(2) 

Mecburen 400 GB taşınabilir internet alıyoruz

pstm #1572531 
Bir şirket önce taahhüt alıp sonra internetiniz geç bağlanacak dediği için taşınabilir modemle internet alacağız sorum bu değil ben bir mmorpg oyun oynamaktayım ayda 400 GB buna yeter mi biraz daha bekleyelim mi?

Garantisi yeni bitmiş XBOX Series X var. Kaçtan satayım?

herp #1572529 
Ankara içi elden vermeyi düşünüyorum, kargosa başına iş gelirse uğraşamam doğrusu.
156 saat oynamışım 2 yılda.

Küçük miktarlarda tasarım peluş oyuncak nerede ürettirilir?

alispaint #1572527 
Çok karmaşık olmayan tasarımlarda 20-50 adet civarlarında peluş oyuncak ürettirmek için nasıl bir yol izlemek gerekir?
(10) 

hijyen, tüketim kültürünün bir sonucu mu?

ahm1 #1572525 
bu aslında bazı postmodernistlerin söylemi sanırım ama geçen gün bir programda akademisyen ve yazar vedat ozan'ı dinliyordum ve özetle şöyle dedi: "eski çağlarda sıcak su bulmak çok zordu, dolayısıyla birkaç ayda bir yıkanılıyordu, belki senede bir. kimse yıkanmadığı için de kimse kimseye kötü kokmuyordu. pis kalalım demiyorum ama saçlardaki yağın orada olmasının da bir sebebi var. şu an hijyen paranoyası yaşıyoruz." vs. diyip tüketim kültürüne bağladı bu kadar fazla temizlik ürünü tüketmemizi.

düşündüm de, tuvaletten çıktıktan sonra elleri yıkamanın illa ki faydası vardır ama 1-2 günde bir duş almanın, saçları yıkamanın da gereği olmayabilir cidden. tabii ki şimdi düşününce "ıyy yağlı yağlı olur mu öyle" diye düşünüyoruz ama bunun pis olduğu bize öğretilen bir şey zaten. çinlilerin yemek kültürünü garipsemekle aynı şey. 300 sene önceki insanların kendilerini pis hissettiklerini hiç sanmıyorum.

bu konuda ne düşünüyorsunuz? araştırmak için kaynaklar var mı?

edit: yazarın kendisi de küçükken sıcak su haftada bir verildiği için haftada bir banyo yapıyormuş. kimse kimseye kötü kokmuyordu ama çok terli biri gelince hala kokusu kötü geliyordu diyor. sanırım ben de ilkokulda haftada bir banyo yapıyordum. sadece bazen saçlarımı hafta ortasında 2. kez yıkıyordum. çocukken terimiz o kadar kötü kokmuyor mu, anlamadım. şu an haftada bir banyo yapmam imkansız.
(8) 

amerikadan iphone 15 almak (esim)

antikadimag #1572524 
amerika'da fiziksel sim slotu olmayan esim destekli iphonelar satiliyormus. ben bunu aldim kardesime hediye olarak ama turkiye'de kullanmak problem olur mu? ana operatorler esim destekliyor gibi gozukuyor ama yine de bilmedigimiz bir detayi falan vardir diye emin olamadim.

sadece esim destekli amerikadan alinmis iphone turkiye'de sorunsuz calisir mi? imei falan problem olmaz degil mi?
(3) 

Tasit kredisi vs ihtiyac kredisi

balpolen #1572517 
Merhabalar, bu kredi islerinden hic anlamiyorum. 2 sorum olacak.

Ilk olarak ben bir bankaya tasit kredisi icin basvurdum ve onaylandi fakat araci gorunce vazgectik, beklemede kredi. Sorum su, baska bir bankaya da ayni anda tasit kredisi icin basvurabilir miyim? Onlar kac faizle verecek vs diye.

Ikincisi de acaba diyorum tasit kredisi yerine ihtiyac mi ceksem biraz daha hedef kucultup. Hali hazirda suan onayli tasit kredim varken baska bankaya ihtiyac kredisine basvurabilir miyim?

Tesekkur ediyoree
(3) 

Çene ağrısı film

sparkle kiddle #1572516 
Bunu kime soracağımı bilmiyorum, nereye gitmeliyim doktor da yönlendirmiyor? yok mu derdime çare bir doktor yahu?

çenemi açınca ağrıyor, tam açamıyorum. filmi de şu:

eksiup.com
(4) 

Google Harita'nın otobüs saatleri vb hakkında yanlış bilgi vermesi

lodlest23 #1572515 
Arkadaşlar merhaba.

Sizinde büyük ihtimalle bu başınıza gelmiştir sanırım.

Bir yerden bir yere nasıl giderim diye Google Harita kullanıyorum ancak Google Harita arasıra yanlış bilgiler veriyor mesela otobüsün duraktan hangi saatde geçeceğine dair hatalı bilgi veriyor hatta otobüsün geçeceğini söylediği duraktan o otobüs geçmiyor. Bundan dolayı son zamanlarda çok zaman kaybetmeye başladım.

Bana alternatif uygulamalar veya yöntemler söyleyebilir misiniz?
(13) 

bağımlılık yapan pc oyunu

sivilceli ergen #1572512 
böyle hayatsız gibi durmadan oynadığınız ve bırakamadığınız pc oyunları var mı? bağımlılık yapan oyun önerisi istiyorum. istiyorum ki bırakamayayım. ucuz veya ücretsiz olması tercihimdir xd bir de bilgisayarım takoz biraz. ona göre tavsiye verirseniz güzel olur. teşekkürler şimdiden.
(2) 

Finans bölümü ne yapar

dissendium #1572511 
Merhaba. Finans bölümünde çalışan bir kişi günlük, haftalık, aylık olarak hangi işleri yapar? Muhasebe ile nasıl bir bağlantısı vardır? Sağ olun.

Performanslı ve Hesaplı MongoDB sunucusu temini?

kvlknctk #1572508 
EC2 sunucularına kendim mi kurup kullansam yoksa, dynamoDB, atlas gibi seçenekleri mi değerlendirsem? Burada shard, cluster gibi bölünmeler lazım manuel olarak yönetmek çok zor. hangisinden karar vereceğimi bilemiyorum. Bir uygulamam için mongodb sunucumu upgrade etmem gerekiyor. Digitalocean ise sağlam bir mongodb sunucusunu aylık 450dolara satabiliyor. Kendim o fiyata bir sunucu alarak daha iyi bir sonuç çıkarabiliyor muyum? Bu veritabanını dağıtmakla alakalı adminleri dinlemek isterim.
(6) 

Skoda vs Seat

en bi orijinal #1572507 
Merhaba,

İkinci el araba ararken aracın sıfırına yakın fiyat isteyen arabaları leş durumda olan satıcılar sebebiyle sıfır araç almaya karar verdim.

Bütçeye uyan b-suv arayışım sonucunda Seat Arona ile Skoda Kamiq arasına kadar geldim.
Skodanın orta paketi fiyatından az daha düşüğüne en üst paket Seat Arona alabiliyorum. Araç farkları çok minimal, Seat'ın yakıtı daha düşük.

Seat ile Skoda arasında malzeme kalitesi çok mu fazla? İki araçla da tecrübesi olanlar paylaşabilir mi?

Çok teşekkürler.
(4) 

Kâbe ziyareti

everestttl #1572505 
Merhabalar. İki sorum var.

1) Hiçbir tur veya rehber olmadan Suudi Arabistan’a gidip Kâbe ziyaret edilebilir mi? Bunu daha önce tecrube eden ya da eden birini taniyan var mi? Yani ziyaret edebilmek icin sadece Umre veya Hac gorevini mi yerine getirmek gerekiyor?

2) bu soru, eger 1. soru gerceklesemez ise gecerli. Umre icin illa bir kurum/kurulus/tur/rehber isbirligi mi yapmaliyiz? Kendi basimiza biletimizi alip gidebilir miyiz?
(2) 

ülker/pladis grubunu nasıl bilirsiniz çalışmak için?

pelovann #1572504 
alan: finans
(3) 

Kaza sonrası tutanak işi ıslak imza sorunu

alp9900 #1572503 
Kaza yaptım

1 nüsha ıslak imzalı tutanak tutuldu.

2 nüsha fotokopi yapıldı ve bir kişide orijinali diğer kişide fotokopisi kaldı.

Bugün arabamı Autokinge götürdüm ve fotokopi tutanak ile işlemin reddedileceğini söylediler.

Şuan kaza yaptığım kişiye ulaşamıyor ve ıslak imza alamıyorum. Islak imzalı tutanağın fotokopisi ve resmi mevcut sadece eğer kişi vermemekte direnirse sonuç ne olur?pek bilgi bulamadım
(2) 

MacOSX Klavye Yanlış Tuş Düzeni

heritage #1572502 
Merhaba,
< ile " tuşları yanlış çalışıyor. Sol üstte " olması gereken tuş < basıyor. Sol altta < basması gereken tuş da " basıyor.
/Library/Preferences
com.apple.keyboardtype.plist
dosyasını silip konfigüratörü yeniden çalıştırıp ISO seçtim ama değişen bir şey olmadı. ANSI'de seçsem yanlış devam ediyor. Bunun bir çözümü var mı?
Teşekkürler.
(3) 

Ders çalışırken dinlenebilecek şeyler

somon sosu #1572501 
podcast tarzında arka planda dinleyebileceğim şeyler arıyorum
(2) 

Pilates

agreas #1572500 
youtubeda önerebileceğiniz, seviye seviye ilerleyen kaliteli bir kanal var mıdır? evde yapmak istiyorum spor salonu yakınlarda yok maalesef.
(3) 

Yatırım taşıma maliyeti ve finansal proğramlar

Rao #1572499 
Sayın ekşiciler,


Bildiğimiz gibi paranın bir zaman değeri (maliyeti ) vardır buda = faiz.
Bir ikinci maliyette o paranın fırsat maliyeti ,
Bir diğer maliyet ise enflasyon farkı, yani faiz enflasyon oranının altında kaldı ise araki farki da hesaba katmamız gerekecek.


Kısaca bir yatırım yapıp 1 ay sonunda sattığımızda elimizdeki nakdi kıymet

ana para + paranın faiz maliyeti + enflasyon farkı formül sonucundan daha büyük değil ise gerçek anlamda kazanmamışız demektir.

KIsa vadeli al sat yapan kişiler için alış ve satış bilgilerimizi ve ilgili verileri girerek otomatik hesaplama yaptırabileceğimiz yerli veya yabancı proğramlar var mıdır ?

Teşekkürler.
(1) 

Freeletics uygulaması ile sonuç alan oldu mu?

baldan kaymak #1572498 
Sb.
(2) 

Gökyüzündeki aydınlık ne?

sckxyss #1572496 
Gün batımı alacakarnligi falan değil. Bir bölümü baya parlak turuncu renkte. Gerisi karanlık. Nedir bu?

streamable.com
(4) 

whatsapp profil fotosu ve profesyonellik

mark greg sputnik #1572494 
dostlar iyi akşamlar,

ben şu an iki işte birden çalışıyorum. bunların birini geçelim, sorun değil.

diğerinde de müşteriyle doğrudan ilişkim yok. iş sebepli DEVAMLI muhatap olduğum bir kişi bile yok, şu veya bu sebepten bana yazması/beni görmesi gereken 2-3 kişi oluyor.

benim de 30 yaşında herif olmama rağmen pis bir huyum var, kendimce komik ya da saçma bulduğum çeşit çeşit şey koyarım profil fotoğrafıma. çok sık değiştirmem aslında ama 3 sene aynı fotoğraf olmaz yani.

sormak istediğim şu: BİREYSEL hesabımı kullanırken bu sizce profesyonellik ya da ne bileyim toplum ilişkileri açısından sorun olacak bi şey mi sizin için? neblim iş arkadaşınız ayda bir profil fotoğrafı değiştirse, antin kuntin şeyler koysa "manyak mı bu" filan der misiniz? ya da birine iş verceksiniz diyelim böyle bi tavır sizde güvensizlik uyandırır mı?

şu an benim düzenim ne kadar "casual" olabilirse o kadar casual, kaldı ki şu an çalıştığım insanların da hiç taktığını düşünmüyorum, o yüzden sonuna kadar ergenliğe devam edicem ama "gardaşım yapma üzülürsün" derseniz en azından ilerleyen yıllar için filan aklımda olsun. kurumsal iş hesabı kullanacak olsam orada zaten yapmam, ona girmiyorum bile.
(6) 

motor ısınana kadar rölantide gaz verme sorunu

kibritsuyu #1572492 
bunu buraya sormya çok korkuyorum çünkü gelecek cevaplar motorun inmesine kadar varabilir.

2001 model 1.4 16v benzin+lpg kullanan renault clio arabam, geçen mart ayında triger kayışı gergi rulmanının dağılması sebebiyle servislik oldu. erken fark edip stop ettiğim için pistonlarda sıkıntı olmadı ama kayış gevşeyip sente kaçtığı için sübaplar falan eğildi. araba silindir kapağına kadar açıldı, bütün sübaplar değişti, geri toplandı.

motorda sıkıntı yok, ama özellikle kışın motor soğukken, sabah ilk çalıştırmada, rölantide hani normalde biraz devirli çalışır ya, benimki biraz ısınana kadar sürekli 2000 devire kadar gaz verip verip çekiyor. sürekli 2000 değil, pedala basıp basıp çekiyor gibi.

ustaya da gösteremiyorum, çünkü götürene kadar motor ısındığı için düzeliyor (daha ilk kırmızı ışıkta düzelmiş oluyor aslında, az bir ısınması yetiyor). video çekip gösterdim ama çok da anlatamadım. rölanti motoru arızalıdır, orijinali bulunmuyor, yan sanayisi de çok dandik, her sene bozulur, bu üstündeki orijinal, o yüzden bence değiştirmeyelim dedi. ama ben rölanti motorundan olacağına çok ihtimal vermedim, çünkü sadece motor çok soğukken yapıyor, azıcık ısınınca rölantide falan bir sıkıntı yok.

bana başka bir sensör arızasıymış gibi geliyor ama bilemedim. sizin bir fikriniz var mı?
(4) 

Yine bir Ev sahibi- Kiracı Sorusu

Omelas'ı Terk Eden Köylü #1572491 
Selamlar ahali,
İzmir'de iyi sayılacak muhitte kirada oturuyoruz. 1.5 sene önce depremden sonra yeni ev olsun diyerek bu eve çıkmıştık. Çıktığımızda piyasanın üstündeydi, şimdi ise piyasanın %60-70'ine kalıyoruz diyebiliriz. Emsal kira 30k diyelim biz de 20k ödüyoruz. (Rakamlar sallama)

Ev sahibim de başka lokasyonda kirada kalıyormuş bu sebeple Temmuz ayındaki zam döneminde %25 zam yerine %45 zam yaptık. Evden memnunuz, uzun süre de kalmak istiyoruz diye üstüne önceki kiracının bırakmış olduğu izlerden dolayı boya badana da yaptırdık.

Bugün bana kendi ev sahibinin önceden kiralama sırasında imzalattığı tahliye sözleşmesini kullanarak dava açtığını Mayıs'ta davalarının olduğunu iletti. Daha sonra mahkeme dosyalarının fotoğraflarını da iletti. Davayı kaybetmeleri durumunda evi boşaltmamı istediklerini iletti.

Duruma biraz sinirlendim çünkü henüz eve çıkalı 2 sene olmamış, bir dünya taşınma masrafı, tadilat masrafı verdim. Hali hazırda yurtdışında yaşadığım için taşınma işleri benim için ekstra zor oluyor. Bir de tahliye taahhüt'ü tarihi benle zamma anlaştıktan 2 hafta sonra. Bilseydim ekstra zam da yapmazdım...

Mevcut durumda evden çıkmak zorunda mıyım ? Zaten ben kiralarken de kendisi tek mülkü olsa da kirada oturduğu için mahkemeyi kaybeder miyim ?
(3) 

hemoroid mi

ted #1572486 
normalde çok alkol alan birisi değilim ama 3-4 gün içinde yüksek miktarda şarap içtim. son bir - bir buçuk gündür tuvaletimi yapmakta zorlanıyorum. hemoroid midir, ne yapmam lazım? Farklı bir ülkede olduğum için direkt doktora gitmeden buradan sorayım dedim.
Not: Fotoğraflara falan baktım hemoroid ya fissur değil gibi ancak kızarıklık ve şişme var, buna ek olarak ayrıca idrar çıkartırken de zorlanma var.
(3) 

kullanılmayan laptop şarjının iki haftada bitmesi

inheritance #1572485 
iki hafta boyunca kullanılmayan laptopun pilinin bitmesi normal mi? normal kullanımda pilin erken bitmesi ya da bilgisayarın aniden kapanması gibi bir durum yok.
(1) 

Web tasarım ve yönetim hizmeti için firma tavsiyesi

faberkastelli #1572484 
Merhaba arkadaşlar,

firmamız için yeni bir web sitesi yaptıracağız. ürünlerimiz kuruyemiş, lokum ve şekerleme. özellikle bu ürünlerle alakalı referans çalışması olan tavsiye edebileceğiniz bir şirket var mı?
ihracat da yaptığımız için en az 3 dilde tasarım olacak. tabii tasarım sonrası güncelleme, hosting, mail adresleri yönetimi gibi hizmetleri de devam ettirecek bir şirket arıyoruz. tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
(1) 

Hem Laptop, hem de eşya koyulabilecek kaliteli sırt çantası tavsiyeniz?

winston insani #1572481 
Merhabalar

Hem laptop, hem de eşya koyulabilecek kaliteli sırt çantası tavsiyeniz varsa alabilirim.

Aşağıdaki ürünü buldum ama 2500TL civarı bir fiyatı var.

www.amazon.com.tr
(6) 

sodexo vs multinet vs digerleri

hjarteblod #1572480 
sahis sirketim var yemek giderleri icin sodexo kullaniyorum. hem web hem mobil uygulamasi rezalet, kartta da sorun yasayanlari okuyorum sozlukte. bunun daha iyi bi alternatifi var mi? multinet setcard vs hic denemedim, deneyimleyen var mi?
(6) 

Bir Klasörde Bulunan Txt Leri Accesste Tabloya Eklemek Istiyorum.

al basmadan donu var #1572476 
Arkadaşlar merhaba, elimde aynı formatta olan ve içeriği sürekli değişen txt dosyaları var ve hep aynı klasör e kaydediliyor. Benim istediğim, access e girip güncelle butonuna bastığımda bu metin dosyalarındaki verileri önceden ayarladığım formatı bozmayacak şekilde çeksin ve tabloyu güncellesin. böyle birşey mümkün mü? access e çok uzağım o yüzden tam beceremiyorum bu işleri.

oluşturduğum tablo ve örnek txt dosyalarını ekledim. veri çekerken sınırlandırılmış ve # işaretinden sonra sütunlarda bölmeler yapılması gerekiyor.
txt dosyalarında bir sıralama yok tabloda ilk sütuna 1.2.3.4 diye sıralama eklersek veri yapısı bozulur mu bilemedim, bozulmazsa onu da ekleyebiliriz.

ben accessi açıp butona bastığımda tüm klasördeki bu dosyaları tarayıp güncel olarak bu tabloya atmasını istiyorum.

şimdiden teşekkürler.

dosya.co
(5) 

Vadesiz hesap günlük faiz veren bankalar

high hopes of the sozluk #1572473 
selamlar, normalde garanti kullanıyoruz ama bazen vadeli hesaba geçirirken para vadesizde öyle duruyor. bazı bankalarda vadesiz hesaba eğer o gün dokunmadıysan paraya günlük faiz işleniyordu.
zamanında cebteteb de vardı bu durum. şu anda en iyi faiz veren hangisi veya şunu kullanıyorum memnunum da diyebilirsiniz.
çok teşekkürler şimdiden cevaplarınız için
(4) 

evdeki menfezler nasıl kapatılır?

inancsiz deve #1572472 
tamamen kapatılabilen çeşitleri de varmış ama bizdekiler eski usül kapatılmayan delikli olanlardan ve malesef ev bunlar yüzünden ısınmıyor. aşırı rüzgarlı bir yerde yaşıyoruz.

üşüme ve doğalgaz sorunu güvenlikten önce geliyor. bantladık ama bi işe yaramadı. ne yapabiliriz başka pratik çözüm önerisi olan var mı?
(11) 

kredi kartı asgari borç tutarını ödemek

kent sakini #1572471 
merhaba, yıllardır kredi kartlarımın ay sonu tüm borcunu kapatma alışkanlığım vardır. hesap kesilince girer, ne kadar borç varsa tamamını öderim.

son zamanlarda ekonomik durumlardan ötürü ekstreler de dikkatimi çekecek seviyelerde gelmeye başladı, ilk defa bu asgari borç tutarında ödeme zımbırtısını merak ettim.

mesela şu an 125bin tl borcum var, 50bin tl asgari ödeme görünüyor. bu asgari ödemeyi yapıp gelecek aya devrediyorum kalan borcu, bunun bana negatif yansıması nedir? faiz, kredi notu vs. bu gibi yönlerden bir zarara uğruyor muyum?

ulan bu konuda nasıl bilgin olmaz diyeceğiniz kadar basit bir soru muhtemelen ama yardımcı olursanız sevinirim. saygılar.
(1) 

Diş İmplantı Hakkında

su492 #1572470 
Yan kaplama dişim düştü, gülünce falan bariz şekilde görülüyor. İmplant olması gerekiyormuş. İlk önce sanırım kemiğe bir şey takılacak, 3 ay sonra da üzerine diş takılacakmış. Yalnız diş hekimi 3 ay boyunca orada diş olmayacak diyor. Bunun bir çözümü yok mudur, görsellik açısından kötü görünüyor cidden.
(2) 

Dünya para akış haritası

Rao #1572468 
Global bir araştırma yaptım ancak per bir şey bulamadım ,

İstediğim , mevcut anlık ekonomi verileri kullanarak dünya üzerindeki para haraketlerinin yönünü ve akışını görsel olarak simülasyon yapacak. Ücretli olması sorun değil , bildiğiniz bu tarz bir sistem var mı ?

Gelişmiş yapay zeka teknolojisi ile imkansız değil diye düşünüyorum.
(2) 

Böyle bir bölgeyi "biraz soğutmak" mümkün mü?

tchuck #1572466 
ibb.co

merdiven altına böyle bir dolap yaptırsam. (bizim evde bunun etrafı tamamen betonla dolu. sadece görmüş olduğunuz camekan bölümünde beton olmuyor olacak. )

böyle bir alanı en azından 20 derecenin üstüne çıkmamasını sağlayacak şekilde soğutmak mümkün müdür?

yakınlarında kalorifer peteği yok, arkası yanı altı üstü beton. (buraya soğuk hava üfleyecek bir şey kurulabiliyorsa, yanındaki betonun arkasında bir ardiye var. oraya motorunu yerleştirip bir delikten buraya üfletebilirim)

teknik olarak mümkün mü? "olağanüstü bir" elektrik faturasına mı sebep olur?
(6) 

iphone 15 pro max fiyatı

haskoylu deli hasan #1572465 
ahali selam,

ben yurtdışında yaşıyorum burada iphone 15 pro max 256 gb fiyatı 1450 euro. güncel fiyatla 45675 lira yaıyor ama sarı sitede aynı ürün 39-41 bin gibi fiyatlara satılıyor. bu nasıl iş? biri bana söyleyebilir mi ürün dubaiden abd den bile ucuz fiyata türkiyede nasıl satılabiliyor?

Hindistan vizesi

jakkly #1572461 
istanbulda eğitim araştırma hastanesinde asistan hekim olarak görev yapıyorum. Hindistan vize başvurusunda kurumdan alınan izin yazısı olmak zorunda mı?
(3) 

Rüyada geri geri giden aracı durduramamak

fatihdr #1572460 
Evet saçma gelecek ama sürekli bu rüyayı görüyorum ve aşırı rahatsızlık veriyor. Sürdüğüm araçla geri geri giderken ya yanlışlıkla gaza basmış oluyorum ya da fren tutmuyor. Sordukça bu rüyayı gören bir çok kişi olduğunu farkettim . Acaba bilimsel olarak incelenmiş bir durum mu? Araç sürme ile ilgili desem, 20 yıllık şoförüm, çok sakin araç kullanırım, sadece 1 kaza yaptım onda da kırmızıda bekliyordum :) olayın şoförlükle alakası yok gibi. Yani bu konuyu neden açtım onu da bilmiyorum ama varsa rüyalara müdahale etme yöntemi ya da terapisi şusu busu, vallahi bilmek isterim. Ben artık rüyalarımda da yüzde 70 hasarsızlık almak istiyorum :D
(4) 

Ingilizler maclarda yapay taraftar ses efekti mi kullaniyor?

tantamount_to_equivalent #1572459 
Cok igrendim su an ya. Bir ay onceki Newcastle 0-1 Dortmund maci ozetini izliyordum youtube'dan, (ingiliz yayinci kurulus TNT SPORTS resmi youtube kanali). Dortmund gol atinca cok buyuk taraftar sesi cikti. Deplasman takimi bu kadar olamaz yani. Video Tr'ye kapalidir muhtemelen ama paylasayim yine de youtu.be Maclarda taraftar Ses efekti kullaniyor degil mi bunlar?
(1) 

Pelit çikolata fiyatları

birgumuspeni #1572458 
Spesiyal ya da madlen, güncel fiyatları aşağı yukarı ne kadar bilgisi olan var mı?
(10) 

Erkek kedi mi kiz kedi mi

Kittie #1572455 
Etrafimda herkes erkek kediler daha sevecen diyor.
Ben de disi kedileri seviyorum daha narin yapili olduklari icin.
Soguk mu oluyorlar peki disiler? Sizin tercihiniz ne?
(17) 

Maaşınızın yüzde kaçını yatırım için ayırıyorsunuz

dissendium #1572454 
Merhaba. Maaşınızın yüzde kaçını yatırım için ayırıyorsunuz? Sorum para biriktirmek değil. Maaşımın şu kadarıyla her ay borsa yatırımı yapıyorum, şu kadarını faize yatırıyorum sorusu. Teşekkür ederim.
(2) 

font nedir?

etna #1572453 
www.logotypes101.com
meşhur firmanın yazı fontunu bulamadım bir yerde
(3) 

Yeni Yılda Otomobiller Ne Kadar Zamlanır?

french lover #1572452 
Sıfır araçlar sene başında mı zamlanıyor hep? Yoksa belli periyotlarda tekrar düzeltme oluyor mu?

Bir de ne kadar artmasını bekliyorsunuz?
(1) 

Shell oto yıkama fiyatı

invictae #1572451 
Şu anda güncel fiyatı bilen var mı?
Hani şu tünel model olan, arabayı arkadan bırakıyosun, otomatik yıkanıp önden geri alıyorsun.
(2) 

tapu telefon numarası beyanı

deepness #1572450 
bu beyanı yaptırmamız şart mı ev satılacagı zaman ya da satmıyorken? iki gün önce bir duyurunun cevap kısmında buna benzer bir cümle vardı, şu an bulamıyorum. e devlet te bunu girmezsek veya girersek olumlu ve olumsuz sonuçlarını bilen arkadaşlar yazabilirse çok sevinirim. teşekkür ederim.
(9) 

Kurutma makinesi çamaşırlarımı çektiriyor

denizgonen #1572449 
Genellikle tamamen pamuklu şeyler giyerim. aslında sanki eskiden bu kadar çektirmese de son zamanlarda çektirdiğinden kesinlikle emin oldum.
Geçenlerde satın aldığım bir pantolonun paçalarının kısaltılması gerekiyordu ben de meraktan 6 defa yıkadım ve kuruttum sonunda ise pantolon kesinlikle üstüme tam oluyordu.
bu olay sonrasında da üstümdeki tişörtün birebir aynısını mağazada denemeye gittim ve ciddi bir beden farkı olduğunu görünce emin oldum.
evim ufak ve balkonu da yok. nasıl bir programda nasıl bir kullanımla kullanmalıyım ki bu kıyafetler çekmesin. sadece 2 ay sonra abartmıyorum en az 1-1.5 beden küçülüyor bunlar...
(11) 

deprem planın nedir?

olaguerr #1572444 
merhaba
lokasyon neresi?
taşınma planın var mı?
deprem sonrası nerede kalmayı düşünüyorsun?
mental ve maddi olarak bunu nasıl kaldırmayı düşünüyorsun?

teşekkür ederim.
(4) 

Pegasus kabin bagajı/aksesuar

Mcfly #1572443 
Pegasus kabin bagajının yanında laptop çantasına izin veriyor mu ?

Büyük değil gercek laptop çantası :)
1 ...  ... • 278    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık