(2) 

50.000 tl kira aldım ne kadar vergi öderim?

kanasla intihar eden adam #1576657 
geçen sene mart ayında 50.000 tl karşılığında evi 1 yıllık kiraya verdim. şimdi ne kadar vergi ödemem gerekecek mart ayındaki vergi şeysinde.

şu siteden hesapla demeyin baktım ama bir şey anlamadım.
(10) 

Otomatik saat günlük sapma sorusu

prole #1576654 
Elimdeki otomatik saatlerden 2 tanesi Seiko.

Birinde 4r36 mekanizma var ve saat her pozisyonda neredeyse günde 20 saniye sapma yapıyor (geri kalıyor). 10 gündür ölçüyorum, -19, -20, -21 gibi yine kalibre specleri arasında stabil bir sapması var.

Diğerinde ise 6r35 mekanizma var ve tam bir muamma. Sürekli Kullandığım zaman -10, -18 gibi sapma yapıyor. Gece kadran aşağı bakacak şekilde bırakınca -6'lara düşüyor. Bazı pozisyonlarda günde -30, bazılarında -5 falan gösteriyor. Tamam, en sık kullanılan crown down, dial up, 12 down gibi pozisyonlarda sapmayı -8, -10 aralığında veriyor ama aletin yukarıda bahsettiğim 4r36 gibi bir standardı yok. Bakıyorum şimdi, 7 günde farklı ölçümlerde -3,-18 arasında gidip gelmiş. Diğeri ise hep -20 civarı.

1. İlk saati bir ayarlatsam tutarlılığı iyi yönde etkilenir mi yoksa değmez mi?
2. 6r35'te bir bokluk mu var? Deli dana gibi takılıyor. O kadar da para verdik...

Şimdiden teşekkürler.
(3) 

İstanbul'da bir sinema salonu arıyorum!

kisa bisey olsun istemistim #1576653 
Selam Ahali!

Yıllar önce Ankara'da (yabancısıyım) kızılay'a yakın Büyülü Fener adında bir sinema salonunda Cloud Atlas'ı izlemiştim. Çok hoşuma gitmişti. Büyülü Fener'e benzer bir salon var mı istanbul'da? Poor Things'i izleyebileceğim bir salon. AVM sineması ya da dandirik değil de, sinemayı, film için bir araya gelmiş insan topluluğu ambiyansı olan, mass production mass spectator değil de sinemanın güzelliğini hatırlayacağım bir salon. Önerisi olan var mı? İstanbul'un yabancısıyım. Tercihen Beşiktaş Beyoğlu Sarıyer Kağıthane Şişli civarlarında bir salon. Authentic bir salon arıyorum dostlar anladınız işte yaa!

Teşekkürler. Minnettarım şimdiden.
(5) 

Ali Osman Ulusoy mu Kamil Koç mu? Denizli- Samsun

medre #1576651 
Bu ikisinden birini seçmeye mecburum. Denizli Samsun arası 13 saat. Kamil Koç hakkında yıllardır çok olumsuz artık insanlar, ben de Ali Osman Ulusoy’u hiç duymadım. Hangisini seçeyim?
(2) 

Vize randevusu ve evraklar hakkında

dedeminhirkasi #1576649 
Merhaba,
Ağustos ayinin son haftasında italyaya seyahat planımız var. İtalya randevuları şuna kapatmış durumda. Bugün çok kısa süreliğine açtı fakat yarına randevu vardı sadece. Evraklar hazır olmadığı için randevu almadım. Sorum şu: ben vize için talep edilen evrakları şubat ayinda hazırlasam hazırda dursa randevu ne zaman açılırsa randevuyu alsam sıkıntı olur mu? Yani örneğin evrakların tarihi subat olacak randevu artık ne zaman açılırsa Nisan mayıs o aylarda bu evraklarla gitsem sorun çıkartırlar mı? Nasıl bir yol izleyelim? Teşekkürler
(4) 

Netflix ile İngilizce öğrenme?

coder85 #1576648 
B1 seviyesi ingilizcem var. Netflix'ten izleyebileceğim beni çok yormayacak dizi önerisi alabilir miyim?
(2) 

Üniversitede ders seçimiyle ilgili 2 soru

summerof69 #1576647 
Merhaba,

1) bir tanıdığım normalde alamaması gereken bir dersi bilgi işlemin hatasıyla alıp, mezun oldu. Bu durumda ne olur? diploması iptal olup, mezuniyet notu yeniden mi hesaplanır? yoksa üniversite bunu mezuniyetten sonra farketse bile artık umursamaz mı?


2) Zorunlu bir dersi bahar ayında alabileceğiniz söyleniyor,ders seçme sayfanızda da bu ders bahar ayında gözüküyor. Ama daha sonra bölüm "bu ders güz ayında açıldı. o zaman almalıydın" diyerek, bu dersi bahar ayında almanıza izin vermiyor. Dolayısıyla, idarenin hatası nedeniyle mezun olamıyorsunuz, okulunuz uzuyor. bu durumda öğrenci ne yapabilir? (dersi alamadığınız için tek ders sınavına da giremiyorsunuz)

teşekkürler
(2) 

Ev alim-satim islemi kac gun surer?

bir varmis bir yokmus #1576644 
Bugun anlastik, ev ordu'da, ev sahibi Samsun'da, ben Istanbul'dayim.
Kimse seyahat etmesin, tapudan noterden nasil hallediliyor?
Randevu almaya gerek var mi? En cabuk nasil halledilir?
(2) 

Silikonsuz bluetooth kulaklık önerisi

furry burns #1576643 
Merhaba duyuru halkı,

Kullandığım qcy t7 kulaklığımın pil sıkıntısı başladığı için yeni bir bluetooth kulaklık arayışına girdim. Silikonlu kulaklıklar kulağımda durmuyor asla. Tüm piyasa da aksi gibi silikonlu kulaklıklarla dolmuş. Bildiğiniz, kullandığınız kaliteli silikonsuz kulakiçi kulaklıklar nelerdir? Fiyatı çok abartı olmazda sevinirim, öyle ilk bass, şu tizlikte frekans vs. falan kovalamıyorum. Müzik de çok az dinlerim zaten, telefon konuşmalarımı sıkıntısız yapabilecek ve podcast dinleyecek kadar bir şey yeterli. Tabi dandik ucuz bir şey de olmasın.
(6) 

Anneye doğum günü için bu hediye nasıl ?

dedeminhirkasi #1576640 
Deseni rengi nasıl
kutahyaporselen.com
(5) 

Hangi yabancı para birimi alınmalı ?

hayati cozemeyen adam #1576638 
Usd bozup faize girmiştim 1 aylık yarısında pişman oldum daha, ama şimdi usd yavaş yavaş artarken eur ve gbp azalıyor ya da sabit kalıyoe. Kendim de ingiltere’de yaşıyorum gbp alınabilir aslında ama sizin öngörünüz nedir ?

Tekrar usd mi, eur mu, gbp mi ?

Yarısı borsada bu arada.
(13) 

universitelere sivillerin girmesi

roylemonia #1576637 
haber takip etmedigim icin konuyu ayrintilariyla bilmiyorum. acikcasi arastirmak da istemedim. eksideki basligi okudum. farkli bir goruse denk gelirim diye birkac sayfa ilerledim. ama hep alayci ustten bakan bir bakis acisi var eksideki arkadaslarda. insanlar gidip fotografini cekiyorlar sinifin. ayi gibi dolasiyorlarmis sinifta. disardan gelen birileri icerdeki ogrencileri bicaklayabilirmis( en cok buna guldum. ogrenciler disari cikinca bicaklanaz mi). benim gorusum bunca sene yasak oldugu icin insanlar merak edip bakmak istemis ki tarihi mekanlar orasi bu da gayet normal bence. zamanla da ilgi azalacaktir. sizin dusunceniz nedir (istanbul uni mezunuyum)

Mecidiyeköy'de Kadınlar İçin Kiralık Oda

mevlude #1576636 
Merhaba,
merkezi konumda bulunan evimi paylaşacağım bir ev arkadaşı arıyorum. Ev 2+1, faturalar dahil fiyat için dm lütfen.
Sevgiler...
(1) 

Ankara eriskin dehb icin psikiyatri/psikolog tavsiyesi

mirty #1576635 
Selamlar,

Ankara'da ya da online görüşme yapan erişkin dehb konusunda uzman psikolog ya da psikiyatrist arıyoruz.

ogretmen arama sitesi

charlotte blanc #1576632 
yegenime matematik ogretmeni bulmak istiyorum. istanbul avrupa yakasinda etkili olan hangi ilan sitelerine bakabilirim?
(2) 

Araba kiralamam mantıklı mı

dissendium #1576630 
Merhaba. Ehliyetimi 2022 yılında aldım. Boş zamanım olunca özel ders alıyorum. Bir saat 550 TL. Belirli bir noktaya geldim sayılır. Bundan sonra araba kiralamam mantıklı olur mu yakıtı düşününce? 2 3 saat kullanmak daha iyi olur.
(1) 

n11 Mağaza Günlük Satış Durumu

charlotte blanc #1576628 
ben siparis olsun olmasin her gun bu maili aliyorum. bu maili almak istemiyorsaniz kampanyalardan haberdar olmak istemiyorum secegini kaldirin diyor ancak zaten o secenek kaldirilmis durumda yine de mail gelmeye devam ediyor. nasil kurtulurm? talep mi acmam lazim illa.
(2) 

Saç Dökülmesi - Doktor Önerisi

auroraaurora #1576625 
Merhaba, kadınlarda erkek tipi saç dökülmesi için tavsiye edebileceğiniz dermatolog var mı?
(1) 

Ankara Yht Garından Esenboğa Havalimanına nasıl ulaşabilirim?

Dartagnan #1576622 
Merhabalar.

Yıllar yıllar önce gara yakın bir yerden Havaş araçları kalkıyordu. Otobüste bilet alıp havalimanına geçiyorduk. Ancak şu anki en efektif yöntemi bilmiyorum.

Bildiğiniz pratik ulaşım yöntemlerini paylaşanınız olursa memnun olurum.
(6) 

rayiç değer

patronaj1 #1576621 
selamlar.
şu görseldeki rayiç bedelde yazan sayılar ne demek acaba bilen var mıdır?
buna bakıp ne anlıyoruz? metrekare fiyatı değil o kesin.
hizliresim.com

Spotify Aile Üyeliği 1 Kişi

pilchard #1576620 
Merhaba, önceden de buradan arkadaşlarla uzun süre devam etmiştik. 1 kişilik yer açıldı, katılmak isteyen varsa mesaj atabilir.

Vogue restaurant menü

hijyenik mouse pedi #1576619 
güncel menü fiyatları hakkında bilgi verebilecek olan varsa çok makbule geçer
(3) 

inşaatı uzun sürmüş konut

Pertev nail #1576618 
merhaba,

bi daire beğendim ancak öğrendiğim kadarıyla inşaata 2016'da başlanmış müteahhit bitirememiş ve başka müteahhit devam ediyor. daireler büyük oranda tamamlanmış görünüyor. sizce böyle bir yerden daire alınır mı? ne gibi sorunlar çıkabilir? şu an kat irtifaklı 1 seneye iskan alınır diyorlar.

teşekkürler
(1) 

Piercing-Ankara

Sakinolmamlazim #1576617 
Ankara'da steril bir stüdyo önerebilir misiniz?
(5) 

Avusturya vs. Macaristan vizesi? Schengen? Bu seyahat planı mantıklı mı?

ermanen #1576616 
Şimdi asıl seyahat Budapeşte, Macaristan ve normalde onun vizesi alınacaktı. Sanırım hem Macaristan turistik vizesi hem de Macaristan için alınan Schengen vizesi var.

Biz Budapeşte'den önce bikaç gün erken gelip Viyana, Avusturya'da kalmayı düşünüyoruz. Planı sadece öncesinde yapabiliriz maalesef. Budapeşte'de bulunmamız gereken tarihler var ve sadece öncesinde boş gün olacak.

Avusturya vizesi veya ordan Schengen almak daha zor sanırım.

O yüzden Macaristan Schengen vizesi alacağız. Daha kolay Macaristan için almak değil mi? Ondan sonra Budapeşte'ye ineceğiz çünkü Schengen vizesi alınan ülkeye inmek gerekiyor ilk. Sonra hemen arabayla veya trenle Viyana'ya gideceğiz. Viyana'da bikaç gün kalacağız. Belki Prag'a falan da uğrayacağız orda kalırken. Sonra Budapeşte'ye geçeceğiz ve Budapeşte'de daha uzun süre kalacağız.

Avusturya vizesiyle uğraşmak yerine böyle yapmak daha mı mantıklı? Yani Avusturya Schengen vizesi alıp direkt önce Viyana'ya da gitmek var ama vize almak daha zor olabilir diye çekiniyoruz. Bi de Budapeşte'de daha uzun kalacağız.

bu müziğin orjinali nedir?

0zlem #1576613 
(6) 

en iyi supurge kombinasyonu nedir? (robot, kablolu, kablosuz, paspas)

buenosdias #1576612 
diyelim supurge alacaksiniz. ve en mantikli karari vermeniz gerekiyor. alttaki bilgilere gore ne alirdiniz?

-tek basina yasiyorum
-kucuk bir ev

kablosuz hafif bir dyson + robot supurge mantikli geldi.

robot her gun temizligini yapsin. bi yere bisey dokulunca, perdeleri, koltuklari, yatagi ve arada hali altlarini temizlemek icin dysonu kullanayim diyorum. ne dersiniz?
(6) 

Hekimler ögle arasinda nereye gider sorunsali

Yourcousinmarvinberry #1576610 
Geçen gün ögle arasina denk gelip, hastane avlusunda bekliyorken aklima geldi. Diger personel karsi tarafraki kantine çay içmeye gidiyordu mesela ama hekimler ögle arasini simit çayla geçistirmiyordur diye düsünüyorum.
(3) 

Adana şalgamcı

zalbarath #1576608 
En iyi şalgamcı hangisidir. 10 litre alacağım
(2) 

Bacası Kapanan Vapurun Adı Neydi?

diyojenimtırak #1576606 
eski istanbul'da galata ya da haliç köprüsünün altından geçerken bacası kapatılan vapurun adı neydi?
(3) 

kapla/tabakla satılan ürünlerde dara alma konusu

bay b #1576604 
bunla ilgili sözlükte de bir ara başlık vardı sanki baklava alırken falan kutunun da tartılması vs diye de neyse, geçenlerde eve gelince aldığım etin o dandik tabağını merak edip tarttım 6-7 gr geldi. aldığım etin fiyatına baktım söylemesi ayıp kilosu 550 lira falan. geçen hafta tekrar gittiğimde ulan dedim ben keriz miyim adama dedim ki darasını alır mısın? ben ilk defa böyle bir şey görüyorum tabağın darası mı alınır yarım saat söylendi pezevenk sanki kendi dükkanı gibi. neyse mağaza yetkilisine gittim siz ne düşünüyorsunuz diye kadın diyor ki tabağın da maliyeti var, tartının üstüne koyup da mı tartalım et her yerde böyle satılır bilmem ne. neyse dedim siz de aynı fikirdeyseniz münakaşaya gerek yok.

ulan eti tabakla satmak senin tercihin, istersen kağıt ser altına eski kasaplar gibi isterden doğrudan streç film. ya da standart fiyat koy tabak için. kilosu 300 liralık et alan kilosu 600 liralık et alanın yarı fiyatını veriyor.

neyse ete 550 lira vermek zoruna gitmiyor da tabağa 3-4 lira vermek mi zoruna gidiyor diyecek olan varsa cevap vermesin lütfen gayet teknik bir soru soruyorum sizce bu tutum ne kadar doğru?
(15) 

Mesai arkadaşım ile araç sorunu

Fritz-X #1576602 
Nasıl anlatsam bilemiyorum. Yakın zamanda taşındım ve tasindıgım yere yakın mesai arkadaşım da orda oturuyor. Ben aracimla işe gidiyorum otobus pek uymuyor bize (basaksehir ) arkadas dediysek çok sıkı fıkı degiliz.

Ben tasinana kadar bu kisi bazen kendi arabası ile bazende kendi sitesinde birileri ile gidip geliyordu taa ki ben gelene kadar.

Şimdi sürekli benle gidip geliyor kendi aracı var ama çıkarmıyor satıp yenisini alacakmış.

Ben tasinmadan bana para teklif etti yol ücretini vereyim diye bende benim bazen işlerim oluyor her zaman dakik olarak eve gecemeyebilirim sen kendi duzenini bozma dedim.

Yaklasik 6 aydır tek kuruş ödemeden benle gidiyor geliyor. Para beklentim yok ama en azından kendi aracı ile dönüşümlü gidebiliriz ama hiç oralı olmadi

Maaşı benden düşük, çocuk okutuyor durumu da orta sayılır

Bunca zaman başkalarına benzin parası vermiş yada dönüşümlü arac kullanmış bana gelince yan koltukla keyifle gidip geliyor.

Aynı birimde calisiyoruz milletinde agzina sakız olmak istemiyorum. Aracını yenileyince dönüşümlü araç isine girmezse artik cingar cikarmayı düşünuyorum.

Bir kere benzin almaya çalıstı oda saçma sapan bilinmedik bir istasyon o benzini arabaya koymam dedim öyle kaldı

Mesai arkadasım oldugu ve isyerinde milletin agzina sakız olmadan bu sorunu nasil cozucem.
(1) 

Ürettiğim seramiği pişirecek yer nasıl bulurum?

harmanyeri #1576601 
Merhabalar..
Evde ürettiğim seramik ürünleri dışarıda pişirebilecek bir yer nasıl bulabilirim? Yani nasıl yerlere sormam gerekir, nasıl araştırmam gerekir acaba? Örneğin atölye türü yerlere mi bakmalıyım?

Yer söylemek gerekirse, Şişli.

Ek bir soru olarak, seramik kadar sağlıklı ve (hem darbelere, hem ısıya karşı) dayanıklı olan, kalıplara dökme yöntemiyle kap kaçak üretilebilecek, ama pişirme gerektirmeyen bir alternatif malzeme var mıdır?

İyi günler dilerim :)
(1) 

Trençkotumun Parçası Kırıldı :(

bradshaw #1576600 
Fotoda gördüğünüz kısım arabanın kapısına sıkıştı kırıldı :/ ben bunu nerden tamir ettirebilirim? Bu parça nerede vardır?

easyimg.io
(1) 

14 pro max kılıfı 14 plus’a uyar mı?

ulukayin #1576598 
Sb. Teşekkürler.
(5) 

Chatgpt vs insan (hoca) sesli sohbet arasinda kalmak??

Zetnikov #1576597 
Hoca gunde 1 saat 250tl

Chatgpt sinirsiz sure ve ucretsiz

Yasadigim sıkınti suanda chat ile sohbeti koyulastiramiyorum ve konuyu kendim baslatmam gerek kendimi bu konuda nasil gelistirebilirim bilemiyorum

Hocayla ise surekli sohbeti o aciyor ve konusacak birseyler hep oluyor

Suana kadar 100 tane ders yaptik baya gelistim ama bayada para harcadim

Mantikli Yorumlarinizi bekliyorum
(1) 

Nissan aracım yolda durdu

atcapar #1576596 
Merhabalar, Nissan marka aracım ile yolda giderken araç yavaş yavaş tekleyip stop etti. Biraz bekledikten sonra tekrar çalıştırmaya çalıştım 30 metre falan gidip tekrar stop etti sonra kablo yanık kokusu geldi içeriye bende aracın kontağını kapatıp çekici ile servise çektirdim aracımı. Sizce arabanın ne sorunu vardır? Düzenli olarak bakımlarını yetkili serviste yaptırırım. 89 bin km de aracım. Sizce elektriksel bir sıkıntı mıdır yoksa motor ile ilgili midir? Tahmini ne kadar masraf çıkartır? Teşekkür ederim.
(5) 

Ne yapabilirim, nereye başvurabilirim?

hhhh99 #1576595 
eksisozluk.com

#161006510
(1) 

Trombosit bağışı yapan kişi tekrar ne zaman bağış yapabilir?

havadakarada #1576591 
Yeniden trombosit kan bağışı yapmak için gereken en az değil de ideal süre nedir?
(2) 

utancımdan eridim ne demek?

baldan kaymak #1576590 
küfür mü ediyo bana ne demek bu swh çok yoruldum algılayamıyorum :d gözümü kapatan şempanze emojisi koymuş sonuna da
(3) 

uçağa çakmakla binilebilir mi - 2

mazrufsezici #1576589 
bu rüzgarda sönmeyen "clipper jet flame" gibi bir çakmakla uçağa binebilir miyiz? THY sitesinde (www.turkishairlines.com) yolculuk sırasında üzerimizde çakmak taşıyabileceğimizi söylüyor ancak "Mavi alev veren çakmaklar taşınamaz." şeklinde bir ifade var. Acaba bu çakmakları mı kastediyor?
(3) 

ilk kez konut almak

Pertev nail #1576588 
merhaba, evin fiyatının üçte biri kadar konut kredisi kullanarak nasipse ev satın almak istiyorum. daha önce böyle bir tecrübem olmadı dikkat etmem gereken hususlar nelerdir?

önce kaparo verilip bi sözleşme yapılacak, akabinde bankaya kredi için başvuru ve ekspertiz süreci. daha sonra tapuyu almadan önce parayı satıcının hesabına gönderip tapudan satışı almak.

öncesinde tapu üzerinde şerh vs var mı diye kontrol etmem gerekiyor sanırım.

yardımcı olur musunuz?

teşekkürler
(3) 

B ehliyetlilerin 125cc motor kullanabilecek olmasi fiyatlari nasil etkiler?

ananiyimioguz #1576586 
2023 model nmax 125im var.

Geçtiğimiz Nisan ayinda aldım henüz 2700km de.

Ben 130a almistim. 10bin de masraf yaptim etti 140. Ben aldigim zaman bayilerde motor bulunmuyordu cok zor bulmustum.

Agustos gibi 2.el fiyati 210bin liralara cikmisti.

Sonra hem arabalar hem motorlar gelmeye baslayinca, sifirlari bulunmaya baslayinca suan fiyatlar yine 140 lara kadar düştü.

Ben de tas catlasa dolu motor oldugu icin 150 160a satabiliyorum.

Ama simdi yeni haberle birlikte, fiyatlar artacak ise simdilik bekleyeyim yaza dogru satsam daha mi iyi olur?

Ama xmax 300 almak istiyorum. 200e temiz bulabiliyorum. O da yaza 230 olursa bi anlami kalmaz simdiden satip alsam mi alicisi var?
(2) 

pegasus uçak bilet kabin bagaj?

contavolta #1576584 
merhaba,
pegasustan yurt dışı için kabin bagajlı 2 bilet almıştım aylar önce. yolculukta bebeğimiz de olacak(2 yaşın altında). şimdi bebeğimizin bebek arabası da var, o da kabin boy olabiliyor.
sorum şu; bizi 2 kabin boy valiz ve bir bebek arabasıyla uçağa alırlar mı? ya da bagaj hakkı falan satın almam gerekir mi öncesinde?
(8) 

Bmw’nin super bowl’a reklam vermesi

condom kurşunu #1576583 
Ben şu olayı hiç anlayamayacğım galiba. Neden bmw gibi coca cola gibi rrklam yapmasa da zaten deli gibi satış yapacak şirketler milyarlar harcayıp reklam çekiyorlar. Mantık nedir, unutulmamak falan mı?
(6) 

Kredi notum niye yükselmiyor?

10032007 #1576582 
4 yıldır kredi kartı kullanıyorum. Güncel limitim resmi gelirimin çok çok üstünde, nerdeyse 1 yıllık maaşım kadar limitim var. Banka senede 2-3 arayıp isterseniz limitinizi yükseltelim diyor her seferinde kabul ettim bu hale geldi. Kartı kullanmaya başladığımdan beri günü gününe ödemesini yapıyorum, asgarisini ödediğim ay bile yok ekstre ne geliyorsa hep ödüyorum. Geçen sene küçük bir ihtiyaç kredisi kullanmıştım onu da günü gününe ödedim.

Krediyle ev almayı düşünüyorum bugün bankayla görüşmeye gittiğimde kredi notunuz düşük onaylanmayabilir dediler. 1367 çıkmış. Kart limitim yüksek diye mi kredi notum böyle veya bu zıkkımı yükseltmek için ben daha ne yapayım?

Minitab DOE Sorusu

french lover #1576581 
Merhaba.

5 factor'lü bir DOE oluşturmak istiyorum. Her bir factor'ün 3 seviyesi olacak. Düşük, orta ve yüksek şeklinde...

Fakat Minitab'de sadece full factorial design opsiyonunu bulabildim, bu da bana 243 tane run çıkartıyor. Ben ise fractional factorial yapmak istiyorum. Yani mesela bu işi 60 run ile halletmek istiyorum.

Diğer fractional factorial design seçeneklerinde ise 3 seviye yok, sadece 2 seviye var.

Çözümünü bilen var mıdır?
(2) 

Birinden Vazgeçme Eşiği

rock n roll #1576578 
Selam, ekşide başlığını görüyorum ve merak ettim birinden sizin vazgeçme eşiğiniz nedir?
(6) 

yarın zürih'e gidiyorum aklımda 3 soru var?

duyurukullanıcısı #1576576 
1- italya'dan alınma multi schengen'im var, geçen aylarda italya'ya gittim geldim. isviçre için girişte ek birşey lazım olur mu?

2- seyahat sigortası yaptırayım mı? girişte sorarlar mı?

3- şurası güzeldir vakit geçirebilirsin diyebileceğiniz neresi var? ilk defa gidiyorum.

bonus :
zürihte yaşayan duyurucu varsa bir kahve içebiliriz.
(3) 

hem kettle hem filtre kahve makinesi olan cihaz var mı?

mr.goodcat #1576574 
bir tane kettle almam gerekiyor. kaliteli bir şey derken fiyat 2 bin liralara kadar çıkıyor. bunun yerine hem filtre kahve yapabilen hem de kettle olarak kullanılabilen bir cihaz var mı diye merak ettim.

bildiğiniz, duyduğuz bir model var mıdır?

tek cihazla iki işi yapabilir miyim? hem para vermişken ikisini de yapabileyim diyorum hem de mutfakta yer sıkıntım var.
1 ...  ... • 224    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık