mi. mesela el kremini yuze, goz cevresine surunce ne oluyor?

bir de aktarlarda satilan yaglardan kullaniyor musunuz (hangi bolgelere, hangi yag)

ben yillardir sadece la roche temizleme jeli ve la roche gunes kremi kullaniyorum. ilaveler yapmak istiyorum.

yas 30+
(6) 

Ehliyetimi kaybettim. Yola çıkmam gerek. Geçici belge veriyorlar mı?

sonhakan #1529043 
Hemen alabiliyor muyum?
(4) 

Ahmet Ümit kitapları

lionel andres #1529042 
Daha önce Ahmet Ümit okumamış biri olarak hangi kitabından başlamamı tavsiye edersiniz?
(5) 

sözcük unutmak - yabancı dil

biseysorcaktim #1529041 
çok temel ya da daha önce sık sık konuştuğunuz, kullandığınız bazı sözcükleri anlık olarak unuttuğunuz oluyor mu? olunca ne yapıyorsunuz?

zorla öğrenilmiş/ezberlenmiş sözcüklerden bahsetmiyorum. onların unutulması normal ama günlük konuşmada yer alan ve sık sık kullandığım bazı sözcükleri tam da cümlenin içinde lazım olduğunda unutuyorum bazen.

neden olur ki, nasıl yapsak
(3) 

Bu iki A3'den hangisi ?

hayati cozemeyen adam #1529040 
1 )www.bigmotoringworld.co.uk

Avantaj : Sedan, baya dolu bi araç adaptif cruise control, koltuk ısıtma, s-line paket, kırmızı renk şık duruyor, otomatik.

Dezavantaj.: 2014 model km'ye çevirince 100 binde.

2 ) www.bigmotoringworld.co.uk

Avantaj : 2015 model, 15 bin mile ( 25 bin km ) daha düşük, beyaz ( bana göre )

Dezavantaj : Hatchback ( sedan daha şık sanki ), koltuk ısıtma yok, kırmızı kadar dolu değil, £2000 daha pahalı.
(5) 

Büyük crocsu küçültme operasyonu

regina phalange #1529039 
Güneş altında kalınca küçülüyor deniyor. Doğru mudur? yanları daralsa yeter. Güneşin altına koysam bir süre küçülür mü gerçekten?
(2) 

termosifon meselesi

kaleciyle karşı karşıya #1529037 
yazlıkta güneş enerjisi var ama kışın da geliriz diye termosifon da taktırmıştık üç yıl önce. iki yıldır çatıdan gider borusuna su sızıyor. usta geldi, baktı, anlamadığım bir şeyler söyleyip bu yanlış monte edilmiş, termosifon suyu çatıya çıkıyor dedi.

az önce evin dışındaki su vanasını kapattım. termosifon doluydu, içindeki su da 53 derece gösteriyor. normalde ana vana kapalı olsa dahi depoda su olduğu için bu su bitene kadar çeşmeden akması gerekir diye düşündüm ama muslukları açtığımda damlası dahi gelmedi. emniyet ventilinden su boşaltayım dedim, oradan gelen de soğuk su.

ben anlamadım bu işten, neden oluyor bu?
(2) 

30 çuval hafriyatı ne kadara alıp götütürler?

kanasla intihar eden adam #1529035 
evin yakınında duvar yıkıldı, ben duvarları topraklarla beraber çuvallara doldurup hazır hale getirdim.. acaba belediye ya da özel bir kamyon şirketi 30 çuval hafriyatı kaç para götürür fikri olan var mı? belediye'ye mail attım 25 gündür dönmediler.
(2) 

Coastal Homes tarzindaki koltuklar

balpolen #1529033 
Asagiya linkini de birakiyorum. Bu tarz koltuklari cok begeniyorum, bir adi da vardir by koltuk stilinin ama ben bilmiyorum. Nerelerde bulabilirim, nasil aratmaliyim?

Tesemkurler

www.coastalhomes.com.tr
(2) 

Almanyada master hk.

Cnrays #1529032 
Almanya'da master için tüm üniversiteleri toplu olarak görebileceğimiz bir site var mı?Şimdiden teşekkürler
(5) 

Steam üzerinden Hitman satın almak

niyazi mısri #1529029 
Selamlar bu yaz indirimlerinde hitman 1 ve 2 30 lira civarında görünüyor. Fakat yanlış hatırlamıyorsam bu hitman 1 in çıkışı ile birlikte bölüm bölüm satılacak falan diye okumuştum sanki. Sormak istediğim 30 ar liraya komple bu iki oyunu alabiliyor muyum yoksa 30 lira sadece atıyorum oyunun core kısmı üzerine diğer bölümleri / dlc vs almak gerekiyor mu? Teşekkürler


store.steampowered.com
(10) 

Bitmiş insanları anlatan diziler/filmler

substituent #1529027 
Merhabalar herkese,

Spoiler uyarısı

Breaking bad tarzı sonunda her şeyini kaybetmiş insanları anlatan hikayeler hoşuma gidiyor. Aynısı my name is earl’de de var puan izlediğim bölümde. Earl her şeyini kaybedip kötü earl’e dönüyor. Bu tarz hikayeleri anlatan dizi film önerileriniz var mı acaba? Narcos’da öyleydi sanırsam, escobar sonunda her şeyini kaybedip kaçak olarak yaşıyordu, bu tarz şeylerden bahsediyorum.

Çok teşekkürler
(2) 

Ekşi sözlük hesabım neden askıya alındı?

Desc #1529025 
Selamlar. Dün fark ettim ki hesabım 1 haftalığına "çaylak" kategorisine alınmış. Ancak konuya dair ne mail, ne de sözlük üzerinden bir bilgilendirme mesajı göremedim. Konuyu çözüme kavuşturabileceğimiz yetkili arkadaşlar var ise bir danışmak isterim kendilerine. Esenlikler...
(4) 

5 yıl tecrübeli müdür arayan şirketler

regina phalange #1529024 
Yani min 5 yıl tecrübeli yazıyor ilanda, 5 yılda insan kendine ne katacak da müdür olabilme seviyesine çıkacak o ayrı bir konu dçğer konu da bu 5 yıl tecrübeyle bu arkadaşlara müdür maaşı mj veriyorlar yoksa title verdik diye daha az maaş mı veriliyor. Bütçe- finans vs departmanlar için konuşuyorum.
(2) 

Bu bir yaya geçidi midir?

adwokat #1529023 
Merhaba. Bu yoldaki çizgilerin anlamı nedir? Yaya buradan geçerken araba çarparsa yaya mı kusurlu olur?


ibb.co
ibb.co
(1) 

İş yeri ruhsatı - biraz acil konudur -

adwokat #1529017 
Merhaba arkadaşlar. Tapuda iş yeri olarak gözüken bir yere ruhsat almak için kat malikleri onayı gerekiyor mu?

Kadıköy modada bir binanın zemin katı.

Bu iş yeri ruhsatını almak çok zor mu?
(5) 

Allianz, Hastanenin Vermediği Bir Belgeyi İstiyor, Ödeme Yapmıyor

pantepember #1529016 
2 hafta önce ameliyat oldum. Ödemeyi yaptım. Gerekli tüm belgeleri hastaneden alıp Allianz sistemine yükledim.

Ama sistem başvurumu onaylamayıp hala bir belge istiyor: Ayrıntılı Hizmet Dökümü - ACIBADEM BODRUM HASTANESİ

Hastaneyi arıyorum, belgeler tam, biz başka bir belge vermiyoruz, diyor.
Allianz'ı arıyorum, "SGK" ödemesiyle ilgili kısma ait hizmet dökümünü istiyoruz, diyor.
Hastaneyi tekrar arıyorum, biz böyle bir belge vermiyoruz, diyor.

Geri alacağım tutar 20 bin TL. Kredi kartıyla ödeme yapmıştım ve 1 hafta sonra kredi kartımın son ödeme günü. Hastane sorunun genel müdürlüğe iletildiğini söylüyor, ama araya tatil giriyor. İşin içinden nasıl çıkacağımı bilemiyorum.
(3) 

Sahis sirketi vergiyi ciroya gore mi kara gore mi oder

anten #1529015 
Sahis sirketi olarak gelir vergimi cirom uzerinden mi hesaplamaliyim yoksamasraflari ve diger giderleri dustukten sonra mi
(7) 

Millerle Ödül bilet

kumandanim #1529013 
Merhaba,
30.000 civarı milim birikti. Tarih sıkıntım yok diyebilirim. Sene sonuna kadar harcayayım diyorum.

İstediğim;

- 2 kişi gideceğiz.
- Öncelikle vizesiz gidebileceğimiz bi' yer. Olmazsa vizeli tabi ki
- Yurtdışı.


var mı tavsiye edebileceğiniz bi' yer?
(3) 

madeni euro neresi alır?

floydian #1529012 
15 euro falan 1-0.5-0.1 karışık madeni euro'ları neresi alır?

ankara'da
(3) 

gidilemeyen konser biletini satabileceğim bir yer var mı?

elektrodöner #1529011 
selamlar, plan değişikliğinden dolayı bir konsere gidemeyeceğim bunun için bir platform var mı?
(2) 

huawei watch gt2 hakkinda soru

boo #1529010 
huawei watch gt2 kullanan arkadaşlar,
saat güzel tamam da bluetooth bağlantılı arabama geçince telefon çalınca saat arabadan konuşmama izin vermiyor, ya da çağrı gelince bluetooth kulaklıklarım çalışmıyor. her seferinde saatin bağlantısını mı kesmek gerekiyor? yani öncelik tanımlama var mıdır? öncelik kulaklıgımda, arabamda en son saatte gibi. bluetoothu kesersem de saat duruyor sıfırlıyor. diğer bluetoothlu bağlı cihazlarımı nasıl kullanacam saat bağlıyken?
(2) 

iPhone "Mail " Uygulamasının kapladığı alanı nasıl açarım?

vaveylababa #1529009 
Şirket mailini girdiğim iphone'un mail uygulamasından hesabı siliyorum olmuyor, uygulamayı komple kaldırıyorum olmuyor. 1,75 gb alan kaplıyor. Bunu kökten nasıl temizleyebilirim?
(9) 

İş soruları

dissendium #1529004 
1. Bir yerde en az çalışma süreniz ve en çok çalışma süreniz nedir?

2. Sizce ne kadar sürede iş değiştirilmeli?

3. Ortalama bir yerde 4 yıl çalışmak sizce çok mu?

4. Ortalama üstü bir yerde çok uzun süre çalışmak mantıklı mı?

5. Ortalama bir yerden ortalama üstü bir yere geçiş süresi ne olmalıdır?

Teşekkür ederim. Daha sonra soru silinebilir.
(4) 

Organize etme

mysql34 #1529003 
Örneğin marketten alışveriş yaparız ve bu alışverişi buzdolabına yerleştiririz, yerleştirirken ürünleri organize etmemiz gerekir, buna benzer günlük hayatta yaptığımız neler var, aklınıza gelen olursa yazabilirseniz sevinirim
(2) 

Doğum parası

ismira007 #1529002 
Merhaba,
Eşim 20 gün kadar önce doğum yaptı. Özel sektör çalışanı kendisi.
Doğum parası almak için ne yapmak gerekiyor? Herkes bir formdan bahsediyor ama bulamıyorum internetten. Bilen birisi bilgi verirse çok memnun olurum.
(2) 

kabarmış duvarın boyanması

surprise #1529001 
gömme rezervuardaki kaçaktan dolayı duvarın arka kısmı rutubet yaptı ve kabardı. usta geldi tamir etti ve duvar kurusun boyatırsın dedi. duvarın iyice kurumasını bekliyorum 10-15 gün yeter kuruması için sanırım. sonra boyacı duvarı kazıyıp saten alçı yapıp üstüne boya yapması yeter mi yoksa başka bir uygulama yapmak gerekir mi?
(2) 

Kulaküstü bluetooth kulaklık önerisi

Coyote #1529000 
bütçem maks 700 civarı

ne alıyım sizce?

iphone ile kullanacağım, şarjı iyi gitmesi önemli

www.trendyol.com

urbanears şekli çok hoşuma gidiyor, nasıl sizce?
(2) 

Cep aynası nerede satılır? [Ankara]

psipsipsi #1528999 
Merkezde nerelerde bulabilirim?

Özel Okullarla İlgili - Doktora Tezi Anketine Destek Lütfen

senzafine #1528998 
Özel okullarda insan kaynakları yönetimiyle ilgili bir anket için desteğinizi rica ediyoruz. Bu kurumlarda görev yapan personel (öğretmen ve idari personel) tarafından doldurulması gerekiyor.

Hatta eğitimci arkadaşlar eşe dosta da gönderseniz ne güzel olur.

docs.google.com

Ortalama 3-4 dakika sürüyor.

Çok teşekkürler.

*Moderasyona not: bir süre üste sabitlenirse seviniriz, teşekkürler.
(2) 

Almanya işçi alımı başvurusu

dakota #1528997 
Almanya havaalanı çalışanı olarak 2000 işçi alacağını duyurdu. Başvurıyu nerden yapıyoruz kimler başvuru yapabiliyor?
(3) 

Ürünü Kargoya Saat Kaçta Verdiğin Teslimat Süresini Etkiler mi?

pantepember #1528995 
"Ürünü sabah ya da akşam kargo firmasına teslim etmemiz size olan teslimat süresini değiştirmez." diyor n11'deki bir satıcı. Bu doğru mu?
(1) 

Yurt dışı ayakkabı gümrük vergisi

alembic #1528993 
Almanya'dan alınacak 100 euro civarı bir ayakkabı için ne kadar gümrük vergisi ödenir, vergisi ödenerek alınabilir mi bilgisi olan var mıdır?
(2) 

Gürültü engelleme yöntemleri

take stay #1528992 
Merhaba, evim cadde üstü, özellikle gece çok inşaat kamyonu geçiyor ve salon iç tarafta, yatak odası evin cadde tarafında, başka seçenek yok. İki pencere ve kapalı balkon var, gürültüyü nasıl en aza indirebilirim. Stüdyolarda kullanılan perdeler yararlı olabilir mi, nereden bulunur öneri ve fikri olanlar yardımcı olabilir mi rica etsem.
1 ...  ... • 914    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık