(3) 

diş teli tedavisi sonrası diş arkasına takılan şey

nic cage #1573855 
teller çıktıktan sonra ön dişlerimin arkasına tel takıldı, en az 2-3 sene kalsa daha iyi olur dedi doktor. ama bu takılan şey yapı olarak yumuşak, silikon gibi ve içinde ip gibi duran tel parçaları var. normal mi bu? ben öndeki teller gibi sert bi mekanizma bekliyordum da yumuşak dolgu malzemesinin içinde tel var sadece. bu işe yarıyor mu yani şimdi?
(2) 

Telefona hangi marka batarya?

candide #1573854 
Bir kere deji aldım ama çok iyi değildi bence ama kötü de sayılmazdı. Daha iyi bir marka var mı acaba?
(1) 

eti ne kadar pişirmeli

inheritance #1573852 
iki parmak (3-4 santim) kalınlığındaki eti (antrikot) orta pişmiş olması için tavada ne kadar pişirmeli? iki tarafı da 3 dakika çok mu?
(3) 

Sahte tütün satıp bir de 120 lirama çöken markete ne yapayım?

eurhka #1573851 
Konum İstanbul.
Nereye şikayet edebilirim? Canını sıkmak istiyorum bu karı-kocanın.
Tütünü iade ettim fakat 120 liramı geri vermiyorlar bir de üstüne atar yapıyorlar. Teşekkürler.
(1) 

playstation store indirimleri

kibritsuyu #1573849 
f1 23 ps5 versiyonu %70 indirimle 427 liraya düşmüş. ama aynı oyunun ps4 versiyonu ücretsiz!

şimdi bunların arasında ne fark var ki? yani ps5 versiyonuna para vermemi gerektirecek şey nedir? değecek bir şeyse hazır indirimdeyken alayım. aklıma bir tek ps5 kolunun tepkileri geliyor.

bir de fc24 %60 indirimle 570 lira. elimizde fifa 23 var. hazır indirimdeyken alalım mı, fifa 23 varken değmez mi?
(8) 

file markette olup diğer marketlerde olmayan

panamera #1573845 
Selamlar, şehre ilk kez file market açıldı. bir hafta oldu açılalı, her gün eve giderken önünden geçiyorum, full kalabalık. filede olup diğer marketlerde olmayan ne var? ya da yeni açıldı diye indirim filan yapıyorlar ondan mı?
(9) 

Evlilikle alakalı içinden çıkamadığım bir durum

su eve bi peynir alamadin diyen fare #1573844 
Merhabalar arkadaşlar. Çok vaktinizi almadan uzun zamandan beri canımı sıkan bir durumu sizinle paylaşmak istiyorum. Ne yapacağımı bilemiyorum, zor durumdayim. Tüm yorumlarınızı dikkate alacağımi bilmenizi istiyorum.

Halihazırda doğunun sınır şehirlerinden birinde Polis memuru olarak görev yapıyorum.

İlk görev yerim olan Batı şehrinde, henüz mesleğimin ilk ayında tanıştığım eşimle tanışmamızin birinci yılında evlendik. Şu an 5 yıllık bir evliliğim var. Biraz evliliğimle alakalı bilgi vermek istiyorum size.

Eşimle severek evlendik, ancak sağlık problemlerinden dolayı birkaç kez düşük yaptı, henüz çocuğumuz olmadı. Tedavi görmek gerekti. Ancak çocuğa tam anlamıyla çift olarak hazır olmadigimizi düşündüğüm için eşim ne kadar istese de bu konuyu hep gozardi ettim. Hazır olmadığımız derken kastettiğimiz şey çocuğun sorumluluğunu alamamaktan ziyade, ileriye yönelik olarak er-gec bir patlama yaşayacağımızı, evliliğimizin olası bitmesi durumunda çocuğun zarar görmemesiydi. Bu yüzden ertelemek istedim.

Konuya gelecek olarak ne benim, ne de eşimin birbirimize karşı en ufacik sadakat şüphesi yok. İlişkimizde küfür, hakaret ya da şiddet de yok. En büyük problem ne yazık ki İNAT. Ayrı dustugumuz bir nokta olduğunda benim düşüncemin "haklı" olma durumu yok kendinin nazarinda. Evliliğimizin ilk baslarinda bu durum bu kadar belirgin değildi, ya da ben tartışma ortamına girmek, huzursuzluk çıkarmak istemediğim için sürekli farkında olmadan alttan alıyordum bilemiyorum. Ancak artık dayanacak gücüm kalmadı, uç noktasına geldim arkadaşlar.

Üstte belirttigim gibi doğunun güvenlik açısından sıkıntı sayılabilecek bir sınır ilinde polis memuru olarak görev yapıyorum. İlişkimize başlamadan önce de bu konuyla ilgili eşime defalarca kez belirttim: "Benim mesleğim pamuk ipliğine bağlı, çalışırken yeteri kadar sıkıntı, stresle uğraşıyorum, tek istediğim huzur, eve geldiğimde güler yüzle karşılanmak. Başka bir isteğim yok senden" diye. Ama bugün geldiğimiz noktada öyle bir duruma geldi ki günlerce benimle küs kalabiliyor, ben adım atmadigim sürece kesinlikle yaklaşmiyor, sürekli kendini haklı görmemi istiyor. Biraz yumuşak mizacı olan, güler yuzlu bir yapım olduğu için de, evde yaşadığım bu huzursuz durumun ister istemez isyerimde de olumsuz anlamda etkisini görüyorum. İş arkadaslarim çok kolay bir şekilde anlıyorlar tartıştığımizi, modum negatif oluyor yani.

Dayanamayıp haklı olduğum halde her defasında özür diliyorum, konuşuyorum kendisiyle bu şekilde surat asmaktan vazgeç diyorum, meslegimi de olumsuz etkiliyor bu durum diyorum. Aklım evdeyken bu mesleği yapamam, iş yerinde sorun yaşarım diyorum ama ne yaparsam yapayım 3-5 gün sonra farklı bir tartışmada yine bana surat asarken buluyorum kendini. Bu arada bahsettiğim şey basit "trip atmak" değil. Örneğin Ben geceden çıktığımda eve gelirim sabah uyurum 11:00 gibi uyanırız tek kelime etmeden kahvaltıyı hazırlariz, sonra gider diger odaya akşama kadar tek başına kalır orada.
Her seferinde nereye kadar ben özür dileyecegim, hatasının farkına varmalı diye düşünürüm ama ne yazık ki gelmez.

Sizlere bir de şu durumdan bahsetmek istiyorum. Eşimin Ailesi oldukça tutucu. Biz evlenirken eşim ailesinin "severek evlenmeye" karşı olduğunu,ailelerinde genelde görücü usulü evlilik yapıldığını söyledi. Bu yüzden evlenirken oldukça zor oldu ikna etmek. Az çok biliyorsunuz bu zihniyeti, ben kendisine şiddet uygulayan birisi olsam bile onu evlilikte tutmaya devam ederler. Neyse Aradan geçen 5 yıllık süreçte beni tanıdılar; ne bir kelime kötü soz sözledim, ne bir hakaret ettim, ne de başka bir sey. Diğer damatlardan yana çok ciddi sorunlar yaşadıkları için Annesi de, babası da beni çok severler. Hatta aramıyorum diye darılırlar bile.

Şimdi eşimle daha önceden çok defa boşanma konusunu dile getirdim. Ben bu şekilde yapamıyorum, kendine acımıyorsan bana acı, bu şekilde hayatımı sürdürmek istemiyorum diyorum ama hiç bir şekilde sıcak yaklaşmiyor buna. Boşanmak istemiyor aama günlerce küs kalır konuşmaz yani benimle. Açıkçası eşimin bu huyu olmasa seviyorum, boşanma durumu gerçekleşirse üzülür muyum evet üzülürüm ama bu yaşadığım şeyler de kolay şeyler değil arkadaşlar. 2 hafta boyunca evin içinde iki yabancı gibi yaşadığımız oluyor. Konuyu ailelere yansıtmak istiyorum dediğimde benim aileme soyleme, yaşlı insanlar uzulurler diyor. Çünkü ailesine yansıttığinda beni az çok tanıdıkları için kendini haksız bulacaklarını biliyor.

Kalakaldım yani bir başıma. Bulunduğum ilde psikolojik yardım alacağım bir yer de yok ufacık bir ilçe, köyden hallice.
Hele bir sizlere yazayım dedim. Özelden de yazabilirsiniz. Buraya kadar okuduysaniz da Hepinize çok teşekkür ederim.

Ne yapmalıyım, nasıl bir yol izlemeliyim sizce?
Her yorum çok kıymetli benim için.
İyi ki varsınız.

Yılbaşı akşamı izlenecek program

esinikaybetmiscorap. #1573843 
Pazar akşamı izlenecek youtube veya televizyonda show var mıdır?

Teşekkürler
(1) 

eSim

patronaj1 #1573842 
selamlar. numarayı türkcell'e taşıyorum da şimdi online'da kartınız kargoyla mı gelsin yoksa direkt esim'le kullanmaya mı başlayın diye sordu.
eSim stabil çalışıyor mu ya, basıp geçeyim mi?
(2) 

Berlin ve Hamburgta tatil için kalacak bölge/yer?

mikahakkinen #1573841 
Ramazan bayramında 2 3 şehirli Almanyaz gezi planı için aile için en uygun konaklama nedir? 1 çocuklu aile için önerileriniz nedir?

Booking ve airbnb arasında kaldım? Hangisi daha uygun olur?
(5) 

protein tozu

the guy from batman #1573840 
spordan önce mi alınır sonra mı? neden her konuştuğum başka bir şey diyor?
(5) 

Belgrad 2024 yazı için 3000 gidiş-geliş biletine değer mi?

winston insani #1573838 
Merhabalar

2024 yaz ayları için belgrad'a gidiş geliş 3000'e bilet buldum.

2000 civarı olsaydı hiç düşünmeyecektim, bu yüzden birazcık fazla geldi bana, değer mi sizce Belgrad bu fiyata?

EDIT: Anlık bir indirime denk gelmişim sanırım, fiyatlar 5K olmuş, kaçırmışız :\
(6) 

xiaomi telefon önerisi

ShadowOfMoon #1573837 
eski telefon note 9 pro 128 gb 6 gb ram. iyi dayandı bana. sonlara doğru bataryası kötü oldu ve ekranı kırıldı. bir kere güncelleme yaptım. Çok uğraşmadım güncellemeyle.

yine öyle götürebilecek bir telefon alayım istiyorum.

sosyal medya, basit oyunlar satranç gibi ve arada bir şeyler okumak için kullanıyorum. yani ağır işlemciye gerek yok. ram en az 8 gb diye düşündüm.

Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128 GB 8 GB RAM (Xiaomi Türkiye Garantili)
mesela bu sizce götürür mü. 11 bin civarı. Pil Gücü5020 mAh düşük mü

www.hepsiburada.com




veya

www.pazarama.com




bu nasıl. En az 256 gb hafıza ve 8 gb ram iyi diye düşünüyorum

ithalatçı olunca para verip açtırmak lazım değil mi. Türkiye garantililer daha pahalı çünkü. ithalatçıl olunca kendisi mi kaydedyor imei
(5) 

Eski sevgili sinemaya davet edilir mi?

oldz #1573835 
8 ay olmuş ayrılalı ara ara basit iletişimler kurulmuş, davet edilebilir mi?
(2) 

pasaport defter bedeli ve harç ödemesi

estranged #1573834 
pasaportumun geçerlilik süresi doldu. yeni pasaport başvurusu yapmam gerekiyor. ancak yıl sonuna geldik ve ben halen randevu almadım. yeni yılda da zamlı fiyat uygulanacak. dijital vergi dairesinden defter bedeli ve harcı şimdi ödeyip 2024 içerisinde nüfus müdürlüğünden randevu alıp olayı ucuza kapatabiliyor muyum?
(6) 

Apple watch sürüm düşürme mümkün mü?

akan dame #1573831 
Iphone 7de kullandığım watch se modelini iphone 12 ile eşledikten sonra sanırım bir güncelleme yüklendi ve şimdi tekrardan 7 ile eşleyemiyorum. Bunun bir çözümü var mıdır? Apple servise götürsem saatin sürümünü düşürmeye yardımcı olurlar mı acaba bilgisi olan var mı? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
(2) 

Jumbo'dan alinan feest stol helal mi?

ala09 #1573830 
Ona gore ikram edecegim de jelatin, alkol vs var mi?
(3) 

Göğsümdeki kitle

sacrilegious #1573826 
Merhaba bir senedir göğsümde siyah nokta gibi, sivilce gibi sert bir şey vardı ama git gide büyüdüğü için doktora gittim, (Yaş 31, kadın). Genel cerraha gösterdiğimde eliyle muayene edip yağ bezesi bu, çok kilo verdiysen normal bir durum problem yok hayatına devam et, dedi.

4-5 gündür bu kitlenin çevresinin kızarmaya başladığını fark ettm. Bu normal, kendiliğinden geçecek bir durum mu yoksa yeniden doktora mı gitmeliyim sizce?

Teşekkürler

Çocukluğumda yaşadığım tuhaf olay

sacrilegious #1573825 
Merhaba,

Zaman zaman aklıma gelen bir anım var. 7 yaşındaydım, ailece babamın bir ortopedist arkadaşının muayenehanesine ziyarete gitmiştik. Ben çok iyi hatırlıyorum, o dönem babaanemin dizlerinden problemi vardı ve doktor da ameliyatını yapacaktı. Bu ziyaret sırasında adam bize bir taştan bahsetti ve sonra şöyle bir şey yaşandı: “Bana ellerini arkanda kavuşturabilir misin?” dedi, denedim yapamadım. Sonra şimdi bu taşı tut ve öyle dene dedi. Gerçekten de bu sefer hiç zorlanmadan yapabilmiştim. Çocuk aklımla inanılmaz etkilenmiştim, sihirli bir taş gibiydi.

Bunu düşünüyorum bazen. neydi bu placebo etkisi gibi bir şey miydi yoksa tamamen kafamda yaşadığım bir olay mı? Çünkü 6-7 yıl sonra aileme o günü sorduğumda böyle bi şey hatırlamadıklarını söylediler… benim de hafızamda sadece taşı tuttuğum oda kalmış. Doktorun yüzünü bile hatırlamıyorum. Şimdi gerçek hayatta böyle bir taş olamayacağına göre, zihnimin bana yıllardır oynadığı bir oyun diyebilir miyiz buna?

Toefl Ibt Home Edition'a giren var mı?

Coyote #1573819 
Mesaj atabilirse çok sevinirim
(2) 

kalp yetmezliği hakkında?

coder85 #1573816 
Babamda kalp yetmezliği ve tansiyon var bu da babamı akciğerde ödem oluşturup arada doktora gitmek zorunda kalıyor. İlaçları kullanıyor ama bunlara ek olarak kalbi güçlendirecek takviye ya da bitkisel bir şey biliyor musunuz? Yakınlarınızın kullanıp fayda gördüğü şeyler olursa sevinirim
(7) 

ehliyet dilemması manuel mi otomatik mi?

ezkaza #1573815 
ehliyet kursuna yazıldım manuel ehliyet. yaş 27 erkek.
derslerim henüz başlamadı ve şuan istersem ehliyet türünü otomatik olarak değiştirebilirim. ve bu konuda kararsızım. manuel araba almak gibi bir düşüncem asla yok. yani alırsam bu kesin otomatik olur. açıkçası araba konusunda hiç hevesli ve meraklı bir kişi de olmadım. otomatik araç vardı ailemde ama hiç kullanmayı bilmiyorum. direksiyona bile oturmuşluğum yok. sıfırdan ve yalnızca kurstaki gösterilenle öğreneceğim yani. durumum böyle.

hal böyle olunca sanki kurstaki az olan direksiyon dersi ile manuel araba öğrenebilme konusunda ciddi tereddütlerim var. geçen hatta benimle hemen hemen aynı durumda olan bir arkadaşım da bu ay içinde ilk denemesinde kaldı ehliyet direksiyon sınavında ve keşke otomatiğe yazılsaydım beklediğimden daha zormuş dedi.

sadece kursta gösterilenle manuel ehliyeti alabilen oldu mu? çoğu kişi zaten kurs öncesinde bilip alıyor gördüğüm kadarıyla. otomatiğe geçme konusunda ne dersiniz?
(3) 

Çarpaşık dişlerin arasında sararma

iddaaci #1573814 
Merhaba arkadaşlar, ön alt iki dişim çarpaşık. Üst üste binmişler. Onun tedavisini olacağım ama diş fırçası oraya ulaşmadığı için sararma var. O kısma nasıl bir fırça kullanmalı. Mühendislik hesabıma göre fırça kısmı dar, küçük ve kılları kısa boylu olan bir fırça bu işi görür?

Bu işi yapan fırçalara ne deniyor? Önerilerinizi bekliyorum.
(1) 

Kredi Durumlari

krmzbvl #1573813 
Merhaba, son zamanlarda konut kredisi ceken ya da cekeni duyan var mi? Veriyorlarsa en fazla ne kadar veriyorlar. 600bin tl acigim var.
(2) 

Steam hesabını xbox'ta kullanmak

uyuzcan #1573812 
Selam
Bana Bilale anlatır gibi anlatabilecek biri var mıdır acaba, steam hesabımdaki oyunları xbox'ta nasıl oynayabileceğimi?
Teşekkürler şimdiden...
(1) 

Oksijen tüpü

coder85 #1573811 
Kalp yetmezliği olan babam nefes darlığı yaşadığı zamanlar oluyor. Onun için oksijen tüpü almak istiyorum. Bu konuda bilgim yok. Ne önerirsiniz? Hangi teknik özelliklere bakmalıyım?

1 haftada akdeniz turu yapilir mi?

lapaz #1573810 
Onerdiginiz mekanlari da alayim.
(1) 

Beraber müzik çalınacak birileri nasıl bulunur

nop #1573809 
Amatör düzeyde gitar merakim var. Şu ara ilgim depreşti. Tek başıma uğraşmak yerine yaklaşık benim düzeyimde birileriyle zaman ayırsak diye düşünmeye başladım. İyi düzeyde çalan biryerlerde çıkan arkadaşlar kuzen filan var ama hem uzaktalar hem de onlarla çalacak düzeyde değilim.

Forumlardan filan mi nereden bulurum böyle birilerini? Ben biryerlere üye olmadığıma göre bir çok insan da benim gibi tek başına takılıyordur gerçi..
(5) 

Faiz gelirinin kaynağı nedir

dissendium #1573808 
Merhaba. Faiz gelirinin kaynağı nedir? Basitçe anlatabilecek biri var mı? Aylık faizden 1000 TL geldiğini düşünelim. Banka bu parayı nereden veriyor? Banka ana parayı nasıl değerlendiriyor? Sağ olun.
(2) 

Kasko ve sigorta policesi okuma

balpolen #1573806 
Bugun teklif aldim, fakat bircok terimi yorumlayamiyorum. Genel olarak zaten anlamiyorum da sigorta bedelinin karsisinda yazan 5000 tl nedir, cok dusuk degil mi? Mini hasarin karsisi neden bos? Mini hasar yok mu o zaman?

Sigorta aksigorta bu arada, genel yorumlariniz nelerdir? Anlasmali servis agi, eksper atama hizi vs nasildir?
7 gun ikame arac ve 1 kere orjinal cam degistirme veriyolar. Baska nelere dikkat etmeliyim? Isteyene policenin ornegini gonderebilirim cunku ben yotumlayamiyorum


görsel
(4) 

sınır koymak hk.-iş

wishmaythşngs #1573804 
Bir arkadasim var, iyi birisi, bir sorunumuz da olmadi ama red flag denir ya o konusurken cok rahatsiz oluyorum.
Iki cumlesinden biri "biz ayni konumda calisan insanlariz" ya da benzer imalar.
Biz ayni konumda degiliz ben ustuyum. bu ast ust iliskisinden bagimsiz olarak o benim patronum da olsa konu hakkinda bilgisi yok, getir gotur yapiyor. yeni mezun ama ondan daha iyi olanlar var.

bunun "ayni konum, esitiz" gibi laflari benim canimi cok sikti, esit falan degiliz, ben oldugum yere gelmek icin kopek gibi calistim.

hirsli biri ama o hirs orada kalmis, isinde ilerlemek icin bir cabasi yok. okuldan sevdigim bir arkadasim olmasaydi coktan terslerdim. Sanirim yakinda tersleyecegim. Fakat bu sefer ben "kendini birsey saniyor" olacagim yani alttan alsam sinir oluyorum, almasam yine bana negatif donusu olacak. ben hicbir is arkadasima ayni konumdayiz, degiliz muhabbeti yapmadim. bana mi tuhaf geliyor, anlamadim.

bu gibi durumlarda ne yapmak lazim?
(3) 

The nurse dizisindeki uygulama

sibertenik #1573803 
Olay bir Danimarka hastanesinde geçiyor ve hastaları diazepamla öldüren bir hemşire var. Kullandıkları ilaçların hiçbirini kayıt altında tutmadıkları için rahat rahat takılıyor. Türkiye’de sistem nasıl? Bir hemşire depodan aldığı her ilacın kaydını tutmak zorunda mı?
(4) 

Peşin 400 bin vs Taksit 500 bin

adwokat #1573802 
alacaklıyken hangisi daha mantıklı sizce?

Peşin ödenirse tek seferde 400 verilecek

Taksit denilirse her ay 100 ödenerek 5 ayda borç bitirilecek.

Hangi durumda alacaklı kârda olur?
(5) 

Bu Dyson sıfır mı yoksa önceden iade edilmiş mi?

tavish11 #1573800 
İnternetten Dyson siparişi verdim. Karton kutuyu açarken köşede bir eziklik gördüm. Darbe gibi değil. Sanki birisi kutuyu kapatırken düzgün kapatamamış gibi.

Daha sonra cihazın haznesinde tozlar gördüm. Özellikle siyah lastiğin olduğu kısımda çok fazla beyaz toz var. Haznede de beyaz tozlar var. Fotoğraflardan belli oluyor mu bilmiyorum ama şeffaf kısımda da hafif bir çizik var.

Şimdi bu Dyson sıfır mı yoksa önceden iade edilmiş mi?

1. hizliresim.com
kartonun sol kısımda hafif eziklik var

2.hizliresim.com
siyah plastik kısım çok tozlu

3.hizliresim.com
siyah plastik kısım çok tozlu

4.hizliresim.com
haznenin şeffaf plastiği tozlu

5.hizliresim.com
haznenin şeffaf plastiği tozlu
(7) 

Arabada çizikleriniz olunca ne hissediyorsunuz?

bradshaw #1573799 
Arabanın sağında solunda çizikler var (ben yaptım). Bir tane de derin çizik var, baya boyası kalkmış. Aşırı canım sıkıldı. Kendimi kötü hissettim aslında, kötü kullanıyorum, arabayı ne hale getirdim diye. :(

Ön tarafta çizikler var, yanda az buçuk var. Çok keyfim kaçtı. Ben dönmeyi ya da önümdekiyle mesafeyi ayarlamayı beceremiyorum herhalde dedim. Yetersizlik hissim tavan yaptı kısaca. :)

Siz ne hissediyorsunuz?
(1) 

Askerlik için heyet erteleme verdi ama bir sorum var

the sound and the fury #1573798 
Arkadaşlar geçmiş zamanda sıkıntılarımı anlattım şüphecilik takıntı depresyon hastasıyım. Doktor dinledi ve ciddi sıkıntıların var dedi tedavi görüyorum 3 4 senedir doktor raporu ilaçları okudu dedi bu durumda gidemezsin neyse 1 sene ertelme vermiş edevlette gördüm. Edevlette yazan evrağı nereye götürmek gerek askerlik şubesine imzalatmak gerekir mi bir de seneye yine aybı şeyleri yapacağım heyete girme doktor durun bildirisi evrağı fotoğraf çekmek gibi. Acabamuaf olmak içib 2 kez mi erteleme veriyor 3.kez mi muaf yapıyorlar?
(2) 

maaş zammı ne zaman geçerli olur.

alp9900 #1573797 
sene başında zamlı maaş 1 ocakta mı alınır 1 şubatta mı
(2) 

maaş pazarlığı

kondansator #1573793 
önümüzdeki ay şirket yeni maaşları açıklayacak, genelde maaşın yatcaağı gün srnin yeni maaşın xx tl derler. geçen sene de oran %30 olmuştu. bu sene de aynı oranda geleceğini ve üzerimdeki iş yükünü düşünerek daha da yüksek bir orana çekmelerini isteyeceğim. ancak bu sene şirkete yeni bir ortak(büyük) geldi. eminim, ben maaşa zammı arttırın dediğim zaman ortaklarımız var, kendimiz karar veremiyoruz diyecekler. bu yadsınamaz bir gerçek. pozisyon olarak şirkete ilk giren ve tüm operasyona bir şekilde dokunan bir pozisyondayım. bu durumda nasıl bir kaçak yol yaratmalıyım sizce? kuş kadar maaş ve gerçekten bu strese/operasyon yoğunluğuna değmiyor.
(3) 

E-posta Kişiler Listesinden ve Mail trafiğinden kurtulma?

birşeylersoracağım #1573792 
Biri benimle alakasız bir konu hakkında bir mail başlatıyor ve beni de CC'ye ekliyor. Daha sonra bu maile cevap verenler "tümünü yanıtla" dedikçe ben bu alakasız konuyla ilgili sürekli mail alıyorum. Beni dahil ettikleri bu mail silsilesinden nasıl kurtulabilirim? İstiyorum ki bu konuşmada bir sonraki kişi "tümünü yanıtla" dediğinde kişiler arasında ben olmayayım. Artık bu mailleşmeyle bağım kalmasın.

Outlook'ta böyle bir şey mümkün mü? Google'da arattım ama bir sonuç bulamadım.
(3) 

4000 nakit isviçre frankını en kayıpsız şekilde dolara çevirmek

mozart #1573791 
evet en kayıpsız şekilde nasıl yaparım? önce tl sonra dolar olunca çok param gidiyor.
(3) 

10bin TL'ye kadar android tablet

tchuck #1573790 
neredeyse tamamen terminal gibi kullanılacak. kalem vs. gibi şeylere ihtiyaç olmayacak, sabit bir aplikasyon düzenli olarak kullanılaacak. oyun moyun gibi şeyler yok.

hangi markanın hangi tabletien bakmak lazım? en azından 2-3 sene dayanabilmesi önemli bizim açımızdan.
sağlamlık stabillik olrak ne önerirsiniz?

samsung s6 lite iş görür mü?
(4) 

Deri notluk kalemlik

tolgan #1573789 
Merhabalar arkadaşlar. Deri kalemlik notluk arıyorum da. (suni deri değil)
www.ciceksepeti.com

şöyle bir ürün. baskısız logosuz olursa süper olur. Ankarada veya webden alacağım bir yer önerebilir misiniz.
(9) 

Borsada nasıl sabırlı oluyorsunuz

dissendium #1573787 
Merhaba. Borsada şunu fark ettim. Zarardayken günlerce bekliyorum. Kârdayken sabırsız olup hisseleri satıyorum. Hedefim 90 olsun. 90'a geleceğini biliyorum. Geliyor da. Ama ülke durumu belli olmaz deyip 89'da satıyorum. Bu durumu nasıl aşabilirim? Siz kârdayken satmamayı nasıl başarıyorsunuz? Sağ olun.
(5) 

Tasinirken dikkat edilecek hususlar

speedy #1573786 
Istanbul'dan sehir disina tasinacagim son tasinmamizda 5 yasinda cocuk falandim:) Evime bes dakika mesafede bir nakliye firmasi var, ofisine fiyat almaya gidecegim. Evin adreslerini, ozelliklerini veriyoruz karsi taraf x bir fiyat diyor. Basta ufak bir kapora kalani is bittikten sonra mi veriliyor? Yok senin esyan cokmus, apartman koridorun darmis, kucuk araba yollayip iki sefer yapacagiz diye fiyat arttirma, iscilerin yemegiydi, makas kesmiyor falan gibi durumlara gelmeyelim. Tasinma isi nasil oluyor, kisa ozet gecebilir miyiz?
(8) 

Zam Olayları / Ne yapmak lazım?

plutongezegendegilmi #1573785 
Şimdi abi ben büyük bi şirkette direktör oldum, ama ilk kez bu boyutta bi şirkette yöneticilik yapıyorum, dolayısıyla işin doğrusu yanlışı konusunda arada kaldım, fikrinizi alayım dedim.

Bana bi bütçe verdiler önümüzdeki yıl için. Maaştır, eğitimdir, ekstra harcamadır falan hepsini buradan karşılamam gerekiyor.

Ekipte özellikle junior seviyede çok iyi çocuklar var, bunlara güzel bi zam yapmak istiyorum. Hem yapmazsam kaçabilirler ve bunu istemem, hem de zaten mevcut maaşları "ayıp" denebilecek düzeyde, bunu düzeltmek lazım.

Fakat ben bu arkadaşlara bu zamları yaparsam, bana para kalmıyor :( Kendi zammıma da kendim karar veriyorum bütçe içerisinde.

Şimdi iki opsiyonum var.

1- Projelerin ettiği kârdan yılın sonunda pay alıyorum, dolayısıyla maaşı boşverip projelere kasabilirim.

Ama ben ar-ge departmanındayım. Yani benim projeler iyi hoş güzel ama çok kolay paraya dönüşebilecek şeyler değil. Madem öyle işin ar-ge kısmını hafifletip paraya çevireyim projeleri? Bu sefer de asıl yapmak istediğim şeyden uzaklaşıcam, tatsız.

2- Ek bütçe talep edebiliyorum ama o durumda da IK, finans falan işin içine giriyor, onlarla uğraşabilecek ya da her kalem için onlara hesap verebilecek mental durumda değilim, zaten işim başımdan aşkın.

3- ??? Başka ne yapılabilir ???

Ek soru: Acaba bu bütçeyi, bu durumu / ikilemi öngörüp ona göre mi belirlediler? Ne karar verip ne sonuca varacağıma mı bakmak istiyorlardır?

(a rh +) izmir kizilay - aferez trombosit kan ihtiyacı acil ! 1 yaşında

etimola #1573784 
izmir de kizilaya gidip 1 yaşındaki lösemi hastası - toprak bati çaliskan icin (a rh +) kan gurubunda olup aferez trambosit bagisinda bulunacak 10 kişi lazım 3 kişi bulundu 7 kişiye daha ihtiyaç var imkanı olupta yardımcı olabilenlerden şimdiden allah razı olsun iyiki varsınız

irtibat telefonu

0 535 711 76 66
(5) 

Bu kargo bugün gelir mi?

inheritance #1573780 
Salı günü öğlen gibi Amazondan Çarşamba teslim gözüken 4 parça bir şeyler almıştım. 1 parçası aynı gün kolay gelsin ile kargoya verildi, Çarşamba sabah geldi. Diğer 3 parça Çarşamba akşam agt kargoya verildi. Şu anda hala gönderi kabulu yapıldı statüsünde bekliyor. Teslim tarihi bugün gözüküyor ama agt olduğu için çok umudum yok açıkçası. Bugün gelir mi sizce?
(3) 

burun eti poliplere ameliyat olan var mıdır aramızda?

adivar #1573779 
ilaç tedavisine tanıt vermediği için ameliyat olacak dendi.

devlette yaptıracağım bir yerde yakma yöntemiyle, diğerinde ise radyofrekans var.

radyofrekans yapan genel anestezi dedi, yakmanın ayrıntısını konuşmadım fakat yakmada kabuklanma olabiliyor ameliyat sonrası dedi doktor.

bu iki yöntemden herhangi birini yaptıran var mı?

nasıldır, sonrası rahatladınız mı? ödem filan oluyor mu?

zor mu süreç? hangisini tavsiye edersiniz. radyofrekansta 4-5 ay sonra tekraralayabiliyor dendi. doğru mudur?
(2) 

Yurtdisindan gelirken duty free limitleri

aguen #1573778 
Merhaba duyuru, ingiltereye sirf arkadasin evine siparis verdigim birkac seyi almaya gidecegim de, valiz hakkimi duty freede degerlendireyim diyorum.

Icki vs icin 1lt diyor. Benim ne zaman bir arkadasim gelse bir valiz icki dolu oluyor :D

Tecrubeleriniz nelerdir bu konuda

Türkiye'deki Biontech Aşıları

auroraaurora #1573776 
Son varyantlara karşı etkili değil sanırım. Bazı ülkelerde uygulananlar etkili diye anladım ben TTB'nin açıklamasından. Ama açıklama Eylül'de yapılmış. O günden bugüne bir değişiklik oldu mu acaba?

Ek: Belki birinin işine yarar diye not etmiş olayım. İş yeri hekimine sordum; son varyanlara karşı etkili değil Türkiye'de uygulananlar.
1 ...  ... • 261    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık