(5) 

2012 a3ten 2022 i20ye, mantıklı mı?

birmilyonunvarmi #1581115 
Arkadaşlar selamlar. Aracım 2012 model a3 1.2 tfsi 133 bin km'de. Bu arabamın yerine 2022/23 düşük km'de i20 almayı düşünüyorum. Aşağı yukarı aynı fiyatlardalar. Mantıklı mı sizce?
(1) 

sözlükten ozzi

mysql34 #1581114 
Sözlükten ozzi'ye benim yerime mesaj atabilir misiniz, ekşisözlük hesabım yok mesaj atamıyorum
(1) 

Lady Gaga'nın içinde "gaga" kelimesi geçen şarkıları?

skr1292 #1581112 
Yeni keşfettim güzel geldi.

Bloody Mary ve bad romance dışında öneriniz var mı ?
(2) 

Vize Başvuru Takibi ve referans numaraları

put it in your appropriate place #1581111 
Geçen vizeye başvurdum Vfs üzerinden. Elimden iki tane referans numarası var, biri verdikleri fişte, öbürü mail olarak gelen.

Fişte yazan: MLT/ALT/22..../..../..
Mailde yazan: VFS_LM..........

İkisini de çeşitli denemelerde bulundum ama Input hatası veriyor sürekli. Güvenlik kodu da doğru.

Nasıl takip edeceğim? ://
(3) 

alçak/kısa armatürlü lavabolarda el yıkamak eziyet değil mi?

2econd #1581110 
armatürün su çıkışıyla lavabonun dibi arasında çok çok küçük bir mesafe oluyor bazı evlerde. ben el yıkarken zorlanıyorum... illaki lavabonun dibine elim sürtüyor, hop bi daha baştan yıkamam gerekiyor vs. bazılarında zoru bırak tamamen imkansız gibi...

bazılarında da kısa oluyor, lavabonun arka kısmına çok yakın kalıyor. dibine değmesen de lavabonun arka kısmına temas ediyorsun... lavaboya temas etmeden el yıkanamayan veya çok zor olan bu tasarım niye kullanılıyor?

ben gittim mutfak armatürü aldım uzun tiplerden, banyoya da onlardan taktım mesela. bu eve ilk taşındığımda buradaki de kötüydü.
(2) 

ev arkadaşı nasıl buluyorsunuz?

mark greg sputnik #1581109 
yahu ben 10-12 yıldır hep ev arkadaşlarıyla yaşayan biriyim ama son birkaç yıldır ne zaman ihtiyacım olsa gerçekten büyük sorun yaşıyorum, sektör mü bitmiş ben mi bulamıyorum anlamadım.

facebook'taki erasmus ve üniversite grupları, bi tane en popüler ev arkadaşlığı sitesi, hatta reddit vs. hepsine ilan veriyorum ama yok abi. yani adamlar numara istiyor mesela, veriyorum, asla geri dönmüyorlar. geçen bi tanesi "merhaba" dedi, merhaba hocam iyi günler dedim, bi daha hiçbi şey yazmadı.

hatta eskiden burdan bile birden fazla kez bulmuştum ama artık insan sayısı mı azaldı, bu nick'imi tanımadığı için güvenmiyorlar mı bilmiyorum, hiçbir şey çıkmıyor.

artık iş öyle bi noktaya geldi ki her şeyi bırakıp anamın yanına gidicem ya. hayır hadi benim maddi durumum zaten iyi değil ama bugün evli olmayan asgari ücretli ne yapıyor misal işi de ailesine yakın veya aynı şehirde değilse? hayatın kendisi zaten pahalı ama milyonlarca insan nerde oturuyor, nasıl yaşıyor yav?
(5) 

İzmir Kısa Dönem Kiralık Eşyalı Daire Nereden Bulabilirim?

andy kaufman #1581107 
Selamlar,

Çocuğum annesiyle İzmir’de yaşıyor. Kısa dönem (1 aylık) eşyalı kiralık daire tutmam lazım. İlanlarda uygun ilanlar var ancak hepsi uzun dönem. Benim zaten böyle bir ihtiyacım yok. Yılda birkaç ay gidip 1 ay kalıp İstanbuldaki evime dönebileceğim temiz, kiralık, eşyalı ve kısa dönem evleri hangi siteden bulabilirim?

Kolaylıklar.
(10) 

Sac boyatmak cok pahali bi islem haline gelmedi mi

Kittie #1581106 
Bayadir kuafore gitmemistim boya icin.
Ama evde de yapamiyorum. Olmuyor. Su an o kadar koyu ki saclarim bi kuafore teslim etmem lazim.
Simdi aradim da kisa sac icin 1900 dedi. Omuz hizasi dedim ne kadar. Iste 1900den basliyor, omzunuzun tam neresinde bakmamiz lazim dedi wtf
Bu bahsettigim duz boya.
Balyaj falan attirsam 4k diyecek herhalde baslagic fiyati olarak.
Sizce 2500e duz boya yapilir mi. Bana mi sacma geliyor acaba
Siz kaca yaptiriyorsunuz.
Aldigim fiyat inoa icindi mesela.
(11) 

ilişkimiz 2 hafta sürdü diyen birileri ne yaşıyor?

mr.goodcat #1581104 
herkesin herkesle flörtleştiği bir dönemdeyiz. bazısına sorulduğunda ilişkimiz 2 hafta sürdü diyor mesela. bu kadar kısa süren bir ilişkinin başlangıç miladı mı oluyor o halde? zaten 1-2-3 hafta dediğin periyot flörtleşme periyodu.

yani bir şey oluyor da o bir anda ilişkiye mi dönmüş oluyor, ne oluyor yani?
(1) 

Pet/ct çektiren oldu mu?

dedeminhirkasi #1581102 
Babamın midesinde yer alan kitleden kaynaklı pet çekecekler. Tomografide karaciğerde büyüklüğü tespit edilemeyecek şekilde lezyonlar vardır şeklinde bir rapor nedeniyle. Her pet çekimi korkulacak bir şey anlamına gelir mi?
(20) 

Sevgilinizle aynı eve çıktınız ama ayrılırsak evden kim ayrılacak?

veritaslibertas #1581101 
Böyle bir sorunumuz var,
4 aydır birlikteyiz, sevgilim benim yaşadığım eve yerleşti, 4 yıldır burada yaşıyorum ben.
Gelirken kendi evini olur da ileride bir sorun yaşarsak diye kapatmadı ve kardeşine bıraktı. Kardeşine de dedi ki ayrılırsak dönerim buraya.
Buraya kadar normaldi her şey.
Sonra güvensizlik yaşadığını, artık kardeşine evden çık diyemeyeceğini, ayrılırsak evden kimin gitmesi gerektiğini konuşabileceğimiz bir zeminde birlikte yaşamayı sürdürmemizi istedi. Evden gitmesi gereken kişi olmak istemiyor, benim de ayrıldığımızda gidebilmem konuşulsun istiyor, kim uygunsa o çıksın diyor.
Ben onun güvensizliğini gidermek adına kabul ettim bunu ama bu bana adil gelmiyor şu an ve kendimi güvensiz ve korkmuş hissediyorum. Bu evden çıkarsam şu an tek başıma başka bir eve geçecek gelirim ve lüksüm yok.
Gelirlerimiz de eşit bu arada.
Bugün de bu konuyu konuşup bu şekilde yapamayacağımı söyleyeceğim ama size sormak istedim. Bunun doğrusu eğrisi nedir?
Bana daha şimdiden bu hesaplara girmiş olmak bile tuhaf hissettiriyor
(9) 

Evlilikte eşinizle ihtiyaçlar dengesini nasıl kuruyorsunuz?

psmstc #1581099 
Ben işler dolayısıyla tükenme yaşadığım bitkin aşırı derecede yorgun bir haftayı geçiriyorum. Eşim ise evde çocuğumuza bakıyor. Eşim örneğin çocuğu ameliyata girecek olan arkadaşına destek olmak adına hastanede ziyaret etmek destek olmak istiyor. Ben ise pestilim çıkmış derecede yorgunum. Ve eşim isteğinde talebinde ısrar ediyor, (müthiş psikolojik baskısını stres olarak ben hissediyorum) konuşmamız böyle 15-20 dakika sürüp gidiyor.

Bu bir örnek tabi ki.. Evliliklerde iki tarafın ihtiyaçlarının eşzamanlı uyuşmadığı şüphesiz çok durumlar oluyordur…. Burada ölçü nedir? Denge nedir?

Biri bir tarafın temel dinlenme ihtiyacı, kafayı ve bedeni tekrar toparlama gereksinimi, diğeri ise karşı tarafın sosyal ağıyla ilgili bir ihtiyacı gibi. Evliliği iyi gidenler böyle durumlar söz konusu olduğunda neye göre, ve nasıl bir yol izliyorsunuz ? merak ediyorum

Şimdiden teşekkürler
(7) 

Vergi dairesinden mesaj

la mort heureuse #1581098 
Değerli Mükellefimiz,
Başkanlığımız verilerinden, 2023 yılında gelir vergisi beyannamesi ile beyan edilmesi gereken ücret geliri elde ettiğinize yönelik emarelere ulaşılmıştır.
Vergi daireniz tarafından işlemlere başlanmadan önce pişmanlıkla beyanname vererek verginizi vergi ziyaı cezası olmadan ödeyebilirsiniz.
Beyannamenizi Dijital Vergi Dairesi (dijital.gib.gov.tr) veya Hazır Beyan Sistemi (hazirbeyan.gib.gov.tr) üzerinden hızlı, kolay ve güvenilir bir şekilde beyan edip ödeyebilirsiniz.
İyi günler dileriz.

Boyle bir mesaj aldim. 2023 boyunca sgkli bi sekilde calistim yil sonunda sirketim layoff yapti tazminatimi alip ciktim. Websiteden baktigimda hicbir sey gorunmuyor, yarin vergi dairesine gitsem sorun cozulur mu? Sorunun ne oldugunu soylerler mi?
(1) 

ösym e-sınav merkezindeki eşya dolapları

nathanieltroy #1581096 
selamlar. cumartesi yds'ye gireceğim istanbul 4. leventteki ösym merkezinde. gördüğüm kadarıyla eşya koymak için dolaplar varmış ama fotoğraflarda az görünüyor. sınavdan 2 saat önce mi gitsem? tek başıma gidicem çünkü telefonumla vs.
(6) 

50 bin TL yi 3 ay sonra 55 olarak ödemek

dedeminhirkasi #1581095 
Mantıklı mı değil mi?
Bu şekilde bir kredi tarzi bir ödemeye nasıl bakarsınız

Ücretsiz Matematik & Geometri dersi veriyorum

sekizdokuzon #1581092 
YKS ye hazırlanan öğrenciler için ücretsiz online matematik ve geometri dersleri veriyorum. Daha çok soru çözümü ve eksik konuları tamamlama üzerine haftada bir ya da iki ders saati ayırabilirim. Çevrenizde özellikle desteğe ihtiyacı olan fakat maddi durumu olmayan lise öğrencilerini yonlendirebilirseniz çok mutlu olurum.

Duyurumu dilerseniz sabitleyebilirsiniz.

Teşekkür ederim.

İzmirde psikoterapist

kafamdabiseyvar #1581091 
İzmir’de psikoterapist önerisi olan var mı?
(2) 

Mutsuzluk

camlicagazoz #1581090 
Merhabalar,

2 ay önce yeni bir işe girmiştim ancak hoşuma gitmedi ve 1 hafta içinde eski işime geri döndüm. Maaşı az ama evim kendimin olduğu için maddi olarak sorunum yok. Ancak sorun şu ki o süreç beni çok yıprattı. Orayı kabul etmem en büyük hataydı, geri dönmem de hata oldu. Yani herkesin gözünde değerim düştü gibi hissediyorum. Şimdi işyerindeki arkadaşlardan ayrılacaklar var. Ben mal gibi kaldım gibi hissediyorum. Aklımdan çıkmıyor o 1 haftalık süre. Kimse bir şey de demedi ama kendime çok kızıyorum. Bir yandan da kendim buldum işi, beğenmedim çıktım diye de düşünüyorum ama karizmayı çizdirdim gibi.

Ölsem üzülmeyeceğim yani.

Siz geçmişteki hatalarınızı unutmak için neler yaptınız? Ne önerirsiniz?
(5) 

araç çakmaklık girişine takılan cihazlar

jepa #1581089 
çakmaklık girişine takılan hava pompası, süpürge gibi cihazları kullanırken arabayı mutlaka çalıştırmak gerekir mi? çalıştırmadan kullanılırsa akü'ye zarar veriyor mu?
(1) 

Altunizade tarafında ne yiyeyim?

diyojenimtırak #1581087 
cihangir’den altunizade’ye geçicem. zamanım var, güzel ve lüks olmayan, tercihen az bilinen zımba gibi bi lezzet peşindeyim. önerilerinize açığım. teşekkürler
(1) 

İstanbul'da bir sürü gözlükçünün olduğu yer?

neira #1581085 
Optik çerçeve alacağım ama nereye gitsem 2 dükkan ile kısıtlı ve bir şey beğenemiyorum. İstiyorum ki memleketteki bütün çerçeveleri görebileceğim, fuar gibi yani kocaman bie sürü mağaza. Kadıköy'deyim ama gerekirse vize alır Beylikdüzü'ne bile giderim.
(1) 

Kegel egzersizi mesane boşken mi yapılıyor?

benaslindayohum #1581084 
Öyleyse nasıl oluyor ki? Mesane boşken
(9) 

duygusal bir çöp kovası olmak

duyurukullanıcısı #1581083 
sağolsun arkadaşlarım tüm negatif duygu ve düşüncelerini bana açıyorlar. beni aradıklarında anlıyorum ki bi 15-20 dk ne kadar kötü-negatif-anlamsız düşüncesi varsa bana anlatıyorlar.

başlarda saf gibi bunun iyi bir şey olduğunu falan düşünüyordum. sonradan anladım ki bir adet duygusal çöp kovasından farkım yok.

mesela şunu yapalım bunu yapalım diyorlar. yemek, gezi vs vs yapıyoruz da ama arkadaş günün sonunda ben cidden şişmiş oluyorum. başka eventlerine falan bakıyorum güle eğlene vakit geçiyorlar. gülmeli çoşmalı selfiler çekiliyorlar. bizim buluşmalarda tek bir selfi yok çünkü suratlar asık, moodlar düşük.

peki ben anlatıyor muyum negatif şeyleri? tabiki hayır.

biraz gibideki mektup gibi oldu ama çok kafam takıldı bu işe. gezmeye eğlenmeye x kişisi ile dert yanmaya dk'ya diye bir gidişat var.

ben mi abartıyorum yoksa cidden böyle bir şey var mı hayatta ?

yani bazı insanlara duygusal bir çöp kovası gibi davranmak gibi.
(6) 

Youtube algoritmasından kurtulmak + Kanal önerileri

silverleaf #1581082 
Youtube'daki ana sayfamın artık sürekli aynı veya benzer şeyleri önermesinden o kadar sıkıldım ki, kafamı çıkaramadığım bir havuz içerisinde gibiyim. Dönüp dolaşıp aynı şeyleri görüyorum. Ülke değiştirdim, yine düzelmedi. Bu durumu nasıl aşacağım? Artık ilgimi çekebilecek olan farklı video ve içeriklerle de karşılaşmak istiyorum.

Bir de, sizlerin ilgisini çeken, en favorim diyebileceğiniz kanallar neler, paylaşabilir misiniz? Artık yeni bir şeyler görmeye çok ihtiyacım var.
(14) 

Muayene sırasında hemşirenin odada bulunması

bluewhale #1581081 
Hemşirelere bir garezim yok ama, psikiyatri kliniğinde de özel bir durumu anlatırken hemşire olması bilemiyorum yani, en basit tabirle cahillik. Erkek hasta olarak bir çok hastanın rahatsiz olacağını düşünüyorum odanın içinde doktordan başka bir kişi olmasından.Ürolojiye henüz gitmedim ama orada da varsa şaşırmam. Siz ne düşünüyorsunuz ?

15 -30 Ağustos Londra istanbul araç ile seyahat

coner #1581080 
Ağustos ayında 15 günlüğüne araçla gezerek Londra dan İstanbul a geleceğiz ,
Avrupa da gezeceğimiz görmemiz gereken güzel yerlerin tavsiyelerine açığız.

Örneğin Avusturya da bir şato olabilir, Münih’te bulunan dev bunker olabilir, Almanya da bulunan BMW Mercedes büyük showroom olabilir

Avrupa da gezilecek yerleri de gösteren instagram sayfası da olabilir

italya'da eğitim

slalom #1581079 
lise son sınıf öğrencileri ve yüksek lisans düşünen lisans mezunu öğrenci adaylarına italyada eğitim uzerine danismanlik veriyorum. detaylar icin sözlükten ya da burdan ulaşabilirsiniz.
(10) 

"sülaleler evleniyor" olayı nedir ?

WithWorth #1581078 
ekşide evlenecek kişiye sorulacak başlıklarında dikkatimi çeken bir konuya yoğunluk var: "kişiler değil sülaleler evleniyorsa uzaklaşın" gibi.

sülaleden maksat, anne-babası mı yoksa daha da mı ötesi ?

akraba ilişkileri çok kuvvetli olmayan biri olarak meseleyi hayal etmekte güçlük çekiyorum. evliler biraz açıklayabilir mi ?
(1) 

Erkek için hafif renk veren lipstick?

dejame #1581075 
Dudaklarım biraz soluk gözüküyor, çok renk vermeyen, dışardan "abi makyaja mı başladın sen?!" sorusu getirmeyecek bir ürün arıyorum, ne önerirsiniz?

* Böyle bir soru gelirse cevabım: "Evet başladım :)"
(2) 

Ekşide neden lanetlendim?

Wolfware #1581071 
Nereden öğrenebililirim?
(4) 

Kadın eşofman altı önerisi

Amaranta ursula #1581070 
Selamlar arkadaşlar,

Yok mudur diz çıkarmayan, tüylenmeyen kaliteli bir eşofman önerisi?

Oysho dan kışlık olarak aldığım bir eşofmanın popo kısmı tüylenme yapınca elimdeki seçenek de gitti. Bir umut varsa şu modelden kullanan tüylenme yapıp yapmadığını söyleyebilirse çok makbule geçecek:ty.gl

Cevaplar için çok teşekkür ederim şimdiden.
(5) 

Ryanair 60l çanta alıyor mu?

nerobianco #1581068 
Ryanair 60 litrelik çantaları kabin bagajı olarak ücretsiz kabul ediyor mu? Şu tip çanta, tam dolu olmayacak şekilde:

www.decathlon.com.tr
(4) 

Gözler hangi durumlarda büyür?

stringer #1581065 
Şaşkınlık, merak?

Bu tür bilgilere ulaşabileceğim bir kaynak var mı? Hangi alanın çalışma konusuna giriyor bu mevzular?
(4) 

Gaming laptop'ı masada kullanırken yükseltmek için taşınabilir stant öneri

Behemote #1581063 
Başlıkta da belirttiğim üzere lenovo marka 15.6 inç bir gaming laptopum var. Dışarıda özellikle kütüphanede vb çalışırken altını yükseltmek istiyorum. Alışveriş sitelerindeki ürünlere baktığımda pek dayanıklı gibi gelmedi ve de daha çok macbook air ya da matebook gibi 13 14 inçlik ultrabooklara göre tasarlanmış gibi hissettim. Bir önerisi olan varsa yazabilir mi. Evde eski bir 3m standım var ama taşınabilir değil. Altına kitap koymak da istemiyorum.
(7) 

Hamile birisine ne hediye alınır?

nhtzmc #1581060 
İş yerine dışarıdan hizmet veren yabancı uyruklu birisi var. Özel hayatta çok seyrekte olsa görüşüyoruz. Eşinin hamile olduğunu öğrendim. Henüz cinsiyeti belli değilmiş. Eşiylede tanışıklığım var. Hediye almam gerekir diye düşündüm ama ne alınır bilmiyorum bu aşamada.
(8) 

Gaza gelip dil bilmeden italya'ya gitmek

dedeminhirkasi #1581059 
Dostlar merhaba, acaba olur mu, dur Bi oteli ayarlayalım, aman uçak biletini de alalım vs derken vize de çıktı.
Fakat eşimle benim İngilizcemiz sıfır yani bildiğiniz im Fine thanks bu kadar.
Çok salaklık mi ediyoruz yoksa bu iş telefonla translate ile vs çözülür mu.
Tavsiyeniz nedir.
(5) 

Kredi cekmeden ev alirken nelere dikkat etmek gerekiyor ?

funl #1581058 
Bas agrimamasi ve dolandirilmamak icin bu surecte nelere dikkat etmem gerekiyor ?

Ozellikle tapu alınırken para mı once veriliyor yoksa karşı taraf tapuyu mu veriyor ?

Bir bankaya gidip "ben kredi cekmiycem ama ekspertize ihtiyacim var." dersem yardimci oluyorlar mi ? Ya da bana degerleme yapacak profesyonel bir firma onerir misiniz ? Ne kadar ucret odemem gerekecek bu hizmet icin ?
(5) 

Booking ile iletişime geçen var mı?

konusma ben konusuyorum daha bitirmedim #1581057 
İki gündür müşteri hizmetlerine ulaşabileceğim bir link, email, telefon bir şey arıyorum ama kendi sayfalarında dahi yazmıyor. Bizimle iletişime geçin diye bir sayfa yapmışlar, bizi arayın, email atın falan da yazıyor ama bu bilgiler yok. Yani email atın demişler ama email adresini yazmamışlar. Telefon edin demişler ama telefon numarası yok. İnstagram'dan elbette yanıt vermiyorlar.
Aranızda daha önce belli bir email üstünden iletişim kuran ya da başka bir yol izleyen var mı?
(7) 

sürekli kaldırıma park eden araçlar

wild honey suckle #1581056 
Arkadaşlar bizim apartmanın önünden geçen yol işlek ve dar bir sokak. Apartmanların genelde otopark çıkışları falan olduğu için sokak üzerinde araba park edecek çok alan yok ve sokak dar olduğu için de çift tarafları parka da imkan yok. Bizim apartmanın önü ise geniş sayılabilecek bir kaldırım. Bazen aynı bazen farklı araçlar olmak üzere sürekli apartmanın önünde park ediliyor. Elinde pusetle, koltuk değneğinle, tekerlekli sandalyenle yürüyebilmenin tek yolu direkt yola inmek.
polise şikayet ediyorum ceza yazıyorlar, ertesi gün gene ediyorum "aynı ay içerisinde aynı durumdan ceza yazamam" diyor. belediyeyi arıyorum metal duba koyması için, "okul, hastane yakını değilse koymam" diyor.
camda oturup sığır avlamaktan sıkıldım. geçen gün salak bir kadın öyle bir park etmiş ki bizim apartmanın otoparkına asla dönülmüyor. o kadar pervasızlar. bunun bir çaresi yok mu? belediye cidden söylediği nedenlerden dolayı metal duba koyamaz mı?
(3) 

Kampçılara çadır sorusu

yargin #1581051 
Selam size Sözlüğün deneyimli kampçıları,

Bir çadır almayı planlıyorum. Okuduklarımdan anladığım kadarıyla 4 veya 5 mevsim olması ve 3-4 kişi kalacağımız için 5-6 kişilik olması gerekiyor.

Hepsi buradadan baktığım zaman başlıkta 4 mevsim görüyorum ama ürün özelliklerinde 2 mevsim yazıyor. Başlıkta 4 kişilik yazıyor, özelliklerde 10-12 kişilik yazıyor.

Fiyatları da bilmediğimden nedir, ne değildir anlamadım.

Böyle bir çadırın fiyatı nedir, Decathlon'un çadırları iyi midir, önereceğiniz çadır var mı?

Şimdiden çok sağolun.
(2) 

Bu park şikayet edilir mi?

dejame #1581045 
Yolun bir şeridini kapatmış, resmen diklemesine park etmiş. Haftalardır böyle durum.

Görsel: i.ibb.co
(7) 

Esiniz film izlerken cok soru soriyo mu?

lapaz #1581044 
9gag.com burdan esinlendim
(10) 

En büyük pişmanlıklarınız neler

dissendium #1581043 
Merhaba. En büyük pişmanlıklarınız neler?

Benim lisans bitirmiş olmam. Bu konuda dertliyim. 2 yıllık bir bölüm okuyup atanmayı seçmediğim için çok büyük pişmanlık yaşıyorum. Üniversitede matematik bölümünü bırakıp makine müh. kazandım, bitirdim. Bir de üniversite kazanmak için kaç kez çalıştım. Resmen yıllarımı boşa geçirdiğimi hissediyorum. Bunu kesinlikle potansiyelim olmadığı için söylemiyorum. Lisede, üniversitede integral sorusu çözen, matematikten geometriden 100 alan insandım. Ama şu an istediğim konum tamamen huzurlu bir memurluk ve bunu yapmak için aslında bırakın integrali, iki yıllık bir bölüm okumak yetiyor. Bulunduğum noktada kimsem yok. KPSS çalışırken de olmayacağını hissediyorum. İç dökme sorusu oldu. Teşekkür ederim.
(2) 

Mesaj ve olaylar butonuna basınca kasıyor

ir mania #1581042 
Bazen büyük başarısızlıklar deyip çöküyor. Nasıl düzeltebilirim yok mu yetkili biri en azından mesaj kutumu boşaltsınlar belki ondandır.
(1) 

su zamazingoyu turkiye'de nerde bulabilecegimi bilen var mi?

cooperr #1581041 
bundan lazim bir tane:

www.amazon.com

kilitli kalmis bir dijital kasa var elimizde, onu acmamiz lazim.
bir buldurun bea..

T$K!
(3) 

İlaçlı tomografi sonucu -akciğer

Sakinolmamlazim #1581039 
Yaş:65
Kilo:55
Sigara: 1 senedir kullanmıyor.
2003 yılında kolon kanseri 3. Evre. Ameliyat sonrası kemoterapi ile tedavi edildi.
21 senedir bir kez bile kontrollerini aksatmadı ta ki covid kapanmalarına kadar.
Edit: annemin ameliyatını yapan cerrah ve onkoloji pet gibi ileri tetkike gerek yok 3 ay sonra kontrol dedi yalnızca :)

Sonrası da şu şekilde

Annem Ekim 2023 tarihinde rutin kontrollerde fark edilen evre 1 yumuşak doku kanserini ve evre 3 rahim kanserini yendi.
Yapılan 3 aylık kontrollerinde akciğerde bu tarz bir bulgu görüldü.
Allah rızası için birisi beni aydınlatabilir mi? Bir kanser gelişme ihtimali var mı? (Bu arada 2021 yılından beri bu aynı kitle 6mm idi ilk defa 0.7 mm ile büyüme görüldü)


Hastaya ait 22.01.2024 tarihli BT inceleme ile birlikte
değerlendirme yapılmıştır. RADYOLOJİK BULGULAR: TORAKS BT:. Trakea ve ana bronşlar açık olup, mediastinal patolojik boyutta lenf nodu ayırt edilmemiştir. Torakal yumuşak dokular ve kemik yapılar normaldir. Kesitler akciğer parankim penceresi ile birlikte değerlendirildiğinde, her iki akciğer aerasyonu ve bronkovasküler dağılım normal görünümdedir. Sol akciğer alt lob lateral bazal segmentte izlenen plevra tabanlı iki adet milimetrik nodül ve sol akciğer alt lob posterior bazal segmentte izlenen lineer atelektazi alanı izlemde stabildir. Sol akciğer üst lob apikoposterior segment düzeyinde önceki incelemelerde tanımlanmış, düzensiz sınırlı ve spiküle konturlu nodüler lezyon önceki incelemede 6 mm çapta iken, bu aşamada 6.7 mm boyuta hafifçe boyutsal progresyon göstermiştir. Hastaya ait PET BT inceleme bulguları ile birlikte değerlendirme, klinik kuşku halinde PET BT incelemenin bu lezyona yönelik tekrarı yada toraks BT inceleme ile yakın izlem önerilir. İntraparankimal kitle, plevral kalınlaşma veya sıvı saptanmamıştır.
(1) 

Bu ara neden sürekli arabalar yanıyor

regina phalange #1581040 
Elektrikli arabalar mı yanıyor ondan mı arttı nedir bu durum?
(2) 

tabanlarım ağrıyor

dedim ben sana #1581037 
son bir haftadır sanki günde 20bin adım atmışım gibi tabanlarımı şiş hissediyorum ve sızı şeklinde ağrı var. farklı herhangi bir şey de yapmadım. gluteni falan mı kessem napsam bilemedim. öneriniz var mıdır?
(4) 

Çok sık tuvalete çıkmayı engelleyecek yöntemler

benaslindayohum #1581036 
Testlerde vs bir şey çıkmıyor. Çocukluğumdan beri sık ötesi gidiyorum çişe. Bunu nasıl azaltabiliim? Şunu ye bunu yap taktikleri bekleniyor
(3) 

mobilyalar ne kadar sürede gelir

usengec sovalye #1581035 
merhaba

evlilik hazırlığındayım. Kendi tecrübelerinize dayanarak cevaplayabilir misiniz? mobilyalar ne kadar sürede teslim edilir acaba?
1 ...  ... • 159    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık