(2) 

dry bulk - tanker operasyon ve chartering maaş skalası

diyarbakir karpuzu #1579138 
selamlar herkese, çok niche bir soru olacak o yüzden isteyen özel mesajla da yanıt verebilir

şu son bir senede maaşlar çok ciddi değiştiği için bi market araştırması yapıyorum kendi pozisyonuma göre, bu üstte bahsettiğim işlerde çalışan arkadaşlar varsa bir maaş karşılaştırması yapabilir miyiz? armatör tarafı da olur, broker tarafı da olur, charterer tarafı da olur. tecrübe, pozisyon ve range söylerseniz çok sevinirim
(4) 

Kanaldan Arşive Ulaşmak

totkymotky #1579135 
Merhaba herkese. Bu işleri bilmediğim için rezil olmamak adına öncesinde sormak istiyorum. :)
Bende Habertürk'te yayınlandığı kesin olan 2004 yılına ait bir programın ufak bir kamera arkası var. Bu programın kaydını binaya gidip arşivden rica etme imkanım olabilir mi? Ya da herhangi bir prosedür var mı böyle durumlarda yoksa binaya gidip derdimi anlatsam o gün istediğim kaydı alabilir miyim? Ya da hiç mi alamam? :)
(2) 

Taşınma

Tisatiaşer #1579134 
1+1 taşınma fiyatları ne olur 6 km uzaklığa? Önerdiğiniz yer var mı? Kaplumbox türü firma kullanan var mı tavsiye eder mi? Teşekkürler.
(6) 

Yeni kum kabı nasıl yıkanmalı?

boyalı kuş #1579132 
Petshoptan kapı önünde duran kum kabını aldım. Aldığımda hava yağmurluydu ve üstünde yağmurdan kaynaklı duran çamur damlalı yerler vardı. Eve gelince cifle yıkayıp bol su ile duruladım ama içime sinmedi. İnternetten alsam aynı durumda olan kabı da aynı şekilde yıkayıp kullanacaktım. Fark yok aslında diyorum ama bir türlü içim rahat etmedi. Ek işleme gerek var mı? Neyle temizleyeyim ben bu kabı?:/
(8) 

Kıyıda köşede kalmış romanlar?

m e b #1579131 
Selamlar.
Kendi alanında kıyıda kalmış güzel romanlar önerebilir misiniz?
Örneğin Türk edebiyatında Vedat Türkali - Bir Gün Tek Başına gibi, Rus edebiyatında Lermontov - Zamanımızın Bir Kahramanı gibi, Bulgakov - Usta ile Margarita gibi diğer eserlerden çeşitli yönlerden ayrılmış, kenarda kalan eserlerden bahsediyorum. Amacım, bu koskoca eserlere bilinmiyormuş gibi muamelede bulunmak değil ama nihayetinde matematiksel olarak revaçta eserler de değil diğer klasiklere göre. Bana böyle güzel romanlar önerebilir misiniz?
(9) 

güncel kurutma makinesi sorusu?

bir ileti paylastim #1579130 
selamlar.

bir tane almayı düşünüyoruz, neye dikkat ediyoruz?

ısı pompası olsun demişti bayideki adam. onun dışında servisi yaygın olan markalardan olsun tabii. çamaşır makinemiz 6 kg kapasiteliymiş. kurutmayı da abartmaya gerek yok demek bu.

umarım yakın zamanda çok araştırıp alan ve çok memnun olan vardır aramızda :)

kartlara hala 9 taksit varken alışverişimizi yapalım koyalım :D
(2) 

sac boyasi sorusu

durgunfoton #1579126 
Arkadaslar,
sacimi phytocolor 6 ile boyadim, ama beyazim cok oldugu icin koyu sari renkler oldu ve yuzumu hasta gibi kahverengi gosterdi.
sonra 5 ile boyadim, kizilli bir kahve oldu. sonra 5.77 ile boyadim, daha da kizil oldu.
aslinda 4 numarasini alip deneyecektim ama, cok mu siyah olur diye dusunurken 5.77'yi almis bulundum.


bana bir boya markasi ve numara soyleyebilir misiniz, yumusak guzel bir kahverengi olsun. siyah gibi koyu olmasin, beyazlarim sari olmasin, ve kizillik yapmasin.

tesekkurler
(2) 

Karekod ile telefondan ödeme yapılıyor mu?

dedeminhirkasi #1579125 
Yapılıyor da sormak istediğim asil şey şu: tüm pos cihazlarında bu işlem oluyor mu. Yani benzinciye, marketciye veya herhangi hır mağazada pos cihazı olması karekod ile ödeme yapmam için yeterli mi yoksa mesela suanda is bankası kullanıyorum. İş bankası belirli pos cihazlarında mı bu işlemi yapıyor. Teşekkürler
(8) 

okuldan atılma mevzuu

mark greg sputnik #1579124 
iyi akşamlar dostlar,

bu iş benim canımı çok sıkıyor ve korkumdan inanın öğrenci işlerine gidip sorasım bile gelmiyor.

2017-18 (hazırlık) girişliyim ben. mezuniyet için gereken 240 kredinin NEREDEYSE yarısı duruyor. en son hesaplamalarıma göre 2024-25 son şansımdı. bu dönem 20 temizlesek, önümüzdeki yıl da fire vermeden 60 yapsak... yok, yine tutmuyor. üç ders sınavı filan var ama üç dersten fazlası kalabilir.

benim kesinlikle diploma almam lazım. yaşım geçti. öyle muslukçuluk, berberlik gibi bir meziyetim de yok. iş bulup iki sene çalışsam lise mezunu olarak ordan çıkınca bi daha iş bulamam yani öyle bi durum, ülke şartları malumunuz. onun da ötesinde zaten şu an okuduğum bölümün diplomasını almayı ben kendim için çok istiyorum, kazancında değilim, benim için bir çeşit hayat amacına dönüştü ama gerek şahsi denyoluklar gerekse hayat şartları vs. olmadı.

şimdi ben muhtemelen önümüzdeki yılın sonunda, okulu bitirmeme bir veya iki dönem kalmışken atılacağım.

bu durumda aklıma şu geldi: ben sınava tekrar girsem, bölümümü kazansam, verdiğim derslerin ne kadarını saydırabilirim? aynı okul, aynı bölüm. bu konuda bir sorun olur mu dersiniz? bu saydırma olayı nasıl oluyor?

ben sınava girip aynı yeri kazanırım, o kısım hiç problem değil. ama saydırdığım dersler içinde kayıp olur mu, orasını merak ediyorum. onun dışında genel olarak 30 yaşına gelip hala lisansı bitirememiş bu davar kardeşinize konuyla ilgili herhangi bir öneriniz, tavsiyeniz vs. varsa onu da alırım.
(4) 

taşınmayan kiracı

in vino veritas #1579122 
alışılagelenden farklı bir kiracı sorusuyla karşınızdayım :)

sorum evden çıkmayan değil eve taşınmayan kiracı hakkında. annem ocak ayında evini kiraya vermişti kiracı o zaman evi görmeye kendi başına gelmiş evi tutmuş aidat vs. ne gerekiyorsa ödemiş. anneme de sömestrde taşınacağız demiş. sömestr geldi geçti eve hala taşınan yok, aidatları (ki merkezi sistem olduğundan aidat da yüksek) kirayı aksatmadan yatırıyormuş ve herhangi bir sorun da yok. ev boş hala taşınan da olmamış, annem o apartmandaki komşularıyla görüşüyor hala onlar da sürekli soruyormuş senin kiracı taşınmadı diye. adam yakınlardaki bir devlet hastanesinde sağlık çalışanıymış başka da bilgi yok hakkında.

annem de endişe halinde başıma bir iş çıkarmasın kim oturmadığı eve aylarca kira öder yarın bir gün başıma iş gelmesin diye. ben de olmaz öyle şey diyorum da burası türkiye malum hiç çalışmadığımız yerden gelebiliyor sorular. bu konuda başımızı ağrıtacak bir şey yaşar mıyız yarın bir gün? evini kiraya veren kişinin kiracının ne yaptığı hakkında herhangi bir sorumluluğu olmuyor değil mi? öte yandan adamın kiraladığı yer sonuçta bize ne ister taşınır ister yıllarca taşınmaz kendi bileceği iş bence ama bilemiyorum yine de. yapmamız gereken bir şey ya da olası bir saçmalığa karşı kendimizi garantilemek adına alabileceğimiz bir önlem var mıdır?
(3) 

Autocad Sorusu

xephyr #1579120 
Selamlar,

Autocad'de vaziyet çizmeye çalışıyorum. Çizdiğim vaziyetler metre cinsinden doğru olarak ölçülüyor. Fakat genel autocad çizim sayfasına baktığımda ekteki gibi çok küçük görünüyor. Görebilmek için baya zoom yapmam gerekiyor. Bunu nasıl daha ölçekli hale getirebilirim ?

Teşekkürler.

hizliresim.com
(6) 

Prag mı Budapeşte mi?

Sumashi #1579118 
Viyanadayım birkaç günlük boş vaktim var. hangi şehir sizin için hangi konularda önde ve gezmeye daha değer? kaçar gün yeter bu şehirlerin her biri için? ayrıca kalacak yer önerisi olan varsa fikir alabilirim.
(3) 

Fotoğraf boyutu kalite düşmeden nasıl küçültülebilir?

goodyes #1579117 
Elimde 12 MB boyutunda fotoğraflar var, bunları e ticaret sitesine yükleyeceğim fakat en fazla 10 mb olması lazımış. Fotoğraf kalitesine zarar vermedin (veya minimum) nasıl 10 mb ve altına çekebilirim?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim
(7) 

Tercümanlik neden bu kadar önemseniyor

Yourcousinmarvinberry #1579116 
Geçen tercümanlik okuyan arkadaslarla bunun muhasebesini yaptik.
ismi lazim degil, bir hoca var bazi piyasa kitaplarini Fransizcadan Türkçeye çeviren. Konu da tam buydu, çevirmenlik öyle yüksek meziyet veya derin birikim gerektirecek bir meslek degil fakat buna ragmen bahsettigim kisiye neredeyse Platon etiketi yapistiriliyor. Oysa ki kendisi ne sanatçi ne de yazar. Baska eserleri çevirmek disinda bir katkisi da yok.

Su durumda tercümanlikla, edebiyatla ugrasanlari niye abartiyorlar ki ?
(11) 

Türkçe dil bilgisi: "koyulabilir" ve "konulabilir"

prole #1579115 
Şimdi bir şey yazıyorum, önce şöyle yazdım: "Yukarıdaki cümleyi metinden çıkardım ancak daha iyi kurgulanarak tekrar konulabilir." Sonra bir gariplik sezdim ve bu defa "konulabilir" yerine "koyulabilir" yazdım. Bu sefer içim biraz daha rahatlamış olsa da iki kelime arasında ne fark olduğunu bilmemek beni rahatsız etmeye başladı. Rahatsızlığımı giderip cehaletimi silebilirseniz çok sevinirim.
(4) 

Saç maskesi tavsiyesi

fraise #1579113 
Oldukça gür, kıvırciga yakın dalgalı ve sert saçlarım var, beyazlardan mütevellit kendi rengine yakın bir renge de boyuyorum.

Eskiden kuaförde keratin bakımı vs yaptiriyordum ara ara ve gayet yeterli oluyordu bakım icin fakat son bir senedir bunları yaptirabilecegim bir yerde değilim.

En büyük derdim elektriklenmesi ve gerçekten çok sertleşmesi. Bunlara iyi gelecek güzel bir bakım maskesi öneriniz var mıdır? Banyoda kullanıp cikilanlardansa bir süre bekletilenler tercihim ama diğer öneriler de olur.

Teşekkür ederim şimdiden herkese.
(12) 

nereden ev alınmalı?

melodi #1579112 
ankara’yı hiç bilmiyoruz haziran-temmuz gibi yeni bir başlangıç yaparak ankara’ya taşınma planımız var. bundan sonra bütün hayatımızı Ankara’da geçireceğimiz için ev almak istiyoruz.

eşimin işi ankamall tarafında(mesai vs gibi derdi yok) ben çalışmıyorum ama ben de iş bulabilirsem çalışmak istiyorum(endüstri mühendisiyim).eşim nerdeyse her ay 1-2hafta şehir dışında olucak.yalnız kalacağım için güvenilir bir mahalle olmalı, yürüyerek alışveriş vs halledebilmeliyim ve ulaşım olarak kolay olmalı. (bütçemiz 5) ankaralılar bize yardımcı olur musunuz?
(6) 

Yeşil pasaportla gezilecek ülkeler ve yerler ?

ramazanali #1579111 
Yeşil pasaportumuzu aldık.Gezmek istiyorum.Yavaş yavaş gezilmesi gereken yerleri.Maddi durum olarak şu an öyle aham şaham bir gelirimiz yok.İki öğretmen maaşı.Yani rahat rahat gezecek bir gelirimiz yok. Bunun için seyahati planlamak gerekiyor.Ama gezerken rezillik çekmek de istemiyorum.Sadece saçmasapan masraflarım olmasın gezerken istiyorum. Sizce nereden başlanır gezmeye ve gezme planı nasıl yapılır ? Var mı takip ettiğiniz herhangi bir blog sayfa vb..
(1) 

Bu gitar klasik mi akustik mi?

fuzuli #1579110 
Elimde eski bir gitar var tel almak istiyorum. Bu gitar klasik mi akustik mi?

imgur.com
imgur.com
(3) 

İki Pasaportun var durumunda vize başvurusu

put it in your appropriate place #1579108 
İlkinin bitmesine 1 seneye yakın kaldı. Haziran 2025'de bitecek ama son 6 ay kullanamamadan dolayı geçe gene başvurdum pasaporta. İlkini iptal etmediler, daha var diye.

İlkiyle başvurmam daha mu uygun olur şimdi?
(6) 

Ev fiyatları

adwokat #1579107 
Merhaba, artık kiracı olmaktan yılmış şu kardeşimize bir yol gösterelim.

Belli bir bütçe var. Ama istanbulda ev almak için yetmiyor (1+1)

Üstünü krediyle tamamlayıp almak mı, yoksa dolar bazında ev fiyatlarında düşüş bekleyip para biriktirmeye devam etmek mi…

Ne dersiniz?

Bütçe: 2
Ev: 2.750-3
(1) 

şu laptop alınır mı?

HellKeePer #1579104 
www.mediamarkt.com.tr

-haftanın 1 akşamı oyun oynuyorum (sniper elite vs.)
-autocad kullanılacak
-dizi ve film izlenecek
-fazla ekran sekmesi açık internette gezilecek

30k civarı özellikleri daha iyi olan bir cihaz tavsiye ederseniz onlara da bakabilirim. teşekkürler
(1) 

Gram altın havale

basubadelmevt #1579101 
Bir tanıdığa altın borcum var. Her ay 5 gram göndermem lazım. İş bankasında altın hesaplarımız.


Altın havale yöntemi kullansam nasil olur? Süreç nasıl oluyor bu yöntemde?
(4) 

Balkona siyasi parti bayrağı asan komşu sorunu.

mikahakkinen #1579098 
Üst komşum akpden aday adayı oldu, aday yapmadılar büyük mhp bayrağıyla akpnin belediye başkan adayının fotoğrafını benim balkonumu taciz edicek şekilde astı.

Nezaketen sormadan kafasına göre bu bayrağı asan lümpeni nereye şikayet ededeyim? Yönetime şikayet edilmiş ama yönetici sorunu çözemedi. Bende böyle tiplerle uğraşmak istemiyorum.

Yskya falan mı şikayet ediliyor bu durum?
(3) 

İzmir civarında köpekle dolaşılacak yer (doğa)

tchuck #1579097 
çiçekliköy falan da olabilir, böyle dere tepe vs. köpeği rahat rahat bırakıp serbest dolaştıracağım trekking diyebileceğim tarzda nereler önerirsiniz?
(3) 

Orta yollu tekerlekli valiz

meraklitursucu #1579096 
Nereden almalı bunu?
(5) 

Yalnızken özgüvenin düşmesi normal mi?

psmstc #1579095 
Partnerinizleyken gezme tozma aktiviteleri hoş güzel. Özgüveniniz sağlam. Ama o yokken bu tür dışrı aktiviteleri tek başına yapmanın korkutması, evden fazla uzaklaşmamak neyle ilgili bir durumdur?
(1) 

iPad ile çizim ve tasarım

harmanyeri #1579094 
Merhaba,
Sizce çizim ve tasarım işleri için ipad pro kullanmak gerekli midir, yoksa ipad air 4 yada 5. nesil yeterli olur mu?
(1) 

Ankara Boks

pilot monitoring #1579093 
Merhaba,
Boksa başlamak istiyorum. Ankara’da tavsiye edebileceğiniz neresi olur? Çok teşekkürler…
(1) 

Linkedinde title değiştirmek ama görünmemesi

rewlack #1579090 
Halihazırda çalıştığım pozisyonunun adını değiştirdim, ama sanırım terfi etmişim gibi göründü. Akışa düştü vs. Kimse görmesin istiyorum nereden silebilirim?

Teşekkürler.
(1) 

Projeksiyon tavsiyesi

pianeta #1579089 
Direkt düz duvara, maksimum 3-4 metrelik mesafeden yansıtılacak.
Görüntü kalitesi göz ağlatmayan, böyle izleyeceğime 13inch ekrandan izlerim dedirtmeyecek en fiyat performans ürün ne alınabilir?
Macbook ile kullanılacak (önemli bir detay mıdır bilmiyorum ama belirteyim yine de). Kendi hoparlörü olmasına gerek yok ama bluetooth hoparlöre bağlansa güzel olur.
Piyasayı hiç bilmiyorum, bi girip bakayım dedim fiyat ve özellik çeşitliliğinin içinden çıkamadım. 2000TL civarına çözebilirsem efsane olur.
(1) 

Havaalanında alışverişin tax freesi olur mu

regina phalange #1579088 
Ordakiler zaten tax freeli mi satılıyor?
(9) 

Bir akrabalık ilişkisi sorusu..

sonhakan #1579085 
Anneannenin anneannesi ile annemin babasının babasının annesi aynı kişi olursa ne olur?
(1) 

E sim uyumlu android telefon

Dağcı #1579084 
Merhaba,
Bir süre sonra iPhone kullanım sürem dolacak ve tekrar sim kart çevirme işlemi yapmamak için e sim olan uygun fiyatlı bir telefon arayışı içindeyim.

Birçok telefon baktım fakat özellikler içinde e sim detayı göremedim.

Bana e sim özelliği olan android telefon önerir misiniz?

Bütçe önemli değil.

Teşekkürler şimdiden.
(2) 

ankara ve yakın illerinde çocukları gezdirmek

iwillsee #1579083 
ankarada veya çevresindeki illerde 5-6-7 yaşlarından oluşan çocukları gezdirebileceğimiz, onların keyif alacağı mekanların önerileri verebilir misiniz. her türlü mekan önerisine açığız.
(2) 

shop and fly kartı milleriyle ajet bileti

iwillsee #1579081 
neden alınamıyor? her havayolunun bileti alınabilirken ajet biletleri çıkmıyor bu konuda bilgisi olan var mı?
(14) 

Oyalanmamız doğru mu?

ananiyimioguz #1579080 
Uzun bir süredir insan ırkı olarak çok azımız dışında geri kalan herkesin oyalanıp gittiğini düşünüyorum ve bu bana rahatsızlık veriyor.

Çünkü ben de oyalanıyorum. Kendi ırkım için faydalı bir şeyler yaptığımı veya yaptığımızı düşünmüyorum.

Kitaplar, kurgular, filmler, diziler, siyaset, ideolojiler hatta dinler.

Kısacık ümrümüzü güzel geçirdiğimizi düşünmemiz/sanmamız için yine kendimizin yaptığı, yani yine kendi beynimizden çıkan araçlar olarak görüyorum.

Bir kitabı okurken veya filmi izlerken o heyecan hoşuma gidiyor. Bir inanca kaptırıp gitmek, ölümden sonraki bilinmezliği doldurmak hoşuma gidiyor. Fakat yoğunlaşma bittiğinde pişmanlık hissi duyuyorum.

Sürekli belli yalanlar kurguluyor, birbirimizi inandırıyor ve bu kurgular hakkında tartışıp duruyoruz. Herkes kendince bir amaç buluyor, kimi dini inancı gereği orada söylenenleri uyguluyor veya uyguladığını düşünüyor en azından iyi hissediyor, kimi farklı duygusal veya bilimsel inanclar geliştiriyor onlara sarılıyor.

Bunu yapıyoruz çünkü birileri öyle istediği için değil de, yapmasaydık eğer türümüzün devamlılığını kendi kendine getiremezdik yani inanç meselesinin de evrimin bir parçası olduğunu düşünüyorum yani bu inancın illa dini olması gerekmiyor.

Fakat her ne olursa olsun, her ne bulursak bulalım oyalandığımızı düşünüyorum. Çoğumuzun "anlamlı" bulduğu şeylerin bile bir yalandan ibaret olduğunu düşünmek bana rahatsızlık veriyor.

Bu konuda ne yapabilirim?
(3) 

Araba Cahilinden Sorular

french lover #1579079 
Merhaba.
Arabalardan hiç anlamadığım için size bazı hususları danışmak istiyorum:

1. Diyelim ki birisi aracımıza vurdu ve kaçtı. Plakasını teşhis edemedik veya biz oralarda değilken çarpmış. Bu durumda nasıl bir yol izliyoruz?

2. Kasgo şirketi oluşacak bütün hasarları karşılar mı? Bunun bir maddi limiti var mı? Deprem, sel gibi aracı tamamen kullanılamaz hale getiren durumlarda içimiz rahat mı bu konuda?

3. Kasgo yılda bir sefer mi hasarımızı karşılıyor? Bozulduktan hemen sonrasında tekrardan yenileme gibi bir durum var mı?

4. Diyelim ki aracımda sadece ufak bir çizik oluştu, bu durum kasgoyu bozar mı?

5. Sanayiye ne zaman gidiyoruz? Mesela benim aracım yeni ve garantisi mevcut. Bir ekipman arıza verdiğinde veya hasar aldığımda aracın yetkili servisine mi gitmeliyim yoksa sanayiye mi?
(5) 

Bu bilgisayar sizce alınır mı

azeriturku #1579078 
İyi günler. Oyun oynamak amacıyla şöyle bir bilgisayara denk geldim. Uzaktan bir tanıdığım satıyormuş o yüzden satıcı güvenilir. Ama bilgisayar oyun oynamak için iyi midir emin olamadım. Var mıdır yorumunu paylaşmak isteyen birileri?

shbd.io

Pinhani Konseri / Bu Akşam 20:00 / Beşiktaş IF

komsucocugu #1579077 
Fazladan bir biletimiz var arkadaşlar gelmek isteyenlere 200 TL’ye verebilirim.

0539 399 33 30
(1) 

Bu gitar yeni başlayan biri için iyi mi?

uzdeniz #1579076 
www.zuhalmuzik.com

Bu fiyat skalasında başka önerilere de açığım
(13) 

Tanıştığım kızların neden hep Ruh Sagligi gecmisi var?

dapda #1579075 
35 yasimi geride bıraktım, son 7-8 senede kaç kişi ile gorussem, date gerçekleşse hep bir ruh sağlığı hastanesi geçmişleri var..

Geçmişte 2 kız arkadaşım intihar girişiminde bulunmustu, birisi maalesef başarılı oldu. Ve ben artık böyle insanlarla tanışmak istemiyorum.

Kafa olarak sağlıklı bireyler cidden yok denecek kadar azaldı mi?

YurtDışından Plak Alma

bartholomew87 #1579072 
Yurt dışından plak alacağım şu an %0 görünüyor vergisi, 150€ geçmeyecek bu durumda vergi ödemeyecek miyim yoksa gümrükte vergi verecek miyim?
Çünkü vergi ödeyeceksem başka bir ülküye isteyeceğim ürünü.
(5) 

memeden ayrıldığı an ağlayan bebek

summerjam0306 #1579071 
ellerinizden öper 3 günlük oğlum var. annesini sürekli emmek istiyor, uyuyacaksa da memeyi hissederek uyumak istiyor. süt güzel geliyor maşallah ama arkadaş iki dk yatağımda takılayım demiyor. üzülüyorum kıza. ne zamana kadar böyle sürecek? ne yapmalı?
(1) 

Sınavlara calisirken, çalıştığım konulari nasil unutmam?

lodlest23 #1579070 
Arkadaşlar selam.

Diyelim bir sinava calismaniz lazim (KPSS/üniversite vizeleri/finalleri vs) ancak bu sinavda sorulan konularla alakalı konu anlatımlı kitapları/ders notlarını genellikle içinizden okuyorsunuz(ara sira da not alıyorsunuz) ancak bu konuyla alakalı alıştırma yaptığınızda sorularin çoğunu çözemediğinizi görüyorsunuz. Sizce calistigim konuların aklinda kalması için ne yapmalıyım?

Sorumun muğlak olduğunun farkındayım, kusura bakmayın.
(3) 

Favori komuniteniz

lapaz #1579067 
Nedir?
(4) 

çuf çuf hoca exorcism

WithWorth #1579066 
bana baya gerçekçi geldi siz ne diyorsunuz ? insanlar oyunculuk falan yazmışlar.

youtu.be

3 cinin üçü de çıkınca çocuk rahatlıyor falan.
yere yatıp o pozisyonda uyuması da mı oyunculuk.
(1) 

Otomatik kedi mama kabı

prole #1579065 
Wero marka kameralı mı yoksa Xiaomi marka kamerasız mı? Xiaomi daha sorunsuz gibi görünüyor. Başka önerileriniz var mı?

Saç simulasyonu

lacrim #1579064 
Merhaba. Yaptiranlardan yer tavsiyesi almak istiyorum. Onerebileceginiz bir yer var mi?
(2) 

Son zamanlarda e-kitap okuyucu alan oldu mu?

dejame #1579062 
Veya bu dönem alınması en mantıklı ürünler hangileridir, fikir verebilir misiniz?
1 ...  ... • 190    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık