(5) 

AB vatandaşlarina indirimli otel?

Cherea #1574916 
AB vatandasi cifte vatandaşlara ekstra indirim yapan acenteler ya da oteller var mi? Varsa hangileri bilgisi olan var mi? (Antalya ve Ege bölgesi özelinde yaz tatili amacıyla)
(1) 

Lavabo Pompası - Acil

2027 #1574914 
Merhaba,
Lavabo pompasını Ankara - Kızılayda Nerede bulabiliriz? Vakit çok sınırlı olduğu için acil kategoride açtım. Bu tarz ev gereçleri satan yer var mıdır? Teşekkürler.
(1) 

ultrasonda prostat ölçümü

kibritsuyu #1574913 
sevgili doktor arkadaşlar. ultrason ile prostat ölçümünde çıkan sonucun bir standardı yok mudur? eski ultrasonlarıma bakıyorum biri mililitre cinsinden hacmini yazmış, biri gram cinsinden ağırlığını yazmış, biri ölçmüş milimetre cinsinden boyutlarını yazmış.

öncekine göre büyümüş mü küçülmüş mü ben bunları nasıl karşılaştıracağım? çeken yerler aynı değil, o yüzden raporda "önceki çekime göre büyümüştür" falan yazamıyorlar.

Çello Dersi

duma duma dum #1574912 
Merhaba,

Çello çalmaya başlamak istiyorum. Yaşım 33. Profesyonel olamayacağım ama keyif için çalabileceğim söylendi.

Erzurum'da çalıştığım için kurs bulmam zor olacak gibi duruyor. Online ders alsam faydası olur mu? Ya da 15 tatilde Ankara'ya döneceğim, acaba orada fiziksel derse başlasam sonra online'a dönsem olur mu?

Her türlü fikire açığım. Teşekkürler!
(3) 

CPAP kullananlar, cihazınızı nereden aldınız?

anaphylacticshock #1574911 
Merhaba, CPAP cihazı kullanan arkadaşlar, cihazınızı nereden aldınız acaba?

SGK katkısı olmadan, ücretini tamamen kendim ödeyerek bir otomatik CPAP cihazı alıcam (Raporum ve reçetem var) Alacağım cihazı seçtim. Resmed Airsense S10.

Ancak cihaz ücretleri çok yüksek. Medikalden alsam medikalci ürünü sattıktan sonra ne kadar arkasında duracak, bir sorun yaşasam falan iade kabul eder mi bilmiyorum.

İnternetten alsam da satıcı firmalar güvenilir mi bilmiyorum.

Amazon'dan almayı düşündüm ama maalesef orada satılmıyor.

Yurtdışından falan getirtmeyi düşündüm ama sonra abartmayayım dedim.

Başka bir ürün olsa bu kadar kılı kırk yarmam. Ama bu hem medikal bir ürün hem de aşırı pahalı.

Siz cihazınızı nereden aldınız? Aldıktan sonra cihazla ilgili bir sorun yaşadınız mı? Yaşadıysanız nasıl çözdünüz?

Bu cihazı hem uygun fiyata hem de satış sonrası desteklerine güvenebileceğim şekilde nereden alabilirim?
(4) 

Bir web sitesi vardı? Map bir şeydi? Bunu nereden yapabilirim?

Amaranta ursula #1574910 
Merhaba arkadaşlar,
Daha önce kullanmıştım ama şimdi ismi aklıma gelmiyor:/
Böyle aktörler arasında bağlantılar kuruyorduk. Zihin haritası, iş planı gibi bir şeydi. Bir aktörün/ anahtar kişinin ya da bir yerin kimlerle ve nelerle ilişkili olduğunu gösteriyorduk. Hatta tasarlayanlar Turkiyeliydi.
Neydi bu site?

Cevaplar için çok teşekkür ederim şimdiden.
(3) 

kayak kıyafet seçimi

alice in potatoland #1574908 
kayak için uygun kıyafet alırken nelere dikkat etmeliyim? bedeni bir beden büyük mü olsun? reflektörlü mü olsun? neler önemlidir?

Satılık Casio Lk125 Org&Piyano 61 tuşlu

mahmuttt #1574907 
Casio LK 125 org& klavyemi satıyorum. Çocuğunuza yeğeninize hediye olarak veya kendiniz müzik yapmak için düşünebilirsiniz.

Hiç bir eksikliği sorunu olmaksızın çalışır durumda.

Gazi, şehit aileleri, engellilere, depremzede ailelere, emniyet ve askeri personellere, yetim öksüzü olan ailelere indirim uygulanacaktır.

3000TL

İrt tel: 05547869600
(1) 

twitch yayıncılarına reklam vermek

stationary traveller #1574905 
selamlar, bir markamızın için twitch yayıncıları ile taft coffee gibi uzun vadeli kodlu işbirliği gerçekleştirmek istiyoruz ama nasıl bir model ile çalıştıklarını tam olarak anlayamadık. bu konuda bilgisi olan var mı?

taft coffee yayıncıya özel bir indirim kodu ile %10 indirim kahve kodu veriyor. yayıncı buna biyografi kısmında ve belirli aralıkla chatteki botunda insanlara sunuyor.
(9) 

Yurt Disinda Olup Calisma Izni Cikartmak

fernando mustafa #1574903 
Bunu yasayanlar var mi? Ben yurt disinda yasiyorum ancak calisma iznim yok, burada herhangi bir is bulursam calisma izni alip oturma iznini uzatabilir miyim?

ekleme: avusturya
(7) 

eti ürünlerinde kalite düşüşü mü var ?

orpheus #1574902 
iki defa üst üste yaşayınca artık tesadüf olamaz gibi geliyor. bunlar daha önce de ara ara tükettiğim ürünler ve hiçbir rahatsızlık yaşamamıştım. son 1-2 haftadır eti maximus ve eti bidolu yedikten sonra ciddi mide yanması sorunu yaşadım. başka hiçbir gıdaya karşı bu kadar şiddetli bi rahatsızlığım yok. kendi midemde bir sorun olsa fark ederdim diye düşünüyorum. yağı veya başka bir katkı maddesi mi değişti. benzer bir durum fark eden var mı ?
(4) 

Kitaplarımı nasıl sanala taşıyabilirim?

funl #1574899 
Çok küçük bir evde yaşıyorum. Bu yüzden artık eşyalarımı azaltmam gerekiyor. Bu yüzden kitaplarımı tarayıp sanalda saklamak istiyorum.

1) En hızlı bunu nasıl başarabilirim?

2) Kitapların birleşim yerini maket bıçagı ile kesebilirim. Bu işimi hangi ölçüde kolaylastirabilir ? ( Kitaplarımı ucretsiz verebilecegim birileri yok bulunduğum yerde. Bu yüzden taradıktan sonra geri dönüşüme gidecek. )

3) 200 tane kitap vardır. Tarayıcım yok bu arada :/
(3) 

Çalışan yan hakkı olarak allowance tam olarak ne oluyor

condom kurşunu #1574897 
Geçende bir yerle görüştüm bana yan hak olaral allowance düşündüklerini de söyledi. Ne demek bu yani?

Tahlilimizi yorumlayabilecek hekim var mıdır

mojiziku #1574894 
Doktorun aramasını bekliyoruz raporu hazırlama aşamasındaymış.
Bu aşamada çıkan bu sonuçlarla hakkında yorumu olan var mıdır?

hizliresim.com


hizliresim.com

hizliresim.com
(1) 

Kulak arkasına parfüm sıkmak ve iltihaplanma

regina phalange #1574893 
Tam iltihap mı yoksa sivilce mi nedir anlmadım ama normalde parfümü kulak arkama sıkmam birkaç seferdir otaya da sıkıyorum geçende bi ağrı hissettim baktım sivilce gibi bişey çıkıyor. Ne alaka orası diye düşününce aklıma bu parfüm olayı geldi. Olbilir mi böyle bişey ya ya da kaba kulak falan olmıyım?
(4) 

şarjlı matkap seçelim mi

penceredengorunenmorbina #1574892 
banyo duvarına raf asmak, dolap kurmak gibi temel işler için ev tipi şarjlı matkap alacağım. aldıktan sonra kullanımını youtube'dan öğrenirim.

linkteki ürün bahsettiğim şeyler için yeterli mi? değilse bu fiyat bandında ne tavsiye edersiniz?
www.trendyol.com
(2) 

Pasaport Değişikliği ve Vize Hk.

sacrilegious #1574890 
Merhaba, soyadım değiştiği için pasaportumu yeniledim. 1 senelik d tipi vizem eski pasaportumda kaldı. Önümüzdeki ay yüksek lisansıma devam etmek için bir avrupa ülkesine giriş yapacağım. Eski pasaportu yanımda bulundurmam yeterli olur mu yoksa yeniden vizeye başvurmam mı gerekiyor? Havaalanında problem yaşamamak adına ne yapmalıyım?

Teşekkürler
(4) 

NordVPN bazı uygulamalar için lokasyonu değiştirmiyor.

birkac sorum var #1574889 
merhaba,

NordVPN kullanıyorum. sayesinde yurtdışındayken eksisozluk kullanabiliyorum. ancak kendisi "precise location" kullanan bazı uygulamalara etki edemiyor sanırım. hava durumu uygulamasının lokasyonu bile değişmedi.

precise location kullanan uygulamalar için başka bir yöntem mi kullanmak gerekiyor?

Lokal Anestezi Hk.

sacrilegious #1574888 
Merhaba göğüsümde sebase kist oluşmuş genel cerrahın söylediğine göre yarın lokal anesteziyle alırız dedi. O an şaşkınlıkla soramadım ama bu işlem ne kadar sürer? Sonrasında araç kullanarak işime dönebilir miyim? Yarın yanımda götürmem gereken bir şey var mı?

Bir de bağkurluyum ama neredeyse bir yıldır prim ödeyemedim. Bu durumda operasyon öncesi bir ücret ödemem mi gerekiyor hastane veznesine?(eğt. arş. Hastanesi)

Daha önce bu konuda tecrübesi olan vardır belki aramızda.

Şimdiden teşekkürler.
(6) 

Hiç hasım veya tehdit korkusu ile bir dönem geçirdiniz mi? Nasıl başettiniz

psmstc #1574887 
Evimin sokağındaki dükkan sahibiyle sokak üstünde park yeri konusunda biraz restleştik. Ne onun tam dükkanının önü ne benim evimin önü. Yer yanındaki dükkanının önü.

Eski ev sahibimle de geçmişte benzer bir restleşme sonrası huzursuz aşırı tedirgin bir dönem geçirmiştim. Hiç birleşe odaklanamıyordum.

Benzer bir duygu içindeyim. Bu hislerim normal mi aşırı mı? Siz hiç böyle durumlar yaşadınız mı?
(1) 

akülü vida seti

1195 #1574886 
selamlar, biraz fazlaca soru soracağım. elimde hali hazırda bi şarjlı matkap var ama uçları çok az, bazıları kayıp.

o nedenle sıfır almak yerine sadece uç seti almak istiyorum ve linkteki bosch marka şu seti almak niyetindeyim: www.gotools.de

birinci sorum: matkap farklı bir marka ama zaten sıkıştırılarak kullanıldığı için bu uçların üniversal olduğunu düşünüyorum, öyle değil mi?

ikinci sorum: bu sette metal ve beton delme için uçlar var. benim mevcut makinemde de sadece ahşap için var ve benim bildiğim, metal ve beton delenler akülü değil, gücü doğrudan şebekeden alan güçlü makineler. yani akülü matkap için olamaz değil mi?

üçüncü sorum: ben bu uçları sadece matkap değil de, tornavida olarak da kullanmak istiyorum. bunun içinde şu linketine benzer bir el aletine ihtiyacım var. bunu sadece tek olarak almak istiyorum, mümkün mü? www.otto.de

başka tavsiyeleriniz olursa da şahane olur.
(3) 

İngilizcesi olanlar yardım edebilir mi?

sadegazoz #1574885 
Aşağıdaki linkte dökümanın kaynağını belirtiyor mu?
news.yahoo.com
(2) 

Productivity uygulamaları konusunda dert yancama duyurusudur

sarper361 #1574884 
Ben çok sıkıldım ya. Benim bildiğin fiziksel tahtada tıkır tıkır giden ama bir şekilde derinleştiremediğim sistemimi productivity uygulamalarına sistemlerine uydurmaya çalışmaktan gına geldi. Azcık geleyim son çare size dert yanayım dedim.

Basitlik dedik tonla app'e para döktük. Yok todoist'miş, ağaç yetiştirmecelermiş, vay efendim ben aslında proje yönetmek istiyomuşum notion her derde devaymış, click up'lar asıl benim derdimi çözermiş vallahi bıktım.

Haftalarca oturup öğreniyorum ve notion'da clickup'ta falan "şaka mı bu şimdi" gereksizliğinde bir sürü şeyle uğraşıyorum, database falan öğreniyorum ya, tam kavrıyorum bakıyorum benim istediğim mümkün değil. şiştim. şiştim şiştim.


Benim istediğim şey basit aslında. Valla ya. Benim her gün tekrarlanan günlük rutinim var. Her rutinimin bir pomodoro süresi var.
kahvaltı/meditasyon/iş1/proje1/iş2/evi topla/spor/proje2 gibi liste uzuyor.

bu iş1, proje1 gibi şeylerin o gün ne olacağı belli değil, ayrı todolistleri var. ve bu her bir "task" aynı zamanda bir döküman olmalı ve evernote gibi notion gibi dökümantasyona sahip olmalı. Sırayla bunları taramaya başlıyorum. ve o todolistler/dökümanlar geliştikçe alta doğru dallanıp budaklanması demek oluyor ve böyle böyle dallanıp budaklanmam gerekiyor. o yüzden taskın altında yeni bi sayfa açıp oranın da ayrı todolistinden tasklar en tepedeki rutinime otomatik getirmekle uğraşmadan, sıradaki sıradaki yapmam gerekiyor.

Benim sistemimde tarih falan yok. Sıralama var. Sırası gelen o konudaki herhangi bir task önüme düşmeli. Döküman diye bahsettiklerim de düz metin düzenleyici. Yok databaseler page olmuyomuş, relationlar roll-up'lar falanmış filanmış, click up'ta yaptığım görevi farklı biri varmış gibi ona assign etcekmişim de falan.

ya ne bu tantana?

Ön soru:
Çok mu şey istiyorum? Rutinimde sırayla bana görev getirecek, buna tıklayınca da ilgili işin projesine, sayfasına gidebileceğim, pomodoro bazlı bir uygulama niye bu kadar imkansız? Ben mi kaçırıyorum?

Asıl soru:
Yoksa bunu azcık kodlama bilgimle kendim tasarlamaya girişsem bir şekilde crossplatform olayını, dökümantasyonu vs halledebilir miyim? Yabancısı için çok mu zor bu işler?

2017'de reddit'te app'ini tanıtan harvardlı bir hintli vardı. en çok o yaklaşmıştı istediğime, o da sildi gitti bulamadım bir daha o uygulamayı. O uygulamayı kullanmak için 1 yıl hatsız telefonla gezmiştim.

Çok doluyum kusura bakmayın buraya patladım. Bi' el atın be :(
(1) 

Excel sorusu

sos fistik olsun mu #1574883 
görseldeki gibi excel tablom var. istiyorum ki excel 90 günü hesap etsin ve tutarı Nisan ayının altına yazsın. nasıl yaparım?

ibb.co
(6) 

bankadan zırhlı araç istenebiliyor mu?

inheritance #1574882 
(bkz: 16 ocak 2024 silahla gasp edilen vatandaş)

şu konuyu okuyunca aklıma geldi. bankaların para taşımak için kullandığı loomis vs. şirketlere ait zırhlı güvenlikli araçlar var. yüklü miktarda para çekildiğinde bu araçlarla taşıma istenebiliyor mu (gerekirse ücret karşılığı)?

gerçi soyacak olan takip edip zırhlı araçtan inince yine soyar da.
(2) 

kripto para almak için 2024'te en kolay yol nedir?

Stoneface #1574881 
hala eski usul paribu, btcturk, binance mi yoksa daha kolay yollar var mı türkiye'den satın alacaklar için? bilindik altcoinlerden almayı düşünüyorum.
(2) 

Emzirme döneminde ilaç kullanımı

sylr #1574880 
3-4 gündür hastayız. Artık bi serum taktıralım dedik. Evde serum hizmeti veren bir yeri aradık geldiler. Eşimin 7.5 aylık oğlumuzu emzirdiğini söyledik.

Serumun içine Deksinject ve Lamelat adında iki ilaç ekledi. İçimiz rahat etmedi. Acaba bir sıkıntı olur mu? Hekim arkadaşlardan ricam yorumlasalar.
(1) 

Obama ailesinin sponsor olduğu bilimkurgu filmi

fildirfildir #1574879 
Teslaların insanların kaçmasını önlediği bir film?

Anlık Video Alıntısı

drmuhendis #1574877 
Anlık ekran görüntüsü gibi pratik bir şekilde kullanacağım bir uygulama var mı bu amaç doğrultusunda?

Mesela bir videonun yalnızca 3 saniyelik kısmını alıp gif olarak sunuma eklemek istiyorum. Nasıl yaparım?
(7) 

araç seçimi/ sizce hangisi?

dayrise enterprises #1574876 
ağırlıklı olarak şehir içinde ve kısa mesafelerde kullanacağım bir SUV almaya niyetlendim. yılda bir kaç kez uzun yola da çıkılabilir. şu üç hybrid modelden hangisini tavsiye edersiniz?

* kia xceed
* toyota corolla cross
* renault austral
(3) 

İş ilanları durgun mu

dissendium #1574874 
Merhaba. Az iş bakayım dedim. Ne var ne yok. Başvurdum 3 5 yere. CV'me bakmadı bir yer. Kısa sürede görüntülenme alıyordum. Çalışıyor olmak dezavantaj mı yeni yerler için?
(2) 

uzun yıllar önce giriş gösterip sigortayı yatırmayan iş yeri (emeklilik)

adivar #1574873 
kademeli emeklilik başlığını görünce biz de bir dertten muzdaribiz.

2002 yılında avm içinde bir pastanede 2 ay kadar çalışılıyor.
İş yeri sigorta giriş göstermiş fakat hiç gün ödememiş.

O yıllar takibi de zor olduğundan ortaya çıkmamış.
Devamında ise 6-7 yıl sonra başka bir yerde ilk sigorta günleri ödeniyor.

Zannediyorum mümkün, 2002'deki o ödenmeyen günler nasıl kurtarılabilir?

İş yeri kapanmış, sahibinin bilgileri de net bizde yok. Şahit çalışan da irtibat kimseyle yok.

Sgk'dan sahibinin bilgileri bulunabilir mi? Gerekirse ödeyeceği cezayı biz verelim, dava masraflarını vs.

Böyle bir süreci Eyt'de yaşayan çok olmuştur. Ne yapmak lazım hakkımızı arayabilmek için.

Çünkü kademeli emeklilik olur da bir gün çıkarsa çok farkedecek bu yıllar.

İngilterede lise eğitimi

delidiyorum #1574872 
Kızımın 10. sınıf itibariyle İngiltere'de lise eğitimini alması için konuyu araştırmaya başladım ancak biraz zorlanıyorum. Çevrenizde bu şekilde yurtdışında okula giden biri varsa diye sormak istedim. Normalde vize vs her işimi kendim hallerim ama sanırım bu konu için bir danışmanlık firmasına ihtiyaç duyacağım . Zorlandığım konular okul sayısı çok fazla neye göre seçim kriteri koyacağımı bilmiyorum, A+ ve GCSE isimli okul başarısını gösteren bir ranking var diye anlıyorum buna bakacağım o ok. Bunun dışında kırsalda mı olmalı merkeze yakın mı hangisi tavsiye edilir. Uluslararası öğrencisi yoğun bir okul tercih ederim olası ırkçı/olumsuz yaklaşımlardan dolayı, bu konuda doğru yolda mıyım. aslında en mantıklısı okul sayısını 3-4 adet ile sınırlayıp ardından ziyaret etmek ancak dediğim gibi nasıl filtreleyeceğim hakkında bir yol haritasına ihtiyacım var. sonrasında beğendiğimiz okulun veya yakın okulların yaz kampı ile denenebilir diye düşündüm. bir de bu liselerin bazılarının üniversiteler ile sanki bağlantısı var gibi , direkt kabul anlamında ya da sadece işbirliği içindeler genel olarak reklam olsun diye koymuşlar, onu anlamadım. belki biri çıkar diye şansımı deniyorum,sevgiler
(4) 

ücretsiz lounge kullanımından kasıt tam olarak nedir?

dali dili havali korna #1574871 
daha önce hiç lounge'da bulunmadım. vakıfbank platinum plus kart'ta ücretsiz lounge hizmeti varmış. ücretsiz hizmetten kasıt girişe ücret ödememek mi yoksa içerideki bazı hizmetlerin de ücretsiz olması mı?
(5) 

Antidepresanların etki süresi nedir?

kukuleta #1574870 
Psikiyatristimin tavsiyesiyle Lustral'e (100mg) başladım.

Henüz 11. gün. Depresif durumumda herhangi bir değişiklik gözlemlemedim.

Siz kaçıncı günde etki hissettiniz?
(9) 

Better Call Saul dizini izleyeyim mi?

Bir ben var benden şurada #1574868 
Şu nedenle soruyorum: Breaking Bad dizisinden nefret eden bir insanım, eşin dostun zorlamasıyla birkaç defa izlemeye çalıştım ama her defasında 3-4 bölüm sonra daha da nefrettim ama bu diziyi izlemek istiyorum, spin-off olduğu için "diğerini izlemezsen bunu anlamazsın birbiriyle bağlantılı konular boşuna zaman harcama" gibi bir durum olabilir mi yoksa küçük atıfların dışında bağımsız bir yapım mı acaba, diğerini izlemeden de izleyebilir miyim?
(4) 

kel kafaya şampuan önerisi

ahm1 #1574867 
yıllardır kepek şampuanı kullanıyorum. şimdilerde kafamı kazıtmaya başladım.

benim yine de şampuan kullanmam gerekiyor mu? gerekiyorsa kepek şampuanı mı yoksa normal şampuan mı kullanmalıyım?
(1) 

Fotoğraf yazıcı

plum #1574866 
şu instax gibi btlu, taşınabilir fotoğraf yazıcılardan kullanan varsa hengisini önerirsiniz?
(3) 

Mekanik saat

plum #1574865 
şöyle 30 bin tl falan bandında sıfır güzel bir mekanik saat almak mümkün mü?
hangi marka/modelleri önerirsiniz?
(4) 

Ev sahibi-kira problemi?

bigcaptain #1574862 
Merhabalar,
şubat ayında sözleşme yenilemesi yapacak olan bir kiracıyım.

2022 Şubat ayında 3350 TL ile başlayan kira anlaşmamız 2023 yılında karşılıklı anlaşma ile 6000 TL olarak devam ediyordu. 2023 eylülde ev sahibim beni arayıp kiraya zam isteyene kadar da ev sahibimiz ile bir sorunumuz yoktu. Kendisi evinin değerinin 20000 TL olduğunu beğenmiyorsam çıkmam gerektiğini söyledi. ben de kendisine geçen sene %25 olan hakkımı hakkaniyetsiz olduğundan dolayı kullanmadığımı kendisinin de şu an yaptığının haksız olduğunu söyledim.Sonrasında konu kapandı ama aramızdaki gerginlik devam ediyor haliyle.

şimdi bu şubat sonunda yeniden zam değerlendirmesi yapılcağını varsayarsak mevcut kirama(6000 TL) ne kadar zam yapsam iki tarafı da üzmeden konu kapanır?
Eğer saçma bir teklifle gelirse %25 zam yapıp geçeyim mi?
elinde tarihsiz taahhütname var. fakat evi tutarken çektiğimize dair kanıtlayabilirim çünkü imzalarken fotoğrafını çekmiştim.bir problem yaratır mı?

ek bilgi: yaşadığım muhitte güncel kiralar 15-18 arasına ulaştı.
(2) 

Iphone için fotoğraf taşıma uygulaması önerisi ?

portakal #1574861 
Merhaba, Windows için fotoları iphone'dan bilgisayara taşımak (kopyalamak değil) hangi uygulamayı kullanıyorsunuz?
(5) 

Kia Stonic 1.4 alınır mı?

Fernand Sansua #1574860 
Merhaba. 2022 model Stonic'ler 890-900 civarına bulunuyor. Ancak 1.4 atmosferik motorun performansı nasıldır bilmiyorum. Yokuşta bırakır mı, yüklenmeden dolayı yağ yakar mı, kronik sorunları var mıdır? Nissan Qashqai 1.2 Dig-T'den geçeceğim. Eski aracımın motoru arabaya göre küçük geldiğinden hem yeterli performansı vermiyordu hem de yağ yakıyordu. Bunda da öyle bir şey yaşar mıyım?
(4) 

GBP Ekstreli Kredi Kartı

Aydan Dustum #1574859 
İnternetten arattım ama bulamadım, bildiğiniz kredi kartı var mı acaba?
Hızlı kasalar hep kart kabul ediyor ama kur dönüşümü sebebi ile kredi kartımı kullanamadım geçen seyahatimde.

Teşekkürler
(4) 

ucuz ucak bileti nasil bulunur

unabomber #1574856 
Selam duyuru. Gitmek istedigim bir yer icin ucuz ucak biletini nasil bulabilirim? Zaman onemli degil. Atiyorum roma olsun. Sure de 4-11 gun arasi esnek. Onumuzdeki bir yil icin en ucuz gidis gelis bileti nasil bulacagim (skyscanner, pegasus, thy tarih istiyor hep)
(1) 

Kediyle uçak seyahati - taşıma çantası sorunsalı

selamun aleykum kitty #1574855 
Lufthansa'nın Uçak yolculuğu için hayvan taşıma çantalarında istediği ebatlar 55x40x23 cm. Bunun yanı sıra hayvanın çantada rahatça ayağa kalkıp dönebilmesini istemişler. Hadi boy ve derinlik tamam ama ben piyasada hiç 20 cm eninde taşıma çantası bulamadım. kaldı ki bulsam dahi istedikleri ebattaki hayvanın 20 cm enindeki çantada rahat hareket edebileceğini düşünmüyorum. Böyle bir çanta Bulabilenler, daha önce kedisini uçakla taşımış olanlar lütfen yeşillendirsin, teşekkürler.
(1) 

avukatlar bakmadığı davanın detaylarını görebiliyor mu

patronaj1 #1574854 
selamlar. avukatlar hali hazırda ilgilenmedikleri davanın detaylarını görüntüleyebiliyor mu?

ikinci sorum

nurdağı'nda depremde yıkılan bir binanın müteahhiti ile ilgili dava için daha dişli bir avukata yönlendirmek istiyoruz ama şu an bakan avukatla beraber çalışabiliyorlar mı? yoksa birini mi tercih etmeliyiz? hassas bir konu olduğu için direkt avukata sormak istemedim.
(1) 

Mide yanması ve bulantıya çevirmesi

pianeta #1574853 
İkidir başıma gelen bir şeyi sormak istiyorum. Doktora da gideceğim tabi randevu aldım ama meraktan burdan da bi sormak istedim.

Gece yatağa geçiyorum, birden midem yanmaya başlıyor. Son zamanlarda Talcid tüketimim arttı zaten gün içinde de. Ama ikidir öyle bir yanma başlıyor ki bulantıya dönüyor. İlkinde saframsı bir şekilde çıkardım zaten, bir tık rahatlayıp yatıp uyudum ama çok kolay bir uykuya dalış olmadı.
İkinci bu gece oldu (ilkinden 2 gün sonra). Yine aşırı bi yanma ve bulantıya dönme hali. Ama bu sefer kusamadım çıkmadı. 1 saatten fazla kıvrandırdı, en son hafifledi ve uyuyakaldım. Ama sadece yanma ve bulantı deyince basit gibi gelmesin, midem batıyordu sanki öyle bir rahatsızlık hissi. Ki bu yaşıma kadar midem hiç hassas olmadı, midemden yana sorun yaşadığımı hatırlamıyorum (son zamanlardaki Talcid kullanımı hariç).

4-5 aydır Selectra 100MG kullanıyorum. İki olayda da tek ortak nokta yatarken Selectra içiyor olmam. Sonra bir anda midemin yanmaya başlaması ve Talcid içmem. Talcid içtikten sonra da ya Talcid'in işe yaramaması ya da tersi etki gösterip içimden geçmesi. Ama dediğim gibi Selectra'yı 4-5 aydır kullanıyorum zaten, hep aynı şekilde yatarken içtim.

Nedir bu neden olabilir?
(2) 

Bazı mekanlar ve bazı insanlar sizin de ruhunuzu basıyor mu?

psmstc #1574852 
Bunu yeni farkediyorum. Bazı insanlar ve bazı mekanlar her görmem her gitmemde ruhuma kasvet veriyor. Size de oluyor mu ve neyle ilgilidir bu?
(9) 

Fiziki Olmayan Altın Almak??

eisberg #1574851 
Altına yatırımı seviyorum. Alış/satış rahatlığı ve saklama derdinin olmamasından dolayı fiziki olmayan altını tercih ediyorum (yatırım fonları ile). Ama büyükler hep "devletin ne yapacağı belli olmaz, bir bakarsın el koymuşlar bir bakarsın vergi gelmiş bir bakarsın uçmuş gitmiş" vs. telkinlerde bulunuyorlar. E onlarınki de tecrübe neticede, o da değerli.

E fiziki alsam bu sefer de alıp/satması ve saklaması dert. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sanaldan devam mı :)?
(1) 

uyap dosya hesabı ve ödeme

haskoylu deli hasan #1574847 
uyap vatandaş portalında çok eskilerden bir borç çıktı, bu borcun dosya içeriğine girdiğimde dosya hesabı kısmında paranın mktarı yazıyor. avukatlık ücreti borç, harçlar vs diye ve genel bir toplam var. aynı kısımda birde ödeme sekmesi var ben o kısma geçip bu dosya hesabı kısmındaki parayı ödersem bu dosya kapanacak mı?

bir daha uğraşmak istemiyorum yeniden icra vs ile. ödemeyi yaparsam sonsuza kadar kurtuluyor muyum borçtan?
1 ...  ... • 248    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık