(2) 

Eski flört

mantarsevmem #1570339 
Yıllar önce benden hoşlandığını bildiğim biri var, iletişim kopmuştu şimdi instagramdan tekrar takipleşiyoruz. Her hikayemi beğeniyor, son gönderimi de beğenmişti. Geçenlerde bir hikayesine tebrik ederim yazdım teşekkür ederim dedi sadece. Şimdi yüzsüz gibi tekrar bir konu açıp yazmak istemiyorum sanki çok hevesli görünüyor gibi olacak. Sizce umut var mı yok mu öncelikle bunu merak ediyorum çünkü onu anlayamadım. Umut varsa nasıl davranmalıyım? İlk sefer yazınca konuşmak isteyen insanın niyeti olur naber nasılsın şeklinde devam ettirir diye düşünmüştüm.
(1) 

bu müziğin adı ne?

metematik #1570338 
shazam bile bulamadı. 1:42:00'da.

youtu.be
(4) 

Avatar Legend Of Korra ilk serideki karakterlere yer veriyor mu?

marowak #1570337 
Korra'nın ilk 4 bölümünü izledim ve hiç ilgimi çekmedi. Eski karakterlerden bahsediyorsa, onların ilk seri sonrasında neler yaptıkları ile ilgili bölümler varsa biraz daha sabretmeyi düşünüyorum. Sizce devam etmeli miyim? Sadece Korra üzerinden devam edecekse benim için hiç anlamı yok çünkü.
(1) 

yetiskinler tiyatro kursu

thad castle #1570335 
aramizda onceden katilan oldu mu?
tavsiye eder misiniz?
sosyal cevrem olmadigindan ve h.sonu bos bos kafayı yememek icin gitmeyi dusunuyorum :D
(9) 

hayvanlar depresyona girer mi?

the sound and the fury #1570334 
bir goril videosu izledim ve hayatını dinledim. hayvan stres yüzünden kendi parmaklarını ısırarak koparıyor. bir diğeri de kusuyordu. biz inek keçi koyun yiyoruz ama onlar da bizim gibi ölümü hissedip korkuyor ve depresyona giriyorlar mı çocukları ölünce.
(10) 

Düzenli alkol kullanımına bağlı halsizlik, geçmeyen yorgunluk için

sekizdokuzon #1570333 
Selamlar;

Bu sorunun ilk çözümü düzenli alkol almamak, farkındayım. Yalnız yoğun bir iş hayatım var, geçen hafta tansiyonum sık sık düştüğü için ayakta zor durabildi. Bugün önemli bir toplantıya katılamadım. Bu etkileri daha hızlı ortadan kaldırmak için uygulayabilecegim bir diyet ya da takviye önerisine ihtiyacım var. Egzersiz yapabilecek güçte değilim şu an. Alkol almayacağım ve ekstra ne yapmalıyım ki Pazartesi daha zinde ise gidebileyim?

Teşekkür ederim.
(4) 

Maslak Civarinda Icmelik Mekan

mor oje #1570331 
Boyle dumduz Besiktas, Kadikoy barlari gibi Maslak civarinda icmelik mekan bakiyorum. Genelde Uniq’e gidiyorum ama alternatif arayisindayim azicik. Sanayi’de 1A var biliyorum ama butik disinda dumduz bar aslinda istedigim.
Var mi bildiginiz?
(3) 

Okunusu Teni beg olan ingilizce kelime hangisi?

freedonia #1570330 
Ingiliz arkadasla muhabbet ederken soyledi. X is teni bag diyordu, o ne demek ya dedim ilk defa duydugum icin, ici baska disi baska, disardan iyi fakat ici kotu olan insan manasinda kullaniliyormus. Nasil yaziliyor falan diye uzatmak istemedim. Simdi aklima takildi, hangi kelime bu ya?

Teni bag diye duydum hatirliyorum ama teri, tedi, teni falan da olabilir, beg de baska bir sey olabilir bu arada, teni beg olarak kalmis aklimda ve kulagimda.
(4) 

Kazakistan Almatı için çiçek siparişi nasıl verilir?

havadakarada #1570329 
Bir arkadaşım kaza geçirmiş, hastanedeymiş. Geçmiş olsun niyetiyle bir çiçek göndereyim dedim ama kredi kartı ile ödeme alan bir yer göremedim. Nasıl yapabilirim?
(6) 

dışarda 3 saat tek başıma zaman geçirmek

semaforo de medianoche #1570328 
yarın 2 ankara film festivali filmi seansı arasında 3 saatlik boşluğum var. hadi 1 saatini gitmesi kalkmasıyla yemeğe verdik diyelim kaldı 2 saat. alışveriş düşündüm ama kızılay'da alışveriş yapmalık sevdiğim pek marka kalmadı gibi artık sırf onun için başka semtteki bir avmye falan gitmeyi de istemiyorum 2 saatlik boşluğa değmez yani. boş boş oturup saatlerce telefon appleri arasında gezinmeyi de yapamam. siz olsanız ne yapardınız?
(1) 

uzun saatler ekrana bakılacak monitör önerisi

Weeze3r #1570326 
selamlar, 32" ve üzeri (genelde 32" bütçeme göre) bir monitöre ihtiyacım var. sürekli ekran başındayım okuma yapıyorum ve kod yazıyorum(öğreniyorum).

bugün şu monitörü sipariş ettim;
www.hepsiburada.com

panel tipi VA, oyun oynamıyorum zaten macbook air kullanıyorum.

doğru bir ürün mü tercih etmişim acaba? ips panel tercih edilebilir miydi? siparişi iptal edip başka ürün alma seçeneğim var.
(1) 

almanya schengen vizesini çalışma vizesine çevirmek

twitto #1570325 
merhaba, son dönemde schengen vizesiyle giriş yapanların iş bulmaları durumunda ülkelerine dönmeden çalışma vizesi alabileceği haberleri çıkmıştı. net bilgiye ulaşamadım, konuyla ilgili bilgisi olan ya da yapan var mıdır?

süet ayakkabı spreyi

yetkili birine benzeyen abi #1570319 
superstep’ten alıp kullanmadığım bir ayakkabı spreyi vardı son kullanım tarihi 2022. bozulmuş mudur, ayakkabıya zarar verir mi?
(2) 

Makedonya İçin Hat Önerisi

tum haklari saklidir #1570317 
Gelecek 6-7 ayda Makedonya, Almanya, Bosna, Fransa, İspanya gibi 4-5 farklı ülkeye gideceğiz. İnterneti kullanmak ve diğer telefonlarla paylaştırıp 2-3 telefonla internete gireceğiz.

- ilk durak Üsküp olacak.
1 Avrupa'da genel geçerliliği olan bir hat alabilir miyim, fiyat olarak uygun olur mu?
2 sadece Üsküpte ve mümkünse Kosova'da kullanmak için onerebileceginiz hat var mı?
3 Türk Telekom hattımız var bu hatla gidip orada internet vs kullansak daha hesaplı olur mu?
(1) 

crypto ödemesi için mininmum limit sorunu

sheeper #1570314 
bi site üzerinden crypto olarak para göndermek istiyorum ancak binance çok düşük miktarda ödeme yapamazsınız diyor, çok ufak miktarları da gönderebileceğim, para yüklerken fazla komisyon almayan uygulama/site var mıdır? çok anlamıyorum bu işlerden
(3) 

Ethernet bağlantısı olan cihazı wifi ağa bağlamak

nhtzmc #1570312 
İş yerinde bir makine var. Buna uzaktan bağlanılması içinde, panosunda ethernet girişi var. Ancak modemle arasında fiziksel engeller olduğu için kablo çekilemiyor. Bunu nasıl wifi yoluyla modeme bağlayabiliriz? Sanırım doğru kelimelerle aramadığım için bulamıyorum.
(7) 

Annem ve babam kuzen !!!

adwokat #1570310 
Maalesef böyle bir durum var.

Sizce genlerimde bozukluk olma ihtimali var mı?

Kuzenimde otizm var.
Başka bir kuzenimde okb var.
Annemin kuzeninde iq düşüklüğü var
Annemle babamın ortak kuzeninde şizofreni var
Ve annemle babam kuzen… püüü. Neyse yadırgamayın lütfen. En azından şimdiki gibi kardeş gibi büyüme olayı yokmuş.


Ama genel olarak başta ben ve abim olmak üzere ayıptır söylemesi zeki insanlarız. Sülaledeki herkes imkansızlıklara rağmen doktor öğretmen ve avukat.. sabah akşam tarlada çalışıp öss’de derece yapıyoruz yani öyle bir aileyiz.

Ama neticede annemle babam akraba. Ailede de yukarıda saydığım sıkıntılara sahip olanlar var. Babaannem de Alzheimer yolunda ilerliyor. Dedemin beyninden de seneler önce devasa bir tümör alındı.

Neyse yani durum bu. Çok şükür bende ve abimde sıkıntı yok. Yeğende de problem yok.
Ama ya benim genlerimde çekinik bir halde sıkıntılı bir hal varsa? Bunu öngörebileceğimiz tıbbi bir yöntem var mı acaba? İlerde evlenir ve çocuk yaparsam sıkıntılı gen çocukta zuhur eder mi diye öngörmek lazım.

Anlatım bozuklukları için kb. Yeğenle uğraşıyorum bi yandan. Zaten soru da o sebeple aklıma geldi :)
(3) 

Doğal taşlı şık kolye

Bruce #1570309 
Şuranın kolyeleri güzel diyeceğiniz butik bir işletme, tasarımcı ya da kuyumcu var mıdır?
(4) 

Şanzıman yağı ve buji değişimi

kendi helvasını kavuran zombi #1570308 
Merhaba, 2015 model, henüz 40 bin km'de otomatik vites aracım var. Servis son iki senedir şanzıman yağı ve bujiyi değiştirelim deyip duruyor. Sizce değişme zamanı geldi mi? İnternette 60 bin km de değişir diyor. Yıldan dolayı sorun olur mu sizce?
teşekkürler
(1) 

Thy biletinin business olmadığı nasıl anlaşılır?

fistikthecat #1570306 
8 ay önce aldığımız bir bilet var, faturası var ama devlet kurumuna bunun business olmadığını ispatlamam lazım

Elimde boarding pass yok, o olsaydı harf olarak belirlenen sınıftan anlaşılırdı.

Şu durumda ne yapmalıyım?

Not:faturada sadece bilet no fiyat ve firma bilgileri yer alıyor
(2) 

Musluk başlığı

old possum #1570305 
Selamlar, mutfak bataryasının ucundaki o püskürtme şeysi, sular kesilip geldikten sonra basınçtan patlayıp fırladı, kullanılamaz hale geldi. Yenisini alicam ama bunlar universal mıdır? Herhangi birini alıp kendim takabilir miyim?

Tisikkirler.
(1) 

6 şubat depremi eksen kaymasına sebep oldu mu

halanne #1570302 
2011'de Japonya'daki 9,0 şiddetindeki depremden sonra dünyanın ekseninde kayma olduğu tespit edilmişti. 6 şubat depreminde de böyle bir etki oldu mu?
(2) 

Döviz neden 1 lira arttı?

Unde bach canim #1570300 
29.5 tan aldığım euro 30.4 olmuş. İsrail savaşı mı etkiledi bizi yine?
(2) 

Sağlık turizmi teşvikleri ödemeler yapılıyor mu? kullanmak mantıklı mı?

bapyemir #1570296 
Selamlar,

Bir süredir sağlık turizmi işini araştırıyorum. Çok fazla teşvik var. Bu teşviklerden faydalanmak operasyonel olarak zor bir işlem mi? Ayrıca ödemeler günü gününe yapılıyor mu?

Bu işe başlamayı düşünen birisi devlet teşviklerini de hesaba katarak business planını oluşturmalı mıdır? Konu hakkında bilgisi deneyimi olan arkadaşların fikirlerine çok açığım.

Hatta bu işlerde tecrübesi olan bir avukat arkadaşla birlikte bile çalışabiliriz :)
(2) 

yeni çıkan madeni 5 lira nereden temin edilebilir

sarızeybek #1570295 
cumhuriyetin 100. yılı nedeniyle basılan ve tedavüle sokulduğu açıklanan madeni 5 tl'yi nereden nasıl temin edebilirim?

hiçbir yerde 1 kuruş yokken migros jet kasalarda bulabilmiştim geçmişte ama artık o kasalar da ağırlıkla kart ödemesine geçmiş. yine bankamatiklerden fatura ödeyeyim, madeni para üstü alırım diye düşündüm ama orada da para üstünü karta aktar seçeneği ile karşılaştım. nasıl bir yöntemle erişirim bu paraya?
(2) 

black friday indirim

rakicandir #1570290 
hepsiburada'da hali hazırda bir laptop üzerinde %15 indirim var. black friday'de daha da indirime girer mi sizce?

Kanye West ne zaman delirdi?

kuehles blondes #1570289 
Selam,

Kanye West ilk ciktiginda akli basinda biri gibiydi.
Simdi adam baya manyak oldu. Kayis ne zaman koptu acaba, aksam aksam aklima takildi.
(2) 

Diablo 2 vs Diablo 4

floydian #1570288 
Ben baya uzun yillardir diablo 2 oynarim. Diablo 4u cok merak ediyorum ama biraz pahali. Diablo 2 tutkunlari pek sevmemisler deniyor da sizin yorumunuzu merak ettim, 1000 liraya deger mi?
(1) 

whatsapp siyah oldu

hasansabbah #1570287 
Whatsapptaki yazılar ve işaretler aşağıdaki gibi siyah oldu, normalde bunlar maviydi. şu an alışamıyorum. ios cihaz. sizde de var mı aynı olay? Evdeki 3 iphone'dan 2si böyle, 1 tanesi mavi. güncelleme de yok hiç birinde, hepsi son versiyonda.


yourimageshare.com
(1) 

hazirwebsitem.net e-posta gizliliği

yargin #1570286 
Herkese Merhaba sevgili duyuru sakinleri,

www.hazirwebsitem.net sitesinden kendime bir web sitesi yapmayı planlıyorum ancak e-posta yazışmalarım -işim sebebiyle- gizli olmalı.

Bu siteden web site ve e-posta alırsam, yazışmalarım gizli kalır mı?

Çok teşekkür ederim.
(2) 

Varisi olmayan turkiye disi yazarların telif/yayin hakkı

encokbenisevinnolur #1570283 
Bu mülkiyet konusu bir şey mi?

X yazar, şair, filozofun Türkçede yayınlanmamış bir eserini çevirip kendi blogumda yayinlasam başıma iş alır mıyım? (Satış konusu değil, sadece kendi işimi yaptığım için ticari imajımi besleyecek bir şey olacak gibi düşünün)

Mesela, o X yazarının Türkçe yayınlama/çevirme hakkını, ülkesinden satın almış bir kurum/yayinevi bana hop dur napiyorsun diyebilir mi?
(2) 

kablosuz kulaklık tavsiyesi

black holes in the sky #1570282 
1000-1300 tl civarında kablosuz kulaklık alacağım. aklımda redmi buds 4, jbl wawe beam var. bunları kullanıyorsanız deneyimlerinizi, başka tavsiyeleriniz varsa da onları alabilirim.
(1) 

Dizi tavsiyesi

somon sosu #1570281 
From tarzı dizi önerilerine açığım
(1) 

Mac'e Half life yüklemek

fobfilm #1570279 
Deneyen, başarılı olan var mı? Ne yapmak gerekiyor, bir bilen yardımcı olsa süper olur.
(3) 

Yılda bir defa zam yapılan hizmet ya da ürün

encokbenisevinnolur #1570278 
Hem adil (müşteriyi mağdur etmemek anlamında) hem de satıcı mağdur olmasın diye, nasıl bir şey ölçü alınarak zam yapılmalı?

Yıllık enflasyona mi bakılmalı mesela?

Ürün/hizmet yıl içinde belli periyotlarla satın alınan ve alınacağı sözü verilen bir ürün/hizmet, maliyeti kira vb lojistik maliyetler var sadece.
(2) 

Defter/ajanda önerisi

fildirfildir #1570273 
Kalın kayan yapraklı ve çok sayfalı defter arıyorum. Önerebilir misiniz?
(2) 

superonline mı telekom fiber mi?

fistikthecat #1570272 
ikisinden birini seçmem gerekiyor?

geçmişte superonline müşterisi idim, ancak google drive vs. dosya download ederken blokluyordu, çözemedik ve ayrıldım.

telekom altyapısını başka bir hizmet sağlayıcıdan alıyordum. sorun yoktu ancak hizmet sağlayıcı kötü.

iptv de belki bir belirleyici olabilir. hangisi daha iyidir (mekan istanbul anadolu yakası)
(1) 

Döviz bürosu haftasonu makas açılıyor mu?

Unde bach canim #1570269 
Yarın 1000 euro alayım dedim ama serbest piyasa kurları cumartesi günü bankalardaki gibi yüksek makasa geçiyor mu? Yoksa haftaiçi gibi gidip alabilir miyim?
(5) 

Aktarma yapilacak ülkenin transit vize isteyip istemedigine nereden bakilir

Zetnikov #1570266 
Site taktik vs
(3) 

Çocuk İçin Takip Cihazı

joker hakki #1570264 
Ufak çocuğumuz var. Kaybolma ihtimaline karşı kıyafetlerine gizleyebileceğimiz takip cihazı tavsiye edebilir misiniz? Smarttagler bluetoothla çalşıyor ve menzili 120 metre galiba. Bana nerde olursa olsun yerini öğrenebileceğim bir şey lazım.

Teşekkürler, iyi günler.
(1) 

Uçakta 120 cm kukayı nasıl taşırım?

faberkastelli #1570263 
Haftasonu anadolujet ile dubaiye uçacağım. yanımda götürmem gereken folyo baskılar var ve 120 cm uzunluğunda kukanın içinde. bunu kabine alabilir miyim yanımda? bagaja versem zarar görür mü? bu şekil bir eşya taşıdınız mı hiç? tavsiyeniz nedir?

İstanbuldaki Arctic Monkeys konseri

Lubb #1570262 
Nasıldı?

1)grubun performansı ve salon, ses nasıldı?

2)kitle nasıldı? yaş grubu falan?

denk getirememiştim de aklıma gelince biraz içerlendim.
(7) 

mtv ödememeye devam mı

alp9900 #1570260 
mtv borcuma gecikme faizi 107 tl işlenmiş bunu ödememeye devam mı sizce silinme ihtimali var mı?

malum sürekli bir şeylere silinme talimatı çıkıyor enayi gibi ödemiş oluyoruz.

Güncel saatlik Almanca özel ders fiyatları ne kadar?

pilchard #1570259 
Merhaba,

Güncel fiyatlar nedir yaklaşık olarak, online kişiye özel dersler için? Bilgisi olan veya yakın zamanda ders alan/veren varsa özellikle, teşekkürler şimdiden.
(4) 

gümrük işlemleri ile ilgili bilgi rica ediyorum (alibaba-ithalat-dap)

istististist #1570258 
alibaba üzerinden, 150 euro altı değerde elektronik bir ürün satın alacağım.

satıcı, bana, ürünü UPS EXPRESS ile göndereceğini söyledi. direk adresime mi teslim olacak diye sordum, evet yanıtı aldım.

satıcının bana alibaba üzerinden gönderdiği sözleşmede, ticaret şartları kısmında, DAP yazıyor.

aliexpress üzerinden yapılan alışverişlerde olduğu gibi, gümrük işlemleri tamamlanmış şekilde, adresime teslim edilecek mi bu ürün?

bir de ilave olarak şunu sormak istiyorum:

benim aynı zamanda bir şahıs şirketim var. mevzuata şöyle bir göz gezdirdim. "ticari araştırma faaliyetlerine yönelik ithalatlarda" %30'luk verginin alınmadığı yazıyor. bu şekilde vergi ödememek için ne yapmam gerekiyor?
(3) 

Parasını ödededim ama ortada mal yok!

Lubb #1570257 
X firmasında bir mal satın aldım. bana işte bilmem kaç gün içinde üretimden çıkacağını sonra teslim edeceklerini söylediler 5 ay oldu hala ortada bir şey yok.

hepiniz yaşamışsınızdır. fabrikalara ya da dış yerlere üretim yaptırıp sonra kendi logolarını basan firmalarda oluyor bu.

5 ay içinde birçok kez uğrayıp sordum hepsinde müşteri temsilcisi tarafından "2 hafta sonra gelmiş olur 2 hafta sonra gelin" diyerek gönderildim. oyalandılar yani.

yalnız artık sinirlendim. çünkü yalan söylüyorlar ve aptal yerine koyup oyalıyorlar. ortada mal yok. satış yapmışlar resmen.

ya artık kapı pencere indirmeye gidip ciddi sıkıntı yaratıcam orda ama yine de medeni halimi koruyup yasal yollardan ilerlemeyi düşünüyorum son bir sabırla.

1)bu tip hususlarda karşı tarafa en sıkıntı yaratabilecek hukuki yol ne olabilir?

-para iadesinden (5 ay önceki fiyattan) ve malın kendisinden ziyade artık yapılan muameleden bozulmuş durumdayım. karın ağrısı olmak istiyorum.

2) olmayan malı varmış gibi satan ve beni inatla oyalayan müşteri temsilcisine ne gibi yasal haklarım olabilir?

belki de pek bi hakkım yok ama tecrübenize sığınarak yol yordam öğrenmek istedim.

teşekkürler.
(1) 

YouTube bana sürekli eski videoları öneriyor

amortisman #1570255 
Selam,

YouTube algoritmasını mı bozdum naptım bilmiyorum ama anasayfada sürekli 3 yıl, 4 yıl hatta bazen 8 yıl önceki videolar görünüyor sürekli. Yeni video hiç yok neredeyse.

Eskiden olduğu gibi abone olduğum kanalların yeni videolarını görmek istiyorum. Bunu nasıl düzeltebilirim?
(8) 

Macbook Air M1 vs M2

ManikD #1570253 
Selam Herkese,

Ben ve bitmeyen pc alım serüvenimde yeni bir sayfa ile karşınızdayım.

Macbook Air alacağım ama iki farklı versiyon arasında kaldım. Konu sadece işlemci değil, şimdiden kafadan paran varsa M2 alın demeyin diye uyarayım. Kıyas aşağıda

M1 - 16Gb - 1TB
M2 - 16Gb - 512GB

Bir yanım diyor ki güçlü işlemci al, 10 sene götürsün pc seni. Diğer tarafın diyor ki 512GB seni 10 seneyi geç 5 sene bile götürmez, temel uygulamalar bile bir kaç seneye yarısından çoğunu doldurur. Kararsız kaldım.
(1) 

Adımıza olan tapunun vergisinin hala babamın adına gözükmesi sorunsalı

olutaklidi #1570252 
Kafayı yemek üzereyim. Bibucuk sene önce miras kalan tapunun mirasçılar adına olan hisseli tapusunu çıkarttık taa babam oldugunde. Ama hala arazi vergisi babamın adina çıkıyor bize düşmüyor. Arsa memlekette. Oradaki belediyeye gidiyoruz biz halledemeyiz ikameti İstanbul’da diyorlar. İstanbul’a geliyoruz arsa burada değil oradaki belediyenin halletmesi gerekiyor diyorlar. Sürekli birilerine rica ediyoruz para gönderelim ödeyin diye. Odemeyecem o olacak en sonunda bu ne bürokrasi ya. Tapu mirasçılar adına çıktığında vergisini de dağıt işte mirasçılara. Neyse bu işi nasıl hallederiz bi fikri olan var mı? memleketteki belediyenin iş bilmezliği gibi geliyor bana.
(3) 

Black friday'de ne alcaksiniz

lapaz #1570246 
Soru erken ama merak ettim
1 ...  ... • 305    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık