(3) 

Obsidian Saat Ekleme Özelliği ve Kullandığınız Pluginler

ckisc #1578434 
Merhabalar. Not defterinde başa .LOG yazdığımız zaman ne zaman oraya girsek o anın saatini otomatik yapıştırıyordu böyle bir özellik var. Benim merak ettiğim, Obsidian'da da benzer bir şey var mı, kendisinde olan bir özellik veya plugin. Mesela benim Obsidian açtığım anda günlük notu önüme çıkarıyor. Ben diyeyim ki "şunu şunu yaptım", sonra indireyim o otomatik kaydediyor tabi, kaydettiğinde veya ben oraya girdiğimde otomatik olarak saati yanına bir yerine yapıştırsın. Böyle bir şey var mı?

Ve ayrıca kullandığınız, faydasını gördüğünüz Obsidian pluginleri nelerdir, teşekkürler.
(6) 

Konut fiyatları için seçimden sonra öngörünüz var mı?

administ #1578432 
Biraz eksiğim var yatırımlık düşündüğüm ev için kredi faizleri çok yüksek. Daha önceki senelerde olduğu gibi uçar gider mi konut fiyatları yoksa artık o devir bitti mi faizler yüzünden.
(7) 

Hangi Su Arıtıcısı Daha İyi?

vaveylababa #1578431 
Çok yakın iki tanıdığım şu iki ürünü önerdiler ayrı ayrı. Hiçbir şey anlamadığım için hangisi daha iyi bilemedim. Neye bakmak lazım onu da bilmiyorum. Bilen ilgili ve hakim arkadaşlar aydınlatırsa çok memnun olurum.

15500 TL
www.waterbox.com

7000 TL
alkalix.com.tr
(2) 

Kpss a grubundan iibfliler maaşı

optimistbakunin #1578430 
Bakanlıkta falan baslayan uzman yardimcilari ve uzman maaşları ne kadardır gunumuzde
(1) 

Malibu ve votka ile kokteyl

1837837 #1578429 
İçine başka alkol koymadan ne yapılabilir?
(39) 

Evlilik ve tükenmişlik hissi, boşanma düşünceleri, tavsiye..

ustapasta #1578428 
Selamlar, biraz uzun yazacağım. Doldum fakat tanıdığım biriyle dertleşmek istemiyorum. Eşimin mahremiyetini ihlal etmiş olurum diye tanıdık biriyle konuşmayı doğru bulmuyorum. O yüzden burada oversharing'in dibine vuracağım üzgünüm. Nasılsa kimse beni tanımıyor. Evli ya da başından evlilik geçmiş kişiler (özellikle kadın) özelden yazarsa ne güzel olur.

Yaş 33, 5 yıllık evliyim. Eşimle severek evlendik, hala da seviyorum. Güvenilir, merhametli, iyi kalpli bir insan. Neşeli çocuk ruhlu biri, ailem de onu kendi çocuğu gibi sever. Sorun ne diyecek olursanız, sorun 5 yıl geçmesine rağmen hala oturmayan bazı şeylerin beni artık tüketmiş olması. Her şey ama her şeyin benim ittirmemle, benim iknamla yapılması. En basitinden, ikimiz de çalışıyoruz ve haftasonları 1 gün temizlik yapılması gerekli. Bunun için hala her haftasonu mutlaka bir gerginlik olur. “Ben bugün yapmayacağım sen kendi payına düşeni yap. Ben yarın yaparım. Şu zaman yaparım bu zaman yaparım.” İşten geliyorum o içerde yatarken ben yemek yapıyorum yiyoruz (yemek bende, bulaşık onda). Mutfakta bulaşıklar gece saat 10 11’e kadar bekler kokar. “Biraz yatayım yapıcam, yoruldum, maça gideyim gelince toplicam.” Her şey bir savaş evde. En basic rutinler bile devamlı gerginlik sebebi. Haftasonu temizliğimizi iki üç saatte halledip güle oynaya bir yere çıkamıyoruz. Kavga edip bozuşuyoruz ve tüm haftasonu evde küs geçiyor bazen. Böyle günlerde kendimi camdan atasım geliyor ruhum daralıyor. Onun çok da umrunda olmuyor. Karşımda 36 yaşında bir erkek değil de, annesi tarafından devamlı dürtülen 15 yaşında bir ergen var gibi hissediyorum. Bunlar basit örnekler ama demek istediğimi anlamışsınızdır. Hiç bir iş yapmadan yatarsak ondan iyisi yok, o zaman kavga etmeyiz. Sarılıp yatmak ister bütün gün.


Eşim çocukları çok seviyor, ben de istiyorum 10 aydır çocuk deniyoruz ancak henüz olmadı. Her ne kadar temas bağımlısı olsak da bu biraz şefkat ağırlıklı olmaya başladı, cinsellik çok çok seyrekleşti. Ovulasyon günleri dışında nadiren beraber oluyoruz. Belli günlerde olunca vazife gibi oluyor, kendimi çok kötü hissediyorum, istek duyamıyorum. Bunu onunla birkaç kez konuştum, bari şu ovulasyon günlerinde biraz beraber zaman geçirsek, biraz romantik bir ortam olsa da ben kuluçka makinesi gibi hissetmesem. Ama bir türlü aşamadık, tamamen tatsız isteksiz, çocuk yapmak üzerine yaşanan bir eyleme döndü. Açık açık ona cinsel yaşamımızdan inanılmaz mutsuz olduğumu söyledim. Güzellikle söyledim olmadı, kavga ettim olmadı. 60 yaşında bir çiftin yaşamı bizden iyidir, inanın artık uğraşmıyorum ve geçtim bu konudan.


Gelelim bugün kopan kavganın sebebine. Bu ay doktora gittim ve birkaç gün ovulasyon takibi yapıldı. Pazartesi yumurtlama gördü ve üç gün birliktelik olmasını önerdi doktor. Pazartesi yaptık iyi hoş. Salı yani dün akşam eve geldik, yemek faslı. Sonra aslında haftasonu yapması gereken fakat yine ertelediği bazı ev işlerini yaptı. Sonra dışarı terziye gitti, çıkmışken biraz arkadaşlarının yanına uğradı ve 22.30 civarı eve geldi.


Ben bu arada haftasonu memleketten topladığımız bazı taze otları ayıklayıp haşlayıp buzluğa atmakla meşguldüm. Amk otları tam gününü buldu fakat ertesi güne kalsa artık bozulacaktı. Uzun da bir iş. Neyse benim saat 00.30 gibi işim bitti. Bu arada salonda yatıyor, asla gelip yardım teklif etmiyor. Ovulasyon var değerlendirmemiz lazım, zaten saat geç olmuş. Yardımın dokunmasa bile gel, napıyosun canım de, bi ilgilen. İşim bitti salona geçtim yatıyor, eline sağlık dedi yanıma gelsene dedi. Gerçekten o kadar istemedim ki o an, duşa girip yatıcam dedim ve gittim, çıktığımda uyumuştu. O gece bir şeyler yaşanacaksa o akşam biraz daha ilgili olunmasını, moda girilmesini istiyorum, çok mu abes bir şey istiyorum ki?


Bu sabah kalktık, modum düşüktü. En değerli gün boşa geçmişti çünkü. Noldu diye sorduğunda kavga koptu. Beni suçluyor, bütün sorun akşam sana mutfakta yardım etmemem mi diyor. Bendeki birikmişliği asla ama asla anlamıyor, kaç kez anlatmama rağmen. Gece seni yanıma çağırdım gelmedin diyor. Artık vazife gereği yapılan randevulu ilişkilerden de sıkıldığımı söyledim. Ovulasyon zamanında da biraz isteksiz yapıverelim idare et diyor. Sanki o günler dışında yapıyormuşuz gibi. İnanılmaz kötü kavga ettik, birkaç kez ayrıl benden o zaman dedi, bana çok ağır bir cümle kurdu hatırladıkça gözlerim doluyor. Benden ayrıl o zaman, kendini yaptırtacak birini bulursun çok meraklısın ya zaten dedi (elbette bu kelimelerle değil). İnanamadım, hiç bu kadar ağır cümleler kurmazdık kavga ederken.


Bu lafı yutamıyorum. Her ay aynı günlerde, her haftasonu aynı günlerde aynı konulardan kavga etmekten artık tükendim. Dışardan bakıldığında iyi bir çiftiz, ayrı ayrı bakıldığında belki de iyi insanlarız. Ne desem yapar, ama kendisi asla bir şey planlamaz. Kendi kendine bir fikir ortaya atmaz. Bütün erkekler mi böyle? Ne istedin de yapmadım diyor, çok basit, ben o da bir şeyler istesin istiyorum. Her şeyi düşünmek zorunda kalmak istemiyorum, biraz ipleri eline alan, bu kadar edilgen olmayan bir eş istiyorum. Gerek güzellikle gerek kavga ile kaç kere konuştuk. Hep dikkat edeceğim diyor ama olmuyor.


Bu akşam eve gitmeyi düşünmüyorum o ağır lafın üzerine. Boşanmak istiyor muyum? Bilmiyorum, ama eşimi artık bu haliyle istemediğimi biliyorum. Eskisi gibi olsun istiyorum. Ben hiçbir kavgada ayrılık kelimesini kullanmam ama o bugün birkaç kez söyledi. Ayrılmak öyle zor geliyor ki. Yeniden bir hayat kurmak, bütün rutinlerinden vazgeçmek, hayatın tepetaklak olması. Bu ruh haliyle bunlarla başa çıkamayacak gibi hissediyorum. Çift terapisi işe yarar mı bilmiyorum.


Her akşam evde boş boş yatarak geçirdiğimiz bir hayat, ben talimat verdikçe sorunsuz olan, duygusal olarak çok bir şey beklemediğim evliliğim. Bütün evliliklerin sonu bu mu? Erkekler bu rutin yaşamı sorun etmiyor biz mi ediyoruz? Şiddet yoksa aldatma yoksa her şey okey midir? Artık intihar eden insanların ruh halini bile anlayabiliyorum. Eskiden çok şaşırırdım, madem hayatından vazgeçecek duruma geldin, bari her yolu dene, ölümden kötü ne olabilir evden ayrıl aç kal sürün, olmazsa yine intihar edersin derdim içimden. Şimdi anlıyorum, insan bunlarla uğraşmayı göze alamayacak, savaşamayacak kadar tükenmiş oluyormuş. Uğraşmak istemiyormuş sadece bitsin istiyormuş. Ayrılmak istemiyorum, tüm bunlarla uğraşacak, aileme laf anlatacak, yeni bir hayata başlayacak gücüm yok. Tüm bunları göğüslesem bile boşanınca hayat daha mı iyi olacak, bunun garantisi yok. Ama böyle de o kadar mutsuzum ki.
(1) 

Prostat büyümesi

dovletbizebokmir #1578427 
Prostat boyu artmıştır 36cc. prostat boyu kontürü düzgün parankim ekosu homojen olup belirgin sınır veren solid ve kistik kitle izlenmemiştir

Yorumj olan var mı? Henüz üroloji hocasıyla görüşemedim.
(4) 

Rutinleriniz

rock n roll #1578426 
Selam, rutin her gün yaptığınız neler var, disiplin göstererek? Ben çok rutin yaşayamıyorum. Mesela her gün işte şu kadar sayfa kitap okuyacağım diyorum, o hedef tutmuyor. Spor yapmak istiyorum bir gün oluyor 3 gün olmuyor. O disiplini nasıl sağlıyorsunuz?
(3) 

Bim'de satılan crealty 3d yazıcı alınır mı?

veritaslibertas #1578425 
link: www.bim.com.tr

bu yazıcıyı daha önce incelemiştim, internette fiyatı 30bin yaklaşık, buradan alınır mı? garanti vs için sorun yaşar mıyız acaba?
(15) 

Devletten bir şey alıyor musunuz?

michael_knight #1578424 
Devletten bedavaya, elinizle tutabileceğiniz (yemek, süt, makarna, kahve, takvim, kalem vs) gibi bir şey aldınız mı son bir yılda?
Etrafınızda alan var mı?
Herkes bir şeyler alıyor da sadece ben ve çevremdekiler almıyoruz gibi hissetmeye başladım.
(4) 

Bu ne çeşit bir hastalık olabilir? El-ayakta iğne batması

veritaslibertas #1578423 
Merhaba,
Hasta doktora gitmek istemediği sormak istedim belki tavsiye verebilecek biri çıkar.
Dün akşam başlayan elde şişkinlik hissi ve avuç içi ağrısı, batma hissi gibi. Çay bardağı tutmakta zorlanmış.
Bugün ise avuç içi ve ayak altında şiddetli iğne batma hissi, ayakta dururken can acıtacak kadar. Otururken bir şey yokmuş.

Yine bugün sabah grip belirtileri, halsizlik, sesi gitmiş, burun tıkalı gibi sesi geliyor.

ilk etapta covid gibi bir şey mi diye düşündüm ama acaba ikisi ayrı hastalık mı, bu el ve ayaklardaki batma hissi bir tuhaf geldi.
Bir fikri olan var mı acaba?
(5) 

Enpara yurtdışı kredi kartı kullanımı ve kart tavsiyesi

mirty #1578422 
Selamlar,

Müşteri hizmetleriyle görüştüğümde yurtdışı harcamaları için biz ekstreyi dolara çevirmiyoruz TL cinsinden ödemeniz gerekiyor dediler, diğer bankalarda bu seçenek varken enpara'da olmaması garip değil mi yoksa konuştuğum kişinin mi bilgisi yok anlamadım.

Sadece yurtdışı harcamalar için dolar hesabıyla ödeme yapabileceğim önereceğiniz kredi kartı tavsiyeniz var mı ?
(1) 

Vadesi gelmemiş vergi için tebligat neden gelir?

wild honey suckle #1578421 
Arkadaşlar dün evde ptt stickeri bulduk. Bir tebligat geldiğini ve muhtara bırakıldığı yazıyordu. Gittik onca iş güç arasında aldık. Bir baktık bu sene aldığımız bir arsa için arsa ve tabiat varlıkları koruma vergisi. ama vade mayıs 2024. altta da faiz uygulanacaktır falan yazıyor.
sonra eşimin iş yerinde bir adamın hesabını dondurmuşlar sebep gene vadesi gelmemiş olması gereken bir vergi borcu yüzünden zaten e-devlette de böyle bir borç gözükmüyor.
bu devlet ne yapmak istemektedir? bu hareketlerin sebebi ne? bu hatalar nasıl düzeltilebilir?
ben vadesi gelmemiş vergimi önden ödemek istemiyorum ama evime tebligatlar yollanıyor. ne iş?

Kadıköy Civarı Bilgisayarcı

Nocturne #1578420 
Düzgün bir firma arıyorum küçük büyük önemli değil. Kasamı kontrol etsinler donanımda sıkıntı var mı, tamir olur mu olmaz mı vs bana bilgi ve destek versinler dürüstçe yeterli.

Teşekkürler,
(5) 

2025 kira zam oranı ne olacak

hunharca ben #1578418 
bir ev kiralama arefesindeyim. kira 40bin + %20kdv 48bintl. ev sahibi tahliye sözleşmesi yapalım bense yapmayalım da diretiyorum. Ortayı bulmak istiyor ama onun yerine ne yapıl diyor. Burda görüşmeler tıkanıyor. (Bugün herkes o kontratı istiyor).

Gelelim esas soruya. ,

ben TÜFE oranına göre tamam diyorum ama çok üstten mi fiyat açtım?

şunu bilmiyorum seneye bugün yüzdesel olarak memur zam oranı en az TÜFE midir? Zarar eder miyim 5yıl sürede
(4) 

Activia probiyotik sağlıklı mı?

yenibirgüzelnick #1578417 
Markanın iddiası o yönde ama bu gerçek mi?
Her gün bir iki tane yesem iyi gelecek mi yani bunu nasıl anlarız? İçinde asitlik düzenleyici vs var yazıyor nasıl sağlıklı olabilir?

Lords of the Sound 2 adet bilet

lüzumsuz adam #1578416 
12 Mayıs 2024 tarihli 2 adet 4.kategori ( M sıra 22-24) bilet mevcut, aldığım fiyattan satmak istiyorum. Tarihin azizliğine uğramış durumdayız :(

Lotr, Harry Potter, Witcher, Game of Thrones gibi yapımların soundtracklerini dinlemek isteyenlere özellikle duyurulur.
(1) 

Belediye savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ne kadar zamanda sonuç gelir

santimantal #1578415 
Binamızın bodrum katında ruhsatsız bir şekilde otomobil tamirhanesi açıldı ve gece boyunca gürültü yayıyor.
Belediyeye defalarca şikayet ettik. Mühürlediler. Ama mührü bozup çalışmaya ve gürültü yaymaya devam ediyorlar.

Böyle bir suç duyurusunun savcılıkta ne aşamada olduğunu ve ne zaman sonuçlanacağını öğrenmenin sorgulamanın imkânı var mı?

Süreç savcılıkta bu şekilde devam ederken mağduriyetimiz sürüyor. Acaba hızlandırmak veya iş yerine direkt müdahale edilmesi için ne yapabiliriz?

Acaba savcılığa gidip bir de kişisel olarak suç duyurusunda bulunsam daha hızlı netice çıkar mı?
(10) 

Excel Formül / Matematiksel Çözüm

achilles #1578414 
Merhabalar,

Excelde yardıma ihtiyacım var. Daha doğrusu bir olayı excel e çevirmeden .

Aşağıda göreceğiniz gibi bir sistem var.

prnt.sc

Site Linki ;

www.gs1.org

Burada;
GS1 Company Prefix kısmına barkodumuzun ilk 8 hanesini yazıyoruz;
Internal number, or model reference kısmına bir referans numarası ya da ismi yazıyoruz;

Check character pair * kısmını sistem otomatik atıyor.

Bu sistemin açıklamasını sanırım yüklediğim resim linkinde de görebileceğiniz üzere bir formüle dökmüşler ama maalesef EA cıyım :)

Hatta bir iki denedim, deneme yaptığımda başarılı olamadım :)

Sistemi çözene bir sağlam öğlen yemeği ısmarlarım :)

Edit: Site Linki Eklendi.
(12) 

Kadinlar nazım hikmet i nasil sevebiliyor?

halk #1578411 
3 kadini yüz üstü ustelik birini bebegiyle terkedip gitmis birinden bahsediyoruz. Tamam mecbur kaldi da , aklin orda kalir, vazgecemezsin. Bir de yeni ask yaşamıs. Aşk yaşadigi rus kadini da aldatmis...

Ben erkek halimle bile rahatsiz oluyorum. Kadinlar nasil normallestirebiliyor bu durumu?

Bu nasil bi romantizm anlayısıdir?
Cahil biriyim. Beni aydinlatir misiniz lütfen.
(2) 

İmza değiştirmek

pianeta #1578410 
Diyelim ki yıllardır attığımız imzamızı değiştirmek istedik, öyle garip bir heyecana girelim dedik. Ama bugüne kadar attığımız tüm imzalar aynı, şirket için olsun, imza sirküleri olsun her yerde o eski imza var. Yeni imza atmaya başladıktan sonra ne oluyor? Kafamıza göre değiştirebiliyor muyuz imzamızı? En basitinden imza sirkülerindeki imza noluyor?
(1) 

Londra'da gidilecek yerler

tchuck #1578408 
başlık birz yanlış oldu; çünkü turistik gezilecek yerleri sormuyorum aslında. hatta oralarla hiç bir şekilde ilgilenmiyorum.

soho'yu bğeendim mesela. bir sürü mekanlar, müthiş bir kalabalık vs. çok iyiydi.

buna benzer nereler var? çeşit çeşit mekanların lduğu, salaş yerler, düzgün kokteyl barlar vs. vs. ama soho gibi, dip dibe, tüm sokağa/mahalleye yayılmış şekilde nereler var?

bir de bu sıralar londra'da gitmeye değer etkinlikler var mı bildiğiniz? yani müzikalinden sergisine aklınıza ne gelirse.
(5) 

Apple kimliği nasıl sıfırlanır?

furry burns #1578405 
Merhaba arkadaşlar, elimizde eski bir iphone vardı. İhtiyaç doğdu kullanılacak ama Apple kimliği şifresini hatırlamıyoruz, işin kötüsü Apple kimliğinin ait olduğu mail adresine de erişemiyoruz ve güvenlik sorusu yanıtları da uyuşmuyor. :(

Ben ümidi kesmiştim ama kardeşim bir telefoncu ile konuşmuş 1000 TL'ye şifresini açarız demişler. Bunu nasıl yapabiliyorlar? Biz de yapabilir miyiz, havaya da para sıkmak istemiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
(1) 

dernière danse sözlerinin okunuşunun yazılışı

tabudeviren #1578404 
hayrına yapabilecek olan var mı? duyduklarımı tekrar ederek beceremedim ve bazı yerleri anlayamıyorum.
sözleri değil, yazılışı. apple > epıl gibi.
(1) 

Satin almalik e-kitap (cocuk hikayesi)

va #1578403 
Merhabalar,

Yurtdisinda oldugumuz icin 3 yasinda oglumuza okuyacak hikaye kitabi sikintisi yasiyoruz. Online pdf olarak satin alip cikti almak mantikli olur diye dusundum.

Birkac arastirma yaptim ancak istedigim veriye ulasamadim.

Nerden satin alip indirebilirim, belki bileniniz vardir?

Tesekkurler.

Ölçek gelistirme

alibaba06 #1578401 
Merhaba arkadaşlar.
Ölçek geliştirme ile alakalı bir şey sormak istiyorum. Bilgili arkadaşların yardımını bekliyorum .
Ölçek gelistirmede dfa ve afa en az kaç olmali?
Küçük bir grupla çalışmayı düşünüyorum yeterli sayıya bulabilecegimden emin değilim.
Tesekkur ederim.
(1) 

Labuatuar tipi güç kaynağı ile akü şarjı

Rao #1578400 
Selam teknikbilen arkadaşlar,

Elimde labuatuar tipi bir güç kaynağı mevcut, yeni bir cihaza yer açmamak için , yedek araç akümü mevcut cihazla şarj etmek istiyorum.

Cihazın max. 30 volt 10 amper çıkış desteği mevcut ki teknik olarak mümkün gürünüyor.
Ancak şarj için cihazın uzun süre ( 5-6 ) saat kullanılacağı için tereddüt oluştu.
Mevcut bu cihazla akü ( 60 ah ) sorunsuz olarak şarj edilebilir mi ?

Teşekkürler.
(1) 

şu müziğin ismini

kim bilir #1578399 
bulabilen olur mu? vocaroo.com

şimdiden teşekkürler.
(8) 

Toplu münasebet partisi

ananiyimioguz #1578398 
Geçenlerde bir tanıdığın çalıştığı yerdeki patronu çalışanlarla veya müşterilerle odasında "partilediği" konuşuluyordu. Bu tescillenmiş bu arada artık.

Sonra konu çiftlerin de bu şekilde takıldığına geldi.

Ben de zamanında dating applerde çift görüyordum ama onlar takılıyordur falan diyordum. Meğer ciddi ilişkide veya evli olanlar da tercih edebiliyormuş.

Biz bi düşündük dedik ki çiftler bunu yapıyorsa artık birbirlerine karşı sevgilerini yitirmiş olmalılar.

Siz ne düşüyorsunuz öyle midir yoksa tüm zevkleri tattık bunu da tadalım gibi bir şey midir?

Olabildiğince sansürleyerek sormaya çalıştım.

Eski duyurularımdan olayı hatırlayanlar olacaktır: www.eksiduyuru.com
(1) 

Ankara Alıç

amonaki #1578396 
Merhabayın Galyalılar,

Mevsimi değil biliyorum ama Ankara da nerede taze alıç bulabilirim ?
(8) 

Gümrükte bekleyen ürün için önceden ödeme yapılır mı?

anaphylacticshock #1578395 
Merhaba,

Resmed marka bir CPAP cihazı almak için Türkiye resmi distribütör firması olan RESPİTEK mağazasına gittim.

İndirimli bir fiyata CPAP cihazı, nemlendirici haznesi ve maskesini almak üzere anlaştım.

Ancak şu anda ellerinde istediğim CPAP cihazı da, nemlendirme haznesi de, maske de yok maalesef. Hepsi gümrükte bekliyormuş.

Ürünler gelince teslim alabilmem için anlaştığımız indirimli fiyattan ödemeyi şimdi yapmamı istiyorlar. Faturayı ürünler gelince keseceklermiş.

Ben şimdi anlaştığımız miktarda ödemeyi yapsam ürünler gelince fark istemeyeceklerini nasıl garanti edebilirim? (Fatura ürünler gelince kesileceği için o gün güncel fiyat talep ederler mi emin olamıyorum)

Faturayı şimdi kesmelerini talep etsem bu sefer de ürünleri teslim almışım gibi görünecek. Henüz teslim almadığımı, gümrükten geçmelerini beklediğimi nasıl ispat edebilirim?

Parayı yarın anlaştığımız fiyattan peṣin ödesem bu ürünlere karşılık ödediğimi nasıl ispat edebilirim?

Parayı IBAN'a yollarken açıklamaya ne yazmalıyım ki ileride sıkıntı yaşamayayım?

Ayrıca bu açıklama tek başına yeterli olur mu? Firmadan ayrıca nasıl bir belge istemeliyim? Noter onaysız sadece firma kaşeli imzalı bir kağıt yeter mi?

Firma RESMED'in yetkili satıcısı. Güvenilir bir firma ama içine düştüğüm durum çok tuhaf.

Ayrıca ürünler gümrükten ayrı ayrı geçerlerse mesela önce nemlendirme haznesi gelse sonra cihaz geçse sonra da maske vs, hepsi elime geçene kadar epey beklemek zorunda kalacağım. Bu durum da epey can sıkıcı.

Medikaller daha yüksek fiyat çektiği için buradan almak istiyorum.

Siz olsanız ne yapardınız?
(1) 

Çift Pasaport Sorusu

milletin efendisi olmaya gelen adam #1578394 
Selam romalılar,

Umarım hepiniz iyisinizdir. Öğrencilikten dolayı devam eden yeşil pasaportum var. Yüksek lisans başvurularında kullanmak üzere bordo pasaport da çıkartacağım. İlk pasaportu iptal ettirmeden ikinci pasaportu çıkartmak için nüfus müdürlüğünden randevu almak dışında bir şeye gerek var mıdır? Yakın zamanda tecrübe eden ya da bilen varsa aydınlatırsa harika olur
(1) 

"qnbfinansbank dijital köprü" hâlâ ücretsiz mi?

istististist #1578393 
2 sene önce kullanmış olduğum entegratör firma aracılığıyla dijital köprüye üye olmuştum.

ilk sene ücretsizdi. 2. sene de ücretsiz demişerdi. bu sene de kullanım ücretsiz mi acaba?

kendilerini aradım ama ulaşamadım.

eğer ücretli hale getirildiyse boşuna para ödemeden çıkmak istiyorum.
(6) 

Stanley termosum bozuk mu?

dejame #1578392 
Evde yeni alınmış bir Stanley Travel Mug var.
Bugün kahve yaptım, her derste küçük fincana doldurup içerim diye termosa koydum. Beş dakika sonra fincana dökmek isterken tuşuna bastığımda tuşun etrafından ve asıl dökülmesi gereken yerden inanılmaz bir basınçla kahve fışkırdı. Sanki düdüklü tencere gibi oldu. Elim biraz yandı.

Bir saat sonra tekrar dökmeye çalıştığımda o kadar şiddetli fışkırmadı ama asıl dökülmesi gereken yerden akması için basılan tuşun etrafından fışkırdı, her yer kahve oldu. Ben mi yanlış kullanıyorum yoksa ürün mü bozuk?

Linkteki ürün:
www.trendyol.com
(16) 

işyerinde platonik aşık olunan kadına doğumgünü kutlaması

ekonomimagduru #1578391 
işyerinde bir kadına aşık oldum. hem de öyle böyle değil. büyük bir kampüste farklı departmanlardayız. öğle aralarında yemekhanede/bahçede veya bazen kantinde görüyorum. aylardır aklımda. her gün görmeye çalışıyorum. önce içime attım, boşver dedim ama içime attıkça daha da büyüdü. ona olan ilgimi çeşitli şekillerde belli ettim. benim onunla ilgilendiğimden haberi olduğuna eminim. hayatında birisi var mı yok mu bilemiyorum. instagram hesabında tek başına olduğu bir profil fotoğrafı var. yaşlar ben: 37, o: 30.

şimdi... önümüzdeki günlerde doğumgünü var. doğumgününü kutlamak istiyorum. ama nasıl yapsam bilemedim..

önceliğim doğumgününe kadar bir şekilde konuşmak. hep çalışma arkadaşlarıyla gezdiği için yanına yaklaşamıyorum. ama becerebilirsem öncelikle birebir görüşeceğim. olmadı doğumgününde biraz tekila bir şeyler içip gözümü karartıp yaklaşmak istiyorum.. belki dışarıda yakalarım, belki ofisine gider yanına konuşurum. bunu yapabileceğimden emin değilim. doğru yöntem bu mu bunu da bilmiyorum.

eğer olur da birebir konuşamazsam nasıl bir yol izlemeliyim? aklımda çok çeşitli senaryolar var.

a) teams'ten yazayım.
b) dahiliden arayayım.
c) email atayım. (sahte hesapla mı gerçek hesapla mı?)
d) instagram'dan yazayım. (sahte hesapla mı gerçek hesapla mı?)
e) aracına not bırakayım.
f) doğumgününden bir gün önce ofisine not bırakayım, sabah gelince görsün.
g) telefondan arayayım. telefonunu e-devlet sızıntısı döneminde bulmuştum. kimseden almadım.
h) o gün işe gelirken/iş çıkışı karşısına çıkayım.

işe gelişte/iş çıkışta karşısına çıkmak kendini av gibi hissetmesine neden olur. o da aklıma geldi.

hediye alsam.. hiç tanımayan biri için aşırı olur.

doğum günü kutlamasında, kendi adımın olmadığı seçeneklerde (e,f,g) kendi adımı belirtsem mi? belirtip rezil olmak istemiyorum belki çevresindekilere gösterir (yakın çevresinde tanıdığım biri var).. belirtmesem de ben olduğumu bileceğini düşünüyorum.

bir de ben onun doğumgününün hangi gün olduğunu sistemden gördüm. eziklik olur mu? "tanımayan etmeyen, ama ilgilenen biri uğraşıp doğum günümü kutlamış, vay ezik" der mi? boş geçmek istemiyorum. bu sene içinde tanışırsak ki tanışmak istiyorum, ona bu kutlamayı hatırlatırım.

özellikle kadın arkadaşlar. ilgisinin farkında olduğunuz birinin size doğum günü kutlaması hangi şekilde olsaydı en az rahatsız olurdunuz?

uzun zamandır yalnızım ve böyle bir hissi uzun zamandır yaşamıyorum. başka hiçkimsede olmayan şeyler onda oluyor. çok heyecanlanıyorum..
valla beynim yandı kaç gündür düşünüyorum. bi el atın.
(8) 

Sizce demin oluyor muydum

Kittie #1578390 
Evde yalnizim. Ramazan pidesine tost yaptim demin. Bugun pek bir sey de yememistim. En son 2de salata yemistim sadece.
Ciddi actim yani ufak bi sey yaptim zaten.

Iki gogsumun arasina diye tarif edeyim bi agri girdi yerken. Zor yutkunuyordum ve nefes alirken o dedigim yer agriyordu. Bir an hastaneye bile gitmeyi dusundum. Simdi biraz rahatladim daha yeni yeni. Biraz sirt ustu yattim gecti neyse ki ama bi 10 dakka oyle bir agri cektim. Sanki nefesim de daraldi. Pide sertti biraz bi yerimi mi yirtti dedim rahmetli oya aydogan gibi. Biraz panik oldum. Noldu acaba o an. Tamam actim ama yavas yavas yiyordum.
Hala acim ama devam edemicem tosta. Ananas var evde yumusak onu bile yiyesim yok.
(3) 

1 yıllık vizem var, her yurtdışı çıkışında sigorta yaptırmam gerekir mi

seindfeld #1578389 
Başlıkta tam sorum mevcut. Fransa'ya 1 yıllık vizem mevcut, 2. Sefer gideceğim 1 yıl içinde. Tekrar sigorta sorarlar mı yapan var mıdır?
(1) 

Pantolon boyatmak

muhayyer divan #1578388 
Selamlar

Krep kumaştan dikilmiş olduğunu tahmin ettiğim iki pantolonum var, birinin bir dizinde beyaz bir leke olmuş diğerinin rengi atmış koyu lacivert duruyor siyah olması gerekirken.

Bunları boyatmak istiyorum ama kime boyatayım bilemiyorum, bana akıl verir misiniz ne olur, başka pantolonum yok :(
(1) 

Netflixten film

Kittie #1578386 
Surukleyici, gerilimli bi film var mi begendiginiz?
*mini de olsa dizi izlemek istemiyorum.
Ruhlu, paranormal falan filmler sevmiyorum.
Tesekkurler.
(1) 

Dermaroller nasıl temizlenir?

Ranchoddas #1578384 
saçım için dermaroller kullanıyorum ama nasıl temizleyeceğimi bilmiyorum. siz nasıl temizliyorsunuz?
(3) 

içkinin neyle tüketildiği

f02561 #1578383 
verdiği sarhoşluk derecesini etkiler mi?
örneğin vodkayı vişne suyuyla içtiğimde sanki pek tesiri olmuyo gibi.
ama aynı bardağa daha az vodka koymama rağmen kolayla karıştırınca çok daha iyi kafa yapıyo? bilimsel bi açıklaması var mıdır
(12) 

Annem vefat etti, neler yapmam gerekiyor veraset vs işleri?

Cesario #1578382 
Öncelikle annemin mekanı cennet olsun.

Bugün noterden veraset ilamı/mirasçılık belgesi çıkardım.

Şimdi baktım edevlette gözükmüyor, vergi dairesinde de annemin tc'sini yazınca mirasçılık ilişkisi bulunamadı uyarısı aldım. Her neyse;

Vergi dairesi ve tapuya işim düşecek galiba.

Annemin hisseli fındık bahçesi ve hisseli bir dairesi vardı.
Bankada bir miktar para var.

Sırasıyla neler yapmam lazım? 4 ay içinde yapmazsam cezası oluyormuş vergiyle ilgili.

Veraset ilişiği yoktur belgesi ile veraset ve intikal beyannamesi aynı şey mi mesela, yoksa ikisini ayrı ayrı mı çıkarmalıyım? Vergi borcu yoktur belgesi peki şart mı?

Daire ile ilgili tapuda vs ne gibi işlemler olacak?
(2) 

sezon sonu vs. sezon başı tekstil ürünlerinde kalite farkı

faroe adamlari #1578380 
selam arkadaşlar,

gant'ten aynı kazağın 4 farklı rengini geçtiğimiz aylarda 1.5 ay arayla aldım.

ilk aldığım kazakla ikinci aldığım kazak arasında, ve ondan sonra da birkaç gün önce aldığım 4. kazak arasında büyük kalite farkı var.

aldığım kazak da şu: www.gant.com.tr

ürün %100 kuzu yünü. doğal elyaf olduğu için kalite farkı olabilir sonuçta bütün kazakları aynı kuzudan üretemezler. fakat aldığım ilk kazağa göre kumaş hammadesi açısından fark var. yün olduğundan şüphem yok ama diğeri çok daha yumuşaktı bu ise sert.

benzer bir durumu massimo dutti'den aldığım kaşmir/yün/ipek karışımı kazakta da yaşadım. ikisi arasında bariz fark vardı.

bu tür bariz farklar kalitesiz ürünlerin sezon sonuna mı kalmasıyla alakalı? yoksa normalde de aynı ürünün farklı renkleri arasında böyle farklar olur mu?

edit: şimdi fark ettim, ilk aldığım ürün tunus üretimliymiş (en kalitelisi de o bence) diğerleri hep türkiye. sanırım sebebi bu.
(3) 

iş analiz yöneticisi ortalama ne kadar kazanır ve sonraki rol ne olmalıdı?

baldan kaymak #1578379 
sb
(6) 

bitcoin

egokalp #1578377 
selamlar

Bitcoin olayını sağdan soldan duyulan kulaktan dolma bilgilerden ziyade, eğitim gibi oturup sıfırdan öğrenebileceğim bir platform/eğitim var mı?
(2) 

ocean plus//omega 3 kullananlara sorum olacak.

carpikbacaklibasketbolcu #1578376 
zoretanin kullandığım için 2.ayın sonunda kan değerlerim düştü.
dermatolog, omega 3 kullan dedi.
trendyol’dan ocean plus adlı markayı sipariş geçtim.
50 kapsül olan.

günde iki kez tok karnına yazıyor.
kullananlar siz nasıl kullandınız ölçek olarak?
ve memnun kaldınız mı?

görüşleriniz nedir?
(25) 

Arkadaşsız duyurucular, haydi arkadaş olalım!

rebecca #1578374 
Bu sıralar sosyalleşmek ve yeni insanlarla tanışmak istiyorum ama yeni ortamlar bulacak yaratacak enerjim ve vaktim yok. Benim de aklıma eski ekşi zirveleri geldi, vaktiyle cok güzel arkadaslıklar kurmustum hala devam eden.

İstanbul'da olan duyuruculara bir zirve öneriyorum, kimler gelir? ^_^
(1) 

Akademik Kitap Bulma

lorne malvo #1578373 
Designing Experiments for the Social Sciences
(How to Plan, Create, and Execute Research Using Experiments)

Bu kitabı bulabilir miyiz acaba? Libgen ve zlibrary'de yok :/
(6) 

Türkiye’de PayPal yasaklı olmasaydı

p133mmx #1578372 
Türkiye’de PayPal yasaklı olmasaydı buradan nasıl para kazanılabilirdi?
(4) 

Dune part 2 istanbul anadolu yakası sinema

1837837 #1578371 
Nerede izlediniz? Gözlüksüz imax mi? Nerede izleyelim. Gözlük 3d falan olsun istemiyoruz
1 ...  ... • 200    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık