(2) 

Kadıköy ve civarı oto yıkamacı

condom kurşunu #1583974 
Şöyle uygun fiyatlı 500 tlden düşük fiyat veren oto yıkamacı var mıdır
(4) 

Evde yer kalmadı (Ankara)

balporsugu #1583972 
Atamadığımız şeyleri, hatırası olan eşyaları, halıları falan koyacak yer arıyorum. Birkaç depo hizmeti araştırdım ama büyük ve dolayısıyla pahalı. Güvenilir bir yol önerecek var mı?
(1) 

thy technic sınavı

MtKrt #1583970 
kardeşim makine mühendisi. thy technic'e başvuru yapmıştı. genel yetenek ve ingilizce sınavına girecekmiş. nelere dikkat etmeliyim? ne yapmalıyım diye soruyor. bilgi ve tecrübenizi paylaşırsanız mükemmel olur.
(14) 

Evlilik fikri

ırene adler #1583968 
Normalde evlilik fikrine baya uzak biriydim. Çocuk sahibi olmakta hiç istemediğim bir şey.


Son zamanlarda çevremde çok fazla evlenen oldu. Kuzenlerden 3'üde bu sene evlenecek. Tabloya baktığımda bir çok kişinin evlenerek akista olduğunu hissettim. Evlilik fikri mantıklı gelmeye başladı. 3 yıl ve daha uzun süreli bir ilişkimde olmadı esasen bu zamana kadar. Hep bir şekilde yolumuzun ayrilabilecegi kişileri kendime çektim, ya da evlenip çocuk sahibi olmak isteyen kişilerden ben uzaklaştım bir şekilde.

Kafa olarak uyusabilecegim biriyle evlilik fikri cazip gelmeye başladı ve bu sene oldu. Çok küçük yaşlardan beri annem ve babam ayrı. Büyürken de bir evlilik gözlemlemedim esasen.Bir yandan evlilerin dert yanması durumu var ama sağlam ilerleyen evliliklerde var.


Sizlerde de böyle bir his oldu mu evlilik düsünmezken?Olduysa kac yasinda oldu?

Yaş:34 kadın kisisi, çocuk konusunda netim,dusunmuyorum.
(6) 

makalede resmi soyisim yazılmak zorunda mı?

deartheodosia #1583967 
bi öğretim görevlisi ve doktora öğrencisi ile bi makale hazırlığındayız. soyismim eski eşin soyismi, kendi soyismimi kullanabilir miyim (resmi olarak yok)? avukatım soyisim için ayrıca dava açılmalı, o da vakit alır falan dedi.

GCPW uygulaması kişisel bilgisayar için güvenli mi?

havadakarada #1583966 
Şirketin IT departmanı mesaj attı bu programı indireceklwrmiş güvenlik için. Bilgisayar çalışırsa vs bilgisayarı uzaktan kilitleyebiliyor ve içindekileri silwbiliyorlarmis. Ben bunu kullanmadığım diğer bilgisayarıma yükleyeceğim. Bilgisayardaki verilere erişme, monitör izleme gibi şeyler yapabilirler mi yoksa bir problem yok mudur?
(9) 

Likör ne ile içilir?

darkwizard #1583964 
Jagermeister ve türevleri ne ile içilir.
(3) 

20lik diş

Yılmaz920 #1583962 
Ağrısı ve iltihabı nedeniyle çenenin hareketleri kısıtlanır mı ?
(2) 

high-pressure hydrothermal carbonization process. (2)

diyecevaplandı #1583961 
Duyuruyu açtım ama hiç bir cevap gelmedi.
şimdi dedim duyurunun akademikleri mesaileri bitmiş
evlerinde olmalılar.
tekrardan yazmak zorunda kaldım.
.........

konuyla ilgili güncel uygulama ve
bilgiye sahip duyuru sakinlerinden
kongre notları, slayt, makale linkleri varsa
alabilir miyiz ? Dil olarak İng, Tr farketmez.
e-book'a gerek yok.

İnternette daha çok başlıktaki bir
kaç kavram üstünden bilgiler çıkıyor.
(6) 

Ebeveyn için 10 Bin TL Altı Telefon Önerisi

Ranchoddas #1583959 
selam herkse, babam telefonundan şikayetçi. Yenisini almayı planlıyorum ama şu ara biraz sıkışığım. 10k TL altı önerebileceğiniz hiç telefon var mı yoksa gerekirse bekle mi dersiniz?
(3) 

Göztepe civarı baklava/şöbiyet siparişi

marowak #1583958 
Kadıköy'de arkadaşlara baklava sözüm var. Fiyatı çok abartılı olmadan iyisi nereden alınır? Veya paraya kıyıp nereden alsam vay be x'ten almış derler?
(3) 

Atıf sorusu - ithenticate

durgunfoton #1583957 
Arkadaşlar ben tezini yazdım, bu raporu alacağım ama aklıma takılan birşey oldu. Ben ofis bilgisayarını kullandım atıf eklerken, mendeley vardı.
Sonra kendi bilgisayarımda 5-6 tane daha atıf ekledim. Word’te mendeley falan yoktu ben de kendim yazdım (düzgün cite ettim yani onda problem yok).
Şimdi aklıma takıldı, intihal raporu alırken sorun olur mu?

Bebek bağışıklık sistemi rahatsızlığı - evans tanısı/itp tanısı

fildirfildir #1583956 
bebek 2 buçuk yaşında, bağışıklık sistemi beyaz ve kırmızı kana saldırıyor, düşman olarak algılıyor kandaki o unsurları. Kandaki değeri 150.000 olması gerekirken 50.000’e düşüyor. Kortizon tedavisine cevap vermiyor, kan nakli oluyor sürekli hem beyaz hem kırmızı nakil yapılıyor ama bağışıklık yine saldırıyor, değerleri nakilden sonra hemen yine düşüyor. Akıllı ilaçlar var kanser için kullanılan, (bebek kanser değil, bağışıklık sistemini uyutmak için kullanıyorlar) 5 dozluk bir tedavinin 4 dozu uygulandı ama cevap vermedi vücut. Doktor 5. Dozu da uygulayacağız ama yanıt vereceğini düşünmüyorum demiş. Bundan sonraki süreç ilik nakli imiş ama genetikten kaynaklı bir durum olabileceği için ilik naklinden sonra düzeleceğine veya tekrarlamayacağına dair kesin bir şey söylemediler, tanıyı evans olarak koydular.

Doktor önerir misiniz?

araç ön 2 kapı için cam filmi

EXXE01 #1583953 
Arkadaşlar araca cam filmi yaptıracağım 2 cam için tavsiyeniz var mı ?
(14) 

Deniz Olan Yerde Yaşam

rock n roll #1583952 
Mesela sadece yazın tatil amaçlı gittiğim işte Datça olur, Fethiye olur, Marmaris olur normalde buralarda yaşayan arkadaşlar yaşam nasıl oralarda? Benim için deniz olan yerlerde olmak çok keyifli. Yaz tatiline gittiğimde geri dönmek istemiyorum. Hiç denizden çıkmak istemiyorum, dalış yapmak istiyorum, su altı yaşamı çok ilgimi çekiyor. Bütün gün kumsalda oturmak istiyorum. Tarihi yerleşim yerlerini gezmek istiyorum. Akşam balkonda şakşuka, karpuz ve çay keyfi yapmak istiyorum. Maddi açıdan çok yük getirir mi? Avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Çok şanslısınız.
(7) 

avustralya'dan hediye olarak ne istenebilir

semaforo de medianoche #1583951 
şehir melbourne. bütçe max 200 aud yani 4k tl civarı oluyor. aklıma bumerang geliyor avustralya'ya özgü bir şey düşününce ama giyim falan da daha ucuz orada. türkiye'de bulamayacağım ya da zor bulacağım bir şeyler olsa daha mantıklı bence oraya özgü kıyafet ya da aksesuar falan var mı bildiğiniz? belki şu da olabilir 1 tommy tişört burada 5k tl orada 1-2 civarınaysa o tarz bir şey istemek de mantıklı olabilir.
(14) 

gaza getiren şarkılar

yetkili birine benzeyen abi #1583950 
athena-arsız gönül gibi gaza getiren şarkılar neler var?

ben mesela! uçarım mesela! yerlere göklere sığamıyorum!

gibi...
(3) 

üsküp'te nerelere gitmeli, neler almalı?

sorusoranadam #1583949 
alınacak şeyler hediyelik eşya ve yiyecek şeyler olabilir.
(2) 

Şu mobil oyunun adını bilen var mı? mmo sanırım

ananiyimioguz #1583948 
(19) 

Borsa kaplanları

Kediyi üzdün #1583947 
Sizce borsada son 2 yıldır ve şu an uzuncu olan biri yanlış bir yatırım mı yapıyordur? Alırken motivasyonum takip etmeyeceğim ve 5 sene sonra bakarım hisselere idi ama sanki bu mantıkla yanlış bir yatırım tercihi yapmışım gibi gelmeye başladı. Teknik olarak al diyen ama piyasa yüzünden %40 zararda olduğum iki kağıt var mesela. Öte yandan kısa sürede %80 kazandığım da var. Bilmeden almıyorum hisseleri ama sadece sizin fikirlerinizi merak ediyorum.
(1) 

Bisikletin arka tekeri hafif sürtüyor - disk fren ayarı

hayirsiz #1583945 
Yeni bir bisiklet aldım. Ayarlarının hepsi tam yapılsın diye bisikletçide yaptıracağım ama arka teker dönerken frene sürtüyor, en azından onun sürtmesini engelleyip öyle vereyim diyorum çünkü yolda giderken hasar veririm diye endişelendim.

Nasıl yapabilirim? Buradan neyi gevşetmem gerekiyor?

i.imgur.com

Şimdiden teşekkür ederim.
(4) 

Bu cam sinekliklerin çeşitleri var mı acaba? Bilgisi olan?

winston insani #1583944 
Merhabalar

Balkon camına sineklik taktırmak istiyorum da, bunların çeşitleri vs var mıdır? Veya şu olursa iyidir şu olursa kötüdür gibi? Yoksa standart mı tüm sineklikler?
(13) 

Tatile Gittiniz Mi?

rock n roll #1583943 
Gidecek misiniz, gidecekseniz nereye gideceksiniz?
(19) 

En beğendiğiniz özelliğiniz nedir?

sekizdokuzon #1583942 
Biraz da pozitif basalım. "Şöyle biri olmasam başıma çok daha büyük belalar açardım." Dediğiniz ne var? Benimki herkesi eninde sonunda affediyor olmam. Affedip hayatıma tekrar almak değil ya da davranışını onaylamak değil. Sadece affetmek. Öç almamak, intikam planları yapmamak. Bazen bu tarafım yüzünden suistimale de uğruyorum ama kar-zarar analizi yaptığımda böyle olmasam ara sıra suistimale uğramaktan daha fazlası gelirdi sonucuna ulaşıyorum.

İki gün önce öldürmek istediğimi bugün affediyorum. Öyle olmasa belki de gerçekten zarar vermek için plan, program yapacağım. Bayağı soft power bence, aşırı mantıklı. Her şeyimiz de noksan, hasarlı değil. Maşallah bize.

Sizde neler var? Teşekkür ederim.
(5) 

ankara oto yıkama fiyat bilgisi

diyojenimtırak #1583941 
yer, semt ve fiyat olarak yazabilir misiniz, teşekkürler.
(2) 

Aliexpress vergi konusu

dedeminhirkasi #1583940 
Sipariş verdiğim ürün için ödemeler kısmında vergi de dahil olarak toplam ödemeyi yaptım. Kargonun teslimi sırasında tekrar vergi vs bisey ödenecek mi? Hatırladığım kadarıyla ptt getirip şu kadar vergisi var gibi bir eyler diyordu diye aklımda kalmış
(1) 

abdde banka hesabi acmak zor mu

monicapp #1583939 
sifirdan şirket kuruyorum ancak sanal posa izin vermedikleri icin abdde şirket kurayım diyorum (LLC). ama simdi de diyorlar ki abdde banka hesabi acmak çok zor, fiziksel olarak ofisinize gitmeniz lazım vs. nedir bu isin dogrusu?
(4) 

bisiklet zincir yagi nasil temizlenir?

superb #1583936 
bisikletimin zincirini fircalarla temizledim
simdi fircalar feci halde yagli, nasil temizlemeliyim sizce?

cevap veren herkese simdiden tesekkurler
(9) 

size ruh halimi anlatayım uygun tesellileri sıralar mısınız?

geveze yazar #1583935 
Böyle çok mutlu gittiğin bir yerde umduğunu bulamamanın ardından gelen değersizlik hissi. Kendini sevdirme ve kabul ettirme çabası ve bunu neden yaptığını bilememezlik. Kabul edilmeye çalışılan kişiler tarafından bu farkedilmişte alay ediliyorcasına sanki inadına yalnızlığa itilmeye çalışılıyormuşum hissi. Sanki koca bir çaydanlık çayı devirmişim bardakların hepsi etrafa dağılmış artık hiçbir şeyi düzelteyemecekmişim gibi.
(3) 

kadın jean

denizzz #1583934 
arkadaşıma maviden bir jean pantolon alacağım, baktım pantolonlarından biri 25-28 diğeri 27-30. ikisi de mavi bu arada. hangi ölçüyü baz alsam emin olamadım, ne önerirsiniz?
(4) 

Istanbul uzmanlari. Az bilindik, ilginc yerler/aktiviteler

ermanen #1583933 
Oneriniz.

Yer, aktivite, yeme/icme olabilir.

Not: taksim tarafina yakin olmasi super olur. Ama bildiginiz her seyi soyleyebilirsiniz.
(3) 

araç için güneşlik

nemo problemo #1583930 
www.amazon.com.tr

bu ürünü gördüm. siz ne kullanıyorsunuz? bu alınır mı sizce?
(13) 

Emekliye neden ucuz olsun ki?

michael_knight #1583929 
Kanun çıkmış. Şehirlerarası otobüs biletleri emeklilere %20 indirimli olacakmış.

Bu yük neden otobüs firmalarına yükleniyor ki? Ya devlet ödesin bu farkı ya da böyle kanun çıkarmasın.
Sonunda 100 lira olan tüm biletleri 120 lira yapacak firma, olan hepimize olacak.

Mesela tesisatçılar için de çıkacak mı böyle kanun. O zaman emekli arayıp çağırdığı zaman "işim çok, bu hafta gelemem" diyecek tesisatçı. Mecburen genç birine telefon ettirtecek.

Bu durum bir yorum farkı mı yoksa dümdüz saçmalık mı sizce?

Suyla soğutan klima

pianeta #1583926 
F/P ürünü suyla soğutan klima/vantilatör tavsiyeniz var mıdır?
Normal klima kullanılamıyor mecbur bu tarz bir şey kullanılacak. Fiyat 5-6 bin lirayı geçmemek kaydıyla küçük klima tarzı şeyler de olabilir.
(6) 

Online tatil satın aldığınız siteler

hepimizkediyiz #1583925 
Hangi siteden tatil alıyorsunuz? Memnun kaldığınız, kazıklanmadan bir tatil aldığınız siteler hangileri?
(1) 

Excel verisinden PPT Sunumu Hazırlayan AI Tool var mı?

vaveylababa #1583922 
Elimdeki çalışan verilerini girdiğimde bana grafikli bir PPT sunumu hazırlayacak bir AI aracı mevcut mu?
(1) 

enginar101-enginar konservesinden yemek

panamera #1583919 
Merhaba, şöyle bir konserve aldım. Bunu kıymalı bir yemekte kullansam nasıl olur. yani patlıcan musakka gibi pişirsem mesela?
ilk kez enginar yapacağım.
standart zeytinyağlı bezelye havuç patates kombinasyonu istemiyorum.
online.metro-tr.com

opet ultratemiz

dali dili havali korna #1583917 
ultratemizlerde hiç iç dış yıkama yaptırdınız mı? aşağı yukarı ne kadar sürüyor işlem?

Boynumda oluşan şu kahverengi çizgi izlerinin sebebi ne olabilir?

psmstc #1583916 
Soru başlıkta

RESİMLER: (git:ibb.co)
(git:ibb.co)
(14) 

Uzak mesafe ilişkisi

synesthesia #1583913 
Fiziksel olarak toplamda sadece 5 ay görüştüğünüz ama 4 sene boyunca her gün konuşup her şeyi paylaştığınız, mesafeler dışında her şeyin iyi gittiği (ya da mesafeden dolayı iyi gittiğini sandığınız) insanla evlenir miydiniz?

Mesafe: >7000km

apple marka kablo ve dönüştürücelerin kalitesi çok farkediyor mu?

a darkness coming #1583912 
merhaba, piyano bağlamak için bir dönüştürücü ihtiyacım oluştu. apple'da bunlar biliyorsanız kamera adaptörü olarak geçer.

bu kez ihtiyacım olan dönüştürücü usb to lighting yani bu:
www.apple.com


telefon, mac vs. şarj etmek için ara kabloları orijinal kullanmaya özen gösteriyorum. malum batarya ömrü, malzeme kalitesi sebebiyle. fakat ölmekte olan bir lighting girişi için 1300 lira veresim gelmedi. ne diyorsunuz muadil ucuzlarına yönelmeli miyim?


bir de sanırım böyle bir şey daha var aradaki farka değiyor mu onun da yorumunu alırım: www.apple.com
(4) 

Eyüb sabri tuncer mini kolonya

zimbirik #1583910 
Nerede bulunur?

50 ml şişede kolonya alacağım hediyelik olarak. Ama bunu bulabileceğim bir mağaza olmalı. İnternetten sipariş bekleyecek vaktim kalmadı.
Belirli bir markette ya da mağaza zincirinde gözünüze çarptıysa bilgi verebilir misiniz?
(8) 

kilit değiştirmek ne kadar maliyetlidir?

mark greg sputnik #1583908 
evden çıktıktan sonra anahtarı teslim etmeyen, evde hala bazı eşyaları olan bir "muhterem" var. yakında ev ahalisi olarak bir süre şehir dışında olacağız. ben bu şahsın bizim bilgimiz ve kontrolümüz olmaksızın eve erişebilmesini istemiyorum. borç takmaktan tutun daha rahat taşınsın diye verdiğim bavulu BİR AYDIR zahmet edip getirmemesi gibi davranışlarından dolayı kendisine asla güvenmiyorum. o yüzden kilitleri değiştirmeyi düşündüm.

bunun maliyeti nedir aşağı yukarı? apartman dairesinin çelik kapısında alt taraftaki kilit değişecek sadece, anahtarı zaten saymıyorum.

ikinci sorum şu ki kiracı olarak bunu ev sahibine bildirmeme gerek var mı veya sorun yaşayabileceğim bir şey mi? kendisi başka şehirde, evle hiçbir şekilde bağlantısı yok. değişim masrafını ben üstleniyorum, çıkacağımız zaman da zaten yeni anahtarları teslim edeceğiz. hani haber vermesem "niye kafanıza göre iş yapıyosunuz" durumu olur mu sizce? gerçi adam anahtarları verince kilidin değiştiğini bile anlamaz ki herhalde.

son sorum bu işlem kapıya zarar verebilecek ya da malın değerini düşürebilecek bi şey mi? çilingir kapı açarken bayağı hırpalıyor diye biliyorum mesela. yoksa biri sökülüp diğeri tertemiz takılır mı?
(18) 

taylor swift overrated mı?

yetkili birine benzeyen abi #1583906 
en çok parayı o kazanıyor.
üst üste ödüller kazanıyor.
ekonomide taylor swift effect denilen şey bile çıkmış.

bu kadar popüler bir kadının neden hiçbir şarkısı tr’de bilinmiyor yoksa
ben mi bilmiyorum?

eskiden beyonce’ların, rihanna’nın, shakira’nın şarkıları yaza damga
vururdu, herkesin diline dolanır, telefon melodisi bile olurdu.
peki taylor swift’in neden böyle değil? en meşhur şarkısı ne?
tr’de gençler taylor swift dinliyor mu mesela? yoksa abd’de mi meşhur?
(4) 

çekya/ çek cumhuriyeti schengen

stocker16 #1583905 
merhabalar,

çekya vizesi ile alakalı birkaç sorum vardı.

1) vize için istenen bütün belgeleri çekçe ye çevirtmek zorunda mıyız ?

2) nisan ayında başka bir schengen vizesi için çekindiğim foto yeterli olur mu ?
yeniden mi çekinmek gerekir ?
(haziranın 20 sinde vize randevsu )

3) uzun dönem vize almak için ne yapılabilir ?

cevaplarınızı bekliyorum, teşekkürler
(7) 

YouTube kanalımın ilk videosu ne olmalı?

sekizdokuzon #1583902 
Selamlar;

Kendi imkanlarımla evde yaz boyunca günde üç kez 3-4 dakikalık videolar paylaşacağım. Matematik öğretmeniyim, işin sınav hazırlık boyutu da olacak ama yaz boyunca daha çok "Matematiğe neden ihtiyaç duyarız?", "Matematik nasıl çalışılır?", "Matematik okuryazarlığı", "Kavram yanılgıları" gibi alternatif konular üzerinden ilerlemek ve yaz sonuna doğru bir komunite yaratmak istiyorum. Hedef kitlem esasında matematiğe ilgi duyan, ilgi duymak isteyip duyamayan herkes. Bir discord kanalı da açıp oradan da kanal abonelerinin birbirleriyle ve benimle iletişim kurmalarını istiyorum. Karşılıklı fikir alışverişi ve yönlendirmelerle kanalı onlarla birlikte ilerletmek gibi bir niyetim var.

İlk videom nasıl olmalı? Buraya yazdığım gibi yapmak istediklerimi mi anlatayım, kendimi mi tanıtayım ya da bunların hiçbirini yapmadan yüklemek istediğim videoları sıradan yüklemeye başlayıp aralarda "Kanalın kullanım kılavuzu" gibi ara videolar mi yayınlayayım?

Hangisi daha iyi olur sizce? Teşekkür ederim.
(2) 

Kredi kartından nakite dönme?

blackidom #1583901 
Bankaların 0 faiz kampanyaları var ama tek tek uğraşmak lazım. Kredi kartına borçlanıp nakite dönmek istiyorum. en ucuz maliyetle nasıl olabilir?
Papara paycell hepsipay gibi alternatif epara ödeme kuruluşlarından faydalanabilirim diye düşündüm. Örnek Kredi kartıyla altın alıp bozdurup hesaba geçmek gibi bir yöntemden bahsediyorum. Kullandığınız yöntemleri uygulama adıyla paylaşırsanız cok makbule geçer.
(1) 

IELTS sinavina nerde girdiniz ?

ekmek #1583900 
Bircok yer gordum ama hepsi uluslararasi gecerlilik veriyor mu emin olamadim ve 4 tip sinav var herhalde life-skills, ukvi vs. girenler yardim ederse sevinirim.

klozet almak (pis duyuru)

yedigimiztavuk #1583899 
merhaba

minimum fırçalama gerektiren yani az yapışan, rezervuarı tazyikli, tasarımı atığı kanalizasyona yönlendirmeye yönelik bir klozet arıyorum. marka veya ürün tavsiyeniz varsa veya yönlendirirseniz çok mutlu olurum.
(17) 

ibadet deneyimlerinizi alabilir miyim?

geveze yazar #1583898 
Oruç tuttum şöyle hissettim, namaz kıldım uçar gibi oldum,hacca gittim uçtum gibi. Ben sabah namazını çok seviyorum özellikle kıldıktan sonra uyuması off. Ama çok uyursam halsiz kalkıyorum. Birde yatsıdan sonra kuran okuyarak uyumak çok keyifli.

mobil görünümden çık