Yardım talebi hk. ( baslıga entry girme )

therevo #1547343 
eksisozluk.com

tt idari hizmet sözleşmeli personel ;

*kamu personelidir
*kpss ile atanmıştır
*375 sayılı khk ek 27md göre idari hizmet sözleşmelidir
*memur sendikalarına üye olur
*memurların toplu sözleşme hükümlerine tabidir.
fakat;

*son düzenlemede kadro alınacak personeller içerisinde bulunmamaktadır.
* özlük hakları bakımından yan yana çalıştığı iş arkadaşından 3-4 bin tl eksik maaş almaktadır.

#pttihskadroistiyor

Yardımcı olabilrseniz makbule gecer.
(9) 

Müdürünüz kızınca nasıl tepki veriyorsunuz?

dissendium #1547342 
Müdürünüz bir konuda (bir hatanız için) kızınca nasıl tepki veriyorsunuz?
(2) 

orta gelir kampanyası, anne üstüne ev varsa ne oluyor

ShadowOfMoon #1547340 
bu bilgiye bir türlü ulaşamadım. hane halkının geliri dikkate alınacak diyor. sonra sadece eş diyor. eşin üstünde ev varsa olmaz diyor. ama aileyle kalıyorsak ne oluyor

Site için kamera

basond #1547339 
Merhaba

site girişine koymak için kalitesi yüksek, kayıt alan bir kamera bakacağız daha önce araştıran kullanan bilgisi olan var mı acaba?
(5) 

PNG'den JPG'ye 1000'e yakın görseli dönüştürme?

harmanyeri #1547338 
Merhaba
Tek seferde bunu yapabileceğim bir websitesi var mı acaba? Toplamda 100 mb yoktur.
teşekkür ederim
(4) 

tavan sıvası

hknty #1547336 
tavan rutubetten dolayı kabardı. su sorununu çözdük ve kurudu. sıva yapılması gerekiyor. çok büyük değil diye ustalar gelmiyor sanırım. sorucam 1-2 yere daha. ama olmazsa kendim girişeyim mi? banyo ve mutfağın tavanlarının yarısının kazılıp sıva yapılamsı gerekiyor. daha önce biraz yapmıştım bir yere ama derin olduğu için kapatmak zor oldu ve yamuk oldu.
(3) 

Bu kagıttan nerde bulabilirim?

zanutsas #1547334 
Soru başlıkta

www.etsy.com
(1) 

hisse senedi almak/satmak

encokbenisevinnolur #1547331 
Bankamin mobil uygulamasına girip (TEB) yatırımlar sekmesinden hisse senedine tıkladım. Yatırım hesabı aç dediğimde SPK anketi doldurmami şart koşuyor. Doldurdum, sonucunda kategori 2 (düşük riskli hisseler) diye bir şey çıktı.

Ama hesap da açamıyorum. Geri dönüp tekrar aynı kısma girdiğimde de anketiniz yok, SPK anketi doldurmalisiniz diyor tekrar.

Ne oldu bu durumda? O anket sonucu beni hisse senedi alım satımlari için bilgisiz mi bulmuşlar? Ya da uygulamada mi bir sorun var?
(5) 

Iphone'larda güncelleme desteği bitince uygulamalar ne oluyor?

gezegen olan pluton #1547330 
Demek istediğim belirli sürümde güncelleme bitti, uygulama da yukarı sürüm istiyor, bu durumda uygulama kullanılamıyor mu, bir çözüm yolu var mı bu durumun?
(12) 

iç dış araba yıkatma fiyat

9kuyruklukedi #1547329 
en son ne zaman yıkattınız? hangi il? ne kadar ödediniz?

ankara - yenimahalle 120 tl + 20 bahşiş
(12) 

İsteme istememek

sacrilegious #1547328 
Bu ara bu mevzularla duyuruyu çok meşgul ettim. Cevap veren herkese şimdiden teşekkürler. Biliyorsunuz geleneklerimiz göreneklerimiz sağ olsun evlenmek isteyen iki insana direkt çok stres yükleniyor. Bunlardan biri de isteme ve nişan… annemle babam 10 sene önce boşandı. Hiç görüşmüyorlar. İsteme mevzularına aile büyükleri dahil ediliyor malum. Aile büyüğü olarak saydığım anneannem vefat etti. Onun dışında aile büyüğü olarak gördüğüm kimse de yok. Annem ve kardeşim dışında bir ailem olduğunu düşünmüyorum. Yani işte teyzeler falan var ama hiçbirini yakın ve samimi hissetmiyorum. Biz küçükken samimi olduğumuz annemin dayısı vardı iyi kalpli yaşlıca biri, annem tutturdu ondan istesinler seni diye. Ama ne münasebet yani neden babam ölmüş gibi annemin dayısından isteniyorum? Annem teyzenleri çağırmazsak ayıp olur büyük dayıyı çağırmazsak ayıp olur. Ben söyleyemem ara istemediğini sen söyle o zaman falan demeye başladı. Eşimin ailesinden de teyzeler falan 8 saat yol gelip istemeye katılmak istediklerini söylemişler. Biz böyle bir şey istemiyoruz. Çok gerildik. Ne yapacağımızı bilmiyoruz.

İşte tüm bunları düşününce isteme olayları çok saçma hissettirdi bana. Babam zaten sürece hiç dahil değil olması da annemden dolayı mümkün değil. Durum böyleyken ben bu isteme olayını nasıl aşabilirim? İsteme istemiyorum demem büyük bir drama konusu olacak gibi hissediyorum. Herkes gelmek istiyor ve çağırmazsak gönül koyacaklar. Direkt “isteme istemiyorum!” demek çözüm olur mu sizce?

Teşekkürler
(1) 

İmei numaranızı bilen kötü niyetli biri neler yapabilir?

kandaz3 #1547326 
2. el bi telefon satıyorum, arada bakmak isteyenler oluyor. IMEI numarasını açıyor, sorgulatıyor edevletten falan ama kıllandım ben de. Kötü niyetli biri bu numarayla bir şey yapabilir mi?
(12) 

Pandemi döneminden sonra insanların zıvanadan çıkması .

dunyatuhaf #1547324 
Var mı böyle bişey,
İnsanlar illegal işlere daha yatkın, hevesli ,
Kendinden güçsüzü ezmeye daha meraklı,
Daha bencil, egoist, narsist mi oldu .
Böyle dönemlerden ( doğal afet , savaş sonrası ) sonra sosyal yapının hızla değiştiğini gösteren çalışma var mıdır ?

Yani insanlık zıvanadan çıktı mı ? Pandemi dönemini. Etkisi var mıdır ?
(3) 

kısmetse olur adlı tv programı üzerine

biseysorcaktim #1547321 
ben hiç izlemedim bunu.
sözlükte, twitter'da gündem olunca ne olduğunu anladım az-çok. sonra gördüm ki bu program yıllardır varmış zaten. yeni değil yani.

ne oldu da birden, sanki yeni çıkmış gibi her yerde gündem oldu, arkadaşlarım falan da "arkada ses olsun" diye izliyorlarmış. bu zamana dek hiç duymamıştım bu programı, bir aydır yoğun duyuyorum
(2) 

tatlı bir günışığı ampul vardı o kaç lümen neydi o?

alt4y #1547320 
ya bir tane sarı gün ışığı rengi var..o farklı bir lümen galiba. biraz daha beyaz-serı bir şey çok tatlı bir rengi var. direkt böyle klasik sarı gibi değil.
bilgisi olan var mı? kaç lümen lamba onlar..
(1) 

babamın üzerine habersiz yurtdışı telefon kaydedilmiş?

adivar #1547318 
edevletten tesadüf kayıtlı cihazlarım diye bakmış ve 2013'te iphone 5 kaydetmişler. Aktif gözüküyor.

Babam hiç yurtdışına çıkış-giriş yapmadı.

Yine de yurtdışı giriş çıkış bölümünden kayıttan önceki son bir yılı sorguladım. Çıkış/giriş gözükmüyor.

Bu iş nasıl oldu?

Bu kaydı sileyim dedim ama nerden yapılacak bulamadım.

İmei Kaydı iptal diye bölüm var, oradan olmuyor.

Ne yapmalı?
(2) 

macbook klavye tuş hassasiyetiyle alakalı bir soru

stationary traveller #1547317 
selamlar, yaklaşık 6-7 ay önce macbook m1 aldım. herhangi bir sorunum yok ama dünden beri ''y'' tuşuna basarken bazen tuş algılamamaya başladı. daha doğrusu şöyle ifade edeyim, y tuşu çalışıyor ama öncesinde olduğu gibi dokunduğum an yazmıyor, biraz daha bastırmam gerekiyor. diğer tuşlara dokunduğum an yazabiliyorum ama y tuşu için biraz daha sert basmam gerek. hafif dokununca bazen yazmıyor. tuşta bir anormallik olduğu belli. bu zamanla olan bir şey mi yoksa teknik servisle görüşeyim mi? garanti 2024 yılına kadar devam ediyor.
(3) 

Patent çizimi nasıl yapılır hangi uygulamadan yapabilirim?

northern eagle #1547316 
Patent çizimi yapmak istiyorum karalamamda tüm detayları var ama hiç çizim uygulaması denemedim. Hepsi de aşırı komplike ve zor duruyor. Fikrimi kimseye de güvenemiyorum, tek başıma yapmak istiyorum. Sizce hangi uygulama patent çizimi için en kolay ve efektif olanı ve o uygulamada yapılan patemt çizimleriyle ilgili bir youtube videosu da var mı?
(7) 

macbook m1 mi huawei matebook 13 ryzen 5 4600h mi?

alt4y #1547312 
diğerini satıp üstüne 5 bin tl koyup alabilirim.

ya da daha fazla koyup m2 alabilirim.

ya da hiç gerek yok windows iyidir mi? (gerçi hiç sanmıyorum windowsun iyi olduğuna)

windows lazım olursa macbook'a windows kurarım diye düşünüyorum
(4) 

şirketlerde sermaye arttırımı?

deartheodosia #1547311 
ticari sicil gazetesi’ni inceliyordum da. 2021’de bir şirket 10bin tl ile kurulmuş. 2022’de sermaye arttırımına gitmiş ve 2milyon olmuş. bu şirket malum parti üyesinin şirketi. şimdi neden 10bin ile kurulmuş ve 1 yıl sonra 2milyona çıkartılmış, sermaye arttırımına gitmeseydi ne olurdu? ya da 10 binden 2 milyona nasıl zıplamış, bi gelecek planlanmadan açılmış sonra sermaye mi almış? bilmediğim konular, fikri olan yazabilir mi?
(4) 

Kediler sahiplerinden bir süre ayrı kaldıklarında çok uzuluyorlar mi sizce?

fraise #1547310 
Kedimiz 5.5 yaşında ve ilk defa bizden üç hafta kadar ayrı kalacak; bu kadar uzun süre evde tek kalmasın diye (1 haftalık tatillerde evde tek kaldığında bile ki ara ara gelip bakan birileri vardı, hep sıkıldığını düşünüyoruz) annemizin evinde kalacak, bu gece bıraktık. Evde bir kedi daha var, aynı zamanda bizim kedimizin babası. Gerçi aynı ortamda bırakmamaya çalışiyorlar.

Kumunu, mamasını, kaplarını oyuncaklarını, tuvaletini, sevdiği ıslak mamayı, battaniyesini vs götürdük ama aklım hep onda. Evdeki kişileri tanıyor aslında da yine de bizden ayrı çok üzülür mü diye içim içimi yiyor. Eşim ilk bıraktığında yatağın altına girip çıkmamış, 15 dakika kadar. Sonradan çıkmış ama yine de bilemiyorum. Başka seçeneğimiz olmadığı için mecburen bıraktık.

Bu biraz iç rahatlatma duyurusu oldu gibi, tecrübeli kedi sahiplerinden yorum alayım istedim; sizce çok travmatik olur mu onun için? Teşekkür ederim şimdiden herkese.
(2) 

finansçı için yüksek lisans programı önerileri- özellikle tamamlamışlar

baldan kaymak #1547309 
merhaba akademikler,

tezsiz, istanbul anadolu yakasında önerilere açığım.

marmara, arel listemde. maltepe üni de var ama ismi iyi gelmedi.

önerileriniz ne yönde olacaktır? teşekkürler
(13) 

Havalimanında bot çıkarma

photo85 #1547305 
Bot çizme ayakkabı illa çıkarıyorlar mı yoksa metali olup ötersemi çıkuyo sadece xrayde
(7) 

tavugu tezgahta cozdurmek

antikadimag #1547304 
simdi buzluktan gec cikardigim tavuk dolapta tam cozulmemisse tezgaha koyup biraz beklemenin zarari nedir? bakteri falan uruyor tamam da, ben hatirliyorum annemin bazen boyle yaptigini ve hic zehirlenmedik de.

internette kesinlikle yapmayin deniyor ama pratik gerceklik farkli midir? yani internette safety kosullari biraz abartiliyor gibi geliyor bana. dunden kalan pizza yenmez, disarida 2 saat beklemis et yenmez falan yaziyor ama gercekte yiyince bir sey olmuyor bunlari.

tecrube bilgisi dahilinde ben yedim zehirlendim, zehirlenmedim diyen var midir?
(5) 

Edebi dergilerde eser yayımlatmış olanlar; bir şiiri olmuş dedirten nedir?

psmstc #1547302 
Şiir konusunda en ufak bir teorik, okuma yönüyle hiçbir tecrübem yok. Sadece İsmet Özel şiiri severim. Kendi sesinden dinlemeyi ayrı severim.

Bir süredir mısra denemeleri yapıyorum.

Misal olarak;

"dokunuyor ilmek ilmek
benim için mukadder olan şey
gönlüm
oturup soluklansın dediklerimin
eğreti bir iskemlesidir
kah ağlaya,
kahsa güle
elleri kanatan bir sedayla
iyi günler, güzel çiçekler geçti serimden
ve niçin Ağrı
Silifke değil Rabbim?
sabahı meçhul bir gecenin yarısında ansızın
ürküttüğüm iyi kuşlar, güzel kuşlar konacaktır aklıma"

Konu bütünlüğü, tema hiçbir bilgim en ufak yok. Ne yönde çalışmam daha iyi olur?
(5) 

araçta varolan antifrizin üstüne ekleme

biravekahve #1547301 
bugün baktığımda aracın antifrizi minimum seviyenin az üstünde gözüküyordu, çok da anlamıyorum rengi turuncu pembe gibi bir şey üzerine ekleme yapsam sorun olur mu? bir de belirli bir oranda su ve antifriz karışımı olması lazımmış sanırım bilgi verebilecek olan var mı? eklenir mi, eklenirse rastgele bir tane alıp eklesem sorun olur mu?

araç: chevrolet aveo 2011
(5) 

fişle çalışan led ışığa anahtar

levendis #1547300 
merhaba, elimde led bir tabela var. bunun kablosuna anahtar gibi bir şey takıp istediğim zaman fişteyken açıp kapatabilmek istiyorum. şu anda yalnozca fişe taktığımda direkt çalışıyor ve ışık veriyor. hep fişte olsun ve istediğimde anahtardan açıp kapatayım gibi bir düşüncem var.

ne yapmalıyım? bu parçanın adı ne? ingilizce ismi de olur. youtube'dan izleyip kendim yapmak istiyorum fakat adını bilmediğim için nasıl aratacağımı bilemedim.
(6) 

Ortaçağ Filmleri

rumeli beylerbeyi #1547299 
Tema olarak böyle filmler çok hoşuma gidiyor. Google sonuçlarında çıkan listeleri bitirdim diyebilirim.

Önerisi olan varsa çok mutlu olacağım.
(1) 

Life In Pieces- Amazon Prime TR

dreamnesiac #1547298 
Bu diziye TV'den ulaşabiliyorken bilgisayar ya da telefondan bulamıyorum. Hepsinde aynı Amazon Türkiye hesabı açık. Muhtemelen çok basit bir çözümü var ama acep neden olabilir?

Teşekkürler
(1) 

Fotoğraf mürekkebi iyi olan kartuş dolum firması

iddaaci #1547295 
Merhaba, evde kullandığım yazıcıda yıllardır dolum yaptırıyorum. Sorunsuz kullandım ama çocuk olunca akrabai talukat devamlı fotoğraf bas bize diyor. Torun torba sahibi olduk diye. Bastığım fotoğraflar 15 gün sonra soluyor. Var mı kullandığınız kaliteli dolumcu ta da mürekkep?

Lokasyon: Maltepe Bostancı Kadıköy
(4) 

aspiratör alırken dikkat edilecek bir husus var mı?

ayseee #1547292 
ilk defa aspiratör alacağım şu modeli alacağım ancak bu nasıl takılır, neresine bakmak gerekir alınırken haberim yok. bilgisi olan var mıdır?

aslında mutfak dolabıda satın alacağım. ben mutfak dolabı entegreli aspiratör mü alsam acaba? daha mı mantıklı öyle almak? yoksa her ikisinide ayrı ayrı mı alayım?

www.hepsiburada.com
(2) 

Yurtdışından gelen telefon

kizil sakalli sari #1547287 
Merhaba,

Yurtdışından getirilen telefonlar kayıt ettirilmeden önce 120 gün kullanılabiliyor. Diyelim ki ben yurtdışından çift hatlı bir akıllı telefon getirdim. Her hattın bir IMEI'si olduğu için 120+120 gün kaydetmeden kullanabiliyorum; ama diyelim ki 230. günde tekrar yurtdışına çıktım. İki hatta da/IMEI'de de bu 120+120 sayacı sıfırlandı mı? Bir gün de yurtdışına çıksam on gün de yurtdışına çıksam bir şey fark eder mi, bu yurt dışı ülkelere KKTC de dahil midir? Hatta Ege/Akdeniz illerimizden birinde Yunan şebekesine bağlandım, yine bu sayaç sıfırlanır mı?

Şimdiden teşekkürler cevaplar için.
(2) 

Samsung Akıllı TV uyumlu ve Firefox'lu media box

kizil sakalli sari #1547286 
Merhabalar,

Ebeveynimin bir Samsung Akıllı TV'si var ve özellikle annem çok fazla YouTube izliyor. Doğal olarak da reklamlardan yıldı. İnterneti dolandım; ama TV'de (sadece TV sahibi olarak) reklamları atlatmanın bir yolu yok gibi. PiHole bile etkili olmamaya başlamış, ki zaten çok kompleks olurdu diye düşünüyorum.

Bir fikrim var; ama teyit etmek istiyorum. TV/Media box'lar (Amazon Fire Stick, Xiaomi bilmem ne, Chromecast, vs.) belki işe yarar gibi geliyor. Ama işte hangisi. Herhangi birine desktop/Android Firefox kurulabiliyor mu? Oradan da uBlock Origin eklentisini kurarım ve rahat rahat kullanırlar, YouTube'da reklam da olmaz (ben telefonda öyle kullanıyorum ve çok memnunum mesela). Yani bir nevi sürekli TV'ye takılı ve kolay açılıp Firefox kullandıracak bir bilgisayar lazım da işte bilgisayar olsa kaynakların boşa kullanımı resmen, o yüzden bu kutulardan birinin böyle bir özelliği var mı diye merak ettim.

Eğer bu bilgilerin bir faydası olacaksa: İkisimde de Samsung akıllı telefon da var, eğer telefon yansıtmalı bir çözüm varsa (ama tabi o da çok şarj yiyor)

Şimdiden herkese teşekkürler.
(17) 

ekşi duyuru'da göndere basmadan önce iki rekat namaz kılanlar var.

comp #1547285 
ahahahahahahaah
Allah sizi ıslah etsin ya güldüm
twitter.com

soru: var mı aranızda gerçekten kılan
abdestsiz isek dua niyetiyle bi şeyler okusak da olur mu
tşk
(3) 

İç cephe boyası

lrdrylgh #1547283 
Merhaba. Evi boyatacağım internetten boya bakayım dedim. Eskiden bildiğim sadece silikonlu boyaydı. Fakat şimdi oldukça fazla seçenek var. Silinebilir, antibakteriyel, küf yapmaz vs. Hangi boyayı alacağımı şaşırdım. Kullanıp memnun kaldığınız ve tavsiye edeceğiniz marka ve model iç cephe boyası var mıdır acaba?
(8) 

kiracıya tahliye davası açmak

sezercik yavrum benim #1547282 
selam. 2022 eylülde bir ev aldım ve kiracıya noterden ihtar çektim. 6 aylık yasal süresi martta dolacak ama çıkmayacağını söylüyor. tahliye davası açacağım, başıma neler gelir?

yer: istanbul - şişli

yatırımcı değilim, ihtiyaç sebebiyle aldım evi. şu an arkadaşımın evinde kalıyorum.

bir de, kiracı çıkmadığı için şu an ödediğim kiraları talep edebileceğim bir dava varmış galiba. bilgisi olan aydınlatabilir mi?

şimdiden teşekkürler.
(3) 

İstatistik // hangi test istatistiğini kullanmalı?

bapyemir #1547279 
Merhaba,

Elimde bir veri seti var yalnız yemek yiyen kadınların aldıkları kalori ortalaması (FA) aynı cinsiyet grubuyla yemek yiyen kadınların aldıkları kalori ortalamasından daha fazladır. %95 güvenilirlikle iddiayı test ediniz.

veri seti için link : docs.google.com

n= 40

H0 : Mu (FA) = Mu (FS)

Ha : Mu(FA) != Mu(FS)

FA'nın ortalaması : 802,67

FA + FS'nin ortalaması ise 841,78

FA'nın standart sapması(veri setinden hesapladım) = 217,93

significance level = alfa = 0.05

test istatistiği için

ztest = (802,67 - 841,78) / 217,93 / kök 40 = 1,133

critical value = 1,96

Ho: can not reject doğru mudur?
(12) 

Insan hayatta ne istedigine nasil karar veriyor?

ermanen #1547275 
Evet agir filozofi sorusu gibi ama gercekliginde ta kendisi. hayatta ne istedigimiz aslinda daha cok okumak ve isle alakali ama daha farkli durumlar da olabilir. cogunlukla paraya da variyor bir nevi, durum nasil para kazanilira geliyor. evlenmek de var secenekler icinde.

evet bircok kriter ve etkileyen faktor var. toplum/cevre, aile, okul hayati, unv/bolum secimi, unv sinavi (ulkesine gore), hobiler, biriyle beraber olmak vs. zaman da buyuk bir faktor.

mesela neden o kadar bolum varken bu bolumu okuyorum, neden bu ise giriyorum, neden bu kisiyle evleniyorum. insanlar sanki kendini belli bir seye mecbur kiliyor gibi ve genelde lineer bir hayata. bi de sosyal medyacilar var tabii, orda da bisey olmaya calisanlar. internet ve sosyal medya aslinda cok fazla firsat ve secenek de getirdi.

cogu kisi icin kolay degil farkli seyler denemek, dusunmek, istedigini yapabilmek. turkiye ve enflasyon durumlari bu tip sorulari biraz hafife itiyor gibi ama daha genel dusunebiliriz. kendinizden ornek de verebilirsiniz. felsefi veya norofizyolojik de dusunebilirsiniz.
(5) 

boşanma davası vekalet ücretleri ne kadar?

deartheodosia #1547274 
2023 yılı için, bir fikriniz var mı? Şehir: istanbul
(3) 

Limitli siteleri limitsiz kullanma?

sassot #1547273 
Bazı siteler mesela indirme sınırı veriyor 5 tane 10 tane gibi. ya da fotoğraf çözünürlük arttırma siteleri sadece 3 tane fotoğrafa izin veriyor ve sonrası ücretli.

Ya da bazı kitap indirme sitelerinin sınırı var ayda 10 tane gibi, daha fazla indirmek istersek premium almak gerekiyor.

Bu siteleri limitsiz nasıl kullanabiliriz. Vpn ile denedim, farklı tarayıcıları denedim, gizli sekme olarak denedim ama yeni hak vermiyor.

imgupscaler.com

örneğin şu site 5 tane hak veriyor, gizli sekme ile 5 tane daha aldım ve bitti başka fotoğraf yükleyemedim.

Nasıl yapabiliriz bunu ?
(1) 

Yurtdışından 3,5 yıl önce getirdiğim iphone’u babam kullanabilir mi

zamanidar #1547272 
Merhaba,
3,5 yıl önce amerikadan bir iphone getirttim ve bugüne kadar kullanıyordum. Şimdi yine yurtdışından bir iphone getirip pasaportuma kaydettirip kullanacağım.
3,5 yıl önce pasaportuma imei’sini kaydettirdiğim telefonu babam kendi üzerine kayıtlı hattını takıp kullanabilir mi?
Not: kendisinin geçerli bir pasaportu ve yakın zamanda yaptığı bir yurtdışı ziyareti bulunmuyor.

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
(1) 

Ton hesabı

el conquerador #1547271 
7 buçuk ton zeytinyağı, litresi 100 TL'den satılırsa, toplam ne kadar eder?
(2) 

Yurtdışı telefonda Starbucks ve Sodexo uygulaması çalışmıyor mu?

1837837 #1547269 
Kendisi iphone olan abd’den alınmış telefon içindir sorum. Türkiyede bu uygulamalar çalışmıyor mu?
(3) 

Anova tablosu / İstatistik sorusu

bapyemir #1547268 
Arkadaşlar selam,

Problemin çözümünde yardımcı olabilir misiniz?

Ektedir.

www.hizliresim.com

Yeni evim projesi aile/hane tanımı nedir?

havadakarada #1547266 
Bundan önceki TOKI ilk evim projesinde hane halkı geliri ve tapu durumu konusunda 18 yaş üstü anne babası ile kalan kişinin sadece kendi geliri hesaplanıyodu ve anne babasının tapusu olsa da basvurabiliyordu. Bu projede de aynı şekilde mi?
(1) 

londra şehir içi ulaşım hakkında bir soru

avatar is back #1547263 
www.hizliresim.com

resimdeki duraklar bildiğimiz metro seferleri mi? bunlara istediğim saatte gidip bilet vs neyse alıp binebiliyorum değil mi? doluluk, önceden bilet falan mevzusu yok değil mi?
(10) 

Düğün mevzuları

sacrilegious #1547262 
Dertliyim sözlük. Aile arasında 200 kişilik bir şey düşünüyorduk. Sonra müstakbel kocamın babası pozisyonu gereği iş arkadaşlarını ve bazı bürokratları da davet etmesi gerektiğini söyledi ve bir anda katılımcı sayısı 500e çıktı. Düğün masraflarını kendisi karşılayacak. Yine de bu durum biraz gerginlik yarattı bizim için. Ama yapacak bir şey yok sanırım. Biraz dertleşme postu gbi oldu. Sorumuzu da soralım oyleyse: Siz olsanız bu durumda napardınız?

Teşekkürler
(17) 

çilingir

soruuuu #1547261 
1. Çilingir kilitli bir çelik kapıyı hiç hasar vermeden açabilir mi?
2. Açtığı çelik kapıyı anahtar olmadan tekrar kilitleyebilir mi?

Aynı soruları ev içindeki kilitli oda kapısı için de yanıtlarsanız sevinirim.


Aslında temel olarak öğrenmek istediğim şu: Sizin evde olmadığınızı bilen biri eve hiç iz bırakmadan girebilir mi? Eve girecek, dıştaki kapıyı ve kilitli olan oda kapısını anahtar olmadan açacak ve çıkarken de bunları kilitleyip hiçbir şey olmamış gibi çıkıp gidecek. Böyle bir durum olabilir mi?
(10) 

Ev satıp araba alınır mı?

lukas #1547259 
Merhaba. Memlekette ailemden kalma yeni 2+1 ve 1+1 olmak üzere 2 evim ve ufak bir dükkanım var. Arabam da var ancak epey eski 15+ yıllık. O da babamdan kaldı. Kendim çatıştığım şehirde lojmanda oturuyorum. Açıkçası kendim çalışıp kazandığım parayla hiçbir şey alamadım. Birikim yapmaya çalıştıkça almak istediğim ne varsa benim birikim hızımdan daha hızla artıyor. Ben memleketteki bu 1+1’i satıp bir araba alayım diyorum ancak ev satıp araba almak bana hep yanlış bir şey gibi geliyor. Mevcut arabam 100-150 bin arası ediyor, üzerine taşıt kredisi çeksem maksimum ödeyebileceğim taksitle 300 bin liralık falan çekebiliyorum. Bu kadar borca girip alabileceğim araçları düşününce eski arabama binerim daha iyi diyorum. Ne yalan söyleyeyim halen gençken de güzel bir arabaya binmek istiyorum, yıllardır heves ediyorum. Sizce 1+1’imi satıp araba alayım mı? Yarın bir gün tekrar 1+1 almak istersem satar belki üzerine borca girer yine alabilirim gibi geliyor. Siz olsanız ne yapardınız?
(1) 

Vfs vize randevusu alamama sorunu

logisticsmanager #1547258 
Ailem her sene geliyor, ilk defa başımıza geliyor boş randevu yok diyor vfs sistemi (Fransa için).

Nedir bunun durumu? Ne zaman bakmak lazım?

Uçuş tarihleri nisan sonu, o yüzden sıkıntı yok şimdilik ama gene de bir tırstım.
1 ...  ... • 702    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık