(2) 

Gözde yanma ve batma hissi

arma aski #1502069 
Merhaba;

Gözümde yanma ve sanki kirpik falan kaçmış gibi bir batma hissi şikayetiyle doktora gittim. Muayene öncesi bir cihazla göz muayenem yapıldı, doktor da baktı ve bir problem görünmüyor dedi. Gözlerini çok yorma her saat 10 dakika ara ver falan gibi klasik tavsiyelerle yolcu etti.

Fakat 3 gündür şikayetim devam ediyor. Google'dan bakınca göz kuruluğu belirtisi gibi duruyor. Böyle olsa doktor kolayca tespit edemez miydi? Yani asıl sorum şu; göz kuruluğu için ayrı bir test mi yapılması gerekliydi? Yoksa yaptığı muayene ile göz kuruluğu olsa tespit eder miydi?

Duruma göre yeniden başka bir doktora gideceğim.

Teşekkürler.
(1) 

alışveriş sitelerindeki spor ayakkabılar

dunden beri dimdik #1502068 
trendyol hepsiburada gibi

nike air vapormax alacağım da bu sitelerdeki ayakkabılar orijinal mi sahte mi anlama yolu var mı? satıcıların isimlerini gördükçe kesin sahtedir bu hissi oluyor bende. atıyorum özdanacıspor hebelekspor ürünleri vb hiç güven vermiyor. bir sürü parayı sahte ayakkabıya gömmeyelim sonra.
(4) 

Motosiklet Piston Yamulması

rahip janick #1502067 
İkinci el motosiklet bakıyorum birkaç gündür. Bir tanıdığın kuzeni satıyordu ama bana ilginç gelen bir arıza söyleyince içime kurt düştü. Arkadaştaki motor Bajaj Pulsar NS 200 ABS, 2020 model. Motor seyir halindeyken arıza yapmış. Servise götürdüğünde "piston yamulmuş, bu modelde kronik bir sorun bu, garantiden değiştiririz" demişler ve onun söylediğine göre piston ve piston kapağı garantiden değiştirilmiş.

ben internete bakındığımda buna benzer bir sorun daha göremedim açıkçası.

Bu anlatılanın doğru ya da yalan olmasından bağımsız, piston yamultmuş bir motor alınır mı?

2 kişiyiz birimiz uçuş öncesi tr’ye girişte health pass sorulmadı?

the real brad pitt #1502066 
Selam.

Bugün macaristandan tr’ye uçuşumuz var. Online check in yaparken önce kendimi seçtim, bi sayfaya yönlendirdi. Gittiğim ülkeleri vs yazdım hes kodumu girdim. Resmi tr sayfası gibi yani. Sonra tamamladım ilerlettim. Ama annemin check in’i yaparken çıkmadı bu. Sorun olur mu? Türk vatandasıyız aşı kartlarımız vs var.

Tşk.
(1) 

toplu bir şekilde podcast indirme

a darkness coming #1502064 
PC'den dinliyorum, Google Podcast çok iyi mobilden indirip dinlenebiliyor ama aradığım öyle bir şey değil.

Mesela toplu bir şekilde TED Business podcast serisini indirmek istiyorum, canım sıkılınca açıp dinleyeyim. PC'den IDM benzeri bir program da çok uygun değil tek tek yapmak ve isimlerini değiştirmek çok zor ve uzun bir iş. Ücretli üyelikli sistemlere de pozitif bakıyorum, indirip saklayabiliyorsam sorun yok.

Torrent vs. de olabilir yeşillendirebilirsiniz onun için.
(3) 

Bugün dolar alınır mı?

bi anlatabilsem dunya degisir valla bak #1502063 
40 bin tl kadar bi para geçti elime. Acaba dolar almak için çok mu geç? Vadeliye falan koysam adamakıllı faiz vermiyor
(1) 

Covid bulaştırılığı kaçıncı gün başlar kaçıncı gün biter?

JackDanielSparroww #1502057 
Profesyonelleri için güzel bir soru
(5) 

laptop önerisi

paraustunualmayanadam #1502056 
1000 euro'ya kadar laptop önerilerinize açığım. ofis amaçlı kullanılacak. ve kullanacak kişi kadın. bataryası, ekran kalitesi ve işlemlerde hızlı olması aradığımız ön şartlar. depolaması minimum 500 gb civarı olmalı. teşekkürler.

not: almanya
(5) 

Ayı Sezonu Ayı Sezonu

adwokat #1502055 
Bundan önce 2 ayı yaşandı. Tüm kripto paralar %90 eridi gitti. Xrp 3 dolardan 0.10’a düştü. ETH 1400’den 80’e düştü. Yüzlercesi de sıfırlandı ve piyasadan silindi.

Ama şimdi piyasa eskisi gibi değil. Daha çok yatırımcı var. Daha çok ilgi var. Düşse de parayı basıp alsak diye bekleyen milyonalrca yatırımcı var.

Hal böyleyken önceki ayı sezonları gibi %90 düşüş çok uzak bir ihtimal gibi geliyor. Yani şu anda ETH’nin 5 bin dolarsan 200 dolara düştüğünü düşünemiyorum bile. Siz ne düşünüyosunuz?
(5) 

sessiz youtube kanallari

polypropylene #1502054 
liziqi yada kend heyati gibi baska boyle sessiz konusmasiz youtube kanallari var mi? hipnoz oldum daha fazlasini istiyorum!
(2) 

sözlük kullanıcına mesaj

PoscheN #1502053 
eksisozluk.com

şu arkadaşa beni ulaştırabilecek var mı?
(6) 

Google kacinci katta oldugumu nasil biliyor?

mabl #1502052 
Gecen bi arkadasla 4 katinda 4 farkli bar bulunan bir binanin 2. katindaki bara gittik. Yarim saat oturup ciktik.

Google location history'de 2. kattaki barin ismi cikti.

Kacinci katta oldugumu nasil anliyor?
(1) 

TEB ve Denizbank'ta altın havalesi mümkün mü?

santimantal #1502051 
Bu bankalardaki gram altınlarımı başka bir bankaya aktaracağım.

Altın olarak transfer mümkün mü?

Yoksa TL ye çevirip parayı aktardıktan sonra tekrar mı almalıyım?

1 yıl kadar evvel altın alırken bayağı bir kesinti yapıyordu. Mesela 100 g. altın için 500 TL gibi.

Bu kesinti hâlâ devam ediyor mu?
(6) 

ocakta/fırında kestane yapılıyor mu?

fatihkkk #1502050 
kestane nasıl yapılıyor? tencerede suda kaynattıp yiyebiliyor muyum? ya da dümdüz fırının içine atıp beklesem oluyor mu?

tadı çok güzel. yapması da kolaysa bol bol yapalım yiyelim yahu.
(5) 

Dikkat sorunum var mı, varsa nereye gitmeliyim?

biseysorcaktim #1502047 
Uzun zamandır kitap okumuyor / okuyamıyorum.
tekrar öğrenci olmam gerekse muhtemelen ders çalışamam.
işlerimi yaparken odaklanmıyor, bir kaç dk içinde dikkatim dağılıyor bu yüzden işlerim uzun sürüyor.
her şeyi neredeyse yarım bırakıyorum.
kitap okumaya gayret etsem bazen hiç farkında bile olmadan bir kaç sayfa ilerlemiş oluyorum. sonra geri dönüp tekrar okuyorum oraları, hiç okumamış gibi hissediyorum.

velhasıl bu saydıklarım hayatımı olumsuz etkilemekle beraber çözümünü benim mi bulmam gerekiyor yoksa tıbbi bir destek almalıyım bilmiyorum.
açıkçası bu bir sağlık problemi mi yoksa benim sorunum mu bilemedim.

eğer medikal bir şeye ihtiyacım varsa nereye gitmeliyim? psikolog mu, psikiyatri mi? bu saydıklarım azıyla çoğuyla tanıdığım her insanda var neredeyse. bu yüzden hangi ölçüye geldiğinde bu bir sorun olarak nitelendiriliyor bilmiyorum ancak dikkat konusundaki eksikliğim beni sabote ediyor sürekli.
(1) 

Adli sicil kaydı

tolgame #1502046 
Merhabalar duyuru size sorum 2011 yılında sonuçlanmis adli bir vakadan sicil kaydım ve bugün itibariyle 10 yil 4 aylik süreç geçti fakat sicil hala duruyor. Mahkeme basvursam adli sicil kaydını silerler mi ve yurt dışına cikmak icin problem teskil edermi ?

Not: bilisim suçu diye geçiyor telefon bana kayitliydi hattim üzerinden başkanın ip numaraları görünmüş orada da hack olayları gerçekleşmis ben ceza almadim sadece yargı harci ödedim.
(7) 

mezarlıkları çok sevmek

chezidek #1502044 
sizin de görüşünüzü merak ettim, birkaç kişiyle laf arasında konuşurken yadırgandığımı farkettim çünkü.

mezarlıkları çok seviyorum. bir yere taşındığım zaman yakınlardaki mezarlıkları kesin gezerim. bulunduğum yerde pazar günü her yer kapalı olduğu için park bahçe gezmek yerine mezarlık gezmeyi tercih ederim.

orada yatanların hikayelerini merak ederim. kaç yaşında öldüklerini hesaplarım. geçmişe bakmak gibi oluyor sanki. onların da aileleri, sevdikleri, sevgilileri vardı. bu dünyadan gelip geçtiler işte falan gibi düşünürüm.

bir iki fotoğraf da koyayım bari gelmişken.

ibb.co

bunlar da abelard ve heloise'in mezarları. 1100lü yıllarda ölmüşler. mezarları sonradan birleştirilmiş gerçi ama tarihe tanıklık etmek için güzel bir fırsat.

ibb.co
ibb.co
(3) 

instagram keşfetim neden böyle oldu?

kaptan maydanoz #1502041 
aniden japon anime içerikleri ile doldu keşfetim, daha önce uzak doğu ile ilgili hiç bir şeye bakmadım ve nefret ederim zaten animeden filan. sinirim bozuluyor gördükçe. size de oldu mu bu? neden olmuştur ki?
(4) 

Sözlükte beyanat verir gibi başlık açmak yasak değil mi?

ya ben lan neyse #1502040 
mesela "sokak röportajları yasaklansın" diye başlık açmak yerine "sokak röportajları yasaklansın kampanyası" ya da "sokak röportajlarının yasaklanması gerekliliği" olması gerekmiyor mu? 1-2 yıldır çok görüyorum bu tip başlıkları. önemli birinin (meclis başkanı, bakan vs.) beyanatı sanıp tıklıyorum, yazar "olması gerekendir" diye tanım yazmış. serbest mi yoksa?

Ankara Check-up

typemismatch #1502039 
Sevgili ahali,

Ankara'da check-up icin nereyi tavsiye edersiniz? Nelere dikkat etmek elzemdir? Daha once yaptirmadim ama yas geciyor, bi bakima girmek lazim diyee dusunuyorum.

Selamlar, sevgiler.

Ankara'da Isini Iyi Yapan Terzi

typemismatch #1502037 
Sevgili ahali,

Ankara ilinde, takim elbise, pantolon ve ceketleri bedenime gore modifiye edecek terzi ariyorum. Eger uyarsa takim da diktirmek istiyorum. Var midir bildiginiz bir yer?

Tesekkurler...
(3) 

Mat ekranlı dizüstü bilgisayar önerebilir misiniz?

santimantal #1502035 
Gözlerimde kuruluk var.
Bilgisayar başında çok işim oluyor.
Gözlerimi daha az etkilemesi için IPS mat ekran bir dizüstü bs almak istiyorum. 5-10 bin TL'lik olabilir.

Önerdiğiniz bir marka/model var mı?

Ayrıca kullananlar deneyimlerini paylaşabilir mi? Göz sağlığını olumlu anlamda çok etkiliyor mu mat ekran, bulup almaya değer mi? Yoksa hiç uğraşmayıp başka bir ekran mı tercih edeyim?
(1) 

agri kesici tavsiyesi

rojava kurd u kurdistan #1502033 
geçenlerde düştüm, sağ kaburgamda bir ağrı var, elimde de sadece ibuprofen var. acaba bunu mu kullanmalıyım yoksa paracetamol tarzı mı ?
(8) 

hepatit b testi istemeyen havuz :/

rewlack #1502031 
cadde'de istek vakfının/lisenin havuzunu kullanan takımlar, kursiyerler ve hocalar var. ben de stil öğrenmek için özel ders veya grup dersi için aradım, detayları anlattılar. yalnız girişte, kayıtta rapor falan istemiyorlar. bu biraz hoşuma gitmedi ama tabi öte yandan tatilde şurada burada da aynı durum. (tatilde şurada burada havuza girmeyeli 10 sene olacak) bunun hpv'si var, hepatiti var :/

gitmesem mi?
daha tedbirli başka seçenek neresi var?
bu durum normalse başka yerler neden test sonucu istiyor peki?

nenen ölsün burhan felek. çok uzaksın yaa.

Taksim Civarında Yeminli Tercüme Bürosu

leontocephaline #1502030 
Uygun fiyatlı, işini düzgün yapan bi yer öneriniz varsa alabilirim. çok büyük bi iş değil, sadece bi diplomanın ingilizce çevirisi lazım. olmadı levent, beşiktaş civarı da olabilir.
(8) 

Yazılımcı Arkadaşlar Bir Derdim Var

myopati multi minicore #1502026 
Daha önce yazdım ama fazla kişiden dönüş alamadım. Şimdi sorun şu: Bir internet sitesi var. Ben, bu internet sitesini, Android Telefonumun herhangi bir tarayıcısında açtığım zaman, herşeyi aktif kullanabiliyorum.

Fakat İki tane işlem onayı vermem gereken yerde, onay butonları, Android cep telefonumdan ne yaparsam yapayım gözükmüyor. (Masaüstü sitesini iste diyorum yok. Telefonu yan çeviriyorum yok, İpadden giriyorum masaüstü sitesini istiyorum yok. aklıma gelmeyen her türlü uygulamayı kullandım. Mobil cihazlarda (tablet telefon) bu butonlar (Evet /Hayır) çıkmıyor.

bunun nedeni ne olabilir? Cepten zaten masaüstü sitesini istiyorum hiçbir butonda sorun yok. ama bu iki menüde bu butonlar sadece cepte gözükmüyor.
(1) 

Sorunlu evliliği olan bir çift için ücretsiz danışmanlık alabileceğimz yer?

santimantal #1502025 
İstanbul Ataşehir'de yaşayan bir çift.
Akrabalarım.
Kronik geçimsizlik ve kavga var.
Bitecek ya da şiddete dönüşecek gibi gözüküyor.
Eşlerin elinden bir şey gelmiyor.
Suçlama ve haklı olma sendromundan gözleri kör.
Birilerinin onlara sahip çıkması gerekiyor.
Elinden tutup doğru çıkış yolunu göstermesi gerekiyor.
Ücret ödeyip bir terapiste gitmezler.
Mesele biraz da ücret ödememe konularından kaynaklanıyor.

Devletin başvurabileceğim yerleri var mı?

Yahut herhangi özel/resmî halka açık hizmet veren yer var mı?
(3) 

Başvurum için video kaydı isteyen şirket

İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi #1502024 
Merhaba arkadaşlar,

Yabancı bir şirkete başvurmuştum ve dönüş yaptılar. Online görüşme yerine onların belirttiği sorulara cevap verdiğim bir video kaydı istiyorlar. Ancak sorun şu ki ben ne kendimin ses kaydını almayı seviyorum ne de video çekmeyi. En gelemediğim şeylerden biri. Gereksiz bir kompleksim var bu konuda ve ne yapacağımı bilemiyorum. Gidip video konferans istesem çok mu abuk olur sizce? Ne yapmamı önerirsiniz? Böyle kompleksleriniz varsa nasıl aşıyorsunuz? Fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim? Teşekkür ederim.
(4) 

Haritada nerelerden gitmişim uygulamasi

i-pek #1502023 
Günün sonunda arabayla, bisikletle, yürüyerek fark etmez nerelerde dolasilmis olduğumuzu eforsuzca görebileceğimiz app var Mı? Tek tek simdi bisiklete geçiyorum falan diye elle seçmeden. Android için. Teşekkürler.
(7) 

film önerir misiniz

marul hirsizi #1502020 
türü osu busu önemli değil. önerin.
(3) 

Turkiye’den hollanda’ya en ucuz naail para gonderilir?

lemmiwinks #1502017 
Turkiye’de euro olarak duran para en ucuz nasil hollanda’ya gonderilir?
(5) 

iphone se 2020 alınır mı?

sftsft #1502014 
arkadaşlar aranızda kullanıp memnun olan ya da olmayan var mı?

sizce bu fiyata alınır mı?

kamerası, android cihazlara göre güzel bir performans ortaya koyuyor mu?

bataryasının pek iyi gitmediği vs yazıyor, doğru mu?

iphone xr ile se 2020'yi karşılaştırırsak hangisi daha mantıklı olur?
(10) 

Size karşı haddini aşan espri ve sözlere nasıl yanıt veriyorsunuz?

psmstc #1502009 
Bir arkadaş veya yakın bir akraba yapıyor. Ve bunu yapan kişi saf, bilinçsiz bir tip değil. Aksine egolu, hafif narsist bir tip olsun.

Örneğin; evli olduğunuzu bilmesine rağmen cinselliğinizle ilgili bir espri yapması gibi.

Nasıl karşılık verirsiniz?
(5) 

%100 ipek fular

invictae #1502007 
Nereden alabilirim? Hediye olacak. Aklıma sadece Beymen geliyor. Sitesinde şu an 120-150 tl civarında. Bu fiyat iyiymiş.

Seçenek olması açısından başka nerelere bakayım?

Satılık Kobo Clara Hd

selfdestruct #1502006 
Kobo Clara Hd cihazım satılıktır. İlgilenenler için iletişim: pechoryn@gmail.com

Dış sesi iletmeyen kulaklık tavsiyesi

boyalı kuş #1502005 
Online toplantıda konuşurken arka plandaki çocuk sesini iletmeyen kulaklık arıyorum.
Fiyatı çok uçmayan tavsiyeniz var mıdır?
(5) 

hangi tr derbisi tarihte daha güzel seyir zevki yaşatmıştır?

Transa #1502001 
fb - gs

bjk - gs

bjk - fb

Sağ taraf ağrısı ve defekasyon sorunu

ya ben lan neyse #1501999 
birkaç ay önce de olmuştu ama geçince önemsemedim. yine başladı.

yemekten sonra sağ tarafım (karaciğer tarafı) ağrıyor, gün içinde de yokluyor. bir de afedersiniz gaita 2 renkli. koyu-açık renk. acaba hafif hafif sindirim yolunda kanama mı oluyor ya da safrada mı sorun var? internette bu sorunu aradım, bulamadım.
(4) 

su çıkışı az olan duş başlığı sorunu

Wakatakakage #1501997 
3 duş başlığı aldım son birkaç ayda, hepsinin de su çıkışı, gelen suya göre dardı ve hortumları patladı. sıcakta sorun olmuyor ama soğukta maksimum açtığımda bağlantı yerinden hortumu patlıyor. bu şartlarda patlamayacak duş başlığı ne olabilir?
(4) 

uyuz - wilkinson pomadla 3 günde geçiyor mu?

ckorkmaz #1501995 
internette çok kişi 3 günlük kürü tekrarladığını yazıyor. sadece 3 günde geçiren var mı? evdeki her şey 60 derecede yıkandı, ütüleniyor, yüzeyler temizlendi.

başka uyuz geçiren varsa deneyimlerinizi ve tavsiyelerinizi alırım.

salgın çok kötü cidden dikkat edin.
(1) 

Antalya'da el dokuma hali nereden bakilir?

kifayetsiz pluton #1501994 
Selamlar, antalya'da el dokuma hali (dosemealti veya yagcibedir halisi etc..) bakmak icin tavsiye edeceginiz yerler var mi?
(2) 

yds için kitap önerisi

passione #1501993 
yds'ye hazırlanan bir öğrenciye özel ders vereceğim. hangi kaynak verimli olur? deneyimleyip iyi sonuç aldığınız bir kitap var mı?
(2) 

Like’lanan reelsleri görmek

yetkili birine benzeyen abi #1501992 
Instagram’da like’ladığım reelsleri daha sonra beğendiğim gönderiler içinde göremiyorum.
Nasıl görebilirim? Normal postları gösteriyor, like’lanan reelsleri göstermiyor.
(2) 

Bodrum'da akşam vakti yenilecek yemek/tatli veya görülecek yerler

ananiyimioguz #1501991 
neresi var biraz geçe kaldık, gece yarisina kadar durup döneceğiz.

Yiyecek tavsiyeri 5 liralik da olabilir 100 liralik da.. fark etmez.

Gece de görülecek bir yer olur mu yani deger mi bilmiyorum a sorayim dedim.

Pek bilmiyoruz Bodrum'u, en yakin decathlon buradaydi diye geldik
(9) 

Tost makinası plaka temizliği

dantealighieri #1501990 
Bir değil iki değil üç defa musluktan 60-70 derece su ile ellerim eldiven altında haşlanırcasına şu plakaları deterjanla ovdum ha ovdum, süngerin yeşil kısmıdır bastıra bastıra. Lakin bulaşıklığa kurusun diye bırakıyorum ertesi üzerinde damla damla yağ görüyorum. En sonunda nazilerin kullandığı alev makinası ile yakacam bu plakaları. Bi çıkartamadım bu yağları ne yapmam gerekir a dostlar? (yağ çözücü kullanıcam ama güvenemiyorum öyle bi kimyasala açıkçası)

Antika Singer Dikiş Makinesi

cancoskn #1501989 
Merhabalar, Singer pedallı dikiş makinesi var elimizde ve elden çıkarmak istiyoruz. Tam satın alınma yılı bilinmiyor ancak çok eski bir üründür. Alıcısı çıkarsa dm'den ulaşabilir bana.

Görseller ektedir.

İyi pazarlar.
(6) 

Kripto parada Ayı Sezonu mu geliyor?

anatomik #1501988 
Yıllar sonra 'ulan hadi deneyelim' diyerekten kripto paraya girdim. Araştırıp 3 altcoin aldım bir miktar.
Ama geçenlerde biri 'Aralık sonunda aldıklarını elinden çıkar, ayı sezonu geliyor hepsi çakılacak' dedi. Boğa sezonu da demiş olabilir emin değilim.

Doğru mudur bu bilgi? Böyle bir beklenti mi var Aralık-Ocak dönemiyle ilgili?
(4) 

Curved monitörler kullanışlı mı?

işimdeyim gücümdeyim #1501984 
Yazılımla ilgileniyorum, uzun saatler boyu ekran basindayim ve işin doğası gereği daha geniş bir ekran alanına ihtiyaç duyuyorum. Ultra wide olarak tabir edilen ekstra geniş monitörlerden almak istiyorum. Curved almak daha mi mantikli?

Almak istediğim monitör şu:
www.hepsiburada.com

Gerçek kullanıcı yorumuna ihtiyacim var.
Teşekkürler.
(6) 

overthinking - aşırı düşünme

bebekbebesi #1501983 
bir mesajdan, bir olaydan aslında hiç kastedilmeyen bir anlamı çıkarıp onun üzerine felaket senaryoları kurup bütün günümü, haftamı rezil ediyorum.

bunu kendi çabamla nasıl aşabilirim?

kendimi ikna etmeye çalışıyorum öyle olmaz saçmalama diye ama panik hali sürekli devam ediyor.
(1) 

Aniden gelen testis ağrısı için ilaç?

les yeux blanches #1501982 
Arkadaşlar uyandıktan sonra birden özellikle sol testis tarafım şiddetli biçimde ağrımaya başladı.
Blue balls olmadığına eminim.
Bunun için ağrı kesici ve anbiyotik tavsiyeniz var mı acaba?
1 ...  ... • 1208    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık