(1) 

Tatil yeri önerisi

i am a legal alien #1580807 
Elimizde 60 yaşlarında iki kişi ve bir tane de evden çalışacak olan birey var. Temmuz sonu toplamda 1 hafta kalmayı planlıyoruz. Sakin bir bölgede ama aynı zaman da çarşısı veya tekne turu vs olan yerlere en azından arabayla gidilebilecek mesafede olan bir yer arayışı içerisindeyiz. Adrasan'ı düşündük ancak apartların bungalov olması kafamızı karıştırdı. Sıcak olur mu, böcek olur mu vs.

Önerilerinize talibim, teşekkürler.
(2) 

türk kahve makinesinin mantığı kettle değil mi?

mr.goodcat #1580803 
türk kahve makinelerine bakıyorum da. aslında mekanizma olarak hiçbir şeyi yok. kettle gibi. içine toz kahve ve su karışımını koyuyorsunuz sadece kaynatıyor. kaynayınca da duruyor.

bu kadar fiyat skalasının olmasının sebebini anlamadım. tek bir markada da var mesela. atıyorum arçelik telve var 4-5 bin tl ancak düşük modelleri de var.

ne yapıyor da farklı oluyor? içinde bir karıştırma mekanizması vs. olan bir modelleri mi var bu cihazların?
(5) 

Arkadaşıma araba bulalım

housedaki topal doktor #1580802 
Arkadaşım 700 bin TL bandında, geniş hacimli büyük bagajlı araba bakıyor. Aile arabası olacak tam yani. Çok sanayiye götürmeyecek masrafsız olması önemli. Manuel olmasında sorun yok ama biraz dolu paket olsa güzel olur.

Benim aklıma Qashqai+2 geldi. Siz hangi aracı önerirsinjz?

Duolingo'ya zam mı geldi?

nerobianco #1580800 
2 haftalık deneme aldığımda denemenin ardından bir yıl için 319 tl çekeceği yazıyordu. Denemeyi son gün iptal ettim, şimdi baktığımda 839 tl gözüküyor. Bu sürede genel olarak herkese zam mı geldi yoksa fiyatlar sürekli artıp azalıyor mu?
(2) 

Bostancı gösteri merkezi

epitaf #1580798 
İyi pazarlar
Bostancı Gösteri Merkezi’nde bir etkinliğe arabayla gitsem park için yer durumu nedir?
Daha önce hiç gitmedim, büyük sıkıntı yaşar mıyım?
(1) 

Uzman mühendis maaşı

durgunfoton #1580797 
Arkadaşlar, enerji bakanlığınında vs uzman mühendis maaşı aşağı yukarı ne kadar?
İnternette arayınca uzman asker maaşları çıkıyor.
Teşekkürler
(6) 

patiswiss olayının özeti

WithWorth #1580796 
ekşi karışmış, mevzu nedir ?

3 başlık + üst editler olunca sorayım dedim.
(3) 

Android - Bildirim kaydedilicelere ne oldu?

ananiyimioguz #1580795 
Denediklerimin hiç biri sağlıklı çalışmıyor. Normalde app bazlı history tutardı ben de silinen mesajları veya yanlışlıkla beğenenleri falan görürdüm.

Yeni bir android update ile güvenlik açığı diye kapatıldı mı ne oldu bilen var mı?

Aslında tüm gerekli izinleri de veriyordum halbuki. tabi her bildirimi okuması ne kadar güvenli orası tartışılır ama yine de ben seviyordum.

Çalışan bir yöntem bileniniz var mı?
(4) 

Çok eski türkülü Coca Cola reklam jingle'ı

jadle #1580794 
Aradım bulamadım. Var mı hatirlayan? Nasıl aratmak lazım?
(1) 

Almanya Hannover araç parketme

alp9900 #1580792 
Şehir merkezinde yol kenarlarının çoğu ücretli ve ücretli olmayanlar yerler apartmanlara ait

bu ücretli yerler için akşam 8 sabah 9 ücretsiz dediler ücretli zamanda ödemeyi uygulamadan yapmamız gerekiyormuş uygulama tam olarak hangisidir?

7 yaşında, annesi ölmüş Schnauzer cinsi Gece için yuva arıyoruz

mysteronss #1580790 
Arkadaşlar, bir yıl önce Gece’nin sahibi olan teyzemiz vefat etti. Gece, barınağa verilmesin diye aynı apartmanda oturan en iyi arkadaşım onu sahiplendi. Ama maalesef o sahiplenen arkadaşım da bu yıl eşinden boşandı ve aile evine dönmek zorunda. Bir tane de çocuğu var ve ailesine yük olacağı düşüncesiyle gece’yi de götürmek istemiyor. Daha doğrusu istese de götüremez zaten, ev küçücük. Barınağa vermeyi kesinlikle istemiyoruz, Gece çok duygusal bir çocuk. Aşırı insancıl ve duygusal. Ona aile olabilecek bir yuva arıyoruz. Haziran ayında arkadaşım aile evine taşınmak zorunda. Ne olur o zamana kadar Gece’ye bir yuva bulalım, ne olur. Çok duygusal ve içten, sevecen bir çocuk. Çok talihsizlikler yaşamış ömrü boyunca, ona ömürlük bir yuva bulalım ne olur. 05354308120 numaradan arkadaşıma ulaşabilir, Gece’te ömürlük bir yuva olabilirsiniz.
(1) 

Yakın zamanda Couchsurfing kullanan varsa tecrübelerini paylaşabilir mi?

winston insani #1580789 
Merhabalar

Hiç kullanmadım bu siteyi, genellikle yurtdışı tatillerimde booking.com üzerinden apart veya hostel tutuyorum.

Bu sitenin mantığı anladığım kadarıyla "birinde misafir olarak kalıyorsunuz, ona giderken isterseniz hediye götürüyor veya onunla birlikte şehri keşfediyorsunuz" üzerine değil mi?

Aylık 3 dolar olmuş ücreti, peki güvenliği nasıldır kaldığınız yerlerin? Yine puan sistemi falan mı var?

Kullanan birileri varsa tecrübelerini paylaşırsa harika olur.
(2) 

internetten ikinci el alım-satım

Lubb #1580786 
selamlar,

hayatımda ilk defa kendi kullandığım bir malı satmak ve ihtiyacım olan başka bir malı ikinci el olarak almak istiyorum.

bunun için sahibindeni kullanıcam ama başka öneriler varsa da açığım.

satımda dikkat etmem gereken şeyler nelerdir?

alımda dikkat etmem gereken şeyler nelerdir?
(2) 

three body problem gibi dizi/film

kim bilir #1580785 
diziyi beğendim gibi, en azından konusu çok ilgi çekici, bazı oyuncular falan çok kötü, klasik netflix dandikliği var, hbo yapsa efsane olurmuş diye geçirdim içimden ama genel olarak ilgi çekici ve merak uyandırıcıydı. bunun çin uyarlaması nasıl, izlenir mi? çince, japonca, korece şeyleri genelde izlemeyi hiç sevmiyorum ama bu dizi için katlanabilirim güzelse. bir de aynı ilgi çekici/merak uyandırıcı tadı verecek başka film/dizi önerisi olan var mı?
(4) 

Gardropstaki olay ne

regina phalange #1580784 
Komisyon yok krgo bedava ee bunlar nerden para kazanıyor? Burdaki trik ne. Too good to be true gibi geldi ama
(5) 

teknoloji alışverişini nereden yapayım?

kibritsuyu #1580783 
huawei watch gt4 akıllı saat alacağım. fiyatı 6000 lira civarı. genellikle belirli bir meblağ tutan alışverişleri elden yapmayı tercih ederim. o yüzden kararsız kaldım.

bu saati internetten mi alayım, teknosa'dan mı alayım? en uygun fiyat teknosa'da. teknosa dışındaki teknoloji marketlerde fiyatı 7000 civarı, o yüzden teknosa diyorum.

internette ise hepsiburada'da ve trendyol'da satıcısına göre 6000-6500 lira arasında değişiyor. amazon'da bu ürün yok.

bir tarafım internetten al, 14 gün iade hakkın olsun diyor. bir tarafım görerek al karşında muhatabın olsun, kutusu hasarlı, açılmış, kullanılmış falan gelirse iadeyle uğraşıp canını sıkma diyor.

ne dersiniz nereden alayım? internetten alacaksam da hangi siteden alayım, hepsiburada satıcısından mı, yoksa yüksek puanlı diğer satıcılara mı bakayım?
(12) 

en sevdiğiniz meze hangisidir?

abelardo #1580782 
rakı sofrası mezelerinden bahsediyorum
(4) 

Yöneticinizden şikayetçiyseniz nasıl çözüyorsunuz?

skr1292 #1580779 
soru başlıkta.
(7) 

3lü koltukları olan uçakta

deartheodosia #1580774 
Cam kenarındasınız, ortada biri oturuyor. Koridor kısmı boş. 5 saatlik uçuş. Adam koridor tarafına geçmiyor. Kibarca koridor tarafındaki koltuğa geç de rahat rahat oturalım der misiniz? Geçmiyorsanız neden geçmezsiniz?

Akıllı telefon kullanıcıları için kısa bir anket

otabocajuniors #1580772 
Selamlar,

Yürütmekte olduğum bir çalışma için hazırlanmış olan ankete katılırsanız çook sevinirim. Malum katılımcı bulmak epey zor:). Anket kısa ve 2-3 dakikada yanıtlanabilecek nitelikte. Destekleriniz için şimdiden teşekkürler.

Anket link: forms.gle

Bir süre yukarıda kalırsa çok iyi olur saygı değer moderasyon ekibi.
(3) 

Anneye okuma yazma öğretmek için öğretmen

odiyus #1580770 
Gaziantep Seyrantepe mah. Annem için okuma yazma öğretecek evime yakın okuldan bayan öğretmen yahut bu işi yapabilecek öğrenci aramaktayım. Evde sadece annem ve ben varız gün içinde asla evde olmuyorum eğitimi verecek kişi sadece annemle kendisi olucak evde. Daha önceden çok kısa bir süre kursa gittiği için harfleri falan iyi kötü çıkartabiliyor Tanıdığı olan yahut daha farklı bir seçeneği olan yardımcı olabilir mi? Şimdiden teşekkürler. Bu işi çözene kadar başlığı çok kısa süreliğine de olsa başta tutabilir mi mod arkadaşlar? Teşekkürler.

fotoğraf makinesi için ekspertiz benzeri bir şeyi nasıl yaptırabilirim

bcdhms #1580769 
merhaba,

ekspertiz abartılı oldu ama internetten 2.el bi fotoğraf makinesi alacağım. ilk makinem olacak, kendim de karıştırırım. netten de nelere dikkat edilmesi gerektiği ile ilgili şeylere bakıyorum ama bir bilene göstermek istiyorum.

istanbul'dayım. ilgili markanın satış merkezine gitsem veya mahalledeki fotoğrafçılara gitsem yardımcı olurlar mı? benim farketmediğim bir sıkıntı varsa iade süresi içinde geri veririm diye düşündüm.

nasıl halledebilirim bu durumu?
(22) 

Kaç yaşında saçınız beyazladı?

meraklitursucu #1580768 
İlk kaç yaşında beyazladı?
(6) 

ankara'da güzel restaurant önerileri

semaforo de medianoche #1580763 
paraya kıyıp süper keyif alarak bir şeyler yemek isteyince gittiğim bazı yerler var. mesela luigi's, stüdyo pizza, chef bros gibi yerler. sıralı kebap da kebapçıların bu seviyesi sanırım orası da uğranacaklar listemde henüz gidemedim. belki bestekar'daki çin lokantası (adını unuttum) da girebilir bunların arasına diğer seçenekler kadar üst düzey gözükmese de yemeklerinin kalitesi olarak öyle denebilir. başka var mı önerebileceğiniz bu seviyede güzel yerler alternatif sayısını biraz arttırmak istiyorum.

not: ben çayyolu, ümitköy taraflarına neredeyse hiç gitmiyorum yazdığım yerlerden de göreceğiniz üzere. çankaya, tunalı civarlarını daha çok tercih ediyorum ama oralarda da illaki özel yerler vardır. belki öyle semt bazlı tavsiye vermek daha kolay olur oraları da düşünebilirsiniz tavsiye verirken diye ekleyeyim dedim bunu.
(7) 

30 yaş üstü karşı cins eski arkadaşları çaya kahveye çağırmak

duyurukullanıcısı #1580762 
30+ herkesin bir şekilde eşi, sevgili oluyor olmasa bile bir süre sonra oluyor. sevgililik veya evlenme sonrası karşı cins eski arkadaşınızı rahat rahat çaya, kahveye, öğle yemeğine, yeni bir yer denemesine çağırabiliyor musunuz?

yoksa biraz mesafe koymaya başlıyor musunuz?

Goz cevresi aydinlatici/kapatici

Kittie #1580761 
Goz cevrem hayatimda ilk kez karardi.
Biraz kilo verdim onla ilgisi olabilir belki de.
Goz kremi falan degil de makyaj urunu ariyorum.
Hic bilgim yok bu konuda.
Denemelik diye loreal true match aldim.
Yapis yapis gibi. Kalin bi sey.
Yok mu boyle hafif, var yok arasi yapida, cizgilere dolmayan bir urun?
Her fiyat skalasindan marka onerisine acigim. Ayirmak istedigim butce maks 2k.

Marvel snap

barloa #1580760 
Marvel snap oyunu için Telegram ya da WhatsApp üzerinden duyuru ve gelişmeleri takip edebileceğim mümkünse Türkçe kanal arıyorum. Var mıdır?
(1) 

tenis raketi tavsiyesi

ilgeru #1580758 
tenis dersi almıştık geçen sene. yaklaşık 1 senedir de ara ara oynuyoruz arkadaşımla. en giriş seviye artengo raketlerimiz vardı;

www.decathlon.com.tr

ancak raketler haşat olmuş durumda. Birer kaliteli raket almak istiyoruz. 6-7k civarında bütçemiz var. Araştırdıkça kafamız çorba oldu. Ne almalıyız?

Not: İkimizin de eli küçük :)

Android uygulaması için test gönüllüsü aranıyor

mylord #1580756 
Merhabalar,

Google Play Store'da yayınlanacak bir uygulamanın testlerinde yer alacak gönüllü arkadaşlar arıyorum.

Google'ın politikalarına göre en az 20 gerçek kişi tarafından uygulamanın cihazlara kurulması gerekmekte. Bu şekilde test süreci tamamlanarak uygulama yayınlanabilecek.

Gönüllü olacak arkadaşlar uygulamayı kurarak 14 gün boyunca telefonlarında yüklü olarak tutmaları ve arada bir kurcalamaları yeterli olacak. Tabi geri bildirim de sağlarlar ise daha güzel olur :)

Dileyen arkadaşların e-posta adreslerini bana özelden yazmaları yeterli olacaktır. Sonrasında kurulum için gerekli bilgiler paylaşılacaktır.

Şimdiden teşekkür ederim.

Gastrointestinal Stromal Tümörler(GİST)

dedeminhirkasi #1580753 
Hakkında bilgisi olan var?
(2) 

Kapı vizesi ile Yunan adaları gemi turu

anthemis nobilis #1580752 
Kapı vizesiyle 2-3 ada gezecek şekilde 5-6 günlük gemi turu yapılıyor mu? ETS'nin turlarına baktım hepsi schengen istiyor.
Kapı vizesiyle şöyle bir tur gördüm ama firmayı bilmediğim için güvenilir gelmedi. www.boyacioglu.com.tr

Yunanistan'ın bu vizeye kota getirmeyeceğini varsayarak, böyle bir tatil yapılabilir mi? Bilgisi olan?
(4) 

güneş gözlüğünde fark gerçekten sadece marka adı mı?

alt4y #1580751 
mesela bende rayban var camı çizildi. yeni cam fiyatı 1750 tl.
oysa aynı model aynı renk ve polorize camıyla beraber başka marka 900 tl.
2 tane sıfır gözlük alsam daha mantıklı değil mi?


sorum ise şu aslında.

güneş gözlüğünde gözlük camı kaliteliyse ve modelde yüzünüzü oturduysa diğerlerinden farklı sadee RAYBAN algısı mı?

Ilgaz gezisi

saklubilig #1580749 
nisan’ın son haftası tek gece konaklamalı ılgaz gezisi için kalacak yer ve yapılması gerekenlere yönelik öneriniz var mı?
(4) 

Yüz temizleme jeli

noxie #1580748 
Yüz temizleme jelinizi boynunuza da kullanıyor musunuz? Ya da kullanır mıydınız?
(2) 

Mr raporu

Sakinolmamlazim #1580747 
Merhaba annem sol uylukta ankiyosarkom tanısı ile opere olmuştu. Mr çekimi yapılıyor üç ayda bir. Aşağıda raporu var inceleyebilir misiniz?

Sağ bacakta bir tümör yok değil mi?

Kıyasamalı bakıda; anjiosarkom tanısı ve opersyon öyküsü bilinen olguda postop alan bir önceki tetkik ile
benzer özellikler göstermekte olup gross farklılık saptanmamıştır. Postop insizyon skarı çevresinde
granülasyon dokusu ile birlikte ödem ve inflamasyon ile bağlantılı olduğu düşünülen sinyal değişiklikleri
izlenmektedir. Nüks rezidü açısından anlamlı bulgu saptanmamıştır. Loj bulgu ve interval süreç stabil olup
yeni gelişen bir lezyon mevcut değildir. Sağ tarafta adductor kas grubunda interval süreç gelişmiş ödem ile
uyumlu STIR sekans yüksek sinyal özelliği dikkati çekmektedir. Diğer bulgular da eski tetkiki ile benzer
olup stabildir. Loj bulgularının kısa süreli radyolojik takibi ve kıyaslamalı değerlendirilmesinin devamı önerilir
(1) 

Buzdolabı aşırı soğutuyor

prole #1580745 
Birkaç gündür buzdolabının derin dondurucu olmayan, soğutucu bölmesi aşırı soğutuyor. Sıcaklığı +6 dereceye getirdim, içeri termometre koydum, sabah kontrol ettiğimde -3 dereceydi. En üst kısımda termostatın önünü açtım ama o da işe yaramış gibi görünmüyor. Birkaç saattir fişi çekili bekletiyorum. Bilgisi olan var mı? Teşekkürler.

Teacup Yorkshire Terrier

air #1580742 
Bu arkadaşlarının yetişkinleri ortalama kaç cm/ kaç kg oluyor? Nedir bunun orjinalinin ortalaması. Etrafta görüyorum 0'a tea cup 1'e 0 diyorlar ama değil. Nedir durum?
(1) 

Kulağım tıkalı 3-4 gündür, sinüzit olabilir miyim?

Cesario #1580741 
Öne eğilince canım yanıyor. Burun akıntım var ama az, çok aksa rahatlayacağım. Kulağım tıkalı kaç gündür, duyamıyorum tam olarak bu sebepten.

Sinüzit belirtileri mi bunlar, kendi kendime iyileşir miyim?

Önce kulağım esneyince açılıyordu sonra tamamen tıkandı gibi oldu.

Hiç böyle olmamıştım daha önce. Tatile gittim doğuya
Nemruta çıktık. İnerken doluya yakalandık hava da soğuktu. Üşütmüş olabilirim ama nezle, grip belirtim yok.

Kbbye gideceğim bu gidişle.
(2) 

Sermaye Birikimi İçin Meta Tercihi

joker hakki #1580740 
Pek bol gelirli bi aile değiliz fakat çocuğun geleceği için ufak ufak birikim yapıyoruz. Bu işlerden pek anlamadığımız için de bildiğimiz ve geleneksel olan şeyleri tercih ederek birikimi altın, gümüş, dolar, euro olarak dağıtıyoruz. Hatta Türkiye'de devlete ve özel kurumlara zerre güvenmediğimiz için bunları da toptan bankada değil; bir kısmını yastık altında, bir kısmını bankada tutuyoruz. Bankada tutmanın sebebi örneğin altını, gümüşü ufak miktarlarda satın alabilmek ve anında nakde çevirebilmek. Altın yükselince elimde çeyrekle kuyumcu kuyumcu dolaştığımı bilirim. Yok param gelmedi, yok ödemem var, yok bozarım ama seni enayi yerine koyarak bozarım diyebiliyorlar. Yani birikim konusunda bilgim ve yaklaşımım bu şekilde, büyükanne stilinde.

Bu çocuk ve ailemiz için olan birikimin yanında, sermaye biriktirmeye çalışıyorum. Bir atölyem vardı kapattım fakat makinelerim, hammaddelerim, sarf malzemelerim vs depomda duruyor. Gömülü yatırımım elimde yani. Şu an maaşlı bir işte çalışıyorum fakat kendi işime dönmek istiyorum bir noktada. Maaşlı çalışırken de ek iş olarak yapabileceğim bir iş.

Gömülü yatırımım mevcut olsa da dükkan kiralamak, 5-6 aylık kirayı cepte tutup kendimi garantiye almak, muhasebe, vergi, cart curt, akla gelen gelmeyen masraflar için sermaye şart.

Birikim konusunda meselenin neresinde olduğumu, hedeflerimi özetlemeye çalıştım. Bu çerçevede, siz olsanız parayı nasıl biriktirir, hangi metalarda tutardınız?
(3) 

otelde robot tarafından fişlenmiş olabilir miyim?

fakat #1580737 
bir arkadaşla buluşmak için vadi'nin oradaki bir otele gittim, detaylara girmiyorum :) tabi ki kayıtlı falan yaptırmadım direkt asansöre bindim, 3.kata kadar kart basmadan çıkabiliyoruz, arkadaş beni oradan aldı, odası onuncu kat. ama altıncı katta asansör açıldı, karşımızda belime kadar gelen bir robot çıktı. robot suratımıza baktı, ben arkamı dönükken kapının kapanmasına izin vermedi, sonra bizi iyice inceleyip çekildi.

yani hiç önemli değil de ne bu şimdi, çok merak ettim, fişledi mi bizi. çok garip değil mi? yoksa ben mi çok geri kaldım. belki de hiç anlamı yoktur :)
(1) 

Bir film arıyorum

pstm #1580736 
İnsanlar bir taşa dokununca ellerinin rengi değişiyor bu renklere göre ayrılıyorlar.
(3) 

Memrise yaşam boyu üyeliğe değer mi?

marsli gocmen #1580735 
Biraz önce memrise indirdim. Pro seçeneklerinde 3937 liraya yaşamboyu üyelik teklifi sundu. Yıllık 2500, aylık 600 (ohannes). Sizce değer mi bu paralara? Bana çok gibi geldi ama...
(1) 

Anestezi alan kedi

agreas #1580733 
Arkadaşlar merhaba 2 kedim var dişeri dökülüyor tedavi işe yaramadığı için de hepsinin çekilmesi gerekiyor. Zaten dişsiz yemeye alıştıkları için o konuda korkum yok fakat anestezi sırasında bir sıkıntı olur mu acaba? Veteriner hekimin yanlış anestezi uygulama riski var mıdır? Yoksa rutin ve basit bir uygulama mıdır? Bir ilçede yaşıyorum ve elde tek bir veteriner var maalesef. (Daha önce başka bir Veterinerde kısırlaştırma ameliyatı öncesi anestezi aldı ikisi de)
(4) 

ankara da nişan pastası yapan kaliteli yerler?

mezarstone #1580732 
selam duyuru,

soru başlıkta, mayıs ayı içerisinde tercihen butik, zarif ve lezzetli pastalar yapan bir yere ihtiyacım var.

var mı önerebileceğiniz bir yer?
(7) 

sözlük bu yavaşlatma işini bilerek mi yapıyor

anon1m #1580731 
Uygulamayı indirmeyi öneriyor ya sürekli?
(2) 

yurtdışı butik tur

absel #1580729 
ekstra tur vs işlere girmeyen, her şey dahil konseptli, grupları kalabalık olmayan tur şirketi önerebilir misiniz?

Tus tercihleriyle alakalı/ Çocuk Psk

oyy daglar #1580727 
Tercihler başlayacak, sıralamam 1800 civarı. ankara öncelikli olarak tercih edeceğim ama; çocuk psk açısından eğitim araştırma/ şehir hastanesi/ üniversite ayrımı sizce önemli mi? Yataklı klinik olup olmaması eğitim sürecini ne kadar etkiler? Şurayı asla yazma çok malign dediğiniz bir yer var mı? Akademik olarak research yatkınlığı olan bildiğiniz bir üni var mı? Periferde de olur fark etmez gelişim odaklıysa.

Böyle sorularımı yanıtlamak isteyen çok değerli senpailerimi fındık dallarımı yeşillendirmeye de beklerim. hürmetler.
(1) 

Güvenpark metro girişi neden kapalı?

herzan #1580726 
1 2 haftadır ne yapıyorlar bilen var mı?
(3) 

Düşük profilli yatırım tavsiyesi ricası

qwertyali #1580725 
Hesabınızda boş boş duran ve kaybederseniz aşırı üzülmeyeceğiniz bir 30 bin tl var diyelim (biliyorum büyük bir para olmadığını).

1. hesapta duracağına şuraya yatır, en azından tl olarak biraz artar dediğiniz kısa-orta vadeli garantici yatırım tavsiyesi ne olur? (enflasyona daha az yenileyim bari)

2. madem üzülmeyeceksin, göm şuraya parayı ya kaybedersin ya da iyi kazanırsın dediğiniz yatırım tavsiyesi ne olur?
(3) 

Kürek cekerken ne giyilir?

floydian #1580723 
Ceken varsa ozellikle sormak istedim. Dumduz esofman tshirt olur mu? Ayakkabi mi giyiyoruz peki o nasil oluyor? Islanma ne kadar oluyor onu bilmedigim icin emin olamiyorum.
1 ...  ... • 163    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık