(1) 

şu bölümdeki mukreminin söylediği şarkı nedir (bir demet tiyatro

ShadowOfMoon #1562702 
www.youtube.com

dakika 2.27
ay ay ay diye devam ediyor. çok kısa söylüyor.

Büyük ihtimalle arabesk bir şarkı gibi geldi.
(2) 

online psikolog arayışı

kondansator #1562700 
selamlar, daha önce farklı platformlarda 2 farklı psikolog ile görüştüm ancak süreç istediğim gibi gitmedi. ya da o dönem ben de pek motive olamamış olabilirim. ancak sıkıntılar, daha doğrusu destek almak istediğim konular devam ediyor. daha çok öfke kontrolü konusunda destek alabileceğim, önerebileceğiniz, online görüşme sağlayabileceğim bir psikolog var mıdır acaba

Web Projesini Refactor etmek Hk [NextJS, GRPC, Typescript] - AI

biseysorcaktim #1562698 
Özetle; bir projeyi refactor etmek için kullanabileceğim bir araç ya da AI hizmeti var mı?

---
Basit olduğunu düşündüğüm, bazı kavramları ilk kez kullandığım, çok büyük olmayan ama bir türlü iyi yapamadığım bir web projem var. Gitgide büyüdü. Bu şekilde başkasına teslim etmek ya da sıfırdan yazmak istemiyorum.

Kendim hakkından geliyorum ama bir sürü de eksiğim var. Ne klasör yapısı tam doğru, ne isimlendirmeler. Bir sürü de kullanmadığım dosya/bileşen var.

Nasıl ki kod bloğunu chatGPT'ye verince refactor etmek konusunda yardımcı oluyor, tüm projeyi bu şekilde analiz edip de best-practice'lere göre bana bi liste çıkarıp da şunu şunu şöyle yapmalısın diyen bi hizmet var mı? Makul olmak kaydıyla ücretli de olabilir.

solomun konserine 2 adet uyguna bilet aranıyor

seindfeld #1562697 
Şuan zaten 700tl gitmeyecek olan varsa yarı fiyatlarına kadar bilet alabilirim.
(6) 

Beynim zorlandığında kesiciye giriyor. Bunu aşabilen var mı?

ananiyimioguz #1562696 
Yaptığım, öğrendiğim hiç bir şeyden tatmin olmuyorum. Her şey yarım kalmış gibi geliyor. Ki öyle de oluyor bence.

Kendimi bildim bileli bu böyle. Her şeyi işimi görecek kadar öğreniyorum. İleriye taşıyamıyorum. Gözüm kesmiyor. İçim sıkılıyor. Uğraşasım gelmiyor.

Her konuda amatörüm demenin rahatlığına sığınıyorum. Bir şeyi biliyor olmanın getireceği sorumluluktan mı korkuyorum yoksa tembellikten mi bırakıyorum bilmiyorum. Kolay olanı seçiyorum hep.

Gündelik hayattaki edinimler konusunda çok sorun olmuyor da kariyer anlamında önümü inanılmaz tıkıyor.

Beynim zorlamaya gelemiyor. Gitar mı öğrenicem, gidiyorum kursa, notalar zor geliyor, yerleri, okuması vs. Amaan akor öğrenirim diyorum gidiyorum 5 10 tane akor öğreniyorum. Tamam diyorum çalıp söylüyorum işte yeter.. Annem de böyle doğal yeteneği var kulaktan duyup piyano ve yan flüt çalabiliyor, öğretmen olmuş ama mezun olduğu zamandaki bilgisi ne ise, 30 küsür sene geçmiş hala aynı. Yeni çalış şekilleri, eşlik yöntemleri falan bilmiyor. Tipik tr öğretmeni sanırım. Ona mı çekmişim bilmiyorum.

Fotoğrafçılık mı öğrenicem; ışık, enstantane, diyafram kombinasyonlarını çözdüm tamam dedim. Hala dijital ekrandan bakarak live görüntü üstünden ayar yapıyorum. Stop hesaplamaları kısmına gelince karışıkmış ya deyip kaçıyorum işin içinden. Halbuki çözemiycem mi yani.. ama pes ediyorum.

Okurken de genelde başarılı bir öğrenciydim ama eğitim sistemimiz de sağ olsun, sadece istenilen kadar çalışıyordum. Hatta çoğu zaman kendim de çalışmıyordum ya bilen birine anlattırıyordum, ya da birlikte arkadaşlarla çalışıyordum. Kimi zaman mantığını anlayarak, kimi zaman ezber ile o an beklenen ne ise çalışıp dersi verip çıkıyordum.

Sonra zaman geçiyor unutup gidiyorsun. Bazen sınavdan çıkar çıkmaz unutuyorsun.

Beynimi en çok 3 dönemde yorduğumu hatırlıyorum. Üniversiteye hazırlanırken, üniversitede (mühendislik dersleri beyin yakıyordu) ve de ilk işe başladığımda işi öğrenmeye çalışırken.

Fakat mesela bir yazılım dilini biraz öğrenip proje çıkardım ya, orada bırakıyorum zorlamayı. Tamam diyorum bunlar işimi görüyor. Sonra bakıyorum millet ne teknolojiler öğrenmiş, ne biçim kod yazım stilleri geliştirmiş biz anca izliyoruz diyorum kendi kendime.

30 yaşıma gelicem, ingilizce konuşamıyorum. Sevmiyorum çünkü. Diyeceksiniz, hakkını vererek çalıştın mı? Hayır beynim hem zorlanmak istemiyor hem de insanın sevmediği bir şeyi yapması daha da zor.

Önceden bu durumun üstesinden geliyordum. "Bir şeyi neden yapamadığını, neden olmadığını sorgulamak yerine, direkt içine gir ve başla. Yolda açılır düğümler" gibi bir yaklaşımım vardı.

Fakat o zamanlar kendimi biraz zorlayabiliyordum. Şimdi anlatılanlar bile bir kulağımdan giriyor diğerinden çıkıyor.

Çalışırken çok basit bir şeyi bile unutup 2-3 kere sorduğum oluyor. İyice beynimi bir yerde unutmuş gibi hissediyorum. Zorlamaya zorlamaya örümcek ağı da kaplamış olabilir.

Bu arada bunu da tembellikten mi uyduruyorum bilmiyorum da, ölümün olduğu bir yerde insanların hayatlarından ödün vererek bir şeylere çalışması bana çok mantıklı gelmiyor. Yani bir insan ne kadar çok işi konusunda uzmanlık edinirse, o kadar çok sömürülürmüş gibi geliyor. Ki gördüklerim de öyle. Yazılım liderimiz önce müdür oldu, sonra direktör oldu. Adam güzel maaş alıyordur.

Ama sürekli çalışıyor. Eşine, çocuklarına doğru düzgün vakit ayıramıyor.

Bu şekilde başkalarının tarlası gibi olmak da istemiyorum.

Öyle olmasa bile şu an hığk deyip ölüp gitsem gam yemem mesela. ortalamanın üstünde yerler gördüm, aşkın her türlüsünü yaşadım, farklı hobiler edindim.

Düşünsenize sadece yazılıma kafa yorduğumu ve diğer yetilerim gelişmediği için başka şeylerden anlamadığımı. Veya ölüp gidince "ulan gençliğimi verdim sektöre, yaşamadan öldük be" diyeceğimi.

Ama işi bilenlere de ayrı imreniyorum. Onlar da ben gibi sosyal ve çok yönlü kişilere imreniyorlardır belki. İkisi de lazım. Ama nasıl olacak aynı anda hepsi?

Pek sağlıklı düşünemiyorum mu acaba problemim nedir sizce?

Eskiden bir topluluğu yöneteceğimi, yeni fikir ve buluşlara imza atacağımı düşünürdüm veya çevredeki geri dönüşler öyle gelirdi.

Şimdi ise bu beyinle en fazla pazarda limon satabilirim gibi geliyor. Hiç bir şeyle uğraşasım, yorulasım yok. Sorumluluk almaktan çekiniyorum.

Büyük bir iş verseler elime yüzüme bulaştırırım. Öğrenciyken böyle değildim. Topluluk kurardım, sunumlar yapardım, öğretmeyi severdim.

Şimdi bakıyorum en tembel, en bir şeylere kafası basmayan arkadaşlar bile senior olmuşlar kendi alanlarında.

Ben hem kendimden beklediğim, hem de çevreden beklenen performansı gösteremedim.
(6) 

Hesap kesimi pazartesi olan bir kredi kartının kesim tarihini öne almak

condom kurşunu #1562695 
Mümkün mü?
(3) 

kendim ettim kendim buldum türküsü

kurdilihicazkar #1562693 
Türküde geçen "yüreğimi yaktı nara" ifadesine takıldım. Yıllardır dinlerim, bu ifadeyi "yüreğimi ateşe attı" yada "yüreğimi ateş yaktı" gibi algıladım hep. Ancak farkettim ki nar kelimesi sadece ateşin durumuyla ilgili benzetme yapıldığında kullanılıyor. örneğin "soba nar gibi kızardı" ya da "ateş nar gibi oldu" diyoruz. türküdeki ifade "yüreğim yanmaktan nar gibi kızardı" anlamında mıdır, yoksa orada kullanılan "nara yada nare" kelimesi bildiğimiz nara atma eylemi olarak "bağırması, haykırması yüreğimi yaktı" anlamında mı kullanılmıştır. teşekkür ederim.
(10) 

Gölde,derede ya da barajda yüzeniniz var mı? Niçin boğuluyorlar

cccbehzatccc #1562691 
merhaba, bu boğulmaların teknik açıklamaları var tabi. tatlı su kaldırmıyor deniz gibi. ve iç akıntı da olabilir.
ama yüzmeyi bilip de girenler de boğulabiliyor. daha yeni su kanalında bir genç boğulmuş.
bu kayıpların yaygın sebebi nedir sizce?

Bir diğer soru: gölde yüzdünüz mü ve nasıl bir deneyimdi? kankam iyi yüzer denizde. Sapancada tekneyle açılmışlar. Kayık daha doğrusu. "su çok berraktı ve aşağıda orman vardı sanki. gerildim geri döndüm" dedi, ben de şaşırdım. yüzmek için açılmamış. öylesine gezinti.suyun altı tribe sokmuş. bana ilginç geldi.
Bununla ilgili tecrübelerinizi çok okumak isterim
(1) 

Instagram işletme hesabı ile ilgili

encokbenisevinnolur #1562690 
1- eski hikayeleri görebiliyor muyuz? Kişisel Instagram'da var ama bunda bulamadım.

2- eğer gorebiliyorsak, onları öne çıkanlara ekleyeceğim. Tekrar hikayede paylaşmam mi gerekiyor?

3- öne çıkanlar kısmı gözükmüyor? Sebebi ne olabilir?
(2) 

Bisiklet sürmede ne zaman idmanlı hale gelirim?

dolantindr #1562686 
Çok uzun süredir bisiklet sürmüyordum ve yaklaşık iki hafta olmasına rağmen hamlık denilen bacak kaslarındaki durum halen devam ediyor. Hemen hemen her gün 7 km falan sürüyorum orta zorluk bir rotada. Arada da kondisyon bisikleti sürüyorum. Öğrenmek istediğim bu hamlık süreci ne zaman sona erecek? Daha önce hiç bu kadar uzun bir hazır olmama dönemi hatırlamıyorum çünkü.

edit: kasların dinlenmesine fırsat vermiyorum evet ama sebebi bisiklet sürmeyi çok sevmem. yazın her gününü değerlendirmek istiyorum. dinlenme için ayrılan günü kaybetmiş gibi hissediyorum. hal böyle olunca da laktik asiti tam olarak atamıyor sanırım kaslar. bu durum beni arada bırakıyor ama akşam alıp sürmeyi tercih ediyorum.
(4) 

ihaleyi kazanan firmanın vazgecmesi

violetsky #1562685 
ihaleyi kazanan firma sozlesme müzakereleri esnasında ya da öncesinde işi yapmaktan vazgeçerse ne oluyor? Sonuçta imzalanmış ve firmayi bağlayan bir sozlesme yok. İkinci en iyi teklife tabi ki geçilebilir fakat arada geçen zamanın, harcanan adam saatin hesabı vazgeçen firmaya nasıl yansıtılır? Firmanın vazgeçmesi engelleyecek bir husus ya da idare şartnameye eklenebilecek bir madde var mıdır?
(3) 

Kredi kartı limit artışı için mevduat ve kira getirisi gösterme

condom kurşunu #1562684 
Bankaya gidip diğer bankanın appini açıp vadeli hesap bakiyesini ve kira gelini göstermek yeterli oluyır mu illa imzalı döküm mü isteniyor?
(2) 

Omuz yırtığı

gergedan #1562683 
Merhaba annemde orta düzeyde omuz yırtığı olduğunu söyledi doktor ve ameliyat önerdi. İstanbul'da bu alanda iyi bir doktorun daha görüşünü almak istiyoruz. Öneriniz olur mu? Daha önce bu durumu yaşayan var mı?
(10) 

höyküre höyküre ağlamak istiyorum

who cares wins #1562682 
film önerir misiniz?
(6) 

Araba muayenesi

atcapar #1562680 
Merhabalar

Arabayı dün istasyona götürdüm muayeneden geçti ancak ruhsata geçerlilik tarihi yazmamışlar şimdi dikkat ettim sadece telefona mesaj gelmiş işte şu tarihe kadar muayene tarihi geçerlidir diye. Yeni sistem mi geldi acaba? Eskiden ruhsata yazıyorlardı.
(4) 

alibeyköy otogarı kolay bir konumda mı? arabayla ilk kez gideceğim

kanasla intihar eden adam #1562679 
arabayla ilk kez gideceğim.. sariyer'den alibeyköy otogarı kolay bir yol mudur? google efendiyi açıp rahat gider miyim? yolları hiç bilmiyorum..
(12) 

sürekli baş ağrısı

mark greg sputnik #1562678 
annemin sürekli başı ağrıyor. üzülüyor ve endişeleniyorum biraz çünkü yapılmadık tetkik kalmadı, hiçbir şey çıkmıyor. neredeyse her akşam böyle enerjisiz, mutsuz. migren atağı gibi değil. daha hafif ama sürekli bir ağrı. sık sık vuruyor bu, bazen 3-4 gün boyunca geçmiyor. yeni bi şey de değil aslında yıllardır böyle. daha 49 yaşında, bildiğimiz bi sağlık sorunu yok. bünyesi hassastır zaten o yüzden sık sık hastaneye gider. holter mi takmadılar tomografi mi çekmediler hiçbi şey çıkmıyor ama kadın anam hep keyifsiz, hep başı ağrıyor.

bunun cidden psikolojik olma ihtimali var mı mesela? ya da benzer şekilde yaşayan birini tanıyor musunuz, ona iyi gelen bir şey olmuş muydu? yani ben böyle şey görmedim yav sebepsiz bu kadar ağrımaması lazım başın.
(19) 

En toksik özelliğiniz?

sekizdokuzon #1562677 
Benimki tembellik. Sizinki?
(3) 

Ek mtvler görünüyor mu sizde

condom kurşunu #1562676 
Ben garantiden baktığımda sadece normal 2.taksidi görüyorum diğerleri görünmüyor sizde nasıl?
(2) 

Ankara’da aquapark

aegis the genuine #1562675 
Aileyle gitmelik temiz ve kaydırağı çeşitli bir park var mıdır?
(5) 

Araba Alımı sırasında ve banka-kuyumcu işleri hk.

birşeylersoracağım #1562674 
Yarın bir araba bakacağım. Sorun çıkmazsa yüksek ihtimal alırım.

Paramın bir kısmı bankada vadeli hesapta, bir kısmı da fiziki altın olarak bankada kişisel kasada duruyor.

1. Bankaların genelde 200.000 TL para transfer limitleri var(artırın diyorsun, şubeye gitmeniz gerek vs diyor). Bu limite ne şekilde takılmayız, artırabiliriz?

2. Bankadaki kişisel kasamdan altını aldım diyelim. Ha deyip sıradan bir kuyumcuya gitsem 100.000 TL'nin üzerindeki altını bozar mı? Bu kadar parayı hazır bulunduruyorlar mı?

3. Kuyumcudan altını bozduk, bu fiziki parayı banka hesabına aktarmakta sorun yaşar mıyım? Banka limit vs demez diye düşünüyorum ama her şeye de hazırlıklı olmak gerek.

Özet: Şubeye giderek istediğim tutarda parayı başkasının hesabına aktarabilir miyim? Kuyumcu 100.000 TL üzeri eder altını şak diye bozar mı?
(3) 

Motor taksi diye bi şey mi var?

unidentified floating object #1562671 
Birkac kez random motorlular yaklasip motor taksi ister misiniz diye sordu. Ilk yasadigimda taciz edecek, kaciracak vs diye dusunmustum de birkac kez olunca herhalde boyle korsan bi is kolu olustu diye dusundum. Sanki biraz da sessizce mi soyluyorlardi ne herhalde yakalanmamak icin. Boyle bi sey mi var?
(1) 

fiyat performans kablosuz kulaklık tavsiyesi

1195 #1562670 
f/p bir ürün arıyorum. sadece avrupa'da bulunan bir marka model de olabilir.
(1) 

kağıthane - istanbul havalimanı metro ile kaç dakika?

oldz #1562667 
kağıthaneden binince kaç dakika sonra havalimanında oluyoruz?
(7) 

ev almak

nickie #1562666 
selam duyuru,

yurtdisinda ortalama duz beyaz yaka maasiyla calisan ve babasi zengin olmayan bir birey olarak yasin ilerlemesiyle ve gelecek kaygisiyla ev alma kaygisina dustum. diyelim turkiye'den ev almak istesem yurtdisinda suresiz kontratla calisinca turkiye'deki bankalar mortgage verebiliyor mu tc vatandaslarina? bulundugum ulkede su anki maasimla alabilecegim mortgage maalesef pek ic acici degil.
(5) 

İki bacagimda da morluklar

ahm1 #1562662 
İki bacagimin da ayni yerlerinde, ust dis kisimlarinda bir suru morluk var. Bu morluklar neden olmus olabilir? Herhangi bir darbe falan da yemedim, spor da yapmadim. Dahiliyiye mi gitmek lazim?

i.hizliresim.com

i.hizliresim.com
(16) 

Yıllık gelirinizin ne kadarı tatile ayrılmalı?

bak raist tavsanciklar #1562657 
Eşimle tatil ucuz/pahalı tartışması yapıyoruz ve sizin de fikirlerinizi merak ettim. Bence hane gelirininin bir aylık tutarını senede bir tatilde ezmek pahalı değil.
(3) 

Vucüdumda ağrıyan bölge - Fizik tedavi ? (Resimli)

useless #1562656 
Merhaba arkadaşlar,
Kırmızı içine aldığım bölge çok oturunca ve fazla hareket edince ağrıyor. MR , ultrason ve röntgen sonuçları temiz çıktı. Ortopedi doktoru istersen bir de fizik tedaviye görün dedi.

Bu bölge için yapabileceğim fizik tedavi hareketleri nelerdir? FTR için para harcamadan önce evde biraz kendim çözüm bulayım diyorum.

r.resimlink.com
(sağ baldır ile kalçanın birleştiği bölge)

şimdiden teşekkür ederim
(5) 

bataryası olmayan laptobu ups ile fişe takılı şekilde kullanmak

anaphylacticshock #1562655 
merhaba,

bataryasi olmadan, masaüstü gibi devamli fişe takili şekilde kullandiğim dizüstü bilgisayarımdaki ssd evin sigortası çok sık attığından dolayı bozuldu.

evin sigortası değişti ve kesintiler düzeldi ama bu kadar sık atmasının gerçek sebebi tespit edilemedi. bu yüzden evde halen akım dalgalanmaları ve kaçak vs olduğundan şüpheleniyorum.

şimdi mecburen yeni bir ssd almam lazım ama yeni alacağım da bozulur diye korkuyorum.

ssd ile beraber bir de kesintisiz güç kaynaği (ups) alsam ve laptobu bataryasi olmadan fişe takili şekilde (ups cihazi ile) kullanmaya devam etsem ups hem ssd'yi hem de diğer bileşenleri akım/voltaj değişikliklerine karşı korur mu?

Ing bankta calisanlara bir soru

posthuman #1562654 
Ing organizasyon yapisini pek anlayamadim, gorusmeye cagirdiklari bir pozisyon var. Ancak kafam karisti. Şimdi ben vice president denince baskan yardimcisi anliyorum, orta ust duzey yonetici yani manager unvaninin bir üstü. ama sanirim vice president ing'de daha farkli bir konumlandirmada. Burada calisan varsa bana manager, vice president ve assistant vice president pozisyonlarinin hiyerarsik bir siralamasini yapabilir mi?
(4) 

göremizin tehlike serisini hiç izlememiş biri

sakince #1562653 
son filme giderse üzülür mü? Tabiki hepsini izleyen zevk alır o ayrı ama demek istediğim top gun son filmine gidip çok mutlu olmuştum. ilkini seyretmediğim halde..
(9) 

Hakaret davası

old possum #1562651 
Öncelikle www.eksiduyuru.com

İskenderun savcısı davayı kabul etmiş. Ahmak dedim evet, özür de diledim polisteki ifademde. Olayın vehameti ile aynı yaşta evladım var, bir ebeveyn olarak üzüntüden ne dediğimi bilemedim özür dilerim dedim. Arabulucu aradı 16.000 istiyormuş o zaman dava açamazmış. Şu an avukat tutacak durumum da yok. Sizce parayı verip geçeyim mi? Diğer yandan da tarikat muridine para kaptırmak da koyuyor.

Siz olsanız ne yapardınız?
(2) 

Açık/Uzaktan öğretim

yalnizanlasilmisadam #1562650 
Selam,

Meslek haline getirip getirmeyeceğimden emin olmamakla birlikte (yaşım 30'lara geldi) haddinden fazla olan boş vaktimi değerlendirmek üzere bilgisayar programcılığı eğitimi almak istiyorum. Udemy'den üzerinden sürdürdüğüm birtakım eğitimler mevcut ama akademik düzeyde de eğitim almaya karar verdim. İkinci üniversite yoluyla kaydolabileceğim üç seçenek mevcut:
Anadolu Üniversitesi
İstanbul Üniversitesi
Atatürk Üniversitesi

Müfredatlarına baktığım zaman en zayıfı Anadolu gibi görünüyor ama bunlardan herhangi birinden eğitim almış ya da eğitimi devam eden varsa fikir almak isterim. Ders anlatımı, derslerin kapsamı vs. hangisi daha nitelikli eğitim veriyor, bilen varsa yardım rica ediciğim
(4) 

Kiracıya noterden ihtar çekme

gokhanbulut #1562649 
15 Kasım 2023'te kiracımın 3.yılı doluyor.

Kiracımın olduğu şehre taşındım ve başka bir evim yok. Kendim oturacağım için çıkması için noterden ihtar çekeceğim.

15 Kasım 2023'ten ne kadar süre önce ihtar çekmeliyim?

Teşekkürler
(2) 

kapalıçarşı kuruna yakın döviz bürosu

orpheus #1562648 
kadıköy, göztepe, bostancı civarlarında. kapalıçarşı kuruna yakın işlem yapan döviz bürosu arıyorum,
(5) 

pencereye kedi balkon ağı

patronaj1 #1562646 
selamlar.
4. kattaki evimin pencerelerindeki sineklikler ufacık ittirmeyle açılabiliyor. haliyle kedi için baya tehlikeli.
şu ağdan alıp içeriden sağlamca gersem kurtarır gibi. kullanan varsa nasıldır bu ağlar? www.hepsiburada.com
(5) 

çok eskilerden (50'ler, 60'lar, 70'ler) bir şarkı

kibritsuyu #1562645 
babam şu aşağıdaki şekilde mırıldanıp duruyor. bulup açsam da mutlu olsa.

uuu emayon tamagus tamagus tamagusta
uuu emayon tamagus tamagus tabayon

laralal laralal larala
laralal laralal laralla
lalla lalla la

(buralarında herhangi bir söz var da ben lalala yazmıyorum, sözleri böyle laralal laralal şeklinde)

edit: tamagus tamagus şeklindeki sözlerden türkçe olmayacağını tahmin edersiniz diye yazmamıştım ama yazayım bari, yabancı bir şarkı. yanlış anlayıp sallıyor olabilir, tamagus değil de gamatus'tur belki doğrusu, 60 sene öncesinden aklında kalanı mırıldanıyor adam. ama türkçe değil.
(4) 

Psikiyatri ve özel sigorta

amsterdam otlu sigarası #1562644 
Merhaba

Şirketin yaptığı özel sigortayı kullanarak sürekli gittiğim bir özel hastanede muayene olamadım. Normal ücret istediler. Tüekiye Sigorta kullanıyorum. Psikiyatriyi karşılayan bir hastane veya klinik biliyor musunuz, yer İstanbul Avrupa yakası. Ksküdar ve Kadıköy de olur.
(4) 

Buzdolabı donduruyor mu?

michael_knight #1562643 
Buzdolabı raflarında arka taraflara su veya içecek koyarsam birkaç gün sonra donuyor. Bazen donuyor bazen donmuyor.
Bu sadece bana mı oluyor yoksa tüm buzdolaplarında böyle mi?
Bu bir arıza mı yoksa rafları sıkışık yerleştirmek, hava akışını engellemek sebebiyle de olabilir mi?

satılık yatak, dolap, çamaşır makinesi ve birtakım ev eşyaları.

babayasa #1562642 
Yakın zamanda taşınacağım için Bellona marka yatak baza başlık, 180x210x55 boyutlarında sürgülü gardrop, çamaşır makinesi ve ocak gibi ev eşyalarımı uygun fiyata elimden çıkarmayı düşünüyorum. Yeni bir oda için ihtiyaç duyulan her şey var. Konum: İstanbul / Eyüp.
(1) 

Taksim - istanbul havalimani ulaşım servis

Trafalgar #1562641 
Sabah saat 8de kalkan bir uçağım var. Saat kaç servisinin biletini almalıyım? Bir de bileti online mı alıyoruz? Son olarak servis tam nereden kalkıyor
(3) 

ingiltere'de nereler gezilmeli

theconqueror #1562640 
Tower bridge, big ben, london eye gibi populer yerler ve cocuklu bir gezi oldugu icin muzeler di$inda nereleri onerirsiniz? Tesekkurler.
(5) 

Yürüdüğüm, gittiğim yolları işaretleyen bir uygulama var mı?

Amaranta ursula #1562639 
Selamlar
Istiyorum ki Dünyanın herhangi bir yerinde yürüdüğüm, koştuğum gittiğim yollari highlight edebileceğim bir uygulama olsun bu mümkün mü?
Bunun için her yolculuk sırasında gps'i açık bırakmak mi gerek? Ara ara açsak uygulama belleğe alsa, açınca yüklense filan? Çok mu şey istiyorum:/

Cevaplar için çok teşekkür ederim şimdiden.
(4) 

çizimi dijital kopyaya dönüştürmek

blatta hiberna #1562638 
merhabalar,

el yapımı sulu boya resimleri etsy benzeri ortamlarda satmak için dijital kopyaya nasıl dönüştürebileceğimize dair bilgisi ya da fikri olan var mıdır?

teşekkürler şimdiden.
(3) 

Bütçem 3-4 Milyon TL İstanbul Anadolu yakasında ev almam lazım.

KukLa #1562637 
Merhabalar. 2bucuk milyon TL bir nakitim var. Geri kalanını kredi borç bir şekilde bulup, güzel mantıklı bir ev almak istiyorum.

İş yerim sabiha gökcene yakın ama ben hayattan pek kopmak istemiyorum. Kolayca ulaşım sağlayabileceğim. Yürüyüş yaptığımda veya kısa sürede ulaşım aracıyla güzel yerlere erişebileceğim bir muhitte ev almam lazım. Anadolu yakasını hic bilmiyorum. Önerdiğiniz değerleneceğinizi düşündüğünüz semt, mahalle, lokasyonlar veya ilanlar olursa sevinirim :)
(7) 

Leş gibi sıcak eve aynalı cam filmi...

kukuleta #1562635 
Yapacağım.

Toplamda 10 m2 civarı bir alan. El becerim fena değildir, yardımcım da olacak. Uygulaması çok zor mu?

Trendyol'da Newvario, Carub, Flash gibi markalar var, hangisi iyidir?

Ya da hiç uğraşma direkt yaptır mı dersiniz?

Konu hakkında her türlü bilgiye açığım.

Heyet raporu

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1562634 
Merhaba, tam tesekkullu bir hastaneden heyet raporu alacagim ancak su anda sigortam yok cunku turkiye’de yasamiyorum ve calismiyorum. Sgksi olan 860 lira oduyormus, bu fiyat sgksi olmayan icin de ayni midir?
Tesekkurler.
(1) 

Google earth'ın belirli zaman dilimini göstermemesi

trejemu #1562633 
İhtiyacım olan bölgenin uydu görüntülerine baktığımda Nisan 2021 den, Nisan 2022 ye yaklaşık 1 yıl görüntü güncellemesi yok. O zaman aralığındaki uydu görüntüsüne ulaşmanın bi yolu var mıdır? Herhangi bir ayar ya da alternatif bir program? Teşekkürler.
(2) 

hangisini bozdurmalı?

9kuyruklukedi #1562631 
zor günler için kenara biraz dolar ve altın ayırmıştım. ve zor günler geldi. bozdurmaya hangisinden başlasam en az zarar ederim? yoksa fark etmez mi bilemedim.
(5) 

kedi mamasına dadanan karıncalar

duster #1562630 
9 senedir aynı evdeyim. hiç karınca ya da böcek şikayetim yoktu. 3 sene önce kedim geldikten sonra da sıkıntı yoktu taa ki 5-6 ay öncesine kadar. mama kabı yerde, yere düşen tanelere dadanıyor karıncalar. hanımefendi de maşallah hem bol bol yere düşürüyor hem de düşürdüklerini asla yemiyor. bu yerdeki tanelerin etrafını sarıyor hemen. bu konudan muzdarip olup da çözenler akıl verebilir mi?
1 ...  ... • 519    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık