Giriş
(2)

Instagramda takipçi satanlar nasıl yapıyor bu işi?

bigbadabum
Ben bilmeden benim hesabımın bir başka hesabı takip etmesini mi sağlıyorlar? Yani benim gibi binlerce kişinin. Bir de bildiğiniz güvenilir bir yer var mı satan?
Ben bilmeden benim hesabımın bir başka hesabı takip etmesini mi sağlıyorlar? Yani benim gibi binlerce kişinin. Bir de bildiğiniz güvenilir bir yer var mı satan?
0
bigbadabum
(07.08.21)
yok, ellerinde fake hesaplar var onlara takip ettiriyorlar. yani takipciler gercek degil, sadece rakam olarak gozukuyor.
0
robokot
(07.08.21)
Çekilişle organik yapanlar da var r10'a bakabilirsiniz.
0
olaylar olaylar
(07.08.21)
(1)

Aspiratör montajı

dento
Kiraladigimiz evdeki yag baglamis aspirator borusunu soktuk. Yeni aspirator taktiracagiz. Boru da yeni olacak. Fark eder mi bilmiyorum ama surgulu aspirator oldugu bilgisini de vereyim. Emin olamadigimiz sey su: boruyu servis geldiginde bizim hazir bulundurmamiz mi gerekiyor yoksa o akordeon seklind
Kiraladigimiz evdeki yag baglamis aspirator borusunu soktuk. Yeni aspirator taktiracagiz. Boru da yeni olacak. Fark eder mi bilmiyorum ama surgulu aspirator oldugu bilgisini de vereyim. Emin olamadigimiz sey su: boruyu servis geldiginde bizim hazir bulundurmamiz mi gerekiyor yoksa o akordeon seklindeki boruyu ve disariya bakan plastik parcayi yetkili servis yaninda getirir mi?
Eger biz alacaksak da o akordeon gibi boruyla baca klapesi denen parcayi almamiz yeterli olur mu yoksa bir parca pimas boru da almamiz gerekir mi?
Bu saatte konudan anlayan biri cikar mi bilmem ama...
0
dento
(07.08.21)
O akordeon gibi olan boruyu ve dogalgaz bantini senin alman gerekiyor dostum. nalburdan alabilirsin, pahali bir sey degil. pimas tarzi bir seye ihtiyacin olacagini sanmiyorum.

bizde baca klapesi yok, direkt dogalgaz bantiyla o akordeon gibi olan boruyu cevrelemistik. ama tabi direkt klape de alinabilir.
0
mermize
(07.08.21)
(1)

Altyapı olmayan yerde internet

o kadar da degil aga
Turkcell Superbox, Vodafone Redbox ve TT magnet var biliyorum. En mantıklısı magnet gibi duruyor. Ancak benim internet kullanım amacım farklı.Bu alanda bir kaç iot cihazı kontrol edebilmem, güvenlik kameraları ile izleme yapabilmem için lazım internet. Upload sınırı daha önemli. Tabi bir de maliyet.
Turkcell Superbox, Vodafone Redbox ve TT magnet var biliyorum. En mantıklısı magnet gibi duruyor. Ancak benim internet kullanım amacım farklı.
Bu alanda bir kaç iot cihazı kontrol edebilmem, güvenlik kameraları ile izleme yapabilmem için lazım internet. Upload sınırı daha önemli. Tabi bir de maliyet.
4.5G modem bulurum ama hat alsam iş görür mü? Mesela 6Gb internet olan paket alsam, download limiti yeterli. Upload hızı nasıl olur peki?
Not: Farklı çözüm bulamazsam taahhüt içermeyen magnet alırım diye düşünüyorum.
0
o kadar da degil aga
(07.08.21)
Magnet heryerde yok. Böyle cihazların uploadları çok düşük oluyor. Ve 6gb çok yeteriz kalır
0
efruz
(07.08.21)
(1)

Bu işverene ne tür dava açılır, nasıl hareket edilir?

the she ronin
1. İşveren maaşı elden veriyor, sonrasında büyük kısmını ödemiyor, bugün/yarın oyalıyor,2. İşveren SGK’ya maaşın altında bildirim yapıyor,3. Finalde de işveren çalışanı istifa etmiş göstererek bilgisi dışında işten çıkartıyor. Şimdi çalışan işsizlik maaşını alamıyor. Soru başlıkta. Şimdiden teşekkür
1. İşveren maaşı elden veriyor, sonrasında büyük kısmını ödemiyor, bugün/yarın oyalıyor,
2. İşveren SGK’ya maaşın altında bildirim yapıyor,
3. Finalde de işveren çalışanı istifa etmiş göstererek bilgisi dışında işten çıkartıyor. Şimdi çalışan işsizlik maaşını alamıyor.

Soru başlıkta. Şimdiden teşekkürler. Duyuru dışı iletişim için thesheronin et gmail
0
the she ronin
(06.08.21)
Çıkış yapıldıktan sonra süreç nasıl ilerliyor tam bilmiyorum ama sgk'nın bu gibi durumlarda işverenin ümüğünü sıktığını biliyorum.

Yapılacak ilk iş bir avukat tutmak. İhtar çekmek, sgk'ya eksik bildirimden şikayette bulunmak, işe iade davası açmak, arabulucuya gitmek şeklinde devam edecektir bu. Dava biraz uzun sürer ama mutlaka işçinin lehine sonuçlanır.
0
IncredibleMau
(07.08.21)

anne için oppo reno 5 veya oppo reno 5 lite

proletarier aller lander vereinigt euch
anneme telefon lazım da bu iyi gibi göründü ne diyorsunuz? aslında annem için fazla bile ama almışken uzun süre gitsin bir model bakıyorum.edit: mesela reno 5 lite tam ideal gibi çünkü annemin işlemci gücüyle işi olmaz hiç. kamera da öyle. isteği ekranı büyük olsun uzun süre gitsin o kadar.
anneme telefon lazım da bu iyi gibi göründü ne diyorsunuz? aslında annem için fazla bile ama almışken uzun süre gitsin bir model bakıyorum.

edit: mesela reno 5 lite tam ideal gibi çünkü annemin işlemci gücüyle işi olmaz hiç. kamera da öyle. isteği ekranı büyük olsun uzun süre gitsin o kadar.
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(06.08.21)
(2)

fiber internet için evdeki iç tesisatta ne değişiklik yapılması lazım?

ikilem
vdsl'de telefon hattı kablosu modeme takılıyordu. fiberde telefon hattı kablosu kullanılmıyor diye biliyorum. o zaman ev içindeki tesisatta ne gibi bir değişiklik yapmak lazım?
vdsl'de telefon hattı kablosu modeme takılıyordu. fiberde telefon hattı kablosu kullanılmıyor diye biliyorum. o zaman ev içindeki tesisatta ne gibi bir değişiklik yapmak lazım?
0
ikilem
(06.08.21)
Bildigim kadari ile anlatayim. Tasindigim evde internet adsl vdsl yoktu. Apartmanda telefon kutusu bile yoktu. Komsulara sordum. Telefon yok dediler internette yok hali ile. Ben evi alirken hic aklima gelmedi internet altyapisi var mi diye sormak, istanbulun gobegi.

Neyse altyapi yok denilince gittim telekoma basvurdum saolsunlar apartmana fiber hat getirdiler. Apartman icine bir kutu koydular. O kutuda daire sayisi kadar port var her daireye ait porttan her dairenin icine bildigin kablo giriyor, girmeye delik yok ise aciyorlar evin icinde de istwdigin yere o kabloyu getirip kucuk beyaz bir cihaza diber kablosunu giriyorlar , bu cihazdan da baska bir internet kablosunu cikip modeme giriyor ve artik fiber internet kullaniyorsun. Ev telefonununz vvarsa o telefonu da modeme giriyorlar ve telefonda internet uzerinde calisiyoe oluyor.

Ben evin icini kendim dosedim, biraz titizim bu konuda ama komsularin evlerin icine kadar cekiyorlar. Neyse ben kabloyu dosesim. Onlarda 2 tame cihazla yularida anlattigim gibi taktilar.
0
Filinta61
(06.08.21)
fiber interneti kuracak ekip sizin evinize apartmandaki internet kutusundan WAN kablosu çekecek ya da GPON denilen aletle beraber interneti evinize ulaştıracak.

modemi kablolu olarak kullanıyorsanız kablolu kullandığınız cihaza doğru cat6 kablosu döşemeniz gerekebilir. cat5'de iş görür ama 100 mbit ve üzeri için cat6 daha iyi.

modeminiz büyük ihtimalle değiştirilecektir.
0
false pretension
(07.08.21)
(5)

Tarihi gecmis donuk tavuk yenir mi

Acil kan
Tavuk gogus alip aldığım gibi buzluga atmistim. Skt uzerinden 1 hafta gecmis. Yenir diyin de içim rahatlasın.
Tavuk gogus alip aldığım gibi buzluga atmistim. Skt uzerinden 1 hafta gecmis. Yenir diyin de içim rahatlasın.
0
Acil kan
(06.08.21)
Buzluga atılmis bir ürün sktsi 1 ay da gecse sorun olmaz.
0
logisticsmanager
(06.08.21)
tarihi buzluga attiktan sonra gectiyse ve buzlukta bir sekilde eriyip tekrar donmadiysa cok buyuk ihtimalle sorun olmaz. ama yemeden yine koklamanizi ve en ufak bi tuhaflik sezdiginizde yememenizi tavsiye ederim. tavuk isi sakat, sakaya gelmez.
0
in vino veritas
(06.08.21)
buzluğa atmanın anlamı zaten eti aylarca koruyabilmek.
son kullanma tarihi buzdolabında kaldığı süre için geçerli olan bir şey.

çözdürüp tekrar dondurmadıysanız, aldığınızdan beri buzluktaysa bir şey olmaz.
0
blatta hiberna
(06.08.21)
sanırım bi problem olmaz ama ben yemezdim. geçenlerde dalgınlıkla unutup 1 hafta geçtiğini gördüğüm tavuğu direkt attım. bir kaç ay evvel bir ailede 3-4 kişi tavuk yüzünden hayatını kaybetmişti. onlar dondurulmuşu eritip bişeyler yapıp tekrar dondurup bi süre sonra yemişlerdi gerçi ama risk almaya değmez salla gitsin
0
avatar is back
(06.08.21)
burdaki mesele son kullanma tarihi geçmeden buzluğa atmış olmanız. eğer öyleyse 1 yıl sonra da yenir.
0
jelly bear
(06.08.21)
(7)

Bu iş görüşmesi için dönüş yaparlar mı sizce?

İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi
Merhaba arkadaşlar,Bugün çalışmayı tercih etmediğim bir sektör olan çağrı merkezinde değerlendirmek üzere bir şirket ulaştı bana. Yabancılara hizmet verilen bir alanda Almanca bildiğim için ulaşmışlar bana. Almancamın nasıl olduğunu sordular, ben de okuldan bu yana pek kullanma fırsatım olmadığı iç
Merhaba arkadaşlar,

Bugün çalışmayı tercih etmediğim bir sektör olan çağrı merkezinde değerlendirmek üzere bir şirket ulaştı bana. Yabancılara hizmet verilen bir alanda Almanca bildiğim için ulaşmışlar bana. Almancamın nasıl olduğunu sordular, ben de okuldan bu yana pek kullanma fırsatım olmadığı için konuşma kısmında paslandığımı belirttim. Sürecin ilerlemesini istersem benimle Almanca bir mülakat gerçekleştireceklerini söylediler. Ben de sağlam bir yer oldukları için denemekten zarar gelmez diyerek sürecin ilerlemesi yönünde tercih yaptım. Sonra kapattık.

Ben görüşmeyi Pazartesi falan beklerken 1-2 saat sonra aradılar. Birazcık yusuf yusuf ediyordum "Napacağım? Nasıl hazırlanmalı?" kafasındayken beni hazırlıksız yakaladılar. Ama korktuğumun aksine batırmadım, ara ara teklemeler haricinde ve soruları ikilettirmeden konuştum. Fakat Almanca konuşan kişi başta biraz hızlı konuştuğu için biraz yavaş konuşmasını kibar bir dille rica ettim. Tabi ki beklendiği gibi çok akıcı konuşamadım ama berbat bir performans da sergilemedim. Zaten çok sürmedi. Her neyse "Biz sizi ararız." gibisinden bir şey söyledi kapattık. Yanlış bilmiyorsam işe aldıkları kişiyi oryantasyon sürecinden geçirip öyle başlatıyorlarmış. Sizce dönüş yapma durumları var mı? Fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim. Teşekkür ederim.
0
İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi
(06.08.21)
Valla ihtimal vardır tabii ancak yüzde kaç olduğunu da burdan hayatta bilemeyiz. Sen en iyisi hiç olmadı gibi davranıp ona göre takil.
0
j r r tolkien hayrani
(06.08.21)
Bence ihtimal yüksekte, asıl konusacak kadar almancaniz varsa direk yurtdışı kovalasiniz daha iyi olmaz mı?
0
bepicolombo
(06.08.21)
"Biz sizi ararız" genelde olumsuz oluyor ama düşük de olsa bir ihtimal var.
0
dissendium
(06.08.21)
Ben söyleyeyim; olumsuz. Çünkü öyle bir yerde mülakata girme şansı yakaladım. İçeridekilerin tamamı ya kesin dönüş yapmış gurbetçi, ya da expat. Benim kıçı kırık fransızcamın esamesi okunmadı tabi.

Öyle yavaş olur musun falan diye sorduysanız, ve teklediyseniz geçmiş olsun. Önünüzdeki maçlara bakın derim.
0
feel the blanks
(06.08.21)
hic bekleme.
hatta oncesinde yurt disi gecmisini sormamis olmalari bile garip aslinda.

feel the blanks +1
o islere hep yurtdisinda dogup buyuyenler giriyor.
mantiklisi da o degil mi zaten sence de? cagri merkezi bu, ana dil olmali
0
Kittie
(07.08.21)
Biz bayagi buyuk bir cagri merkezinin cevirilerini yapiyoruz. Gecen benden ana dil bilen tercuman istediler. Cagri merkezinde calismak icin basvuranlarla konusup ana dili gibi biliyor mu diye bakmasini istediler. Yani bayagi ana dil seviyesi istiyorlar bence de olumsuz
0
matilda
(07.08.21)
Dönebilirler de. Belki asgari ücret veriyorlar, anadili almanca olan biri beğenmeyecek bu şekilde düşünmek lazım. Peki anadili gibi yabancı dil bilen birine ne kadar veriyorlar?
0
Cokgezenti
(07.08.21)
(1)

Eskişehir'de sürücü kursu tavsiyeniz olur mu?

ya ben lan neyse
işini düzgün yapsın yeter. bir yere görüşmeye gittim, adam "sıkıntı yok diğer grupla derse girersin" deyince bitti benim için. a grubuna kayıt olup b ile girebilirmişim. ciddiyetsizlik. indirim de istemiyorum. sadece disiplin.teşekkürler.
işini düzgün yapsın yeter. bir yere görüşmeye gittim, adam "sıkıntı yok diğer grupla derse girersin" deyince bitti benim için. a grubuna kayıt olup b ile girebilirmişim. ciddiyetsizlik. indirim de istemiyorum. sadece disiplin.

teşekkürler.
0
ya ben lan neyse
(06.08.21)
hocam özel bir kurs tavsiyem yok ama ehliyet sınavını geçmek için sınıf derslerine katılmanıza gerek yok. orta zekaya sahip herkes verilen dokümana yarım gün bakarak sınavı geçebilir. o yüzden takılmayın o grup bu grup önemli değil gerçekten.

önemli olan direksiyon dersi. direksiyon dersi için ne kadar vakit ayrılıyor vs. bu önemli.
0
benevolent sun
(06.08.21)
(2)

Netflix dışında Fransızca program izleyebileceğim site ve yt kanal önerisi

funl
Merhaba, şu an türkiye'de olduğum için çoğu fransa yerel kanalını canlı izleyemiyorum. Direkt olarak bölge uyarısı yapıyor. Diğer taraftan youtube'da çeşitli kanallara bakıyorum ama tam istediğimi bulamıyorum. Herhangi bir enstrüman öğretimi, yemek programları, ya da müge anlı tarzı criminel program
Merhaba, şu an türkiye'de olduğum için çoğu fransa yerel kanalını canlı izleyemiyorum. Direkt olarak bölge uyarısı yapıyor. Diğer taraftan youtube'da çeşitli kanallara bakıyorum ama tam istediğimi bulamıyorum. Herhangi bir enstrüman öğretimi, yemek programları, ya da müge anlı tarzı criminel programlar ilgimi çekiyor. Önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler
0
funl
(06.08.21)
Çok dertse windscribe vpn ayda 1-2 euro ile fransa paketi alinabilir.

Ilginizi çekerse tv5monde applicationunda böyle Fransızca yayin vs olaylari var galiba. Dil egitimi icin ama oldukça güzel.

Cok fransiz youtube takip etmiyorum ama police action hastasiyim;
youtube.com

Fransiz kriminel belgesel kanali.
0
logisticsmanager
(06.08.21)
Fransiz kanallarını içeren bir iptv al.
0
westblack
(06.08.21)
(10)

Maaş teklifi düşürdüler

meraklitursucu
Ik görüşmesinde bir rakam aralığı bildirmiştim. Daha sonra müdürle görüşme yaptım, teklifi kabul ettiklerini düşünerek. Müdürle olan görüşme sonrasında olumlu devam ettiğini ama söylediğim rakamın daha düşüğünü (500-1000 arasında) teklif vereceklerini söylediler. Ocak ayında zam olurmuş...Başta nede
Ik görüşmesinde bir rakam aralığı bildirmiştim. Daha sonra müdürle görüşme yaptım, teklifi kabul ettiklerini düşünerek. Müdürle olan görüşme sonrasında olumlu devam ettiğini ama söylediğim rakamın daha düşüğünü (500-1000 arasında) teklif vereceklerini söylediler. Ocak ayında zam olurmuş...
Başta neden müdürle gorusturduler sizce?
0
meraklitursucu
(06.08.21)
Müdür senin işle ilgili bilgini ölçüyor. İK'nın öyle bir yetkinliği olmaz genelde. Müdür de "bu adam OK ama iş bilgisi eksik" gibi bir şey söylediği için düşmüş teklif.
0
himmet dayi
(06.08.21)
Himmet dayi +1

Istedikleri her şeyin olmadığı ama belli şeylerin olduğu bir profildeyseniz "o para olmaz" demis olabilir.
0
logisticsmanager
(06.08.21)
Ilk gorusmendeki rakami kabul ettiklerini açıkça soylediler mi ? Taleple firmanin verecegi arasinda cok fark olmayinca surec devam ediyor genelde. Mudur az begenmis o yuzden dusuk teklif edilmis diye yorumlamadim ben.
0
pofudukayi
(07.08.21)
Rakam konusunda yorum yapmamışlardı. İkinci görüşme müdürle olunca rakamın onlara uyduğunu düşünmüştüm.
0
🌸meraklitursucu
(07.08.21)
müdür sizin teknik olarak firma içinde kimle aynı olduğunuzu anlayabilecek kapasitededir. ya onunla aynı maaşı ya da biraz altını söyler ki içerde ikilik oluşmasın zira gizli deseler de bir süre sonra herkes birbirinin maaşını bilir ve en büyük motivasyon kayıpları maaş bilgisi ile başlar.
0
prodeq
(07.08.21)
Maaşı dusurmemisler ki, maaş söylememişler bile, soylemedikleri bir şey nasıl dusurebilirler

Seni müdür ile gorusturmeleri istediğin maaşı onayladiklari anlamına gelmez ki
0
dafuq
(07.08.21)
Hocam yine de maaşı yüksek bulunca bize uymuyor diyip müdürle görüşme yapmamaları gerekirdi bence. Maaş da yüksek değilki 1000 lira eksiğini verelim gitsin diyecek.
0
🌸meraklitursucu
(07.08.21)
başta siz bu rakamın altında ise görüşmeyi ilerletmeyelim şeklinde konuştun mu?

sonuçta onlar da en iyi elemanı en düşük maaşla almaya çalışacaklardır.
0
nuisance
(07.08.21)
Rakam konusu müdürle görüşmeye kadar ele alınmadı. Ama başvururken kariyer nette istediğim maaş aralığını belirtmiştim.
0
🌸meraklitursucu
(07.08.21)
bu durumda bi anormallik yok, bi nevi pazarlık payı yapmışlar.
0
nuisance
(07.08.21)
(2)

İstifa Olayları

heritage
Merhaba,Ben dilekçemi verdim, İK süreç başladı dedi. İhbar bitip ben çıkıp gittiğimde "hop hemşerim nereye" deme ihtimali var mı? Alıp çöpe atsa mesela dilekçeyi. Ben nasıl ispatlayabilirim? Fırtına öncesi sessizlik gibi bir kekoluk seziyorum. Neler yapabilirler böyle olursa? Sebepsiz işe gelmeme vb
Merhaba,

Ben dilekçemi verdim, İK süreç başladı dedi. İhbar bitip ben çıkıp gittiğimde "hop hemşerim nereye" deme ihtimali var mı? Alıp çöpe atsa mesela dilekçeyi. Ben nasıl ispatlayabilirim? Fırtına öncesi sessizlik gibi bir kekoluk seziyorum. Neler yapabilirler böyle olursa? Sebepsiz işe gelmeme vb?
0
heritage
(06.08.21)
ben pandemide oraya gelemem diye kağıdın fotosunu çekip mail attım, son gün de gidip gerçeğini verdim. ama bence kimse uğraşmaz dediğin şeyle üstünde tarih falan yazıyor
0
nahtoderfahrung
(06.08.21)
İk’ya mail at. En garantisi ise noter :) notere gidip “istifa etmek istiyorum ama kabul etmiyorlar, resmi olarak başvurumun yapılmasını istiyorum” dersin. Noter onu yolladıktan sonra gerisi seni bağlamaz.
0
silah taciri
(06.08.21)
(1)

Android telefonla uzun video çekince ses iptal mi?

beni sen öldürme
Ananemi uzun uzun videoya çektim ses yok videoda. Kısa çektiğim videolarda ses var uzunlarda yok. Pcye aktarsam ses olur mu?
Ananemi uzun uzun videoya çektim ses yok videoda. Kısa çektiğim videolarda ses var uzunlarda yok. Pcye aktarsam ses olur mu?
0
beni sen öldürme
(06.08.21)
böyle bir durum hiçbir cihazda default olarak yok. sessiz çekme özelliğini de kullanmadığınız varsayarak akla gelen ilk şey videoyu çekerken mikrofonu elinizle kapatmış olmanız. aşşırı düşük bir diğer ihtimal: video gerçekten uzunsa ve telefon gerçekten eskiyse bir an için encode edememiş ve sesi verememiştir, bilgisayarda sorun olmaz.
0
ckorkmaz
(06.08.21)

Antalyada Rusça Kursu

Benn
Başlıktan da anlaşılacağı üzere Antalyada rusça kursu ya da özel ders veren kişi tavsiyesinde bulunabilecek olan var mı? fiyat önemli değil, önemli olan iyi öğretebilmesi.
Başlıktan da anlaşılacağı üzere Antalyada rusça kursu ya da özel ders veren kişi tavsiyesinde bulunabilecek olan var mı? fiyat önemli değil, önemli olan iyi öğretebilmesi.
0
Benn
(06.08.21)
(12)

Eşler arası tatil farkı

lion de la Turquie
Yalnizca bu yıl benim iki hafta fazla iznim var eşim daha sonra ise girdiği için. Bana haksızlık olur sen de otur evde izninde ya da ülke içinde kal diyor.Ben de İran ya da mısır ya da Fas gibi ailecek değil de bireysel gidilebilir yerlere gideyim diyorum. Siz böyle bir durumda olsanız naparsiniz? I
Yalnizca bu yıl benim iki hafta fazla iznim var eşim daha sonra ise girdiği için. Bana haksızlık olur sen de otur evde izninde ya da ülke içinde kal diyor.

Ben de İran ya da mısır ya da Fas gibi ailecek değil de bireysel gidilebilir yerlere gideyim diyorum.

Siz böyle bir durumda olsanız naparsiniz? Iznimi yiyecek yoksa :)
0
lion de la Turquie
(06.08.21)
izinde evde oturmak mantıksız. zaten full evdeyiz. şehir dışına çıkmakla ülke dışına çıkmanın arasında onun için ne fark var? bana saçma geldi.
0
jelly bear
(06.08.21)
Sonrasin da birlikte gitmek sartiyla gonderirdim. İran cok guzel ama covid patlamis durumda. Misir ya da Fasta durumlar nasil bilmiyorum. Afrika zaten virus yok diyor. Gitsin onden kesif yapsin sonrasinda birlikte tekrar gidelim teklifini yapardim.
0
dedim ben sana
(06.08.21)
"Bana haksızlık olur sen de otur evde..." Pardon da bu nasil evlilik ya? :) Esiniz cok bencilmis kusura bakmayin.
0
invictae
(06.08.21)
haksızlık olur ne demek tam olarak, ortada bir rekabet mi var?
0
nahtoderfahrung
(06.08.21)
Yani sahsen ben esim kendi başına ülke ulke gezse cok memnun olmam. Ama bu benim kendi evliligim için gecerli.

Haksizlik değil tabiki. O kisim saçma. Ama ici rahat etmiyor vs olabilir.
0
logisticsmanager
(06.08.21)
çiftlerden biri çalışırken, diğerinin ülke ülke dolaşması bence de olmaması gereken bir şey.
üstelik zaten covid ortamında iran'a, fas'a, mısır'a gitmek çok saçma.

evet, yani insan izindeyken tatile gitmek ister tabii de, backpacker gibi ülke ülke dolaşmak biraz anlamsız.
ben hoşlanmazdım ve anlam veremezdim en azından.

en kötü ihtimalle ülke içinde bir şey yapın, bir yere gidin.
çiftlerin ayrı tatil yapması benim önyargılı olduğum bir durum ama eşinizin buna tepki vereceğini sanmıyorum.
yani ortada buluşmuş olursunuz.

iran'a, fas'a, mısır'a da seneye birlikte gidersiniz.
0
blatta hiberna
(06.08.21)
Ben çalışcam eşim tatil yapacak… imkansıza yakın bir ihtimal. Ben eşimsiz ayrı yatakta uyumam o da uyuyamaz biz aileden böyle gördük
0
Hallegadola
(06.08.21)
Eşimin dinlenmesi beni mutlu ederdi ama daha önce planını yaptığımız, hayalini kurduğumuz bir yere tek başına gidecek olması üzerdi. Bu arada izni 2 ay olan biri olarak eşimin olmadığı tatilden de keyif almazdım ne yalan söyleyeyim.
0
ruhen hastayim ben
(06.08.21)
Ben olsam esim gitsin de biraz kafa dinleyeyim isterdim.

"Ben eşimsiz ayrı yatakta uyumam o da uyuyamaz biz aileden böyle gördük"
Gozumun onune kotu seyler geldi aileden boyle gorduk falan.
0
hot potato
(06.08.21)
Sen eşini 2 hafta tek başına bir yere gönderebileceksen, tamam git. Göndermem diyorsan otur oturduğun yerde.
0
1bir1bir1
(07.08.21)
Ben tek başıma gezmekten zevk alan birisi değilim. Aynı zamanda eşim çalışırken de aklım onda kalır vicdanen rahatsız olurum gezemem zaten. Ama bu benim yapımla alakalı biraz.
0
hrvl
(07.08.21)
Bana da biraz ters geldi ya, tatil planlarını çok değişik bi şey yoksa ayırmak çok hayra alamet olmuyor bence de. Ben olsam biriktiririm izni, ileride beraber bir şeyler yaparım.
0
roket adam
(07.08.21)

para kaybettim

soru soracağım
selam herkese.22 yaşında öğrenciyim. son bir iki yıl içinde bir akrabam bana ve anneme toplam 200-250 bin tl gönderdi. bu parayı kullanacağımız belli bir yer yoktu, annem 8-10 bin liralık alışveriş yaptı eve. kalanını düşük riskli yatırımlara, dolara vb. aktardım.ben de bir şeyler kazanmak için bir
selam herkese.

22 yaşında öğrenciyim. son bir iki yıl içinde bir akrabam bana ve anneme toplam 200-250 bin tl gönderdi. bu parayı kullanacağımız belli bir yer yoktu, annem 8-10 bin liralık alışveriş yaptı eve. kalanını düşük riskli yatırımlara, dolara vb. aktardım.

ben de bir şeyler kazanmak için bir iş kurmaya çalıştım. biraz tecrübesizlikten, biraz arkamdan iş çevrildiği için, en çok da salaklığımdan kısa zamanda batırdım işi. 12 bin lira zarar. net. bir bu kadar zarar da ortağımda var.

çok kötü hissediyorum. evet paranın çok büyük kısmı halen duruyor ve belli bir yere kullanılmayacak. annem hiç kızmadı "olsun, hiç sorun değil" dedi. konusunu bile açmaz, öyle biri değil. ama kendimi çok suçluyorum. zarar 7 bindi, 5 bin daha eklendiğini birkaç saat önce öğrendim. göğsüm sıkışıyor. kimse bir şey demiyor ama sakinleşemiyorum. kısa zamanda para kazanıp yerine koyacak bir mesleki bilgim de yok. ne yapıp kendime gelebilirim? şimdiden çok teşekkürler.
0
soru soracağım
(06.08.21)
(4)

Fren pedalı aşağıda tutmaya başladı.

gulbatur birinci sahbatur sondan geliyor
Yarım santim indirince zınk diye tutan pedallar şimdi yarıya inince tutmaya başladı. Fren hidrolik seviyesine baktım sıkıntı yok. Balataların incelmesinden olabilir mi?
Yarım santim indirince zınk diye tutan pedallar şimdi yarıya inince tutmaya başladı. Fren hidrolik seviyesine baktım sıkıntı yok. Balataların incelmesinden olabilir mi?
0
gulbatur birinci sahbatur sondan geliyor
(06.08.21)
olabilir :)
0
do you remember me
(06.08.21)
Fren hidroliği olabilir demeye geldim ama kontrol etmişsin zaten. Gerçi seviye iyi görünüyor olup kötü durumda da olabilir yağ. En son kaç yıl önce değişti? Servis 30 bin veya iki yılda bir değiştir diyor ( gerçi ben ilk hidrolik yağı değişimini beşinci yılda yaptım )
0
beni sen öldürme
(07.08.21)
Seviye inmediyse balatalar da incelmemiştir, çünkü balata incelirse alt merkeze dolan yağ miktarı artar ve yağ haznesinde seviye düşer.

Bu yüzden seviye düşük görünce hemen yağ eklememek lazım, çünkü yeni balata takıp pistonları geri itince hanzeden yağ taşar ve akar, zararlıdır.

Konu dağıldı, birden bire olduysa sorununuz bir şekilde hava yapmış olabilir yağ.

Ya da balatalar sertleşmiş ve performansı düşmüş olabilir, yağ da belirli bir zaman içinde içindeki nem arttığından performansı düşer ama birden bire fren seviyesini hissetmezsiniz.
0
John Bloor
(07.08.21)
frenlerin bitiyor iste yenilet. hidrolikte sikintin da yok. olmadigina gore. pompalarak fren yapmayi dene oradan anlarsin fren mi hava mi yagmi
0
turbo sadık
(07.08.21)
(1)

Lastik kampanyası var mı şu aralar? (muayene sıkıntısı)

la traviata
Durum şu ki, arabam 2017 model olmasına rağmen lastiklerimden bir tanesinde yarık belirlenmesi sebebiyle muayeneden geçemedi. çok büyük dert etmedim zira bu lastik yüzünden başıma iş de gelebilirdi, iyi ki muayeneye gitmişim. şimdi ek süre aldım.ben sadece o lastiği değil, 4ünü birden değiştirmek is
Durum şu ki, arabam 2017 model olmasına rağmen lastiklerimden bir tanesinde yarık belirlenmesi sebebiyle muayeneden geçemedi. çok büyük dert etmedim zira bu lastik yüzünden başıma iş de gelebilirdi, iyi ki muayeneye gitmişim. şimdi ek süre aldım.

ben sadece o lastiği değil, 4ünü birden değiştirmek istiyorum acilen. ama mümkün olduğu kadar kampanyalı veya beni kurtaracak bir şey vermek istiyorum.

çok bilinen markalar haricinde, fiyat-performans oranı düzgün lastikler neler var? 4 tane alınca indirim olan bir kampanya var mı?
ya da şuraya git istanbulda, selamımı söyle, peşinde indirim yapsınlar dediğiniz bir yer var mı?
0
la traviata
(06.08.21)
Petlas
0
silah taciri
(06.08.21)
(4)

işsiz kişiye yol gösterme sorunsalı

roket adam
elimizde bir adet özel üniversite mezunu bilgisayar mühendisi var. okulda pek bir şey öğrenmemiş, ingilizcesi başlangıç seviyesinde. 3 sene kadar bir dijital pazarlama ajansında raporlama sorumlusu olarak çalışmış, pandemib başından beri işsiz, 28 yaşında.ciddi bir para beklentisi yok. mümkünse kuru
elimizde bir adet özel üniversite mezunu bilgisayar mühendisi var. okulda pek bir şey öğrenmemiş, ingilizcesi başlangıç seviyesinde. 3 sene kadar bir dijital pazarlama ajansında raporlama sorumlusu olarak çalışmış, pandemib başından beri işsiz, 28 yaşında.

ciddi bir para beklentisi yok. mümkünse kurumsal bi yerde orta halli standart bir türk insanı kariyeri olsa yeter. evet eldeki tüm veriler sadece buysa, bu arkadaşa nasıl bir fikir verirsiniz? mesela udemy'den bilmemne eğitimi al, sonra şu şirketlere başvur, gibi bir yol haritası arıyorum.
0
roket adam
(06.08.21)
hiç mi bir şey bilmiyor? test mühendisliğine bir baksın. developerlığa göre daha kolay. mühendislik işi baksın. yazık etmesin okuduğu bölüme.
0
jelly bear
(06.08.21)
benim eski şirketim yetiştirmek üzere SAP danışmanı arıyor atsın oraya cv'sini ama ingilizceden patlayabilir.
0
nahtoderfahrung
(06.08.21)
Yazilim, bilgisayar, teknoloji vs uzerine hic egitim almasin, onun icin bosuna vakit kaybi su anda. Cunku muh. okumasin ragmen 30 yasina kadar bi sey ogrenmek icin kendini paralamadiysa bundan sonra da itelemeyle bir sey olmaz. Bu saatten sonra yapabilecegi tek sey insan iliskilerini gelistirmek, cevre yapmak. Daha once calistigi yere benzer bir yerlere basvurmasi daha mantikli.
0
rm
(06.08.21)
+1 @rm

egitim almak istiyor mu once ona bakmak lazim. ozel universitede okumus, bilgisayar muhendisligi bitirmis birinin ingilizcesi baslangic seviyesinde kaldiysa, okulda pek bir sey ogrenmediyse ogrenmeye meraki yoktur. udemy falan isine yaramaz o yuzden bence. 180 derece donus yapmayi planlamiyorsa hayatinda insan iliskileri / cevre / onceki ise benzer islerle ugrasmasi iyi olur.
0
robokot
(06.08.21)
(7)

Kız arkadaşa iltifat

magni
Özellikle kadınların fikirlerini merak ediyorum.Sevgilinizin size sık sık güzel iltifatlarda bulunması hoşunuza gidiyor mu?Duyduğunuz yüksek iltifatlar "Bu kadar iyiysem, neden daha iyilerine layık olmayayım" türü düşüncelere sevk olmanıza sebep oldu mu hiç?
Özellikle kadınların fikirlerini merak ediyorum.

Sevgilinizin size sık sık güzel iltifatlarda bulunması hoşunuza gidiyor mu?

Duyduğunuz yüksek iltifatlar "Bu kadar iyiysem, neden daha iyilerine layık olmayayım" türü düşüncelere sevk olmanıza sebep oldu mu hiç?
0
magni
(06.08.21)
Bu beni begeniyorsa kadindan anlamiyor ne isim var bununla diyorum
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(06.08.21)
genel olarak iltifat almayı seven biri değilim, sevgilim de sık sık iltifat eder, genelde kayıtsız kalırım ve dedğiniz gibi bir fikre kapılmam.

bu kadar iltifat etmesindense bana dikkat ettiğini/önemsediğini gösteren bir şeyi duymayı tercih ederim.
0
south park in kapusonlu uyesi
(06.08.21)
Sık sık iltifat almayı sevmiyorum, yapmacık hissettiriyor bana. İltifat aldığımda bahsettiğiniz tarzda düşüncelerim olmuyor, genelde şakaya vuruyorum veya tatlı bir iki kelime söyleyip geçiştiriyorum sadece.

Ayrıca ''bu kadar iltifat etmesindense bana dikkat ettiğini/önemsediğini gösteren bir şeyi duymayı tercih ederim'' +1. Kendim karşımdakine iltifat etmeyi çok severim bu arada, onu da söylemiş olayım.
0
vestasy
(06.08.21)
Aşırı çok hoşuma gidiyor
0
Hallegadola
(06.08.21)
bence cok guzel bir sey hem iltifat hem onemsendigini hissetitecek ne varsa. asla daha iyisine layigim falan demem bu sadece aramizdaki iliskiyi guclendirir beni begendigini bilmek cok mutlu eder

daha iyisine layik mevzusu bambaska bir sey ya
0
ala09
(06.08.21)
Hiçbir iltifatı olduğu gibi kabul edemiyprum, değersizlik saplantım var. Ayrıca aşırı derecede terk edilme şemasıyla yaşadığım için sürekli gidecek beklentisi içindeyim, en ufak bir yamuğunda ilişiği kesebiliyorum. Yani partnerimin gazına gelme gibi bir durumum hiç olmadı, olamaz da.

Sen içinden geleni samimiyetle yap. Giderse ettiğini muhakkak çekecek, onu bil. Ama bu kadar gidecek korkusu içinde de olma, kendimden bildiğim için söylüyorum,insan dikiş tutturamıyor. Travma varsa veya benim gibi çok ağır bir terk edilme şemasıyla yaşamışsan bunu lütfen acilen şifalandırmaya çalış, terapi al bişey yap. Cidden çekilmiyor çünkü.
0
1bir1bir1
(07.08.21)
Doğru olduğunu bildiğim bir iltifat alıyorsam hoşuma gidiyor, samimiyetsiz buluyorsam kafamın içinden "sie lan", sesli olarak "teşekkürler" diyorum.

Örnek: benim burnum şu an estetikli, eski hali gerçekten kötüydü. O dönem takıldığım biri "güzel burunlum" demişti, güvenilirliğini kaybetmişti. Sonrasında söylediği hiçbir şeyi samimi bulamadığım için tatlı tatlı uzadık.

Çok yüksek iltifatı da güvenilir bulmuyorum. Daha iyisine layık olmak değil de, yalan geliyor bana. İltifatı hareketlere yansıtmak daha çok hoşuma gidiyor. Örnek: dışarı çıkarken kıyafetime özendiysem "çok güzel olmuşsun"dan ziyade uzun uzun bakıp gülümsemesini tercih ederim.
0
galileo figaro magnifico o o o o
(07.08.21)
(3)

Sportive/sahte urun

invictae
Satar mi? Nike'in bi ayakkabisini cok begendim, hicbir magazada bulamayinca sportive'in kendi sitesinden online siparis verdim. Ne biliim biraz hayal kirikligina ugradim gibi. Sportive'in sahtelik acisindan bi yamugunu biliyor musunuz? Veya bir sekilde kontrol edebilir miyim? Ulen bi ton da para say
Satar mi? Nike'in bi ayakkabisini cok begendim, hicbir magazada bulamayinca sportive'in kendi sitesinden online siparis verdim.

Ne biliim biraz hayal kirikligina ugradim gibi. Sportive'in sahtelik acisindan bi yamugunu biliyor musunuz? Veya bir sekilde kontrol edebilir miyim? Ulen bi ton da para saydim, gorece pahali modellerden birisiydi. :/
0
invictae
(06.08.21)
Hayal kırıklığına neden uğradınız?

Ben indirimle internetten nike şort aldım 2 adet. 2 sene önce 28 llira civarıydı teki. Gayet orjinal futbol şortlarıydı.
Fiyatından şüphelendiyseniz, arada güzel indirimler yapıyorlar
0
neysene
(06.08.21)
Yok, fiyatta indirim vardi ama oyle aman aman degildi. 950'den 750'ye dusmustu.

Sagi solu boyle uc bes giymede patlayacak gibi geldi bana. Malzemesi dandikmis gibi hissettim. İlk defa boyle oldu.
0
🌸invictae
(06.08.21)
hangi nike oldugunu yazmamissin ama ingilizcen varsa bu site: legitcheck.app

icinde pek cok urunun sahte / gercek oldugunu ayirdetmek icin bakman gereken butun detaylarin listesi var. eger urun kutuphanede yoksa 20$ gibi bir ucrete en ince detayina kadar inceleyip (fotograflardan) sana soyluyorlar sahte mi gercek mi. muhtemelen para vermek istemezsin (fiyat turkiye icin pahali) ama belki senin aldigin ayakkabinin makalesi vardir burada.

arsivlerinin linki: legitcheck.app
0
robokot
(07.08.21)
(2)

ipad çizim tableti olarak kullanılabiliyor mu?

deartheodosia
çizim yapmak için özel tabletler varmış sanırım.
çizim yapmak için özel tabletler varmış sanırım.
0
deartheodosia
(06.08.21)
İpad çizim tableti olarak kullanılır, kendi üzerindeki uygulamalarla da kalemi ile kullanılır, bir mac'iniz varsa sidecar özelliği ile bilgisayara ikinci monitör bağlamışsınız gibi mac uygulamalarını da kalem ile kullanabilirsiniz.

Grafik tablet genel basic anlatı: Çizim yapmak için bilgisayara (artık telefona da takılıyor gerçi) grafik tabletler var (üzerinde ekran yok bilgisayar ekranındaki cursor'u oynatıyor)

Kendi ekranını barındıran grafik tabletler var bilgisayar 2. ekran olarak görüyor gördüğünüz yere çiziyorsunuz.
0
hedep
(06.08.21)
Apple Pencil destekleyen modellerinden olmasi lazim ve Apple Pencil da alman lazim. En populer cizim programi Procreate.
0
robokot
(06.08.21)
(3)

Evde kedi besleyenlere bir soru

gulbatur birinci sahbatur sondan geliyor
Edit : 2 kedi var evde.Bir kaç gündür kakasını küvete yapmaya başladı. Çişini kumuna yapiyor onda sorun yok ama neden küvete dadanmis olabilir kaka icin? Küvetin tipasini kapatip 2 parmak su doldurdum simdilik girmiyor küvete. Suyu bosaltsam tekrar baslar mi küvete yapmaya ? Tesekkurler.
Edit : 2 kedi var evde.
Bir kaç gündür kakasını küvete yapmaya başladı. Çişini kumuna yapiyor onda sorun yok ama neden küvete dadanmis olabilir kaka icin? Küvetin tipasini kapatip 2 parmak su doldurdum simdilik girmiyor küvete. Suyu bosaltsam tekrar baslar mi küvete yapmaya ? Tesekkurler.
0
gulbatur birinci sahbatur sondan geliyor
(06.08.21)
tek kum kabı varsa ondandır.
bir tane daha alın.
aynısına hem çiş hem kaka yapmayı sevmeyebiliyorlar.

küvetteki gider kokusundan dolayı oranın çiş veya kaka için uygun olduğunu düşünüyorlar, o yüzden küvete gidiyordur.
0
blatta hiberna
(06.08.21)
Ayrıca, yazın kapalı veya kapaklı bir tuvaletse kapağını çıkarmak gerekiyor. Sıcak ve koku sebebiyle de girmiyor bazı kediler.
0
BuddyGuy
(06.08.21)
Benim kedim de bana kızgın olduğu bir dönem mutfak evyesine yapmıştı. Kabus gibiydi o dönem. Bir başka kedim kızgınlığa girmişti, bahçe kapısının önünde ağlayıp, açmadığımda yatağa kaka yapıyordu. Şu anki kedim kum kabının kenarına 4 patisiyle çıkıp tüneyerek kaka yapıyor. Buna yeni başladı. Halbuki hep temiz ve sabit bir kum kullanıyorum. Hayvanın huyu değişti, nedense… kedi işte.
0
the she ronin
(08.08.21)
(3)

iPhone'da şu ne anlama geliyor?

Zaman Tamircisi
Arkadaşımla bikaç gün önce sert bi şekilde tartışmıştık imessage üzerinden, ertesi gün mesaj attım mesaj mavi renkli imessage olarak değil de yeşil renkli sms olarak gitti, bugün baktım tekrar mavi imessage olmuş. Bu tam olarak ne anlama geliyor teknik olarak? Teşekkür ederim.
Arkadaşımla bikaç gün önce sert bi şekilde tartışmıştık imessage üzerinden, ertesi gün mesaj attım mesaj mavi renkli imessage olarak değil de yeşil renkli sms olarak gitti, bugün baktım tekrar mavi imessage olmuş. Bu tam olarak ne anlama geliyor teknik olarak? Teşekkür ederim.
0
Zaman Tamircisi
(06.08.21)
interneti kapalıysa ya da karşı tarafın imessage'ı kapalıysa, ya da aynı şekilde senin imessage'ın ya da internetin kapalıysa sms olarak gider. aksi takdirde imessage olarak gider.
0
jelly bear
(06.08.21)
O an sizin ya da onun internet bağlantısı yoktu büyük ihtimalle. iMessage whatsapp gibi değil, internet bağlantısı olmadığında otomatik olarak SMS'e dönüyor sistem.
0
himmet dayi
(06.08.21)
1 haftadır sms olarak gözüküyordu, o arada 2 kez daha mesaj attım yine sms olarak gitti. Bugün attım imessage olarak gitti, o nedenle merak ettim acaba rehberden falan mı sildi engelledi mi vs anlamamıştım.
0
🌸Zaman Tamircisi
(06.08.21)
(2)

Şarkı bulmaca

Metin07zy
Hey morina hey ça ça ça
Hey morina hey ça ça ça
0
Metin07zy
(06.08.21)
Bu şarkının adını bilen var mı?
0
🌸Metin07zy
(07.08.21)
ahmetelif
(30.11.21)
(1)

Aşı sigara

Kahir ekseriyet
Geçenlerde sigara içerken kalpte ağrı tarzı bişey oldu, söndürdüm hemen. yeni aşı olmuştum bağlantısı olabilir mi dedim ama yoktur diye kanaat getirmiştim. Bikaç kez daha oldu. Aradan bikaç gün geçtikten sonra kesildi. 2. Dozu olduğum gün yine aynısı olmaya başladı. Ne alaka ya nasıl bi etki bu? Öyl
Geçenlerde sigara içerken kalpte ağrı tarzı bişey oldu, söndürdüm hemen. yeni aşı olmuştum bağlantısı olabilir mi dedim ama yoktur diye kanaat getirmiştim. Bikaç kez daha oldu. Aradan bikaç gün geçtikten sonra kesildi. 2. Dozu olduğum gün yine aynısı olmaya başladı. Ne alaka ya nasıl bi etki bu? Öyle çok sigara içmiyorum bu arada, içmeden dururum sıksam. Aşı sinovac. Başka yaşayan var mı, sebep açıklayabilecek var mı? Tşk.
0
Kahir ekseriyet
(06.08.21)
Aşının kalbi olumsuz etkilediği sık duyulan bir şey, bir de sigara iyice yorar. İçme lütfen.
0
1bir1bir1
(07.08.21)
(5)

Kaşe yaptırma fiyatları nedir?

neysene
Buralarda sordum 35 lira dediler. Pahalı değil mi ya? 20-25 lira gibi fiyatlar gördüm internette. Kargo eklenince aynıya gelse de, yerinde de bu fiyatlara satılıyor anladığım kadarıyla
Buralarda sordum 35 lira dediler. Pahalı değil mi ya? 20-25 lira gibi fiyatlar gördüm internette. Kargo eklenince aynıya gelse de, yerinde de bu fiyatlara satılıyor anladığım kadarıyla
0
neysene
(06.08.21)
Geçen sene 40 liraya yaptırmıştım bence normal fiyat
0
vedatchilipeppers
(06.08.21)
Mağazadan satış giderleri internetten satış giderlerine göre daha fazla olduğu için fiyatların da internete göre daha yüksek olması kadar doğal bir şey yok. Ben de bu sektördeyim, 35 tl'ye satılan bir kaşenin malzeme maliyeti ortalama 17-18 tl civarı. Mağaza giderlerini de ekleyince 35 lira çok normal bir fiyat hatta son gelen zamlardan sonra düşük bile diyebilirim.
0
captainimsi
(06.08.21)
@captainimsi
İnternetten satanlar aynı zamanda mağazaya sahip. Emin değilim ama internete özel indirim yapmamışlardır diye düşündüm.
0
🌸neysene
(06.08.21)
2 sene önce 20 verdim. Lokasyon İzmir.
0
westblack
(06.08.21)
5-6 ay önce imza kaşesi için 50 tl verdim, lokasyon: aydın
kaşelerin boyları var, küçük-orta-büyük diye. fiyat da boya göre değişiyor haliyle.
0
halanne
(06.08.21)
(4)

Aktarmalı Amerika Uçuşu

vedatchilipeppers
Merhaba,Covid19 sebebiyle aktarmalı uçuşla Amerika'ya girişlerde sorun yaşanıyor mu bilginiz var mıdır?Teşekkürler
Merhaba,

Covid19 sebebiyle aktarmalı uçuşla Amerika'ya girişlerde sorun yaşanıyor mu bilginiz var mıdır?

Teşekkürler
0
vedatchilipeppers
(06.08.21)
Dün arkadaşım Katar aktarmalı abdye gitti. Sorun yaşamadı.
0
westblack
(06.08.21)
gc li degilseniz ya da amerikan vatandasi, avrupa uzerinden amerikaya giremezsiniz.

katar konusunda emin degilim, ucan kisi bu sartlari sagliyor olabilir
0
oscar
(06.08.21)
Niye Avrupa üzerinden giremiyorum ve bu konuda herhangi bir bilgi kaynağı paylaşabilir misiniz rica etsem
0
🌸vedatchilipeppers
(07.08.21)
oscar
(07.08.21)
(18)

eczane nereye şikayet edilir?

high hopes of the sozluk
bizim evin oradaki bi eczacı daha doğrusu kalfası 12 tane fazladan ilaç girmiş ve ben bu durumu sonradan farkettim. gittim yüzleştim itiraf etmek zorunda kaldı.fakat parayı cebe indirmedim.eczacılar odasına yolladım bu sayade hayvan barınaklarına yardım oluyor diye bişey dedi.neyse ben de farkındayı
bizim evin oradaki bi eczacı daha doğrusu kalfası 12 tane fazladan ilaç girmiş ve ben bu durumu sonradan farkettim. gittim yüzleştim itiraf etmek zorunda kaldı.fakat parayı cebe indirmedim.eczacılar odasına yolladım bu sayade hayvan barınaklarına yardım oluyor diye bişey dedi.neyse ben de farkındayım buna inanmak çok safça.mahalleden biri de zaten bişeyler çeviriyor o dedi.

neyse bu eczaneyi nereye şikayet etmek gerekli? cimer'e yazdım eczane ismi vermeden, ne yapmam gerekli diye cevap gelmedi.sanırım istanbul eczacılar odasına da şikayet edebilirim. bi eczane de 170 i ara dedi.

var mı buna benzer bi durum başına gelen?fikirleriniz nedir?
0
high hopes of the sozluk
(06.08.21)
Sgk'dan basla saglik bakanligina dogru hepsine sikayet et.

Eczacilar odasinin umrunda olmaz zarar eden kurum sgk.
0
divit
(06.08.21)
teb
titck
sgk
0
kitap arasında kalmış silgi tozu
(06.08.21)
Fazladan ilaçtan kastınız sizin kendi rutin ilacınız mı yoksa öyle kafasına göre olan mı ?
0
fıytfıyt
(06.08.21)
Sgk
0
westblack
(06.08.21)
@divit aynen abi aradım da pek umarsamadılar.sgk çok mantıklı valla hiç düşünmemiştim.

@kitap arasında kalmış silgi tozu teb ile titck de mantıklı orayı da listeye aldım.

@fıytfıyt kronik hastalığın ilaçları bu pandemide hastaneye gitmeden yazdırılıyor.doktor fazladan al eczane ile çok uğraşma diye kullandığımdan fazlasını yazmıştı.bunu da eczane farkına varınca girmiş de girmiş ilacı olayın özeti bu.başka bi eczane söylemese sen şu ilacı almışsın diye hiç farketmezdim.aman çevremizi uyralım edevletten sgk 'ya tel no kaydedersek her ilaç alındığında vb. durumdalarda mesaj geliyor.özellikle yaşı büyük akrabalarımıza yapmak iyi olur.

@westblack teşekkürler
0
🌸high hopes of the sozluk
(06.08.21)
Sgk, sağlık bakanlığı.
0
neysene
(06.08.21)
Eczaneleri ilce saglik mudurlugu denetliyor, sikayetinizi ordaki ilgili birime yazili olarak iletebilirsiniz.
0
anthemis nobilis
(06.08.21)
Eczaneyi şikayet etmeniz sadece eczacıyı cezalandırmak olur. Kolay kolay hiçbir eczacı böyle bir işe girmez. Muhtemelen kalfa eczacının arkasından is ceviriyordur. Eczacıya söyleyin çıkartacaktır. Cikartmaz veya dikatte almazsa o zaman şikayetçi olmanızı öneririm. Bir cok eczacı bu kalfalar tarafından soyuluyor. Muhtemelen kasadan para da caliyordur.
0
Gaip
(06.08.21)
@Gaip inan bunu ben de düşündüm hatta yüzleşmeye gittiğimde haber ver gelsin ve beni arasın dedim.zaten eczanede pek durmuyor zaten bu da bi kusur.
bugün de eski bi mahallelinin söylediğine göre zamanında (internetin pek yaygın olmadığı zamanlarda) o da iyi dolandırmış insanları.artık ne kadar doğru bilemem.
bunlara artı olarak şikayet etmezsem suça ben de ortak olurum hatta ilaç alamam ki bu ilaçlar çok pahalı tanesi 2600 tl bundan 12 tane yazmış.daha ne kadar geçirmiştir insanlara orasını sen düşün
edit: farketmemi sağlayan eczacı da haberi olmadan yapması zor dedi artı olarak
0
🌸high hopes of the sozluk
(06.08.21)
eczaneyi sikayet / cezalandirma olayini falan bir kenara birak (zaten yapilacak) - su anda o ilaclari sen almis gozukuyorsun ve almadigini ispatlaman gerekecek. pahali ilaclar da demissin. is mahkemelik olur davalik olur seneler surer bu arada ilacindan mahrum kalma durumun var.

direk polise falan giderdim ben olsam, en azindan kaydi olsun.

senden direk kutu kutu ilac calinmis durumda su anda cunku. 2600x12=31200 lira eder. almadigini ispatlayamazsan o da itiraf etmezse ugras dur, yazdiramayabilirsin yani buyuk problem. basit bir sikayetten daha ote yapman gereken seyler var bence.
0
robokot
(06.08.21)
Esas eczaciyi cezalandirman lazim zaten, adam dolandirici istihdam ediyor.
%99 haberi de vardir pc sistemleri yokken yaslilarin karnesini alir milyonluk ilac yazarlardi kac kere ceteleri cokertildi.

Bu arada eczacilara ve doktorlara danisma, onlar birbirini korur kollar. Meslektaslarini melek zannediyorlar (sebebini bilmedigim bir sekilde).
Sikayetin bosa gider.

Sen su an eczaciyla birlikte sgk'yi dolandirmis pozisyondasin. Bir an once tokatla adami.
0
divit
(07.08.21)
Kırmızı/yeşil reçeteli ilaçlar ise uyuşturucu ticareti suçunu oluşturabilir öncelikle sgk ya yazılı dilekçe ile şikayet edip sonrasında gidip savcılığa suç duyurusunda bulunmanızı tavsiye ederim. Bu tip ilaçlar reçete edilenin sorumluluğundadır siz topu üzerinizden atmadığınız sürece bu ilaçların uyuşturucu gibi satılması sizi de riske sokar hiç ihmal etmeden şikayet edin.
0
apocalipy
(07.08.21)
@robokot o paraya artı olarak yarısı kadar eczaenin aldığı para varmış devletten.50bin'e yakın oluyor yani.hıyar bi de ben cebe indirsem bu eczaneden aldığım paraları merter(bizim mahalle)den ev alırdım diyor.
@divit aynen zamanında bu ezcane sahibi de bu şekilde bişeyler yapmış diye duydum.balık baştan kokar yani.Sen bu eczane olaylarına baya hakimsin senin de mi başına geldi böyle bi olay? (bu arada farketmemi sağlayan eczacı olmasa belki benim ruhum duymayacaktı armut farketmemi sağlayan ilaç da 150 tl lik ilaç)
@apocalipy yok öyle bi ilaç değil.

Şu anda aradım sgk'yı arkadaşlar.şikayette bulundum polis, savcılık biraz ilginç geldi açıkçası.karakola gitsem polisler gülmesin sonra.
0
🌸high hopes of the sozluk
(07.08.21)
gulmezler, su anda senin de basin azcik belada panikletmek gibi olmasin.

yani aslinda kabullenirsen belada degil, ama sen su anda eczacinin caldigi ilaclari almis gibisin. yarin oburgun ilacin bitip yazdirmaya gittiginde "e sende ilac olmasi lazim bu kadar ilaci naaptin" diyecekler. o zaman cepten almak zorunda kalacaksin kronik bir hastaliksa. yani almis gozuktugun ilaclar sistemde bitene kadar yenisini alamayabilirsin bir asamada. buradaki tutarsizlik bir sekilde ortaya cikar yani.

veya boyle toplu aldigin icin alip sattigin da dusunulebilir, bu durumda sgkyi dolandirmis olursun. yine sana patlar.

yani eczaci "ben bu ilaclari high hopes of the sozluk'e verdim istedigi icin, recetesi de alabilir yaziyordu" derse ne olacak?

eczacinin sana 30000 liralik ilac verip cikista cantandan caldigini dusun, ayni sey burada olan, sadece cantana hic girmemis. oyle bir sey olsa kime giderdin?
0
robokot
(07.08.21)
Kimsenin gülme gibi bir lüksü olamaz, sizin hakkınızı gasp etmiş ve ilaçlarınızı çalmış durumdalar. Siz sistemde 12 kutu ilaç almış olarak görünmektesiniz yani 12 kutunun bitenme süresine kadar ilaçlarınızı reçete ettirip alamazsınız dolayısıyla kullanmanız gereken ilaca erişemezsiniz halihazırda ücretsiz alacağınız ilaçları 31.200 tl verip almak zorunda kalabilirsiniz.
0
apocalipy
(07.08.21)
@robokot tamamdır hocam yarın gidiyorum karakola.hatta şu anda bile gitmeyi düşündüm ne yalan söyleyeyim.tüm yerlere de şikayetimi gireyim gecikmeden.
0
🌸high hopes of the sozluk
(07.08.21)
Hocam zaten böyle bir dava açılırsa eczane hakkında yapan kişiler karakola ifadeye gidecekler ilk etapta. Yani polise gitseniz ifadenizi alıp savcılığa iletecek. Aslında süreci hızlandırmış olacaksınız. Siz açtığınızda olay kamu davasına döner zaten. Tabi suç teşkil eden deliller toplanabilirse…
Zamanında kimlik için polise falan gidiliyordu, aynı mantıkla kaybolan hakkınız için kabullenmediğinizi gösterir bir hareket olur. “Ben zaten kendim bildirdim işin içinde değilim” gibi bir savunma nedeniniz olur.

Son olarak şikayette bulunduğunuz kurumlara yaptığınız başvuruları kayıt altına alın.
0
neysene
(07.08.21)
şimdi gittim karakola da arkadaşlar savcılığa gitmem gerektiğini söylediler.
0
🌸high hopes of the sozluk
(07.08.21)
(4)

direksiyon sinavi

guldum gectim genceciktim
direksiyon sinavindan 2 kez kalan biri siradaki tarihte 3.ye girmek zorunda mi, girmese hak kaybi olur mu
direksiyon sinavindan 2 kez kalan biri siradaki tarihte 3.ye girmek zorunda mi, girmese hak kaybi olur mu
0
guldum gectim genceciktim
(06.08.21)
Girmek zorunda hak kaybı olur rapor vs yoksa.
0
Zaman Tamircisi
(06.08.21)
@Zaman Tamircisi'ne ek olarak bir kişinin bir kez rapor kullanma hakkı olduğunu da ekleyeyim.
0
mutekebbir
(06.08.21)
Ben sormuştum bunu kursa. Hak kaybı olur denmişti.
0
dissendium
(06.08.21)
Evet sınava adınız yazılır ama girmezseniz hak kaybı olur ama kurs ile görüşürseniz o haftaki sınava sizi yazmayabilirler i.
0
elorelia
(06.08.21)
(3)

Laptop şarj

dissendium
Ben hep şarja takılı kullanıyorum. Bugün Avast pil sağlığı azalıyor dedi. Arada bir şarjdan çıkarıp o şekilde mi kullanmam gerekir?
Ben hep şarja takılı kullanıyorum. Bugün Avast pil sağlığı azalıyor dedi. Arada bir şarjdan çıkarıp o şekilde mi kullanmam gerekir?
0
dissendium
(06.08.21)
o pil sağlığı ne yaparsan yap azalıyor en iyi nasıl kullanıyosan öyle devam et
0
nahtoderfahrung
(06.08.21)
evet döngü ömrü var aslında.

haftada bir boşaltıp daha sonra fişe takmak daha sağlıklı.
0
xiii
(06.08.21)
1. pil sağlığı cihaz kullanıldığı sürece azalacak, yapabileceğiniz hiçbir şey yok.
2. tabi ki sürekli şarjda kullanmayın, hatta mümkünse şarjda kullanmayın. en sağlıklısı bitene kadar kullanıp, şarja takıp kullanmadan bırakmak dolana kadar. bunu hiçbirimiz yapmıyoruz tabi üstünüze alınmayın.
3. günlük kullanım için ideali, şarjı bitene kadar fişsiz kullanın, uyarı verince takıp devam edin, dolunca çıkarıp devam edin.
0
ckorkmaz
(06.08.21)
(4)

Migros'un uygulaması sıkıntılı mı?

hadi ya la
Geçen hafta ödeme yapamadım, ödeme yap butonuna tıkladığımda öylece kalıyor.Arkadaşın telefonunda da aynısı oldu.Şimdi tekrar bir şey alacaktım, yine aynı durum.Sorun kimde?
Geçen hafta ödeme yapamadım, ödeme yap butonuna tıkladığımda öylece kalıyor.

Arkadaşın telefonunda da aynısı oldu.
Şimdi tekrar bir şey alacaktım, yine aynı durum.
Sorun kimde?
0
hadi ya la
(06.08.21)
ben hiç bir sorun yaşamıyorum sipariş verirken kartım kayıtlı ama, geçenlerde bu kartı kullanmayayım başka kart kullanayım diye kart değiştirmek istedim kaydedemedim bir türlü, aynı kartla devam ediyorum o yüzden. sorun migrosta olabilir yani.
0
veritaslibertas
(06.08.21)
ben çarşambe ve bugün sorunsuz sipariş verebildim.
0
king lizard
(06.08.21)
Bunu sormak için gelmiştim. Ben de bugün sipariş veremiyorum. Ödeme alma adımında SMS şifresini girdikten sonra hata veriyor. Tekrar deneyin veya çağrı merkezini arayın diye mesaj çıkıyor.
0
inheritance
(06.08.21)
Başka banka kartı ile denediğimde sipariş verebildim. Sorun bankada da olabilir ama migrosta hata veren kartı bugün başka bir sitede kullanmıştım.
0
inheritance
(06.08.21)
(9)

35 mbit fiber ile 35 mbit vdsl arasında ne fark var?

birmilyonunvarmi
mantıken fark olmamalı
mantıken fark olmamalı
0
birmilyonunvarmi
(06.08.21)
Kanka oturma aygıtım ile cevaplıyorum.
Fiber yağ gibi asfalt. Vdsl toprak yol. Şerit sayısı aynı olabilir ama kalite farkı var.
0
allah yazdiysa bozsun
(06.08.21)
Hiç fark yok.

VDSL ile alabileceğiniz maksimum hız 150 MBit kadar olabilir. Fiberde ise bu sınır 1 GBit'tir (1024 MBit). Ama 35 MBit ile sınırlandırılmış hizmette bir fark olmaz. Hat yoğunluğu gereği ikisi de 35'in altına inebilir.
0
himmet dayi
(06.08.21)
vdsl'i stabil alamazsın. ismi 35 olsa da, gün gelir 20 çalışır gün gelir 35 tam alırsın. hız düşüşleri, ping süreleri, bakır hattın durumuna göre de bağlantı kopmaları olabilir. saha dolabına'da mesafe önemli vdsl'de
0
delidir yakalayin
(06.08.21)
fiberi de stabil alamayabilirsin, yıllarca fiber kullandım 50 megabit sınırlı. O hız 8 megabit mi olmadı, oyunlarda 3000 ping mi olmadı.. Fiberde de stabil olma garantisi yok yani, en azından bende stabil değildi hiç lol
0
nundu
(06.08.21)
@nundu fiber'in stabil olmaması tamamen servis sağlayıcı problemi. fiber'de bir sıkıntı var ise ya çalışır ya çalışmaz. kısıtlı veya yavaş çalışır diye bir durum yok.

maalesef türkiye'de servis sağlayıcıların internet çıkışları problemli ve yoğunluğu azaltma amaçlı bilerek internet musluğunu kısma yoluna gidiyorlar.
0
delidir yakalayin
(06.08.21)
VDSL belli bir yerden sonra evine bakır kabloyla tasinir. burada tesisatin kalitesi onem kazaniyor. santrale / bakıra gecis yapilan kutuya uzaklık alabilecegin maksimum hızı belirliyor. servis saglayici tarafinda bir kisitlama olmasa bile uzaklik / tesisat kalitesi problemleri dolayisiyla modemin 35mbit baglanmayabilir.

fiberde ise oyle bir durum yok. servis saglayici suni olarak hizi kesmedigi surece baglantin varsa alabilecegin maksimum hizi her turlu alirsin.
0
robokot
(06.08.21)
Ping çok fark ediyor. Fiberde hız daha stabil +1
0
westblack
(06.08.21)
eski oturduğum evde 25mbit fiber kullanıyordum. 18-25 arası gidip geliyordu.

şuan 25mbit vdsl kullanıyorum. 25-35 arası değişiyor hız. altyapı önemli.
0
mrtkp1234
(06.08.21)
ikisini de kullanmış biri olarak,
fiber>vdsl.
@allah yazdıysa bozsun çok güzel ifade etmiş mevzuyu.
fiber'de hem ping oranı düşük oluyor, hem de vaad edilen hıza ulaşabiliyorsun.
0
pangea
(07.08.21)
(2)

Kiralık araçta dal çizikleri

kelbukel
Kiralık arabayla dallarda sürtünerek geçtiştim 1-2 dar yolda. Boydan boya çok hafif çizikler var. Bariz görünmüyor, derin asla değil. Oldukça yüzeysel ama güneş falan çarptı mı inceden belli oluyor. Sanki yıllardır cila yememiş araç görüntüsü gibi.Sigorta falan da almamıştım firmadan.Bu tarz zarara
Kiralık arabayla dallarda sürtünerek geçtiştim 1-2 dar yolda. Boydan boya çok hafif çizikler var. Bariz görünmüyor, derin asla değil. Oldukça yüzeysel ama güneş falan çarptı mı inceden belli oluyor. Sanki yıllardır cila yememiş araç görüntüsü gibi.
Sigorta falan da almamıştım firmadan.

Bu tarz zarara işlem yaparlar mı?
0
kelbukel
(06.08.21)
araba hala sendeyse bir pasta-cila yaptırsana.
0
skyangel
(06.08.21)
Hic ugrasma, oldugu gibi gotur. Zaten belirli orana kadar kendileri karsiliyorlar. Kiralama sozlesmesinde olmasi lazim.
0
rm
(06.08.21)
(5)

iphone reklam engelleme

lamentoftheperishingroses
merhabalar. iphone 6s telefonumda reklamları engellemek için hem daily vpn hem de luna adblocker indirdim. her ikisiyle de vpne bağlandığımda hem safaride hem de appta yine de youtube reklamlarını izlemeye devam ediyorum. (Sertifika güven ayarlarında root certificate açık, safaride pencereleri enge
merhabalar. iphone 6s telefonumda reklamları engellemek için hem daily vpn hem de luna adblocker indirdim. her ikisiyle de vpne bağlandığımda hem safaride hem de appta yine de youtube reklamlarını izlemeye devam ediyorum. (Sertifika güven ayarlarında root certificate açık, safaride pencereleri engelle de açık olmasına rağmen) Neden reklamlar engellenmiyor acaba?
0
lamentoftheperishingroses
(06.08.21)
Safari için AdGuard'ı deneyin bir de. VPN için bir yorum yapamayacağım.
0
himmet dayi
(06.08.21)
Ben de safari icin adblock diye bi app kullaniyorum cok memnunum.
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(06.08.21)
düzeltme: yanlışlıkla daily vpn yazmışım, adblock demek istedim. adblock da indirdim ama youtube videolarındaki reklamlar engellenmiyor nedense.
0
🌸lamentoftheperishingroses
(06.08.21)
youtube uygulamasındaki reklamlar engellenmez iphoneda. androidi bilmiyorum. safari için adguard indirebilirsiniz. o tarz reklam engelleyiciler uygulama içine müdahale edemez hele iosta.
0
jelly bear
(06.08.21)
youtubedaki reklamı engelleyen reklam engelleyici yok, androide youtube vanced diye bir uygulama var sadece o da iosda yoktur
0
nahtoderfahrung
(06.08.21)

Beylikdüzü civarı, yaklaşık 2 ay süre ile ücretli misafir olabileceğim yer

yasarken temiz kalsak olunce yikanmazdik
Merhaba,Beylikdüzü civarı iş nedeniyle otellere astronomik rakamlar vermemek için yaklaşık 2 ay gibi bir süre ücreti karşılığında beni misafir edebilecek ev sahibi arkadaş arıyorum.Erkek, yaş 29, evli, mekanik tasarım mühendisi.Selamlar.
Merhaba,
Beylikdüzü civarı iş nedeniyle otellere astronomik rakamlar vermemek için yaklaşık 2 ay gibi bir süre ücreti karşılığında beni misafir edebilecek ev sahibi arkadaş arıyorum.
Erkek, yaş 29, evli, mekanik tasarım mühendisi.
Selamlar.
0
yasarken temiz kalsak olunce yikanmazdik
(06.08.21)
(2)

Iphone şarj başlığı başka kablo kabul etmiyor

mutekebbir
Durup dururken başka kabloları çalıştırmayı bıraktı. Sadece kendi kablosunu takıp telefonu şarj edebiliyorum.Kulaklık ya da powerbank için başlık bulmam gerekiyor. Neden olabilir bu birden?Teşekkürler.
Durup dururken başka kabloları çalıştırmayı bıraktı. Sadece kendi kablosunu takıp telefonu şarj edebiliyorum.
Kulaklık ya da powerbank için başlık bulmam gerekiyor.

Neden olabilir bu birden?

Teşekkürler.
0
mutekebbir
(06.08.21)
o "başka kablolar" başka adaptörlerle (şarj başlıklarıyla) çalışıyor da sadece bununla mı çalışmıyor, yani kablolar sağlam mı? orijinal kablonun kalitesi ve dayanıklılığı diğerlerinden yüksektir, eskidikçe diğerleri kullanılmaz hale gelebilir (göremediğiniz kısımlarda kablolarda kılcak kopmalar olur vb. iletkenliği azalır) telefon da "bu akımı sevmedim, çok düşük" diyerek şarj olmamayı seçer, mümkün bu senaryo yani gayet.
0
gkhncnzdgn
(06.08.21)
Evet başka başlığa taktığımda çalışıyor ama bir ay öncesine kadar kendi başlığımla da oluyordu birden böyle bir durum oldu.
0
🌸mutekebbir
(07.08.21)
(5)

Yangın sigortası neleri kapsar?

adetsancısı
Anadolu sigortadan yaptırmıştım. Şimdi ben evde yokken yangın çıkmış olsa. Sigorta bunu karşılar mı?
Anadolu sigortadan yaptırmıştım. Şimdi ben evde yokken yangın çıkmış olsa. Sigorta bunu karşılar mı?
0
adetsancısı
(06.08.21)
Poliçede tek tek yazar, ama genel olarak sebep ne olursa olsun her yangını kapsar. Bazılarında belirli bir % muhafiyeti olabilir, poliçeye bakmak lazım.
0
John Bloor
(06.08.21)
sadece yangın değildir o, seli de kapsar su basmasını da, deprem de vardır içinde eşya sigortası d, ferdi kaza sigortaları da vardır ev halkının, elektronik cihazlarınız da, misafirlerinizin eşyalarını bile korur bazıları, hırsızlığı da.
polçilerinizi okuyun, en ince satırına kadar. o kadar çok şey var ki o paket poliçelerde. üstelik sonlara doğru da bedava hizmetler vardır hediye olarak size verilen.
hiç kullanmadan geçiyor gidiyor hepsi.
0
erty_ksk
(06.08.21)
evet, hepsi var ama ben yangını merak etmiştim. Sigortanın kapsaması için yıldırım mı düşmesi lazım, yani doğal afet mi sayılmalı.
0
🌸adetsancısı
(06.08.21)
hayır elektrikten çıkan yangın, ocaktan cıkan yangın, vs herşeyden çıkabilecek yangın kapsamdadır. bu arada evde olmamanıza gerek yok evdeyken de cıkabilir bu yangınlar.
0
erty_ksk
(06.08.21)
Sigorta poliçesine bakmak lazim.
Misal yıldırım carpmasini kapsar. Peki yildirim bir agaca carpti, agac düştü sizin eve girdi, kapsar mi? Işte bunun için poliçeyi okumak lazim.
0
logisticsmanager
(06.08.21)
(6)

TV'ye izinsiz bağlantı

sonu bilinmeyen kitap
Merhaba.Philips TV kullanıyoruz, az önce "Doğukan bir cihaz bağladı." bildirimi geldi, biri TV ile bağlantı kurdu.Ben bazen Youtube videolarını yansıtıyorum, aynı Wi-Fi'ye bağlı olunca direkt bağlantı kuruyor ama bu Doğukan isimli kişinin Wi-Fi'miz ile bağlantısı olduğunu sanmıyorum. Başka insanları
Merhaba.
Philips TV kullanıyoruz, az önce "Doğukan bir cihaz bağladı." bildirimi geldi, biri TV ile bağlantı kurdu.
Ben bazen Youtube videolarını yansıtıyorum, aynı Wi-Fi'ye bağlı olunca direkt bağlantı kuruyor ama bu Doğukan isimli kişinin Wi-Fi'miz ile bağlantısı olduğunu sanmıyorum.
Başka insanların direkt bağlantı kurabilmesi çok saçma, şifre koyma gibi bir seçenek de göremedim. Bunu engellemenin bir yolu yok mudur?
0
sonu bilinmeyen kitap
(06.08.21)
Televizyonun kablosuz ekran yansıtma özelliği var ise 'bulunabilirlik' gibi bir ayar varsa onu kapatın.
0
himmet dayi
(06.08.21)
Ayarları bayağı kurcaladım ama göremedim bi türlü.
"Miracast bağlantı sıfırlama" diye bir şey var, sıfırlanıyor ama sonra yine bağlantı kurulabiliyor.
En saçma gelen kısmı da direkt bağlantı kurulabilmesi.
Şifre falan yok tamam da bari "X bir cihaz bağlamak istiyor" diyip "Kabul et/etme" gibi bir seçenek olsaydı.
Şıp diye bağlanıyorlar.
0
🌸sonu bilinmeyen kitap
(06.08.21)
Çok enteresan. Mirrorshare ile mi bağlanıyor cast ile mi?
Bizde de Philips TV var ve chromecast kullanıyoruz. Cast için googlehome'dan evdekileri tek tek tanımlamadan herkes bağlanamadı mesela.
Mirror'da direkt bluetooth hoparlör gibi bulan bağlanıyor mu acaba, onu bilemedim.
0
anx
(06.08.21)
Evet, ara sira bizim komsulardan birisi de kendi tv'sine baglamak istiyor ama sak diye bizim ekrana dusuyor yemek tarifleri falan :D
0
invictae
(06.08.21)
Ustunkoru bir bakip ayarlari bulamamistim.
0
invictae
(06.08.21)
Geçenlerde annem bağlanmış yanlışlıkla, ekran yansıtmayla.
Hadi o ortak Wi-Fi ama bu Doğukan? :d
Nasıl bağlandığını bilmiyorum, sadece "Doğukan bir cihaz bağladı" diye bildirim gördüm, bildirim hemen kayboluyor zaten ama ekranı yansımadı adamın.
Yanlışlıkla birinin televizyonuna ekran yansıtmak da kötü.
0
🌸sonu bilinmeyen kitap
(06.08.21)
(4)

kadıköyde kendi rakını getirip mezeye para verdiğin mekan

nahtoderfahrung
burda biri yazmıştı adını not alamadım böyle bi mekan söylediler geçenlerde kendi bandrollü rakınla gidip mezeye para veriyormuşsun sadece adını bilen var mı
burda biri yazmıştı adını not alamadım böyle bi mekan söylediler geçenlerde kendi bandrollü rakınla gidip mezeye para veriyormuşsun sadece adını bilen var mı
0
nahtoderfahrung
(06.08.21)
kapanma olaylarından önce kadıköy hayalperesette böyle bir şey vardı diye hatırlıyorum ama emin değilim.
0
ananotherlife
(06.08.21)
google'a rakını kendin getir kadıköy yazdım 3 tane restoran çıktı.

burda listelemişler heralde tüm istanbulu www.meyhankoli.com
ek: www.instagram.com
0
do you remember me
(06.08.21)
aşiyan restoranı ya evet teşekkürler
0
🌸nahtoderfahrung
(06.08.21)
İştirak-i Meyhane'de var, mezeleri ve servisini tavsiye ederim. (Feraye'nin karşısı)
www.facebook.com
0
kaset
(06.08.21)
(16)

ambilight özelliği neden sadece philips'te var?

yazar yazmaz yazan yazar
1- patentini mi almışlar neden hiçbir marka bunu üretmiyor?2- ps oynarken ufak tefek kasma sorunları oluyormuş arkadaşım öyle diyor. philips kullanan arkadaşlar memnun musunuz genel olarak? ayrıca ps özelinde yorum yaparsanız çok sevinirim.
1- patentini mi almışlar neden hiçbir marka bunu üretmiyor?

2- ps oynarken ufak tefek kasma sorunları oluyormuş arkadaşım öyle diyor. philips kullanan arkadaşlar memnun musunuz genel olarak? ayrıca ps özelinde yorum yaparsanız çok sevinirim.
0
yazar yazmaz yazan yazar
(06.08.21)
Çok matah bir şey olmadığı için uğraşmamışlardır belki. Bir heves kullanıp sonra kapatılıyor genelde. Kasma derken ne kastedilmiş anlamadım ama zaten Philips tv almazdım ben olsam PlayStation oynamak için. Muhakkak 100hz panelli, input lag’i düşük bir tv alırdım. Ambilight istiyorsanız Philips hue’nin çok daha iyi bir seti var bu arada.
0
orient blue
(06.08.21)
biz baya araştırdık bunu sırf o özellik için almaya gerek yok bence. bitek philipslerde var maalesef ama aynı fiyatlara samsungun çok daha iyi bir tv sini alabilirsin. philips çok sıkıntı çıkarabiliyormuş ayrca servisi garantisi vs d sıkıntılıymış.
0
hobarey
(06.08.21)
Çünkü ambilight tek başına geliştirilen bir teknoloji değil bunun devamında philips hue ürünlerini geliştiriyor satıyor, yani ambilight'a tek başına yatırım yapmıyor, diğer firmaların aynı teknolojiyi sunması için tv arkası aydınlatma teknolojisine yatırım yapıp sadece o modellerden para kazanması gerekecek ama philips yaptığı yatırımlarla farklı yerlerden para kazanıyor, yani mevzu yatırım ve yatırımın dönüşü, ha bence de o kadar aman aman bir teknoloji ve maliyet yoktur ama işte mevzu philips ile sınırlı.
0
atom karincanin torunu
(06.08.21)
@orient blue, amacım komple philips hue kurmak zaten ama bunun için öncelikle ambilight tv almam gerekiyor diye biliyorum. yoksa bir anlamı yok zaten.
0
🌸yazar yazmaz yazan yazar
(06.08.21)
illa tv'ye sahip olmak zorunda değilsin. philips hue ürünlerinin gamı baya geniş. yıllardır kullanıyorum. hue sync box aldım, televizyona giden tüm aletleri bağladım. playstation oynarken dahi odadaki hue ürünlerini ekrana göre ışıklandırabiliyorum. televizyonun arkasında şerit var, eski model benimki tek renk veriyor tüm şeridi aynı anda ama yeni modeli var, televizyona göre uyarlayıp ambilight gibi kullanabiliyorsunuz.

bir kaç ay sonra yurtdışına taşınma durumum olursa bendeki tüm ürünleri satmayı düşünüyorum. uygun fiyat için haberleşebiliriz :)
0
do you remember me
(06.08.21)
@do you remember me, "yeni modeli var, televizyona göre uyarlayıp ambilight gibi kullanabiliyorsunuz."

bunun linki var mı? eldeki mevcut samsungu ambilight yapabilsem philipsle işim olmaz zaten:)

ürün satışı için de o zaman görüşebiliriz tv arkasını halledebilirsem diğer ürünleri kesin alırım zaten.
0
🌸yazar yazmaz yazan yazar
(06.08.21)
Tvleri dandik oldugu icin oradan para kazanmaya calisiyorlar.
Tv aldim 2 senede çöp oldu.

Cok gereksiz bir ozellik, hue de gereksiz pahali.
0
divit
(06.08.21)
film izlerken gayet güzel oluyor heves diyenlere bakma bence. Fakat eski fullhd tv'mizde var bu, sonradan 4k LG oled alınca film işi LG'ye geçti o yüzden artık pek kullanmıyoruz evet. Son yıllarda paneli kime ürettiriyorlar bilmiyorum ama 2010'larda alınan tv'si (hem de 3d vs. ve zamanında çok 3d film izledik bence o da keyifliydi) gayet güzel çalışıyor. Yani millet genelde uğraşmayıp dümdüz izlediği için yeni şeylere kötü bakıyor ama torrentten 3d half sbs indirip özellikle Pixar animasyonu izlemişliğim çok var mesela.

TV'siz de hub'ına mı ne bağlayıp yapabiliyorsun biraz pahalı olsa da zevk için yapılabilir. @do you remember me anlatmış zaten

ek olarak, artık yüksek hz de değil direkt freesync'li tv'ler çıktı diye biliyorum. Oyun için onu alıp ek hue seti ile ambilight'ı da kazandırabilirsin.
0
nhk ni youkosu
(06.08.21)
şimdi baktım da Philips Hue HDMI Sync Box fiyatı 2300 lira.

ayrıca netflix, youtube için chromecast almak lazımmış vs. yani ambilightsız tv yi ambilightlı yapmak o kadar basit ve ucuz değil. el mahkum philips ambilight alınacak. diğer türlüsü hiç mantıklı değil çünkü.
0
🌸yazar yazmaz yazan yazar
(06.08.21)
gradient lightstrip diye geçiyor. tr'ye geldi mi bilmiyorum: www.philips-hue.com bunu box olmadan kullanmak mümkün mü emin değilim.

edit: illa chromecast almak gerekmiyor. her turlu hdmi bağlayabiliyorsunuz. mi box olur, digiturk olur vs artık neyiniz varsa.
0
do you remember me
(06.08.21)
Hue seti için ambilight almak şart değil, opsiyonel. Bence daha düzgün bir tv, hue başlangıç seti ve hue play ışıklarından alabilirsiniz, Philips’in tvleri pek iyi değil (en azından Türkiye’de bulunanlar). Yalnız bahsettiğim hue play setini alınca tvdeki içeriğe göre ışıklar yanmıyor. Yanması için görüntüyü bir bilgisayardan aktarmanız ve o bilgisayarda hue sync uygulaması çalışmalı, tam olarak ambilight olmuyor yani ama yine de sırf ambilight için Philips tv alınmaz, yine de siz bilirsiniz, baya problemli olduklarını duydum, arkadaşım da aldı, daha ikinci yılında servis gördü paneli yüzünden, şimdi ne yaptı bilmiyorum.

Dediğim gibi pek matah bir şey değil, benim hue play alma sebebim içeriğe göre aydınlatma değil, sadece tvyi arkadan aydınlatıp film izlerken hoş ve loş bir aydınlatma sağlamaktı, fazlasıyla işini yapıyor. Hue bridge şart bu arada.
0
orient blue
(06.08.21)
Arkadaşlar anlatıyorsunuz çok güzel de kafam çorba gibi oldu herkes farklı bir yöntem söylüyor:)

şimdi bende 50" samsung tv var, ps4 var, soundbar var, digiturk var.
benim bu tv üzerinden normal tv yayını izlerken, ps4 oynarken, tv üzerindeki uygulamadan netflix/youtube izlerken ambilight alabilmem için gerekli cihazlar nelerdir? bunun cevabını verin ben ordan yürüyeyim bari. böyle çok karışık oldu. teşekkür ederim:)
0
🌸yazar yazmaz yazan yazar
(06.08.21)
Abi ben onu 2 sene once deli gibi arastirdim. Yani philips olmayan tvyi ambilight yapma olayini. Hayvan gibi zor bosver. Ambilight istiyorsan philips al gec ben aldim asiri memnunum aletten ambilighti kaptiyorum bazen denemek icin bok gibi oluyor.

Ha bu arada 5k'ya alacagin philips ile samsung lg vs ayni asagi yukari. Hatta kisisel zevkine gore birini daha iyi veya daha kotu bulabilirsin
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(06.08.21)
Tv alacağım zaman gidip özellikle Philips almıştım ben sırf ambilight için. Gayet mükemmel özellik.

Bir kere şunu söyleyeyim, tv paneli üreten sadece lg, sony ve samsung var. Hangi marka alırsanız alın. Philipsler lg oluyor.

Tv 55" inç ise renkler odayı kapladığı için aslında daha büyük geliyor vs ve görsel olarak da çok iyi.


Hue ile ambilight da combolanabiliyor tatilden dönünce lambader alıp pc'nin rgb ışıkları + tv + iki lambader senkronize edeceğim
0
aguen
(06.08.21)
senin duyurunu görünce aşağıdaki ürünü almaya karar verdim. Sonradan oluyor gibi.

www.aliexpress.com
0
kaiserr76
(06.08.21)
Bende var ambilightli TV, 1.5 sene oldu 4 kere falan servise gitti. En son panel değişti ama yine memnun değilim. Ambilight güzel ama TV çok kötü. Ben tavsiye etmiyorum.

Ayrıca interneti aratırsanız çok şikayet var. Bende 3 TV var hepsi de yaklaşık 6 yıllık. 1 kere bile servise gitmediler.
0
nucleon
(06.08.21)
(1)

Şu aşamada PCR yaptırmamın bir faydası olur mu?

Berck
Merhaba, ben covid yakın temaslısı konumundaydım ve semptomum olmadığı için filyasyon ekibi bana test yapmamıştı. 14 günlük karantina sürem yeni doldu.Acaba ben de bu süreçte semptom olmadan covid geçirdim mi, geçirmedim mi veya halen virüs vücudumda canlı bir halde mi şu an bunları bilmiyorum ve ka
Merhaba, ben covid yakın temaslısı konumundaydım ve semptomum olmadığı için filyasyon ekibi bana test yapmamıştı. 14 günlük karantina sürem yeni doldu.

Acaba ben de bu süreçte semptom olmadan covid geçirdim mi, geçirmedim mi veya halen virüs vücudumda canlı bir halde mi şu an bunları bilmiyorum ve kafama da takılmaya başladı.

Bu bağlamda ben şimdi 14 günlük karantina sürem dolmuşken PCR yaptırayım mı sizce, şu aşamada bir faydası olur mu? Yaptırsam ve ilk kez pozitif çıkarsam, aradan geçen 14 günlük süreye rağmen yine de ilaç kullanmam gerekir mi?

Belki semptomsuz şekilde covid geçirdim ve bitti gitti ama şu aşamada yapılacak bir PCR'daki olası bir pozitif sonuç, virüsün geride bıraktığı genetik parçaları olacaktır belki de. Böyle bir durumda da ilaç kullanmak manasız olacak sanki. Kafam karışık. Sağlık Bakanlığı, 14 günlük temaslı karantinası PCR yapılmaksızın sonlandırılır demiş, onlara göre zaten bir sorun yok.

Ayrıca 2. doz Biontech aşımı olmamıştım, onu haftaya olsam yanlış bir şey yapmış olur muyum?
0
Berck
(06.08.21)
Aynı durumdayız ben de aşıma 2 gün kala karantinaya girdim temastan. Belirti yok diye test yapmadılar. Bence gerek yok aşınızı olun geçin semptomsuz covid çok düşük olasılık bi göz kızarıklığı bi kas ağrısı olsun dikkatinizi çekerdi temaslı olduğunuzdan.
0
eatpraylaw
(06.08.21)
(2)

dinazorları öldüren göktaşını anlatan bir yazı

teritori
uzunca bir yazı okumuştum, sözlükte veya başka bir yerde. hatırlamıyorum, belki de bir kitaptan alıntıydı.dünyaya göktaşı düştükten sonra yaşananları, sağa sola saplanan göktaşı parçaları vs.. anlatılıyordu.hatırlayan, aklında olan var mıdır?
uzunca bir yazı okumuştum, sözlükte veya başka bir yerde. hatırlamıyorum, belki de bir kitaptan alıntıydı.

dünyaya göktaşı düştükten sonra yaşananları, sağa sola saplanan göktaşı parçaları vs.. anlatılıyordu.

hatırlayan, aklında olan var mıdır?
0
teritori
(06.08.21)
Sanırım the rise and fall of the dinosaurs kitabından alıntıydı. Kitabın Türkçesi yok, birisi çevirerek yazmıştı Twitter'da, öyle denk gelip okuduğumu hatırlıyorum. Ben de çok beğenmiştim, bulursam yazayım
0
bir fincan kahve ile film izlemek
(06.08.21)
Buldum sanırım. Benim okuduğum buydu en azından. Siz de bunu mu soruyordunuz?
twitter.com
0
bir fincan kahve ile film izlemek
(06.08.21)
(7)

Türkiyeden rusyaya kargo

filipis
Elimde havaalanında unutulduğu için rusyaya sahibine gönderilmesi gereken bir macbook air var. Ağırlığı 1.5 kg olan bu laptopu hasar görmeden nasıl en ucuza gönderebiliriz?Pttye baktım 350 tl gibi bir ücreti var. (Bunlar gidene kadar hurdaya çevirirler diye güvenemiyorum, laptop diye ekstra ücret de
Elimde havaalanında unutulduğu için rusyaya sahibine gönderilmesi gereken bir macbook air var. Ağırlığı 1.5 kg olan bu laptopu hasar görmeden nasıl en ucuza gönderebiliriz?

Pttye baktım 350 tl gibi bir ücreti var. (Bunlar gidene kadar hurdaya çevirirler diye güvenemiyorum, laptop diye ekstra ücret de çıkarabilirler)
Türkbox 450 tl gibi

Pegasusla giderken sabiha yer hizmetleri bulmuş. Bu yüzden pegasus oralı olmadı. Bu şekilde gönderme durumu barsa o da olur.

Bu arada en fazla 10 güne gitmesi lazım.
0
filipis
(06.08.21)
En fazla 10 güne gitmesi gerekiyorsa bir kere düz kargoya veremezsiniz. Onlar konsolide eder topluca yollar ve gün garantisi vermez (Fransa'ya ailemin yolladığı kargolar 20-25 günde anca geliyor).

Ucuza bitecegini sanmıyorum çünkü içinde batarya vardır hâliyle un3491'e düşer gibi. Bu da maliyeti artirir.

Ucuz/hizli/guvenli 3unu ayni anda bulamazsiniz.
0
logisticsmanager
(06.08.21)
DHL UPS Fedex falan kullanılmayacaksa en iyi seçenek Turpex olur bildiğim kadarıyla. Turpex hızlıdır ama 10günde ulaştırır mı emin değilim.
0
atom karincanin torunu
(06.08.21)
Gumrukte sıkıntı olabilir ama navlungo ve shipentegraya durumu bi söyle. Her firma taşımaz ayrıca laptop sıkıntı gerek tasıma gerek gümrük açısından
0
optimistbakunin
(06.08.21)
elektronik / IT cihazlarının rusya gümrüğüne takılması kesin gibi bir şey. rusya'daki şubemize gönderdiğimiz router'ın içini açıp parçalarına ayırmışlardı :)

bence siz rusya'ya giden bir yolcu bulup onunla yollayın.
0
delidir yakalayin
(06.08.21)
Facebook'ta Rusya'daki Turklerin uye oldugu gruplar var. Oralara yazin, muhakkak su gunlerde ucacak birileri vardir, yolcu beraberi alirlar. Ama aleti havaalanina goturup vermeniz gerekir. Bir de, saglam bi paket yapmayin, goturecek kisi icine bakmak isteyebilir. Ha, inince vermemezlik eder mi bilemm oyle de bi risk var tabi.
0
kartonpiyer
(06.08.21)
@kartonpiyer
Ona güvenemem hocam. Mal benim değil, kaybeden arkadaşım ilk başta çalındı diye bunalıma girmişti, bu sefer kaldıramaz:)
0
🌸filipis
(06.08.21)
gumruk ile ugrasmak istemiyorsaniz kargo olmaz (10 gune hic olmaz). birinin yaninda goturmesi lazim.
0
robokot
(06.08.21)
(3)

yurtdisinda asi?

la mort heureuse
sgk'lilara asi hakki cikmadan once yurtdisinda asi olmustum. moderna oldum ve eu asi belgem var, qr kodu da var. ilerde turkiye icinde asili asisiz ayrimi oldu diyelim. ben tr'de asi olmadigim icin sorun yasar miyim sizce?
sgk'lilara asi hakki cikmadan once yurtdisinda asi olmustum. moderna oldum ve eu asi belgem var, qr kodu da var. ilerde turkiye icinde asili asisiz ayrimi oldu diyelim. ben tr'de asi olmadigim icin sorun yasar miyim sizce?
0
la mort heureuse
(06.08.21)
cevabi bilmiyorum; ama 2 nokta var dikkate alinmasi gereken.

1. tr'de moderna asisi yapilmiyor.
2. disarida olsaniz dahi turkiye kendi asi takip sistemini kullaniyor. yani enabiz uzerinden asi karti kaydin oluyor.

burokratik olarak dusununce kismen de olsa bir acik var bu konuda.
0
buenosdias
(06.08.21)
Biraz araştırdım ama Sağlık Bakanlığı Moderna ile ilgili sadece aşı çeşidi ile ilgili bilgilendirme yapmış. Aşının Türkiye'de geçerliliği ile ilgili bir bilgiye rastlayamadım. Ancak bence herhangi bir sorun yaşamazsınız. Moderna da BioNTech gibi mRNA cinsinde bir aşı ve Avrupa'da yapılıyor. Aşı belgesi geçerli olacaktır. Kaldı ki aşı olan/olmayan ayrımı yapılacağını da sanmıyorum. Şu an aşı olan/olmayan diye bir ayrım yok vakaların çok hızlı artmasına rağmen.
0
himmet dayi
(06.08.21)
Ben de yurtdışında moderna oldum; aşı kartım var. Türkiye girişte bu aşı kartını PCR'dan muaf olmam için kabul ettiğine göre baska kısıtlamalar icin de kabul edecektir diye düşünüyorum. Sadece ilerleyen dönem için bildirimde bulunmak gerekebilir.
0
fraise
(06.08.21)
(1)

tahliye edilen insanlar nerede kalıyor?

hlot
muğla'daki yangın yerinden 35 bin kişi tahliye edilmiş. peki bu insanlar nerede kalıyor? nasıl yer buluyorlar bu insanlara? hepsinin de gidecek ailesi, akrabası olmayabilir sonuçta.
muğla'daki yangın yerinden 35 bin kişi tahliye edilmiş. peki bu insanlar nerede kalıyor? nasıl yer buluyorlar bu insanlara? hepsinin de gidecek ailesi, akrabası olmayabilir sonuçta.
0
hlot
(06.08.21)
Kızılay çadırı/öğrenci yurtları
0
Mistyimage
(07.08.21)
(3)

android telefona youtubedan müzik indirme

beni sen öldürme
nasıl yapılıyor?
nasıl yapılıyor?
0
beni sen öldürme
(06.08.21)
Newpipe diye bir uygulama var, ister video ister ses olarak indirebiliyor
0
freebird5406_2
(06.08.21)
snaptube da bunu yapabiliyor diye biliyorum.
0
mermize
(06.08.21)
MYT Müzik uygulaması youtube tabanlı indirme sağlıyor.
0
Başkalaşım
(06.08.21)
(1)

Klein phönix park nerede tam?

solenkol
Google ataturk oto sanayi metronun arkada gosteriyor ama tam da guvenemedim pek yorum yok. Belki giden olmustur diye sorayım dedim.
Google ataturk oto sanayi metronun arkada gosteriyor ama tam da guvenemedim pek yorum yok. Belki giden olmustur diye sorayım dedim.
0
solenkol
(06.08.21)
oralarda bir yerde, araclaysan ufak bi yokus iniyosun kocaman bi otoparkin onune cikiyorsun. otoparkin orda giris kapisi. disardan cok belli olmuyor.
0
eksi sozlukte eksiyen adam
(06.08.21)
(4)

Avrupa (Erasmus Amaçlı) Üzerine Tavsiyeler

onkiloversemtamamım
Selamlar, önümüzdeki dönem erasmusa Fransa'ya gideceğim. 5 ay oradayım. Yurt, operatör ve gıda gibi temel masrafları kenara ayırınca aylık 200 euro gibi bir mebla cebime kalacak. Yani oldukça düşük bütçeyle maksimum fayda sağlamak istiyorum. Hem ucuza alkol tüketeyim hem bolca avrupa gezeyim istiyor
Selamlar, önümüzdeki dönem erasmusa Fransa'ya gideceğim. 5 ay oradayım. Yurt, operatör ve gıda gibi temel masrafları kenara ayırınca aylık 200 euro gibi bir mebla cebime kalacak. Yani oldukça düşük bütçeyle maksimum fayda sağlamak istiyorum. Hem ucuza alkol tüketeyim hem bolca avrupa gezeyim istiyorum. Sefil şekilde gezip gece yolculuklarında bile uyuyabilirim. (Not: avrupa için de ucuz alkol önerileriniz varsa alabilirim). Tavsiyelerinize açığım.
0
onkiloversemtamamım
(06.08.21)
Soruyu tam net anlayamadim ama gezecek yer ariyorsan açıkçası Fransa çok güzel yer. Hangi şehirde olacaksin bilmiyorum tabi de gezecek yer çok. Ogrenciysen çoğu şeyde indirim/bedava falan olayları da oluyor.
Ucuz alkol olayını anlamadim tabi ama Fransa'da ucuz. En kötü alirsin 1664 icersin :)

Şehir verebilirsen daha iyi olur.
0
logisticsmanager
(06.08.21)
İyi araştırma yapmak. Ucuza getirmenin tek yolu bu.

Erasmusa gittiğinizde, oradaki çoğu Avrupalı öğrenci zaten en ucuz ulaşım araçlarının ne olduğunu, hangi sitelerin kullanılması gerektiğini biliyor. Sorun, soruşturun, beraber turlara çıkın. Couchsurfing yapın.

Panik yapmanıza gerek yok. Oraya gidince en iyi ve ucuz alkol seçenekleri hangisi, deneye deneye öğrenirsiniz.
0
buf-e kür
(06.08.21)
haftasonları grup biletleri indirimli olabilir. fransa genelinde geçerli. onlardan alabilirsin. flixbus varsa önceden rezerve edilebilir. blablacar pandemiden dolayı nasıldır bilmiyorum ama alternatif olarak aklında olsun.

ucuza alkol muhabbeti discount marketlerden alarak yapılabilir. bir de partiye vs gitmeden önce bu marketlerden ortaklaşa şişe alıp öncelikle evde takılıp, daha sonra mekanda minimum alkol satın alması yaparak save edilebilir.
0
xiii
(06.08.21)
Tavsiye istedin madem:
Amacin insanlarla iliskiler kurmak olmali. Bence ucuz alkole odaklanma, alkol amac degil arac olsun. Arkadaslarin sana "haftasonu suraya gidiyoruz gelsene" dediginde zaman zaman katilabilecek bir butce birak kenara.
0
hot potato
(06.08.21)
(1)

Patik çorap

bisorumolacaktı
Nerden alıyorsunuz? Erkek için.
Nerden alıyorsunuz?
Erkek için.
0
bisorumolacaktı
(06.08.21)
katia & bony

ben mağazasından alıyorum ama sanırım online alışveriş de var. pahalı gelebilir belki ama kalitelidir. zaten çok ünlü markalara bunlar fason üretim yapıyor.
0
delidir yakalayin
(06.08.21)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.