(4) 

Saatlerce bakılan şeye çözüm bulmaya çalışmak

sevilen progressive türkücü #1574628 
Saatlerce bir soruna bakıp anlamaya çalışıyordum. Aynı şeyin etrafında dönüp durmuşum. Döngüye girmiş gibi. Ufak bir değişiklik yapıp kontrol etsem her şeyi anlarmışım. Sonra bunu biriyle konuşunca olayın üstünden tekrar gidince anladım. Çözüm basitken aklım başka bir şeye de takıldığı için çözememişim.

Bu tip durumlarda ne yapıyorsunuz? Yoğun stres altına girince beynim durabiliyor. İnsanlık hali deyip geçilir mi?
(7) 

Kalp krizi ya da belirtisi olabilir mi?

onepointzero #1574627 
Merhaba, babam bir süredir göğüs ağrısından şikayet ediyormuş. Bulgaristan'dayken bir gece ansızın yemekten yarım saat sonra göğsünü tutar ve çok acı çeker halde apar topar acile yetiştirdik.

O ağır acıyı çekerken ve ardından yaşananlar şunlardı;
Ağrı çekerken sürekli esniyor,bitkin bir şekilde titriyordu. Su verdiğimizde ağrısı biraz dinmiş ama geçmemişti. Ayrıca yüksek tansiyon hastası. Hastaneye varana kadar acısı yüksek oranda dinmişti. Ekg'si normaldi, fakat tansiyonu 19/10 gibiydi. Oradaki imkanlar biraz yetersizdi. Belinden bir iğne yaptılar. Ve bulgarca tansiyon haplarının yetersiz olabileceği ve bir kardiyoloğa görünmesi gerektiği söylendi. O gece işi gücü bırakıp istanbul'a geri götürdüm. Yol üstünde 1-2 saat içerisinde 4-5 kere idrara çıktı.

İstanbul'da bir devlet hastanesinde durumu özetledik. 2 kere ekg yapıldı ve normal olduğu söylendi. 2 kere farklı kan testi yapıldı crp'si ve potasyumu referans değerin çok az üstündeydi. Bunlar için de normal olduğu söylendi. Göğüs röntgeninde de bir şey olmadığı söylendi. Ve bir kaç saat müşahede altında tuttuktan sonra hiçbir şey yapmadan eve geri gönderdiler. Şimdi bir hafta sonraya zar zor bir kardiyoloji bölümünden randevu bulabildim.

Şimdi biraz ürktük açıkçası. Acaba o an kalp krizi ya da kalp spazmı mı geçirdi ve bu bir hafta içerisinde tekrarlama ihtimali olabilir mi? Buna neyin sebep olabileceği konusunda doktor bir yorum yapmadı.

Ankara-Kayseri arası dinlenme tesisi/kahvaltı önerisi?

29 mayis 1453 gunu hasta olan yeniceri #1574626 
Merhaba, sabah erken vakitlerde arabayla Ankara'dan Kayseri'ye gideceğiz. Yolda nerede kahvaltı yapılır? Güzel bir mekan öneriniz var mıdır?
(3) 

Kredi kartı ekstre kesim günü yapılan alışveriş hangi dönemde gözükür?

ulukayin #1574625 
Kredi kartımın ekstre kesim tarihi 12.01.24 bu gece 00.01 sonrası yani 12.01.24 tarihinde yaptığım alışveriş bu ay ki kesilecek ekstrede mi gösterilir yoksa diğer dönem ekstresinde mi?
(2) 

Aralık ortasında maaş beklentisinin güncellenmemesi

condom kurşunu #1574623 
Aralık ortasında isim belirtilmeden bir şirket için bir ik şirketiyle görüşmüştüm. Maaş olarak da asgarinin bu kadar yüksek opmayacağını düşünerrk daha az bir maaş beklentisi söylemiştim. Şu anki işimde rahatım bu yeni iş daha önce çalıştıgım sektörde bir şirket ama yoğun bir iş. Asgari ücret belli olduktan sonra yani 2 haftadır bu şirketle görüşmelerim başladı. Ama ne şirket ne de ik şirketi bana güncel maaş beklentmi sormadı. Bu normal mi haftaya bir görüşme daha yapacağım. Bana garip geldi herhalde o maaşı hala geçerli oldugunu düşünşyorlar ya da cok cok iyi maaş verdikleri için hallederiz hacı sen canını sıkma tarzında yaklaşımları mı var anlayamadım. Benim yönwtimim şu olacak gidebildiğim yere kadar görüşmelete gidip adamları kendime bağlayıp sonra teklife ulaşırsam ama ben bunu 2 ay önce söyledim benim güncel maaş beklentim şu demek. Doğru mu bür hareket midir bu acab?
(2) 

Geçmek bilmeyen ishal, halsizlik, üşüme, bulantı

dedeminhirkasi #1574621 
Merhaba, 1 aydan beri böyle bir durum var. Bir hafta iyiysem sonraki hafta yine aynı hastalık. Burun akıntısı ya da öksürük yok fakat başlıktaki durumlar var. Acile de poliklinige de gitmedim açıkçası. Bu şekilde gidip tedavi gören var mı? Ne kullanıyorsunuz ne iyi geliyor teşekkürler.
(1) 

Taksim'de dans edilecek mekan

sekizdokuzon #1574620 
Girişte fahiş fiyatlar talep etmeyen ve bu akşam için müşteri kitlesi çok uçuk olmayan?


Çok teşekkür ederim.
(4) 

En saglikli seker

duyurukullanıcısı #1574619 
tamam seker kotu ama iclerinde en iyisi hangisi? Bitter mi? Kuru meyve mi?
(3) 

Yağ ve kas oranı ölçümü yapan yer

kumandanim #1574618 
İstanbul Beşiktaş civarlarında yağ ve kas ölçümü yapan yerler biliyor musunuz?
(2) 

Cihazdaki online videoyu TV'ye yansıtmak [chromecast]

biseysorcaktim #1574617 
Telefonumda ya da bilgisayarımda izlediğim online filmlerde, sağ altta, başka cihazlara chromecast yapabileceğim bir buton çıkıyordu.

ona basınca, aynı ağda bulunan mibox'ta o filmi açabiliyordum.

bir süredir o buton kayboldu. ne telefonumdan ne de bilgisayarımdan cast yapamıyorum. o buton çıksa bile asla mibox'a bağlanmıyor.

neden olduğu hakkında fikir sahibi olan var mı?
(4) 

Şu beyaz köpükten nereden bulabilirim? Ne diye aratmam lazım?

hayirsiz #1574616 
i.imgur.com

i.imgur.com

Şimdiden teşekkür ederim.
(1) 

özdilek avm otopark ucreti ne kadar?

duyurukullanıcısı #1574615 
Tum gece birakirsam ne kadar oderim?
(3) 

Affetme Günü

rock n roll #1574613 
Selam, bugün dünya affetme günüymüş. Sizin affedemediğiniz birileri, ya da sizi affedemeyenler varsa bu duyuruda haykırın.
(1) 

Milli emlakta yayınlanan ihaleler

Coyote #1574612 
Nasıl oluyor? Hiç bu şekilde bir arsa alan ya da ihaleye katılan var mı?
(5) 

Ortak hesap ödemek için app?

ananiyimioguz #1574609 
Böyle bir şey yapılmıştı sanki değil mi adı neydi?

Ya tam hesap ödeme sırasında ya da bir kişi hesabı ödedi diyelim,

Whatsapptan arkadaşlarına bölüp tutarı bir link atıyor.

1000tl ödendi diyelim 5 kişi, 200tl düşüyor ya.

Herkes o like tıklayınca 200tl o kişinin hesabına gidiyor.

Bu uygulama üstünden de olabilir, veya linke tıklayınca banka uygulamasındaki eft ekranı açılabilir.

Yöntemler değişebilir ama bu tarz çözümler neler bilen varsa yazabilir mi?
(4) 

9 Yaş Çocuk Yüzücü Gözlüğü Tavsiye

chivasarchers #1574607 
Merhaba, 9 yaş çocuk için yarışlarda kapalı havuzda kullanacağı buğu yapmayan su kaçırmayan gözlük tavsiyesi verebilecek olan var mı?
(3) 

Netspeed vermediği hizmetin parasını istiyor

dizicolleague #1574606 
Netspeed geçtiğimiz ay yarım yamalak çalıştı. Twitter'da da herkes şikayetçi zaten. Türknet'e geçtim ve rahatladım. 35 mbit Netspeed'e hız testi yaptığımda 10 mbit görünüyordu ve ekran görüntüsü almıştım.

Bu ay fatura kesmişler vermeyeceğim. Nasıl olsa internetimi de kesemez artık. Ödeyip şikayetçi mi olayım yoksa hiç mi ödemeyeyim karasız kaldım. Varsa fikriniz alırım

Kısa Film Adı

bugunhavacoksicak #1574605 
Öncelikle herkese merhaba,
Bir kaç gün önce sosyal medya da bir kısa film tanıtımı gördüm, ancak film ismini hatırlayamıyorum. Filmde bir katile, idam cezası yerine, kurbanın ailesi tamam diyene kadar uzuvlarının sırayla kesilmesi cezası veriliyor. Filmin, Youtube dan izlenebileceği söyleniyordu. İsmini bilen var mı?
(2) 

icardi iğnesi

kibritsuyu #1574604 
hani icardi sakatmış, iğneyle çıkıp oynuyormuş. hep duyuyoruz ya sakat sporcuya iğneyi vuruyorlar, çıkıp oynuyor.

nasıl iğneymiş bu, nedir adı sanı? benim bel ağrım için doktorun verdiği dikloron ve muscoril kokteyli değil herhalde di mi?
(12) 

Hangi bankaları kullanıyorsunuz

dissendium #1574602 
Selamlar. Hangi bankaları ne için kullanıyorsunuz?

Akbank maaş kartı. Otobüs için, alışveriş için kullanıyorum. Aylık ve günlük faiz için kullanıyorum.

İş Bankası sadece borsa ve günlük faiz.

Enpara yedek alışveriş kartı.

Ekstra soru

Şimdi ben borsa için de Akbank kullanmak istiyorum. Yatırım hesap komisyonu için şikâyetler var. Fazla çekiyormuş. Bu doğru mu?

Teşekkür ederim.
(4) 

İkametimizi yurtdışında göstermek zorunda mıyız?

Unde bach canim #1574601 
Türkiyede bir iş sebebiyle ikametim istanbulda gözükmesi gerekiyor. Oy falan kullanmayacağım ama bürokratik işler yüzünden yine de yurtdışında olduğumu bildirmem gerekiyor mu?

Yer irlanda-master
(3) 

4,5 yaşında çocukla oynanacak oyunlar

enteg #1574600 
4,5 yaşında zeka düzeyi iyi bir kızım var. onunla oynanacak oyunlar arıyorum ama çabuk sıkılan bir yapısı var. mesela "bil bakalım kim" çok seviyor. bilgisayar ortamında da olabilir. puzzle olarak çok yaptı bitirdi halen arada yapıyor ama orjinal bir şeyler arıyorum açıkçası.

tavsiyelerinize açığım :)
(2) 

Şunlar ne tür kağıtla yapılıyor

yazdonumu #1574599 
Selam
Şu tarz şeyler yapmak istiyorum buradaki kağıdın özel bir türü var mıdır yoksa x özellikli(gram,materyal vs vs) standart sıradan bir kağıt mıdır?

creativeartworksblog.files.wordpress.com
(1) 

Ankara restoran önerisi

meyve parcacikli kadin #1574597 
Mümkünse cayyolu, beytepe civarinda 2 kisi doğum günü yemeği yemek için kaliteli ve yemekleri iyi bir restoran onerebilir misiniz? (Kebapci olmayan)
(4) 

Yaygın anksiyete bozukluğu

afrehber #1574596 
Merhabalar, yaygın anksiyete ya da depresyon şikayeti olup da EMDR terapisi alıp kalıcı olarak iyileşen var mı aramızda?

kült filmler

kehende #1574593 
kurosava'dan ran
angelopoulos'tan ağlayan çayır

başka bu tip kült filmler neler var?
(16) 

Karakoldayım Akıl Verin Lütfen

french lover #1574592 
Daha önce gürültü sebebiyle şikayet ettiğim komşum bugün sarhoş bir şekilde kapıma dayandı. Kapıyı yumrukladı ve tehdit etti. Polisi aradım ve şu an karakoldayım. Polisler şikayetçi olmamam konusunda akıl veriyor. Adam daha da azabilirmiş vs. Sorunlu bir tip.

Polisler uğraşmak istemiyor belli ki.
Sizce ne yapmalıyım?
(2) 

İzmir'de sessiz cafe ya da kütüphane

etki #1574590 
İki kişi karşılıklı konuşarak ders çalışabileceğimiz bir kütüphane var mı,(öğrenci değiliz üniversite kütüphaneleri olamz sanırım?), Cafe de olabilir ama en sessiz cafe bile kütüphane gibi sessiz olmaz diye düşünüyorum.
(16) 

yeni bilgisayarda sorun

ahm1 #1574589 
düşük-orta arası bir bilgisayar satın aldım. windows 11 kullanıyorum. bir tek eu4, fm24'ü açıyorum ama çok nadir. bilgisayar bu oyunlarda bile güzel çalışıyor.

yalnız, -bunu teknik dilde anlatamayacağım- youtube videoları izlerken başka sekmelerde gezinirken bazen videolar "tırrrrrttttt" yapıyor, video duracak ve bilgisayar kitlenecekmiş gibi oluyor ama son anda düzeliyor video akışı ve bilgisayar.

sorun ne olabilir? kasayı götürmeden çözmem mümkün müdür?
(1) 

Kısaltılmış hali nedir?

The colors of my sea perfect color me #1574588 
Provincial Directorate of Family and Social Services'i metin içinde kısaltmak gerek. Böyle midir?
PDoFSS?
(2) 

Latte'den süt tadı gelmesi rezaleti

kanepeee #1574587 
Bir zincir kahvecide iki defa başıma geldi.

1. Lattenin sütünde kaymak parçaları vardı, görünüyordu minik minik parçalar halinde, kahvenin tamamına yayılmış biçimde.

2. Latte'de süt kokusu vardı, hani evde anne süt kaynatır ya, o koku. Şimdi bundan daha doğal ne olabilir diyebilirsiniz ama basbayağı kokuyordu.

Bunlar neden oluyor, ve diğer kahveciler bunun olmasını nasıl engelliyor?
(2) 

İstanbul anadolu yakası dişçi önerisi

birmilyonunvarmi #1574585 
Birden fazla dişimde çürük var. Kanal tedavi+dolgu+gerekirse kaplama veya başka tedavi yöntemleri var mıdır bilemiyorum. Fiyat/performans konusunda memnun kaldığınız yerleri yazabilir misiniz?
(6) 

vizesiz gidilebilecek balayı mekanı (yurtdışı)

mr.goodcat #1574578 
var mıdır? önerebileceğiniz bir yer 3-4 gece. kıbrıs hariç. yurtdışı. gidip de maldivler yazmayın lütfen :)
(6) 

Karakteri değişen arkadaşınızı uyarır mısınız?

skr1292 #1574575 
Sevdiğiniz biri var ve diyelim ki başka biriyle takıla takıla huyu değişti kötü anlamda. Kendisi farkında değil. Örneğin daha içten pazarlıklı sinsi biri oldu.

Kendisiyle konuşur musunuz sen böyleydin böyle oldun vs diye ?
(1) 

epic games indirimi kaçtı gitti.

sanat guresi #1574574 
yetişsin diye hızlı hızlı giriştiğim işlem sırasında anlamadığım veya yanlış anladığım bir şey oldu ama sonuçta son dakikaya bırakınca indirim uçtu.

400 lira gibi bir şey gördüm. satın alma işlemini sorunsuz gerçekleştirdim. bir baktım meğersem o 700 liraymış. iptal ettim.

o gördüğüm 400 neydi ki? birkaç tane oyun çıkarınca kuponu mu kullanamadım? epic coupon dediği neydi tam olarak?
(7) 

Apartman Çatı Onarımı Sorunsalı

pilchard #1574573 
Selamlar, Manisa merkezde gayet eski bir apartmanda bir daire sahibiyiz. Apartman toplam 8 daireden oluşuyor, öyle pek resmi bir yönetim yok, klasik mahalle apartmanı, genelde yaşlılar ikamet ediyor. Bizim de yaşlı annemiz oturuyor. Çatı onarımı için daire başına 70bin tl para toplanacağını anneme söylemişler, o da ilgilenmem için bana söyledi. Bu mebla normal midir? Piyasayı bilmediğim için soruyorum. Onarımın detayları hakkında bilgim yok, ancak yönetici ile görüşeceğim. Resmi bir yazı, alınan karar, onarımla ilgili bilgiler gibi şeyler sormayı düşündüm.

Belirtilen mebla bu piyasa koşullarında normal midir?
Resmi olarak nelere dikkat etmek, saçma şeyler yaşamamak için neler talep etmek gerekir? Bilgi verirseniz çok müteşekkir olurum.
(3) 

lübnan/beyrut?

sanat guresi #1574568 
yakın zamanda giden veya gidecek olan var mı?

edit: ocak sonuna doğru gittim geldim.
(2) 

zeka

oberon #1574566 
bazı arkadaşlar 31-32 yaşında abd'de ya da iyi türk üniversitelerinde baya hoca olabiliyorlar.

mit econ phd
stanford cs phd
vs vs

bazılarında zeka allah vergisi mi?
çalışma nereye kadar etkili?
mental konfigürasyon 7-8 yaşında mı şekilleniyor?

nedir bu genç ve achiever arkadaşların olayı sizce?
(2) 

Vodafone Email Adresi

b30wu7f #1574565 
Merhabalar,

Vodafone ile epeydir devam eden bir fatura tutarı anlaşmazlığım var. Kısaca özetleyeyim konunun anlaşılması için, annemin kullanmış numara için Vodafone arayıp telefonda yeni bir kampanya teklif ediyor, tutarının o ayki bedel üzerinden(150TL) bir dönem daha devam edeceğini söylüyor temsilci. Onayladık fakat bunun iki katı bir fatura bedeli geldi. Bununla alakalı telefonda itiraz talebi oluşturttum sonradan ama ilk başta ısrarla bu işlemi benim kendi kendime, uygulamadan yaptığımı bu yüzden de ödemek zorunda olduğumu söylediler.
Çağrı merkezinin çözüm üretmekten uzak ve profesyonellik dışı tutumundan sonra yazı diliyle durumu açık bir şekilde izah etmek niyetindeyim fakat Vodafone'un ev internetinden sorumlu birimi dışında bir yerin de email adresini bulamadım(netyardim@vodafone.com).

Nereyle iletişime geçmeliyim bir bilgisi olan var mıdır acaba?
(1) 

Sıcak tutacak mont

iddaaci #1574564 
Merhaba, north face 800 kaz tüyü serisini emekli edeceğim. Çünkü dikiş yerlerinden sökün eden tüyler yolunmuş kaza çevirdi beni. Dikiş yerlerinden de su almaya başladı haliyle. Yoksa kaz tüyünden memnunum. Eğer dikişsiz olarak yapılan bir türü varsa öneri beklerim.

Erkek için sıcak tutacak dikişsiz olacak bir öneriniz var mı?

Ücretsiz Text-to-Video aracı

harmanyeri #1574562 
Yazıdan videoya çeviren uygulama olarak ne tavsiye edersiniz? Mümkünse istediğim videoyu komple anlatayım, 4-5 parçadan oluşacak şekilde küçük videolar halinde oluştursun. Pictory bunu yapıyor ama temel paket aylık 20 küsür dolar..

Milenicom modem ttnet I in kullanmak

bluewhale #1574559 
Elimde bir adet vdsl modem var aka ttnet I in kurulum olmadi. Bir yolu var MI?
(1) 

arka tekerleklerden gelen traş makinesi sesi

patronaj1 #1574558 
Selamlar. Daha önce var mıydı ya da tamamen normal mi emin değilim ama bugün çalıştırıp biraz ısınmasını beklerken arka tekerleklerin olduğu yerlerden böyle bir ses geliyordu. içeriden ya da önden duyulmuyor sadece dışarıda arka lastiklerin oraya eğilince geliyor. Şuradan: hizliresim.com
Bir şey falan mı kaçmıştır yoksa aks sorunu falan değildir değil mi? ekranda bi uyarı yok. 1.4 tdi.
(3) 

İngilizcede tren, metro kelimelerinin kullanım farklılığı

Unde bach canim #1574555 
Train, subway, metro kelimeleri farklılığı nedir. Hangisinde ne kullanılır? Mesela marmaray, aksaray metrosu veya tramvay için uygun kelimeler neler?
(2) 

Eski Yunanca

tustin jimberlake #1574554 
Merhaba herkese
İstanbul'da Eski Yunanca ders veren veya ders verdiğini bildiğiniz birileri var mı?
(1) 

Göz altı ışık dolgusu Ankara

Semi #1574553 
Selam ahali, yıllardır krem serum kullanırım genetik göz çevresi koyuluğum daha da dena olmasın diye ama artık kapatıcıya bağımlı olmak istemiyorum. Ankara'da ışık dplgusu yaptırdığınız memnun kaldığınız bir hekim var mı? Bazı handikaplar varmış geçen bir doktor anlattı, deri çok inceyse dolguların yansıması löp löp gözükür o ciltlere yapmamak gerek diye. Yani bana iyi bir hekim lazım. Göz çevresi koyuluğunun psikolojisini yaşayan bilir. Aşırı özgüven kırıcıdır. Hatta birgün kapatıcısız dış kapıyı açtım, karşı komşumuzun cocugu beni görünce "hiii anne falanca çok kötü hasta olmuş gözleri simsiyah" dedi. Bunun üzerine utancımdan hasta numarası yaptım gercekten. Dertliyim.
(4) 

Viyana gezisi için otel

solenkol #1574552 
Şubat sonunda 3 günlüğüne Viyanaya gidecrğiz eşimle. Son zamanlarda giden varsa temiz düzgün merkeze yakın hangi oteli tavsiye edersiniz?
(2) 

kablosuz şarj cihazları hk

zalbarath #1574551 
kablosuz şarj özelliği olan telefon almak istiyorum ama bunların bir zararı var mı sağlık açısından (fazla radyasyon yayıyor mu)?
(6) 

isviçre vize (eu vatandaşı eş ile)

kent sakini #1574550 
merhabalar,

biraz karışık bir sorum var. isviçrede 1 haftalık tatil için vize alınacak. eşlerden birisi yunanistandan avrupa birliği pasaportuna sahip, diğeri türk pasaportlu.

bu durumda en kolay vize nasıl, ne yöntemle alınabilir? eş vizesi vs. gibi bir imkan var mıdır?

şahıs işletmeleri için e-imza

Rao #1574549 
Merhaba,

e-güvenin e-imzasını kullanıyorduk, şu an süresi bitti, yenileyeceğiz veya farklı bir firmadan alacağız.

Uygun fiyatlı olarak tavsiye edebilceğiniz bir firma arıyorum.

Teşekkürler.
1 ...  ... • 251    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık