(1) 

Örneklem tipi ve büyüklüğü belirleme/ İstatistik

simdilikbu #1556617 
Merhaba deneysel bir araştırma yapacağım. Örneklem tipi ve büyüklüğü belirlemede sıkıntı yaşıyorum, yardımcı olabilecek birileri varsa çok mutlu olurum.
(3) 

akademik makale nasil buluyoruz

antikadimag #1556616 
cok spesifik olacak ama xiongnu'larla ilgili yapilmis akademik calismalara ulasmak istiyorum. bunu nasil yapabilirim? belirli bir keyword uzerinden aramaya musaade eden siteler.
(3) 

Kart vermeyen bankadan nasıl kart alınır?

sassot #1556615 
500 liralık bile kredi kartı vermiyorlar. Bunun ince yöntemleri var mı. Aynı bankadan hesap açıp bir miktar para mı tutmak gerekiyor ?

Kredili mevduat hesabı ya da düşük limitli kredi kartı alsam yeter.
(3) 

sinemanın entellektüel dönemi

vss #1556613 
karpuz kabuğundan gemiler yapmak
tabutta rövaşata
dönersen ıslık çal

bunlar aynı dönemin filmleri evet. peki bu dönemin tamamına ait filmlere nasıl erişebilirim? bir liste falan var mı?

evet sinema cahiliyim biraz. ne yapayım :/
(5) 

Stresten bayılmak

marowak #1556612 
Direksiyon dersindeydim. Pek de beceremediğimden bayağı gergindim. Park çalışırken park yaptıktan sonra bayıldım, ambulans ile hastaneye kaldırdılar. O anları pek hatırlamıyorum. Acildeki doktor epilepsi olabilir, tek bayılma ile karar verilmez, sen bir nörolojiye git dedi. Ancak sağlık sigortam yok ve epey GSS borcum var. Bu aralar gitmem pek mümkün değil. Epilepsi olması yüksek ihtimal mi? İnsan epilepsiden bağımsız bir şekilde gerginlikten bayılabilir mi? Ehliyet almayı çok istiyordum, öyle ise yazık olacak. Doktorlar yıllar önce epilepsiden şüphelendiler ama sonra yok dediler. Hayatımda ilk defa bayıldım direksiyon dersi sınavında.
(10) 

Maden suyu zararlı mı

dissendium #1556611 
Merhabalar. Bim'de satılan Avşar maden suyunu çok seviyorum. Bim'e girip 6'lı alıp çıkıyorum. Alınca da her gün bir tane içmiş oluyorum doğal olarak. Bağımlı gibi oldum. Tadını da beğeniyorum. Her gün bir maden suyu bir şey yapar mı? Bu soruyu daha önce de sormuştum ama genç adamsın, bir şey olmaz tarzı yanıtlar gelmişti. Yaş 30 oldu. Böbrekleri paket yapmayalım.
(1) 

aktarma uçuşta vize kontrolü

yetkili birine benzeyen abi #1556610 
fransa vizesi aldım. ama fransa aktarmalı ispanya'ya uçacağım.
iki uçuş arası 1 saat var.
fransa'ya giriş yapmış oluyor muyum?
fransız polisi pasaporta damga basacak mı?
(7) 

Kuduz aşısı gerekir mi?

onepointzero #1556609 
Çocuk parkta kediyi seveyim derken ellerini hafif tirmaladi. Acile götürdüğümüzde "Doktor bu yaşta önermiyoruz. Şuan kuduz vakası da yok" deyip aşı yaptırmadı. Bu bizim başımıza 4 yıl evvel de geldi. Çocuğa o dönem tam doz aşı yapmışlardı. Şimdi içime de bir kurt düştü. Bugün 2. gün. acaba yarın başka bir hastaneye götürmeli miyim, deneyimli ya da doktorların tavsiyesine ihtiyacım var.
(2) 

magneyzum takviyesi hk?

mhmt11226 #1556608 
Magnezyum takviyesi alacağım annem için en iyi form hangisidir? kısaca nedenini de belirtebilirseniz memnun olurum. Teşekkürler.
(15) 

“Ahsen” ismi

purplee #1556607 
Merhabalar

Kızım olacak ve adını “Ahsen” koymayı düşünüyorum.

Çevrenizde “Ahsen” ismine sahip kişilerin karakteri nasıldır, yorumlayabilir misiniz rica etsem

Çok teşekkürler
(2) 

tüvtürk randevu

arveles gibiyim #1556606 
öğleden sonraya aldım ama işim çıktı öğleden önce gitsem alırlar mı?
(4) 

10 kg Hills kedi kuru mama bitti, mama değişimi

yirmibesonbes #1556605 
aldığıma 7 ay olmuş acaba ND daha mı iyidir geçsem mi ne diyorsunuz
yani bir nevi hills vs ND durumunu araştırıyorum
(16) 

İnsanlara tavsiye veriyor musunuz?

sassot #1556603 
Kardeşiniz , akrabanıza ya da arkadaşlarınıza tavsiye veriyor musunuz şöyle yapmak yerine böyle davran diye.

ben eskiden çok tavsiye verirdim, şimdi ne hali varsa görsün diyorum. insan hakettiğini yaşar diyerek ileride, şu anki davranışlarından dolayı çekeceği sıkıntıları görmesini istiyorum. bu biraz ağır gelebilir ama kişi kendini geliştirmeli, benden büyük birine ben neden tavsiye vereyim kendini geliştirmemişse bunun cezasını çekmeli diye düşünüyorum.
(3) 

metal preslerinden anlayan var mı aramızda?

istististist #1556602 
1 mm kalınlığında metal saç parçalarının üzerine, sabit kalıplı delik açabilmek için izlenecek en mantıklı yol ne olur acaba?

nasıl bir pres arayışı içerisinde olmalıyım?

parçalar 30 cm x 15 cm boyutlarında olacak.
(2) 

gazlı barbekü tavsiyesi

legalize marijuana #1556601 
tavsiyeden çok babam şunu www.hepsiburada.com almış, internette yorumu olmayan bişy alma diye 50.000 kere söyledim tek bi cümle yorum yok bulamadım.

mesela alıyosan da şunu www.hepsiburada.com al herkes memnun,

vazgeçirmeye çalışacağım ama ne diyeceğimi de bilmiyorum. sizce eksileri var mı neler bu kırmızı olanın?
(21) 

Seçimden umudu olan var mı?

personaa #1556600 
Sadece benim mi umut 0 ?
Gece gece moral bozma uyku kaçırma sorusu
(11) 

Kız arkadaşımın iş hayatı ve çakal takım yöneticisi

ulukayin #1556599 
Kız arkadaşım güzel bir işte, şuan rutine bindirmiş şekilde çalışıyor. Bugün takım lideri iş çıkışı sana daha önemli işler vermek istiyorum gibisinden konuşmuş. Kız arkadaşım istiyor fakat ben hiç istemiyorum. İstememe sebeplerimden birisi, kendisi şuan için rutine binmiş iş durumunda bile yetişemediği anlar oluyor. Şimdi başka ve hiç bilmediği alanda iş yapacağı için hiç yetiştiremeyecek. Bu durumun sonucunda (her ne kadar kendisi inkar etse de) ilişkimiz zarar görecek. Çünkü yeni işi öğrenene kadar çok stresli zamanlar yaşayacak, çoğu zaman eve iş getirecek, eve iş getirmese bile aklı fikri hep arka planda işte olacak. Kız arkadaşımın kişilik yapısını çok iyi bildiğimden benim en ufak bir hareketim onun gözüne batacak vs. Tabii ben tüm bunları kendisine anlattım. Hani dedim ki bir haftayı düşünelim 100 birim. Senin şuan rutine bindi dediğin olağan işlerin 90 birim. Hatta yeri geliyor modun düşük olduğu zamanlarda olağan işlerin 110 birime kadar çıkabiliyor dedim. Şimdi sen bu teklifi kabul edeceğin zaman senin iş anlamında 170-180 birime kadar çıkacak iş yoğunluğun. Yetişemeyeceksin, yetişemediği için kendinden ve bizden yemeye başlayacaksın bu sebeple de ben kabul etmeni istemiyorum hayatım dedim. Bunların üzerine takım yöneticinin umurunda olmayacaksın ona hava hoş, onun işi gücü üst yönetimden kendisine laf gelmemesi işlerin bir şekilde yürümesi derken hemen takım yöneticisini savunur gibi oldu ama işte o da bizi çok seviyor bizim hatalarımızı bile yeri geliyor üstleniyor vs dedi. Bende buna istinaden iş hayatında dostluk, arkadaşlık ilişkileri gelip geçicidir umurunda dahi olmazsın üst yönetimden laf geldiğinde dedim.

Şimdi benim anladığım kadarıyla takım yöneticisi kendini kurtarmanın dersinde çünkü kız arkadaşıma vereceği işleri yapan takımdaki çalışan istifa edip başka şirkete geçti. Tabii kız arkadaşımın takım yöneticisi o çalışanın işini birisine yıkmanın derdinde fakat sorun benim kız arkadaşımda, çünkü iş öğreneceğini zannediyor. Oysa takım yöneticisinin öyle bir derdi yok. Ne yapmalı, nasıl konuşmalı ki kız arkadaşı bu işleri devralmaktan vazgeçirmeli.
(6) 

tang, nazo gibi tozlu içecekler artık yok mu?

mark greg sputnik #1556594 
belki çocukluk nostaljisi bilmiyorum ama bazen canım acayip çekiyor bunları. türkiye'de zaten içecek konusunda çeşit pek az. kola, fanta, gazoz, şurup gibi tadan tuhaf mavili-pembeli bazı şeyler vs... bazen buz gibi suya tang yapıp içeyim diyorum amma lakin ki öyle değildir.

bu tarz tozu dök karıştır içecek yok mu artık? ben ne online marketlerde ne de süpermarketlerde görebildim. sektör bitti mi?
(2) 

sandık görevinne gitmemek

f02561 #1556593 
memurum ve bana yedek olarak çıkmış buna gitmezsem nolur? veya asıl ile yedek arasında fark var mı gitmeme açısından?
(4) 

Yurtdışından verilen oylar

mirafiori #1556591 
Birkaç gün önce burada bir duyuru gördüm. Yurtdışından atılan oyların ne kadar önemli/önemsiz olduğuyla ilgili, milletvekili seçimleri bakımından özellikle. Aramaya çalıştım ama bulamadim. Y.dışında atılan parti oylarının ağırlığı yurtiçine göre farklı mıydı? Misal ister %0.01 partiye oy at ister chp’ye aynı şey gibi
(2) 

tarla sınır kavgası ve mahkemelik olmamız

wonnka #1556590 
özellikle hukukçuların ya da başına gelmiş insanların fikrini alabilirsem sevinirim;

ailem 5 dönüm bir yer aldı ölçtürdü ve sınırın hemen bitişiğinde komşusunun ağaçları olduğunu gördü. o sınıra ektiği için biz sınırdan daha da çok kaçıyoruz. ağacın gövdesi büyüyor dalları büyüyor bizim arazimize giriyor biz traktör gibi araçlar yüzünden daha da kaçıyoruz kendi alanımızı kullanamıyoruz.

ailem konuştu ama komşuları köyce bilinen aksi bir insanmış. mahkemelik oldular ailemin ağaçlarına zarar verdiği gerekçesiyle, ailem de ağaçlar sınırın üstünde orası bizim de hakkımız biz onun yüzünden daha öteye ekiyoruz arazimizin bir bölümünü kullanamıyoruz bizim arazimize çok yakın olduğu için zarar verilmiş dedi.

mahkeme, ağaçlar sonuçta kişinin arazisinde minvalinde ilerliyor, biz de sınıra ilk eken haklı mı oluyor yani onun yüzünden biz öteye kaçıyoruz ikimiz de sınırdan eşit mesafe bırakarak kullanmalıydık diyoruz.

biz bu aşamada ne yapabiliriz ? sınıra tel çekip bizim arazimize taşan dallarını kessek yine olay olacak. ne yapmalıyız ?
(4) 

Gün içinde alacağım kaloriden az alsam ama karbonhidrat yesem?

damba #1556588 
Arkadaşlar selam,

Zayıflama sürecinde sizleri sorulara maruz bırakıyorum, kusura bakmayın.

Günlük kalori hesaplaması yapıyorum ve almam gerekenden az almaya çalışıyorum kilo vermek için. Fakat bazen dışarıda oluyorum ve proteinli besinlere erişimim zor oluyor, gün içinde aldığım karbonhidrat miktarı oransal olarak (protein ve yağ bazlı) çok fazla oluyor.

Diyetisyenim eğer oranı korumazsam kilo veremeyeceğimi söylemişti, böyle mi? Yani haftada 2-3 gün karbonhidrat miktarının fazla olması, bana ne gibi olumsuz sonuçlar doğurur. Nedenini bilirsem daha çok dikkat edebilirim (pahalı da olsa proteinli ürünler almak, yanımda yemeğimi taşımak gibi )

İF yapıyorum bu arada, 16-8
(2) 

Dolar almak

karayel #1556585 
Elime yüklü miktar geçti 100k kadar ama şimdi dolar alırsam 1 lira fark olduğu için direkt zararla almış oluyorum. Almak mantıklı mı nasıl değerlendirmek lazım?
(3) 

anneler günü hediyesi tavsiyesi

ayseee #1556584 
ne aldınız annenize?
(4) 

ipad 128gb yeterli mi?

synesthesia #1556582 
256gb iPad Air ile 128gb iPad Pro arasında kaldım. Fiyatları aynı sayılır. pdf okuma, not alma, netflix ve amatör fotoğraf editleme işleri yapılacak sadece.
(2) 

apple usa'den türk kartıyla alışverişte taksit ve tax sorusu.

eurhka #1556581 
1.
taksit seçeneği yok alışverişte. toplam 900 dolar ödeme yapacağım.
bu 900 dolarlık ödemeyi daha sonra akbank ya da enpara ile taksitlendirebilir miyim?

bankalarda böyle bi hizmet var biliyorum ama kaç taksit yapmaya müsade ediyor bilmiyorum.

2.
900 doların 70 doları tax. çıkarken türk vatandaşı biri bu vergiyi iade alabiliyor değil mi?

teşekkürler.
(2) 

bisu neden battı?

biseysorcaktim #1556580 
konkordata ilan etmiş bir hafta kadar önce. bir süredir zaten bayilere ödemeleri geç ya da eksik yapıyormuş.

iki yıldır sorunsuz kullanıyordum ben. bayiler ne kadar memnundu bilmiyorum gerçi ama müşteri olarak memnundum.

uygulamayı çıkarmak, marka ve bilinirlik yaratmak vs hep zor ve maliyetli işler, ama zaten bu süreci geçmişlerdir. belli bi büyüklüğe ulaşınca neden batarlar ki? suya iki lira zam gelirse onlar üç yapıyordu, önemsemedim hiç kolay oluyor diye. çok kampanya yapıyorlarmış sanırım. bir de market bölümü vardı ki hiç ekonomik değildi.

yani kampanya ve market operasyonları yüzünden m battılar?
(3) 

Gunde 2 avokado yenir mi?

unidentified floating object #1556579 
Zararli mi?
(1) 

kablonet devir

rhan #1556577 
şirketi kapattık, internet taahhütü devam ediyor.
1 yılı var bunu nasıl devredebilirim birine.

kullansın, yarısını ödesin bile olur.
(1) 

geçmiş seçim sonuçları, il bazında

xephyr #1556576 
selamlar, bunu excel veya api ile alabileceğim bir kaynak var mıdır ?

Teşekkürler.

Satılık 17 Haziran- NTO- Klein Phonix-200 TL

Olric #1556575 
2 adet 17 Haziranda Klein Phonix'teki NTO konserine biletim var. Tanesini 200 TL'den satıyorum. Bu fiyattan almıştım.
(4) 

Evde kendi kendine ukulele çalmayı öğrenen var mı?

rebecca #1556574 
Bi heveslendim de basit bi tane ukulele sipariş edip denemek istiyorum. Daha önce aranızda heves edip basarabilen var mıdır?:)
(3) 

Tezsiz yüksek lisans mezunları doktora yapabilir mi

thin capitalization #1556573 
Sb

Erzincan Tulumu nereden alınır?

Mcfly #1556570 
Güzel bir Erzincan tulumu yemek istiyorum. İnternet de olur ama Anadolu yakasında gidip alsam daha iyi olur. Nereler var?
(2) 

Wise'la ilgili sikinti ne?

hot potato #1556569 
Birkac ay once buradaki arkadaslarin tavsiyesi uzerine Turkiye'ye para yolladim bu uygulamayla cok da memnun kaldim. Su an sozlukteki basligi okuyorum degisiklik yapilmis, Turkiye'den disari para yollanmiyormus veya turk lirasi transferi yapilamiyormus vs. Tek mevzu bu mu? Tam anlamadim acikcasi. Hala diger yonde para yollayabilir miyim?
(1) 

The nurse dizisini izleyenler

0zlem #1556568 
.
dizinin sonunda hemşireler neden pernille ye tavır aldı?
(4) 

Uzak mesafe ilişkisi

die so slowly #1556567 
Henüz buluşulmamış ama sürekli iletişim halinde olduğunuz kişi ile yaşadığınız uzak mesafe ilişkinizi, ilişkileriniz sorulunca bunların arasında sayar mısınız? Yoksa reele taşınmadığı için sadece basit bir flört aşaması olarak mı görürsünüz?
(3) 

İsveç'ten PS5 almak

nundu #1556566 
Bu hafta isveçe gidiyorum. Hazır gitmişken bayadır istediğim ps5'i alsam mı diye düşündüm, mediamarkt'ta gow ragnaroklu pakedi bile Türkiye'deki düz haline göre baya ucuz görünüyordu. Bi de bu fiyattan ayrıca vergi indirimi oluyor mu? Türkiyeye getirince burda bi ödeme falan gerekir mi gibi sorularım var. Şimdiden teşekkürler
(2) 

Japonya’dan aldığım üründe %30dan çok vergi çıktı

the sound and the fury #1556565 
Toplamda 509 tl tutarında ürün aldım ama 233.88tl gümrük çıktı 22 de mühür parası, böyle saçma iş olmaz ki nereye itiraz ediyoruz ? Güncel vergi oranı nedir.%30 değil mi? 150 Euro bile tutmuyor ürün.
3500 yen 509£ tl yapıyor ödemem gereken rakam 175 tl olmalı.
(2) 

ellerimde kesikler var. en hızlı nasıl geçirebilirim?

tekkisilikbirordu #1556564 
merhaba,
bi kazadan dolayı elimde belirgin bir yerde 5 6 tane belirgin dikiş izi var ve çok göze batıyor.

bunu en hızlı ve kalıcı nasıl geçirebilirim?
krem, plastik cerrah vs?
öneriniz olur mu?
(2) 

yurtdışından gelme kayıtsız ikinci el iphone

retiredcolonel #1556563 
merhaba,

elimde çok iyi durumda iphone x var yurtdışından gelme.

bir de iphone xs var ekranı ve kasası sorunlu. belki içindekiler yedek parça olarak kullanımı olabilir.

bu iki telefonu nerede satabilirim? yer: kadıköy

bunların pasaport kaydı yok. kimsenin pasaport hakkını bu cihazlar için kullanmak isteyeceğini pek sanmıyorum.
(4) 

Hangi yunan adasi bayram tatili icin?

floydian #1556560 
Ege taraflarindan veya balikesir canakkale falan o taraflardan gunubirlik bi adaya gecme dusuncemiz var. Hangi ada guzeldir?
(3) 

Tesla teslimatları hk.

tchuck #1556559 
ilk sipariş verdiğimde, ekranda yalnızca "sipariş geldiğinde haber veririz" yazıyordu.

şidmi baktım sol tarafta; teslimat yeri, tescil, ödeme gibi ekranlar açılmış.

tescil bilgilerini giremediğim için ödeme ekranını da göremiyorum.

ama bu tesla geldi mi demek oluyor? hiçbir bildirim vs. almadım daha önce. aracımı satıp öyle alacaktım, büyük ihtimalle iptal ederim bu durumda.


herkeste soldaki tescil bölümü açıldı mı? yoksa aracı gelenlerinki mi açılıyor acaba bilgisi olan var mı?
(4) 

fransadaki arkadaşların dikkatine: digitick online bilet satın alma

theseachange #1556556 
merhabalar, bu websitesinden bilet satın almaya çalışıyorum ancak ne yaparsam yapayım telefon numaramı doğru formatta giremiyorum, site kabul etmiyor. :) bana fransada olup bu siteyi kullanan ve numaramı nasıl yazmam gerektiğini söyleyecek arkadaşlar var mıdır buralarda?
(2) 

Uzattın uzatttınnn

koela #1556555 
Bu hangi filmin repliğiydi arkadaslar sürekli dilimin ucuna geliyor ama kimin soylediğini hangi filmde geçtiğini hatırlayamıyorum
(7) 

malum kişi seçilemezse

yetkili birine benzeyen abi #1556554 
ne olacak? dokunulmazlığı da kalmıyor değil mi?
(2) 

İlk evim

0zlem #1556553 
Evini satmış biri de için geçerli mi?

Şu an üzerime ev yok
(3) 

hadi bana bilgisayar alıyoruz

love and trust #1556551 
çok uzun zamandır teknolojik alışverişi yapmadım ve hangi marka iyidir, işlemcisi ne olmalıdır şusu busu zerre anlamıyorum.

ama bir bilgisayar almak istiyorum

grafik programları olsun, adobe photoshop ve adobe premiere pro'yu ve bilimum video edit, kurgu programlarını sorunsuz çalıştırsın,

başka bir talebim olmayacak bu bilgisayardan.

bana hangi marka ve hangi modelini önerirdiniz.
bütçem 15-25 bin arası
(6) 

1 yıl çabuk geçer mi...

KUCO #1556550 
Şu önümüzdeki 1 yılın çabucak geçmesi gerekiyor benim için. Zaman hızlı geçer değil mi?

Saçma soru evet ama cevaplayıverin.

tam kan hemogram sayımını yorumlayabilecek biri var mı?

baldan kaymak #1556549 
sb.
1 ...  ... • 592    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık