(1) 

Apple Store USA tax free alınabiliyor mu?

egzotikmango #1580975 
Houston apple store dan alınacak ürün için tax free yazıyorlar mı? havaalanında tax free geri alabiliyor muyuz?
(3) 

word form doldurma

ted #1580972 
word'te hazırlandığım bir formu doldurmam gerekiyor ancak form çok kötü hazırlanmış. yazsam gereken yerleri yazdığımda form kayıyor vs. Formu minimum değiştirerek kaymasını engelleyerek nasıl doldurabilirim?
(3) 

Ümraniye’ye yakın YHT

webbrowser #1580968 
Selamlar, Eskişehir’den yht ile ümraniye’ye geleceğim, en mantıklı inilecek yer neresidir acaba?
(3) 

multi vize ikinci giriş

absel #1580967 
turistik alınan multi schengen vizesi ikinci girişte arkadaş/akraba ziyareti için kullanıldığında kapıda kalacak yer için belge istenebilir mi? nasıl bir belge sunulabilir böyle bir durumda? benzer bir durumu tecrübe eden oldu mu?
(1) 

Kanun sorusu

dissendium #1580966 
Merhaba. Medeni Kanun İsviçre'den, Ceza Kanunu İtalya'dan alınmış cumhuriyetin ilk yıllarında. Bu şekilde başka bir ülkeden kanun alırken o ülkeye para ödeniyor mu? Her ülke istediği şekilde kanun alabiliyor mu? Bir sürü hukukçu çalışıp kanun yazmak için uğraşırken bir ülkenin direkt o kanunu alması nasıl oluyor?
(4) 

X-files ve six feet under türkiye'de şu an hangi platformda ?

grimavi #1580965 
X-files bir ara amazon prime'daydı sonra disnet+ platformuna geçmiş sanırım, şu an hangisinde var ?

Six feet under disney+ a mı geldi ?
(1) 

Bu pil çeşidi nedir nereden bulunur?

chicha_v2 #1580963 
Kablosuz zil almıştım içinden çıktı ama biterse nereden ne diyerek alacağız bunu? :)

soz.lk
(4) 

Fiber kablo mukavemet?

fikox #1580962 
Bulunduğum eve fiber çekiliyor. Evin önüne kabloyu öylece atmışlar. Ben de dağınık durmasın diye toplarken kıvrildi. O anda da komşu denk geldi. Öyle keskin kıvrılma olunca kopuyor o kablolar dedi. Gerçekten bu kadar narin mi bu kablolar? Zarar görmüş müdür?
(3) 

Tek kisi kredi cekerek ortak tapu duzenlenebiliyor mu ?

funl #1580960 
Kısaca şöyle ifade edeyim.


Kardeşimle 4 milyon tl'lik ev almak istiyoruz. 2 milyon tl nakit ben vericem. O da 1 milyon nakit verip, 1 milyon da kredi cekecek. Evin tapusunu ortak gostererek yuzde 50 yuzde 50 olacak sekilde duzenletmek istiyoruz. Bankadan kredi cekilecegi icin bu tapu islerinde banka "hayır, benden kredi cekilecegi icim kim kredi cekiyorsa ev onundur." seklinde bir geri donus oluyor mu ? Yoksa istedigimiz sekilde yapabilir miyiz ?
(4) 

İnstagram hesabının aramada bulunmaması?

Wolfware #1580959 
Merhabalar

İnstagramda hesapların aramalarda çıkmama özelliği var. Birinin bunu uyguladığını nasıl anlarım? Hesabı kapattığını düşünmüştüm ama aramada çıkmama da olabilir(eğer öyle bir şey varsa bir daha hesabı aratmayacağım bile. Sadece merak ediyorum)

Monitör ışık sızıntısı sorunu

twelfth #1580958 
Merhaba,
Birkaç sene önce aldığım Viewsonic marka kavisli 32 inch monitörümün üst kısmında ufak bir açıklık oluştu ve oradan ışık sızıyor. Bunu nasıl giderebilirim? Tavsiyesi tecrübesi olan var mıdır?

i.ibb.co

www.youtube.com
(4) 

diş eti çekilmesi için ameliyat oluyor mu?

0zlem #1580957 
zor mu? iyi doktor nereden bulabiliriz?
(4) 

İstanbul avrupa yakası gezi yeme içme

tulumba #1580955 
Selamlar,

Arkadaşım istanbul'u gezmek istiyor. Anadolu yakasını halledebiliriiim, ama asıl turistik yerler karşıda. Klasik yerlere giderken nerede yemek yemeliyiz, tatlı yemeliyiz, tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
(2) 

balkondaki yaralı kuş

hknty #1580951 
balkonda yavru bir kuş buldum. bacakları kırılmış. pek hareket etmiyor ama yaşıyor. ne yapayım? veterinere götüreyim dicem ama param yok. yok derken gerçekten yok. çıkacak ücret cebimde yoktur. öğrenciyim. belediyenin hizmetleri varmış ama 17'den sonra kapalı galiba. yarına kadar beklemem gerek sanırım. başka ne yapabilirim? veterinerler bakmaz sanırım.

bir de gagasının altında değişik bir çıkıntı var top şeklinde. ilginç geldi ne bu? kuş olarak cinsi ne? serçe sanırım.

şu an için ekmek kırıntısı koydum ama yemiyor.


imgur.com
(3) 

derece yapmak tyt/ales/kpss vb.

bir soru sorcam #1580948 
belli bir soru zorluğundan sonra tıkanıyorum
örneğin
permütasyon olasılık filan olmuyor çok basit tip soruları çözebiliyorum
bu sınır nasıl aşılıyor bu konu benim zaafım deyip kabullenmek daha çok soru çözmek
daha kolay aşama kaydedebildiğim fonksiyon türev'e yüklenmek

bu sayısal kısımdı
zeka, hafıza faktörleri da var illa ki

diğer branşlar biraz daha konu çalışma eksiğine bağlayabiliyorum
(8) 

Naber, Keyifler Nasıl?

rock n roll #1580946 
Ben şu sıralar tatlı bir heyecan içindeyim :)
Sizler nasılsınız?
(2) 

canva hk.

bahçedekisandal #1580944 
Canvayı fazla kullanmıyorum bu sebeple pro üyeliğim yok. Bir tasarım yapmam gerekti bugün, ancak baskı yapan yer vektörel formatta istiyor.

Canvada yaptığım bir tasarımı katmanlarıyla kaydedip bana gönderebilecek olan var mı?
(1) 

Otobanda İzmir'den Bursa'ya gelirken sağdaki dev inşaat

chicha_v2 #1580942 
Bursa'ya gelmeden hemen önce sağda bir şehir büyüklüğünde yıllardır süren bir inşaat var.

Burası osb falan mı olacak ne projesi bilenler aydınlatabilir mi?
(4) 

Hepsiburada sipariş iptali ve bankaya yansıma durumu hk

dedeminhirkasi #1580940 
Hepsiburada üzerinden bir ürün aldım. Satıcı ürünü gondermedigi için hepsiburada siparişin iptal edileceğini iletti. Şu aşamaya kadar henüz iptal olmadı.
Kredi kartımdan ücret çekilmiş durumda.
Kartımın son hesap kesim tarihi 26.4.24
Son ödeme tarihi 5.5.2024

Bu durumda örneğin hepsiburada iptal işlemini 26 sindan sonra yaparsa bankaya ulaşması bankanın yansıtması vs durumlar nasıl oluyor. Benim isteğim kredi kartı ödemelerinde o parayı ödememiş olmak.
(5) 

Dolar mı Euro mu

dissendium #1580939 
Merhaba. Cüzdanda durması için sembolik 20 30 dolar euro almak istiyorum. Birikim olabilir aynı zamanda. Sürekli yükseliyor. Hangisini nereden almak mantıklı? Teşekkür ederim.
(16) 

Sizi hungur hungur aglatan film/ler

lapaz #1580937 
Neler?
(3) 

Yurtdisinda Yasayan Vatandaslarin Askerlik Durumu

14 #1580936 
Merhaba,

Uzunca bir suredir Kanada'da yasiyorum. Buradaki sirkette gecenlerde tansitigim bir Turk kadin bana oglunun askerligi icin ne yapmalari gerektigini sordu, cocuk Turk vatandasligini kaybetmesin diye. Bilgiler soyle:
*Cocuk 20 yasinda, universiteye gidiyor burada.
*1 yasindayken Turkiye'den Kanada'ya tasinmislar, bu kadin, cocugu ve burali esi.

Ben de yok kolay kolay kimseyi vatandasliktan atmiyorlar, sizin durumunuzda cok gurbetci vardir zaten falan dedim de bu isin asli nedir? Cocuk her sene veya 2-3 senede bir konsolosluga basvurup erteleme mi yaptiracak bedelli yasi gelene kadar? Yoksa tum hayatini yurtdisinda geciren ve Turkiye'ye donmeyi planlamayan vatandaslar icin ayri bir uygulama mi var?

Ben geldikten 3 sene sonra direkt bedelli olarak 0 gun askerlik yaptigim icin onun disinda konsoloslukla isim olmadi.
(1) 

matematik öğrenmek istiyorum, nereden başlamalıyım

mark greg sputnik #1580935 
arkadaşlar durum şu şekilde: tamamen içimde ukte kaldığı için iyi düzeyde matematik bilmek istiyorum. iyiden kastım üniversite sınavındaki testlerde başarılı olmak, kalkıp yüksek mühendis olacak halim yok ama matematik biliminin temellerine haiz olayım istiyorum.

ilkokul ve ortaokulda matematiğim çok iyiydi. lisede hem dili daha çok sevdiğim hem de matematik hocalarıma acayip uyuz olduğum için hiç üstüne düşmedim. suçu tamamen onlara atmıyorum tabii ki açıkçası kafam da basmıyordu ama şimdi geldiğim noktada lise düzeyinde matematiğin altından girip üstünden çıkabilirmişim gibime geliyor. çünkü kafa yapısı olarak netliği seviyorum zaten, dil öğrenirken bile gramere çok daha fazla ağırlık veririm mesela; belli kuralların olduğu, bi şeyleri yerine koymanın gerektiği, çözümlemeli yapıları seviyorum. biraz da ondan "yaparsın len" diye düşündüm. bi de hiç unutmadığım bi şey var, ben bir akrabamız tarafından dershaneye yazdırılmıştım yedinci sınıfta. hiç istemiyordum ama hatırlı akraba ayarlayınca mecbur gittim. ilk matematik denememde 25 soruda 4 net yapmıştım. öğretmen bayağı kızmıştı, yüzüme bakarak "bazılarınızla çok işim var" filan demişti. o adam bana tamamen ücretsiz, kendi isteğiyle derslerden sonra ayrıca ders verdi. dönem bitmeden 21 yapmıştım. kısacası biraz "yapabileceğim bir şeyi yapmamış" gibi hissediyorum ve bulmaca çözer gibi denklem çözme fikri hoşuma gidiyor.

ahmet buhan'a geri dönsem fazla geriye gitmiş olurum herhalde. böyle konu anlatımlı, sorusu bol kitap filan işimi görür sanırım. anlamadığım yerde zaten internetten konu anlatım videosu izlerim ama önce kendim girişmeyi, önümde kitapla çalışmayı daha çok seviyorum.

"eşşoleşşekler için matematik", "itovlit seviyesinde matematik" tarzı yayınlar var, onlardan önerebileceğiniz var mı?

dediğim gibi amacım üniversiteye giriş sınavlarında iyi derece elde edebilecek, dolayısıyla "lise için üst düzey" sayılabilecek bir matematik ama sıfırdan başlıcam. sınava girmek gibi bir niyetim yok bu arada, referans olması açısından söylüyorum. sırf kendi keyfim için öğrenicem, maksat kafayı çalıştıralım erken bunamayalım.
(7) 

Anadolu yakasında hisse tapulu ev almak

fatihreis #1580933 
Param maalesef 3 milyonluk evlere yetmiyor, fazie bulaşmak istemiyorum 3 ay sonra para biriktirebilirsem hisse tapulu ev alma niyetindeyim, dikkat etmem gereken hususlar nelerdir? Pendik, umraniye ,cekmekoy civari
(10) 

patiswiss ablanın istifası

kanatlı kontun müşfik öpücüğü #1580932 
malum çikolata olayındaki ceo abla istifa etmiş ama bu marka zaten ona ait bir kuruluş değil mi? markaya topyekün bir tepki olsa (ki sosyal medya dışında kimsenin haberi yoktur diye düşünüyorum) marka sahibi yine kendisi olduğu için tepki devam ederdi. azıcık geri çekilse iki gün sonra unutulur giderdi zaten bu olay ama şimdi bile istifa etmesi neyi değiştirdi anlayamadım.

benim göremediğim bir anlamı var mı gerçekten bu istifanın yoksa olayı soğutmak için yapılan bir hamle mi?
(3) 

Çocukken 23 nisanda makam koltuğuna geçtiniz mi?

nundu #1580931 
Ben yaşadığım ilçenin kaymakamı olmuştum ilkokuldayken 23 nisanda. Hoş bir anıydı o açıdan bu uygulamanın iyi kötü devam etmesini seviyorum.

Samsung watch şarj aleti ile apple watch şarj edilir mi?

fbu95 #1580929 
Öncelikle hepinizin bayramını kutlarım. Apple watchın şarj aletini kaybettim, galaxy watchın şarj aleti ile şarj edebilir miyim? Yanıtlar için şimdiden teşekkür ederim
(2) 

makale nereden ve nasıl araştırılır/bulunur?

deartheodosia #1580928 
bazı konularda makaleler bulmam ve araştırıp okumam gerekiyor ama bu işlerde bayağı kötüyüm. örneğin enstitü girişi yapamıyorum, online bulduğum makaleleri (satın almadan) okuyamıyorum vs. bunun bir kısa yolu, kolay kısmı var mı? örneğin anahtar kelimeyi yazsam ve kolayca tarayıp okuyabilsem ve güncel (son 5 yıl gibi) makaleler olsa? tek tek bilimsel dergileri mi takip edip okumak gerekiyor?
(6) 

ne yazsam?

reactionic #1580927 
benden(E) umudu kesmiş olacaklar ki akrabalar birileriyle tanıştırmaya çalışmaya başladı. İstemiyorum, bakarız, ederiz derken telefon numaraları iki tarafa da iletildi. Hadi 15 sene önce chat odalarında direkt muhabbete dalıyorduk, anonimdik vs. Böylesi ilk defa başıma geliyor. Ne yazılır, ne söylenir bilmiyorum şuan, beynim durdu resmen. Konuşma, daha başında tıkanıp kalacak gibi geliyor. Fikir ya da tavsiye verenlerinize şimdiden teşekkürler.
(1) 

Galaport'da yabancı misafiri götürülecek mekan tavsiyesi

put it in your appropriate place #1580926 
Alkollü ama düz sohbet muhabbet olacak. Pub, Bistro tarzı yer aramaktayım. Nereleri tavsiye ederseniz?
(4) 

ds-160 formuna girilecek adres

Northern Mariner #1580925 
Selamlar herkese,

Amerika vizesi için ds-160 formunda kalacağımız adresi soruyor. Bu adrese bazı sitelerde sakın tanıdığınız veya arkadaşınızın adresini yazmayın diye uyarmışlar.

Buraya otel adresi mi yazmalı yoksa tanıdık adresi de olur mu? İki sene önce red aldığımdan soruyorum.

Teşekkürler.
(1) 

Dolmakalem ve mürekkep gurularına sorum var.

pianeta #1580924 
Iroshizuku Shin Kai mürekkep aldım. Almadan önce internetten rengini araştırdım tabi. Nolur nolmaz diye sample boy aldım zaten.
Yalnız iki seferdir rengini beğenip aldığım mürekkepler bambaşka çıkıyor.

Şurda mürekkebin incelemede rengi:
www.youtube.com

Şu da benim aldığım mürekkep:
hizliresim.com

Bu da ilandaki renk:
www.sarikalem.com

Bu arada fotoğrafta daha koyu çıkmış ama canlıda daha açık bir rengi var.

Tamam ekranda görünenle gerçektekinin bire bir tutmasını beklemiyorum ben de zaten ama bu da aşırı farklı geldi bana. Mesela videoda daha kadifemsi, mat ve koyu bir rengi var ama benim çektiğim fotoğrafta bile görüneceği üzere bendeki çok daha açık renk.
sarikalem.com isimli siteden aldım, daha önce de alışveriş yapmıştım hiçbir sıkıntı yaşamadım, sahte ya da farklı ürün gönderdiklerini sanmıyorum.
Daha önce de aynısı Amazon'dan aldığım bir mürekkepte başıma gelmişti hatta.

"Ekranda gördüğünle gerçekteki birbirini tutmaz" dışında bir açıklama var mıdır buna?


Defter: Karatis Tomoe River 52g
Kalem: Lamy 2000 F
(1) 

Ucuz IPL cihazları

morca #1580923 
Kiwi, InFace, Hoppo, Robx gibi markalardan bahsediyorum. Benzer markalardan bir IPL cihazı kullanıp memnun kalan var mı?

Braun ve Philips cihazları 10-25 bin TL arasıyken bu markalarınkiler 1000-3500 TL arasında değişiyor.

5 yıl önce aldığım Braun'un atışı bitti, son zamanlarda aşırı ısındığı için çok efektif kullanamıyordum zaten. Benzer bir model almak yerine ucuz markaları mı bir denesem diye düşünüyorum ama çok güvenemedim de. Olumlu yorumlar kadar olumsuz yorum da çok. Deneyimlerinizi dinlemek isterim.

Paris tam merkezde hangi 4* otel?

o kadar da degil aga #1580922 
Mayıs sonu 2 yetişkin 1 bebek Paris seyahatimiz olacak. Ekonomi yapmadan, ama çok da abartmadan bir otel arıyorum. Eyfel, ADT, Şanzelize vb. çok yakın konum 4* otel(mümkünse zincir tarzı) ne önerirsiniz? Bütçe aşağı yukarı 400-500/gün.
(2) 

Mavi gözlü "zuhhahha" diye güldüğü bir video olan erkek türk ünlü

abuzer #1580921 
Siyasi gönderme yapmıştı selfie çeker gibi çektiği videoda kahkaha atarak

Kelimsi basının üstü
(4) 

Avize sorunu

bradshaw #1580917 
Selamlar avizesi olmayan çıplak bir ampul var. Buraya ikea’daki spot takılır mı? Spot ve ampul aşağıdaki linkte.

hizliresim.com

www.ikea.com.tr
(3) 

İzmir çıkışlı İstanbul aktarmalı yurtdışı uçuşunun gümrük işlemleri

gaikokujin #1580914 
ADB başlangıç IST aktarmalı yurtdışı uçuşum var yakın zamanda.

Gümrük işlemleri İzmir'de mi yapılıyor, yoksa İstanbul'da mı?
Çıkış harç pulu İzmir'de mi alınıyor, İstanbul'da mı?

Sorular sorular
(3) 

Bunlar bot mu?

birmilyonunvarmi #1580913 
Selamlar. İlk web sitemi birkaç gün önce açtım ve durmaksızın seo uyumlu olacak şekilde yazı ekliyorum. 100 civarı içerik ekledim birkaç günde. Bugün sitemin tıklamalarına baktığımda amerika, japonya ve kanadadan tıklanmış gözüküyor. Bunlar bot mu gerçek mi? Fena gaza geldim umarım gerçektir :d

Site dili ve içerikler Türkçe ama yabancı terimler bolca var. Birkaç ay içinde içerikleri ve siteyi diğer dillere de çevirmeyi planlıyorum.

i.hizliresim.com
(2) 

sarap yapimi/tadimi ile ilgili türkce kitap

robert bosch #1580909 
selam dostlar,

sarabi üzümü yetistirilisinden, beketilisinden, sarap yapimina dairt bütün süreci basit bir dille anlatacak, saraplari tanitan bir kitap ariyorum.

var mi öneriniz?
(2) 

3 gün ara ile tam olarak ne demek- ilaç kullanımı.

kucukne #1580908 
Doktor anlatırken 3 gün ara verilecek dediğini anımsıyorum. Eczacı da üzerine 'üç gün ara ile' diye yazmış.

Benim kafam yine de karıştı. ilk içtiğim gün cuma ise, cumartesi (1), pazar(2) , pazartesi (3) yani benim bir sonraki ilacı alacağım gün yarın olmalı değil mi bugün değil?

Çok teşekkürler
(2) 

linkler niye uygulamada açılıyor?

kibritsuyu #1580907 
telefonumda ekşi sözlük uygulaması yüklü. ama ben ekşi sözlük'ü chrome üzerinden açıp kullanmayı tercih ediyorum, uygulamaya çok fazla ısınamadım. ama silmek de istemiyorum.

ekşi duyuru'da verilen sözlük linkleri olsun, ekşi duyuru'ya login olmak için tıkladığımız "ekşi sözlük kullanıcısı iseniz basın" butonu olsun, sözlükte girilen entry'lerde paylaşılan görsel linkleri olsun, hangisine tıklarsam tıklayayım, chrome'da açılmak yerine ekşi sözlük uygulamasında açılıyor. daha doğrusu açılamıyor. çünkü login olmak isteyince sub-etha sayfasının açılması lazım, ama uygulamada sub-etha yok. entry'deki görsel linkine tıklıyorum, chrome'da yeni sekme açacağına uygulamayı açıyor. basılı tutup "yeni sekmede aç" demem gerekiyor.

yav açma işte uygulamayı. hiç uygulama yokmuş gibi neye tıklarsam tıklayayım chrome'da açılsın. olmuyor mu öyle?

uygulamayı kaldırmak dışında çözümü var mı?

edit: android
(5) 

Katı Meyve Sıkacağı

rock n roll #1580906 
Selamlar, kullandığınız ve memnun kaldığınız katı meyve sıkacağı önerir misiniz marka ve model olarak? Sizlerin önerdiklerinizi araştırıp karar vereceğim, en azından fikir olur bana da. Teşekkür ederim. İyi akşamlar
(5) 

Sivasspor Fenerbahçe penaltısı VAR kamerası

grimavi #1580905 
Öncelikle üç büyük takım ve futbolla alakam yok VAR sistemiyle ilgili sorum

Az önce öylesine maça bakıyordum penaltı pozisyonu oldu, hakem VAR ekranından izleyene kadar pozisyonun tekrarını verdi yayıncı, defans oyuncusunun forvetin ayağına arkadan vurduğu anlaşılmıyordu

Hakem gidip pozisyonu izledi, ardından yayıncı tekrarı bir daha verdi bu sefer arkadan temas olduğu net göründü

Bizim izlediğimiz kameralarla VAR'ın izlediği kameralar farklı galiba, yayıncı hepsini vermiyor öyle mi ?

instagram yayın kanalına davet bildirimi

lamentoftheperishingroses #1580903 
instagramda bilmemkim seni yayın kanalına katılmaya davet etti bildirimleri nereden kapatılıyor?
(3) 

Türkçe soru çözme hızı

dissendium #1580902 
Merhaba. KPSS, ALES sınavlarında Türkçeyi hızlı çözenler nasıl çözüyorlar? Her gün bir deneme çözüyorum. 10 Türkçe denemesi bitirdim. Doğru sayım düzeldi ama hız konusu için bir çözüm bulamıyorum. Hızlı okumam gerekiyor. Nasıl hızlı ve anlayarak okuyabilirim?
(1) 

Yarın kargo

pianeta #1580901 
Yarın kargolar açık mı, dağıtım yapıyorlar mı yoksa resmi tatil mi?
Kargoyu takip sayfasında tahmini teslim olarak yarını gösteriyor ama kapalı diyenler de var.
Yurtiçi Kargo.
(6) 

Davayı kazandım, masrafları kim ödeyecek

bu yolun yolcusu #1580898 
(git: 1569664)

sonunda mahkemede karar çıktı ve davayı kazandım.
Şu an tebliğ süresinin dolmasını bekliyoruz. Avukatım dava süresince benden hiç ücret almadı, tanıdık olduğu için sonra hallederiz dedi.

Hakim karşı tarafı ödemeye mahkum etti. Bu süreçte ödenen harçlar ve benim avukatın masrafını da karşı taraf mı ödeyecek?
(2) 

Acil !! yoğun bakımda Entübe edilen hasta ve kurtuluş yolu

Rao #1580896 
Merhabalar,

Özellikle tıp konusunda uzman arkadaşlardan yardım rica ediyoruz.

Durum şöyle anlatayım. Kişinin yoğun sigara kullanımı vardı, geçtiğimiz sene hastanede yatıp bu sırada koah teşhisi konulda ve akciğer durumunun kötüleşmesinden dolayı oksijen makinesi verildi.

Bundan sonra akşamları oksijen makinasına bağlı uyuyup. Sabah makinasız olarak yaşantısına devam ediyordu. Ancak son haftalarda, nefes almasında zorluk nedeniyle kişi ayakta acil servise başvurdu. Acil servis göğüs hastalıları uzmanı olmamasından dolayı farklı bir devlet hastanesine sevk etti.

Bu hastanede kişiye ek olarak ağır zature teşhisi konuldu, ilk bir kaç gün normal oksjien maskesi ile nefes verildi, ancak sonradan hastanın tedaviye red etmesi gerekçesi ile Entübe edildi ki o sırada doktoru bayram iznine ayrılacağını söylüyordu. Şu anda hasta bayramın ilk gününden itibaren entübe edilmiş durumda, doktorlar normal insana %20 oksijen ihtiyacı varken, makina ile %100 oksjen verlidiği söylüyor.Ancak buna rağmen hastanın ak çiğerlerinde her hangi bir toparlanma mevcut değil.

Hastayı başka bir hastaneyi nakit etmek istiyoruz ancak, doktorlar bu durumda hastanın nakil olmasının tehlikeli olacağını ve hangi hastane olursa olsun, farklı bir tedavi yöntemi olmadığını söylüyorlar.

Son yatışında ayakta giden hasta, 2 gün sonra entübe edildi. Entübasyona neden zorunlu kalındığı hakkında ikna edici bir cevap alamadık. Doktorun bayram iznine çıkacağı günden önce entübasyon yapılması kafamızı çok karıştırıyor.

Konu ile ilgili kamera kayıtları istedik ancak, hastane mahkeme olmadan işlem yapılamayacağını söylüyor. Bu durumdaki hastayı kurtarmak için ne yapabiliriz, hasta nakli ne kadar mantıklı olur.

Nokta bile olsa yazan herkese şimdiden çok teşekkürler.
(2) 

Aracımı kasko yapacağım fakat 2-3 sonra satma ihtimalim var?

HellKeePer #1580895 
Kasko parasının kalanını geri alma gibi bir durum oluyor mu yoksa para yanıyor mu? teşekkürler
(3) 

Yunanistan yaz tatili

Kittie #1580891 
Nereleri tercih etmeli.
Turla gitmeyi dusunuyorum. Iyi mi yaparim?
Thassos, halkidiki, kavala, selanik cikiyor mesela jollynin sitesinde.
Kultur degil denizkumgunes turizmi olacak.

Yillardir bodruma giden biri olarak gecen yil tovbe ettim turkiye ici tatile.
Yunanistani dusunuyorum bu yil.
Baska onerilere de acigim.

Tesekkurler
1 ...  ... • 161    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık