(6) 

Alkaline pil toplu halde en uygun nereden alınır?

ananiyimioguz #1580435 
Toplu dediğim 50-100 tane falan alacağım. Bunun bir yeri falan var mı toptancısı vs. Marka önemli değil, alkaline olsun yeter.

Piyasadaki AA pillere bakıyorum, çoğu çinko karbon. Milletin alım gücü düştükçe pil kalitesi de düşmüş.

Belediye

dizzty #1580433 
Daha önce kamuda çalışmış ve emekli olmuş bir kişi, belediye şirketinde müdür olarak çalışabilir mi?
Teknik ayrıntıları nelerdir
(1) 

Google spreadsheet'te izin ayarları hk.

veritaslibertas #1580432 
Merhaba,
spreadsheet'te bir dosya oluturdum ve ahmet, mehmet, hasan isminde 3 sayfa var diyelim. ahmet mehmet ve hasanın sadece kendi sayfalarını görmelerini nasıl sağlayabilirim?
düzenleme izni vs olarak ayarlayabiliyorum fakat herkes herkesin sayfasını görüyor, ben hiç göremesinler istiyorum, böyle bir ayar bulamadım ama belki vardır diye sormak istedim.
(3) 

Yakın zamanda kanal tedavisi yaptıran var mı ? Ücret ne kadar ?

joehigashi #1580431 
Dişlerimde kanal tedavilik bir işlem var. bulunduğum yerde bir klinik 4600-4900 tl arası fiyat verdi bir diş için. Piyasayı hiç bilmediğim için normal mi pahalı mı en ufak bir bilgim yok.

Acaba yakın zamanda bu tedaviyi yaptıran var mı ? Varsa ne kadar ücret ödediniz ? Bana söylenen fiyat normal mi yoksa pahalı mıdır ?
(3) 

Led adaptörleri bağlantıları doğru mu?

eja #1580430 
Merhaba,
Ekte tavandaki ledlerin resimleri var, 3 aydır düzgün çalışıyorlardı şimdi bozuldu, düğme kapalı iken yanıyorlar( vavien düğmede parlama şeklinde saniyelik yanıp sönüyor), ayrıca eskiden 100% ışıldıyorsa yanıyorsa şu an %20 çok çok kısık yanıyor.

bağlantılarda problem mi var yoksa yeni led kutusu mu alayım, koridor ve banyodaki ledlerde aynı problem var, bir kaç video izledim nasıl bağlanır konusunda kablo renkleri çok tutmadığı için bağlantılara takıldım.

noas markası için internet kaliteli diyor iyi midir?

eksiup.com
eksiup.com
eksiup.com
eksiup.com
(8) 

Market pirincini yıkamak şart mı?

dejame #1580428 
Daha kolay olsun diye cream of rice yapacağım. Tarifi çok basit, robotta pirinci un olana kadar çekiyoruz. İnternetten hazır almak yerine çok ucuza geliyor. Fakat marketten aldığım pirinci yıkamadan kullanırsam üstünde pestisit gibi zararlı maddeler var mıdır?

Ankara, 0 RH Negatif Kan Aranıyor

one minute #1580426 
Çankaya, Balgat Memorial Hastanesi'nde yatmakta olan arkadaşımız Nurşen Yıldırım, kalp ameliyatı olacaktır. 0 Rh negatif kana ihtiyaç olacaktır. Kan vermek isteyenler Nurşen Yıldırım
0505 796 5155 nolu telefona ulaşabilirler.
(1) 

Geleneksel, katkısız un çeşitleri...

rukayka #1580423 
Dışarıdan aldığımız ürünlerdeki kalite kaybı her geçen gün daha da düşüyor.
İçerikte kullanılan malzemenin belirsizliği, hijyen problemi, denetimsizlik ve bunlara ters orantılı artan fiyatlar... Ekmeği evde yapmaya karar verdik. Temiz, kaliteli, gerçekten organik un çeşitleri araştırmaktayım. Denediğiniz memnun kaldığınız, referans olabileceğiniz un alabileceğimiz yer var mı acaba?
(4) 

Youtube aile premium farklı ülke sorunu

sadegazoz #1580421 
Yurtdışında olan kardeşimle üyeliği nasıl paylaşacağız, çözebilen var mı?
(1) 

Yeni outlook'ta mail ekindeki dosyayı sürükleyemiyorum

infinitedreams #1580420 
Merhaba, yeni outlook'a geçtim, ama mail ekinde yer alan herhangi bir dosyayı sürükleyerek bilgisayarımdaki herhangi bir klasöre taşıyamıyorum, bunun bir yolu var mıdır? teşekkürler.
(1) 

Ses kaydı: Bu hangi kuş?

nic cage #1580419 
voca.ro

Böyle birkaç saniyede bir ötüyor, hangi kuş bu?
(8) 

Ofiste Oturma Düzeni Yapılması

jacque #1580418 
İlk kez İK içerisinde çalışıyorum (umarım son olur).

Yöneticimiz kendisine bağlı 10-12 kişi için excel'de oturma düzeni yapıyor kim nerede kiminle oturacak şeklinde ve onun onayı olmadan "ya ben bugün de şurada oturayım" diyemiyorsun. Ekibin yaşı 30-35 aralığında.

İlkokulda mıyız yani komedi bence bu olay. Bu İK'ya özgü milyonlarca mallıktan biri mi yoksa normal bir durum mu?
(10) 

77 yaşındaki babamın altından arabayı alamıyoruz

HellKeePer #1580417 
Yaşlılıktan dolayı her hafta vukuat işlemeye başladı. Direklere, komşuların araçlarına sürtüyor. Park ederken zorlanıyor. Araba kullanmayı bırak dediğimizde çılgın gibi kavga ediyor. Dün akşam bir çocuğu ezeceksin, artık yeter kullanmayı bırak dedim diye beni "evlatlıktan red etme" ile tehdit etti. Küfürler yağdırdı. Canımı al ama arabamı alma moduna girmiş durumda. Zaten biraz kişilik bozukluğu olan bir insandı ama bu araç konusunda kötü huyları iyice ayyuka çıkmış durumda.

Heyet raporu ile yeni ehliyet aldı. Kanunen ehliyeti var.

Araç benim üzerime fakat zamanında o da bir miktar koymuştu, öyle almıştık. (benim kendi aracım var) Habersiz satarsam felç olur inme gelir diye çekiniyorum, bir şey yapamıyorum.

Sabretmek dışında bir çözüm var mıdır sizce? desteğiniz için teşekkürler, saygılar
(1) 

Uçağa biniş hakkında bir soru ?

pwyll #1580415 
Arkadaşlar, online bilet aldım. Online check-in yaptım. Telefonuma bilet barkodunu gösteren link ile mesaj da geldi. Uçağa binerken sadece kimliğimi yanıma almam yeterli olur mu?
(1) 

k380 logitech klavyemi kullanamıyorum

hunharca ben #1580414 
mini itx bilgisayarımın kablolarını çıkarttım taktım, normalde gerisin geri tak kabloları kaldığın yerden devam olması gerekirken; sadece bluetooth ile baglanan k380 klavyemi bilgisayarım görmüyor.

Yine aynı şekilde logi z407 ses sistemim hali hazırda bluetooth ile sorunsuz bağlanıyor. Burada nerede hata var anlayamıyorum.

Lütfen yardım edin sözlük.

AirBnb - Akıbetimiz ne Olacak?

Etanglement #1580413 
AirBnb'de host olanlar, merhaba.
Mayıs itibarıyla ilanlarımızın görünebilmesi için bakanlıktan onay almamız gerekiyor. Bunu yapan, süreci tamamlayan var mı? Yapmayanlar için bizleri neler bekliyor? Başka bir platforma mı taşınacağız?
(4) 

Eruzurum Artvin / Erzurum rizeg

sezar35 #1580412 
Erzurum üzerinden Rizeye gitmek istiyoruz.ama artvini de görerek gitmek istiyoruz.artvin Erzurum yolu nasıl acaba bilen var mı? Direkt Erzurum Rize mi yapmak mantıklı mı yoksa Artvin'emi gitmek mantıklı acaba.erzurum Artvin yolu nasıl bilemediğimiz sen karar veremedik
(1) 

Balkanlara araçla gitmek için vize sorusu

spacevan #1580409 
merhaba,

Bu yaz karavanla balkan turu planımız var. Kuzen ile gideceğiz bu geziye araç onun üstüne ve yeşil pasaport var.
Bende ise bordo, sıkıntı burada başlıyor, hangi ülkeye başvurmak benim için avantajlı olur? Yunaistan bulgrsitan mı?
Birde daha önce hiç araç ile gitmediğim için vize otel rezervasyonu gösteriyorduk. Şimdi bu karavan olayında nasıl olacak kafam karıştı.

Teşekkürler şimdiden.
(5) 

Bandırma --> Edremit

wazzap #1580408 
İstanbul Avrupa yakasından, Edremit'e gideceğim. Yenikapı - Bandırma arası deniz otobüsü kalanı da otobüsle gitme gibi bir plan yaptım. Yalnız Bandırma feribotlarının bulunduğu yer ile Bandırma otogarı arası bayağı bir mesafe var sanırım. Bu aradaki mesafeyi nasıl kat edebilirim?

Şimdiden teşekkürler,
wazzap.
(4) 

Yunan adalarında sahipsiz kedi köpek var mı?

ya ben lan neyse #1580406 
tatil yapılan adaları soruyorum
teşekkürler.
(15) 

Bu İnsanlar Parayı Nereden Buluyor?

french lover #1580405 
Bizim şirkette çalışanların ev ve araba gibi varlıklarını satabildiği bir "ilan" sekmesi mevcut. Bakıyorum yeni işe başlayan veya 1-2 yıllık kişilerde 3-4 milyonluk evler, 1-2 milyonluk arabalar mevcut.

Matematiğini yapamıyorum, hiçbir şey yemeyip içmemesi lazım. Acaba azınlık bir kesime ait gözlemden tüme mi varmaya çalışıyorum?
(7) 

Peynirlerim bozulmaya mahkum mu:(

Gradient_tabanlı_mor #1580403 
Tatil dönüşü sigorta attığı için buzdolabının çözüldüğünü farkettik. Leş gibi kokuyor, her şeyi çöpe attık yıkadık filan öyle kendi haline bıraktık. Memleket dönüşünde mihaliç peyniri almıştık 20 kilo. Vakumlu poşetteler.

Ne olacak bunlar? 20 kilo peynirim 10 kilo sucuğum var. Bir kaç gün dayanır mı? Nereye koysam bilemedim her yer güneş alıyor evde.
(11) 

Uzaklaştırma Kararı

ashleybon #1580400 
Bana kafayı takan 73 yaşında bir profesör için avukatlar aracılığıyla uzaklaştırma kararı aldırdıdım. Adam karar tebliğ edilince araya aracı koyup kararı geri çekmem için tehdit etti. Hiç istemesem de ailemin ısrarıyla aile mahkemesine feragat dilekçesi verdim. Aslında avukata gerek olmadan aile mahkemesinden de uzaklaştırma kararı alınıyormuş sanırım. Avukata 18000 tl verdim kazıklandım değil mi geri ücreti isteyebilir miyim ki?
(2) 

Türk Telekom - Fenerbahçe basketbol maçı

etna #1580398 
Yarın akşam Ankara'dayim. Etkinliklere bakarken maçı gördüm ama detaylarda misafir takım seyircisi alınmayacaktır yazmış. Ferbahcemi izleyemem mi? Birde gişede alınıyor mu bilet?
(1) 

Psikiyatrik Hastalıklar ve İş Hayatı

sumuklurakun #1580395 
2021'in ortalarından bu yana tedavi görmekteyim (F33 tanısı ile). Kimi zaman iş hayatına etkisi olmasa da kimi zaman büyük etkisi oluyor. Bu zamanlarda ne yapacağımı bilmiyorum. Kötü yanı da, ilaçlar iyi geliyor sonra kötüye gitmeye başlayınca doktor ilaç dozlarını yükseltiyor bir süre o doz da iyi geliyor ve maksimum dozdan sonra yeni bir ilaca geçirtiyor doktor.

İlerleyen zamanlarda daha da kötüye giderse veya çalışamaz hale getirirse yasal olarak neler yapabilirim?
(7) 

Hepsiburada'dan parfüm almak

Shepard #1580394 
Satıcı Hepsiburada. Allah affetsin 2 adet parfüm aldım güzelinden. Ama sahte olup olmadığını nasıl anlayabilirim? Hepsiburada sahte satar mı? Teşekkürler efenim.
(5) 

Aracımın El Freni Tutmuyor

sislerrr #1580393 
Selamlar,

aracım 2020 model citroen c3. Aracı sıfır olarak almıştım. Bugune kadar hiç bir problem cıkarmamıstı ve dün ilk defa yokus olan bir yerde el frenını cektıgımde gerı gerı gıttı. El frenını en son asamaya getırdıgımde tutuyor. Bununla birlikte yine el firenini en son aşamaya getırıp gaza bastıgımda araç ilerleyebiliyor. Yaklasık 2,5 ay once balataları degıstırmıstım. Acaba yanlış bir şey mi yaptılar ? Araç su an 35000 km civarında.

Ciddi bir arıza mıdır? Önerilerinizi bekliyorum.

teşekkürler.
(19) 

Duyurunun eski hali

rock n roll #1580392 
Bir ben mi özledim duyurunun eski halini. Eğlenceliydi, ilginçti. Şimdi çok sönük. Tamam arada saçma şeyler de oluyordu ama genel olarak iyiydi. Sizce?
(3) 

her tat kaybı covid midir?

nic cage #1580391 
yüzde 80 gitmiş gibi. koku da burnumun dibine sokulmadığı sürece yok gibi. normal gripte de gidebilir dimi bunlaR?
(4) 

ücretsiz avukat

hhhh99 #1580390 
arkadaşlar merhaba sıkıntılı bir durum var adliyeye gitsem ücretsiz avukat bulabilir miyim veya başka ne şekilde avukat bulabilirim?
(8) 

"sınıfsal" ne demek?

kibritsuyu #1580389 
Sosyal medyada çokça görür oldum. Mesela büfe hamburgeri resmi koymuşlar, biri de "sınıfsal" yazmış. Altında sayfalarca tartışma, sınıfsaldır, değildir, yok asıl sınıfsal budur, sınıfsalı şunlar bilir. Okudum bir halt anlamadım. Ne demek lan sınıfsal? "Bu hamburgeri üst/alt sınıfa mensup insanlar yer/yemez" falan mı demek istiyorlar?
(5) 

Hatırlatıcı uygulama tavsiyesi

kanepeee #1580387 
Diş fırçasını değiştirmek, berbere gitmek, çimleri biçmek gibi geniş aralıklarda yapılan işleri hatırlatacak bir uygulama arıyorum. tabi ilaç kullanıyorsam onu da her sabah hatırlatabilme özelliği fena olmaz.

Örneğin her 2 ayda bir diş fırçasını değiştirmemi hatırlatsın. "ertele" tuşu olsun, bugün diş fırçası alamadıysam yarın hatırlatsın. Yarın da alamazsam sonraki gün hatırlatsın. "değiştirdim" dediğim andan itibaren 2 ay saysın.

Android uyumlu olması şart. Mümkünse macos ve ios uygulamaları da olsun.
(1) 

Başlık açma yasağının bitiş süresini öğrenebiliyor muyum?

ya ben lan neyse #1580386 
bir de yazarken çaylak yapılmak 6 ay yasak getiriyor mu?

teşekkürler.

pasaport kaydı olmadan telefon kullanmak

bir ileti paylastim #1580385 
selam

aslında kayıt olmadan kullanmayı sormayacağım.

imei kayıtlı yurtdışı cihazım vardı. tr servisi bakmadığından almanya apple'da yeni cihaz ile değişim yapıldı. yeni cihaz ile değişim yapıldığına dair kağıdı BTK'ya yolladım ve eski imei nosunu yenisi ile bedelsiz değiştirdiler. bunu yaptığım 2018 yılıydı.

şu an kullandığım cihaz da yurtdışından aldığım ve imei kaydı olan bir cihaz.

apple trade-in programı ile elimdekini verip yenisini almayı düşünüyorum. eskisini verip yenisini aldığıma dair bir kağıt verirlerse, tıpkı servisten değiştirdiğim gibi tekrar imei değiştirebileceğime dair bir video gördüm.

bu konuyla alakalı deneyimi ya da bilgisi olan var mı?

eski cihazı ölü parasına alıyorlar ama 30k tl verene kadar her türlü karda oluyorum. 22bin tl'ye 15 pro alma ihtimali iştahımı açtı.

teşekkürler.
(1) 

japon sake nereden alabilirim? istanbul

baldan kaymak #1580383 
sb.

bi mekan söyleseniz de olur gider bulurum
(1) 

klarinet önerisi

nodrap #1580382 
degerli Akifler,

denemek icin b-flat klarinet aldim. denedim baktim olur bu is. simdi bizim muzigimizde kullanilan cinsten bir klarnete sahip olmak istiyorum mumkunse.

cogunlukla Turk Sanat Muzigi calma niyetim olsa da ister istemez konu arabeske gidiyor bir noktada.

bana nokta atisi oneride bulunabilir misiniz? en azindan git su markaya bak diyebilirseniz sevinirim.

kendi kendime calacagim, abartmaya gerek yok.

piyasasi nedir bilmiyorum da $1000-$1500 gibi bir butce var aklimda mumkunse.

tesekkurler.
(2) 

bez beyaz ayakkabı köklü beyazlatıcı çözüm

baldan kaymak #1580381 
yarı gri yarı krem renkte kaldı.

ne yapsam bunu tam kar beyazı olsa?
(2) 

chp belediyelerde orta seviyedeki meslek maaşları

olaguerr #1580379 
merhaba
chp belediyelerinde genel olarak tekniker,mühendis ya da farklı pozisyonlar maaşları hakkında bilginiz, duyumunuz var mı teşekkür ederim.
(6) 

Alkolden ehliyet cezası?

Wolfware #1580378 
Kardeşim iki kere acemi ehliyeti varken ehliyetini kaptırdı. Acemi ehliyeti varken alkollü yakalanınca ehliyeti komple iptal ediyorlar tekrar sınava giriyorsunuz. Şu an üçüncüye ehliyetini aldı. Bir duyuma göre eğer bir kez daha ehliyetini kaptırırsa bir daha ehliyet alamıyormuş. Doğru mudur acaba?

Youtube Premium

morinyo #1580377 
Merhaba,

YouTube premium aile üyeliğim 3 kişilik yer bulunmakta, ilgilenen olursa özel mesaj yoluyla ulaşabilir. Ödemeyi yıllık olarak alıyorum, kişi başı 230 TL. Üyelik bitiş tarihi 7 Nisan 2025.
(2) 

Hot toys figürleri nasıl yapıyorlar.

the sound and the fury #1580375 
Arkadaşlar 3D modelleme programı ile yapıyorlar ama boyama nasıl oluyor, hep modelleyen hem boyayan sanatçılar. Var ama 2000 parça tek tek boyanmaz 3d print kalitesiz oluyor bu ürünler nerden basılıyor pvc mi makine mi boyuyor toplu olarak.
(8) 

Vdsl modem tavsiyesi

her giriste sifresini unutan adam #1580374 
Ekominik bir tavsiyeniz var mı?

*Mobilde olduğum için arama yapamadım, daha önce sorulduysa affola.
(6) 

Araç akü değişimi

kondansator #1580372 
Selamlar, 2 saat dörtlüleri açık unutunca akü boşalmış. Şimdiye kadar arabada hiç uyarı vb almamıştık Ali ile alakalı. Akü üstünde bilgilerin yazdığı alan kapalı, şimdilik sökmek istemedim. Arabaya hangi akünün gerektiğine dair ruhsatta vb bilgi yazar mı ? Şimdilik şarj ettik ama bir tadımız da kaçtı
(5) 

Arabayla Midilli

loser blueser #1580370 
Selamlar, haziran sonu gibi arabamızla midilli'ye gitmek istiyoruz kapıda vize ile, daha öncesinde hiç yurtdışı çıkışımız yok ama gördüğüm kadarıyla kapı vizesinde sorun olmuyor diyorlar, bu şekilde ret alan var mıdır acaba? Bir de aracımız eşimin adına ama iyi kullanamıyor, aracı vapura sokma vs. işlemleri eşim yerine ben yapabiliyor muyum? araç ile ilgili diğer işlemleri de eşim yanımdayken benim yapmam gerekiyor sorun olur mu?
(1) 

IOS'tan Windows'a WhatsApp medya dosyalarını taşımak

Etanglement #1580369 
WhatsApp'te 20GB görsel medya verisi mevcut. Bu veriyi whatsapp dahilinde organize edemediğim için, masaüstü bir ortama taşımam gerekiyor. Ne yapabilirim?
(2) 

kablotv mi tivibu mu?

anlamsiz geliyor #1580368 
merhaba. iki platformu da kullanmış olanlar hangisi daha iyi? internet+tv şeklinde alacağız. telefonda youtube'dan falan izlediklerimizi yansıtmak için özellik olması fena olmaz.
(4) 

7 aylık bebek kendini niye sıkar veya kasar?

psmstc #1580367 
7 aylık bir kızımız var. 1 haftadır genel bir huzursuzluk hali başladı.
Sinirlenme nöbetleri oluyor. Anlık kendini bütün vücut olacak şekilde sıkıyor. Kasıyor. Kesik ve kısa süreli ağlama, sızlamalar da bu nöbetlerde eşlik ediyor.


Bu ara ilk iki dişi yeni çıkıyor. Bununla mı ilgilidir?

Başka bir problem ne olabilir? Teşekkürler...
(3) 

Nisan 2024 kira artis orani

orusburus #1580366 
selamlar,

temmuz 2024 oncesi zam donemi gelen ev sahipleri kanuni olarak %25'den fazla zam yapabiliyorlar mi? malum %25'lik garabet temmuz ayinda sona eriyor fakat ocak-temmuz donemi arasi muallakta kaliyor bu durumda. kiraci ile bu konuyu nasil konusmali?
(9) 

iPhone yıllık maliyet

michael_knight #1580365 
iPhone'lar arasında seçim yapmaya çalışıyorum. Anneme alacağız.
Bir iPhone'un çıkışından itibaren 7 yıl kullanılacağını ve bozulmayacağını/kırılmayacağını varsayarak şöyle bir hesap yaptım.

- iPhone 12 64GB 26000 TL (2020) 3 yıl 8666 TL/yıllık
- iPhone 13 128GB 370000 TL (2021) 4 yıl 9250 TL/yıllık
- iPhone 14 128GB 44000 TL (2022) 5 yıl 8800 TL/yıllık
- iPhone 14 Plus 50000 TL (2022) 5 yıl 10000 TL/yıllık
- iPhone 15 128GB 52000 TL (2023) 6 yıl 8666 TL/yıllık
- iPhone 15 Plus 57000 TL (2023) 6 yıl 9500 TL/yıllık


Yukarıdaki tabloya bakınca iPhone 15 almak en mantıklı göründü bana.
Gözümden kaçan detay, sizin önereceğiniz başka bir düşünme/hesaplama şekli var mı?
(4) 

sözlük - debe

gule gule #1580363 
neye göre belirleniyor?

her sabah bakıyorum çok alakasız entryler debe'de oluyor. 5-10 favorili birbirine laf sokmalı entry'ler dolduruyor sürekli.

eksisozluk.com

yukarıdaki linkte favori bile gözükmüyor bende, nedir bu debe'nin mantığı?
1 ...  ... • 168    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık