(5) 

defter veya ajanda kullanıyor musunuz? Ne yazıyorsunuz?

my pink #1572218 
sb
(1) 

Maslakta çay kahve / lig maçı yayını yapan yer

the real brad pitt #1572216 
Biliyor musunuz?
(1) 

Türkiyede yaşayıp hedge(koruma) da kalmak

Rao #1572215 
Sevgili ekşiciler,

Hedge söze asılanda yatırım ile ilgili bir konu kelime olsada benim sevdiğim ve hayatta her alanda uygulanması gereken bi konu olduğunu düşünüyorum.
Burada mantığımız kısaca yaşanabilecek gelecek olumsuzluklara karşı
bir karşıt hareket oluşturarak bir anlamda kişinin kendini korumaya alması olarak düşünebiliriz.


Bildiğimiz gibi tüm insanlar ve daha şiddetli olarak ülkesini daha çok sevenler , yıllardır yapılan her türlü yanlış yönetimin ve hatalı işlerin faturasını ağır ödedi ve yaşadığı süre içerisinde de ödemeye de devam edecek.

Bu konuda benim odak noktam ,şikayet değil her bir bireyin kendini çeşitli yollarla koruyarak , yaşayan ve gelecek yaşanabilecek olumsuzluklardan en az noktada etkilenmesi ,hatta olumsuzlukları bir avantaja çevirebilmesi.

Özellikle daha genç kardeşlerimize fikir vermesi açısından , konuya her açıdan ele aldığımızda bireyler kendini nasıl koruyabilir yada siz bu konuda kendi ve aileniz için ne yapıyorsunuz ?
(3) 

Sevmediğiniz işleri nasıl sevimli hale getiriyorsunuz?

2027 #1572214 
Merhaba,
Sevmediğiniz ama yapmak zorunda oldugunuz isleri nasıl hallediyorsunuz? Yalnızca iş hayatında değil ev işlerinde de sevmediğim islere elim bir türlü gitmiyor. Beklesem aylarca durabilir o derece. Bu konuda önerilerinizi almak isterim. Teşekkürler.
(1) 

El bileğinde sızı

gereksiz bilgilerle dolu hafiza #1572213 
Halı saha maçında kaledeyken şiddetli gelen topu sol elimle
Durdurmuş bulundum.
Elim bilekten epeyce geriye doğru büküldü. Fena sızladı. Sahadan çıkıp doğruca acile gidecektim. Arkadaşlar durdurdular. Bir şey olmaz eve git krem sür, sar, yat. Acile gidip bir ağrı kesici için iki saat bekleyip eve bir de mikrop getirme dediler. Henüz hiç bir şey yapmadım
Şimdi bileğin üst tarafında hafif şişme var.

Aşırı qgrimiyor. Hatta şimdi telefon elimde yazıyorum bunu. Ama elimi kullanamıyorum da. Oynatinca sızlıyor. Acile gitmeli miyim?
(5) 

Hisse senedir alırken "fiyat seçiniz " olayı nedir?

havadakarada #1572212 
Diyelim ki hisse senedi 7.5 lira. Fiyat seçiniz diyip 9 ile 6 arasında seçenekler sunuyor. Bunun mantığı nedir?
(6) 

Markalara göre debriyajın kavrama noktası

angina pektoris #1572210 
Anladığım kadarıyla Renault ve Ford marka araçların debriyajları genellikle yukardan kavrıyor, eğer yanlış anlamadıysam.

Peki hangi markaların debriyajları genellikle aşağıdan kavrıyor ve/veya kavrama noktası yeni nesil sayılabilecek modellerinde (5 - 15 yaş) ayarlanabiliyor?

Horlama tedavisi görüp sorunu çözülen var mı?

mirty #1572209 
Bir kez özele gittim hemen incelemeden ameliyat ihtimali konuşuldu, bir kez fakülte hastanesi gittim bir gece kaldım alet takıp izlediler ancak problem görmediler belki de derin uyku ya dalamadım emin değilim. Tedavi görüp memnun kaldığınız biri var mı Ankara'da olursa iyi olur

Kulaküstü kulaklık için sert taşıma çantası?

chicha_v2 #1572207 
Bir kulaklık aldım her şey güzel de taşırken illa kafama takmam gerekiyor.

Çantada falan kesin zarar görür. Pedi yırtılır falan.

Bilindik sitelerden sert çanta önerir misiniz?
(7) 

Mg’nin piyasası var mı

condom kurşunu #1572206 
Yani sıfır alsak sonra rahat satılabilir mi? Var mı tecrübesi olan?
(3) 

tablet kaydettirmek zorunlu mu?

songforsomeone #1572205 
arkadaslar, yurtdisindan anneme tablet almak istiyorum, sim kart taktirmayacagiz, sim kart ozelligi olsa bile sadece evdeki internete girerek kullanacak. yine de kaydettirip 20000 tl odemek mi gerekiyor yoksa direk sorunsuz kullanabilir mi?

tesekkurler
sevgiler
(2) 

Yaşamı bir bavul eşyaya nasıl sığar

Rao #1572202 
Sayın ekşiciler,

Basit yaşamak bununduğumuz zaman içerisinde en zor olanı.
Bir kişi düşünün ki kendisine bir hedef koymuş olsun ve ,bu amaçla bir gece ansızın kalkıp gitmek istediğinide tüm eşyaları tek bir valize sığdırıp yola çıkabilsin.

Bu kişinin size göre nasıl bir hayat tarzı ve prensipleri sahip olması gerekir ?


Aklıma gelenlerden bazıları,


- Sosyal medyayı ve tv medya gibi araçları hayatından çıkarmak
- Birikim ve yatırım yapmaya odaklanarak, harcama potansiyelini düşürmek
- Büyük evler yerine 1+1 tarzı evlerde yaşamak
- Maximum eşya sayısı miktarı belirleyip, eski bir eşyayı elden çıkarmadan farklı bir eşya edinmemek
- Metacı olan kişi ve kişlerden mümkün olduğunca uzak durmak
(1) 

3d çizim

emfuzi #1572201 
şunun baskıya hazır 3d çizimi olsa ufak da olsa biraz ödeme yapıp alırım dediğiniz bir şey var mıdır?
(3) 

%100 yün ceket giyince elektrik çarpıyor, nasıl çözerim?

mr.goodcat #1572198 
zara'dan %100 yün ceket aldım. geçen giydim. asansöre binerken kapıyı açarken falan sürekli çat çut elektrik çarpıyor. napcam buna? iade de edemem çünkü giydim yani. çözümü var mı?
(4) 

Bir Arkadaşlik iliskisi Hk.

sanguine #1572196 
Merhabalar, işyerinde gelişen olumsuz bir durum var canımı sıkan. Olayla alakası olmayan insanlara gösterdiğim davranışla alakalı biraz.

Işyerinde birbirimizi eşit süredir tanıdığımız bir grup var. Ben genel olarak insanlara mesafeliyim, bu grubun çok da bir parcasiyim diyemem, onlar kendi aralarında daha çok takıliyor, ben istemiyorum zaten yüz göz olmayı.

Bu gruptan bir arkadasla nispeten kafamız daha çok uyuştu (cinsel yonelimimiz aynı vs) bununla düzenli içmeye de gidiyorduk. Sonra bu yazın saçmalamaya paranoyaklasmaya başladı, işyerinde herkes bunun aleyhine çalışıyormuş gibi. Çok önemsemedim, hatta yatıştırmaya bile çalıştım. bir süre sonra işle alakalı bir şey sormak için yanına gittigimde bana inanılmaz saçma ve sert bir tepki vererek başından savdi. Bu ana kadar dediğim gibi sürekli konuşuyor ve dışarıda da görüşüyorduk

O anda iletişimi kestim, bir daha suratına bakmadım. Bu olaydan sonra bu sefer patrona gidip siz ona (ben oluyorum) torpil yapıyorsunuz, onun dediği oluyor hep gibi şeyler söylüyor. Hatta o, odadan çıkarken ben içeri giriyorum ve patron direkt aha bunları söyledi senin hakkı da diyor. Bundan sonra komple her yerden engelledim sildim, Kendi manyakligi olduğu icin patron ona bir ceza vermek istedi fakat gruptaki diğer iki arkadaş gidip onun adına yalvarmislar yapmayın bu aralar kafası bozuk vs gibi.

Şimdi ben çocukluğunda, hatta üniversiteye gidene kadar çok ciddi zorbalığa uğramış bir insanım. Zaman zaman bu zorbalık kolektif bir hal de alırdı, olayla alakası olmayan insanlar da dahil olurdu vs. bu yüzden uniye başladıktan sonra yaşadığım şehre bile bir daha dönmedim. Şu an hiçbir sıkıntım yok zaten etrafıma güvenmediğim, istemediğim hiç kimseyi yaklaştırmiyorum. Ihtiyacım da yok. Son derece self sufficient bir hayatım var.

Bu yüzden en ufak bir rencide edici hareket, terbiyesizlik, densizlik beni aşırı tetikliyor, bana kimse saçma sapan şeyler söyleyemez, şakalar yapamaz mesela. Işyerinde bunu yaptığı için bozdugum birkaç kişi oldu, hiçbirinin suratına dahi bakmıyorum.

Bu arkadaş yaptığı terbiyesizliklerden sonra, önce hiçbir şey olmamış gibi konuşmaya çalıştı, muhatap olmadım, hiçbir pişmanlık belirtisi göstermedi, aradan aylar geçti bu arada.

Ben diğer arkadaşlardan da soğudum hiçbiriyle konuşmuyorum, herhangi bir açıklama da yapmadım, ama ısrarla bana selam vermeye, konuşmaya devam ediyorlar.

Yani bu durum bircok kişi için anlaşılmaz olabilir, saçma gelebilir size ama durum bu. Benim dünyamda böyle hareketlere yer yok, bunu bana degil başkasına yapsaydı mesela çeker sorardım sen nasil boyle hareket edersin diye.
Ama bakıyorum arkadaşların umrunda değil. Adam iki gün önce beraber sarhos olduğu adamın arkasından iş çeviriyor.

Bundan bu duyarsizliktan çok rahatsız olmaya hakkım yok mu? Kimse kimseyle konuşmayı biraksin demiyorum, demem. Hep beraber bunlar takılırken, sanki bu absurtlugun sorumlusu ben misim gibi kendi kendimi disladim gibi bir şey oldu. Pişman değilim asla, gebersem konusmam. Hala da muhatap olmaya devam ediyor benle bu ortak arkadaşlarimiz. Yani siz adil olamayacaksaniz ne biçim arkadaşınız anasını satayım. Çok saçma geliyor bana bu durum.
(2) 

eğitimciler için mikrofon kalitesi yüksek kablosuz kulaklık

Rao #1572193 
Merhabalar,

Sesi kalite kaybı olmadan temiz bir şekilde karşı tarafa iletebilen , mümkünse gürültü giderme ( noise canceletion) özelliği olan bir kulaklık tavsiye edebilir misiniz ?

Teşekkürler
(2) 

fenerbahçe anonsçusu

tabudeviren #1572192 
doksanlı yıllarda fb gol atınca gooooooool diye uzunca bağıran bi anonsçu vardı. hatırlayan var mı, kimdi?
(6) 

Mikrodalga ne kadar zararlı gerçekte? Kullanıyor musunuz?

winston insani #1572190 
Merhaba,

Babam ev hediyesi olarak mikrodalga fırın almış arçelikten. Ben pek kullanmıyordum şimdiye kadar "sağlık" açısından ama babam alınca şimdi mecburen bunu mutfağa koyup kurmak gerekiyor.

Siz kullanıyor musunuz? Veya gerçekten bahsedildiği kadar sağlıksız bir yöntem mi mikrodalga fırın? Doğru kullanmak için tavsiyelerini varsa alabilirim.
(1) 

titanyum dioksit içermeyen sakız

zalbarath #1572189 
markalı ürünler var mı bu maddeyi içermeyen?
(2) 

Miles and smiles kartı almak mantıklı mı

condom kurşunu #1572186 
Yıl içinde arada thy ile yurtdışı uçuşlarım oluyor bu sene içinde de olmuştu. Hem onu ekletirim hem seneye yapacağım yolculuklarda işe yarar diye düşünüyorum. Mil harici extra bir kampnaysı oluyor mu? Garantiden cıkarıcam bu arada. En ucuzu gold olan 700 lira, sonraki 1200 en yükseği 1700 aidat istiyor. Almak mantıklı mı cok bilemedim.
(3) 

Türkiye'de baslayan dis teli tedavisinin yurtdisinda devami

chihirovekohaku #1572185 
Arkadaslar,

Dis teli tedavisine Türkiye'de baslayip aylik kontrollerini Almanya'da yaptiran arkadaslar var mi aramizda?

Kardesim Türkiye'de dis teli taktirmayi dusunuyor ama aylik kontroller icin her seferinde Türkiye'ye ucmak pek pratik bir yol degil gibi.
Su an dil kursu icin Berlin'de ve ardindan yüksek lisansa baslayacak. Basit bir sigortasi var Care Consept'ten. Muhtemelen dis teliyle ilgili masraflari karsilamaz.

Siz bu isi nasil cozdunuz? Fikir verebilecek arkadaslar var mi?
Simdiden tesekkürler.
(7) 

İngilizce konuşma pratiği

Weeze3r #1572183 
Selamlar, speaking için hizmet almak istemiyorum sebebi ise her platformdaki olumsuz yorumlar. Speaking pratiğini ücretsiz veya en az maliyet ile nasıl yapabilirim? Online olarak. Discord vb grupları var mıdır? Tavsiye eder misiniz?
(1) 

Ankara'da hangi hastanede Genel Cerrahi Bölümü iyi?

Semi #1572181 
Memede kitle, koltuk altında aksesuar meme dokusu, muayene/kontrolü için hangi hastanenin Cerrahına gidebilirim? Bayındır'a gittim ilk. Kontrollere başka yerde devam etmek istiyorum
(3) 

Ocak kısık olmuyor

tchuck #1572180 
ocağımın kısık ayarı hiç kısık değil. azıcık kısılıyor, öyle duruyor.

bir tesisatçı falan çağırsam bunun bir ayarı var mıdır? yoksa ocağın türü mü böyledir?
bu ayarlanabilir bişey mi?

yani tamamen açıktan, en kısığa getirdiğimde ısı çok az değişiyor. zaten üstüne attığım tencerenin hala hiç nefessiz bir şekilde fokurdamasından da anlayabiliyorum.

gaz çıkış ayarı falan gibi şeyler var mı bu set üstü ocaklarda?

Çilizgoz

euteamocan #1572178 
Slmlar

Hafta sonu ÇilingoZ'da yürüyüş yapılabilir mi sizce? Orta boy köpekle rahat gezilebilir mi? yoksa başıboş köpekler var mıdır?

Şimdiden teşekkürler
(4) 

Date ile gitmelik rakı mekanı önerisi

Ranchoddas #1572177 
merhaba herkese,

akşam flört ettiğim bi kızla rakı içmek istiyoruz. ben bikaç mekan biliyorum ama sizin de önerinizi almak istedim.

denizi görmesi bence artı, ama görmese de olur. aşırı salaş veya aşırı luxury görünen yerleri pek tercih etmemekten yanayım.

önerileriniz varsa alırım

lokasyon: istanbul (merkezi yerlerin hepsi okey bence)
(1) 

Naziler, 2.dünya savaşı, berlin duvarı içeriği olan belgesel önerisi

condom kurşunu #1572176 
Olan var mıdır?

Pegasus bilet iptalinde paranın yatması ne kadar sürüyor

condom kurşunu #1572174 
En son baya bir zaman önce iptal etmiştim bileti şimdi tine iptal ettim yıllar sonra. Herhangi bir makbuz iade faturaso gibi bişey görünmüyor. Kaç günde yatıyor parası acaba? Eskiden hemen fatura falan gelşyordu maile diye hatırlıyorum.
(3) 

evli çiftler nasıl sosyalleşiyor?

Lubb #1572173 
30+ çocuksuz evli çiftler nasıl sosyalleşiyor?

bir de çiftlerden teki mesela yeni sosyal ortam nasıl ediniyor eşinden bağımsız bireysel?

yani sizin deneyimleriniz önerileriniz, nelerdir?
(2) 

keşan'da güvenli bir park yeri

dali dili havali korna #1572172 
aracı 2-3 günlüğüne park etmek için önereceğiniz otogara fazla uzak olmayan yerler nereler olur? otogara bırakmayı da düşünüyorum ama ücretler çok uçuk mudur bilmiyorum, ulaşamadım internetten bilgiye.
(2) 

telefonda konuşurken hızlı konuşmak zorunda hissetmek

denizzz #1572171 
normalde böyle değilim de telefonda bu moda giriyorum, var mı sizde de böyle bir durum?
(4) 

whatsapp grup sohbet mesajı görünmesin

dolantindr #1572170 
merhaba. whatsapp grup mesajlarının görünmemesini istiyorum, whatsappta sohbetler ekranında. böyle bir şey yapabilir miyiz. çünkü diğer türlü zorunlu bildirim gibi whatsapp gözüne gözüne sokuyor insanın ve bu beni rahatsız ediyor.
(4) 

soğuk havada koşmak için kıyafet

rallied #1572168 
havalar sıcakken sabah koşuya başlamıştım şimdi çok üşüyorum. düzgün ayakkabım var ama kıyafet olarak hem üşütmemek hem de çok terlememek adına neler tavsiye edersiniz?
(4) 

Bankalarin dolar bazinda yillik faiz oranlari

tantamount_to_equivalent #1572166 
youtu.be Dolar bazinda bankalar %15, %16lar seviyesinde faiz veriyor diyor adam.

Ben internetten baktigimda atiyorum 1 milyon dolari 365 gun faize koydugumda orani %0.5 diyor is bankasi. Ben mi yanlis bakiyorum acaba?
(2) 

adeta takılı kalan müşteri limitini attırma

Rao #1572165 
Selamlar,

Yıllardır iş bankasını müşterisiyim bununla birlikte bir çok bankada hesabım ve kredi kartım mevcut.
Bazı kart limitlerim 100k üzeri iken en eski müşterisi olduğum iş bankasındaki müşteri limitim son 3 yıldır hala 25k ,limit attırmak istediğimde banka onay veriyor ancak limitimi güncellemiyor, müşteri hizmetleri ile görüştüğümde ise şubeye yönlendiriyor.

Konu ille ilgili olarak şubeye gitmeden önce nasıl hazırlık yapmalı evrak vb. gibi , ve banka personelinin müşteri limiti attırma yönünde yardımcı olması için nelere dikkat etmeli.

Teşekkürler.
(3) 

Baskasinin hesabina para yatirmak

14 #1572163 
Simdi garanti bankasina gitsem babamin doviz hesabina para yatirabilir miyim? Ufak bir miktar. Kimlik numarasi var bende. Baska bir seye ihtiyac var mi?

Bir Delinin Hatıra Defteri / Genco Erkal

oekuklu #1572160 
Yarın için Kozzy Kozyatağı’nda satılık üç adet bilet var. İletişim için dm. Aldığım fiyata satıyorum, iki bilet 800 tl
(1) 

Ankara ÖSYM Esenboğa Sınav Merkezi

mvpdirk #1572159 
Merhaba. Sınav merkezinde otopark var mıdır? Bir de emanet eşya dolabına eşyalarımı bıraktıktan sonra dolabın anahtarıyla sınava girebiliyor muyum sorun çıkartırlar mı?
(2) 

varikosel operasyonu

kondansator #1572157 
günaydın duyurucular. bir hafta sonra özel bir hastanede varikosel ameliyatı olacağım. doktor basit operasyon, normalde aynı gün eve gönderiyoruz dedi. şimdiye kadar hiçbir ameliyet/operasyon geçirmedim. daha önce yaşayan, bu süreci geçiren var mıdır? her ihtimale karşoı 1 hafta rapor veriyoruz dediler ancak gerçekten 1 hafta ızdırap çektirir mi acaba
(3) 

Okula kitap/dergi bağışı yapabiliyor muyuz

dissendium #1572155 
Merhaba. İlkokulda okulun kütüphanesinden Bilim ve Teknik dergileri almıştım. Sonra okula veremedim. Bende kaldı. 1999 yılından kalan bile var. Bunları versem okunmaz. Ben de ben de en son 2 yılın tüm dergilerini alıp okula vermeyi düşündüm. Bu kabul edilir mi? Okula gidip okul müdürüne mi vermem gerekiyor? Alıp eve götürür mü 20 30 tane dergiyi? Sağ olun.
(4) 

nikah tarihi

aweamadeus #1572154 
merhaba, butun belgeleri tamamladik diyelim, nikah gununu en yakin hangi tarihe veriyorlar? hemen sonraki gune, haftaya falan veriyorlar mi, yoksa illa beklemek mi lazim?

bir de herhangi bir ilcede evlenilebilir mi yoksa illa ikametin oldugu ilcede mi evlenilmesi lazim?

sehir istanbul

tesekkur
(1) 

freelance çalışmak ve maliye

yetkili birine benzeyen abi #1572153 
ne kadar kazanırsam fatura kesmem veya kestirmem gerek?
maliye bu işi ne kadar takip ediyor?
kdv, stopaj vs. bu işleri hiç bilmiyorum.
yeni yeni freelance çalışmaya başladım.
(2) 

Zatürre teşhisi olan ablamdan zatürre kapmamak için

cambalkon #1572152 
10 günden fazladır nefes alamama atağı yaşayan ablama 1 hafta kadar önce koah başlangıcı teşhisi konmuştu. Bugün de zatürre teşhisi konmuş. Zatürre bulaşıcı bir hastalık olduğundan aynı evde nelere dikkat ederek bu hastalıktan korunulur? Yataktan da çıkamadığı için bakım ihtiyacı olduğunu da göz önünde bulunduralım. Maskeyle falan mı girmek gerekir odaya?

2018 de açılmış olan netflix için bir yol arkadaşı aranıyor

ercanzzy #1572151 
malum son şifre olaylarından sonra artık tv de izlenemez

sadece telefon için alacak kişi arıyorum

telegram: sinemaseveriz
(3) 

diş hekimi sorusu

gurur #1572150 
bi büyüğümüze diş yaptıralım dedik

doktor gördü 10 tane dişe implant yapılacak

150 küsür bin fiyat vermişler

sonra 140a inmişler

fiyat makul müdür?

fiyata çekim dahil.

2 kanal var 5,5, ıvır zıvırlar düşünce 130 falan.

anadolu yakasında daha makule hallettirme şansımız olabilecek kaliteli güvenilebilir bir yer var mıdır?

bizi aşacak zira bu rakamlar
(1) 

Viaporttaki saatçilerde outlet fiyatı mı oluyor

condom kurşunu #1572149 
Yoksa piyasa fiyatı mı konyalı saat ve saat&saat varmış. Nasılsıdr fiyatları?
(1) 

kablolu klavye sorunu

lrdrylgh #1572145 
merhaba elimde standart bir kablolu klavye var. Klavye dünden beridir çalışmıyor. Aygıt yöneticisinden baktığımda usb bağlantısında hata gözüküyor. Ben bağlantı kablosundaki usb kısmından kaynaklı bir hata olduğunu düşündüm çünkü başka bir klavye bilgisayarda çalışıyor. Acaba klavyenin bu kablosunu, nasıl olur bilmiyorum ama, başka bir kablo ile değiştirirsem düzgün çalışır mı sizce?
(7) 

burgan bank güvenilir midir?

ayseee #1572143 
dolara %3,5 faiz veriyormuş. burgan bank güvenilir midir? enparadaki dolarları buraya alıyım diyorum. direkt dolar atabilir miyim acaba enparadan burgan'a?
(3) 

Şu geçirmez erkek botu

metal69 #1572141 
Öyle Greyder'in, Çağ'ın waterprof diyip te bir avuç suda ıslanan botları gibi değil, şöyle derede dahi yürüsen ıslanmayacak tarzda bot tavsiyeleriniz var mıdır?

Mesela askerde verdikleri bot çok güzeldi, ayakkabıyı hortumla yıkardık yine de su almazdı.
(2) 

döviz mevduat faizi

lamentoftheperishingroses #1572140 
5000 dolar ve 1000 euro gibi bir param var. burgan bank dolara %3,5, euroya %1,25 mevduat faizi veriyor. fonlar, borsa, kriptopara gibi şeylere kafam basmadığı için vadeli döviz mevduatına her ay yenileyerek 1 ay vadelerle yatırmayı düşünüyorum. sizce makul bir yatırım mı? bir de çekmek istediğim zaman rahatça çekebilir miyim? (bir ara bankadan dolarını günlerce çekemeyen kişilerin şikayetlerini okumuştum, ayrıca bu döviz kıtlığında bir gece ansızın çıkartılacak bir kararnameyle milletin hesaplarındaki dövize el koyarlar mı, üç kuruş paramdan da olur muyum diye düşünmüyor da değilim)
1 ...  ... • 282    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık