(3) 

Yılbaşı hediyesi sorusu vol 172636363

Kediyi üzdün #1573399 
Malum yılbaşı geleneği adına iş yerlerinde kendimize küçük mutluluklar yaratıyoruz. Hamile birisi çıktı bana ne alayım var mı farklı öneriler? Bütçe bin tl’yi geçmeyecek.
(3) 

yılbaşı hediyesi için kahve çeşitlerinden paket

Phoebe #1573391 
çekilişte bana çıkan personelimiz kahveye düşkün, farklı şeyler denemeyi seviyor. termos, mug malzemeleri var, istanbul ofise gittiğimde görmüştüm.

ben kendisine farklı kahvelerden oluşan küçük bir kutu almak istiyorum ama kahve kültürüm sıfıra yakın. internetten baktığımda da o kadar çok marka çıkıyor ki, emin olamıyorum. önerebileceğiniz marka, kahve çeşitleriyle oluşturulmuş hediye paketi vesaire var mı?

special thanx.
(1) 

City Skylines 2 için PC

zekicalik #1573390 
15 bin bütçe var? Önerilerinizi rica ederim.
(2) 

twitter'da hicbir sey acilmiyor

monicapp #1573389 
hicbir sey aratamiyorum, linke tikladigimda nothing to see yet yaziyor. baskasi profilime bakinca postlarim gozukmuyor ancak herhangi bir mail de almadim twitterdan. herhangi bir ofansif ya da kufurlu paylasimim da yoktu, ne oldu acaba?
(5) 

İstanbul avrupa yakası ocakbası

solenkol #1573388 
Guzel kebap rakı yapılacak nereler var son zamanlarda tercihiniz? Beşiktaş şişli karakoy galata etiler levent bu cevreler civarı dusunebiliriz lokasyonu.
(1) 

Almanya iş arama

dissendium #1573387 
Günaydınlar. Türkiye'deki iş tecrübem bir yılı geçti. Mühendisim. Olumlu olmayacağını biliyorum ama Almanya için iş başvurusu yapmak istiyorum. En azından süreci keşfetmiş olurum. Bunun için hangi siteleri kullanabilirim? Şansımı nasıl artırabilirim? Teşekkür ederim.
(4) 

Ev tipi lazer cihazları

damladamla #1573385 
1) çok memnun olan yorumlar okudum. Sizin memnuniyetiniz nedir?
2) tüyleri azaltıyor diyorlar ama peki bu tüyleri azaltıyorsa koskoca lazer epilasyon merkezleri neden var?
3) lazer epilasyon bile zararlı deniyor. E bu cihazlar daha mı zararlıdır?
4) kullanmam diyen varsa neden kullanmam diyor?

Trombosit bağışı yaptım ertesi gün Desmont ilacına başladım problem olur mu

havadakarada #1573382 
İlacın bilgilendirmesini okudum trombosit sayısında düşüş yapabilir diyor. Bundan kaynaklı tedirgin oldum zaten yeni trombosit verdim diye.
(1) 

Gözlük kulak koruma plastiği

twelfth #1573379 
Adını bilmiyorum. Fakat gözlüğmün taktığım zaman kulaklarımın üst kısmını koruyan plastik aparatımsı dalgası koptu. Bunun resmi adı nedir? Adını bilsem internetten arayıp sipariş edeceğim.
(1) 

ICloud ve Google One sorunsalı

noxell #1573378 
selam herkese,

Icloud hesabım var, her ay düzenli ödemesini yapıyorum. 2 gündür bir uyarı çıktı. google one dolmuş güya. 15 gb mı ne...

bir sürü fotoğraf sildim, mail sildim yok nafile... uyarı gitmiyor. sürekli beni para ödemeli bir sisteme gönderiyor. e ben zaten icloud'a ödüyorum. üstelik baya da yer var. 200 gb'lık almıştım.

bu sorunu nasıl aşabilirim? yardımcı olabilecek biri var mı?
(6) 

"o seni sevdigi icin sana satasiyor"

ahm1 #1573377 
Eski gunleri huzunlu bir sekilde dusunurken annemin, abim bana satastigi zaman bunu soyledigi aklima geldi.

Bazen ciddi kavga ederdik, o zaman da bunu soyluyor muydu bilmiyorum ama bu laf mantikli mi sizce? Bu laf size de soyleniyor muydu?

"İnsan, sevdigiyle ugrasirmis" lafi da var ama bu baska, bu romantik seyler icin soyleniyordu.
(6) 

12’ye 9 tansiyon normal midir

condom kurşunu #1573376 
Ctesi-sabah aç karnına, ptesi-gece tok karnına ve bugün-akşm yemekten hemen sonra şeklinde 3 defa ölçtüm hepsinde de 12ye 9 coktı. Normal mi bu?
(4) 

Erkeklere özel klozet sorusu

demirr #1573375 
Merhabalar. internette araştırdım fakat bulamadım. Eve yeni bir klozet aldık ama almaz olaydık. Ne zaman bu klozete oturup çişimi yapsam bacaklarımın klozetin içinde kalan yerlerine idrar sıçrıyor. Lanet olsun neresine işersem işeyeyim sonuç hep aynı. Siz de Yaşıyor musunuz böyle bir sorun? Yok abi ne yaptıysam olmuyor öne eğiliyorum olmuyor serbest bırakıyorum olmuyor elimle sağa sola geriye yön veriyorum Yine olmuyor ne yaparsan yapayım bacaklarıma idrar sıçrıyor. Bu arada iş yerinde olsun farklı yerlerde oturduğum klozetlerde böyle bir sorun yaşamıyorum şu aldığım klozetin tasarımını yapan mühendisin Allah belasını versin
(1) 

Plastik kaynak yapanlar için hangi maske

foma #1573374 
Kırık plastikleri eşyaları tamir ederken eriterek kaynak yapıyorum. Bunları yaparken hangi maskeyi kullanmalıyım?
(2) 

ptt kargo

redcat #1573372 
Bir arkadaşım bana bir şeyler yollayacak. Eve yakın bi ptt şubesine benim daha sonra oradan almam için adıma kargo gönderebilir mi? Teşekkürler şimdiden.
(3) 

Makyaj 101 sorusu

sekizdokuzon #1573371 
Yükselen makyaj trendini yakalamak için f/p olacak şekilde nereden ne alayım? Çok basic önerilere ihtiyacım var. 14 yaşında makyaja yeni başlayacak bir kıza anlatır gibi anlatırsanız aşırı mutlu olurum.

Teşekkür ederim.
(1) 

Pasaport Yenileme- Ücretler

Bluesque #1573370 
Randevu aldıktan sonra hangi ücretlerin yatırılacağına dair bilgi yok e-devlette. Hem pasaport yenileme hem de kağıt bedeli mi ödenecek? Gitmeden yatırılmıyor mu? Orada mı bilgi veriliyor?

Teşekkürler
(1) 

AI'da ünlü sesi

yetkili birine benzeyen abi #1573369 
ünlülere yapay zekayla bir konuşma yaptırmak için kullanılan yapay zeka sitesi hangisi?

bazı sitelerde seçili ünlüler var, onların sesini seçiyorsun ama ben türk bir ünlünün sesini kullanmak istiyorum. onu AI'ya tanıtıp metni onun okumasını nasıl sağlarım?
(1) 

Kredi Kartı Hesabına İcra Olur mu?

zekicalik #1573368 
Annem emekli maaşı hesabına istinaden kredi kartı aldı, annemin çeşitli icralık borçları var, bu borçlar dolayısı ile emekli maaşı hesabına dokunamıyorlar ancak kredi kartı hesabına dokunabilirler mi? Nakit avans olarak limitin hepsini çekmelimiyiz?
(3) 

İsveçli Metal Müzik grubu

Bir ben var benden şurada #1573367 
Bir tane grup vardı M harfiyle başlıyordu, böyle çok değişik ekstrem metal gibi aksak ritimli enteresan bi tarzları vardı, neydi bu grup hatırlayan çıkar mı?
(2) 

Daikin kombi kullanan var mı?

gecerken ugradim #1573366 
Bunun termostatının ayarlarını nasıl yapacağız? Saatini bile düzeltemedim. Gece gündüz derece ayarlarını falan da yapmak istiyorum.
(8) 

insanların dertlerini paylaşmaması

denizzz #1573364 
bu çok yaygın bir durum, değil mi? birebir sohbetlerde herkes halinden memnun gibi görünüyor, derdini tasasını pek anlatmıyor. ama yapılan araştırmalara baktığında nüfusun ciddi bir kısmı yaşamından memnun değil. bir de bu memnuniyetsizlik hali sadece ekonomik güçlük yaşayan insanlarla sınırlı bir şey değil, hali vakti yerinde olanlar da genel olarak bir tatminsizlik içerisinde. ama bu durum ne sosyal medya paylaşımlarına ne de arkadaş sohbetlerine yansıyor. bunu siz de gözlemliyor musunuz? "güçlü görünme arzusu" mu sizce bunun nedeni?
(1) 

ps5 ve pc aynı anda bağlıyken wifi kopması

semaforo de medianoche #1573363 
çok enteresan ama zaman zaman böyle bir şey oluyor. ev dubleks ben üst kattayım modem aşağıda. bu tp link deco cihazından var bir tanesi aşağıda modeme bağlı bir de benim odada var cihazdan. modem dubleks evde üst katta sıkıntı yaratabileceğinden böyle bir şey almıştık gayet de memnundum şimdiye kadar hiç sıkıntı yaşatmadılar. odadaki elektronik aletler benim odadaki cihazın wifi'ına bağlı o cihaz da aşağıdan alıyor interneti neyse böyle bir sistem var işte şimdiye kadar hiç sorun yaşamadım ama ps5 getirdikten sonra odama bir garip oldu. bağlı olduğum cihazda internet varken mavi yokken kırmızı ışık yanıyor. ps5 açıkken zırt pırt kırmızı yanıyor. bir süre yanıp sönüyor 1 dk sonra tekrar mavi. 1 dk sonra tekrar kırmızı falan böyle bi var bi yok ilerliyor internet bir süre. ps5'te bir şey indirme ya da online oyun oynama gibi bir şey de yapmıyorum normal menüde gezerken bile oluyor. aşağıdaki ana modeme bakıyorum onda internet var benim cihazdaki internet kopuyor sadece yani. 2 senedir var bu tp link cihazları daha önce hiç böyle bir şey yaşamamıştım. pc, telefon, tv bağlı bu cihaza default olarak bir de ps4'üm vardı ona bağlıyken de sorun çıkmıyordu ama şimdi ps5 böyle yaptı. sebebi veya çözümü hakkında fikri olan var mı?

not: bir de gözlemlediğim kadarıyla bir süredir açık olan ama dokunulmayan cihaza dokununca çıkıyor bu durum çoğunlukla (sadece bu durumlarda değil ama en çok bu durumlarda). yani mesela pc açık ben de ps'le ilgileniyorum sonra pcden bir şeye bakasım geldi mouseu elime alıp tıkladım tam o an gidiyor wifi böyle kısa süre sonra geliyor tekrar sonra tekrar gidiyor falan bir süre böyle gidiyor. veya bir süredir pc'deyken ps5'e geçtiğim ilk anda işte.

Google streets gibi gezerken girdigimiz yerde satıcılara tıklayıp konuşulan

Zetnikov #1573362 
Google streets gibi online sehırde gezerken girdigimiz yerde satıcılara tıklayıp konuşulan bir uygulama vardı dil ögretiyordu adını bilen var mı?
(2) 

Kediye airtag alternatifi

aguen #1573358 
Merhaba,

Kiz arkadasimin terorist bir kedisi var kapilar neyse camlari falan aciyor kacip 2-3 gun takilip geliyor.

Airtag alayim diye dusunuyorum ama bunun gpsli falan ama cok agir olmayan alternatifleri var midir? Kullanan var mi benzer bir seyler?
(2) 

Telefon rehberini düzenleme

erty_ksk #1573356 
telefondaki rehberimin tamamını excele alayım düzelteyim geri telefona aktarayım diyorum. nasıl mümkün olur bu?
telefonda tek tek uğraşmak çok zor hatta imkansız o kadar çok numara ve kişi var ki, onunla uğraşmaya başlayamıyorum bile. Ancak böyle bilgisayarda excelde düzeltebileceğim şekilde çekip alıp sonra geri yükleme şansım olursa neden olmasın.
nasıl mümkün bu?
(1) 

Ankara Psikolog Tavsiyesi

plutongezegendegilmi #1573355 
Selamlar, iyi bir psikolog arayışındayım.

Bunlar önemli:

- Travma sonrası stres bozukluğu konusunda tecrübeli olması
- Ankara'da olması
- Kadın olması
- İlaç kullanma konusunda şüpheci olması (opsiyonel)
- Bir kuruma bağlı değil de kendi muayenehanesi olması (opsiyonel)
- Çok genç olmaması, tercihen 40+ (opsiyonel)

Seans ücreti, uzaklık, saat uygunluğu vs. önemli değil. "Ankara'da bu kriterlere uyan en iyi psikologlar budur, başkasını arama" diyebileceğiniz türden birisini arıyorum.

Şimdiden çok teşekkürler.
(2) 

Hakemlere neden hoca deniyor?

michael_knight #1573353 
Futbolda hakemlere neden "hoca" deniyor. Diğer sporlarda da öyle mi?
(2) 

Denetimli Serbestlik

secoone #1573351 
Arkadaşlar, yargılandığım bir davada hakkımda CVYO (ceza verilmesine yer olmadığı) kararı çıktı fakat gerekçeli kararda ayrıca

takdiren 1 yıl süre ile DENETİMLİ SERBESTLİK TEDBİRİNE TABİ TUTULMASINA,

diye de bir ifade var. Bu 1 yıl süre ile denetimli serbestlik tedbiri nedir? İmza mı atacağım? Beni bununla alakalı denetimli serbestlik müdürlüğünden ararlar mı? Bunu nereye ve kime sormalıyım.
(1) 

Esnaf vergi muafiyet hesabı

harmanyeri #1573349 
Merhaba. bu belge ile ticari hesap açan varsa, hangi bankadan açtınız acaba? 4-5 bankaya gittim ama hiç birinde konuyla ilgili bilgisi olan birini bulamadım. araştırıp dönelim diyenlerden bir dönüş alamadım..
(6) 

fişin prizden çıkarılmasını engelleyen sistem

kibritsuyu #1573348 
var mı böyle bir sistem? şarj aletimin benden habersiz alınıp başka yere götürülüp takılması ve geri getirilmemesinden gına geldi. her gün deli deli şarj aleti aramaktan yoruldum.

varsa prize taktığım ve benim dışımda şifreyi (?) bilmeyen, anahtarı olmayan birinin fişi prizden sökemediği bir sistem var mıdır?

priz kasasını yerinden söküp arkasından plastik kelepçe geçirip aleti priz gövdesine kelepçelemek geldi aklıma mesela.

aklınıza başka bir şey geliyor mu, ya da bunu icat eden olmuş mudur?
(1) 

hoşdere kızılay dolmuş süresi

a7x #1573347 
hoşdere üzerinden kızılay'a giden dolmuşlar, atakule'ye yakın bi yerden kızılay'a sabah trafiğinde kaç dakikada giderler tahmini sizce?

ab rh+ trombosit kan ihtiyacı / izmir medikal point hastanesi

deniztarafinabakankale #1573346 
AB Rh+ trombosit ihtiyacı bulunmakta. İzmir'de Medikal Point Hastanesi Pınar Zehra Gezer adlı hasta.

İlginiz için şimdiden teşekkürler.

Yaşar Gezer
İletişim: +90 537 249 70 56
(3) 

elektrik işleri- ek hat çekmek

eja #1573345 
merhaba,
Balkonda kombiye giden elektrik kablolarından 3lü uzatmalı priz ile ek hat çeksek sorun yaşarmıyız, yani gelen 1 hattan hem kombiye hem 3lü uzatmalı priz ile buzdolabi ve fırına elektrik vermek istiyoruz.

bilemediğim için akımsal veya yükleme yaparmıyız, illa usta mı çağırmak gerek?
(2) 

türk telekom prime'dan turkcell platinum'a geçiş.

patronaj1 #1573344 
türk telekom'dan turkcell'e geçeceğim. şu pakette bi terslik mi vardır platinum olmasına rağmen sanki ucuz gibi göründü?
yakın zamanda f/p daha iyi bir pakete geçen var mı?
www.turkcell.com.tr
(4) 

taksitli nakit avans

hknty #1573341 
ziraat'teki taksitli nakit avans ile nakit avans arasındaki farkı ne?

bir de kartı takınca şöyle bir durum var. kullanılabilir limitler yazıyor ve altında şöyle yazıyor. buradaki kredi limimit nedir? atm'den alıyoruz galiba ama vadesi, aylık ödemesini nasıl öğrenebilirim?

kredi limiti : xxx
nakit avans limiti : xxx
(4) 

okuduğunu anlama (prospektüs)

kibritsuyu #1573340 
"5 ml'lik 3 ölçek, günde 3 kere yemeklerden sonra kullanılır"

sabah 3 ölçek, öğlen 3 ölçek, akşam 3 ölçek, yani günde 3 kere 3'er ölçek mi?

yoksa sabah 1 ölçek, öğlen 1 ölçek, akşam 1 ölçek, yani günde 3 ölçek mi?
(7) 

Anneye Telefon

ckisc #1573336 
Arkadaşlar annem için telefon almayı düşünüyorum, kendisi internet whatsapp vs kullanıyor. Öte yandan 7 inç civarı telefon için çok büyük diyor, 5 inç telefon daha pratikmiş ama o önemli değil alışır diye düşünüyorum, 5 inç de çok küçük çünkü yazıları okuyamamaktan şikayet ediyordu.
Şimdi biz kendisine bir telefon alacağız yeni yıl gelmeden alalım diyoruz, Samsung veya Xiaomi (hatta bana sorsanız Xiaomi için reklam vs diyorlar, direkt Samsung), güzel bir fiyat performans telefonu alalım istiyoruz, fiyat bandı olarak da yani bir 6-7 civarı olabilir (belki 8'e çok üst düzey bir ürün vardır onda da "e sen 6-7 dedin" diye şey olmasın :)) acaba ne alsak, teşekkürler.
(3) 

Septum deviasyonu operasyonu için devlet mi özel mi?

prole #1573335 
Septum deviasyonu teşhisine istinaden ameliyat olmam gerektiği 3 farklı doktor tarafından söylendi. Bu operasyon için devleti mi tercih etmeli yoksa iyi bir cerrah tarafından gerçekleştirilmesi için özel hastane mi araştırmalı. Eğer basit ve risksiz bir operasyon ise elbette param cebimde kalsın isterim. Ama risk seviyesi düşük değilse de artık bir yer bakarım diye düşünüyorum. Sizin önerileriniz, tecrübeleriniz nelerdir?

Dirençli epilepsi-Doktor tavsiyesi

dembudemdirdembudem #1573334 
Merhaba,

Dirençli epilepsi konusunda (hatta epilepsi cerrahisi) İstanbul’da tavsiye edebileceğiniz bir doktor var mıdır ?

Köpek su şişesi (Verilik)

Dağcı #1573333 
www.trendyol.com

Görseldeki şişeden var elimde.
Hiç kullanılmadı, kargo paketini bile şimdi rengine bakmak için açtım (Mavi).

Beyoğlu bölgesinde elden teslim edebilirim.
İhtiyacı olan yazabilir.

İyi günler.
(2) 

Yeditepe literatür tarama sistemi

haykorsamdunyaya #1573332 
Yeditepeli varsa aramızda hangi link üzerinden nasıl kullanırımı danışmak isterim. Kampüs dışı erişim sayfasıysa eğer veritabanı linklerine tıklayınca otomatik account da açmıyor, anlamadım :(
(2) 

Koltuk, koltukçu tavsiyesi

ala09 #1573331 
Selam selam,

İstanbul'da süngeri güvenilir, kedilerin tırmalamadığı kumaşlardan(kadife, tay tüyü) önerdiğiniz koltuk var mı? Ya üçlü kanepe ya L tarzı 1 koltuk arıyorum. İnternetten baktıklarımda bu kumaşları pek bulamadım imalatçılar koltukçular çıkıyor kötü tecrübelerden dolayı güvensizlik söz konusu. Help!
(2) 

Edessa ve ilknokta websiteleri güvenilir midir?

japon balığı #1573329 
Merhaba
Daha önce buralardan kitap alan var mı? Aradığım kitap buralarda çok uyguna görünüyor emin olamadım.

Teşekkürler.

Gastroclub royal canin indirim kodu ihtiyacı

tiny toon #1573326 
Arkadaşlar merhaba, bir süredir kedilerime royal canin mama alıyorum. Türk Telekom Prime'ın indirim kampanyası geçen ay bitmiş, internetten arattığımda bir de gastroclub'ın indirimi olduğunu gördüm. Kendiniz Gastroclub üyesi olup bu indirimi kullanmıyorsanız bana kod gönderebilir misiniz? Teşekkürler.
(2) 

Maltepe Küçükyalı Bölgesine Bakan Asansör Servisi

ned flanders #1573325 
Sevgili dostlar selamlar. Apartmanımızda bulunan markasız bir asansör için güvenilir bir firma önerisine ihtiyacımız var. Mevcut durumda çalıştığı günden fazla bozuk kalıyor. Öneriler için şimdiden teşekkürler.
(3) 

Booking rezervasyonu ve vize başvurusu hk

dedeminhirkasi #1573323 
Booking üzerinden 2 kişilik otel rezervasyonu yaptım. Fakat konuk kısmında isim gireceğim tek kişilik alan var. Asil konuk ismi gibi bir alan oraya kendi adımı girdim fakat eşimin adını yazacağım bir alan yok. Böyle bir durum mu var yoksa ben mi gözden bir şey kaçırdım. Benim için önemli husus şurası eşimle birlikte vize başvurusunda bulunacağız bu rezervasyonu da sunacağımız için sıkıntı çıkar mı eşimin adının girilmemesinden kaynaklı. Teşekkürler.
(2) 

personel devam kontrol sistmeleri

Phoebe #1573322 
uzaktaki şubeler için personel devam takip sistemi araştırıyoruz. montaj vesaire yaptırabileceğimiz bir alan değil, o nedenle app üzerinden olması gerekiyor.

biz normalde planday kullanıyorduk, shiftler giriliyordu team leaderler tarafından, google maps üzerinden de konum belirleniyordu. o konum dışında check in check out yapamıyordu ekip.

almanya merkez ofis lokal bir çözüme geçtiği için biz tr ofis olarak çözüm arayışındayız.

önerileriniz var mı?

Fobiler için psikolog desteği almak

gregor samsa ya donusen bocek #1573321 
Psikologlar fobileri yenmede etkili mi? Daha önce mesela uçak fobisi, köpek fobisi, ne bileyim asansör, emar, vb. herhangi bir fobisini psikolog desteğiyle yenen biri var mı, ya da böyle birini tanıyan var mı? Hangi yöntem daha etkili? Bilişsel davranış terapisi mi, hipnoz mu, yoksa artık hangi başka yöntem varsa (psikoanaliz var mı bilmiyorum) daha mı etkili? Seans ücretleri pahalı, bir faydası olacaksa hiç önemsemem, ama boşa gidecekse hiç kalkışmayalım, direkt psikiyatriste gidip efendi gibi ilacımızı alıp oturalım.
(2) 

yılbaşı partisinde giyilebilecek gömlek önerisi

pilavmaker #1573320 
evet eğlence insanları. erkek, şöyle şal desenli gibi, tercihen siyah jogger'la iyi gidebilecek ve partiye yakışacak bir gömlek önerisi bekliyorum sizden. görmüşsünüzdür etmişsinizdir ya da şu markada olabilir önerisi de kabul
1 ...  ... • 267    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık