(8) 

Bu arkadaş solak mı sağlak mı?

Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet #1556154 
Dün akşam üzeri kardeşimle balkonda oturup "ulan bu kediler sürekli nereye yürüyor acaba" şeklinde vatana millete hiçbir derde derman olmayan bazı muhabbetler yaparken kardeşimin sol elinde ağır bir market poşeti sağ elinde de anahtar olup karşı binaya girmeye çalışan elemanı gördüğünde ortaya attığı "bu eleman kesin solak" iddiası ile hayatımız biraz değişti. Yani değişti derken boş muhabbetimiz daha da boşluğa düştü, o güne kadar hiç öyle bir boş muhabbet yapmamıştık çünkü bizim için de milat oldu bu.

Neyse.


Biz bu sol elinde market poşeti sağ elinde anahtar olan bu arkadaşı görünce benim birader dedi ki "bu eleman kesin solak." Bu böyle birden ansızın bi iddia ortaya atınca ben de buna hemen "imkanı yok olm bir rakun ne kadar solaksa bu da o kadar solaktır, kesin sağlak bu bence" dedim. Bilen bilir rakunlar sağlak hayvanlardır. Bu bana "nerden biliyorsun" deyince ben de buna "sen kendi iddianın argümanlarını açıkla, ben de ona göre tartışmaya dahil olurum" dedim, çünkü benim kafamda o an hiçbir şey yoktu, ben böyle kesin ve kati bir dille öne sürülen bi iddia olduğunda doğru bile olsa kendi tabiatımdan dolayı hemen karşı çıkıp muhalefet yaparım, karşımdaki "evet yanılmışım sen haklıymışsın" diyene kadar da hiç alakası olmayacak şekilde doğru yanlış sallayıp durur "evet sen haklıymışsın" dediğinde de "yok lan asıl sen haklısın keriz misin olm hemen kabul ediyorsun" derim.

Neyse.

Bu bana dedi ki "bak solak olduğu için güçlü olan sol elinde poşet var, güç gerektirmeyen daha az zahmetli olan anahtarla kapı açma işini de sağ eline bırakmış, yani kesin solak" dedi. Bu öyle deyince "olm belki bizim görmediğimiz alanda sağ eliyle taşıdı sora bizim görüş alanımıza girmeden hemen önce sol eline aldı poşeti sen de keriz gibi hemen 'kesin solak bu' iddiasında bulunduysan ne olacak" dedim? Bu da bana "e ama anahtarı hala sağ elinde kapıyı sağ eliyle açıyor, yani sağlak olsa o ağır poşeti tekrar sağına alır kapıyı sol eliyle açardı, bu eleman kesin solak" dedi. Ben defans yapmayı bırakıp ofansa geçip bunu laf kalabalığıyla oyalarken yekpare kristal bir top gibi kafamda parlayan teorimi ortaya salıp "olm bak bu adam sağlak, çünkü poşet taşımak zordur zahmetlidir ama en nihayetinde kaba kuvvet gerektirir; sağın ya da solun felçli değilsen ne bileyim inme inmediyse poşeti iki elinle de rahatlıkla taşırsın bu çok zor değil fakat kapıyı anahtarla açmak öyle mi? Anahtarla kapı açmak odaklanma gerektirir konsantrasyon gerektirir, poşet taşımanın aksine beyninin en az %70'ini kullanman gerekir. Bak mesela sarhoş olduğunda ben sana içinde "şekersiz Pepsi Max saç şekillendirici köpük ve bir paket fasulye" olan poşet versem taşıyabilir misin" dedim "taşırım" dedi. "Peki anahtarı versem kapıyı açabilir misin" dedim ona da "açarım" dedi. Ben hemen "madem açabiliyorsun niye zili çalıp duruyordun olm gece 2-3 gibi gerizekalı mısın" dedim cevap veremedi, çünkü açamaz yalan söylüyor bana şerefsiz gibi. "Açamazsın olm çünkü odaklanamazsın, çift görürsün 3 saat uğraşırsın sonra da zili çalarsın, çünkü anahtarla kapıyı açmak bir sanattır, ben en ayık halimle bile bazen anahtarla kapıyı açamıyorum bi ters çeviriyorum başka anahtarla deniyorum sonra ilk denediğim anahtarı tekrar deneyip öyle açıyorum, zordur yani" dedim, "olabilir" dedi hiç uzatmadan. Fakat "olabilir" deyince ben bu defa "yok lan ne alakası var sen haklısın" demedim, çünkü başlarken hiç inanmadığım sırf karşı çıkmak için uydurduğum bu teoriye ben de inandım anlattıkça. Bu nedenle ben kesinlikle sağlak olduğunu düşünüyorum, imkanı yok yani sol elliyle kapıyı açmasının.

Sizin fikriniz nedir bu konuda bu arkadaş solak mı sağlak mı? Teşekkür ederim.
(1) 

Türknet için modem tavsiyesi?

hadi ya la #1556153 
Kullandığım modemin (ZYXEL VMG3313-B10A) Türknet'in sağladığı altyapı ile uyumlu olduğunu öğrenmiştim fakat internet eve bağlandığından beri modeme her gün reset atmak zorunda kalıyorum.

Amazon'dan yeni modem alacağım, sorunum çözülmezse iade ederim diye düşünüyorum. Türknet de başka bir modem denememi önerdi. Hangi modemi önerirsiniz?
(21) 

Bir tişörte en fazla kaç para verirsiniz

dissendium #1556152 
Bir tişörte en fazla kaç para verirsiniz/verdiniz?

Bir tişört için 1500 TL fazla mı?

Pahalı şeylerden 1 2 tane mi alırsınız, hep mi alırsınız?

Sağ olun.
(1) 

yüksek lisans tezinde illaki data bulmak-kullanmak gerekir mi?

avatar is back #1556150 
uk'de master yapıyorum, önümüzdeki ay proposal yazmam gerekiyor, araştırmaya devam ediyorum aslında güzel konular, fikirlerim var. ancak hiç birinde gidip sağdan soldan data toplamak ya da netten bulmakla ilgili değil. sınıf arkadaşlarımla konuştum hepsi bir yerlerden data bulmuş, başka ülkelerden, okullardan vs baktığım geçmiş çalışmalar da hep bu yönde. konum çok geniş ve analize açık olduğu için direkt bir data mevzusuna açıkçası girmek istemiyorum.

haftaya çarşamba hocamdan randevu aldım gidip konuşacağım da canım sıkıldı tüm hafta sonu harıl harıl çalışacakken hevesim gitti. sadece türk bir arkadaşımla konuştum, o da data toplamam, data ile çalışmam gerektiğini, research yaparsan ya da literature review yaparsan çok çok zor olacağını aşırı detaylı çalışmam gerektiğini söyledi. bunun uygunu, bilinmesi gerekeni nedir acaba? bu ay tez dersine başladık bu konu da hiç konuşulmadı ama son günlerde arkadaşlarımla konuşmalarım ve incelediğim tezlerden dolayı şüphe girdi aklıma.

daha açık olması için; akıllı şehirler üzerine tez yazmayı düşünüyorum, dünyanın en büyük 5 akıllı şehir örneğini case study olarak inceleme + eleştiri ve daha sonra da IoT + Ai vs ile bunların gelecekte gelişmelerini çalışmak istiyordum aslında (hatta çin örneğini hem teknoloji hem de yönetimsel olarak bitirdim 15 sayfalık çok sağlam bişeyler çıktı mesela). spesifik data bakmıştım aslında ama alanımı aşırı daraltıp çok ufak çalışmak hiç içimden gelmedi.

özellikle akademisyen büyüklerimden, sonra da başta us or uk'de çalışma yapmış birilerinden yorum alırsam çok sevinirim. yoksa hocama mail atıp pazartesiye çekeceğim görüşmeyi
(1) 

Şiddetli anksiyete bozukluğunda sadece klinik psikolog yeterli midir?

psmstc #1556148 
Obsesif tarafları da olan aşırı kaygılı, pimpirikli kişilerde terapi ilaçla da desteklenmeli midir?

Bir de bu tipte kişilerde kişilik ne derece değişebilir? Daha çok bir genetik yapı ve beyin sorunu mudur?

Şimdiden teşekkürler.

gmailde gönderilmiş maile sonradan boomerang takip özelliği ekleme

halanne #1556146 
maili gönderdiğim anda jeton düştü, önemli bir maildi. iletildi mi, açıldı mı, okundu mu takip etmek istiyorum. boomerang var ama maili yazarken aktif etmemiştim. Sonradan yapılabiliyor mu bu iş?
(7) 

belediye encümenleri çok kazanıyor mu?

sanemz #1556144 
birkaç tanıdık maddi sıkıntı yaşıyordu sonra encümen olunca iyi model arabaları falan oldu? bildiğim kadarıyla sadece maaş alıyorlar. ek işleri olmadan maaş dışında nerden para alıyor olabilirler.
(9) 

uğraşı veya aktivite önerisi

deepness #1556143 
kişinin, mevcut cozemedıgı sorunlarını dusunmesıne meydan vermeyecek, sureklı o yaptıgı işe odaklanmasını saglayacak gunluk bır ugrası onerınıze ıhtıyacım var, mesela bahcede cıceklerle ugrasmak, evde temızlık yapmak, spor salonuna gitmek gıbı degıl, cunku o sırada kafa gene o sorunlara gıdıyor, faydası olmuyor, hem bedensel ugras hem de zıhınsel mesgulıyet gerektırecek bır ıs olmalı. fıkırlerınız ıcın tesekkurler sımdıden.

not: genc kız için olsun :)
(9) 

şu çikolatanın benzeri vardı neydi o?

ilgeru #1556137 
images.app.goo.gl

şu resimdeki alman çikolatasının benzeri vardı türkiye'de de satılan. kinder miydi milka mıydı neydi tam hatırlamıyorum ama alıp yediğimi çok iyi hatırlıyorum. çikolata + süt katmanı + kurabiye

hatırlayan var mı?
(1) 

E - Sim Ayarları bir türlü yapamıyorum.

put it in your appropriate place #1556136 
E - Sim'i aktivite yapsam bile yurtdışına çıktığımda kendi hattım bir şekilde aktif oluyor ve her gün ayrı ayrı yırtdışı paketi bayıyorum.

Bu ayarlar nasıl oluyor yav, neyi eksik ediyorum?
(5) 

Yeni bir ilişki

FreSh #1556135 
bir iki haftalık yeni bir ilişkide kafede oturmak dışında nasıl etkinlikler yapabiliriz, birbirimizi de yavaş yavaş daha yakından tanimak istiyorsak?
(5) 

satranç şmpiyonlarının marifeti tüm hamleleri ezberlemek mi?

sanemz #1556133 
yani ya da mümkü mü tüm hamleleri ezberlemek.
(5) 

Müdürlük görüşmelerinde istersen ekibi gönderebilirsin denmesi

condom kurşunu #1556132 
Yeni bir şirketle görüşüyorum bir süredir. Şu an hali hazırda çalışan bir ekip var ama memnun değiller, bu yeni gelen müdüre de bunlar zaten eytli istersen kovabiliriz sen kendine ekip kurarsın diyorlar. müdürlk görüşmelerinde hep böyle mi oluyor Normal mi bu?
(18) 

Yurt dışında Tip'e oy vermek doğru bir karar mı?

fraise #1556131 
Yarın oy kullanmaya gideceğiz. Eşim ve ben Tip'e oy vermeyi düşünüyorduk. Özellikle ben "lale devri nasıl bittiyse sülale devri de öyle bitecek! Hepiniz yargilanacaksiniz!" Diye mırıldanarak tip'e mührü basacagim günü iple çekiyordum. Fakat son zamanlarda sosyal medya analizlerinde yurt dışında Tip'e oy vermenin AKP'ye koltuk kazandırma ihtimallerinin daha yüksek olduğuna dair şeyler görüyorum. Yeni seçim sisteminde her gün kafam karışıyor desem yeridir.

Akp nefreti mi, tip sevgisi mi ikileminde akp nefreti ağır basıyor maalesef. İstiyorum ki 1 vekil bile fazla çıkarma ihtimalleri varsa bu ihtimal düşsün. Gerekirse yıllardır CHP'ye verdiğim oyumu yine CHP'ye verebilirim. Kendi ulkemde yaşama lüksümü bile elimden alan bu zihniyet ne kadar gucsuzlesirse o kadar iyi benim için.

Velhasıl Erkan Baş yurt dışı oyları boşa gitmiyor, bir oy bile bizim için çok önemli diyor; sosyal medyada başka şeyler dönüyor. Bu işin aslını astarini düzgün bir şekilde bana anlatabilecek olan var mıdır acaba?

Cevaplar için teşekkür ederim.
(9) 

Karttan Nakit avans?

tchuck #1556130 
ya baktım şimdi bi kartımdan 150bin, diğerinden 75bin tl nakit avans çekebiliyorum.

geri ödemesi de birinin 167bin tl, diğerinin 82bin tl olacak 1 yıl sonunda.

aylık ödemesi de 20bin olacak iksiinin toplamının.

yav bu çok mantıklı değil mi?
ben mi bir şey kaçırıyorum?

çekip gidip fiziki altın veya fiziki dolar mı alsam diye düşündüm.

1 yıllık %10 faiz, inanılmaz cidden. bu parayı çekip faize yatırsam %30 veren bankalar var şuan bana. havadan para resmen?

bir şey kaçırıyor muyum?
siz olsanız çeker miydiniz?

not: bir tık zorlansam da aylık 20bin tl ödeyebilirim.
(1) 

Nasıl istinafa basvurabilirim?

sonhakan #1556126 
Bariz hakaret yüzünden hakaret davası açmıştım. Takipsizlik kararı verildi. Kendim istinaf mahkemesine vermek istiyorum. Avukat gerekli mi? Örnek istinaf dilekçesi var mı? Tesekkur ederim.
(2) 

youtube da böyle bir şey nasıl mümkün olabiliyor?

istististist #1556124 
bildiğiniz üzere, youtube videosunun sol alt kısmında kanal ismi yazıyor.

burada kanalın 606 bin abonesi görünüyor.

tıklayıp kanala gittiğinizde ise, 4 aboneli ve sadece 1 tane videonun yer aldığı bir kanala gidiyorsunuz.

üstelik, izlemekte olduğunuz video da gittiğiniz kanalda mevcut değil :)

bu nasıl mümkün olabiliyor? ve böyle bir şeyi neden yapıyorlar?
(1) 

Bursa otogar - Timsah Arena

metal69 #1556122 
Otogardan Timsah Arena'ya nasıl gidilir?
(8) 

göz rengimi nasıl ortaya çıkarabilirim?

nathanieltroy #1556119 
öncelikle erkeğim. gözlerim yeşil ama biraz koyu, insanlar genelde hemen fark etmiyor. ben de fark edilsin, göz rengim daha belli olsun istiyorum. gözlerim çok küçük değil ama büyük de değil galiba.

şeffaf maskara diye bi şey var sanırım. o işe yarar mı? gözüme sürdüğüm anlaşılır mı? bi şey varmış gibi görünmesini istemem.
(7) 

Sevgilinizi gerçekten içten bir şekilde çok sevdiğinizi hissediyor musunuz?

ulukayin #1556117 
Sb.
(1) 

Kışın giyebileceğim rahat outdoor spor ayakkabı?

santimantal #1556116 
Ayaklarım ve dizlerim biraz sorunlu.
Hafif spor ayakkabılar giymek zorundayım.

Kışın giyebileceğim hafif, rahat, ortopedik ama aynı zamanda sıcak tutacak ve su geciktirmeyecek ayakkabı araştırıyorum.

Tavsiyeniz var mı?
(11) 

Kılıçdaroğlu'nun kadroları

vizivozo #1556115 
Öncelikle belirteyim millet ittifakına oy vereceğim mecburiyetten.
Yalnız rte başa geldiğinde partisinde baya ağır toplar vardı.
KK benim gördüğüm tek adam takılıyor.
İttifakta da babacan dışında konusunda uzman yok.
Nerede bu kadrolar?
(6) 

Türkiye'de etik ve kaliteli şekilde kıyafet yapan firmalar hangileri?

logisticsmanager #1556112 
Etik dediğim misal pamuğu organik, nereden geldiği belli, gramaji belli.
Üretimlerini ucuz iş gücüne dayandirmayan.

Kaliteli olarak da hızlı giyime karşı çıkan firmalar. Yani senede 100 tane tshirt değil de belki 5 tane çıkaranlar.

Avrupa'daki sevdiğim firmalari buldum, biraz Türkiye bakayım dedim.

Twtter takipçi isteği satın almak - denediğiniz güvendiğiniz var mı

baldan kaymak #1556111 
Sb.
(3) 

Stor perde yerine ne önerirsiniz?

hadi ya la #1556110 
Odamdaki perde yırtıldı, belki 20 yıldır sürekli sorun yaşıyoruz, mekanizma hep bozuluyor ve sürekli masraf çıkarıyor. Artık evdeki perdeleri eski usul yapmak istiyorum fakat tül perde istemiyorum, Avrupa’da, İskandinav ülkelerinde nasıl oluyor? Olabildiğince pratik, minimal ve masrafsız bir şey yaptırmak istiyorum, sadece tek güneşlik bile olabilir. Fikir verirseniz sevinirim.
(3) 

bu romanı bilen var mı?

istististist #1556109 
savaşla dalga geçerek başlayan ( ya da askerlikle), mizahi yanı kuvvetli, kült bir roman vardı.

bu saçma bilgilerle romanı bulabilir miyiz bilmiyorum ama en azından tahminleri alabilirim :))
(3) 

instagram takipçi isteği

pikap #1556108 
bir arkadaşıma istek göndermiştim. uzun bi süre "istek gönderildi"yazısı yazıyordu sonradan tekrar "takip et" yazısına dönüştü. sorun yaşadığım biri de değildi merak ettim reddetme dışında başka şekilde istek kendiliğinden geçersizleşiyor mu. örneğin belli bir süre geçmesi, uygulamanın silinip tekrar yüklenmesi vb gibi durumlarda. hiçbir şekilde kendiliğinden "takip et" e dönüşmüyorsa net kabul etmemiştir o zaman.

aramızda yurtdışında biriyle tanışıp evlenen var mıdır

baldan kaymak #1556107 
kültürel kısımlarla ilgili birkaç soru sormak istiyorum da.
(2) 

Altılı masa, Kılıçdaroğlu ve togg

baldan kaymak #1556106 
Ne düşünüyorlar togg hakkında?

Google'ladım ama pek birşey bulamadım. Miting'lerinde vs. konuştular mı hiç?

Mutfak profesyonellerine soru: altınbaşak mı öztiryakiler mi?

alperz #1556105 
Çelik tavada altınbaşak mı öztiryakiler mi? Ev kullanımı.
(2) 

ABD Vizesi kaç günde çıkıyor?

faberkastelli #1556104 
17 Mayıs'ta randevumuz var. Danışman firma ya aynı gün ya da ertesi gün (vize onaylanırsa) pasaportunuzu kargoya verirler, 3 iş gününde ulaşır dedi ama 22 Mayıs'a da biletim var. Endişelendim. Yakın zamanda vize alan oldu mu? Özellikle İstanbul'dan alanlar tecrübelerini paylaşabilir mi?

beypazarı mı yoksa alternatif mi?

ikiicidisibirkisi #1556103 
haftasonu gezisi için beypazarı, nallıhan, çayırhan tavsiye edilmiş.

çayırhan ve nallıhan çok cazip görünmediği için sadece beypazarına gitmeye değer mi sizce?

yoksa ahlatlıbel ve eymir turunu mu tercih etsek?

Psikiyatrist var mı?

sumptuous #1556102 
Kullandığım ilaçlar (Paligis ve Xeplion) feci burun tıkanıklığı yapıyor. Ama doktorum tablet şeklindeki Paligis'i bıraktırıp, enjeksiyon şeklindeki Xeplion'u devam ettirme düşüncesinde. İkisi de aynı ilaç esasında ve ikisinin de prospektüsünde yaygın yan etkiler kısmında burun tıkanıklığı var. Aramızda psikiyatrist varsa görüşünü alabilir miyim? Nasıl bir yol izlemeliyim?
(2) 

İnegöl'deki farklı sokak aydınlatma lambası

muratback #1556099 
Merhaba,
Bursa'nın inegöl ilçesi mobilyacılar caddesi olarak geçen Ertuğrulgazi caddesinde bugün geçerken yeni yaptıkları aydınlatma lambalarının ne kadar farklı olduğunu gördüm. Siz ne düşünüyorsunuz böyle lamba mı olur?
www.hizliresim.com
(3) 

sehirlerarası yolda pasta taşımak?

fakat #1556097 
oy vermek için istanbul'dan izmir'e gideceğim. burada çok sevdiğim bir pasta var, annemlere götürmek istedim ama uçakla gideceğim, bavula verilecek yani. o büyüklükte bir kap yok galiba, kesip kesip mi koyayım yoksa başka bir çözüm olur mu?
(1) 

iç kol, dirsek tarafında kasılma var, kaç gün rapor verir gitsem

ShadowOfMoon #1556096 
kasta yırtılma olmuş olabilir. spordan kaynaklı ve ağrıya rağmen devam ettim.
işim de pc başında olduğu için işe devam etmemem lazım. 10 gün rapor verir mi sizce . kırık değil sonuçta
(3) 

Askerlik kalkar mı sizce ?

sassot #1556095 
Deva partisi zorunlu askerliği kaldırma vaadi vermişti 3 hafta önce.
tamamen kalkar mı sizce ne olur 2026'ya kadar ?

neden 2026 diye sormayın :D

Şah Damarı (Karotis Arter) Tıkanıklığı/Daralması

sumuklurakun #1556094 
Yaşayan yada yakınında yaşayan olduysa ne gibi belirtiler gösterdi ?.
(2) 

Acik Radyo ya da FG'de calan Italyan kadin DJ (yillar once)

gerard #1556093 
selam,

yillar once (yaklasik 10 sene falan heralde) cumartesi gecesi ya FG ya da acik radyo'da elektronik müzik calan bir italyan kadin dj vardi. adi raffaella olabilir. google'da bir türlü bulamadim.

bilen var mi dj'in adini ve programin ismini?

tesekkurler
(1) 

eksisözlük ios uygulaması çalışmıyor

portakal agacindaki vitamin #1556092 
arkadaşlar sadece bende mi oluyor acaba?
eksi ios uygulamasından son güncelemeden sonra mesajlar ve benzeri şeyler için bildirim gelmeye başlamıştı.
iki gündür telefon ekranında uygulama ikonuna tıklayınca ekran yarım saniye siyah olup tekrar telefon ana ekranına atıyor.
sizlerde durum nedir?
(1) 

Uygun fiyatli cerceveler

unidentified floating object #1556091 
Nerede bulunur? Ikeadakiler gibisinden ama daha uygun.
(1) 

Altın banka hesabından para bozdurup fiziki altın alınca

reversal of fortune #1556090 
Zarar etmiş oluyor muyuz? Ediyorsak neden etmiyorsak neden?

adana - istanbul (anadolu) kargosu

tabudeviren #1556088 
bugün adana'da kargoya verilen ürün yarın kartal'a gelir mi?
eve değil, şubeye gelmesi de yeterli. (yurtiçi kargo)
kendi sitesinde mesafeye göre iki gün yazıyor ama adana olduğu için belki daha hızlı geliyordur diye düşündüm.

Kitap önerisi

Cadovski #1556087 
Çocuklar akşam uyuyunca sakin ve kısıtlı zamanda önerilecek bir kitap var mı?
Lütfen annelik ile ilgili olmasın hepsi okundu ve elendi
(4) 

Yurtdışına taşınan arkadaş

love and trust #1556085 
Haftanın 3-4 günü aynı ortamı paylaştığımız çok sevdiğim bir arkadaşım bir süreliğine yurtdışına taşındı. Ne kadar kalacağı belirsiz . 6 ay da olabilir. 1 sene de olabilir. Ben göğsüme öküz oturmuş gibi bir hissiytla sabahtan beri ağlıyorum. Onun adına sevinçliyim ama onu çok özleyeceğim. Görüntülü konuşursunu gibi bir durum olabileceğini sanmıyorum. Olsa da maksimum 10 günde 1. Yanhana olmak gibi olamaz tabi bu da :( Beni teselli etsenize, bana bir öneride bulunsanıza
(10) 

antinatalizm (doğum karşıtlığı) hakkında ne düşünüyorsunuz?

mhmt11226 #1556083 
okuyup araştırıp üzerine düşündükçe mantıklı gelmeye başladı siz ne düşünüyorsunuz?
(3) 

ozel sektorde banka promosyonlari

aydonno #1556082 
bu olay bir ara epey gundem oldu ama gecti. veren verdi vermeyen kaldi sanirim. bu saatten sonra vermeyen sirketin onumuzdeki aylarda verme ihtimali var midir sizce? calistigim sirkette konusuluyordu aylar once, sonra bi duyurular yaptilar yakacak yardimi oldu ulasim yardimi oldu ama bu konudan ses cikmadi. daha da cikmaz dimi... para lazim bana :(
(15) 

Çevrenize bakarak ince % kaç oy alır sizce?

sonhakan #1556081 
....
(4) 

Amerika'ya para gönderimi

synesthesia #1556080 
Kişisel hesaplarım arası transfer yapmam gerekiyor (TR->US). Wise'ı uçurmuşlar dün. SWIFT harici ucuz yollu güvenilir ne kaldı? (SWIFT'e de banka zorluk çıkarır mı emin değilim) Crypto kullansam vergi döneminde kırk tane soru soruyorlar. USDT gönderip sıkıntı yaşayanınız oldu mu?

Teşekkürler
(11) 

musiki sizi de dinlendiriyor mu?

sanemz #1556077 
1 ...  ... • 597    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık