(2) 

Telefonda(iphone) tcx - gpx rotalar en rahat nasil acilir - takip edilir?

fakyoras #1490831 
Selam,

Takip etmek istedigim bisiklet rotalari var, internette baktigimda bu rotalari tcx veya gpx olarak indirebiliyorum hatta view ranger diye bir uygulama gordum onda acabiliyorum ama o da konumumu otomatik bulmuyor, illa bir tusa basacagim da o anki konumumu isaretleyecek...

Bana yerimi gostersin, bir de rotayi gostersin yeter, he eger navigasyon ozeligi varsa o da olur ama cok gerekli degil. Google maps'te filan da navigasyonu acmadan ilerliyorum zaten genelde. Bu tarz rotalar icin hangi uygulamayi kullaniyorsunuz telefonda?

Tesekkurler simdiden
(1) 

Sirket bilgisayarini yurt disina geri gonderecegim

nefertarii #1490829 
UPS ile gondermemi istediler; her sey alici odemeli olacak da; ya bir form vs doldurulmasi gerekiyor mu? Gecen sene baska bir sirkete ait bilgisayari geri gondermistim batarya ile alakali bir form doldurtmuslardi bana fiye hatirliyorum. O subede halloluyor mu?
(1) 

Apple cihazlarıma find my iphone

helena #1490827 
İpad ve iphone’um var. Bunlara apple’ın find my iphone şeysini nasıl aktif hale getirebilirim başlarına bir şey gelirse takip etmek adına?
(5) 

papara black card

jugador #1490824 
bundan çıkarttırmak için başvuruda bulunduğumuzda işlenen prosedür normal kredi kartı başvurusunda işlenen prosedür mü?

yani bunu çıkardığımızda ilerki dönemde başvuracağımız normal banka kredi kartı limitini vs etkiliyor mu? ve başvuru sürecinde kkb ile ilgli mevzular dönüyor mu? boş yere kredibilitemizi düşürtmeyelim
(2) 

izmir veya çevresinde resimdeki gibi bir yer arıyorum

gizemli dede #1490822 
www.jianshu.com

illa bu kadar yoğun olmasına gerek de yok. bu tarz buna benzer yerler de olabilir.
(5) 

Telefonum çalındı,

cosmicgadin #1490821 
Şarjı yoktu. Huawei p20. Karakola bildirdim. Ben bu telefona nasıl ulaşırım. Google find mu Phone işe yaramadı. Eğer parçalamadılarsa şarjı olmadığı için olabilir. Lütfen yardım edin

İstanbul gece 12'den sonra karşıya geçiş

Capo #1490819 
Nasıl olur?

Söğütlüçeşme YHT durağından Fatih'e geçmek istiyorum, tüm raylı seferler ve vapurlar 12 de bitiyor gözüküyor.
(3) 

Adler mi Jung mu

pstm #1490818 
Hangisini okuyarak başlamalıyım
(2) 

Kedi ve pire sorunsalı

roket adam #1490817 
Kesinlikle dışarı çıkmayan kedimizi, geçen gün tüyleri inanılmaz topaklaştığı için kuaföre götürmek durumunda kaldık. Dönüşte eşim üzerinde 1 adet pire bulmuş ve etkisiz hale getirmiş. Kedinin üstünde başka pire göremedik.

Ancak dünden beri özellikle ayaklarımda sivrisinek ısırığı gibi aşırı kaşıntılı kabarmalar oluşuyor. Kediden atlayıp benim üzerimde ürüyor olabilir mi bunlar? Kedi varken bana gelir mi, neden gelir? Tecrübeli arkadaşların yardımını rica ediyorum.
(7) 

50lik motor alsam mı?

ananiyimioguz #1490816 
Araç ehliyetim var çünkü sadece. Motor alamıyorum çünkü anacığım motora binersen evlatlıktan reddederim boyutuna getiriyor işi.

Fakat bisiklet, elektrikli scooter falan kullanip her yere giriyor cikiyorum ona bisey demiyor -_-

O yuzden 50 lik alirsam sorun olmaz gibi.. hiz yapmiyor bu falan derim.

Hem artik büyük sehirde de degiliz, didimde yasiyoruz. Tehlike daha az gibi.

Tek korkum ben nerdeyse 2 metre boy ve 100 kilo ile rahat edebilir miyim?

Markete denize falan gidicem iste düzlük buralar.

2 kişi binilirse ne olur bir de?

Bu zamana kadar araç vardi hep sorun etmedim ama aracin para kriptoda oldugu icin yeni arac bekleyişi uzun surucek gibi duruyor. Bir sekilde ulaşımı çözmem lazım 8-15bin liraya.
(5) 

Yangında kullanılan deniz suyu?

gameofannen #1490814 
malum akdeniz baya bir tuzlu ve uçaklar genelde ordan alıyor suyu gördüğüm kadarıyla. bitki örtüsüne bir zararı olabilir mi ileride. tuz resmen öldürüyor da toprağı..
(6) 

Sağlıklı şekilde nasıl kilo alabilirim?

jonas #1490813 
Selam. Zayıf ince yapılı bir erkeğim, daha önceleri "4-5 kilo alsam iyi olacak" diye düşündüğüm zamanlarda 1.5 kilo almayı bile becerememiştim. Yaptığım şey sadece yediklerimin porsiyonunu arttırmaktı ama işe yaramamıştı. Demek ki benim normal beslenme şeklim, kilo alımına yetecek türde şeyler değil.

Şimdi bu dönem bir de covid çıktı başıma. Hastalık sürecinin iştahsızlığı ve stresiyle bir de kilo kaybettim ve şu an bu durum hiç hoşuma gitmiyor.

Gece hamburger ye, yatmadan pasta ye, cips ye gibi şeylerle değil de, vücudun sağlık dengesini de bozmayacak şekilde ne tür gıdalarla ve ne tür sıklıklarla beslenirsem kolay kilo alabilirim acaba?

Ayrıca kan tahlillerimde herhangi bir sağlık sıkıntısı yok, onu da belirteyim.
(3) 

Yağlı Boya

yakupyaman #1490812 
Merhaba,
Yarı profesyonel portre resim yapmayı seven hanım efendiye, hediye almak için hangi boyayı tercih etmek gerekir?
palet fırçada almak istiyoruz ama boya önemli bir husus..
palet fırça boya toplam 225 tl bütçe var.
Belki bir tık üstüne koyup 25 x 25 küçük tuval de ekleyebiliriz.

www.guvensanat.com
www.guvensanat.com
www.guvensanat.com
www.guvensanat.com
(2) 

matematik sorusu

black mamba #1490810 
ales sorularına bakayım dedim. basit ama şunu yapamadım. çözümü nedir?
(5) 

sokak köpeğini veterinere götürme

yürüyen uçak #1490808 
hep aynı yerde takılan bi sokak köpeği var. memeleri biraz sarkmış ve biri yaralanmış sürekli onu kaşıyor. hatta yaraya sinekler konuyor. bir de köpek kaşınıyor zaman zaman. veterinere götürüp tedavi ettirmek hatta kısırlaştırmak istiyorum.
ama hiç köpek bakmadım nasıl götüreceğim bilemiyorum. veteriner yakında 500 mt falan. tasma taksam tepkisi ne olur, peşimden gelir mi kaçar mı zaptedebilir miyim korkuyorum. tecrübesi tavsiyesi olan yazabilir mi?
(4) 

lens almadan muayene olayım mı

mg3929 #1490806 
en son 3 sene önce göz muayenesi oldum aynı numaralarla takılıyorum üç yıldır. gözümde çok büyük bi sıkıntı hissetmiyorum, görüşüm iyi ama şimdi yeni 6 aylık lens almadan önce bi görünsem mi acaba doktora?
(1) 

1 milyon takipçili ig hesabı ne kadardır?

diyojenimtırak #1490803 
1 milyon organik takipçili aktif instagram hesabı aşağı yukarı ne kadara satılır?
(7) 

e nabızdan aşı randevusu alabiliyor musunuz?

proletarier aller lander vereinigt euch #1490800 
randevumu iptal etti hastane arayıp aşı yok diye. e nabıza girip iptal ettim ben de o yüzden şimdi tekrar almaya çalışıyorum ama hata veriyor. sizde de durum böyle mi?
(6) 

Sorunun cevabı nedir?

beyaban #1490799 
Sorunun cevabı nedir?
(4) 

İyi anlatan Python dersi?

Bartebly #1490796 
YouTube'ta var mı beğendiginiz, sıfırdan gerizekalıya anlatır gibi anlatan bir hoca?
Code cube'a baktım ama pek anlayamadım tarzından.
Udemy'deki ücretsiz kurslar da olur. Varsa tabi.

Teşekkürler.
(2) 

Üniversite tercihler hk

makarnacanavari #1490793 
Merhaba arkadaşlar

ÖSYM tercih kılavuzuna bakıyorum da özel üniversiteleri göremiyorum. Kardeşim özel üniversitelerden tercih yapacak. Yüzyıl geçmiş benim dönemim üzerinden anlamıyorum. Tüm üniversite taban puanları ve kontenjanlarına nasıl ulaşabiliriz?

Dershane gibi bir kuruma da gitmedi kendisi. Elini kolunu sallayarak gitse bir yere yardımcı olurlar mı? Tercih yapacak kafamıza göre de takılmak istemiyoruz açıkçası.
(2) 

Planima ne dersiniz? (Airbnb)

my leave requests #1490792 
Istanbul anadolu yakasinda ev degistirmem lazim ama kiralar asiri yuksek gecen seneye gore. Acaba diyorum yuksek kirali bir yer tutsam da fazla odasini airbnb de kiralasam cok mu kotu plan olur?
(1) 

Afet yerlerine gönderilecek yardımın kalitesi

baal #1490791 
Merhaba, marmaristv ve ecezaim gibi birkaç hesabı düzenli takip ediyorum. Malzeme yardımı yapmak istiyorum ama yardımın işe yaramayacağı endişem var. Bugün xl ve üzeri şort, tshirt vardı listede. Bu kolay. Hemen amazondan bir kargo oluşturdum. Ama mesela kafa aydınlatması, yanmaz eldiven gibi bazı ihtiyaçlara bütçem el verdikçe destek olmak istiyorum. Sorun şu ki uyduruk bir şey gönderip işe yaramayacağı fikri rahatsız ediyor.

Mesela 50-60 liraya kadar işe yarayacak bir kafa lambası tavsiye edebilir misiniz?

Ya da yanmaz eldivenler 70-80 den başlayıp 500 e kadar gidiyor. 100 lira altı öneriniz var mı? Mesela linkteki ürün çöp müdür?
www.gittigidiyor.com

Lütfen teknik bilgisi olanlardan yardım rica ediyorum. Hobi olarak takip ediyorsunuzdur, kampla uğramışsınızdır, balıkçılık, dağcılık, ne bileyim, itfaiyesinizdir ya da bunları uretiyor, argesini yapıyorsunuzdur vs doğru bilginiz varsa ve paylaşırsanız çok sevinirim. Umarım bir an önce bu yangından da bunu söndürmeyi beceremeyenden de kurtuluruz. Teşekkür ederim şimdiden. Tikler gelecek.
(3) 

sihirbazlık ile uğraşan birine hediye

selinbrk #1490789 
hobi olarak sihirbazlık ile uğraşan birine ne hediye alabilirim ? hepsiburadada falan bir şeyler var ama çocuklara yönelik gibi duruyorlar. er kişinin yaşı 27.
(1) 

2019 Corolla vs 2017 Jetta ? (ceteris paribus)

mkrk #1490788 
sb



anket aşağıda:

onlinepoll.me
(7) 

Al-sat stratejiniz?

kelrapunzel #1490786 
Günaydın,
Ufak miktarlarda btc al sat yapmaya çalışıyorum. Kar edip sattıktan sonra fiyat yükselmeye devam ediyor. Haliyle arkasından bakıyorum kardan zarar oluyor.
Nasıl yapsam karımı arttırabilirim? Önerilere ihtiyacım var.
(2) 

İşletme YL mülakat soruları neler olur?

canbonomobenseno #1490785 
Merhabalar,

Bilgisayar Müh. İşletme üzerine YL başvuruları yaptım. Mülakat sorularında neler olur acaba? Yardımcı olursanız sevinirim.

Ek olarak mülakatta neye dikkat etmem gerekir?

Teşekkürler,
(7) 

iphone se 2020'yi nasıl bilirsiniz?

2027 #1490783 
Selam,
6 yıllık emektar android telefonum sahalara veda etmek üzere. ilk telefonumdu. kucuk ekran olması önemliydi ve su an kucuk ekran(5 inch ve altı) telefonlara baktığımda en uygun seçeneğin iphone se olduğunu goruyorum.

1) Android olabilir 5 inch ve altı telefon öneriniz var mı? iphone se iyi midir?
2) Internetten alınır mı? Tavsiye eder misiniz? 150-200 tl civarı daha uygun.
3) Internetten alma derseniz nereden almamı önerirsiniz? Garanti vs cok fark ediyor mu? Şehir Ankara bu arada.
4) Simkartım nano değil. o değişiklik işlemini nerede/nasıl yapacağız?
5) Su aksesuarı da al mutlaka dediğiniz bir sey var mı?

Cok Teşekkürler.
(7) 

büyük delinmiş dübel deliği için çözüm

tabudeviren #1490781 
köy evinde korniş montajı için dübel deliğini büyük delmisler. farklı korniş dubelleriyle denedim olmadı. en temizi deliği kapatıp yeniden delmek.

nasıl kapatabilirim? alçı, çimento veya silikon vb bir şey mi olur veya bilmediğim başka bir malzeme varsa o da olabilir..
(2) 

Yağmur ve yangınlar

biseysorcaktim #1490780 
Yağmur, basitçe, yeryüzünden yükselen su buharinin bulutlarda birikip kapasotesi taşınca yer yüzüne inmesi değil midir?

Büyük yangınlarin olduğu bölgede gerek bitkilerde bulunan su, gerekse ormanı söndürmek için atilan binlerce ton su buharlaşıp gökyüzünde kumelenmiyor mu? Yağmur oluşumu söz konusu mu?

Yani kısaca yangınlar yağmuru tetikler mi?

Orman yangınlarini söndürmek için kullanılan deniz suyu, yani tuzlu su toprağın dengesini değiştirir mi yoksa bu tuz miktarı orman için önemsiz bir oran mıdır
(5) 

mülakatta elenmek

edgenabby #1490778 
merhaba,

sınavda 99 alıp mülakatta 50 puanla elenme hadiselerini duyuyoruz sık sık.


hakimlik-savcılık sınavı
kaymakamlık sınavı
a grubu memurluk sınavı
ve/veya thy gibi kurumların sınavı olabilir.

bu sınavlara birden fazla kez girip iyi not almasına rağmen mülakat aşamasında elenen birileri var mı aramızda?
(4) 

İş teklifi sonrası kişilik testi

meraklitursucu #1490777 
Bu test ik görüşmesi öncesi oluyordu genelde. Teklif sonrası kişilik ve envanter testi yapacağız dediler. Ne işe yarayacak sizce?
(7) 

Yangınları dünya haritasında görmek?

ahm1 #1490771 
Nasil pandemiyi dunya haritasinda daire vb. gorseller seklinde takip ediyorsak yanginlari da ayni sekilde takip etmek istiyorum. Var midir boyle derli toplu bir site?
(1) 

Eski tip kayıp ehliyet

hayaletimsi #1490769 
Eski tip olan sürücü belgemi bulamıyorum. Kayıp ehliyet için 270 tl yazmışlar, eski tip için de mi bu miktarı ödüyoruz?
(6) 

Aynı anda iki kişiyi sevmek

neysene #1490767 
Sizce mümkün değil mi? İkisi de yanında olsun istiyorsun. Neden buna bir set vurulmuş? Bir anne iki çocuğunu hatta daha fazla çocuğunu aynı anda sevebiliyorsa neden bu olmasın? Burada sorun tek tarafın paylaşıma açık olma isteği mi?
(3) 

Bu görseldeki şey nedir? Bir tür böcek tuzağı mı?

musculus sternocleidomastoideus #1490766 
Soru başlıkta.

i.ibb.co (eksiduyuru 413 hatası verdiği için yükleyemedim)
(6) 

Eski zamanlarda büyük yangın çıkınca ne oluyordu?

havadakarada #1490762 
Diyelim ki 500 sene kadar önce Osmanlı'da veya dünyanın herhangi bir yerinde yangın çıktı aynı bu şekilde. Müdahale edilebiliyor mudur yoksa kendi haline bırakıp kaçıyorlar mıdır?
(3) 

Gayrettepe'den ulaşımın kolay olduğu klimalı sakin mekan

chihirovekohaku #1490761 
arıyorum. Kapanıp çalışmam lazım bir süre ama sıcaklar beni çok zorluyor.
(12) 

Şu evin gideri var mı?

mg3929 #1490759 
Konumunu seviyorum. Kirada oturduğum ya da oturabileceğim evler de eski olacak maalesef yeni olsun dersem ya şehrin çok dışında hem sosyal hayatıma hem işe çok uzak zorunda kalacağım ya da cepten yiyip çılgın kiralar vereceğim cebimde para kalmayacak. Yani eski evde oturmak benim gelir düzeyimde tek yaşamak isteyen biri için şart oldu gibi maalesef :( sizce biraz da pazarlıkla bu ev alınır mı? Çok mu yerin dibinde?

www.sahibinden.com
(3) 

Organik yeşil çay tavsiyesi

anthemis nobilis #1490758 
Yeşil çayın tadına alışmaya çalışıyorum, Lipton bergamotlusu iyi geldi. Alışmışken organik içsem diye düşündüm ama bergamotlu organik göremedim. Sade olsa da olur, organik yeşil çay sevdiğiniz bir marka var mı?
(5) 

Polyester Koşucu Tişörtünden Günlük Tişört olur mu

mimo #1490757 
çok sıcak...
terliyorum
etiketinde "çabuk kurur falan" diyor.
bunların çirkin ve parlak durması önemsiz, sahiden havadar mıdır günlük elbise olarak giyersem? yoksa koşu ve rüzgarı göğüslemek mi lazım havadar olması için illa?
şu mesela yüzde 100 polyester
www.tchibo.com.tr
(2) 

Coursera kurs ücreti

austenn #1490756 
Merhaba. Coursera’da bir sertifika programına kayıt olmak istiyorum. Telefondan coursera uygulamasına girdiğimde aylık 56TL görünen kurs laptop’tan girdiğimde 39 dolar görünüyor. Bunun nedenini bilen var mı? Mobilden alsam yine 39 dolar fatura kesmesi ne kadar olası?
(6) 

şu oyuncu kim

black mamba #1490753 
fotoğraftaki oyuncu kim? sanırım bu aralar pek görünmüyor. yorgancıoğlu benzeri bir soyadı vardı sanırım.
(6) 

Arabanın boyutunu kestiremiyorum

mcgrain #1490752 
Merhaba arkadaşlar başlık biraz saçma olabilir :) fakat arabanın sağını kestiremiyorum, diğer araçlara sürtecek gibi geçiyorum özellikle şerit olmayan yollarda park halinde olan araçlara ve yayalara çok yakın geçiyorum.
Park yaparken dibine kadar girdiğimi sanıyorum ama aramda bir metre mesafe oluyor, siz böyle problem yaşadınız mı ve nasıl aştınız.
(9) 

Marmaris’te Tatil Rezervasyonunuz olsa?

işimdeyim gücümdeyim #1490749 
Ne yapardınız?

Diyelim rezervasyonunuz 10 gün sonraya.
Beş yıldızlı bir otel, parasını 2 ay önceden ödemişsiniz.

Bu durumda ne yapardınız?

Not: linç sevmem. Konu hayal ürünü. Önemli olan sizin fikirleriniz.
(10) 

aklıma gelmeyen kelime

turbo sadık #1490748 
iyi aksamlar, bir kelime var aklıma gelmiyor. kelime ise sunu betimliyordu, bir cismin en dis ceperi ve silueti gibi, isikta cismin bitip koyulugun basladigi aura mi diyim ne diyim oyle bir sey. teknik resimde de cokca geciyordu tam siniri koyu yapmamis istemirdi.
dilimin ucuna hep zahir diyesim geliyor da degildi. ozetle cismin isiktan karanliga gecisteki hatlari diyelim.
yardimci olmaya calisan arkadaslar icin tesekkur ederim.

edit: izdusum ya da hale gibi bilindik kelime degildi..daha nadir daha eski turkce gibi bir seydi. hatta kamuran sipal cevirilerinde cok kullanirdi. ay kafayi yiyecegim dilimin ucunda soyleyemiyorum.

edit 2 hatta boyle golgede kalmis cismin atiyorum masa olsun masanin kosesi kenarlari daha boyle belirgin ve koyu olur. ozellikle o zaman kullanirsin o kelimeyi. siluet degil de ona benzer bir sey. gece gece ya sabahtan beri neydi diye dolaniyorum uyutmayacak beni.
(4) 

lekeli kalmış çamaşır hala kirli midir?

me23 #1490745 
köpek küçük halının üzerine dışkılamış. 60 derecede yıkanmasına rağmen hala sarı lekeler var. lekenin çıkmaması temizlenmediğini mi gösterir, atalım mı?
(2) 

Şişli yada Taksim'de ders çalışmalık mekan?

harmanyeri #1490743 
Uzun saatler rahatça ders çalışabilecek bir kafe yahut (çayımızı kahvemizi içilebildiğimiz) bir kütüphane önerebilir misiniz? Metroya yakın olması tercih sebebi..
teşekkürler :)
(7) 

Hayatınız çok kötü giderken bir mucizeyle karşılaştınız mı?

spartamed #1490742 
Merhaba ben çok kötü durumdayım; mutsuz, umutsuz ve güçsüzüm. 30 yaşındayım, işsizim. Hayatımda bana acı veren bir sürü şey var. Babam 5 6 yıl önce bir akrabamızın işi görülsün diye evimizi ona 2 aylığına ipotek ettirdi adam o zamandan beridir vermiyor, sürekli yalan ve erteleme ( biraz burada bahsetmiştim www.eksiduyuru.com ) Bugün aradım adamı kızı adamdan telefonu alıp bana carladı ve tehdit etti. Bugün de buna taktım. İşsizlik zaten acı veriyor bir de böyle şeyler var. Bunları yazarken de ağlıyorum, biraz mucize hikayelerine ihtiyacım var sanırım. Teşekkür ederim hepinize.
(9) 

yangınlar

black mamba #1490741 
gündemi çok takip etmiyorum. birçok da bilgi kirliliği var. bir pkk yanlısı bir grup açıklama yaptı dediler sonra yalan dediler. nedeni nedir yangınların? pkk mı yoksa küresel ısınma mı? net bir bilgi var mı? hem antalya hem karadeniz'de yangın var çünkü.
1 ...  ... • 1332    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık