(4) 

akreditif karşılığı ithalat yapmak

roket adam #483138 
yani banka alacak benim paramı, sonra ithalat yapacağım firma malı bi yere getirecek, banka bakıcak, tamam diyecek, parayı verecek, malı bana getirecek, gibi bir şey yanlış bilmiyorsam. bunun ingilizcesi nasıl anlatılabilir? bilen var mı?
(3) 

begendiginiz yerli sarkilar?

reznov #483131 
youtube linkleriyle alabilir miyim?
(8) 

Meclis oturum izleme

yatagants #483129 
Oturum olduğu herhangi bir gün gidip izleyebilir miyim?
(6) 

muaf dersler yerine üst sınıftan ders vermediler

john holmes #483126 
muaf oldugum derslerin kredisi kadar üstten ders almak istedim ama alamazsın dediler.

benim üni. öğrenci işleri biraz gerizekalı ben bu işin peşini bırakmamakta kararlıyım.Üstten niye ders vermıyorlar ? ve ne yapılabilir ?
(5) 

borsaya giriş 101

condom kurşunu #483122 
hanımlar beyler elime bir miktar para gecicek yakın zamanda, ben bu 5000 tl kadar paranın bı kısmını borsada kullanmak ıstıyorum, neye gore kagıt almak lazım nasıl ıslıyor bu borsa bılgı versenız negada da guzel bı ogada bılgılendırıcı olur. Hatta kagıt tıyosu da alınır ıtınayla.
(5) 

Amerika'dan macbook air

kolpaci #483120 
Yakinlarda Amerika'dan gelecek olan biri var mıdır arkadaslar.
MacBook Air'in customized bir modelini almak istiyorum.
Burada bilkoma sordum 2 ayi bulur diyolar gelmesi.
Apple'in sitesinde 2-3 is gunü diyor(tabi amerika icin bu).
Bu arada costumized modeller sadece internetten sipariş üzerine gönderiliyor yani direkt dükkanlarda bulunmuyor.
Cek Cumhuriyeti'ne gitmiştim. Orada birkaç Apple Store'a sordum. Aradığım model preordered olarak vardı fakat çekce klavye oldugu icin oradan da alamadim.(rakamlar dahil klavyenin neredeyse tamami enteresan harfler dolu)
Yani arkadaslar bi sekilde ucret dahilinde filan getirecek olan varsa da anlasabiliriz.
(1) 

aradım beynim pişti yardım istiyorum!

sparkle kiddle #483114 
hacettepe'nin elektrik elektronik müh için lisans üstü programının puan sonuçları açıklanmış mıdır? açıklandıysa nerdedir?

mesela şunun gibi onkayit.gazi.edu.tr

odtü, ankara üni için de geçerlidir soru..
(3) 

özel sağlık sigortası

köfte #483113 
şimdi ben geçen sene işe başlarke özel sağlık sigortası esnasında, daha önce geçirmiş olduğum bir hastalığı belirtmedim. (kapsam dışında kalmaması için)

şu an doktoruma gitsem, ben böle böle bişi yaptım, sen beni ilk kez muayene ediyomuşsun gibi yapsan falan desem?!

300 tl vermek istemiyorum çünkü. (doktora ödemeyi 300 tl olarak yapıcam, daha sonra sigortadan 240 tlsini geri alıcam)

sormak istediğim ise sigorta sürecinde bu nası işliyo? yani sigortaşirketi doktoru arayıp hangi bilgileri isterler? ilk muayene zamanını falan isterler mi?
(10) 

Online Çizim Oyunu

9uncu nesilim ama para bende #483102 
Yahu bir online çizim oyunu vardı böyle kulaktan kulağa misali.

Bir kişi bir resim çiziyordu onu gören ne olduğunu tahmin ediyordu sonra başkası o tahmin üzerinden çiziyordu bir başkası ne olduğunu tahmin ediyordu ve o ilk ana başlık atıyorum balıkken son adama gelene kadar dinozor oluyordu.

neydi? :)
(5) 

jelly bean ne zaman geliyor??*

bobinhoo #483101 
evet gençler, bitsin artık bu çile. s3 için ne zaman gelecek güncelleme? bir de yenilikleri nelermiş?
(1) 

mozilla thunderbird to microsoft outlook

vejeteryanvampir #483099 
Merhaba,

2 aylık deneme süresi olan Outlook 2013 kullanıyorum. outlook 2010'a ait tüm pst dosyalarım bozuldu, kurtaramıyorum. ama thunderbird'te bu maillerin bir kısmı duruyor. bu thunderbird'teki tüm mailleri .pst formatına çevirmemin bir yolu var mıdır acaba?
(2) 

GSS Provizyon Sorgulam?

raskolnikov2 #483097 
1106 - 60/g sigortalısı olarak Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından resen tescil işleminiz yapılmıştır. Yakınlarınızdan sağlık hak sahipliğiniz yoksa gelir testi işleminiz için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvurmanız gerekmektedir.



Bunun anlamı nedir? Sigortalı mıyım değil miyim?
Öğrenci belgesini teslim etsem yeterli midir?
(3) 

Windows 7 kurmaca

dwyn #483092 
Selamlar, yeni bir pc topladım. Montajını falan da yaptım. Sıra şu anda kullandığım pcdeki hard diski yeni bilgisayara takmak ve format atıp XP den 7'ye geçmek.

BIOS ayarlarından boot device'ı CD-ROM yaptım. Önyükleme için bir tuşa basın yazısı çıktığı sırada hangi tuşa bassam işlemedi. Windows XP açıldı yine düz bir şekilde (diğer boot deviceları disable da yaptığım halde).

Başka bir Win7 cdsiyle denediğimde az önce, önyükleme için bir tuşa basın yazısı sırasında tuşlar bu sefer çalıştı ancak Win7 kurulumuna geçmeden arkaplanlı görüntüde takıldı. Daha sonra yine herhangi bir şekilde önyüklemeden çalıştıramadım.

Bilgisayar açılırken F12'ye basıp boot device ı seçmek istediğimde ise herhangi bir şekilde aşağı yukarı inemiyorum. Haliyle o da yalan oldu.

32bit Windows XP yüklü şu an, 64bit 7 Ultimate kuracağım. Yani flaşdiskle kurma olayı da yalan oluyor sanırım edindiğim bilgilere göre.

Ne yapsam da atsam bu formatı? Win XP cdsiyle format atıp, sonra 7 cdsiyle Windows yüklemeyi mi denesem? Ya da hard diski formatlamadan yeni pcye takıp ordan mı format atmaya çalışsam? Sevgiler.
(5) 

Küçük Başparmağım iğrenç kanlı oldu ve şişti :(

denizaya #483091 
Dünden buyana aktarmalı uçak 4 saattürkiyede 1 saatkoredeotobüsyolculuğu ve sıkan ayakkabılar sonunda ayaklarım mahvoldu ama küçük baş parmağımda acı hissettim. baktım.

iğrenç görünüyor, şişmiş, pis kan depolamış, ne yapayım? şimdiburada saat gece-yarısı. küçük parmağımı kaybermiyim yoksa dinlenince geçermi? yani 2.kez bakamayacak kadar iğrenç görünüyor parmağım :(
(1) 

Dsmart.net'de Üst düzey birisine ulaşma

steam #483087 
Merhaba arkadaşlar Dsmart net müşteri hizmetleriyle değil de daha bir üst düzey birisiyle görüşmek istiyorum. 14 gündür internetimi taşıyamadılar. Her gün aynı şeyi söyleyip duruyorlar. Bıktım artık.
(2) 

Kurutmak istiyorum....

kulustur #483080 
selam,

yeni bir eve taşındım.
çamaşır asacak yer yok ev ufak.
dedim ki kendi kendime:
kurutma makinası alayım.

nerden nasıl bir şey, kaça alınır nolur ne biter anlatın yahu yabancı mı var şurada !!

iyi akşamlar dilerim.
(5) 

Facebook Güney Kore'deki Yurt'da Engellenmiş:(

denizaya #483077 
Bugün güney koredeki yurtduma yerleştim. Ehernet kabloyu taktım..baktım internette bazı siteler yasaklı facebook gibi. zaten hangi siteye girsenlink adresi böyledeğişiyor;

netcare.yonsei.ac.kr

face e girmemin biryolu varmı? proxy falan?
(3) 

Diamond dash-facebook

apintmate #483076 
Duyuru sakinleri ! Sürekli gelen diamond dash davetlerini nasıl engellerim? bunaldım artık hergün bir sürü kisi, gelmesin artık mümkünse hiçbir oynunun daveti. Bir yardım.
(2) 

Midye+Bira

neyazayimbensimdiburaya #483071 
Anadolu yakasında midye bira yapılacak güzel neresi vardır? tavsiyelerinizi bekliyorum
(1) 

3'er 5'er 10'ar

gündüz m #483066 
şimdi ben su bekleme sırasını misal veriyorum dün 20 küsür kişi atlamışım her gün böyle gidiyor sanırım aşağı yukarı. umut var mı ?
(1) 

yurtdışından multivitamin getirtmek.

mehmetoloji #483064 
selam,

ebay ya da amazon'dan multivitamin almayı düşünüyorum.birkaç sene önce almıştım sıkıntı olmamıştı.gümrük yasası değişti filan diyorlar,tam olarak ne yönde değişti bilmiyorum.şimdi ben bu multivitamini alsam gümrükte sorun çıkar mı? bu arada ürün 22 $.
(2) 

tost makinesi tavsiyesi istiyorum

pisiklet #483060 
"ben bundan aldım, süper tost yapıyor" diye bir link iliştirirseniz de tadından yenmez..
(2) 

En iyi video yapma programı? Acil!

eastanbool #483052 
Computermasterlar elimde birkaç kesip biçilecek birleştirilip hızlandırılacak video var.

Bunları düzeltip yazılı mazılı bir video yapmam lazım yarına kadar. en iyi program nedir bunun için?
(7) 

Akıllı telefon alıcam

ikinci ihtimal #483051 
Herkese selamlar, yaşım olmuş 40, eskiden teknolojiden biraz anlardım, ama artık yeni ürünlere bakınca, özelliklerini anlamaya çalışınca başım dönüyor. Eldeki nokia e 63'ü sallayıp yeni bi akıllı telefon alıcam, aşağıya nası bi şey istediğimi maddeler halinde yazıyorum, buna en ucuz hangi ürün uyar, varsa bilginiz söylerseniz sevinirim.

-İnterneti canavar gibi olsun, kasmasın, hızlıca açılsın hem mobil siteler hem de mobil olmayan siteler, ekranı da çok küçük olmasın ki siteleri rahatça göreyim.
-Facebook Twitter, işte benim yaşımda bir adam ne kadar kullanıcaksa o kadar olsun. Onun dışındaki anlamadığım sosyal medya olmasa da olur.
-Sesi berrak olsun hem telefonla konuşurken hem müzik dinlerken.
-Email programı hızlı ve kullanışlı olsun, mailler üzerinde gezerken, maili açmaya gerek kalmadan ekranda mailin ilk satırlarını görebileyim. Ayrıca yalnızca benim önceden belirlediğim adreslerden e-mail gelirse sesli titreşimli uyarı versin geri kalanları uyarmasın (Böyle bi program bilen varsa özellikle yazarlarsa iyi olur)
-Zevzeklik maskaralık değil de insanın hayatını kolaylaştıran uygulamalar olsun
-Kamerası da kuvvetli olsun icabında.
(7) 

nedir bu illa o fontu kullanma inadı

kibritsuyu #483048 
kesin hepiniz görmüşsünüzdür. hatta behzat ç. seni kalbime gömdüm gilminin jeneriğinde bile vardı. hata mıdır, vurdumduymazlık mıdır, umursamazlık mıdır nedir sizce?

olay ne? bir fontı çok beğenmişsinizdir. lakin o fontta türkçe karakter desteği yoktur. yani fontun ğ, ş, ç, falan gibi harfleri yoktur. yazacağınız metin de türkçedir.

peki bu durumda niye inatla o fontu kullanırsınız? hadi o fontu kullandınız, harflerin noktasızı yerine var olmayan türkçe harfleri niye times new roman ile yazıp çirkinleştirirsiniz? nedir bunun amacı? font mu kalmadı? hadi çok beğendin, al o fontun G harfini, üstüne çizik koy bi editörle bari daha az belli olsun. koca film yapmışın, jenerikteki isme bak.
(4) 

Gümrük memurluğu sözlü sınavı ve uzun saç

baldur #483043 
Kpss puanım ve diğer şartlarım uygun ama mülakata uzun saçla gidersem baştan kaybeder miyim yoksa saçlarımı sizce kestirmeli miyim?
(1) 

Bir mutfak ürünleri markası vardı

marcelle #483041 
Hani mağazalarda filan pek satılmıyor da bunu pazarlayan distribütörler oluyor, böyle rengarenk ürünleri vardı. Neydi bu marka?
(3) 

web sitesi yapımı

feli cheetah #483040 
php tabanlı web sitelerin yapımının ortalama maliyeti ne kadar?
(2) 

sirkeci-çorlu tren hattı..

dedim dedim de kime dedim #483036 
kullanan var mı acaba? rahat mı?yarın istanbula gideceğimde denesem mi diye düşünüyorum..
(6) 

ubuntu, dosya icerigi acma, terminal

c non #483033 
ubuntu terminalinde istedigim dosyayi acmak istiyorum, dosya dedigim de folder, icinde bi suru dosya olan folder.
mesela cd sinan/bisey/bisey diye geldim
son geldigim yerdeki dosyalari bi pencere icinde/normalde gorebildigim gibi gormek istiyorum, normalden kastim da hani tiklariz da bi pencerenin icindekileri gosterir ya bize ubuntu/windows falan,
onun gibi -umarim anlatabilmisimdir
onun komutu ne, soru da o

tesekkur
(7) 

badici abierim bi' bakın hele.

bu nick tam yirmi alti karakter #483020 
bu işe yeni başladım. bir ay gibi bir süre kasların açılmalı dediler. henüz belirli bir programım yok. o konuya daha sonra geleceğim ama benim sorunum zaten orada değil. yemek konusunda. 1.73 boyum, 60 kilom var. bu işe biraz da kilo almak için başladım. 5öğün benim için zor olsa da yemeye çalışıyorum. internette çok araştırdım beslenme programlarını ama takdir edersiniz ki her vücudun işleyişi farklıdır.

1.bu boy ve kilo oranına göre sabah, öğlen, spordan önce, spordan sonra, akşam nelerden ne kadar yemem gerekir?

2. ve bu öğünleri hangi saatler arasında alırsam maksimum fayda alırım?
(3) 

Lens - Küçük BC bulanık görmeye sebep olur mu?

fadetoreality #483018 
Yeni lensim şöyle:
- Acuvue Oasys
- BC: 8.4
- Sağ PWR: -4.50
- Sol PWR: -3.75

Eski lensim şöyleydi:
- Wöhlk
- BC: 8.6
- Sağ PWR: -4.25
- Sol PWR: -3.75

Sağ gözümde 0.25 astigmat olmasına rağmen iki lenste de yok. Yeni lensi alırken doktor marka söylemedi, ben seçtim ama BC değeri reçetede yazıyordu.

Eski lens bittikten sonra birkaç ay eski gözlüğümü kullandım ve şimdi yeni lensi deniyorum.

Bulanık görme, odaklanamama, çift görme, perde varmış hissi var biraz. Bunun sebebi ne olabilir?
(19) 

duyduğunuz bildiğiniz en garip isimler

zombie0 #483015 
neler?
(4) 

Avrupa Turu

contavolta #483013 
Mart başı gibi 1 haftalık Avrupa turuna çıkmayı düşünüyoruz. Pasaport falan yok.

-Pasaport, vize işleri kolay hallolur mu?

-Nereleri gezmek lazım? Siz bi haftalık bi rota çıkarsanız nerelere giderdiniz? ite şuraya kesin gitmelisiniz dediğiniz yerler var mı?

-Mart ayında çok soğuk olur mu Avrupa? iklim şartları nasıl olur? karlı, çok soğuk günler olursa çok iyi olmaz gibime geliyor.

-Kalacak yer olayını falan nasıl ayarlarız.
(4) 

odtü mensubu olmadan eymir gölü'ne girmek

kibritsuyu #483011 
böyle bir imkan var mı? arabasız veya bisikletle oluyormuş ama öyle değil, normal odtü mensubu gibi arabayla girebilme şansımız var mıdır, ne gereklidir? ücret, referans vs.
(1) 

savaş oyunlarının çıkış tarihleri- cod- bf - moh

fuskiyenin oglu #483006 
battlefield4 - mart ayında çıkacakmış

diğer 2 oyun ne zaman çıkacak bilgi var mı ?
(6) 

ne yapsak nereye gitsek?

megerse #483002 
mevzu bahis yer ankara ve buradan inanılmaz sıkıldım! 2-3 gün kafa dinleyebileceğim şöyle çok maliyetli olmayan çok da uzak olmayan bi yer var mıdır önereceğiniz?
(1) 

gg entry

adıgüzel #482999 
"gg entry olarak ispiyonlandı" mesajı geldikten sonra süreç nasıl işliyor? yani bu entry silinmeli mi? silinemez mi? kalınca ne olacak? vs.
teşekkürler.
(1) 

iphone 5 amerikada var mi?

acan99670 #482992 
biliyorum bu iphone sorulari bir yerden sonra mide bulandiriyor kusura bakmayin ama kendim icin sormuyorum.

su anda abd de apple store vs ye gidip kontratsiz alinabiliyor mu bu meret?

bu cikan serideki cizilme sorunu belki ikinci seri de asilir ama bu ikinci ne zaman cikarki acaba?
(6) 

fotoğraf bastırmak kaç para

baldur #482991 
flash diskle, fotoğrafçıya, digital foto makinesiyle çekilmiş fotoğrafları götürsem bunların standart boyutta kaça basar tanesini?
(8) 

polo erkek gömlek fiyatıııı

mugetto #482990 
polo garage erkek gömlekleri ne kadar ortalama fiyat?
(2) 

Dosya kurtarma

tirtirlitestere #482985 
Harddiskim 2 bölümdü. 1.si işletim sistemi, 2.si dosyalar. İşletim sisteminin olduğu bölümü norton ghost la yedekleyeyim derken partition to partition yapıp 1. bölümü 2. bölümün üstüne yazdırmaya başladım. 5-10sn içinde fark edip iptal ettim ancak sonrasında dosyalara ulaşamıyorum. Windows açılışta dizinle ilgili bişeyler yaptı ama şu an partition bozuk. Dosyaları kurtarma programıyla kurtarmaya çalıştım ama çok az dosya kurtarıldı. Başka ne yapabilirim daha etkili olacak.
(3) 

ryanair ideal kabin bagajı için öneriler

kennym #482984 
sevgili yozgatlı ve bilecikliler , romalılar ve capuanın mert evlatları..

şimdi ryanair ile ekim ayında seyahat edicem amma lakin ki benim bir sırt çantasına ihtiyacım var. bu sıradan bir çanta olmuyor maalesef.

ryanair 'in kuralları gereği max 55-40-20 cm ebatlardaki bir çanta bulmam lazım. daha önce bu sınırları zorlamış , bu yollardan geçmiş arkadaşlardan sırt çantası tavsiyesi istemekteyim .

quicksilverda bir board sırt cantası buldum 200 tl fiyatı biraz cok geldi gozume.. hiçbişey bulamazsan onu alıcam mecburen .. hadi bi el atın zihninizin derinliklerinde kalmış bilgileri gün yüzüne çıkarın..

ben şunu kullandım sorun olmadı , gayette kullanışlı diyebilecek arkadaşlara 100.000 lira verecem. demir para hem de.. böyle bakır renginde.
(5) 

araç ile çalışma ? araçlı kurye işi.

QwertyKlavye #482982 
1500 tl+ benzin+ssk veriyorlar..

şu an hali hazırda bir işim yok.
parası iyi mi sizce?
(2) 

macbook upgrade

l i w e x #482981 
selam mac ile ilgili bilgi sahibi insanlar,

esim yeni bir mac alinca kendine ben de eskisine kondum. yalniz win insani oldugum icin bocaliyorum.

bu alete en yeni hangi system yüklenir? simdi 10.5.8 diyor mesela...

bir de mac konusunda en belli basli seyleri nasil ögrenebilirim?

simdiden tesekkürler
(1) 

jUploader

bedbed #482977 
Arkadaşlar, bu jUploader denen mereti kurmam gerekiyor bu konuda bir bilginiz var ise inanın çok acilinden mesaj kutumu yakmanız gerekiyor.
(1) 

ziraat bankası başvurularında 87 doğumlu olma şeysi

alikavazinmahmut #482975 
4 yıllık üni mezunları için mi?

bi de bi soru daha;
sınav açıklamasında %bilmemkaçı alan sınavı diyo. o da iktisat hukuk falanmış. bunlar karışık olarak mı olur, yoksa biz mi seçiyoruz, yoksa o bölüm mezunlarına mı sorulur onlar sadece?

sınıf öğretmeniyim ben. en uygunu nedir bana? 86 doğumluyum bu arada...
(1) 

game of thrones izleten subaylar ordudan atıldı

karinin #482974 
www.radikal.com.tr beyler biri bu haberi sözlüğe taşıyabilir mi?
(1) 

kamıl koc alıbeykoy servıslerı

eva_green #482973 
Alıbeykoyden taksıme gıden servısler saat kaca kadar hızmet verıyo bılen var mı?
(3) 

Optimum İnsan Nüfusu

nop #482972 
Dünyada ekolojik denge bozulmadan ve ekonomik-kültürel-bilimsel gelişmeler sürebilecekken yaşaması gereken optimum insan sayısının ne olduğuna dair yapılmış bir çalışma var mı?

7 milyarın çok çok altında olduğunu tahmin ediyorum.
1 ...  ... • 8387    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık